Telegram Web Link
#نشست_۲۱۴ #شیرازلاگ

موضوع:
Embedded Linux

ارائه دهنده: عبدالرحمن امانی

محل برگزاری:
بلوار میرزای شیرازی (تاچارا)،
انتهای کوچه ۵،
مجموعه درخت آبی

لوکیشن: https://nshn.ir/_bgaoePFr5Kn

زمان:
🗓 چهارشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۲
🕔 ساعت ۱۹:۰۰ الی ۲۱:۰۰


شرکت برای عموم آزاد و رایگان است.
.
#نشست_۲۱۵ #شیرازلاگ

موضوع: همه چیز با کد
Everything as Code

ارائه‌دهنده: امیرحسین جفره
لینک جلسه: نیم ساعت قبل از شروع جلسه در کانال شیرازلاگ قرار داده می‌شود.

برگزاری به صورت آنلاین
چهارشنبه ۱۴ تیر ماه ۱۴۰۲
ساعت: ۲۰:۳۰

📣 برای کسب اطلاعات بیشتر به کانال شیرازلاگ @shirazlug بپیوندید.

#لینوکس #برنامه_نویسی
#linux #programming
#سینرژی_۱ #شیرازلاگ

موضوع: ارائه راهکارهای همه چیز با کد
Solutions for Everything as Code

🔆 برگزاری به صورت حضوری و آنلاین 🔆
چهارشنبه ۲۱ تیر ماه ۱۴۰۲
ساعت ۱۸:۳۰ الی ۲۰:۳۰

همراهان شیرازلاگ، سلام
پیرو موضوع نشست قبل و استقبال تعدادی از شرکت‌کنندگان برای یادگیری، مشارکت و همکاری در زمینه Everything as Code، نشست امروز از ساعت ۱۸ الی ۲۰، به بحث و گفتگو و ارائه راهکارهای فنی در این خصوص اختصاص یافته است. با توجه به اینکه در جلسه امروز به صورت عملی وارد مسائل فنی خواهیم شد، جلسه امروز به صورت حضوری و همزمان به صورت آنلاین، با همراهی افرادی که آمادگی خود را در جلسه قبل اعلام کرده‌اند برگزار خواهد شد. در صورتی که شما هم تمایل به یادگیری و مشارکت در این زمینه دارید، با ما در میان بگذارید.‌ خاطرنشان می‌شویم که شرکت در جلسات شیرازلاگ رایگان و برای عموم با هر سطحی آزاد می‌باشد.

📣 برای کسب اطلاعات بیشتر به کانال شیرازلاگ @shirazlug مراجعه کنید.

مکان نشست: شهرک آرین، پارک علم و فناوری فارس، شرکت هیوا

#لینوکس #گنولینوکس #برنامه_نویسی #نرم‌افزار_آزاد #همه_چیز_با_کد #سینرژی
#linux #gnulinux #programming #freesoftware #everythingascode #synergy
شیرازلاگ pinned «#سینرژی_۱ #شیرازلاگ موضوع: ارائه راهکارهای همه چیز با کد Solutions for Everything as Code 🔆 برگزاری به صورت حضوری و آنلاین 🔆 چهارشنبه ۲۱ تیر ماه ۱۴۰۲ ساعت ۱۸:۳۰ الی ۲۰:۳۰ همراهان شیرازلاگ، سلام پیرو موضوع نشست قبل و استقبال تعدادی از شرکت‌کنندگان برای یادگیری،…»
یکی از راه های ابتدایی آموختن گنو/لینوکس استفاده و یادگرفتن core utils یا ابزارهای هسته است. برای آشنایی با تاریخچه و موارد استفاده این ابزارها میتونید این لینک رو مطالعه کنید.
https://opensource.com/article/18/4/gnu-core-utilities
کوبرنتز(Kubernetes) یکی از محبوب ترین ارکستریتور های(Orchestrator) کانتینر(Container) موجود در دنیاست ولی جالبه که بدونید ارکستریتور های(Orchestrators) دیگری هم هستند که قابلیت های متفاوتی دارند یکی از این ارکستریتورها(Orchestrators) ماراتون مسوس(Marathon Mesos) هست برای اطلاعات بیشتر لطفا مقاله زیر رو بررسی کنید

https://mesosphere.github.io/marathon/
یکی از راه های متداول پردازش دیتاهای بزرگ(BIG DATA) استفاده از اسپارک (SPARk) هست. شاید استفاده از اسپارک و کاساندرا(CASSANDRA) بر روی سرورهای کمیدیتی چیز جالبی باشه واسه بررسی. یادگیری این ابزار میتونه دروازه جدیدی از دانش دیتا بر روی شما باز کنه. برای شروع میتونید مقاله زیر رو بررسی کنید.

https://towardsdatascience.com/create-your-first-etl-pipeline-in-apache-spark-and-python-ec3d12e2c169
یکی از زبان های مورد توجه سال 2023 زبان برنامه نویسی زیگ (zig) هست. این برنامه نویسی عملکردی با سرعت زبان هایی مثل c دارد و امکانات بسیار جالبی رو هم به همراه خودش معرفی کرده. برای اطلاعات بیشتر میتونیذ لینک زیر رو بررسی کنید

https://ziglang.org/
در سال های اخیر بازار اتوماسیون ابری و IaC با ابزاری مثل تررافرم (terraforn) مورد توجه قرار گرفته است. اما با توجه به پیچیدگی برنامه نویسی و تست پذیری HCL، رقیب های جدیدی با استفاده از زبان های برنامه نویسی به جای HCL تولید شده. پولومی Pulumi یکی از این ابزار هست. برای اطلاعات بیشتر میتونید لینک زیر رو دنبال کنید.

https://www.pulumi.com/
یکی از جالبترین محدود کننده های منابع در لینوکس ، گروه کنترل (cgroups) هستند که در سال 2007 معرفی شدند. یکی از کاربردهای این گروه محدود کردن و کنترل منابع برای کانتینر ها می باشد. گروه کنترل ورژن دو در سال 2015 ( cgroups v2) برای ارتقاع امنیت و بهره وری بهتر از منابع تغییراتی در گروه کنترل اضافه کرد که در ارکستریتور های( orchestrators) مختلف نیز مورد استفاده قرار گرفت برای اطلاعات بیشتر میتونید منابع زیر رو بررسی کنید.

https://docs.kernel.org/admin-guide/cgroup-v2.html
وب اسمبلی و واسی ( wasi) در سال 2019 یک تغییر کوچک یا یک دست اورد بزرگ ؟ چه شد که امروز در ارکستریتورها ساپورت ان را اضافه کرده اند و ایا ان ها میتوانند جایگزین کانتینر ها شوند؟ مقاله زیر در مورد ابداع یک رابط سیستمی جدید و جالب است.

https://hacks.mozilla.org/2019/03/standardizing-wasi-a-webassembly-system-interface/
مقاله ای کوتاه برای مقایسه freebsd و لینوکس. این مقاله به صورت کلی سوال هایی که ممکن است برای یک کاربر لینوکس در برابر استفاده از bsd ایجاد شود پاسخ می دهد.

https://www.ateamsystems.com/tech-blog/freebsd-vs-linux-which-open-source-os-is-superior/
لینوکس opensuse در روز 8 اگوست 18 ساله شد
یکی از راه های نسبتا ارزان قیمت برای ارشیو دادها در فضای ابری استفاده از S3 استورج (storage) هست در مقاله زیر یکی از راه های ساده مونت کردن s3 باکت در لینوکس را میتوانید مطالعه کنید.

https://www.nakivo.com/blog/mount-amazon-s3-as-a-drive-how-to-guide/
#سینرژی_۲ #شیرازلاگ

موضوع: در ادامه نشست قبل، ارائه راهکارهای همه چیز با کد
Solutions for Everything as Code

🔅 برگزاری به صورت آنلاین 🔅
یکشنبه، ۲۲ مرداد ۱۴۰۲
از ساعت ۲۰ الی ۲۱:۳۰

این جلسه با حضور ۸ نفر از اعضای فعال تیم توسعه و برنامه‌نویسی شیرازلاگ، به صورت آنلاین برگزار شد. در این جلسه، در تکمیل جلسه قبل، به برنامه‌ریزی و طراحی اولیه‌ی یک نرم‌افزار آزاد پرداخته شد. توضیحات تکمیلی جلسه به زودی در وب سایت قرار خواهد گرفت.

در صورتی که تمایل به «همکاری و مشارکت عملی» در این زمینه دارید، درخواست خود را برای یکی از اعضای رسمی شیرازلاگ ارسال کنید. لازم به ذکر است شرکت در جلسات #سینرژی با هماهنگی قبلی در گروهی مجزا، تحت عنوان تیم توسعه شیرازلاگ، امکان‌پذیر است.

📣 برای کسب اطلاعات بیشتر به کانال شیرازلاگ @shirazlug مراجعه کنید.

#تیم_توسعه_شیرازلاگ #سینرژی #هم_افزایی #همه_چیز_با_کد #نرم‌افزار_آزاد #برنامه_نویسی
#synergy #everythingascode #freesoftware #linux #gnulinux
یکی از جذابترین پردازشگرهای انالیتکز انلاین (olap) پروژه آپاچی ارو (Arrow) هست که برای سرعت بخشیدن به پردازش داده از حافظه و سی پی یو و جی پی یو استفاده میکنه و برای اکثر زبان های روز دنیا کتابخانه دارد. برای اطلاعات بیشتر میتوانید لینک زیر را بررسی کنید.

https://arrow.apache.org/
بدون سرور( serverless) چیست ، چرا توابع لمبدا( lambda function) در صنعت هر روز محبوبتر میشوند و چگونه میتوان یک ورکفلو( workflow) را با استفاده از ان پیاده سازی کرد. چرا و چگونه step functions مشکلات پیاده سازی ورکفلو (workflow) را به صورت کد کم (low code) حل کرده است. با مطالعه آموزش زیر میتوانید با پیاده سازی یک ورکفلو( workflow) ساده از قدرت وب سرویس آمازون استفاده کنید.


https://aws.amazon.com/tutorials/create-a-serverless-workflow-step-functions-lambda/#:~:text=Step%20Functions%20is%20a%20serverless,of%20your%20application%20for%20you.
#نشست_۲۱۶ #شیرازلاگ

موضوع: حملات شنود در شبکه
Network Sniffing Attacks

ارائه‌دهنده: حسین نوح‌پیشه
جهت شرکت در جلسه، حداکثر تا ساعت ۱۶ (دو ساعت قبل از شروع جلسه) مشخصات خود را از طریق این لینک برای ما ارسال کنید.

برگزاری به صورت حضوری
مکان: دانشگاه صنعتی شیراز، خانه فرهنگ

چهارشنبه ۲۵ مرداد ماه ۱۴۰۲
ساعت ۱۸ الی ۲۰

📣 برای کسب اطلاعات بیشتر به کانال شیرازلاگ @shirazlug بپیوندید.

#لینوکس #امنیت #شبکه #حملات_شنود
#linux #security #network #sniffingattacks
دبیان در روز ۲۵ مرداد «۱۶ آگوست»، ۳۰ ساله شد
2025/07/01 00:55:01
Back to Top
HTML Embed Code: