Telegram Web Link
🌅در سال ۱۳۳۷، ابوالحسن صدیقی (میکل آنژ شرق) برای ساخت تندیس برنزی نادرشاه در ایتالیا بود. همزمان سفارش تندیس فردوسی هم به او داده می‌شود. صدیقی تندیسی از سنگ مرمر کارارا به ارتفاع ۱۸۵ سانتی‌متر می‌سازد که روبروی موزه هنرهای زیبا در ایتالیا نصب می‌شود.

🏵«جیووانی گرونچی» رئیس‌جمهور وقت ایتالیا، نشان هنری کمنداتوره را به صدیقی می‌دهد. این تندیس همچنان در شهر رم نصب بوده و یک بار مورد مرمت قرار گرفته است.


@shahnamehpajohan
https://shahnamehpajohan.ir
🗿تندیس فردوسی و سیمرغ


🌅نخستین اثر زنده یاد ابوالحسن صدیقی از مجموعه فردوسی

🪦جنس گچ، به ارتفاع ۱۶۰ سامتی متر

این تندیس در جابجایی سال ۱۳۴۰ آسیب جدی دیده و اثری از آن در دست نیست.


@shahnamehpajohan
https://shahnamehpajohan.ir
🌅ابوالحسن صدیقی (میکل آنژ شرق) در حال کار روی تندیس خیام (سال ۱۳۵۰) که بعدها در پارک لاله تهران نصب شد. او این تندیس را بیش از دیگر آثارش دوست داشت. در مرتبه دوم هم تندیس فردوسی میدان فردوسی قرار داشت.

🔸مرحوم فریدون صدیقی فرزند استاد صدیقی در مصاحبه‌ای پیرامونش پدرش گفته بود: پدرم در طول زندگی عاشق سه شخصیت فرهنگی بود؛ خیام، فردوسی و سعدی. پدر من در خانه چهار تا کتاب داشت. دیوان حافظ، شاهنامه فردوسی، خیام و قرآن. بالاخره پدرم تعصب مذهبی هم داشت. پدر من شاهنامه فردوسی را حفظ بود، دیوان خیام را حفظ بود. اصلاً حرف زدنش فردوسی وار بود.



@shahnamehpajohan
https://shahnamehpajohan.ir
🌅تندیس فردوسی در کارگاه استاد ابوالحسن صدیقی (میکل آنژ شرق) در ایتالیا. این تندیس از جنس سنگ مرمر کاراراست و ۳۳۵ سانتی‌متر ارتفاع دارد و روی پایه‌ای ۵۹ تنی از کوه الوند نصب شده است.

🔸مشهورترین تندیس ابوالحسن صدیقی از فردوسی در سال ۱۳۳۸ ساخته و با کشتی به ایران منتقل شد و ۱۷ خرداد با نظارت فرزندش (فریدون صدیقی) در میدان فردوسی تهران نصب شد.



@shahnamehpajohan
https://shahnamehpajohan.ir
#جلال_خالقی_مطلق :


آیینهای درباری هخامنشی به وسیلهٔ اسکندر و جانشین او پذیرفته شد. رومیان نیز آن را از جانشینان اسکندر آموختند و از آنجا به دربارهای اروپای قرون وسطا نیز راه یافت این نفوذ آیینهای ایرانی به اروپا بعد از زمان هخامنشیان نیز همچنان ادامه داشت و از جملۀ آیینهای ایرانی که به اروپا راه یافت یکی نیز آیین شوالیه گری است که همان آیین سواری ایرانی است. همچنین همراه این نفوذ فرهنگی، برخی از موضوعهای ادبی ایران نیز به اروپا رسید که مشهورترین آنها موضوع رمان تریستان و ایزولده است که به داستان پارتی ویس و رامین بر می گردد.


@shahnamehpajohan
https://shahnamehpajohan.ir
#جلال_خالقی_مطلق :


آیینهای درباری هخامنشی به وسیلهٔ اسکندر و جانشین او پذیرفته شد. رومیان نیز آن را از جانشینان اسکندر آموختند و از آنجا به دربارهای اروپای قرون وسطا نیز راه یافت این نفوذ آیینهای ایرانی به اروپا بعد از زمان هخامنشیان نیز همچنان ادامه داشت و از جملۀ آیینهای ایرانی که به اروپا راه یافت یکی نیز آیین شوالیه گری است که همان آیین سواری ایرانی است. همچنین همراه این نفوذ فرهنگی، برخی از موضوعهای ادبی ایران نیز به اروپا رسید که مشهورترین آنها موضوع رمان تریستان و ایزولده است که به داستان پارتی ویس و رامین بر می گردد. در خود ایران اگرچه ما درباره جزئیات تاریخ پارتها آگاهی چندانی نداریم ولی جای شکی نیست که پارتها که خود را وارث هخامنشیان می دانستند، چنان که بر طبق گزارشی که سینکنکس از قول آریان آورده است، بنیانگذاران نخستین سلسلۀ پارت اشک اول و تیردادخود را از نژاد شاه هخامنشی اردشیر دوم می دانستند و بنا بر گزارش تاکیتوس وقتی فرستادۀ اردوان سوم به دربار روم آمد، از رومیان پس دادن همه سرزمینهایی را که به هخامنشیان تعلق داشت مطالبه کرد. همچنین گزینش عنوان شاهان هخامنشی یعنی شاهنشاه به وسیلهٔ مهرداد دوم و پیش از آن برگزیدن نشان کمان که نشان هخامنشیان بود و در سکه های پارتی به صورت کمانداری در حالت نشسته دیده می شود، همه گواه بر این اند که پارتها خود را نه تنها وارث کشور هخامنشیان، بلکه وارث آیینهای آنها نیز میدانستند.



@shahnamehpajohan
https://shahnamehpajohan.ir
#جلال_خالقی_مطلق :


بر طبق شاهنامه شاهان هنگام بار همچنین ترنج یا به از جنس زر که میان آنها تهی و انباشته به بوی خوش بود در دست میگرفتند و محتمل است که گل نیلوفری نیز که شاهان هخامنشی در دست میگرفتند از زر و انباشته یا آلوده به بوی خوش بود. کلاهی که شاهان بر سر داشتند همان تاج بود که به گوهرهای گوناگون مزین بود ولی این تاج را بر سر نمیگذاشتند بلکه در بالای تخت به زنجیر نازکی از طلا از طاق آویزان بود چنان که چون شاه بر روی تخت مینشست چنان می نمود که تاج بر سر اوست. از تصویر سکه های ساسانی می توان دید که شاهان ساسانی دارای سبلت و ریش و موی بلند و غالباً بافته بودند و گردنبند و گوشواره و بازوبند نیز داشتند و در شاهنامه نیز شاهان فراوان با طوق و گوشوار و یاره وصف شده اند. جامۀ باشکوه و آرایش شاه را نویسندگان غربی نیز چون تئوپلی لاكت سيموكاتا و یوهان کریسوستوم تأیید کرده اند. تختی که پادشاه بر آن می نشست به نام تخت زر ( و در شاهنامه همچنین به نام تخت پیروزه و تخت عاج) شهرت داشت و در دوره های بعد نیز به همین نام خوانده می شد.


@shahnamehpajohan
https://shahnamehpajohan.ir
#آنلاین

دوره‌ی آموزشی «شاهنامه و اساطیر ایران برای کودکان» که در آن خواهیم کوشید با بهره‌گیری از روایت‌های نمایشی، گفت‌وگوهای تعاملی و فعالیت‌های خلاقانه، کودکان را با کهن‌ترین داستان‌های این سرزمین آشنا کنیم..

در این مسیر، از آغاز شاهنامه تا پادشاهی فریدون را مرور خواهیم کرد و در کنار آن، با ایزدان و مفاهیم بنیادین فرهنگ ایرانی همچون اهورا مزدا، اهریمن، ایزد مهر، ایزد آذر و ایزدبانو آناهیتا آشنا خواهیم شد. هر جلسه به فراخور موضوع، به منتخبی از ابیات شاهنامه خواهیم پرداخت و از طریق کاردستی و تکنیک‌های نمایشی، به درک عمیق‌تر این مفاهیم یاری خواهیم رساند.


🌈 دوره‌ی نخست که در ۱۲ جلسه به صورت نیمه‌خصوصی طی ۳ ماه برگزار خواهد شد،  فرصتی بی‌نظیر است که کودکانمان غرق در قصه‌های شاهنامه در فضایی شاد و خلاق  عاشق فرهنگ کهن سرزمینمان بشوند.

👶🏻 برای بچه‌های ۶ تا ۸ سال (سه شنبه ها، 6 تا 7 پسین)
👶🏻 برای بچه‌های ۹ تا ۱۲ سال (سه شنبه ها  7 تا 8 پسین)


🌱 هزینه برای دوره کامل (۳ ماهه ) : 2.600.000


☎️نام نویسی با شماره 09386278607 و یا پیام به شناسه @koroshariadad


@shahnamehpajohan
https://shahnamehpajohan.ir
📢سیمرغ نهاد با همکاری باشگاه شاهنامه پژوهان برگزار می کند :⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
💠نشست های خوانش و تحلیل تاریخ بیهقی
(از آغاز تا پایان)
🎙آموزگار : عاطفه نیک مهر
🔸 دکترای زبان و ادبیات فارسی
🔲 #آنلاین، هر هفته یک نشست (هر نشست یک ساعت و نیم) ⁣⁣⁣⁣

🔹یک شنبه ها
۶.۳۰ تا ۸ پسین(عصر)

🌐بستر برگزاری به شکل #آنلاین در بستر گوگل میت
⁣⁣⁣⁣
☎️نام نویسی با شماره 09386278607 و یا پیام به شناسه @koroshariadad
⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
@shahnamehpajohan⁣⁣⁣⁣
https://shahnamehpajohan.ir⁣⁣⁣⁣
🏵 از پادشاهی اردشیر


@shahnamehpajohan⁣⁣⁣⁣
https://shahnamehpajohan.ir⁣⁣⁣⁣
#جلال_خالقی_مطلق:

آموختن رسوم بار بخشی از برنامۀ تربیت شاهزادگان بود بر طبق شاهنامه از جملۀ آیینهایی که سیاوخش و بهمن در نزد رستم می آموختند یکی هم آیین بار است.وقتی خسروپرویز در جنگ با بهرام چوبین با او روبه رو میگردد برای بهتر شناختن دشمن خود از همراهان خود میپرسد چگونه نشیند به هنگام بار و پاسخ میشنود به کردار شاهان نشیند به بار و اسکندر در نزد قیدافه سوگند میخورد که تا بار هست به فرزند او آسیبی نرساند.یعنی به سخن دیگر، بار با پادشاهی یکسان است و روزی که دیگر بار ،نیست پادشاهی هم نیست به خاطر این اهمیت پادشاهان در روز تاجگذاری خود یکی نیز تعهد میکردند که اجرای بار را همیشه نگه دارند و در بار آنها بر روی همگان گشوده خواهد بود و همین سخن را در دهان اسکندر هم گذاشته اند تا مشروعیت او را به عنوان یک شاه ایرانی کامل کرده باشند.


@shahnamehpajohan⁣⁣⁣⁣
https://shahnamehpajohan.ir⁣⁣⁣⁣
#جلال_خالقی_مطلق:

آموختن رسوم بار بخشی از برنامۀ تربیت شاهزادگان بود بر طبق شاهنامه از جملۀ آیینهایی که سیاوخش و بهمن در نزد رستم می آموختند یکی هم آیین بار است.وقتی خسروپرویز در جنگ با بهرام چوبین با او روبه رو میگردد برای بهتر شناختن دشمن خود از همراهان خود میپرسد چگونه نشیند به هنگام بار و پاسخ میشنود به کردار شاهان نشیند به بار و اسکندر در نزد قیدافه سوگند میخورد که تا بار هست به فرزند او آسیبی نرساند.یعنی به سخن دیگر، بار با پادشاهی یکسان است و روزی که دیگر بار ،نیست پادشاهی هم نیست به خاطر این اهمیت پادشاهان در روز تاجگذاری خود یکی نیز تعهد میکردند که اجرای بار را همیشه نگه دارند و در بار آنها بر روی همگان گشوده خواهد بود و همین سخن را در دهان اسکندر هم گذاشته اند تا مشروعیت او را به عنوان یک شاه ایرانی کامل کرده باشند. اهمیت بار را از این نکته ساده نیز میتوان دید که در زبان فارسی کاخ شاهی را بارگاه و دربار مینامند لذا عذر پادشاه در نشستن به بار تنها هنگام سفر یا بیماری یا مرگ نزدیکان و یا شنیدن خبری ناگوار پذیرفته بود ولی اگر پادشاه بدون دلیل موجه در زمان مقرر به بار نمی نشست مورد اعتراض بزرگان کشور قرار میگرفت. مثلاً وقتی کیخسر و چند هفته ای به بار نمی نشیند بزرگان کشور او را همنشین با دیو می پندارند و گیو نزد زال به سیستان می تازد و به او میگوید که دیو کیخسرو را از راه برده است و او در بار را بسته است و زال با شنیدن این خبر نزد کیخسرو میآید تا دلیل بار ندادن او را بپرسد.


@shahnamehpajohan⁣⁣⁣⁣
https://shahnamehpajohan.ir⁣⁣⁣⁣
📢 انجمن ایرانشناسان و باشگاه شاهنامه پژوهان برگزار می کنند :⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
💠یکشنبه های ایرانشناسی
🎙سخنران : مسعود مهدی نژاد
🔹 کارشناس زبان و ادبیات فارسی، مرشد کهن کسوت، زورخانه دار

🔸آشنایی
با ورزش زورخانه ای

⁣⁣⁣⁣
🔲 نشست #آنلاین در بستر گوگل میت

🔹زمان : یکشنبه 25 خرداد
🕰ساعت ۸ شب

🌐شرکت در این نشست برای همه دوستداران آزاد و رایگان است

🔸⁣⁣⁣برای شرکت در نشست در روز و ساعت برگزاری بر روی پیوند زیر زده و وارد شوید



https://meet.google.com/jke-abvx-xrk


@shahnamehpajohan
https://shahnamehpajohan.ir
📚یادگار زریران
🔹متن پهلوی با ترجمه فارسی و آوانویس لاتین
🔸و سنجش آن با شاهنامه
✍️دکتر یحیی ماهیار نوابی
🔹وزیری گالینگور، ۱۹۲ صفحه
🔸چاپ سوم: ۱۴۰۲
💎قیمت: ۳۰۰،۰۰۰ تومان

یادگار زریران کهن‌ترین تعزیه‌نامه و نمایشنامهٔ ایرانی است که به دست ما رسیده. خط و زبانش پارسیک(پهلوی ساسانی) است و ناچار بایستی در زمان ساسانیان گردآوری و نوشته شده باشد. ولی در این متن واژه‌ها و ویژگی‌هایی از زبان پهلوانیک(پهلوی اشکانی، پارتی) به چشم می‌خورد و اشاره به رسمی کهن می‌شود، که نشانی از آن در زبان پارسیک و فارسی نو دیده نمی‌شود و این خود می‌رساند که زمان سرایشِ آن بایستی بسیار کهن‌تر و چنانکه برخی، به دُرُست دریافته‌اند، مربوط به زمان اشکانی باشد و مؤلف یا مؤلفان دورهٔ ساسانی همان‌گونه که از مردم شنیده‌اند، مردمی که آن را سینه به سینه انتقال داده و بازگو کرده‌اند، گِرد آورده باشند.یادگارِ زریران، داستان جنگ گشتاسپ پادشاه ایران، با ارجاسپ پادشاه خیونان است.



🔹برای سفارش به شناسه @koroshariadad پیام دهید و یا به فروشگاه باشگاه شاهنامه پژوهان بروید. 
👇👇👇👇

https://shahnamehpajohan.ir/shop

@shahnamehpajohan
🏵سومین جشنواره‌ی دو سالانه‌ی شعر شاهنامه به همراه نخستین جشنواره‌ی داستان شاهنامه فراخوان داد.


🔸سومین جشنواره‌ی دو سالانه‌ی شعر شاهنامه به همراه نخستین جشنواره‌ی داستان شاهنامه به دبیری دکتر عاطفه نیک مهر برگزار می‌شود.



🔹این جشنواره در پیِ دست‌یابی به هدف‌های زیر است:
- پاسداشت شاهنامه و زبان پارسی
- گسترش داستان‌ها و شعرهای در پیوند با شاهنامه
- سپاس‌گزاری و قدردانی از سرایندگان و نویسندگانی که سال‌ها در آثارشان به فردوسی و شاهنامه پرداخته‌اند.


🏵برگزارکنندگان
- باشگاه شاهنامه‌پژوهان
ـ ویکی شاهنامه
- انجمن ایران‌شناسان
- رادیو شاهنامه
ـ بنیاد فرهنگی جمشید جاماسیان
- پویش فردوسی
ـ سیمرغ نهاد



مهلت ارسال آثار تا ۳۱ امرداد ماه ۱۴۰۴
🕰 زمان داوری و اعلام برگزیدگان جشنواره پایان مهرماه
🎉برگزاری آیین پایانی جشنواره و سپاس از برگزیدگان پایان آبان‌ماه


@shahnamehpajohan
https://shahnamehpajohan.ir
🏵سومین جشنواره‌ی دو سالانه‌ی شعر شاهنامه به همراه نخستین جشنواره‌ی داستان شاهنامه فراخوان داد.


🔸سومین جشنواره‌ی دو سالانه‌ی شعر شاهنامه به همراه نخستین جشنواره‌ی داستان شاهنامه به دبیری دکتر عاطفه نیک مهر برگزار می‌شود.



🔹این جشنواره در پیِ دست‌یابی به هدف‌های زیر است:
- پاسداشت شاهنامه و زبان پارسی
- گسترش داستان‌ها و شعرهای در پیوند با شاهنامه
- سپاس‌گزاری و قدردانی از سرایندگان و نویسندگانی که سال‌ها در آثارشان به فردوسی و شاهنامه پرداخته‌اند.


🏵برگزارکنندگان
- باشگاه شاهنامه‌پژوهان
ـ ویکی شاهنامه
- انجمن ایران‌شناسان
- رادیو شاهنامه
ـ بنیاد فرهنگی جمشید جاماسیان
- پویش فردوسی
ـ سیمرغ نهاد




🔸موضوع‌هایی که می‌تواند دستمایه‌ی شاعران و نویسندگان ارجمند قرار گیرد عبارتند از:

- ایران در آیینه‌ی شاهنامه
- داستان‌های شاهنامه
- هر یک از شخصیت‌های شاهنامه
- اقتباس از داستان‌های شاهنامه
- بازآفرینی داستان‌های شاهنامه

🔹شرایط شرکت در جشنواره:

- محدودیت سنی برای شرکت‌کنندگان وجود ندارد.
- شرکت‌کنندگان از هر کشوری می‌توانند در جشنواره شرکت کنند.
- چارچوب سروده‌های ارسالی به جشنواره می‌تواند کلاسیک یا آزاد باشد.
- داستان‌ها می‌توانند در قالب داستان کوتاه، بلند و یا داستانک باشند.
- شرکت‌کنندگان می‌توانند یک تا سه اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.
- آثار باید به صورت تایپ شده در WORD، به همراه شناسه‌ی سراینده یا نویسنده شامل نام و نام خانوادگی، کد ملی، شهر و شماره تماس فرستاده شوند.
شیوه‌ی ارسال
- ایمیل به دبیرخانه‌ی جشنواره به نشانی رایانامه زیر: [email protected]
- فرستادن به تلگرام و یا واتس آپ جشنواره به شماره‌ی ۰۹۳۸۶۲۷۸۶۰۷


▫️نکته‌های مهم
- دبیرخانه جشنواره می‌تواند از سروده‌ها و داستان‌های ارسالی در رسانه‌های در پیوند با جشنواره و کتاب‌های ویژه‌ی جشنواره بهره ببرد.
- آثار برگزیده‌ی جشنواره پس از داوری در دو کتاب (ویژه‌ی داستان‌های برگزیده و ویژه‌ی شعرهای برگزیده) به چاپ خواهد رسید.
- به سه برگزیده‌ی اصلی هریک از بخش‌های شعر و داستان لوح سپاس و تندیس جشنواره پیشکش خواهد شد.


مهلت ارسال آثار تا ۳۱ امرداد ماه ۱۴۰۴
🕰زمان داوری و اعلام برگزیدگان جشنواره پایان مهرماه
🎉برگزاری آیین پایانی جشنواره و سپاس از برگزیدگان پایان آبان‌ماه


@shahnamehpajohan
https://shahnamehpajohan.ir
🏵شاهنامه مهر تربت یک ساله شد🏵

🔸همزمان با گرامی داشت روز فردوسی جشن یک سالگی شاهنامه مهر تربت حیدریه با همکاری دانشگاه دولتی ، دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه فرهنگیان برگزار شد.


@shahnamehpajohan
https://shahnamehpajohan.ir
🏵شاهنامه مهر تربت یک ساله شد🏵

🔸همزمان با گرامی داشت روز فردوسی جشن یک سالگی شاهنامه مهر تربت حیدریه با همکاری دانشگاه دولتی ، دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه فرهنگیان برگزار شد.


@shahnamehpajohan
https://shahnamehpajohan.ir
2025/07/04 22:59:51
Back to Top
HTML Embed Code: