Telegram Web Link
🔴 کفران نعمت

امام صادق (ع) میفرماید: در گذشته قومی بود که در کنار رودخانه بزرگ و پر آبی زندگی می کردند و در نعمت غوطه ور شده بودند. آن چنان که مغز گندم را تهیه می کردند و از آن، نانی درست می نمودند که به عنوان وسیله تطهیر نجاست مورد استفاده قرار می دادند و به وسیله آن، نجاست کودکان خود را پاک می نمودند.
تا جایی این کار را انجام دادند که کوهی بزرگ از این نان های نجس فراهم آمد!

روزی مردی صالح بر آنها عبور کرد و در این هنگام، زنی مشغول پاک کردن نجاست کودکش به وسیله نان بود. آن مرد به آنان گفت وای بر شما، از خدا بترسید و نعمتی را که به شما ارزانی داشته تغییر ندهید. آن زن در جواب او گفت گویا تو می خواهی ما را از گرسنگی بترسانی، هان! تا زمانی که آب رودخانه ما جاری است، به هیچ وجه ترسی از گرسنگی نداریم.

آنگاه امام صادق (علیه السلام) فرمود پس خداوند عزتمند بر آنها خشم آورد و آن رودخانه را بسیار کم آب نمود و باران را از آنان دریغ فرمود و گیاهان زمین را نرویاند. پس آنها آنچه در اختیار داشتند خوردند. سپس در اثر گرسنگی، مجبور شدند از آن کوه نان استفاده نمایند و آن نان های نجس را به طور دقیق با ترازو بین خود تقسیم کنند.


📚 بحارالانوار، ج۱۴، ص۱۴۴
@shikhkafi
🔴صله ارحام

«سالمه» کنیز امام_صادق علیه السلام گوید: در محضر امام صادق علیه السلام بودم که وفات او فرا رسید، بیهوش شد و به هوش آمد و گفت:

به عموزاده اش (حسن بن علی بن علی بن الحسین) هفتاد دینار بدهید و به دیگری هم این مقدار بدهید و به شخص دیگری هم این مقدار بدهید.

عرض کردم: آیا به کسی (عموزاده امام علیه السلام) دستور پرداخت درهم می کنید که با کارد به شما حمله کرد و می خواست شما را بکشد؟

امام علیه السلام فرمود: نمی خواهی من از کسانی باشم که خداوند درباره آن ها فرمود:

وَالَّذینَ یصِلُونَ ما اَمَرَ اللَّهُ بِهِ اَنْ یوصَلَ وَ یخْشَونَ رَبَّهُم وَ یخافُونَ سُوءَ الحِسابِ.

و آن ها که روابطی را که خداوند به آن ها دستور داده است برقرار می کنند و از پروردگارشان می ترسند و از بدی حساب در قیامت بیمناکند.

📚سورۀ رعد، آیه 21

آری ای سالمه! خداوند بهشت را آفرید و آن را پاکیزه و خوشبو نمود و بوی خوش آن از فاصله دو هزار سال استشمام می‌شود، امّا بوی آن را عاق_والدین و کسی که قطع_رحم کرده است، استشمام نمی کند.

📚بحارالانوار، ج 74 ، ص 96
📚 قصه های تربیتی / محمد رضا اکبری ، ص 53
@shikhkafi
⛔️ شوخی با نامحرم ممنوع!

ابوبصیر می گوید:
در کوفه برای زنی قرآن می خواندم، یک بار در موردی با او شوخی کردم. بعد از مدّتی خدمت امام باقر (ع) رسیدم، امام مرا مورد مؤاخذه و سرزنش قرار داد و فرمود:

«کسی که در خلوت مرتکب گناه شود خداوند به او نظر لطف نمی کند، چه سخنی به آن زن گفتی؟؟!! وی می گوید:از شرم و خجلت سر در گریبان افکندم و توبه کردم. امام باقر (ع) فرمود:«شوخی با زن نامحرم را تکرار نکن.»


📚بحارالانوار ج۴۶ ص۲۴۷
@shikhkafi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 یهود دشمن واقعی مسلمانان



سخنران شهید کافی
@shikhkafi
🔴 حفظ ایمان در دوران پرفتنه‌ی غیبت، امتحان سخت الهی!

على بن جعفر از برادر بزرگوارش، امام كاظم صلوات الله علیه روايت می‌كند كه حضرت فرمودند:

🔹چون پنجمين امام از فرزندان امام هفتمِ شما غایب شود، الله الله! مراقب دين و اعتقادات خود باشيد كه کسى آن را از شما زايل نسازد! ای فرزندانم، به ناچار برای صاحب‌الامر علیه‌السلام غيبتى پیش می‌آید که در مُنتهای آن دوران، بسیاری از کسانی که معتقد و قائل به امامتش هستند، از او برمی‌گردند  خدای تعالی با این امر، ایمان بندگانش را در آن روزگار، امتحان سختی خواهد فرمود...

💠 «علي بن محمد، عن الحسن بن عيسى بن محمد بن علي بن جعفر، عن أبيه عن جده، عن علي بن جعفر، عن أخيه موسى بن جعفر عليه السلام قال: إذا فقد الخامس من ولد السابع فالله الله في أديانكم لا يزيلكم عنها أحد، يا بني إنه لا بد لصاحب هذا الامر من غيبة حتى يرجع عن هذا الامر من كان يقول به، إنما هو محنة من الله عز وجل امتحن بها خلقه...»

📜 کافی (ثقة‌الاسلام کلینی)، ج۱، ص۳۳۶
       الغيبة للنعمانی، ص۱۵۴


#اللهم‌عجـل‌لولیڪ‌الفـرج
@shikhkafi
❤️ جرعه

در طول تاریخ، همیشه در مقابل پیامبران الهی دو گروه موافق و مخالف قرار داشتند که یکی به تأیید و تکریم انبیا می‌پرداخت و دیگری در پی استهزا و آزار ایشان بود:

«ما یَأْتیهِمْ مِنْ رَسُولٍ إلَّا کانُوا بِهِ یَسْتَهْزِؤُن»
و هیچ پیامبری به سوی آنان نمی‌آمد جز آنکه او را به سخره می‏‌گرفتند.

عده‌ای همواره سخن انبیا را به گوش جان می‌شنیدند و عده‌ای نیز با تمام توان به تخریب ایشان می‌پرداختند. شايد انسان‌های لجوج كافركيش برای آنكه اعتبار خود را در جامعه به دست آورند و كاستی شخصيت خود را جبران كنند، دست به تمسخر حقيقت می‌زنند و با اين كار درصدد تخريب چهرۀ آن بر‌می‌آيند.

واژۀ «یَسْتَهْزِؤُن » از ریشۀ «هُزْء» می‌آید و چهار قرائت دارد: «هُزُءاً، هُزْءاً، هُزْواً، هُزُواً» که ریشۀ همۀ آن‌ها کلمۀ «هُزْء» به‌معنای شکستن و خُردکردن است. از آنجا که هنگام تمسخر، شخصیت مسخره‌شونده خُرد می‌شود، به این کار «استهزاء» می‌گویند. استهزاء رفتار و گفتاری همراه با اهانت به دیگران و برای خُردکردن حیثیت و شخصیت آن‌هاست.

علّت تحقیر و تمسخر افراد آن است که آن‌ها خود را از دیگران برتر می‌بینند، لذا به خود اجازه می‌دهند که شخصیت افراد را به تمسخر بگیرند.
اولین نکته‌ای که ارتباطات خوب را برهم می‌زند، به تمسخرگرفتن آبرو و اعتبار دیگران است.
متأسفانه گاه دیده می‌شود که قومی و گروهی برای اینکه موجبات خندۀ دیگران را فراهم کنند، گروهی دیگر را به تمسخر می‌گیرند که قرآن انسان‌ها را از این عمل ناپسند برحذر می‌دارد.

📚کتاب مشکاة، ص۵۲۴، ج۱۳، ص۳۱۶، تفسیر سوره حجرات، ص۱۷۶
@shikhkafi
🔴 چه کسانی از بلایا و حوادث آخرالزمانی نجات پیدا میکنند؟


🌕 امیرالمؤمنین علیه‌السلام در بیان علائم آخرالزمان فرمودند: در آن زمان كشتار و مرگى عمومى و طاعونى شنيع شایع می‌گردد كه از مردم يك سوم باقى مى‌ماند؛ و بلاها بسيار مى‌شود؛ تا جايى كه زنده‌ها آرزوى مرگ مى‌كنند و كسى كه بميرد راحت شده و كسى كه نزد خدا عملى درست دارد نجات مى‌يابد!

قَال قَتْلٌ فَظِيعٌ وَ مَوْتٌ ذَرِيعٌ وَ طَاعونٌ شَنِيعٌ وَ لاَ يَبقَى مِنَ اَلنَّاس أحَدٌ فِي ذَلِك اَلوَقتِ إِلاَّ ثُلُثُهمْ تَكْثرُ اَلآيَاتُ حَتَّى يَتمنَّى اَلْأحيَاء اَلْموتَ مِمَّا يَرونَ اَليَاتِ فَمنْ أهْلكَ اِستَرَاح وَ مَنْ كَانَ لَهُ عِندَ اَللَّه خَيْرٌ نَجَا

📗إرشاد القلوب،ج۲،ص۲۸۵

منظور از عمل درست چیست؟ نماز؟ روزه؟ حج؟ زکات؟ این اعمال را که تمام فرقه های مسلمین هم انجام می‌دهند! پس مقصود کدام عمل است؟

تنها اخذ ولایت مطلقه چهارده معصوم
برائت از دشمنان اهل البیت علیهم السلام و لعن و نفرین بر ظالمین و غاصبین
اشک بر مصائب اهل البیت
قرائت دعای فرج و کار برای امام زمان؛ از عواملی است که سبب نجات انسان از حوادث و بلایا در آخرالزمان میشود
@shikhkafi
🔴 شرط وصال

یكى از علماء بزرگ (مرحوم آیة الله سید باقر مجتهد سیستانى پدر آیة الله سید على سیستانى ومرحوم سید محمود مجتهد سیستانى ) در مشهد مقدس براى آنكه به محضر امام زمان عجل اللّه شرفیاب شود ختم زیارت عاشورا در چهل جمعه هر هفته در مسجدى از مساجد شهر آغاز می كند ایشان فرمودند:


در یكى از جمعه هاى آخرین ، ناگهان شعاع نورى را مشاهده كردم كه از خانه ى نزدیك آن مسجدى كه من در آن مشغول به زیارت عاشورا بودم مى تابید، حال عجیبى به من دست داد، از جاى برخاستم و بدنبال آن نور به در آن خانه رفتم ، خانه كوچك و فقیرانه اى بود، از درون خانه نور عجیبى مى تابید.


در زدم وقتى در را باز كردند، مشاهده كردم حضرت ولى عصر امام زمان عجل اللّه فرجه در یكى از اتاق هاى آن خانه تشریف داشتند و در آن اتاق جنازه اى را مشاهده كردم كه پارچه اى سفید بروى آن كشیده بودند، وقتى من وارد شدم و اشك ریزان سلام كردم ، حضرت بمن فرمودند: چرا اینگونه دنبال من مى گردى و رنج ها را متحمّل مى شوى؟

مثل این باشید (اشاره به آن جنازه كردند) تا من دنبال شما بیایم!

بعد فرمودند: این بانوئى است كه در دوره بى حجابى (رضا خان پهلوى ) هفت سال از خانه بیرون نیامده مبادا نامحرم او را ببیند!


📚شيفتگان حضرت مهدى(عج)، ج 3، ص ۱۵۸،
گوهر صدف، ص 48

@shikhkafi
🔴 افتخار_بوسه

روزی رسول خدا به مسجد رفتند و فرمودند: ای مردم! کدام یک از شما بر گردن من حقی دارید؟ میل دارم در این دنیا تلافی کنید.

شخصی به نام «سواد» از میان مردم بلند شد و گفت: ای رسول خدا! روزی شما از سفر طائف برمیگشتید و من برای استقبال از شما آمده بودم.

شما بر شتری سوار بودید، خواستید شتر را برانید که چوب دستی تان به بدن من خورد. حالا می‌خواهم تلافی کنم. رسول خدا (ص) به بلال فرمودند: همین حالا به خانه ی زهرا سلام الله علیها برو و آن چوب دستی را بیاور.

بلال رفت و چوب دستی را از دست دختر گرامی پیامبر گرفت و به مسجد برگشت. «سواد» پیش آمد و چوب را گرفت. پیامبر فرمودند: بیا تلافی کن. همه منتظر بودند ببینند «سواد» با پیامبر (ص) چه می‌کند. «سواد» جلو آمد و مؤدبانه عرض کرد: به خدا پناه می‌برم از این که بر بدن رسول خدا (ص) چوب بزنم و تلافی کنم.

می‌خواستم به این بهانه بوسه ای بر بدن. مبارک رسول خدا (ص) بزنم، آن گاه با اجازه ی پیامبر (ص) شانه ی ایشان را بوسید.


📙هزار و یک حکایت خواندنی ۱/ ۱۲۸.
@shikhkafi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎦 چه کنیم که در نماز حضور قلب داشته باشیم و دعایمان هم مستجاب شود؟
#آیت_الله_مجتبی_تهرانی
@shikhkafi
Mokebe Jamandegan Arbaein 990717-1
Nariman Panahi
دلم برای کربلا پر میزنه
برای رفتن این در و اون در میزنه...
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥سلام علیک

🎤باصدای :سیدیوسف
🌿استاد فاطمی نیا(ره):

پاداشی که برای زائر اربعین
سینه به سینه از اولیاء رسیده
و برای هیچ عملی ذکر نشده،
این است که زائر اربعین
حتماً عاقبت بخیر میشود ..
@shikhkafi
🔴 هرکس میخواهد مانند شهدا بمیرد..

🌕 پيامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
«مَن أحَبَّ أَنْ يَحْيَا حَيَاةً تُشْبِهُ حَيَاةَ اَلْأنْبِيَاءِ وَ يَمُوتَ مِيتَةً تُشْبِهُ مِيتَةَ اَلشُّهَدَاءِ وَ يَسْكُنَ اَلجِنَانَ اَلَّتِي غَرَسَهَا اَلرَّحْمَنُ فَلْيَتَوَلَّ عَلِيّاً وَ لْيوَالِ وَلِيَّهُ وَ لْيَقْتَدِ بِالْأَئِمَّةِ مِنْ بَعْدهِ فَإِنَّهُمْ عِتْرَتِي خُلِقُوا مِنْ طِينَتِي»

هر كه دوست دارد مانند پیغمبران زندگی کند و مانند شهیدان بمیرد و در بهشتی که خدای رحمان آفریده ساکن شود، باید از علی علیه السلام پیروی کند و با دوست او دوستی کند و به امامان پس از وی اقتدا کند؛ زیرا ایشان عترت من هستند و از طینت من آفریده شده‌اند.

📗الکافي، ج ۱، ص ۲۰۸

در این روزگار غیبت پیروی از علی علیه السلام چیست؟ چگونه باید علی را یاری کرد؟ این پیام امیرالمومنین صلوات الله علیه است: «از مهدی من پیروی کنید و او را یاری کنید»! مولای من کسی که برای ظهورت دعا میکند تو را یاری نموده و از تو پیروی کرده؛ پیروی از تو همان پیروی از علی است! یاری کردن تو همان یاری کردن علی است؛ زیرا ولایت تو همان ولایت علی است
@shikhkafi
❤️ برترین مجلس نزد خداوند


آیت الله شهید سید محمدباقر صدر معتقد بود اینکه حوزه‌های علمیه معمولاً فقط به فقه و اصول می‌پردازند، صحیح نیست و طلبه‌ها خودشان باید معارف مختلف اسلامی را یاد بگیرند.

برای همین به شاگردانش فرمود که کتاب «فلسفتنا» را با هم مباحثه کنند. شاگردان، مجلس مباحثه‌ای تشکیل دادند که روزهای پنج‌شنبه و جمعه و معمولاً در منزل آیت‌الله سید کاظم حائری، و گاهی در مقبره آل‌یاسین برگزار می‌شد.

در اولین روز مباحثه، طلبه‌ها در حال بحث بودند که صدای در آمد. در را که باز کردند، استاد وارد شد و در حلقه مباحثه شاگردان نشست و در پاسخ به نگاه متعجب شاگردانش که جویای علت آمدن او بودند، گفت: «اینکه من الآن در این مجلسِ مباحثه، حضور پیدا کرده‌ام برای این است که معتقدم الآن هیچ مجلسی نزد خدا از این مجلس شما برتر و بافضیلت‌تر نیست؛

چون در این مجلس، شما معارف اسلامی را مباحثه می‌کنید. بنابر این من هم دوست داشتم در این برترین مجلس حضور داشته باشم».


📚محمدباقر الصدر؛ السيرة و المسيرة في حقائق و وثائق، ‏ج١، ص٣٩٣.
@shikhkafi
🔴 از کجا بفهميم که دعاهاي ما مورد قبول خدا ميباشد يا نميباشد؟

پاسخ : همه دعاهای معقول و شرعی، مورد قبول پروردگار واقع می شوند، و استثنائی وجود ندارد. حالِ دعا کردن، خودش یکی از نشانه های مقبولیت دعاست.

در حدیثی منقول از حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و اله و سلم آمده است که خدا وقتى میخواهد دعاى بنده را مستجاب كند، حالت دعا به او میدهد و در روايتى ديگر فرموده از شما كسى كه در دعا به رويش باز شود، درهاى بهشت به رويش باز شده.


📚 تفسيرالميزان، ج۲، ص۶۰


منتها تاخیر در استجابت دعا، گاهی به صورت وسیله ای در دست شیطان قرار می گیرد که به این وسیله شخص مومن را از درگاه پروردگار ناامید سازد.

در حالیکه قطعا دعای انسان مستجاب و صدای او شنیده می شود؛ اما به چند روش:

در كتاب عدة الداعى از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم روايت شده كه فرمودند: در حوائج خود به درگاه خدا فزع كنيد، و در ناملايمات خود به او پناهنده شويد، و به درگاهش تضرع نموده او را بخوانيد، كه دعا مغز عبادت است، و هيچ مؤمنی نيست كه خدا را بخواند مگر آنكه دعايش را مستجاب میکند آنهم يا به فوريت، كه در نتيجه ثمره اش در دنيا عايد او میشود، و يا با مدت كه در نتيجه ثمره اش در آخرت عايدش میشود، و يا حداقل ثمره آن را به مقدار دعايش كفاره گناهانش قرار میدهد، البته همه اينها در صورتى است كه از خدا گناه نخواهد.


📚عدة الداعى ص۲۵ و بحار ج۹۳
@shikhkafi
‌‌
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰روایت است که بهترین عمل بین اعمال مستحبی، زیارت امام حسین(ع) است چه از نزدیک چه از دور!

🎬 #سخنرانی

🎤آیت الله #آقا_مجتبی_تهرانی
@shikhkafi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
به راستی که دوای دردِ آدمیان در ابتلاء به
عشقِ حسین‌’ع است . :¹²⁸♥️” .

|نوشِ روحِتون|🕊

🎙بامداحی: سید یوسف
@shikhkafi
2025/07/08 09:29:53
Back to Top
HTML Embed Code: