Telegram Web Link
کسانی هم می‌گویند راه تجدد راهی است که پیمودنش به کفر و انحراف از حق می‌رسد. این هم حرفی است، به شرط اینکه گوینده بداند که خود در کجا ایستاده و در کدام راه است. (داوری، ۱۴۰۲. ۳۱۹)

#گفتگوهایی با سایه‌ام



@seyedjavadmiri
🔴 گزارش تصویری نشست علوم اجتماعی آکادمیک برای فهم جامعه‌ی ایرانی چه کرده است؟

سلسله نشست‌های علوم انسانی و مسایل جامعه ایرانی

👤دکتر مقصود فراستخواه

👤دکتر سید جواد میری

🔹دبیر نشست: دکتر مالک شجاعی


📌این سلسله‌ نشست‌ها با حمایت موسسه حامی علوم انسانی و در فرهنگسرای اندیشه برگزار می‌شوند
@haameeorg
@khane_andishevarzan
@andishe_farhangsara
📣 اختلال کارکرد علوم انسانی در حل مسائل جامعه ایرانی

♨️ مقصود فراستخواه و سیدجواد میری در نشست «علوم انسانی و مسائل جامعه ایرانی»، درباره عملکرد علوم انسانی در ایران بحث کردند.

💬 مسعود فراستخواه:
علم یک نهاد اجتماعی است که قاعده و ساختار دارد. نظم و پویایی دارد. ما نمی‌توانیم در خلأ علم بورزیم. از این علم نهادزُدایی کرده‌ایم. قواعد میدان علم را بهم ریخته‌ایم و قواعد میدان سیاست را وارد علم کردیم. علم، جزء قلمرو مستعمراتی دولت شده است.

💬 سیدجواد میری:
آیا امکان دیگری وجود داشت که ما بدون این علوم، بتوانیم در عالم مدرن «ما» شویم؟ اساساً این «ما» را از کجا به‌دست آورده‌ایم؟ این مفهوم کلان و بزرگ که همه چیز را به آن ارجاع می‌دهیم، مفهوم «ملت-دولت» است و این اصل «ملیت» از کجا به‌دست آمده است؟ ما امپراطوری یا خلافت نیستیم. ما قبیله و ایل نیستیم. ما یک ملتیم؛ اما چه کسانی آن را در دهان و ذهن ما گذاشته که بلندبلند تکرارش می‌کنیم؟

🔴 این نشست با همکاری فرهنگسرای اندیشه، خانه اندیشه‌ورزان و‌ موسسه حامی علوم انسانی برگزار شد.

🔗 گزارش کامل نشست «علوم انسانی و مسائل جامعه ایرانی»

🌐 خانه اندیشه‌ورزان را دنبال کنید!
Audio
راز بقای ایران

گفتگو با سیدجواد میری در فرهنگسرای اندیشه تهران


سه‌شنبه ۸ خرداد ۱۴۰۳



@seyedjavadmiri
بسیار می‌بینم افرادی را که وقتی می‌پرسی حالت چطور است و اوضاع و احوال چطور است سریعاً پاسخ می‌دهند اوضاع خراب است و حالمان هم بد است. ابتدا که آمده بودم به ایران نمی‌فهمیدم که چرا این حد از منفی‌بافی در بین خیل کثیری از افراد است اما تدریجاً به یک نکته‌ای رسیدم و شاید بتوانم بگویم که "توصیه‌هایی سازنده" برای درمان این حالات فردی و اجتماعی دارم. در پاسخ به این وضع از فرد یا افراد مقابل خود بپرسید آخرین کتابی که خواندی یا آخرین فیلمی که دیدی یا آخرین تئاتری که رفتی یا آخرین گالری نقاشی که دیدی یا آخرین کلاسی که رفتی ... کی بود و چی بود ... . اکثراً با یک نگاه عاقل اندر سفیه جوابت می‌دهند که آقا "دل و دِماغی" مونده که به این "جفنگیات" بپردازیم. عزیز من؛ اگر اینها را از زندگیت حذف کنی اصلاً دلی نخواهی داشت دِماغی نخواهد ماند که بتوانی احوال خود را دریابی و فهمی از اوضاع داشته باشی. کمی تامل کنیم و با نوجوانان و جوانان درباره این موضوعات گفتگو کنیم.

سیدجواد میری


@seyedjavadmiri
زمان برخلاف آنچه می‌پندارند رو به انحطاط دارد. (داوری، ۱۴۰۲. ۳۲۹)

#گفتگوهایی با سایه‌ام



@seyedjavadmiri
گفتم کسانی که با تجدد و اصول آن مخالفند اهل نظر نیستند. در باب تجدد می‌توان تحقیق کرد و به آن اعتقاد نداشت و حتی از آن ناراضی بود اما تاریخ را نمی‌توان نفی کرد. اکنون تجدد در همه جا -به درجات- هست و تا وقتی که نظم دیگری آغاز نشود روح غالب بر جان و جهان مردمان است. گفت پس شما مخالف تجدد نیستید؟ گفتم من سعی کرده‌ام تجدد را بشناسم و در حد فهم خود اوصاف ذاتی آن را بیان کرده‌ام. (داوری، ۱۴۰۲. ۳۳۶)

#گفتگوهایی با سایه‌ام



@seyedjavadmiri
"کوی طریقت: حالات و کلمات و تحقیقات شیخ صفی‌الدین اردبیلی" کتابی است نوشته صمد موحد و در سال ۱۴۰۱ به چاپ رسیده است. در این اثر ما با بخشی از تاریخ حکمت و عرفان و تصوف آذربایجان آشنا می‌شویم که تاثیرات مهمی بر جهان اسلام و جغرافیای غرب آسیا از دارالارشاد اردبیل تا مرکز جهانی بکتاشیان در آلبانی داشته است. این اثر در کنار آثار دیگری که تدریجاً به آنها خواهیم پرداخت ما را در فهم جایگاه و اهمیت "سنت خطائی" کمک خواهد کرد.


سیدجواد میری





@seyedjavadmiri
"صوفیان نخستین در ادبیات ترک" یکی از آثار کلیدی در فهم عرفان و تصوف در خراسان بزرگ و ماوراء‌النهر و آسیای مرکزی و اوراسیا می‌باشد. این کتاب با اینکه صد سال پیش توسط کوپریلی تالیف شده است اما کماکان یکی از کتب مهم در این حوزه می‌باشد و در بحث ما در باب "سنت خطائی" می‌تواند مفید واقع گردد.


سیدجواد میری


@seyedjavadmiri
2024/05/31 08:44:22
Back to Top
HTML Embed Code: