Telegram Web Link
دکتر فارست عزیز،
وقتی از من میخواهید درباره ی «روشنگری جنسی کودکان» اظهارنظر کنم، می دانم آنچه خواسته اید رساله ای با قاعده و رسمی نیست که نگارش آن مستلزم بررسی انبوه آثاری باشد که پیرامون این موضوع خلق گشته اند؛ بلکه [اظهار] نظر شخصی پزشک خاصی را میخواهید که فعالیت های حرفه ای اش فرصت ویژه ای را برای آنکه خودش را درگیر مسائل جنسی کند فراهم کرده اند. میدانم که شما برخلاف بسیاری از دیگر همکارانمان، عقاید مرا – بدین جهت که همواره ساخت روانجنسی را مهمترین علت های بروز اختلالات روان نژندی رایج دانسته -ام بی آنکه به آزمون بگذارید رد نمیکنید. رساله ی من، سه مقاله درباره ی میل جنسی، نیز بدین لحاظ که روند شکل گیری غریزه ی جنسی و اختلال هایی را که ممکن است در جریان رشد آن در جهت کنش میل جنسی ایجاد شوند بررسی می کند، اخیراً در نشریه ی شما مورد استقبالی دوستانه قرارگرفته است. بنابراین، از من انتظار می رود که به پرسش هایی درباره ی این سه نکته پاسخ دهم: آیا باید کودکان در زمینه ی تمام حقایق زندگی جنسی آموزش داده شوند؟ در چه سنی این آموزش باید به آنها ارائه شود؟ و به چه ترتیب و طریقی؟ در ابتدا بگذارید این اطمینان را به شما بدهم که بااینکه بحث درباره ی نکات دوم و سوم را منطقی و موجه میدانم، اما برایم کاملاً غیرقابل درک است که چطور ممکن است اختلاف نظری درباره ی نکته ی اول وجود داشته باشد؟ هدف پرهیز از ارائه ی چنین آموزشی به کودکان – یا بهتر بگوئیم، جوانان - درباره ی حیات جنسی انسان چه می تواند باشد؟
#روشنگری_جنسی_کودکان
مترجم: #سمانه_مرادیانی
نویسنده: #زیگموند_فروید
#قسمت_دوم
@sigmund1freud1
Instagram.com/sigmund1freud1
آیا این ترس از برانگیختن پیش از موقع علاقه ی آنها به این مسائل ناشی میشود؟ یعنی پیش از آنکه این میل بطور طبیعی در آنها بیدار شده باشد؟ یا از این امید که چنین پنهانکاری ای خواهد توانست غریزه جنسی را، تا زمانیکه این میل راه خود را بسوی تنها کانالهای گشوده بر آن در نظم اجتماعی طبقه متوسط ِما بیابد، به تعویق اندازد؟ آیا چنین فرض میشود که کودکان هیچ علاقه یا توجهی به حقایق و رموز زندگی جنسی نشان نخواهند داد چنانچه انگیختاری بیرونی آنها را وادار به این توجه نکرده باشد؟ آیا چنین فرض شده است که دانشی که از آنها پنهان داشته شده است به طریقی دیگر به آنها نخواهد رسید؟ یا حتی چنین فرض شده است که بدین ترتیب آنها بعدها با هر مسأله ی مرتبط با میل جنسی بعنوان چیزی ناخوشایند و نفرت انگیز برخورد خواهند کرد، چیزی که والدین و مربیانشان آنها را تا زمانی که ممکن بود از آن دور نگهداشته بودند؟
#روشنگری_جنسی_کودکان
مترجم: #سمانه_مرادیانی
نویسنده: #زیگموند_فروید
#قسمت_سوم
@sigmund1freud1
Instagram.com/sigmund1freud1
واقعاً نمیدانم در کدامیک از این فرضها میتوانم بدنبال انگیزه ی پنهان کردن هرآنچه جنسی است از کودکان بگردم. تنها میدانم که همه به این فرض ها به یکسان و به قدری احمقانه اند که به ریشخند گرفتن آنها با استدلالی جدی دشوار است. با این حال به یاد دارم که یکبار در نامه های خانوادگی متفکر و بشردوست بزرگ مولتاتولی چند خطی یافتم که میتواند پاسخی درخور به این پرسش باشد. 《به نظر من، چیزهای بدیهی عمدتاً بسیار پوشیده هستند. درست است که باید تخیل یک کودک را پاکیزه نگاه داشت، اما این پاکیزگی با نادانی و بی خبری محفوظ نگاهداشته نمی شود. برعکس، فکر میکنم پنهان کاری باعث میشود که کودک بیش از همیشه به حقیقت بدگمان شود. کنجکاوی، به کندوکاو در چیزهایی وامیداردمان که اگر بدون تأکید و شدتی ما را به انجام آن فرامی خواندند، کمترین علاقه ای در ما برنمی انگیخت. اگر این جهل همواره باقی بماند، ممکن است فرد با آن دمساز و سازگار شود، اما این غیرممکن است. چراکه کودک با دیگر کودکان تماس برقرار میکند، و کتاب هایی به دستش میرسند که او را به فکر می اندازند، اینها در کنار رازواره سازی والدین او از موضوعی که هیچگاه به حقیقت آن پی نبرده است میل کودک را به بیشتر دانستن افزایش میدهند. این میل، که تنها جزئی از آن ارضا شده است و آنهم بطور مخفیانه، احساسات او را برمی انگیزد و تخیلش را مخدوش میکند، تا آنجا که کودک به همین زودی مرتکب گناه می شود درحالیکه والدینش هنوز بر این باور اند که فرزندشان نمی داند گناه چیست》.
#روشنگری_جنسی_کودکان
مترجم: #سمانه_مرادیانی
نویسنده: #زیگموند_فروید
#قسمت_چهارم
@sigmund1freud1
Instagram.com/sigmund1freud1
با سلام بر مخاطبان کانال فروید.
امیدواریم که تا اینجا داستان #هانس_کوچولو_۲ را دنبال کرده، از خواندن آن لذت برده باشید. هدف ما در این جا بیشتر معرفی نمونه کاری که دکتر فروید برای جمع آوری داده ها برای نتیجه گیری نقش اساسی لیبیدو در واپس رانی داشت برایتان شرح دهیم. به کسانی که علاقه به خواندن داستان کامل هانس کوچولو دارند و می خواهند به ۲ داستان دیگر هم که برای دکتر فروید جالب توجه بود که آن ها را ثبت کنند دسترسی پیدا کنند توصیه می شود، به کتاب زیر رجوع کنند.
امیدواریم با تهیه این کتاب دانش روانکاوی شما افزایش یافته، بیشتر و بهتر با گوشه و کنار این علم آشنا شوید.
عنوان کتاب: مهم ترین گزارش های آموزشی
تاریخ روانکاوی
نویسنده: دکتر زیگموند فروید
انتشارات: قفنوس
------------------------------------------------------
و اما آخرین پست مربوط به #هانس_کوچولو_۲ را با مکالمه جالب بین پدر هانس و خود هانس به پایان می بریم.
#ادامه
در بعد از ظهر ما دوباره به مقابل در خانه رفتیم و وقتی بازگشتیم از هانس پرسیدم:
تو واقعا از کدام اسب ها بیش از همه می ترسی؟
هانس: از تمام آن ها
من: این ادعا صحت ندارد.
هانس: من بیش از همه از اسب هایی که یک چیزی روی دهنه آن ها گذاشته اند، می ترسم.
من: منظورت چیه؟ آن تکه آهنی که در دهانشان است؟
هانس: خیر یک چیز سیاه روی دهانشان است.
من: چی بود؟ شاید، یک سبیل.
هانس: (خنده) اوه نه
من: چه چیزیه که روی دهانشون گذاشتند؟
هانس: یه چیز سیاه.
از گاری هایی که برای بارکشی اسباب و لوازم به کار می روند هم خیلی می ترسم.
من: چرا؟
هانس: فکر می کنم که وقتی اسب های بار کش دارند یک واگن سنگین می کشند به زمین خواهند افتاد....
@sigmund1freud1
نمیدانم چطور میتوان این موضوع را بهتر بیان کرد، اما احتمالاً خواهم توانست نکاتی دیگر به این بحث اضافه کنم.
بیشک زاهدمآبی مرسوم و آگاهی نادرست والدین نسبت به مسائل جنسی است که آنها را به این «راز واره سازی» در قبال کودکان وامیدارد؛ اما ممکن است تا حدودی هم بخاطر نادانی و جهل تئوریک آنها باشد، جهلی که میتوان آن را با آموزش دادن و روشنگری آنها از بین برد. عقیده ی رایج این است که غریزه ی جنسی در کودکان غایب است و تنها به هنگام بلوغ در آنها آغاز به ظاهرشدن میکند، یعنی هنگامی که [رشد] اندامهای جنسی به کمال میرسد. این اشتباه فاحشی است که به یکسان بر دانش و عمل انسانها تأثیر میگذارد؛ و به سادگی با مشاهده ی اینکه چطور چنین خطایی ایجاد شده است قابل تصحیح است. در حقیقت یک نوزاد با تولد میل جنسی را هم با خود به دنیا می آورد،حس های جنسی آشکاری در دوران رشد در شیرخوارگی و طی سال های آغازین کودکی در او بروز می یابند، و تنها کودکان معدودی هستند که این فعالیت ها و حس های جنسی پیش از بلوغ در آنها آشکار نمی شود. شرح مفصل این عبارات را در سه مقاله درباره ی نظریه ی میل جنسی ارائه کرده ام، کتابی که پیشتر هم به آن اشاره کردم.
#روشنگری_جنسی_کودکان
مترجم: #سمانه_مرادیانی
نویسنده: #زیگموند_فروید
#قسمت_پنجم
@sigmund1freud1
Instagram.com/sigmund1freud1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
كيس واقعی #وسواس
#کلیپ
کانال روانشناسی زیگموند فروید 👇
@sigmund1freud1
با مراجعه به هشتگ #کلیپ از تمامی کلیپ های کانال دیدن کنید...
در آنجا گفته ام که اندامهای اصلی تولید مثل تنها بخش هایی از بدن نیستند که احساس لذت جنسی را ایجاد میکنند، و از طرف دیگر نظم طبیعت بگونه ای است که تحریک واقعی اندام های تناسلی طی سال های کودکی اجتناب ناپذیر است - این دوره از زندگی که طی آن بخش خاصی از آنچه بی تردید لذت جنسی است، با تحریک قسمت های مختلف پوست (قسمت های اروتوژنیک یا تحریک پذیر) با فعالیت غریزه های زیستی خاص و با تحریک ملازم آن در بسیاری از وضعیت های عاطفی ایجاد میشود، دوره ی خود-اروتیسم نامیده میشود؛ ترمی که آن را هیولاک الیس وضع کرده است. تنها اتفاقی که با بلوغ می افتد آن است که اندام های تناسلی بر سایر قسمت ها و منابع تولید لذت اولویت می یابند و بدین ترتیب اروتیسم به خدمت عمل تولید مثل در می آید. این فرایند طبیعتاً منجر به خودسرکوبگری های ویژه ای در فرد می شود، و در بسیاری افراد (آنها که بعدها دچار انحراف و نوروز می شوند) بصورتی ناقص انجام میگردد. از طرف دیگر، کودک خیلی پیشتر از بلوغ قابلیت آن را دارد که بسیاری از نشانه های روانی عشق ورزی،مثل دلباختگی و حسادت را از خود بروز دهد. در غالب اوقات یک فوران ناگهانی این وضعیت های ذهنی با حس های جسمانی تحریک جنسی مرتبط است، به نحوی که کودک نمی تواند در تردید موجود در ارتباط میان این دو باقی بماند [و از آن برمیگذرد.] خلاصه آنکه برخلاف نیروی تولید مثل، کودک بسیار پیشتر از بلوغ توانایی بالایی برای عشق ورزی دارد؛ و به تأکید میتوان گفت این رازواره سازی مانع از آن میشود که کودک فهم هوشمندانه ای از فعالیت هایی بدست آورد که به لحاظ فیزیکی و روانی آمادگی انجام آنها را داراست.
#روشنگری_جنسی_کودکان
مترجم: #سمانه_مرادیانی
نویسنده: #زیگموند_فروید
#قسمت_ششم
@sigmund1freud1
Instagram.com/sigmund1freud1
اگر از کاربران شبکه ی اجتماعی اینستاگرام هستید همین الان به صفحه ی ما سری بزنید و دیدگاه خودتون رو زیر آخرین پست ما با عنوان #هویت قرار بدین.
سپاس از همراهیتون
آدرس صفحه ی اینستاگرام 👇🏻
Instagram.com/sigmund1freud1
@sigmund1freud1
به هنگام بازدید از یک بیمارستان روانى، از روان‌ پزشک پرسیدم :

شما چطور میفهمید که یک بیمار روانى به بسترى شدن در بیمارستان نیاز دارد یا نه؟ روان‌پزشک گفت : ما وان حمام را پر از آب میکنیم و یک قاشق چای خورى، یک فنجان و یک سطل جلوى بیمار میگذاریم و از او میخواهیم که وان را خالى کند. من گفتم : آهان، فهمیدم. آدم عادى باید سطل را بردارد چون بزرگ‌تر است. روان‌پزشک گفت: نه! آدم عادى درپوش زیر آب وان را برمیدارد. حالا شما هم میخواهید تخت‌تان کنار پنجره باشد؟

نتیجه :
1- راه حل همیشه در گزینه های پیشنهادی نیست.
2- در حل مشکل و در هنگام تصمیم گیری هدفمان یادمان نرود . در حکایت فوق هدف خالی کردن آب وان است نه استفاده از ابزار پیشنهادی
3- راه حل همیشه جلوی چشم نیست. مغز ما یک دینام هزار ولتی است که متاسفانه اکثرمان بیش از یک لامپ از آن استفاده نمیکنیم.


#آنتونی_رابینز
@sigmund1freud1
علاقه ی هوشمندانه ی کودک به رموز میل جنسی، و میل او به کسب دانش جنسی در سن و سالی بسیار کم ظاهر میشود. اگر انجام مکرر مشاهداتی نظیر آنچه من پیش روی شما خواهم گذاشت ممکن نباشد، تنها به این خاطر است که والدین در برابر این علاقه ی فرزندانشان کور هستند، یا اینکه چون نمی توانند این میل کودکان را تحت نظارت خود درآورند، آن را سرکوب می کنند. پسربچه ای را میشناسم که اکنون چهار سال دارد و والدین فهیمش همواره از سرکوب زورگویانه ی این جنبه از فرایند رشد او اجتناب کرده اند. هانس کوچولو که هنوز در معرض آموزش گول- زننده و گمراه کننده ی مربی مهدکودک قرار نگرفته است،تابحال چندین بار علاقه ی پرشورانه ای به آن قسمت از بدن خود نشان داده است. هانس، وقتی تنها سه سال داشت، روزی از مادرش پرسید: «مامان، تو هم دودول داری؟» مادرش جواب داد «: البته [که دارم]. پس چی فکر کردی» ؟ یکبار دیگر همین سؤال را از پدرش هم پرسید. در همین سن بود که در طویله ای گاوی دید که شیرش را میدوشیدند. با تعجب گفت «: اوه ببین، از دودول اون گاو شیر بیرون میاد » ! در سه سال و نیمگی درحال انجام مستقل دسته بندی های دقیق از طریق مشاهداتش بود. میتوانم به صراحت بگویم که هانس کوچولو نه کودکی شهوتران و نه به هیچ وجه دارای تمایلات بیمارگونه است. حقیقت تنها آن است که چون این کودک هیچگاه مرعوب یا سرکوب نشده است، صادقانه هرآنچه را که به ذهنش می رسد بیان می کند.
#روشنگری_جنسی_کودکان
مترجم: #سمانه_مرادیانی
نویسنده: #زیگموند_فروید
#قسمت_هفتم
@sigmund1freud1
Instagram.com/sigmund1freud1
دومین مسأله ای که ذهن کودک را درگیر می کند – بی شک در سنی کمابیش بیشتر- پرسش از منشأ بچه هاست. این پرسش غالباً متعاقب ناخوشنودی ناشی از تولد یک خواهر یا برادر کوچکتر برای کودک مطرح می شود. این قدیمی ترین و دشوارترین پرسشی است که انسان نابالغ با آن مواجه میگرد. آنها که می دانند چگونه باید اسطوره ها و افسانه ها را تعبیر کرد خواهند توانست این پرسش را در معمایی که سفینکس تبسی برای اودیپ مطرح می کند ریشه یابی کنند. پاسخ های معمول که در جواب به این پرسش و در مهدکودک به کودک گفته می شوند تمایل حقیقی او را به جستجو و در نتیجه اطمینان او را به والدینش تحت تأثیر قرار می دهند. از این زمان به بعد است که او غالباً به بزرگسال ها بی اعتماد می شود، و محرمانه ترین علاقه های خود را از آنها پنهان می کند. نامه ی کوتاهی که در پی می آید نشان خواهد داد که این کنجکاوی تا به چه حد در کودکان عذاب آور تواند بود. این نامه توسط دختر یازده و نیم ساله ای نوشته شده که مادرش را از دست داده است و با خواهر کوچکش راجع به این مسأله فکر می کنند.
#روشنگری_جنسی_کودکان
مترجم: #سمانه_مرادیانی
نویسنده: #زیگموند_فروید
#قسمت_هشتم
@sigmund1freud1
Instagram.com/sigmund1freud1
عمه مالی عزیز
خواهش میکنم آنقدر مهربان باش که به من بگویی چطور کریشل و پل را به دنیا آوردی. تو حتماً میدانی چون که ازدواج کرده ای. دیروز عصر داشتیم درباره ی این موضوع حرف میزدیم و میخواهیم حقیقت را بدانیم. ما کس دیگری را برای پرسیدن این سؤال نداریم. کی به سالزبرگ می آیی؟ ما میخواهیم بدانیم لک لک ها چطوری بچه ها را می آورند ترودل فکر میکند لک لک آنها را [پیچیده] در یک لباس می آورد. حالا میخواهیم بدانیم آیا لک لک آنها را از دریاچه می آورد و چرا هیچگاه بچه ها را در دریاچه نمی بینیم و می شود این را هم به من بگویی که چطور آدم ها ازپیش می فهمند که بچه دار خواهند شد. تمام چیزی را که در این باره میدانی برای من بنویس و به من بگو .
با آرزوی سلامتی و هزاران بوسه از طرف همه ی ما،
خواهرزاده ی کنجکاوت، لی لی
#روشنگری_جنسی_کودکان
مترجم: #سمانه_مرادیانی
نویسنده: #زیگموند_فروید
#قسمت_نهم
@sigmund1freud1
Instagram.com/sigmund1freud1
2025/07/10 12:19:58
Back to Top
HTML Embed Code: