Telegram Web Link
امروز فرصتی دست داد به همت آقای عطائی در پژوهشگاه خدمت آقای دکتر سیدعسگر موسوی استاد افغانستانی‌الاصل انسانشناسی بودیم. یکی از آثار برجسته او کتاب "هزاره‌های افغانستان" است که به وضعیت هزاره‌ها و فرهنگ و سیاست و مذهب آنها پرداخته است.

سیدجواد میری


@seyedjavadmiri
👍17
هر که شود صید عشق، کی شود او صید مرگ؟

چون سپرش مه بود، کی رسدش زخم تیر؟

@seyedjavadmiri
👍8
یک مشکل ذهنی در برخی از اذهان رسوخ کرده و آن این است که اگر به "زبان ترکی" و متون و متفکران و شعراء و حکماء و نویسندگانی که به ترکی نوشته‌اند در ساحت عمومی بپردازیم این یعنی ترویج "پانترکیسم" در ایران. این تلقی نادرست باید به صورت جدی در ساحت عمومی مورد بحث و نقد قرار گیرد و مفروضات غلط این تلقی یکبار برای همیشه رد شود.

سیدجواد میری

@seyedjavadmiri
👍50👎1
سمینار "نظریه انتقادی در عصر فروپاشی اجتماعی" که توسط موسسه سوشیال تئوری انتقادی به مدیریت سیدجواد میری و داستین جِی برد در هفدهم و هجدهم جولای در دانشگاه بریستول انگلستان برکزار می‌شود.


@seyedjavadmiri
👍10
ابن‌عربی بر این نظر است:

جهان کالبدی است که بدون نبضِ تپنده‌ی انسان حیات ندارد و چون در قیامت انسان از این جهان رخت بربندد جهان نیز از میان می‌رود؛ پس انسان روح عالَم است. (سعاد الحکیم، ۱۳۹۱. ۸۳)

#ابن‌عربی
@seyedjavadmiri
👍8
ابن‌عربی بر این نظر است:

اضافه مهم‌ترین ساختار زبانی است که ابن‌عربی ابداع کرده است. این ساختار زبانی افق‌های بی‌انتهای اشتقاق و ترکیب را بر عارف گشود تا بتواند از تجربه‌ها و مشاهده‌هایش سخن بگوید. این افق‌های تازه‌ی اشتقاق و ترکیب، به دلایل گوناگون، بی‌انتها و گشوده‌اند. (سعاد الحکیم، ۱۳۹۱. ۸۳)

#ابن‌عربی
@seyedjavadmiri
👍5
ابن‌عربی بر این نظر است:

هر موجودی "کلمه"‌ای است که از حروف ساخته شده است و حروف سازنده‌ی آن همان حقایق منفردند. هیچ موجودی در عالم محسوس قابل تصور نیست مگر آنکه تماماً از حقایق منفرد ترکیب شده باشد؛ همچنانکه هیچ کلمه‌ای نیست که مرکب از حروف نباشد. (سعاد الحکیم، ۱۳۹۱. ۸۱)

#ابن‌عربی
@seyedjavadmiri
👍8
در این کتاب به ایغورها و تاریخ بودیسم در مدنیت ایغورستان پرداخته شده است. سعید نفیسی و نصرالله پورجوادی به اهمیت بودیسم در تکوین تصوف و نقش ایغورها در تاریخ تحولات اندیشه در نسبت با مانی و تصوف به نکاتی قابل تامل اشاره کرده‌اند. محمود کاشغرلی و کتاب اتنوگرافیک او با عنوان "دیوان لغات ترک" در کنار کتاب "ماللهند" ابوریحان بیرونی و "المقدمه" ابن‌خلدون از آثار مهم در حوزه مطالعات اتنوگرافی در جهان هستند ولی تاکنون مطالعات مبسوطی در ایران درباره ایغورها ما نداشته‌ایم. نکته مهم دیگر که در پروژه "دیوان خطائی" حائز اهمیت است نسبت "تفکر دینی ایغورها" و تصوف در ترکستان و مشخصاً شیخ احمد یسوی و مفاهیم عرفانی در "سنت خطائی" در مکتب اردبیل است. این اثر به برخی از ابعاد و ریشه‌های تفکر دینی ایغورها بدون ارجاع به تمدن چینی پرداخته است.

سیدجواد میری

#اردبیل
#سنت_خطائی
#شاه_اسماعیل


@seyedjavadmiri
👍10👎1
Audio
گفتگوی تلویزیونی درباره "غدیر"

سازمان تبلیغات اسلامی


سیدجواد میری

۲۲ خرداد ۱۴۰۴

@seyedjavadmiri
👍2
240909_1137
My Recording
تاملاتی در مبانی "خشونت"


سیدجواد میری


۱۷ خرداد ۱۴۰۴


@seyedjavadmiri
👍2
2025/07/08 22:12:37
Back to Top
HTML Embed Code: