Telegram Web Link
🔴آه و نفرین

بی نسبت و بی تفاوت با درد و رنج مردم و جاهل به مسائل کشور برخی متمولین بظاهر مذهبی از نوع النگو بدست از مچ تا آرنج که سالی یک سفر خارجی و چند سفر داخلی می روند و الگوی پوششان نیز کمی بروزتر شده و چادر را هم کنار گذاشته اند دم از گزینه اصلح و نگاه به توپخانه دشمن می زنند!
مرادشان عدم تغییر در وضع موجود است.

حقیقتا با خود نزاعی دارم.مانده ام از خدا بخواهم چرخ زمانه اینها را هم به آه و نفرین ملت دربند، گرفتار مصائب یک زندگی معمولی همچون کرایه خانه و معیشت بکند یا خیر؟

آخر تجربه زیسته لاکردار فهم و رفتار انسان را تغییر می دهد.این ها درد نکشیده اند و از وضعیت اقتصاد بدوی تورمی موجود ذی نفع هستند.زمین و خانه ای داشته اند و هی آن را ارتقاء داده اند.شکم و زیرشکمهاشان به راه و از سواد و دانش هم بی بهره حال ملت گرسنه و یا جوان باسواد را نمی فهمند.

فلذا با همرنگی اجتماعی در جستجوی معنا گرفتار در مارپیچ «ایتا» می شوند و نمک بر زخم ملت می پاشند.

علی ای حال ما شاهد آخرین فرصت چرخش نرم ایران هستیم.مثلث حاکمان ، ملت و کاندیدها اگر بصورت همزمان در تایید صلاحیت ها، انتخاب معقول، و حل مسائل ایران بهنجاری نداشته باشند سیل ایران را خواهد برد.

به دوستان و خانواده خود بگویید ایران سه مسئله حیاتی دارد که باید حل شود:

اول سیاست خارجه با محوریت برجام(گشایش اقتصادی)
دوم سیاست داخلی با محوریت وفاق ملی(گشایش سیاسی)
سوم فرهنگی اجتماعی با محوریت آزادی های معقول اجتماعی(گشایش اجتماعی)

📌این انبوه سرمایه انباشت شده از درد و رنج ملت اگر بخواهد برای آن بخش از جامعه متمول بظاهر متدین نیز باقی بماند و لذتش را ببرند، سه مسئله بالا باید حل شود.
ای کاش این ها را می دانستید که بر شاخه نشسته اید و بن می برید...

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
🔸عالم عاقل

دم زدن از مفهومی بنام «تجربه» آنهم از نوع «جهانی» توسط یک روحانی سطح بالا خیلی امر ملموسی نیست.لیکن حسب شناخت بنده آیت الله عاملی فردی دنیادیده، باسواد و دارای صراحت کلام است.
از نزدیکان ایشان شنیده ام به دو زبان خارجی هم گویا مسلط است.اساسا جنس سخنان این نماینده آقا با دیگر حضرات توفیر دارد.

🔹آیت الله عاملی:
اینکه ۸۰ نفر نامزد ریاست جمهوری شود و ثبت نام نماید از یک جهت خوب است هر فردی که خود را لایق اداره کشور می‌داند وارد این عرصه و رقابت می‌شود اما این سبک در دنیا مرسوم نیست.

🔹دنیا ما را رمی به ابتدائیت در دموکراسی می کند و حتی گاهی استهزاء می کند و بلکه در داخل کشور خود انقلابی ها انتقاد می کنند.

🔹 تجربه جهانی می‌گوید آنچه را که شورای نگهبان انجام می‌دهد می‌توان با تعبیه یک سیستم پیشرفته که حق هیچ کسی ضایع نشود و نخبه‌ها بالا بیایند انجام داد

🔹در نتیجه از اول هر شخص عادی یا هر بوالهوسی نمی‌تواند ثبت نام نماید در جایی که می‌توانیم با علمیت و با استفاده از تجربه جهانی مشکل را حل کنیم چرا بی جا و بی‌جهت برای کشور هزینه درست می‌کنیم؟

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
بحرانهای خاموش

✍🏻 احمد زیدآبادی

🔹از خنکای فروردین امسال، بهره‌ای به شهداد نرسیده بود. گرمای نامطبوع، مسافران نوروزی را آزار می‌داد. گرما تنها مسئلۀ ناراحت‌کننده نبود. دل‌آزارتر از آن، چند پسربچه با چهره‌های آفتاب‌سوخته و سرهای تراشیده در پیاده‌رو خیابان اصلی شهر دور هم جمع شده بودند و از غریبه‌ها طلبِ عیدی می‌کردند.

🔹به نرمی و مهربانی به آنها گفتم که کارشان درست نیست اما به جای آنکه قانع شوند بر اصرار خود افزودند.

نهایتاً دادن عیدی را به دادن پاسخ صحیح به پرسش‌هایم مشروط کردم و از آنها پرسیدم؛ شهداد چقدر جمعیت دارد؟

🔹پسری که از رفقایش کمی بزرگ‌تر بود بلافاصله پاسخ داد: چهار میلیارد نفر! وقتی تعجبم را دید، پاسخش را عوض کرد و گفت؛ سه میلیارد نفر! رو به رفقایش کردم تا جواب منطقی‌تری بشنوم. آنها هم عدد ده میلیون و دو میلیون را مطرح کردند.

🔹پرسیدم مگر مدرسه نمی‌روند؟ گفتند همگی مدرسه‌رو هستند و در کلاس ششم دبستان درس می‌خوانند. به آنها توضیح دادم که شهرشان بیش از ۲۴هزار نفر جمعیت ندارد. علاقه‌ای به دانستن این نکته نشان ندادند. انگار میلیارد و میلیون و هزار برای‌شان علی‌السویه می‌نمود.

🔹پرسش دومم دربارۀ شهرهای مختلف استان کرمان بود. متوجه پرسش نشدند. به ناچار توضیح دادم که هر استانی دارای چند شهرستان است و استان کرمان هم مثل دیگر استان‌ها از چند شهرستان تشکیل شده است. از آنها خواستم که چند شهر در استان کرمان را اسم ببرند. یکی از آنها با اشتیاق گفت: «اندوهجرد» که نام آبادی کوچکی در همان حوالی است.

🔹دیگری گفت: «سلسبیل» که این هم اسم محله‌ای در کرمان است. یکی هم گفت: «نهبندان» که شهری در خراسان جنوبی است و مسیر آن از جنوب کشور از شهداد می‌گذرد. مجبور به توضیح بیشتر شدم و از آنها پرسیدم که آیا اسم انار، شهر بابک، سیرجان، رفسنجان، زرند، راور، کوهبنان، جیرفت، بافت، بم، کهنوج و یا حتی ماهان و سیرچ را نشنیده‌اند؟ نشنیده بودند. فقط یکی از آنها گفت که اسم بم و ماهان و سیرچ به نظرش آشنا می‌آید. سیرچ زادگاه استاد هوشنگ مرادی‌کرمانی در ۴۰ کیلومتری جنوب شهداد در منطقه‌ای کوهستانی واقع است. در ورودی این شهر عکس بزرگی از استاد نصب کرده‌اند.

🔹شهداد در حاشیۀ غربی کویرلوت، عمدتاً به کلوت‌هایش معروف است. این کلوت‌ها که ظاهراً از وزش بی‌امان باد بر سطح زمین سربرآورده‌اند، در فصول معتدل، شمار زیادی از گردشگران داخلی و خارجی را به سوی خود می‌کشند. اقلیم شهداد مشابه طبس است. گرچه در تابستان از آسمانش آتش می‌بارد، اما درختان نخل و نارنج آن در اسفند و فروردین، جلوه‌ای زیبا و جذاب و بوی خوشی به شهر می‌بخشند. مردمش نیز مانند مردم طبس، خوشرو و خوش‌اخلاق و زحمتکش‌اند.

🔹با این اوصاف، طلبِ عیدی چند دانش‌آموز شهدادی از مسافران به اندازۀ کافی دردآور بود، اما سطح دانش آنها صدای زنگ ورشکستگی کامل آموزش و پرورش را در این کشور به آسمان می‌رساند.

🔹وقتی یک دانش‌آموز کلاش ششم هیچ درک منطقی از عدد و رقم و هیچ آشنایی با استانِ محل سکونت خود نداشته باشد، پس در مدرسه چه آموزشی می‌بیند؟

📌ادامه و متن کامل را اینجا ببینید

@hammihanonline

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
بالاتر از سیاهی هم رنگی هست!

1⃣خاطرات ویکتور امیل فرانکل پدر علم معنادرمانی از دوران اسارتش در اردوگاه کار اجباری آشویتز در آلمان نازی در کتاب جمع و جور «انسان در جستجوی معنا» راهنمای خوبی برای درک بهتر وضعیت امروز است.

فرانکل معتقد است همانگونه که زندگی دارای معناست.رنج ها نیز معنا پذیرند.رنج قسمت جدایی ناپذیر زندگی است و راه فراری نیز از آن وجود ندارد.

📌شرایط غیرقابل تحمل و شکست‌های پیاپی افراد را از هرگونه «تصمیم گیری» دچار وحشت می کند.آنها قدرت «سرنوشت» را باور کرده اند.و خود را در برابر آن فاقد اختیار می دانند.

مخرب ترین عامل در زندگی افراد عدم اطلاع آنها از شرایط آینده و فقدان قدرت پیش بینی کردن امور است.

📌براستی کی این شرایط تمام می شود؟
📌 براستی کی این جنگ پایان می یابد؟

🟢فرانکل علی رغم تبیین دقیق جزئیات رنج زیسته خود و دیگران آنجایی که منشاء دردها را مشخص می کند، هرگونه تعدیل در آنها را رسما مترادف با امکان زندگی بیشتر برمی شمرد ولو در زندان.

فرانکل دقیق گفت:

«از هرگونه تلاش فردی و جمعی برای حفظ نیروی درونی جامعه در راستای تعیین یک هدف برای آینده ولو کم ارزش نباید فروکاست.»

2⃣اساسا فیلم های ژانر زندان با ذائقه من سازگاری بالایی دارند.
🎞فیلم Unbroken را اگر دیده باشید بهتر متوجه می شوید بهبود در شرایط ولو بصورت نسبی چه تغییر محسوسی در امکان «زندگی» بهتر فراهم می کند.
فیلم مرتبط با اسارت سربازان آمریکایی در جنگ جهانی دوم بدست ژاپنی هاست.آری مبتنی بر فیلم گاهی نبود یک زندانبان غیرقابل تحمل زندگی در همان زندان را بمراتب سهلتر می کند.

🎞سریال کره ای Death game را اگر دیده باشید بخوبی متوجه خواهید شد که چقدر بالاتر از سیاهی رنگهای تیره تری وجود دارد.گاهی بی کنشی و بدکنشی برای رهایی از یک شرایط سخت شرایط بمراتب سختتری را می تواند بوجود آورد.

🎞رستگاری در شائوشنگ نه تنها در قرن اخیر بلکه در قرن ماقبل اخیر و قرن پس از اخیر نیز برای من بهترین فیلم است.
آری تحمل زندان با وجود «تیم رابینز» و با وجود تلاش های او در ساخت کتابخانه و یا حتی پخش موسیقی غیرمجاز از طریق بلندگوهای زندان کمی آسانتر است.

🎞گاهی حتی موجودی بنام آقای جینگلز یا همان «موش» نامیرای حاضر در مسیر فیلم Green mile زندگی را برای صاحبش آقای «دل» در زندان دگرگون می کند.

🎞فیلم پرنده باز آلکاتراس Birdman of Alcatraz از آن فیلمهای بی نظیر است.براستی که تنها کمی تغییر و تحول در شرایط زندان همچون فراهم آوری امکان نگهداری از پرندگان هم می تواند از کاراکتر رابرت فرانکلین در فیلم با آن ویژگی های شخصیتی یک دانشمند دارای رساله خلق نماید.

3⃣مصائب اقتصادی من از سال ۹۹ شروع شد.انتهای ۹۹ با خویش گفتم ای کاش ۹۹ تکرار نشود.در انتهای ۱۴۰۰ آرزویم بازگشت به ۹۹ بود و در ۱۴۰۱ بازگشت به ۱۴۰۰.لحظه به لحظه شرایط برایم غیرقابل تحمل می شد،بالای هر سیاهی رنگ تازه ای خلق می شد.تا اینکه ورق از یک جایی آرام شروع کرد به برگشتن.
آری در ۱۴۰۲ خوشحالی داشتن پراید غم از دست دادن ماشین خارجی در ۹۸ را به کل از یادم برد.چرا که زندگی کاملا غیرقابل تحمل شده بود در آن سه سال و حال اما کمی امکانپذیر تر است الحمدلله.

4⃣بزرگترین چالش ذهنی برخی از فهرست شینلدر خواندگان(رمان) و یا دیدگان(فیلم) این پرسش است:

آیا اقدام شیندلر در زندان آشیوتز درست بود؟
آنها با خود اینگونه می گویند:
شیندلر بجای فراهم آوری امکان «زندگی» در حد وسع و توانایی خودش برای عده ای قلیل باید با عدم همکاری با نازیها به نوبه خود امکان عبور از آنها را تسریع می کرد.

من اما نگاهم اینگونه نیست!

علی ای حال من همواره حسب تجربه زیسته خویش معتقدم بالاتر از سیاهی هم رنگی هست.

و اگر فردا دیدید آبروی خود را در کف دست گذاشته و برای بهبود شرایط زندگی در ایران ولو بصورت حداقلی و نسبی مبتنی بر فهم و باور خویش و دوستانم در حال تلاش و تکاپو از نوع رایگان آن هستم بدانید که در این مسیر مصمم بوده و از هیچ قضاوتی ابا ندارم.

ارادتمند شما
سید هاشم فیروزی

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
مقام تفکر

عمده ما اکنون تنها در مقام تفکر ایستاده ایم و نه تصمیم.یقینا فورس زمانی حادث شده فرصت مناسب بجهت پیاده سازی مطلوبیت های ما را نخواهد داد.
لیکن باید گفتگو کرد و به جمع‌بندی رسید.

آری یا خیر!

امید به تغییر امری رئال و حقیقی است منتهی بشرطها و شروطها.و اگر در این کشتزار سیاست آنچه برای نجات ایران دنبالش بودیم یافت می نشد و جا برای امید بستن وجود نداشت باید برگردیم برسر زمین کشاورزی خودمان همان تسهیلگری برای توسعه اجتماعی پایدار که امر سیاست هم در نگاه کلان اصلاح نخواهد شد مگر با همین توسعه اجتماعی.

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
🔴کارخانه هیولاسازی

«وعده این دوره قاضی زاده هاشمی:
شرکت نفت را عمومی می کنم!»

براستی چه عجیب است زمین بازی سیاست در ایران که هرکس وارد آن می شود هیولا خارج می شود.

براستی چه خطرناک است این انقطاع و بی تفاوتی نسبت به خواست و درد و رنج و حقایق اجتماعی.

براستی چه قبیح است این انفکاک از امراخلاقی و عادت به بیان سخنان نادرست«دروغ».

آقای قاضی زاده قرار بود در سال۱۴۰۰ در طول سه روز مسئله «بورس» را حل نمایند.
اما خوب سه سال گذشت و نه تنها هیچ بهبودی حاصل نشد بلکه وضعیت بمراتب بدتر نیز شد.

نکته قابل تامل در فهم هیولاپروری ساختار سیاسی ایران این نکته است:
فضا بقدری تهی از اندیشه و مطالبه انتقادی شده که این آقا حتی بخود زحمت نداد تا پیش از ثبت نام در انتخابات جدید وضعیت سهام شرکتهای بنیاد شهید را لاقل بهبود ببخشد!

بانک دی،هولدینگ ساختمانی شاهد و شرکت عمران و توسعه شاهد وضعیت فاجعه باری را در بورس طی می کنند.

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
سید هاشم فیروزی pinned «بالاتر از سیاهی هم رنگی هست! 1⃣خاطرات ویکتور امیل فرانکل پدر علم معنادرمانی از دوران اسارتش در اردوگاه کار اجباری آشویتز در آلمان نازی در کتاب جمع و جور «انسان در جستجوی معنا» راهنمای خوبی برای درک بهتر وضعیت امروز است. فرانکل معتقد است همانگونه که زندگی…»
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔴کودکان نابالغ

سید هاشم فیروزی

از شاخصهای اصلی دوران کودکی لذت طلبی و فقدان تفکر منطقی است.در این برهه پیامدهای رفتار پیش از انجام آن سنجیده نمی شود.و اینگونه است که گاها فجایع بزرگ خلق می شود.

حول تئوری شخصیت و تحلیل رفتار متقابل اریک برن و البته دیگر روان شناسان مطرح تثبیت و ماندن در دوره کودکی ارتباطی با سن و سال ندارد.

دنیا پر است از بزرگسالان کودک،حالا این دختربچه که ۱۵ سال بیشتر سن ندارد و واقعا کودک است.

شوهر کودکی لذت طلب و بی بهره از تفکر منطقی در حماقت محض پیامدهای رفتارش را نمی بیند و به همسرش خیانت می کند و دختر بعنوان کودکی خشمگین و تحت تاثیر هیجانات قدم در مسیری بی بازگشت می گذارد و او نیز ناخواسته به همسرش خیانت می کند.

فقر آموزشی و فقر اجتماعی بعنوان یکی از عوامل نرساندن کودکان این سرزمین به بلوغ فکری و مهارتهای عقلی و ارتباطی امریست غیرقابل چشم پوشی.براستی جایگاه سیستم آموزش و پرورش و نهادهای فرهنگی کشور در این مقوله کجاست.

https://www.tg-me.com/kherad_jensi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 صحبت های فرهاد نیلی، اقتصاد دان درمورد انتخابات ریاست جمهوری:

هر ۴ سال یکبار دنبال سوپر من میگردیم، چنین فردی وجود ندارد.

هرکس ادعا میکند میشود چون سابقه و عقبه ای ندارد و کلاف سر در گم ایران را ندیده است.

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
🔸تابستان سخت” در انتظار کارخانجات و بنگاه‌های تولیدی ایران!

🔻در حالیکه صدر تا ذیل دولت در حال بازی انتخاباتی  “تاج و تخت” است، احتمالا بخش صنعت کشور تابستان امسال بخاطر کمبود شدید برق با تعطیلی های گسترده و ضرر و زیان فراوان مواجه خواهد شد.

⭕️Summer is coming!

https://www.tg-me.com/HosseinSelahvarzi
🔴خاموشی

هجوم سه جانبه مسائل داخلی همراه با موقعیت خطیر منطقه ای در کنار فشار جهانی موجود خیلی وقت است «جان ایران» را در معرض هلاکت قرار داده است.

راستش را بخواهید اندک کورسوهای امید در وجودم حول «تغییر» و «چرخش» رسما دارد از بین می رود.

به تکاپوی نجات «جان ایران» هنگامی که برخی از این آقایان حاضر در انتخابات را از نزدیک دیدم،نتیجه ای حاصل نشد جز افزوده شدن بر بهت و حیرتم.
از هر طرف که رفتم جز حیرتم نیفزود!

براستی که بد کردند صاحبان امر و مملکت با این چینش انتخاباتی.

آخر بمب ساعتی در حال انفجار مسائل داخلی حول اقتصاد و کسری انرژی و بن بست تولید و...در کنار واقعیت‌های جنگ غزه«ترورهای بی امان سران حزب الله و موقعیت غزه» و احتمال جنگ بین لبنان و اسرائیل همراه با آتش زیر خاکستر بحران خودساخته هسته ای که هر آن امکان برافروخته شدن با«مکانسیم ماشه» را دارد،حقیقتا انسان ذو ابعادتری را برای ریاست جمهوری طلب می کرد.

📌برخی از این ۶نفر حاضر در این انتخابات حسب تفکری موهوم اساسا اعتقادی به هرم مسائل داخلی و منطقه ای و خارجی ایران ندارند.

بد ماجرا آن یکنفری هم که اعتقاد دارد،ورود لازم برای نمایش درک ابعاد مختلف و نشان دادن راه حل آنها را تاکنون انجام نداده است!

در نهایت قصه پر غصه ایران همین گونه پیش رود که همچنان می رود ما لاجرم شاهد دوره جدیدی از «تضعیف» جان ایران خواهیم بود!

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
سید هاشم فیروزی pinned «🔴خاموشی هجوم سه جانبه مسائل داخلی همراه با موقعیت خطیر منطقه ای در کنار فشار جهانی موجود خیلی وقت است «جان ایران» را در معرض هلاکت قرار داده است. راستش را بخواهید اندک کورسوهای امید در وجودم حول «تغییر» و «چرخش» رسما دارد از بین می رود. به تکاپوی نجات…»
سید هاشم فیروزی
🔴 شانس آخر استمرار امر شر در سطح جهانی حول برهم کنشی ایران روسیه اسرائیل و آمریکا یقینا باید خاتمه یابد.در غیر اینصورت امکان توسعه یافتن آن به دیگر کشورها در سطوح مختلف امری ملموس است. شاید کمی باورش سخت باشد اما بنظر من گامهای موثر در حل و فصل این آنارشیسم…
🔺جهان ناامن می‌شود؟!

زیرپوست جهان در گوشه و کنار آن تحولاتی معنادار و مهم در جریان است که می‌تواند بیانگر یک دوره گذار فکری و سیاسی خطرناک و زمینه‌ساز دستکم سطحی از آنارشیسم جهانی در آینده‌ نه چندان دور باشد.

در واقع گذشته، حال و آینده جهان محصول چند متغیر کلان متداخل و  متاثر از یکدیگر است؛ از تحولات داخلی کشورها به ویژه در قدرت‌های بزرگ گرفته تا روابط میان این کشورها، قدرت‌ها، منازعات و مناسبات بین المللی علی الخصوص میان قدرت‌های رقیب و متنازع. اگر از این  منظر بخواهیم چشم انداز تقریبی جهان کنونی را تصور کنیم، جا دارد به مجموعه تحولات سیاسی و اجتماعی داخلی به خصوص در کانون‌های قدرت جهان بسان یک زنجیره به هم پیوسته نگریست. البته این تحولات در دنیای غرب نظر به ماهیت متفاوت نظام‌های سیاسی و اجتماعی و وجود فرصت و بستری دموکراتیک برای ظهور و بروز، نمود بیشتری دارد.

تحولات سیاسی آمریکا و احتمال بازگشت ترامپ به قدرت، برآمدن قابل توجه راست افراطی در اروپا، رشد و قدرت گرفتن راست افراطی در قدرت نوظهور هند، ظهور رهبرانی چون  خاویر میِلی رئیس جمهور راست‌ افراطی در آرژانتین، فربه‌تر شدن اقتدارگرایی بلندپروازانه شی در چین، محکم‌‍تر شدن پوتینیسم در روسیه، شکست انقلاب‌های عربی و ظهور نسل جدید اقتدارگرایان در دنیای عرب، تداوم و تعمیق بحران دولت‌ملت‌ در خاورمیانه و... همه و همه تحولات داخلی سترگی هستند که در کانون‌های قدرت جهان اتفاق افتاده و می‌افتد و زمینه‌ساز یک واگرایی جهانی است.

در این میان، نتایج انتخابات اخیر پارلمان اروپا در 27 کشور عضو اتحادیه اروپا و برآمدن بی‌سابقه راست افراطی در این قاره به استثنای شمال آن سنجه مهمی است. هر چند میانه‌روها همچنان اکثریت پارلمان اروپا را به دست دارند، اما وضعیت شکننده‌ای خواهند داشت و حضور پررنگ‌تر راستگرایان افراطی در پارلمان اروپا روند تصمیم‌گیری درباره مسائل این قاره را با چالش‌های جدی مواجه خواهد کرد. کما این که قرار گرفتن راست افراطی در انتخابات پارلمانی اروپا در جایگاه نخست در فرانسه، ایتالیا و اتریش و جایگاه دوم در آلمان و هلند خود یک سونامی سیاسی است که می‌تواند آینده سیاسی تیره و تاری را برای قاره سبز رقم زند.

در کنار آن نیز نظم جهانی پسا جنگ سرد که متکی به نظام تک قطبی و ابرقدرتی آمریکاست، دچار اختلالٍ معطوف به سطحی از تزلزل در موازنه قوا شده است. علت آن هم یکی این است که آمریکا هر چند هنوز قدرت برتر دنیاست اما دیگر صفت بلا منازعی را یدک نمی‌کشد و دیگری ظهور قدرت‌های چالش‌آفرینی همچون چین است که هژمونی آمریکا را به چالش می‌کشد.

در این وضعیت که نظم کنونی متکی به هژمونی آمریکا ترک‌های جدی برداشته است، این کشور تلاش می‌کند آن‌ها را ترمیم و سد راه برآمدن بیشتر رقیب چینی و مزاحم روسی شود تا از برهم خوردن جدی موازنه‌های جهانی در جهت تغییر نظم کنونی جلوگیری کند؛ اما در این میان یکی از جدی‌ترین چالش‌های فراروی آمریکا برای حفظ نظم کنونی و بازسازی آن، مشکلات و چالش‌های درونی است؛ چه تحولات اجتماعی و سیاسی چه پیرسالاری در ساختار قدرت و لاغر شدن قابل توجه لیبرال دمکراسی. ریاست جمهوری ترامپ و بایدن و رقابت انتخاباتی دوبتره آن‌ها از عوارض این پیری سیستم سیاسی آمریکاست.

اما با وجود اختلال شدید و وضعیت فرسایشی که نظام بین‌الملل تک قطبی با آن مواجه است، عبور از این نظم به این سادگی نیست و برای جهان پرهزینه خواهد بود؛ از این جهت که اولا نه چین نه روسیه توانایی ایجاد نظم جهانی جایگزین را دارند و ثانیا سیاست‌های آمریکا برای مهار چین با هدف حفظ و تثبیت نظم کنونی نیز به احتمال زیاد در آینده وارد فازهای پرتنش و چالشی‌تر می‌شود. در چنین وضعیتی نیز وقتی موازنه‌های جهانی در مسیر تغییر قرار می‌گیرند، منازعات به ویژه در مناطق بحران‌خیز بالا می‌گیرد.

اما آنچه اختلال پیشگفته را تشدید و سرعت حرکت جهان در مسیر نوعی آنارشیسم بین‌المللی را بیشتر می‌کند، متزلزل شدن ساختارهای متعارف جهانی به ویژه در جنگ کنونی غزه است که آن هم محصول وضعیت استثنایی اسرائیل در سیاست خارجی آمریکاست. این ساختارها که در نهاد سازمان ملل عینیت دارد، با وجود نفوذ بالای آمریکا در آن، در عین حال نماد قسمی از قانونمداری، عقلانیت و خرد جهانی بوده که می‌توانست در جلوگیری از تکرار فجایعی چون جنگ‌های جهانی نقش آفرینی کند.

حال در چنین بستر مضطرب جهانی، بازگشت ترامپ به قدرت به عنوان یک متغیر پرپیامد می‌تواند موجب تسریع روندهای پیشگفته و حتی انفجار بحران‌های چند لایه به ویژه در خاورمیانه شود؛ خاورمیانه‌ای که پس از «طوفان الاقصی» و جنگ غزه وارد دوره سرنوشت‌سازی شده است.
در این وضع، کشورهایی که جبهه داخلی و اقتصادی قوی دارند، بهتر می‌توانند از تکانه‌های این گذار جهانی در امان باشند.

نویسنده: صابر گل عنبری

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
🔴همگرایی توصیفی

جلیلی می گوید ایران چندصد سال عقب افتادگی دارد.
پزشکیان یک ماه حقوق قبل انقلاب را بیشتر از سه ماه حقوق پس از انقلاب می داند.
قاضی زاده با ارائه آمار وضعیت خانواده از بعد اجتماعی فرهنگی را مایوس کننده می داند.
قالیباف وضعیت صنعت با محوریت خودرو را متعلق به چند دهه پیش می خواند.
پورمحمدی قائل به آن است ما از نخبگان و متخصصین در عرصه حکمرانی هیچگاه استفاده نکردیم.
زاکانی معتقد است فقدان اطلاعات دقیق از احوالات جامعه و نبود برنامه ریزی موثر عامل مسائل فعلی کشور است.

📌اینها تنها تک گزاره هایی از این ۶ نفر بود و براستی خروجی تحلیل مضمون و گفتمان این ۶ کاندید ریاست جمهوری تا این جای کار چه تصویری از کشور پدید می آورد؟

🔸بیایید بپذیریم که ما شاهد یک همگرایی توصیفی بین نخبگان بیرونی و حاکمان درونی از هر حزب و جناحی هستیم که بعضا مورد وثوق ترین نفرات درون سیستم هستند.
همان همگرایی که به هنگام عبور از انتخابات تبدیل به واگرایی می شود و به هیچ شکل دوستان به زیر بار آن نمی روند.
و با ترسیم یک کشور فرضی و خیالی موهومات ذهنی خویش را بجای واقعیات حاکم بر کشور برای ملت فاکتور می کنند.

ایران زخمهای زیادی بر پیکر خویش دارد،خیلی زیاد.پس از همگرایی توصیفی و تبیینی راه نجات کشور رسیدن به راهکار و تجویز موثر است که القصه از درون سیستم امکانپذیر نیست.
باید تحولی نو در نظام حکمرانی با محوریت اهل علم بیرونی رقم بخورد.

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
🔴هل ادراک من المشاهده؟

گویند مریضی بد حال به نزد طبیبی رفت و بیان داشت در برون روی بنده و تمامی اهل ده ما خون وجود دارد.

طبیب از سر جهل بود و یا کراهت بررسی و یا هر چیز دیگر مریض را از سر باز کرد.

مریض به دیار خویش بازگشت اما چندی بعد به همراه تمامی اهالی ده نزد پزشک بازگشت و آنجا ناخودآگاه با استفراغ آکنده از خون برروی طبیب بیان داشت:

الیوم هل ادراک من المشاهده؟

📌اگر ذره ای انسانیت و دیانت وجود داشته باشد،نسبت به این وضعیت #بورس باید اتاق بحران ملی تشکیل شود.

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
توییت اکانت منتسب به آیت‌الله جوادی آملی با انتشار قسمتی از بیانات ایشان در دیدار با مسعود پزشکیان نوشت:

«مساله حجاب با فشار حل نمی‌شود.»

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✳️ این کلیپ را چند مدت پیش دوستی برایم فرستاد و آنقدر از آن لذت بردم که خواهش کردم آن را برای مخاطبین زیر نویس کند.

این سه کودک خوش صدا، اهل روستای اسپندان، منطقه دیشموک استان کهگیلویه و بویراحمد هستند . لازم به گفتن نیست که از چهره و لباس و صورت های معصومشان می شود دریافت ساکن منطقه ای محرم هستند. منطقه ای با کمترین امکانات زندگی اما سرشار از استعداد.
از عشق اصیل و عشق های یک ساعتی می گویند و از ولایت مادری و محبت به خاک.
🔹در این ایام که بوی عفن سیاست مشام ها را آلوده کرده، گوش دل به صدای خوش این سه عزیز دوست داشتنی می دهم.
#سلمان_کدیور
....
....
@Falaakhon
🔴کمدی تراژیک

سانسور بزرگ!

تاکنون از میان کاندیدها کسی با نگاه هولستیک پرداختی عمیق و جامع به مام میهن و دردهای فرزندانش نداشته است.

براستی چرا هیچکس دم از چرایی غرق شدن دارالعباد ایران(یزد) در شاخص فلاکت نمی زند؟
نفس های بشماره افتاده کولبران محصور در کوه های کردستان را چرا کسی نمی بیند؟
چرا سیستان و بلوچستان با محرومیتش مستقیم خطاب قرار نمی گیرد؟
ایلام و استضعافش و رتبه های جهانی او در خودکشی چرا محل بحث نیست؟
چرا کسی زاگرس نشینان را خطاب قرار نمی دهد،همان جا که محرومیت از دهانه کوههایش فوران می کند؟
لبهای تشنه قم و خراسان و صورت پر گرد و غبارشان چرا در سخنان هیچکس دیده و شنیده نمی شود؟
مسئله پاندمی مهاجران غیرقانونی افتاده به جان کل ایران چطور؟

🛑در عمل گویی انگار ما در حال تماشای یک کمدی تراژیک هستیم.همچنان پس از چندین دوره حضور برخی از این نفرات در انتخابات ها فقدان مشاهده یک اطلس جامع و کلی از ایران و آسیبهایش و ایران و فرصتهایش خیلی دردآور است خیلی!

براستی که چه بد اوضاع و احوالیست!

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
🔴کشور دوست و برادر

هنگامی که گوشی های شیائومی متعلق به کشور دوست و برادر چین در آپدیت جدید هوش مصنوعی خود در برخی برنامه ها Iran را برسمیت نمی شناسد در حالیکه دیگر کشور دوست و برادر ما یعنی Afghanistan را برسمیت می شناسد یعنی یک جای کار نه بلکه دیگر کل کار دارد می لنگد.

علی ای حال صحنه کشور در مقام توصیف و تبیین اظهر من الشمس است.جدای از آنکه چه کسی می آید و چه کسی نمی آید ای کاش درد و رنج تحمیلی به ملت ذیل تحریمها در اولویت اقدامات نفر بعد باشد.

خسته شدیم،یعنی از خستگی تکرار توصیف و تبیین کشور والله خسته شدیم.کشور برای خودتان لیکن در مقام تجویز و تغییر کاری بکنید.

https://www.tg-me.com/seyyedhashemfirouzi
Forwarded from دیدن
🔻1 سال و 4 ماه پر تلاطم پیش روی ایران

✍️سیامک مهاجری

در بحبوحه فضای انتخابات ریاست جمهوری، خبر مهم و سرنوشت‌سازِ نامه سه کشور آلمان، انگلیس و فرانسه به شورای امنیت سازمان ملل متحد چندان مورد توجه واقع نشد. این نامه، ایران را به نقض برجام متهم می‌کرد. اما اهمیت این نامه چیست و چرا باید آن را جدی گرفت؟

📍در آستانه پایان قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت

طبق بند هشتم قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، در تاریخ ۲۶ مهر ۱۴۰۴ که دهمین سال تصویب برجام است، همه تحریم‌های بند ۴۱ منشور ملل متحد و خطرات ناشی از این قطعنامه که موضوعی جداگانه است،ملغی و کلیه قطعنامه های 2224،1929،1835،1803،1747،1737 و 1696 که هدیه کسانی بود که تحریم‎ها را ورق‎ پاره‎ای بیش نمی‎دانستند این بار برای همیشه لغو و غیرقابل اجرا می شوند.

📍اهمیت بند ۱۱ و 12 قطعنامه ۲۲۳۱

با این حال، بر اساس بند ۱۱ قطعنامه ۲۲۳۱، هر یک از کشورهای مذاکره‌کننده در ۵+۱ می‌توانند در صورت تشخیص نقض برجام توسط ایران، پرونده ایران را به شورای امنیت ارجاع دهند. به این صورت که پس از رای‌گیری، همه تحریم‌ها به وضعیت پیش از برجام بازگردانده می‌شود. اما این همه ماجرا نیست؛ آنچه بیشتر مایه تاسف و نگرانی است، بند ۱۲ این قطعنامه است که بر اساس آن هیچ یک از کشورهای عضو نمی‌توانند آن را وتو کنند و برای بازگرداندن تحریم‌ها تنها به رای اکثریت نیاز خواهند داشت. به نظر می‎رسد کشورهای غربی به خوبی در حال سو استفاده از فرصت فضای انتخاباتی در کشور و فقدان رئیس‎جمهور و وزیر خارجه برای پیشبرد اهدافشان هستند.

بنابراین، اگر ایران دوباره تحت ماده ۴۱ یا فصل هفتم منشور ملل متحد قرار گیرد، تنها یک قدم تا تهدید نظامی فاصله خواهد داشت. به عبارت دیگر، در صورتی که کشوری تحت ماده ۴۲ منشور ملل متحد قرار گیرد، کشورهای عضو می‌توانند از گزینه نظامی نیز استفاده کنند، حتی اگر احتمال چنین اقدامی پس از نمایش بازدارندگی ایران دور از ذهن و توان طرف مقابل باشد، اما بازگشت تحریم‎های بند 41 عملا عمده فعالیت‎های اقتصادی، علمی و فناوری را با مشکلات جدی روبرو خواهد کرد.

📍فرصت آنها برای تحریم و فرصت ما برای تصمیم

اکنون کشورهای ۵+۱ (به‌جز آمریکا) تنها ۴۹۰ روز فرصت دارند تا از خاتمه قطعنامه و تهدیدات آن جلوگیری کنند، در نتیجه ایران در این 1 سال و 4 ماه در عرصه دیپلماسی روزهای سختی را پیش رو خواهد داشت و باید بسیار هوشمندانه در قبال آن عمل کند.
طبیعتا در این میان نتیجه انتخابات ریاست جمهوری نیز می‎تواند حائز اهمیت باشد، بی‎آنکه بخواهیم با استناد به این گزارش و استراتژیِ هراس افکنی کسی را ناچار به شرکت در انتخابات کنیم، اما دور از ذهن نیست که برخی از نامزدهای این دوره در صورت پیروزی، می‎توانند بنزینی بر آتش حوادثی باشند که کشور در 490 روز آینده با آن دست به گریبان خواهد بود. شاید آنچه اینک ما در اختیار داریم فرصتی هر چند نامطلوب باشد، اما آنچه بعد از انتخابات پیش روی ماست، قطعا تهدیدی است که در صورت تحقق تبعات آن می‎تواند به صورت مستقیم در زندگی تک تک مردم دخیل باشد.
به دیدن بیا @Boof60
2024/06/17 09:33:04
Back to Top
HTML Embed Code: