Telegram Web Link
پیکاسو در تهران

@seyedjavadmiri
👍4
ابن‌عربی و مفهوم "فناء"


رضا شاه کاظمی در کتاب "راه‌های نیل به استعلاء" تفسیری از ابن‌عربی در باب "تامل" در بستر فناء ارائه می‌دهد که در فهم رویکرد خطائی به "تامل" قابل تامل است. او می‌گوید:

"... at the very end of the treatise bearing this title, Ibn Arabi conveys the deepest meaning of this type of contemplation by means of an esoteric interpretatiom of a Prophetic utterance. The saying refers to the meaning of virtue (Ihsan): 'that thou shouldst worship God as if thou sawest Him, and if thou seest Him not, He nonetheless seeth thee'. The Arabic wording is such that, by effecting a stop in the middle of the phrase 'if thou seest Him not' (ان لم تکن: تراه), the meaning is completely transformed into: 'if thou art not, thou seest Him' " (1995. 102).


به صورت خلاصه شاه کاظمی می‌گوید که ابن‌عربی با تفسیر ذوقی که از این حدیث پیامیر که درباره معنای احسان است با قرار دادن علامت " : " بین إن لَم تَكُن و کلمه تَراهُ به تفسیر جدیدی می‌رسد که معنایش در باب فناء و تامل می‌شود اگر تو نباشی او را می‌بینی. به عبارت دیگر، شاه کاظمی می‌گوید "تامل" یا Contemplation در نسبت با فناء معنایش این است که منِ فردی به مثابه کنشگر یا سوژه از من بودن تهی می‌شود و در غیبت این سوژه کنشگر است که "تامل" روی می‌دهد.


سیدجواد میری

#سنت_خطائی
#ابن_عربی
#شاه_اسماعیل
#دارالارشاد_اردبیل



@seyedjavadmiri
👍5
Forwarded from S H
اگر خدایی هم باشد، نمود عدل او شاید همین که روشنفکری مستقل و مردمی مثل مصطفی مهر آیین را سر بزنگاه از دل همان پژوهشگاهی برای رنسانس ایرانیان بیرون کشید که جریان اصلی آن متفکرنماهای مزدور حاکمیت مثل موسی نجفی و سید جواد میری بودند.
تئوریسین های پس انداخته ملاهای صفوی-قجری که در جهت تداوم حکمت نکبتی تشیع قرون وسطایی ، آشکارا علیه هویت ایرانی و میراث باشکوه ملت ایران، لجن پراکنی می کردند.
👎39👍1
امروز این نوشته از طرف یکی از روزنامه‌نگاران پیشین "وطن امروز" به دستم رسید که به دلیل صبغه عمومی نامه در اینجا به اشتراک گذاشتم.

سیدجواد میری



@seyedjavadmiri
👍7
Forwarded from S H
حالا که کار به فاشگویی رسید، شاید لازم باشد ملت ایران با نام مزد بگیران ایرانی بنیاد «ستا» SETA وابسته به حزب اردوغان و زیر مجموعه اخوان المسلمین جدید لندن آشنا شوند.
اندیشکده ای که موسس و رییس آن کسی نیست جز ابراهیم کالین، عقل منفصل اردوغان، کارشناس پیشین دفتر ادبان سازمان سیا و مدیر فعلی سازمان اطلاعات ترکیه(میت).
یک فاشیست پان ترک عارف مسلک که مغز متفکر پروژه آنگلوصهیونیستی به آشوب کشیدن خاورمیانه، اوراسیا و آفریقا با گسترش اسلام جهادی تکفیری و ایجاد گسل تورانی (پان ترکیستی ) ، پان آذری، پان اویغور، پان پشتون(طالبان) , پان چچن، پان داغی( داغستان) برای ناامن کردن قلمروی روسیه، ایران و چین است.

طبیعتا این فهرست با نام همکلاسی آذری قدیمی کالین و حقوق بگیر قدیمی بنیاد SETA شروع می شود:

Сейид Джавад Мири
👎20👍3
امروز سلسله نوشته‌هایی از طرف یکی از روزنامه‌نگاران پیشین "وطن امروز" به دستم رسید که به دلیل صبغه عمومی نامه در اینجا به اشتراک گذاشتم.

سیدجواد میری



@seyedjavadmiri
Audio
گفتگوی حامد درودیان با دکتر سیدجواد میری


موضوع: تحولات جهانی و آینده ایران



۱۷ فروردین ۱۴٠۴

مؤسسه پل


@chistiha

@seyedjavadmiri
👍2
انجمن علمی دانشجویی ادیان و عرفان دانشگاه تهران
با همکاری آکادمی اخلاق‌پژوهی روشمند برگزار می‌کند:

نخستین نشست از سلسله‌نشست‌های «محبت و معرفت»
سلسله‌نشست‌هایی برای واکاوی زوایای عرفانی، دین‌شناختی، فلسفی، تاریخی و جامعه‌شناختی محبت و معرفت

زمان‌بندی برنامه:
چهارشنبه ۲۰ فروردین | حضوری
📍 تالار شهید مدنی، ساختمان شماره ۳، دانشکده الهیات

پنج‌شنبه ۲۱ فروردین | مجازی
💻 در بستر Google Meet
لینک جلسه پیش از برگزاری در کانال تلگرامی انجمن قرار خواهد گرفت.
---
نکته مهم:
به دلیل محدودیت ظرفیت و ورود عمومی به دانشکده، شرکت در برنامه حضوری تنها با ثبت‌نام ممکن است.
برای ثبت‌نام، لطفاً از طریق آی‌دی تلگرام انجمن اقدام فرمایید:
✉️ @Adyan_Ut
@seyedjavadmiri
👍4
سخنان دکتر مهرآیین را چگونه ارزیابی می‌کنم؟

به نظرم در جامعه آزاد پرسش از قدرت یکی از کار-ویژه‌های روشنفکران است. جامعه ایران هم بدلیل تجربه یک انقلاب جهانی نیازمند روشنفکران در عرصه عمومی است. اما این تمرین آزادی به دلائلی دائم به تعویق افتاده است و نقادی‌های روشنفکران در حوزه عمومی با تعابیر ناپسندیده‌ای همچون "نوکر اجنبی" و "سرسپرده بیگانه" ... موجبات عدم تحرک فکری در جامعه را فراهم کرد تا جاییکه رهبری خود در سخنرانی‌های بیشماری سخن از ایجاد و راه‌اندازی "کرسی‌های آزاد‌اندیشی" کردند اما واقع امر این بود که این کرسی‌ها خلق موقعیت و افق‌گشایی نتوانستند بکنند. چرا؟‌ در جای دیگر باید در این باب بحث کرد اما نفسِ این کار که استاد دانشگاهی در کسوت روشنفکری منطبق بر روح قانون اساسی پرسش از قدرت را مطرح کند آن را باید به فال نیک گرفت و او را جایزه داد که تفکر کردن به مثابه خطر کردن را به همکاران خاموش دانشگاهی خود آموزش می‌دهد. به نظرم دکتر مصطفی مهرآیین از معدود اساتید دانشگاهی است که توانسته با روح "کرسی‌های آزاد‌اندیشی" که توصیه رهبری هم هست ارتباط ارگانیک برقرار کند بدون اینکه عِده و عُده‌ و بودجه‌ای برای این کار گرفته باشد. اگر به سخنان رهبری هم التفات کنیم خواهیم دید که او بارها به این گفته تمسک جسته که امْخَضُوا الرَّأْيَ مَخْضَ السِّقَاءِ يُنْتِجُ سَدِيدَ الْآرَاءِ؛ یعنی آراء و نظرات را به حرکت درآورید بسان حرکت دادن مشک دوغ برای گرفتن کره تا رأی استوار به دست آید. این سخنی است که در گفتار رهبری به آن اشاره شده است. بنابراین از وضع خلق شده توسط دکتر مهرآیین باید بهره برد تا "رای استوار" را از خلال گفتگو بازآفرینی کنیم و برای جامعه نقشه راهی ترسیم کنیم و دانشگاه در ایجاد "رای استوار" نقش حیاتی دارد و پاسخ "حرکت دادن مشک‌های ساکن" تهدید قضایی نیست بل "تحبیب فضایی" باید پاسخ دستگاه‌های مسئول کشور باشد.


سیدجواد میری

#رهبری
#کرسی‌های_آزاد‌اندیشی
#مصطفی_مهرآیین

@seyedjavadmiri
👍26👎2
نشانه "زیستن در اکنون" شکر‌گزاری است.


سیدجواد میری


@seyedjavadmiri
👍16
2025/07/11 22:08:33
Back to Top
HTML Embed Code: