Telegram Web Link
🌴🕋🕌

(هر شب یک نکته قرآنی)

{ یَـٰۤأَیُّهَا ٱلَّذِینَ ءَامَنُوا۟ ٱتَّقُوا۟ ٱللَّهَ وَكُونُوا۟ مَعَ ٱلصَّـٰدِقِینَ }
«ای مؤمنان! از خدا بترسید و همگام با راستان باشید.»
[سوره التوبة: ۱۱۹]

خداوند متعال در این آیهٔ مبارکه مومنان را به تقوا و خداترسی دستور می‌دهد و بیان می‌کند که راه حصول تقوا همراهی افراد صالح و تاثیرپذیری از آنان است.

علما و اندیشمندان اسلامی در درجهٔ اول افراد صالح هستند؛ لذا همراهی علمای بزرگوار و مصلحان این امت را بر خود لازم بگیریم تا نجات یابیم.



@siratalrasool
Audio
🌴🕋🕌
سور مبارکه ق، علق، و قریش

محمود شحات انور

(کانال سیرة الرسول باخرز مولوی عبدالرحمن خوافی)

@siratalrasool
🌴🕋🕌

(حدیث امروز)

بهترين عبادات نزد خداوند، با دوام‌ترين آنهاست:

«عَنْ عَائِشَةَ ل أَنَّ النَّبِيَّ (ص) دَخَلَ عَلَيْهَا وَعِنْدَهَا امْرَأَةٌ، قَالَ: «مَنْ هَذِهِ؟» قَالَتْ: فُلانَةُ تَذْكُرُ مِنْ صَلاتِهَا، قَالَ: «مَهْ عَلَيْكُمْ بِمَا تُطِيقُونَ فَوَاللَّهِ لا يَمَلُّ اللَّهُ حَتَّى تَمَلُّوا، وَكَانَ أَحَبَّ الدِّينِ إِلَيْهِ مَادَامَ عَلَيْهِ صَاحِبُهُ»
(بخارى:43)

ام المومنین عایشه می‌گوید: روزی، نبی اكرم (ص) به خانه من آمد در حالی كه زنی نزد من نشسته بود. رسول اكرم (ص) فرمود: « این زن كیست»؟ گفتم: فلانی است، و كثرت عبادات ایشان را برای رسول الله (ص) بازگو كردم. آنحضرت (ص) فرمود:
«دست نگهدار. همان قدر از اعمال را كه توانایی دارید، انجام دهید. زیرا خداوند از دادن پاداش اعمال خسته نمی‌شود، مگر اینكه شما از انجام طاعت و بندگی خسته شوید. و بهترین عمل نزد خدا، آن است كه صاحبش بر انجام آن، مداومت كند.»

«اللَّهُمِّ صلی وسَـلِّم علَى نَبِينَا محمدﷺ»

@siratalrasool
🌴🕋🕌
2⃣8⃣زندگانی پیامبر اسلامﷺ ﴿۸۲﴾

درسی مهم از هجرت:

از هجرت رسول اکرم ﷺ این درس آموخته شد که به خاطر دعوت و عقیده، هر چیز محبوب و پسندیده و هر آنچه که فطرت سلیم انسان به آن علاقه‌مند است، می‌توان قربان کرد، اما برای هیچ چیز دیگر نمی‌توان عقیده و دعوت را فدا نمود ۔
نکته دیگری که از هجرت می‌آموزیم این است که تاریخ دعوت‌های بزرگ و ادیان گذشته توأم با حرکت بوده است، گاهی حرکت افراد و گاهی حرکت گروه‌ها ۔
شهر «مکه» علاوه بر این که زادگاه رسول اکرم ﷺ و مرکز استقرار او و اصحابش بود، جذابیت و کشش خاصی نیز داشت ۔ زیرا که بیت‌اللّٰه‌الحرام در آن واقع بود و محبت آن در اعماق قلوب، و در روح و روان همه قرار داشت‌ ۔ امّا هیچ کدام از اینها نتوانست رسول اکرم ﷺ و أصحابش را از ترک وطن و جدایی خانواده و مسکن و غیره، وقتی که دیدند، عرصه بر دعوت و اظهار عقیده تنگ شده، و مردم نسبت به آن بی‌التفات‌‌اند، باز دارد ۔
آری! همین احساسات و عواطف، (عاطفه بشری و ایمانی) در گفتار رسول اکرم ﷺ تجلی یافت؛ آنگاه که خطاب به «مکه» فرمود:
«مَا أَطْيَبَكِ مِنْ بَلَدٍ، وَأَحَبَّكِ إِلَيَّ، وَلَوْلَا أَنَّ قَوْمِي أَخْرَجُونِي مِنْكِ مَا سَكَنْتُ غَيْرَكِ»(¹)

«چه شهر خوبی هستی و چقدر محبوب من هستی، اگر قومم مرا از تو بیرون نمی‌کردند من هرگز جای دیگری را برای سکونت اختیار نمی‌کردم» ۔
در واقع هجرت رسول اکرم ﷺ اطاعت از آیه ذیل بود:
﴿يَا عِبَادِيَ اَلَّذِيْنَ آمَنُوْا إِنَّ أَرْضِيْ وَاسِعَةٌ فَإِيَّايَ فَاعْبُدُوْنِ﴾(²)
«ای بندگان مسلمان من، همانا زمین من گشاده است، پس فقط مرا بندگی کنید» ۔
۔ منابع:
(¹) - أخرجه الترمذي في: أَبْوَابُ الْمَنَاقِبِ عَنْ رَسُولِ اللّٰهِ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ؛ بَابُ فِي فَضْلِ مَكَّةَ، برقم: (۳۹۲۶) من حديث ابن عباس رَضِیَ اللّٰهُ عَنْهُمَا. مَرْفُوعًا، ۔
(²) - سورة العنكبوت: ۵۶ ۔

https://www.tg-me.com/siratalrasool
🌴🕋🕌
آخرت اندیشی

"اشتیاق به دیدار خداوند متعال نسیمی است که بر قلب وزیدن می‌گیرد و زینت‌های فریبنده‌ی دنیا را از آن می‌زداید".

منبع: الفوائد از امام ابن قیم ص ۱۴۳

@siratalrasool
🌴🕋🕌

پند مولانا
آن چه بامعنی ست خود پیدا شود
وآن چه پوسیده است او رسوا شود



"معنی" به معنای باطن است.

مولانا می‌گوید هر کسی توانست باطن خود را بسازد بعد از مرگ پیدا می شود و جایگاه می یابد؛

و آن کسی که نتوانست خودسازی کند،
پوسیده شده،بر باد رفته و جایگاهی ندارد.

@siratalrasool
🌴🕋🕌
وقتی با تمام وجود سعی می کنیم
بهتر از آنچه هستیم، بشویم، هرآنچه در
اطراف ما وجود دارد نیز، شروع به بهتر
شدن می کنند.


@siratalrasool
🌴🕋🕌
زندگی زیبا می‌شود اگر آدم‌ها به دانایی برسند و دانایی جز از راه کسب علم و دانش میسر نمی‌شود. راه علم، راه دانایی و بینایی است و کسی که دانشی را حاصل می‌کند، ورزیده می‌شود و ساختمان فکری‌اش مستحکم شده، بهتر می‌بیند، زیباتر تعامل می‌کند،‌ دقیق‌تر می‌فهمد و هوشیارانه رو به روزهای روشن زندگی حرکت می‌کند؛ البته این واقعیت را نباید نادیده گرفت که دانایی اگر منهای دینداری باشد، نمی‌تواند آدمی را به درستی راهنمایی کند، بلکه بسا نفس و شیطان راه‌های نادرست را جلوی رویش قرار داده، وی را به انحراف می‌کشاند. پس امروزه ضرورت دارد همه افراد جامعه برای تحصیل خود و فرزندان خود برنامه‌ریزی کنند تا بتوانند مشعل‌دار دانایی و توانایی باشند و عقب‌نشینی از درس و تعلیم به هر بهانه‌ای که باشد، عواقب ناگواری دارد و آینده‌ای تاریک را برای فرد و جامعه رقم می‌زند.


@siratalrasool
🌴🕋🕌
گذشته ی امروزت سپرى شد
و آينده ‏ات مورد ترديد است
و زمان حال غنیمت است
ماضي يَومِكَ فائتٌ، وآتيهِ مُتَّهَمٌ، ووَقتُكَ مُغتَنَمٌ


هی دنبال این نباش که سال های بیشتری رو ببینی... به جای این، در همین سالی که هستیم زیبا زندگی کن...

عمرتو معطل تو نمی مونه... نگو من باید برم خونه جدید که کارتن ظرف های چینی رو باز کنم!، همین الآن ظرف هایی رو که دوست داری از کارتن بیار بیرون و ازش استفاده کن و ازش لذت ببر...

اگر... اگر... اگر... هی اگر اگر نگو که فلان چیز و داشته باشم.... مگه خواسته های آدم تمومی داره؟؟؟ عمر داره می گذره... یهو می بینی که کلی از عمر رفته ولی زندگی نکردی...

عمرت رو تلف نکن... زندگی کن و از زندگی ای که الآن داری لذت ببر و شاد باش... حالا اگر خواسته هات در آینده هم عملی شد که چه بهتر... ولی اگر نشد زمان حال رو تعطیل نکردی...


@siratalrasool
🌴🕋🕌

(هر شب یک نکته قرآنی)

[...وَأَعْيُنُهُمْ تَفِيضُ مِنَ الدَّمْعِ حَزَنًا أَلَّا يَجِدُوا مَا يُنفِقُونَ]
[ التوبة ٩٢]
«در حالی که چشمانشان از غم پر از اشک بود، چون چیزی نداشتند که آن را صرف جهاد کنند..»

یکی از تفاوت‌های اساسی یاران پیغمبر ﷺ با نسل‌های بعدی:
دغدغه‌ی ایشان یافتن راهی برای عبادتِ بیشتر بود،
و اما دیگران؛ راهی -فتوایی- را جستجو می‌کنند که آنان را از عبادت معاف کند!



@siratalrasool
سورة الكهف
القـارئ: رعد الكردي
🌴🕋🕌

ســورة مبارکه کهف
قاری رعد محمد الکردی

رسول الله (ﷺ)فرمودند:
«هرکس روز جمعه سوره کهف را تلاوت کند بین دوتا جمعه برایش نورانی میگردد.»

(کانال سیرة الرسول باخرز مولوی عبدالرحمن خوافی)

@siratalrasool
🌴🕋🕌

(حدیث امروز)

فضیلٺ نماز جمعه:

عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ رضی الله عنه أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ ﷺ قَالَ: «مَنِ اغْتَسَلَ يَوْمَ الْجُمُعَةِ غُسْلَ الْجَنَابَةِ ثُمَّ رَاحَ فَكَأَنَّمَا قَرَّبَ بَدَنَةً، وَمَنْ رَاحَ فِي السَّاعَةِ الثَّانِيَةِ فَكَأَنَّمَا قَرَّبَ بَقَرَةً، وَمَنْ رَاحَ فِي السَّاعَةِ الثَّالِثَةِ فَكَأَنَّمَا قَرَّبَ كَبْشًا أَقْرَنَ، وَمَنْ رَاحَ فِي السَّاعَةِ الرَّابِعَةِ فَكَأَنَّمَا قَرَّبَ دَجَاجَةً، وَمَنْ رَاحَ فِي السَّاعَةِ الْخَامِسَةِ فَكَأَنَّمَا قَرَّبَ بَيْضَةً، فَإِذَا خَرَجَ الإِمَامُ حَضَرَتِ الْمَلائِكَةُ يَسْتَمِعُونَ الذِّكْرَ».

ابو هريره رضی الله عنه روايت مي كند كه رسول الله ﷺ فرمود: «هركس، روز جمعه مانند غسل جنابت، غسل نمايد و اول وقت براي نماز جمعه برود، گويا شتري صدقه نموده است. و هر كس، بعد از آن، برود، گويا گاوي صدقه نموده است. و هر كس، بعد از آن، برود، گويا قوچي صدقه نموده است. و هر كس، بعد ازآن، برود، گويا يك مرغ صدقه نموده است. و هر كس، بعد از آن، برود، گويا يك تخم‏مرغ صدقه نموده است. ولي زماني كه امام براي ايراد خطبه برخيزد، فرشتگان (قلم و كاغذ خود را جمع كرده) به خطبه گوش مي دهند.»

«اللَّهُمِّ صلی وسَـلِّم علَى نَبِينَا محمدﷺ»

@siratalrasool
🌴🕋🕌

سنگین‌ترین چیز برای منافقان امروز، این است که آن‌ها را به نیاکانشان ربط دهند و سنگین‌ترین چیز برای نیاکانشان این بود که قرآن را به اعمالش ربط دهند؛ زیرا اعمال نیاکان همان اعمال نوادگان است، و این‌گونه حلقه‌ی نفاق کامل می‌شود...

شیخ عبدالعزیز طريفي


@siratalrasool
🌴🕋🕌

شور و اشتیاق دقیقاً نقطه‌ی مقابل انضباط است. در شور و اشتیاق، شما فقط کاری را انجام می‌دهید که به آن علاقه دارید.

اما در انضباط، کاری را انجام می‌دهید که شاید به آن علاقه‌ای نداشته باشید، اما با همان میزان تعهد و مسئولیت‌پذیری آن را انجام می‌دهید که گویی آن را دوست دارید. اشتیاق به تنهایی موفقیت ایجاد نمی‌کند، بلکه شادی موقتی به همراه دارد!

اما انضباط است که موفقیت به بار آورده و به دنبال آن، شادی ماندگار را فراهم می‌کند.

@siratalrasool
🌴🕋🕌

ما نیاز داریم که لحظات طولانی‌ای را به تأمل در چگونگی شکل‌گیری نسل اول (نسل صحابه کرام ) اختصاص دهیم؛ زیرا در آن برای هر کسی که بخواهد دعوت کند یا این دین را در دنیای واقعی به حرکت درآورد، زاد و توشه‌ی کاملی وجود دارد.

زیرا آن نسل تحت نظارت خداوند متعال تربیت شد،
همان‌طور که خداوند به موسی علیه‌السلام فرمود: ﴿وَلِتُصْنَعَ عَلَىٰ عَيْنِي﴾‏ «هدف هم این بود که تحت نظارت و رعایت من چنان که باید پرورش یابی»، و آن نسل نیز به دست بزرگترین مربی تاریخ بشریت، محمد رسول‌اللهﷺ پرورش یافت. آن‌ها به نسلی بی‌نظیر در تاریخ بشریت تبدیل شدند که خداوند آن‌ها را با وحی هدایت می‌کرد و رسول‌اللهﷺ آن‌ها را با تربیت و راهنمایی همراهی می‌کرد.

تمامی ابزارهای رشد صحیح به کامل‌ترین شکل برای آن‌ها فراهم شد و آن‌ها مانند یک الگوی کامل شدند که استاد به شاگردانش ارائه می‌کند تا به آن‌ها بیاموزد چگونه باید آموزش ببینند و زمانی که مسئولیت آموزش به آن‌ها سپرده می‌شود، چگونه آن را به‌درستی انجام دهند.

استاد شهید محمد قطب



@siratalrasool
🌴🕋🕌

زن مسلمان

"زمانی که عز بن عبد السلام - رحمه الله - در دمشق حضور داشت گرانی بسیار سختی روی داد تا جایی که مردم قدرت خریدشان را از دست دادند و باغ‌ها با قیمت خیلی کمی فروخته می‌شد
در این هنگام
همسرش مقداری طلا به عز بن عبدالسلام داد و گفت: برو و برایمان باغی بخر تا تابستان را در آنجا بگذرانیم. او نیز طلاها را برداشت و فروخت و پولش را صدقه داد.
همسرش گفت:
شوهر عزیزم برای ما باغ خریدی؟ جواب داد: بله باغی در بهشت برایتان خریده‌ام. من دیدم که مردم در سختی و مشکلات هستند پس پول طلاها را به فقیران دادم،
همسرش نیز گفت: جزاک الله خیرا (خداوند متعال به تو پاداش خیر بدهد)".

منبع: طبقات الشافعیة ص ۲۱۴

@siratalrasool
🌴🕋🕌

(هر شب یک نکته قرآنی)

«وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِن شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ ۖ وَلَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ»
«و زمانی ( را به یاد آورید ) که پروردگارتان وعده داد :
اگر سپاسگزاری نمایید ، حتما نعمتم را بر شما می افزایم و اگر ناسپاسی کنید ، بی گمان عذابم سخت و شدید است !»
(سورة إبراهیم ، آیه ۷)


@siratalrasool
🌴🕋🕌

(حدیث امروز)

عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ﷺ: «لَيْسَ الْغِنَى عَنْ كَثْرَةِ الْعَرَضِ، وَلَكِنَّ الْغِنَى غِنَى النَّفْسِ»
مسلم(1051)

ترجمه: ابوهریره می‌گوید: رسول الله ﷺ فرمود: «غنی و سرمایه دار، کسی نیست که کالای زیادی داشته باشد؛ بلکه کسی است که دارای قلبی غنی باشد.»

«اللَّهُمِّ صلی وسَـلِّم علَى نَبِينَا محمدﷺ»

@siratalrasool
Audio
🌴🕋🕌

سوره مبارکه نازعات

مصطفی اسماعیل (الگوی تلاوت)

(کانال سیرة الرسول باخرز مولوی عبدالرحمن خوافی)

@siratalrasool
🌴🕋🕌
3⃣8⃣زندگانی پیامبر اسلامﷺ ﴿۸۳}

به سوی غار ثور:
حضرت رسول اکرم ﷺ و «ابوبکر صدیقؓ» مخفیانه از «مکه» خارج شدند، حضرت «ابوبکرؓ» به فرزندش «عبداللّٰه» سپرد که واکنش اهل «مکه» را در مورد آن دو، زیر نظر بگیرد و به «عامر بن فهیره» دستور داد که گوسفندانش را در روز بچراند و شب نزد آنها بیاورد و به دخترش «اسماء» نیز توصیه کرد که به آنها غذا برساند ۔

شگفتی‌های مهر و محبت:

از روزی که خداوند انسان را آفریده، محبت الهام بخش شگفتی‌ها بوده و انسان را نسبت به محبوبش به مهربانی و فداکاری وادار نموده است ۔ نمونه روشن آن عملکرد حضرت «ابوبکرؓ» با رسول اکرم ﷺ در سفر هجرت بود ۔
روایت شده که وقتی رسول اکرم ﷺ به سوی غار حرکت کرد، «ابوبکر صدیقؓ» همراهش بود ۔ «ابوبکرؓ» گاهی جلوی رسول اکرم ﷺ و گاهی پشت آن‌حضرت ﷺ راه می‌رفت تا این که رسول اکرم ﷺ متوجه شدند و فرمودند: ای «ابوبکرؓ»! چرا گاهی جلوی من و گاهی پشت سرم قرار می‌گیری؟ «ابوبکرؓ» عرض کرد: يَا رَسُولَ اللّٰهِ!
«أَذْكُرُ الطَّلَبَ فَأَمْشِي خَلْفَكَ، ثُمَّ أَذْكُرُ الرَّصَدَ فَأَمْشِي بَيْنَ يَدَيْكَ»(¹)
«یا رسول اللّٰهﷺ! وقتی به یاد تعقیب دشمن می‌افتم پشت سر شما راه می‌روم اما هرگاه به فکر می‌افتم مبادا کسی در جلو کمین گرفته باشد، مجدداً در جلوی حضرت قرار می‌گیرم» ۔
وقتی به غار رسیدند حضرت «ابوبکرؓ» عرض کرد: یا رسول اللّٰه شما بیرون غار توقف بفرمایید تا من داخل غار را تمیز کنم، آنگاه داخل غار رفت و آن را تمیز کرد و بیرون آمد ۔ دوباره به یادش آمد که هنوز یک سوراخ باقی مانده است، عرض کرد: یا رسول اللّٰه هنوز بیرون تشریف داشته باشید تا کاملاً غار را آماده کنم و بعد از آن عرض کرد: یا رسول اللّٰه حالا تشریف بیاورید ۔ آنگاه حضرت داخل غار تشریف بردند۔(²)
منابع:
(¹) - البدایة و النهایة لابن کثیر، ج: ۳ ص: ۱۸۰ ۔ نقلا عن البیهقي بروایة عمر بن الخطاب رضی اللّٰه عنه ۔
(²) - البدایة والنهایة، ج: ۳ ص: ۱۸۰ ۔

https://www.tg-me.com/siratalrasool
2025/07/10 23:14:35
Back to Top
HTML Embed Code: