Telegram Web Link
کتاب جدید درباره شاه اسماعیل به دو زبان فارسی و انگلیسی به زودی ان‌شاء‌الله:

شاه اسماعیل، خداوندگار شمشیر و قلم
حکمت، عرفان و تصوف در دیوان خطائی


Shah Ismail, The Master of Sword and Word

An Inquiry into Khatai's Sapientia and Sophia

@seyedjavadmiri
👍17
امشب چه شبیست واقعاً! تاریخ بدون نقاط عطفش همچون اقیانوس بی‌انتهایی است که آدم نمی‌داند کشتی سرگردان وجودش را به کدامین سو باید بچرخاند. اما "نقطه عطف" یکی از کارکردهایش این است که به تو "جهت" می‌دهد تا بتوانی "زورق شکسته وجود" را به سمت ساحل امنی برانی. "عاشورا" نقطه عطفی در تاریخ انسانی هست که نیاز ندارد حتی "دین" داشته باشد تا بتواند مشق انسانیت کند بل کافی است دارای "فتوت" باشد تا رستگار شود. ما عاشورا را در افق جهانی تعریف و تفسیر نکرده‌ایم. عاشورا اسم رمزی است برای احرار جهان.

سیدجواد میری

@seyedjavadmiri
👍33👎1
Turkey and Israel risk sliding towards confrontation.


https://www.ft.com/content/a0648ab9-a169-4451-bd4f-a7279b5235cf


@seyedjavadmiri
👎11👍5
مقاله جالبی درباره وضعیت ترامپ در قبال جنگ‌ها و محدودیت منابع آمریکا

@seyedjavadmiri
👍10👎2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🗣 وانگ یی، وزیر امور خارجه چین:

◀️ ایالات متحده آمریکا با وقاحت تمام تاسیسات هسته‌ای یک کشور مستقل - ایران - را بمباران کرد. این یک بدعت خطرناک است.

◀️ اگر این کار منجر به فاجعه هسته‌ای شود، تمام جهان تاوان آن را خواهد داد.
_
اصلاحات نیوز
@Eslahatnews
🔗 Eslahatnews.com
👍18
مادامیکه تحلیل‌های آمریکایی‌ها یا انگلیسی‌ها را بدون ارجاع به بسترهای عینی "معیار اِدراک" خود قرار بدهیم کارمان سخت‌تر خواهد شد. وضعیت و موقعیت‌های تاریخی و انسانی همیشه دو عامل کلیدی دارد یکی "ساختار" و دومی "عاملیت" است. اگر یکی را ببینیم و دومی را نبینیم خطا کردیم و اگر عاملیت را مهم بپنداریم و ساختارها را نادیده بانگاریم دچار سوء محاسبه شدید خواهیم شد. در تحلیل‌های داخلی ساختارها را نمی‌بینند و در تحلیل‌های غربی‌ها و دنباله‌هایشان هم ساختار را می‌بینند و هم عاملیت را ولی آنچه آنها نمی‌بینند "عاملیت غیر غربی" است و در اینجا "عاملیت ملت ایران". دقیقاً اخبار و گزارش‌ها چنان صورتبندی و ارائه می‌گردند توگویی "ما" عاملیتی نداریم و این انسان غربی است که دارای عاملیت است و می‌تواند ساختارها را به نفع خود بچرخاند. به نظرم "جنگ اِدراکی" که علیه ملت ایران ساماندهی شده است عمیق‌تر و بنیادی‌تر از جنگ اسرائیل و آمریکا علیه ملت ایران است. من کمتر تحلیلی را مشاهده می‌کنم که به این ابعاد عمیق ملت بودن ملت ایران و عاملیت آن در تاریخ خویش و جهان اشاره کند. هنگامیکه ملت ایران این نکته را وجدان کنند "باطل السحر" توطئه‌های غربی خواهد بود.

سیدجواد میری

@seyedjavadmiri
👍18
🔷 * ایران در نظم آنگلوساکسونی باید ضعیف باشد*

حمیدرضا فرتوک‌زاده

ایران از همان دوران قرن نوزدهم که تحت عنوان «بازی بزرگ» از آن یاد می‌کنند، به‌عنوان نقطه و محل رقابت ژئوپلیتیکی روس و بریتانیا بوده است. در دوران استعمار هند، بریتانیا نگران این بوده که فرانسه و روسیه تزاری از ناحیه ایران به هند حمله کنند. این ماجراها یک تنش برون‌زا به ایران وارد می‌کند. اصلاً مهم نیست ایران چه پادشاهی دارد یا چه کسی حکومت می‌کند، یا اینکه ایرانی‌ها چه‌طور مردمانی هستند؛ این سرزمین خودبه‌خود محلی است که محل رقابت و کشمکش است.
بریتانیا در دوره رضاشاه وارد ایران می‌شود و حکومت را به‌طور کلی عوض می‌کند و محمدرضای پهلوی که یک جوان بیست‌و‌یک ساله بوده، سر کار می‌آید. این کار به این دلیل است که او کاملاً مطیع آن‌ها بود. محمدرضاشاه پهلوی تقریباً تا اواخر سلطنت خود، کاملاً با نظم انگلوساکسونی در ابتدا و بعداً نظم انگلوآمریکن همراه بود؛ یعنی دائماً خودش را جزئی از این نظم می‌دانست.

🔻 *این جنگ ریشه در تنشی ژئوپلیتیک دارد*
نقطه کانونی و تاریخی این جنگ، یعنی آن موتورِ تنش جنگ ایران و اسرائیل یا جنگ اسرائیل علیه ایران، ریشه در همین تنش ژئوپلیتیکی تاریخی دارد. تنشی که در هر دوره‌ای، به شکلی خودش را نشان می‌دهد. شما می‌بینید که در ۲۸ مرداد هم با اینکه مرحوم دکتر مصدق که نه یک فرد ضدآمریکایی بوده و نه یک شخصیت انقلابی، همین‌که خواسته بود یک استقلال نسبی برای ایران ایجاد کند، بریتانیا و ایالات متحده وارد می‌شوند و کودتا را علیه او رقم می‌زنند تا دوباره محمدرضا پهلوی را برگردانند.
نکته مهم این است که با وجود هماهنگی کامل محمدرضاشاه با آن‌ها، چه از نظر رفتاری و چه از نظر سیاسی اما به خاطر آن ژئوپلیتیکِ اختصاصی ایران، آن‌ها نمی‌خواستند ایران یک کشور صنعتی به معنای واقعی و مدرن باشد. برای همین است که کارخانه ذوب‌آهن را نه به رضاشاه می‌دهند و نه به محمدرضاشاه؛ یعنی با این‌که هر دو نفر در چارچوب نظم آن‌ها بودند، باز هم مانع صنعتی شدن ایران می‌شدند.
شما به‌عنوان یک ایرانی، در سرزمینی زندگی می‌کنید که در شمال خلیج فارس، جنوب دریای کاسپین، غرب شبه‌قاره هند و شرق آناتولی قرار دارد. این سرزمین، سرزمینی است که همیشه محل رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ بوده؛ رقابتی که امروز میان ایالات متحده و اردوگاه غرب از یک طرف به عنوان ضلع اصلی و چین به‌عنوان رقیب نوظهور به عنوان ضلع دوم و همین‌طور روسیه به‌عنوان رقیب سنتی، جریان دارد.

🔻 *کارکرد اسرائیل تخریب قدرت‌های مستقل است*
کارکرد رژیم صهیونیستی در منطقه این است که اجازه ندهد هیچ قدرت مستقل مردم‌پایه‌ای در این منطقه شکل بگیرد. بر اساس تجربه تاریخی، به این نتیجه رسیده‌اند که قدرت‌های منطقه باید همه زیر سقف قدرت رژیم صهیونیستی باشند. ما در سرزمینی زندگی می‌کنیم که صرف‌نظر از این‌که چه رژیم سیاسی بر سر کار باشد، قاجاریه باشد یا پهلوی، محمد مصدق به‌عنوان نماینده دموکراسی مشروطه‌خواه باشد و یا جمهوری اسلامی، هر حکومتی که در ایران سر کار باشد، باید ضعیف باشد.
به قول معروف این «قانون نانوشته انگلوساکسونی» است؛ دولت ایران باید ضعیف باشد. در دوره پهلوی، با این‌که محمدرضاشاه پهلوی به‌ظاهر ژاندارم خلیج فارس به‌حساب می‌آمد و ظاهری قدرتمند داشت اما ایران به‌لحاظ صنعتی در آن زمان هم بسیار ضعیف بوده است.

🔻 *جمهوری اسلامی وضعیت جدیدی را رقم زد*
طبیعی است که با آمدن جمهوری اسلامی که هم به لحاظ سیاسی و هم به لحاظ گفتمانی، از همان ابتدا گفته بود که «من می‌خواهم از آرمان فلسطین حمایت کنم» وضعیت جدیدی شکل بگیرد. این حمایت به این معنا نبوده که ایران یا جمهوری اسلامی ایران قصد جنگ مستقیم با اسرائیل را داشته باشد. جمهوری اسلامی هیچ‌وقت طرحی برای جنگ مستقیم نداشته است. اما «محور مقاومت» را شکل داده؛ یعنی گفته است که «مردم منطقه را تقویت می‌کنم تا بتوانند از خود دفاع کنند و در برابر این رژیم متجاوز مقاومت داشته باشند.» به همین دلیل آن‌ها نپذیرفتند.
یک‌ اقتضائاتی در جغرافیا و ژئوپلیتیک این سرزمین وجود دارد که از دوره قاجار تا به امروز ادامه دارد. یک اقتضایی هم در گفتمان و رژیم سیاسی جمهوری اسلامی وجود دارد که از ابتدا گفته است «حمایت از فلسطین و حمایت از مظلوم». این یک عامل تشدیدکننده این تنش ژئوپلیتیکی ما است.
وقتی این دو عامل با یکدیگر «رزونانس» پیدا می‌کنند، یعنی همدیگر را تشدید می‌کنند، پتانسیل تنش بالا می‌رود. طبیعی است که طرف مقابل هم این را درک می‌کند. به همین دلیل، از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، با انواع تحریم‌ها، توطئه‌ها، طراحی جنگ تحمیلی، و طرح براندازی دائماً فعالیت‌های علیه جمهوری اسلامی را پیش بردند ولی هیچ‌کدام از این‌ها به نتیجه نرسید.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر
▪️@pajoohemedia
👎15👍11
یادداشت دکتر فرتوک‌زاده دارای نکاتی قابل تامل است اما نقدهایی به آن دارم و یکی از نقدهایم این است که آیا مدیریت "نمایش تنش‌های ژئوپلیتیکی" در جمهوری اسلامی هم باید به صورت "تنش‌زا" نمایش داده شود؟ به نظرم ما از دوران بسط سرزمینی ایران که با ظهور نادر شاه افشار رخ داد و ایران هندوستان را ضمیمه امپراطوری خویش کرد نسبت به این "تنش ژئوپلیتیکی" خودآگاهی یافتیم اما سوال اینجاست که چرا این تنش را به صورت آشکار و عریان بر سر منابر و معابر جار می‌زنیم؟ این نکته‌ای است که دکتر فرتوک‌زاده به آن هیچ اشاره‌ای نمی‌کند.

سیدجواد میری

@seyedjavadmiri
👍6👎3
Forwarded from Seyed Javad
در وضعیت کنونی ما چه باید بکنیم؟ آیا تسلیم؟ مذاکره؟ جنگ؟ به نظرم هیچکدام. راه پیش روی ما "صلح مسلح" است.


سیدجواد میری


@seyedjavadmiri
👍10👎1
صلح مسلح؟

آیا ما باید به ملت بگوییم تسلیم شوید و به خیابان‌ها بیایید و از آمریکا و اسرائیل بخواهیم حساب ملت را از حکومت جدا کنند؟ آیا این رویکردها در جهان پرمخاطره و پیچیده ما جواب می‌دهد؟ آنچه ما به عنوان یک ملت به آن نیازمندیم "صلح مسلح" است. صلح مسلح چیست؟ صلح مسلح وضعیتی است که در آن دو یا چند کشور از نظر ظاهری در صلح هستند، اما همچنان مسلح و آماده برای خصومت‌های احتمالی هستند. به زبان ساده، ما باید تا بُن دندان مسلح باشیم و به هر طریقی بالاترین تسلیحات دفاعی و تهاجمی را تهیه کنیم به ای طریق ممکن. البته فراموش نکنیم که مسلح شدن در جهان معاصر فقط ابزار جنگی نیست بل کل جامعه (در تمامی ابعاد آن از منظر اقتصادی و اجتماعی و تکنولوژیک و آموزشی و فرهنگی ....) باید مسلح و مقاوم شود.

سیدجواد میری

@seyedjavadmiri
👍22👎5
Armed Peace?
Should we tell the nation to surrender and take to the streets and demand that America and Israel separate the people from the government? Do these approaches work in our complex and risky world? What we need as a nation is “armed peace.” What is armed peace? Armed peace is a situation in which two or more countries are ostensibly at peace, but are still armed and prepared for possible hostilities. Simply put, we must be armed to the teeth and acquire the highest level of defensive and offensive weapons in any way possible. Of course, let us not forget that in the contemporary world, being armed is not just a means of war, but the entire society (in all its dimensions from an economic, social, technological, educational, and cultural perspective...) must be armed and resilient.
Seyed Javad Miri

@seyedjavadmiri
👍4👎2
همراه با شبکه افق «برنامه خرمشهر»


با حضور استاد سیدجواد میری
استاد تمام جامعه‌شناسی و مطالعات ادیان
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

امشب سه‌شنبه
۱۷ تیر ۱۴۰۴
شبکه افق
ساعت ۲۲:۰۰


@seyedjavadmiri
👍13👎6
Forwarded from آقای نادر
@AghayeNader_ir

شبکه افق ساعت ۲۲
سیدجواد میری

استاد تمام جامعه‌شناسی و مطالعات ادیان
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
👍11👎1
وضعیت موجود در منطقه نتیجه "خواسته‌های حداکثری" است و این یعنی "فقدان سیاست". سیاست یعنی تلاش برای رسیدن به دستاوردهای حداقلی. هنگامیکه این تمایز را درک کنیم آنگاه پنجره‌ای به سوی وضعیت متعادلتر ممکن خواهد شد.

سیدجواد میری

@seyedjavadmiri
👍12
Audio
همراه با شبکه افق «برنامه خرمشهر»

ایران و عبور از وضعیت کنونی


با حضور استاد سیدجواد میری
استاد تمام جامعه‌شناسی و مطالعات ادیان
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

امشب سه‌شنبه
۱۷ تیر ۱۴۰۴
شبکه افق
ساعت ۲۲:۰۰


برنامه تصویری کامل در آدرس ذیل قابل مشاهده است:

۱۷ تیر ۱۴۰۴
https://telewebion.com/episode/0x13a6a532

@seyedjavadmiri
👍13👎2
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
قطعه‌ای از برنامه امشب در شبکه افق (۱)


@seyedjavadmiri
👍10👎2
2025/07/12 23:29:32
Back to Top
HTML Embed Code: