Telegram Web Link
_1_1750071808319
جامعه یاریگر : نقد و بررسی مفهوم خلقیات ایرانی در مواجهه با جنگ بین ایران و رژیم صهیونیستی

در مصاحبه با دکتر سید جواد میری

روزنامه وطن امروز

۱۴۰۴/۰۴/۰۷

@seyedjavadmiri
همیشه مراقب اشتباه دوم باش. اشتباه اول حق توست.

آنتوان چخوف

@seyedjavadmiri
جگرم سوخت این تصویر را دیدم. عجبم عرش خدا چرا نمی‌لرزد از این همه درد و رنج و مصیبت. مادر چه می‌کشد ....


سیدجواد میری

@seyedjavadmiri
هدف بعدی اسرائیل مراکز اتمی پاکستان است.


@seyedjavadmiri
Forwarded from The Islander
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
‘Death Death to the IDF; Death, Death to the IDF' — singer Bob Vylan at Glastonbury festival in the UK

'Palestine must be, will be, inshallah, it will be free'

🎙Subscribe @TheIslanderNews

Donate - Support Our Work
Coloniality of Power?

Anibal Quijano coined the concept of Coloniality of power to explain the sinister forms of Colonialism after its so-called demise. But why is this concept pertinent to the current war of Israel against Iran? Let me simplify the context of the problematique. Iran signed JCPOA
i.e. Joint Comprehensive Plan of Action. It is a long-term agreement reached in 2015 between Iran, the P5+1 (China, France, Germany, Russia, the United Kingdom, and the United States), and the European Union to limit Iran's nuclear program in exchange for sanctions relief. The goal was to ensure that Iran's nuclear program would be exclusively peaceful. USA under Trump pulled out from this agreement and Europe did not fulfill its own duties either but Iran stayed in it. Now that Israel and USA again under Trump waged a war and killed and bombed Iran there is no objections either from UN or EU. But now Germany, England and France going to use Snapback mechanism against Iran. Why? The reason is that Iran has not kept her promises in JCPOA!!!. Wait a minute! Who has kept it at all? This is a prime example of Coloniality of power where the situation is arranged in a fashion that the outcome of all actions are to subdue your subjectivity by reducing you into an object of the will of other. And it seems suprisingly that "other" is the White Male European Master! Is it a coincidence? Anibal Quijano teaches us that there is no coincidence but the spelling out of coloniality of power. Wake up man!!!

Seyed Javad Miri


@seyedjavadmiri
وضع استعماری قدرت؟

آنیبال کویخانو مفهوم استعمار قدرت را برای توضیح اشکال شوم استعمار پس از به اصطلاح زوال آن ابداع کرد. اما چرا این مفهوم به جنگ فعلی اسرائیل علیه ایران مربوط می‌شود؟ اجازه دهید زمینه مشکل را ساده کنم. ایران برجام (یعنی برنامه جامع اقدام مشترک) را امضا کرد. این یک توافق بلندمدت است که در سال ۲۰۱۵ بین ایران، گروه ۵+۱ (چین، فرانسه، آلمان، روسیه، بریتانیا و ایالات متحده) و اتحادیه اروپا برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران در ازای کاهش تحریم‌ها حاصل شد. هدف این بود که اطمینان حاصل شود که برنامه هسته‌ای ایران منحصراً صلح‌آمیز خواهد بود. ایالات متحده در زمان ترامپ از این توافق خارج شد و اروپا نیز به وظایف خود عمل نکرد، اما ایران در آن باقی ماند. اکنون که اسرائیل و ایالات متحده دوباره در زمان ترامپ جنگی را آغاز کردند و ایرانیان را کشتند و ایران را بمباران کردند، هیچ اعتراضی از سوی سازمان ملل یا اتحادیه اروپا انجام نشد. اما اکنون آلمان، انگلستان و فرانسه قصد دارند از مکانیسم ماشه علیه ایران استفاده کنند. چرا؟ دلیلش این است که ایران به وعده‌های خود در برجام عمل نکرده است!!! یک دقیقه صبر کنید! چه کسی اصلاً به آن جز ایران عمل کرده است؟ این نمونه بارزی از وضع استعماری قدرت است که در آن وضعیت به گونه‌ای ترتیب داده شده است که نتیجه همه اعمال، مطیع کردن وجود شما با تقلیل شما به ابژهِ اراده دیگران است. و به طرز شگفت‌آوری به نظر می‌رسد که "دیگری" در اینجا همان مرد سفیدپوست اروپاییِ ارباب است! آیا این یک تصادف است؟ آنیبال کویخانو به ما می‌آموزد که هیچ تصادفی جز بیان عملی وضع استعماری قدرت وجود ندارد. بیدار باید شد!

سید جواد میری

@seyedjavadmiri
صحنه‌هایی زیبا از همبستگی انسانی در جنگ اسرائیل و آمریکا علیه ایران در جهان خلق شد. یکی از آن تصاویر این عکس است که زن کهنسال سوئدی با دو عصا به میدان شهر یوتبوری آمده است تا از ایرانِ مظلوم در برابر ظالمان دفاع کند. صحنه‌ای زیبا و ماندگار!

سیدجواد میری



@seyedjavadmiri
ضرب‌المثلی بلغاری:

کلمه‌ای لطیف می‌تواند دروازه آهنی را بگشاید.


@seyedjavadmiri
از حالت "انفعال" و "ابهام" باید بیرون آمد. به نظرم وزارت امور خارجه در طی پنجاه سال اخیر "سرمایه بین‌المللی" بزرگی را ایجاد کرده است. اتاق فکری تشکیل دهید و از زبدگان این نیروها دعوت به عمل آورید و فضای "مذاکره مقاوم" را پیش ببرید و از انفعال کنونی خارج شوید. اما برای خروج از "ابهام" نیازمند "گفتگو با جامعه" هستیم. دلواپسی عمیقی در بین افراد جامعه وجود دارد و صرف پمپاژ فضای حماسی و هیجانی کارساز نیست. در کنار هیجان و حماسه "گفتگوی هوشمند" را سامان دهید. رسانه ملی و فضای رسانه‌ای در کشور و نیروهای دانشگاهی باید وزود کنند.

سیدجواد میری

@seyedjavadmiri
حمید رضا اکبری
بهمن اکبری
جهانبخش ایزدی
محمد فرهاد کلینی
سید رحیم ربانی‌زاده
سیدجواد میری

سه‌شنبه
۱۰ تیر ۱۴۰۴

۱۰ الی ۱۳


@seyedjavadmiri
جنگ و "معنای زندگی"

جنگ کریه و زشت است. هیچگاه نباید جنگ و جنگ‌افروزی را تجلیل و تمجید کرد. اما هنگامیکه به تاریخ طولانی بشر می‌نگریم امکان ندارد لحظه‌ای را بدون جنگ تصور کنیم. جنگ همواره با بشر و جوامع انسانی بوده است و هر چه انسان پیشرفته‌تر شده است قدرت تخریبش هم سهمگین‌تر گردیده است. جنگ براستی یک مصیبت است و به قول شهید مطهری مصیبت انسان را گداخته می‌کند ولی انسان نباید طلب مصیبت کند. به عبارت دیگر، ما نباید طلب جنگ کنیم ولی وقتی این مصیبت بر ما فرود میآید باید بتوانیم ابعاد پیچیده آن را بیندیشیم. در این "جنگ تحمیلی" هم ما زشتی‌ها و وجوه کریه آن را دیدیم و تجربه کردیم اما جنگ با تمامی پلیدی‌هایش "آموزگار قهاری" هم است. یکی از آموزه‌های آن این است که "زندگی" زیباست و باید آن را هنرمندانه زیست. اما وقتی می‌گوییم زندگی زیباست این زیبایی را چگونه در جامعه باید تفسیر کنیم؟ هنگامی که جنگ رخ داد و شهر خالی از سکنه شد من به اطراف خود می‌نگریستم و دیدم مردمان این شهر بسیاری از "اشیاء" را رها کرده‌اند و رفته‌اند و هر آنچه که "قیمت" نداشت ارزش پیدا کرد و هر آنچه که "قیمت" داشت بی‌ارزش شد. به عبارت دیگر، در جنگ است که ما تفاوت "قیمت" و "ارزش" را وجدان می‌کنیم و آنچه که ارزشمند است را با خود به ماوای امنی می‌بریم. بنابراین با جنگ و تجربه مصیبت است که ما درک اصیل‌تری از معنا در زندگی پیدا می‌کنیم و جامعه‌ای می‌تواند جامعه خوبی باشد که جای "ارزش" و "قیمت" را به نادرستی جا-به-جا نکند و این همان مفهوم "خیر عمومی" است که در جامعه ما به بوته فراموشی سپرده شده بود. به نظرم آینده ایران را نه آمریکا رقم می‌زند و نه اسرائیل می‌تواند رقم بزند. حال و آینده ایران را التفات به "خیر عمومی" رقم می‌زند و این ممکن نیست مگر ما درک درستی از "ارزش" و "قیمت" داشته باشیم. جنگ این معنا را دوباره در افق جامعه ایران بیدار کرد و بر متفکران است که این معانی را بپرورانند تا سیاستمداران بتوانند بر طریق صواب حرکت کنند.

سیدجواد میری

@seyedjavadmiri
Audio
نگاهی به جنگ ۱۲ روزه

بهمن اکبری

سه‌شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴

@seyedjavadmiri
Audio
نگاهی به جنگ ۱۲ روزه

حمید رضا اکبری

سه‌شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴

@seyedjavadmiri
Audio
نگاهی به جنگ ۱۲ روزه

سید رحیم ربانی‌زاده

سه‌شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴

@seyedjavadmiri
Audio
نگاهی به جنگ ۱۲ روزه

سیدجواد میری

سه‌شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴

@seyedjavadmiri
2025/07/05 06:24:58
Back to Top
HTML Embed Code: