Telegram Web Link
🌴🕋🕌

گویند مردی وارد مسجدی شد تا کمی استراحت کند...

کفش‌هایش را گذاشت زیر سرش و خوابید.
طولی نکشید که دو نفر وارد مسجد شدند. یکی از آن دو نفر گفت: طلاها را بگذاریم پشت منبر... آن یکی گفت: نه ! گویا آن مرد نخوابیده و وقتی ما برویم طلاها را بر میدارد. گفتند: امتحانش میکنیم کفش‌هایش را از زیر سرش برمیداریم اگر بیدار باشد معلوم میشود. مرد که حرفای آن‌ها را شنیده بود خودش را بخواب زد. آن دو، کفش‌هایش را برداشتند و مرد هیچ واکنشی نشان نداد. گفتند پس حتما خواب است طلاها را بگذاریم پشت منبر... بعد از رفتن آن دو فرد، مرد خوش باور بلند شد و رفت که جعبه طلای آن دو رو بردارد اما اثری از طلا نبود و متوجه شد که همه این حرفا برای این بوده که در عین بیداری کفش‌هایش را بدزدند...!

پس هیچوقت خودتون رو به خواب نزنید...


@siratalrasool
🌴🕋🕌
خدای متعال ما را از یک حقیقت ﴿مِن نَفْسٍ وَاحِدَةٍ﴾ خلق کرده است؛ یعنی از یک گوهر و همه ما را با علوم اولیه مجهّز کرد.

خدا ما را بدون علم نیافرید. خدا ما را همانند لوح نانوشته خلق نکرد. بلکه بسیاری از اسرار درونی و رازهای بیرونی را به عنوان امانت الهی در درون ما نهادینه کرد که فرمود: ﴿وَ نَفْسٍ وَ ما سَوَّاها ٭ فَأَلْهَمَها فُجُورَها وَ تَقْواها﴾.

آن‌گاه به آسمان و شمس و قمر آسمان، به زمین و فراز و فرود زمین، به سازنده آسمان و سازنده زمین، به جان آدمی و بنیان‌ گزار جان آدمی، یازده بار سوگند خورد؛ یعنی به کل اسرار نظام قسم خورد، این خدای اسرارآفرین به همه این اسرار یازده‌ گانه قسم خورد که انسان،
طهارت او،
پاکدامنی او،
ضامن سلامت اوست.
فطرتش را سالم نگه می ‌دارد، در معاد به بهترین وجه پیش پروردگار بر می‌ گردد


@siratalrasool
🌴🕋🕌

(هر شب یک نکته قرآنی)

و بهشت بر شخص مشرك حرام است؛
و درون آتش جايگاه و منزلگـاه او خواهـد بـود. و اين حكم خداوند است
:
﴿إِنَّهُ مَن يُشْرِكْ بِاللَّهِ فَقَدْ حَرَّمَ اللَّهُ عَلَيْهِ الْجَنَّةَ وَمَأْوَاهُ النَّارُ ۖ وَمَا لِلظَّالِمِينَ مِنْ أَنصَارٍ﴾
«بى گمان كسى كه به خداوند شرك آورد، خداوند بهشت را بر او حرام مى گرداند و جايگاهش آتش [دوزخ ] است. و ستمكاران یاورانی ندارند.»
(مائده/72)


@siratalrasool
منشاوی/ص279
@QuranSound7 کانال
.....🌴🕋🕌

آیات 103 الی 110 سوره مبارکه نحل، بصوت زیبای استاد محمدصدیق منشاوی (رحمه‌الله)

#صفحه_279
#جزء_چهاردهم

(کانال سیرة الرسول باخرز مولوی عبدالرحمن خوافی)

@siratalrasool
🌴🕋🕌

(حدیث امروز)

در زمان فتنه علمای سوء مردم را به جهنم می برند!

قَالَ رَسُولَ الله‌ صلی الله علیه و سلم : « دُعَاةٌ إِلَى أَبْوَابِ جَهَنَّمَ مَنْ أَجَابَهُمْ إِلَيْهَا قَذَفُوهُ فِيهَا». قُلْتُ: يَا رَسُولَ الله، صِفْهُمْ لَنَا،‌ فَقَالَ: «هُمْ مِنْ جِلْدَتِنَا، وَيَتَكَلَّمُونَ بِأَلْسِنَتِنَا». قُلْتُ: فَمَا تَأْمُرُنِي إِنْ أَدْرَكَنِي ذَلِكَ؟ قَالَ: «تَلْزَمُ جَمَاعَةَ الْمُسْلِمِينَ وَإِمَامَهُمْ». قُلْتُ: فَإِنْ لَمْ يَكُنْ لَهُمْ جَمَاعَةٌ وَلا إِمَامٌ؟ قَالَ: «فَاعْتَزِلْ تِلْكَ الْفِرَقَ كُلَّهَا، وَلَوْ أَنْ تَعَضَّ بِأَصْلِ شَجَرَةٍ، حَتَّى يُدْرِكَكَ الْمَوْتُ وَأَنْتَ عَلَى ذَلِكَ»
(بخارى: 3606)

پیامبر ﷺ فرمودند: «زمانی می آید که داعیان (علماء سو) مردم را بسوی دروازه‌های جهنم ، فرا می‌خوانند. کسی که آنان را اجابت کند، او را در آتش می‌اندازند». گفتم : ای رسول الله ! آنان را برای ما توصیف کن. فرمود: «آنان از ما هستند و به زبان ما سخن می‌گویند».(یعنی ظاهر اسلامی دارند). گفتم: اگر آن زمان را دریافتم، دستور شما چیست؟ فرمود: «با مسلمانان و پیشوای آنها باش». پرسیدم: اگر مسلمانان، جماعت و رهبری نداشتند، چه کار کنم؟ فرمود: «در آن صورت، از همه آن گروهها، دوری کن. اگر چه خود را ملزم بدانی که زیر یک درخت بمانی و در همان حال، مرگ به سراغت بیاید.»

«اللَّهُمِّ صلی وسَـلِّم علَى نَبِينَا محمدﷺ»

@siratalrasool
🌴🕋🕌
8⃣8⃣زندگانی پیامبر اسلامﷺ ﴿۸۸﴾

مردی مبارک:

رسول اکرم ﷺ و «ابوبکر صدیقؓ» در هجرتشان زنی به نام «ام‌معبد خزاعی» را دیدند، او گوسفندی داشت که به علّت لاغری از گله مانده بود، رسول اکرم ﷺ دست مبارکش را بر پستان گوسفند کشید و بسم اللّٰه گفت و دعا کرد، گوسفند شیرش چنان زیاد شد که آن‌حضرت ﷺ نوشید، سپس شیر را به «ام‌معبد» و همراهان خود تقدیم فرمود و همگی نوشیدند ۔ بار دوم گوسفند را دوشیدند تا این که ظرف پر شد، وقتی «ابومعبد» (شوهر ام معبد) برگشت، از ماجرا پرسید، «ام معبد» گفت: قسم بخدا، مرد بسیار مبارکی اینجا آمده بود و دارای چنین صفاتی بود‌ ۔ او حالت رسول اکرم ﷺ را برای شوهرش تعریف کرد، شوهرش گفت: قسم بخدا فکر می‌کنم این همان شخصی است که «قریش» در جستجوی او هستند و او را تعقیب می‌کنند۔(¹)
حضرت رسول اکرم ﷺ و «ابوبکر صدیقؓ» به راهنمایی «عبداللّٰه بن اریقط» به راه خود ادامه دادند تا این که به «قبا» که در نواحی «مدینه» قرار داشت، رسیدند ۔
آن روز، دوشنبه، دوازدهم ماه ربیع الاول بود‌(²)۔ همین روز مبداء تاریخ اسلامی قرار گرفت ۔
۔منابع:
(¹) - زاد المعاد، ج: ٢ ص: ٣٠٩ وأخرجه الحاكم في: المستدرك، (۹/۳-۱۰) وصحّحه، ووافقه الذهبي ۔
(²) - رواه البخاري في: كتَابُ مَنَاقِبِ الأَنْصَارِ؛ بَابُ هِجْرَةِ النَّبِيِّ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ وَأَصْحَابِهِ إِلَى الْمَدِينَةِ، رقم: (۳۹۰۶)

https://www.tg-me.com/siratalrasool
🌴🕋🕌

پند مولانا

ان که معرض راز زر،قارون کند
رو بدو اري به طاعت،چون کند؟


آن خدایی که بنده عاصی را آنقدر
زر و سیم می بخشد که به یک قارون تبدیل می شود، اگر به درگاه او روی آوری و مطیع او شوی با تو چه میکند



@siratalrasool
🌴🕋🕌
مدرسه تاریخ

در زمان خطر سقوط غرناطه و از دست رفتن اندلس، مردم و حاکمان غرناطه برای درخواست کمک به حکمرانان سرزمین‌های اسلامی، از جمله سلطان عثمانی در استانبول، سلطان مملوک در قاهره و حکمرانان مغرب اسلامی، نامه فرستادند. اما هیچ‌یک به این درخواست‌ها پاسخ ندادند و غرناطه سقوط کرد. نتیجه این بی‌توجهی، از دست رفتن کامل اندلس و پایان حضور مسلمانان در اندلس پس از ۷۸۱ سال بود.

@siratalrasool
🌴🕋🕌
انسان غربی از خرافاتی که به نام دین مطرح می‌شد فرار کرد، اما در نهایت در دام خرافاتی گرفتار شد که به نام علم ارائه می‌شود.

از سلطه‌ی روحانیون گریخت تا به چنگال سرمایه‌داران بیفتد، از حاکمیت عقل به سوی حاکمیت احساس رفت، از ظلم نظام فئودالی گریخت تا با بی‌عدالتی‌های نظام سرمایه‌داری مواجه شود، از تخیلات رمانتیسیسم فرار کرد تا قربانی توهمات واقع‌گرایی شود، از عصر ایمان به عصر بی‌خدایی رسید و از افکار منطقی به سوی افکار غیرمنطقی کشیده شد. در نتیجه او از یک بدبختی گریخت، اما به بدبختی بزرگتری گرفتار شد.

شیخ سفر الحوالي


@siratalrasool
🌴🕋🕌

(هر شب یک نکته قرآنی)

«قُلْ أَؤُنَبِّئُكُمْ بِخَيْرٍ مِنْ ذَٰلِكُمْ ۚ لِلَّذِينَ اتَّقَوْا عِنْدَ رَبِّهِمْ جَنَّاتٌ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا وَأَزْوَاجٌ مُطَهَّرَةٌ وَرِضْوَانٌ مِنَ اللَّهِ ۗ وَاللَّهُ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ»
(آل عمران آیه15)
«بگو: آیا شما را از چیزی با خبر سازم که از این (چیزهائی که در دیده‌ها آراسته و جلوه داده شده است) بهتر است؟ برای کسانی که پرهیزگاری پیشه کنند در نزد پروردگارشان باغهائی (در جهان دیگر) است که رودخانه‌ها از پای (درختان) آنها می‌گذرد، آنان در آنجاها جاویدانه خواهند بود. (همچنین ایشان را) همسران پاکیزه (از هر پلیدی و نقصی) و خوشنودی خدا است. و خداوند (رفتار و کردار) بندگان را می‌بیند.» (و نیّت درونی ایشان را می‌داند)


@siratalrasool
الشيخ محمد محمود الطبلاوي | الأحزاب | مسجد الإمام
🌴🕋🕌
سوره مبارکه احزاب
قاری: استاد محمد محمود طبلاوی

(کانال سیرة الرسول باخرز مولوی عبدالرحمن خوافی)

@siratalrasool
🌴🕋🕌

(حدیث امروز)

عَنْ أَبِي الدَّرْدَاءِ رَضِيَ الله عَنْهُ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: «أَلَا أُخْبِرُكُمْ بِأَفْضَلَ مِنْ دَرَجَةِ الصِّيَامِ وَالصَّلَاةِ وَالصَّدَقَةِ". قَالُوا: "بَلَى يَا رَسُولَ اللَّهِ . قَالَ:" إِصْلَاحُ ذَاتِ الْبَيْنِ، وَفَسَادُ ذَاتِ الْبَيْنِ الْحَالِقَةُ»
أبي داود 4919_سنن الترمذي 2509


ابودرداء رضی الله عنه  از پیامبر ﷺ چنین نقل کرده است:
آیا شما را به چیزی آگاه کنم که فضل آن از روزه و نماز و صدقه بیشتر باشد؟ گفتند: آری ای رسول خدا، فرمود: اصلاح رابطه‌ میان مردم است. اهمیت این کار بدین خاطر است که فساد رابطه‌ی مردم، بنیان دین را برمی‌کند.»

«اللَّهُمِّ صلی وسَـلِّم علَى نَبِينَا محمدﷺ»

@siratalrasool
🌴🕋🕌
9⃣8⃣زندگانی پیامبر اسلامﷺ ﴿۸۹﴾

وضعیت مدینه هنگام هجرت

تفاوت میان جامعه مکی و مدنی:

برای این که وضعیت اجمالی و واقعی شهر «یثرب» را (که خداوند متعال آنرا به عنوان هجرت گاه پیامبر اسلامﷺ و پایگاه دعوت اسلامی در جهان و گهواره جامعه اسلامی برگزید) ۔ بهتر بدانیم، لازم است که با وضعیت شهری، اجتماعی و اقتصادی و چگونگی ارتباطات قبایل مقیم آنجا، آشنایی داشته باشیم و خصوصاً بدانیم که یهودیها از نظر اجتماعی، اقتصادی و جنگی دارای چه مرکزیتی بودند؟ ۔ این شهر آباد و سرشار از ثروت که در آن ادیان و فرهنگ ها و جوامع متفاوتی وجود داشت دارای چه خصوصیتی بود و تفاوتش با «مکه» که مردمش دارای یک رنگ و یک دین بودند در چه چیزی بود؟ ۔ اینک نظر خوانندگان را به مطالب ذیل جلب می‌نماید ۔
یهود:
تحقیقات تاریخی نشان می‌دهد که اغلب یهود در شبه جزیره عرب، عموماً، و شهر «یثرب» خصوصاً در قرن اوّل میلادی سکنی گزیدند ۔
دکتر «اسرائیل ولفنسون» در این باره چنین می‌گوید: «بعد از جنگ یهود با رومیها در سال ۷۰ میلادی که به ویران شدن «فلسطین» و تخریب «بیت المقدس» و پراکندگی یهود در نقاط مختلف جهان انجامید، گرو‌ه‌های زیادی از یهودیها به دیار عرب مهاجرت کردند، همچنان که تاریخ نویس یهودی «یوسی فوس» که خودش در این جنگها حضور داشته و در بعضی جنگها سمت فرماندهی داشته است، تصریح می‌کند و منابع عربی نیز این مطلب را تأیید می‌نمایند»(¹)
در «مدینه» سه قبیله بزرگ وجود داشت که تعداد مردان بالغ این قبایل به دو هزار نفر می‌رسید ۔ این قبایل عبارت بودند از «قینقاع»، «نضیر» و «قریظه» ۔ تعداد رزمندگان قبایل «قینقاع» و «نضیر»، حدود هفتصد نفر بود، اما قبیله «قریظه» بین هفتصد تا نهصد نفر رزمنده داشت ۔
روابط میان این قبایل سه گانه تیره و نامطلوب بود و گاهی میان آنان جنگ در می‌گرفت ۔
دکتر «إسرائیل ولفنسون» می‌گوید:
«عداوت و دشمنی بین «بنی قینقاع» و سایر طوایف یهود شدید بود، سبب دشمنی آنها این بود که «بنی قینقاع» همراه «بنی الخزرج» در جنگ «بعاث» شرکت کرده بودند، «بنی نضیر» و «بنو قریظه» در میان بنی قینقاع کشت و کشتار زیادی به راه انداختند و ضربات شدیدی به آنان وارد کردند ۔ با آنکه فدیه هر یهودی را که به دستشان افتاده بود پرداختند ۔ امّا این عداوت و دشمنی در میان قبایل یهود بعد از جنگ «بعاث» ادامه پیدا کرد تا این که بین انصار و «بنی قینقاع» جنگ واقع شد ۔ در این جنگ هیچکدام از یهودیها علیه أنصار شرکت نکردند۔»
قرآن مجید به همین عداوت میان یهود در آیه ذیل اشاره می‌کند:
﴿وَإِذْ أَخَذْنَا مِيْثَاقَكُمْ لاَ تَسْفِكُوْنَ دِمَاءَكُمْ وَلا تُخْرِجُوْنَ أَنْفُسَكُمْ مِنْ دِيارِكُمْ ثُمَّ أَقْرَرْتُمْ وَأَنْتُمْ تَشْهَدُوْنَ ۞ ثُمَّ أَنْتُمْ هؤُلاءِ تَقْتُلُوْنَ أَنْفُسَكُمْ وَتُخْرِجُوْنَ فَرِيْقاً مِنْكُمْ مِنْ دِيارِهِمْ تَظاهَرُوْنَ عَلَيْهِمْ بِالْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ وَإِنْ يَأْتُوْكُمْ أُسَارىٰ تُفادُوْهُمْ وَهُوَ مُحَرَّمٌ عَلَيْكُمْ إِخْرَاجُهُمْ﴾ (²)

«آنگاه که گرفتیم پیمان شما را که نریزید خون یکدیگر را و بیرون نکنید قوم خویش را از خانه‌های خویش، پس قبول کردید و خود شما گواهی می‌دهید ۔ باز شما آن گروهی هستید که می‌کشید قوم خویش را و بیرون می‌کنید گروهی از قوم خود را از خانه‌های ایشان، در حالی که یکی مددگار دیگری می‌شوید برستم کردن در حق ایشان به گناه و تعدی، اگر اسیر شده نزد شما بیایند فدیه می‌دهید عوض ایشان و حال آنکه حرام است بر شما بیرون کردن ایشان» ۔
یهود در روستاها و آبادی‌های مختلفی که مخصوص آنها بود زندگی می‌کردند ۔ مثلاً «بنو قینقاع» بعد از این که توسط «بنو نضیر» و «قریظه» از جایگاهشان که خارج «مدینه» بود، رانده شدند در محل خاصی از «مدینه» سکنی گزیدند و جایگاه «بنو نضیر» در منطقه بالای وادی «بطحان» قرار داشت که از «مدینه» حدود ۲ الی ۳ میل فاصله داشت و با درختان نخل و کشتزارها آباد بود، «بنوقریظه» در منطقه‌ای در فاصله چند کیلومتری جنوب «مدینه» سکونت داشتند(³)

یهودیها دارای قلعه‌ها و ساختمان‌های محکم و محله‌های مخصوصی بودند که در آنها بطور مستقل زندگی می‌کردند ۔ البته آنها موفق به تأسیس یک حکومت یهودی نشده بودند ۔ بلکه تحت حمایت سرداران قبایل قرار داشتند ۔
یهودیها هر سال مالیاتشان را به سرداران قبایل می‌پرداختند، مشروط بر این که آنها از یهود حمایت و دفاع کنند و آنها را از تجاوز دشمنان حفاظت نمایند ۔ به همین دلیل مجبور شدند پیمان‌هایی با روسای قبایل ببندند ۔
هر یکی از زعمای یهود، هم پیمان یکی از سرداران عرب بود۔


https://www.tg-me.com/siratalrasool
🌴🕋🕌

پند مولانا

کشتن اين نار،نبود جز به نور
نورک اطفا نارنا نحن الشکور



آتش خشم و شهوت را فقط با نور ايمان مي توان خاموش کرد،دوزخ با طبقات هفتگانه اش به مومن ميگويد اين نور ايمان تو بود مرا خاموش کرد
🌴🕋🕌

کسی که از خدا نمی‌ترسد، نه‌تنها نباید با او مشورت کنید؛ بلکه باید از او بترسید و از او برحذر باشید!
کسی که از خدا نمی‌ترسد، در مشکلات مالی شما را به سودخواری و ربا راهنمایی می‌کند!
در مشکلات زناشویی شما را به خشونت، سخت‌گیری و طلاق نصیحت می‌کند!
در مشکلات خانوادگی شما را به بریدن از خویشان و بدگویی از خانواده راهنمایی می‌کند!
در مشکلات همسایگی، بدهمسایگی را برایتان زینت می‌دهد!
هر ظرفی آنچه در درون دارد را می‌ریزد و هر کسی از آنچه در دل دارد سخن می‌گوید.
پس همواره با انسان مؤمن مشورت کنید؛ چرا که او شما را به چیزی راهنمایی می‌کند که موجب رضای پروردگار است!

د. ادهم شرقاوی
خلیل الرحمن خباب  
🌴🕋🕌

(هر شب یک نکته قرآنی)

قال الله تعالى:
﴿ أَلَمْ يَعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهِ ﴾
(سورة التوبة: ١٠٤)
حافظ ابن كثير (رحمه الله) می فرماید:
«بنده اگرچه گناهانش بزرگ و بسیار باشد از رحمت الله نباید ناامید شود چرا که در توبه و رحمت پهن و وسیع است الله متعال می فرماید:
«آیا نمی‌دانند الله است که توبه را از بندگانش می‌پذیرد.»
تفسير القرآن العظيم(١٠٧/٧)


@siratalrasool
منشاوی/ص280
@QuranSound7 کانال
.....🌴🕋🕌

آیات 111 الی 118 سوره مبارکه نحل، بصوت زیبای استاد محمدصدیق منشاوی (رحمه‌الله)

#صفحه_280
#جزء_چهاردهم

(کانال سیرة الرسول باخرز مولوی عبدالرحمن خوافی)

@siratalrasool
🌴🕋🕌

(حدیث امروز)

عَنْ  مُصْعَبِ بْنِ سَعْدٍ ، عَنْ  أَبِيهِ  قَالَ :  قُلْتُ : يَا رَسُولَ اللَّهِ، أَيُّ النَّاسِ أَشَدُّ بَلَاءً ؟ قَالَ :« الْأَنْبِيَاءُ، ثُمَّ الْأَمْثَلُ فَالْأَمْثَلُ، فَيُبْتَلَى الرَّجُلُ عَلَى حَسَبِ دِينِهِ، فَإِنْ كَانَ دِينُهُ صُلْبًا اشْتَدَّ بَلَاؤُهُ، وَإِنْ كَانَ فِي دِينِهِ رِقَّةٌ ابْتُلِيَ عَلَى حَسَبِ دِينِهِ، فَمَا يَبْرَحُ الْبَلَاءُ بِالْعَبْدِ حَتَّى يَتْرُكَهُ يَمْشِي عَلَى الْأَرْضِ مَا عَلَيْهِ خَطِيئَةٌ»
(سنن الترمذي 2398)


از سعد بن ابی وقاص رضی الله عنه روایت است : گفتیم ای رسول الله درمیان مردم چه کسانی بیشترین دچار سختی و مشکلات می‌شوند؟

فرمودند :«پیامبران سپس هر کس به آنان شبیه تر باشد پس رنج و سختیش هم بیشتر است.

فردی به تناسب ایمان خود مورد امتحان و آزمایش قرار می‌گیرد؛ پس اگر دارای ایمانی راسخ باشد ، به بلای شدیدتری مبتلا خواهد شد و اگر دارای ایمانی ضعیف باشد؛ به همان اندازه دچار سختی‌ها می‌شود.»

«اللَّهُمِّ صلی وسَـلِّم علَى نَبِينَا محمدﷺ»

@siratalrasool
🌴🕋🕌

چون خطایی از تو سر زد، در پشیمانی گریز،
کز خطا نادم نگردیدن، خطای دیگر است.


@siratalrasool
🌴🕋🕌

پند مولانا
خوب, خوبی را کند جذب, این بدان
طیبات للطیبین بر وی بخوان



بدان که خوبی ها یکدیگر ا جذب می کنند, درست همان طور که انسانهای پاک یکدیگر را جذب می کنند.

@siratalrasool
2025/07/09 19:21:38
Back to Top
HTML Embed Code: