Telegram Web Link
🌴🕋🕌
5⃣1⃣1⃣زندگانی پیامبر اسلامﷺ ﴿۱۱۵﴾

دعا و تضرع، زاری و مناجات:

رسول اکرم ﷺ پس از آنکه از لشکر سان دیدند، به سایه‌بان خویش که در حقیقت مقر فرماندهی بود، بازگشتند، حضرت «ابوبکرؓ» نیز همراه آن‌حضرت ﷺ وارد سایه‌بان شدند ۔ حضرت در حضور حق به دعا و تضرع و مناجات پرداختند، زیرا می‌دانستند که اگر تکیه مسلمانان بر نیرو و امکانات ظاهری باشد، نتیجه روشن است، همان نتیجه‌ای که هر ضعیف در مقابل قوی بدست می‌آورد ۔ آری! اینجا بود که وقتی رسول اکرم ﷺ هر دو کفه ترازوی جنگ را به دقت نگریست، متوجه شد که ظاهراً جنگی نابرابر در شرف وقوع است ۔
پس متوجه خداوند متعال شد و استغاثه نمود، بی‌تردید او ذاتی است که هیچ قدرتی نمی‌تواند فرمانش را ملغی کند و مانع از تنفیذ اراده‌اش گردد ۔ ﴿وَ مَا النَّصْرُ إِلَّا مِنْ عِنْدِ اللًٰهِ﴾ (¹)«و نیست کمک و یاری مگر از جانب خدا۔»
آری! رسول اللّٰه ﷺ برای این دسته از مؤمنین که تعدادشان اندک بود و از نظر تجهیزات صفر بودند، نزد خدا شفاعت کرد و گفت:
«اللَّهُمَّ! إِنَّ تُهْلِكْ هَذِهِ العِصَابَةَ، لَا تُعْبَدُ بَعْدَهَا فِيْ الْأَرضِ،»
«بار الها! اگر این گروه کوچک نابود گردد، دیگر کسی تو را مورد عبادت قرار نخواهد داد۔»
آن‌حضرت ﷺ در دعا و تضرعش با پروردگار خود می‌گفت:
«اللَّهُمَّ! أَنْجِزَ لِي مَا وَعَدْتِنِي، اللَّهُمَّ نَصْرَكَ۔»

«بار الها! به وعده‌ای که به من داده‌ای، وفا کن، بار الها! یاری خودت را تحقق بخش» ۔

پیامبر اکرم ﷺ در این اثنا دستهایش را چنان بالا می‌برد که ردایش از شانه‌های مبارک پایین می‌افتاد‌ ۔ حضرت «ابوبکر صدیقؓ» آن‌حضرت ﷺ را تسلی خاطر می‌بخشید و از کثرت زاری و لابه‌اش بر وی ترحم می‌کرد ۔
۔۔۔۔۔۔
منبع:
(¹) - سورة الأنفال: ۱۰ ۔




https://www.tg-me.com/siratalrasool
🌴🕋🕌

پند مولانا

چند گویی من بگیرم عالمی
این جهان را پر کنم از خود همی

گر جهان پر برف گردد سر به سر
تاب خور بگدازدش با یک نظر



مولانا به این موضوع میپردازد که بسیاری از انسانها فقط به ادعا و ادعا کردن هر روزه میپردازند و آنقدر در این توهمات بسر میبرند که فکر میکنند جهان بزودی از آن آنها خواهد شد ( پوچی چنین اندیشه ای را براحتی میتوان مشاهده کرد ، آرزوهای دنیوی بزرگ انسان و عمر و منابع مالی و فکری محدود انسان ، مسلما مشخص میکند که انسان چقدر در شناخت جهان اشتباه میکند، بهترین نمونه انتخاب پست ریاست جمهوری است که یک نفر مورد نیاز است اما صدها نفر برای کاندید شدن ثبت نام میکنند، این نشان میدهد بسیاری از آنها در توهمات بسر میبرند، یعنی ادعای بی اساس در ذهن خودشان)
در بیت دوم برف و سرما نماد مادیات است و خورشید نماد معرفت و نور الهی. مولانا میگوید که اگر انسان در زندگی کاملا در مادیات دنیوی غرق شود فقط کافی است که حضرت حق به او نظری داشته باشد و با تابش خورشید معرفت و عشق الهی ( تاب خور) از دست این تعلقات دنیوی که همچون زنجیر دست و پایش را بسته اند رهایی می یابد. پس مولانا این مژده را میدهد که اگر انسان بخواهد به سوی معنویت و عرفان روی آورد تمام درهای فیض و رحمت الهی بر رویش باز است .


@siratalrasool
🌴🕋🕌

«ملتی که کتاب نمی خواند ،باید تمام تاریخ را تجربه کند...»

‏ملتی هستیم که هرجا می‌رسیم تاریخ حضورمونُ روی در و دیوار و درخت ثبت میکنیم،ولی حاضرنیستیم دوخط تاریخ بخونیم....

ملتی هستیم که کمترین ارزش رو برای وقت قائل هستیم ولی همیشه هم عجله داریم....

ملتی هستیم که بیشترین فخرفروشی رو با بزرگان علم و ادب سرزمین‌مون میکنیم ...

اما کتابهاشون رو نمیخونیم....



@siratalrasool
🌴🕋🕌

«اصلاح أمت اسلامی در گروِ اصلاح زنانش است».

@siratalrasool
🌴🕋🕌

روزگاری در یک جایی مردی برای دزدی از دیوار خانه ای بالا رفت و خواست از پنجره وارد شود که پنجره کنده شد و دزد به زمین افتاد و پایش شکست. شکایت نزد حاکم عادل برد.

حاکم، صاحبخانه را خواست و گفت چرا پنجره سست بوده که این بنده خدا از طلب روزی خود و سهم خود باز ماند و صدمه ببیند.
مرد گفت: نجار پنجره را سست ساخته است من بیگناهم.
حاکم، نجار را خواست و عتاب کرد.
نجار گفت: من پنجره را محکم ساختم، بنا آن را خوب نصب نکرده.
حاکم، بنا را خواست و علت جویا شد.
بنا گفت: مصالح فروش مصالح نامناسب فروخته است.
حاکم، مصالح فروش را خواست کرد. او که نتوانست دیگری را مقصر نشان دهد، محکوم شد و حاکم فرمود دارش بزنند.
وقتی مصالح فروش را پای چوبه دار بردند، چون قدش کوتاه بود به طناب دار نمی رسید؛ موضوع را به حاکم گفتند.
فرمود: یک نفر که قدش بلند است پیدا کنید و اعدامش کنید تا موضوع ختم به خیر شود و صدای کسی در نیاید !!



@siratalrasool
🌴🕋🕌

(هر شب یک نکته قرآنی)

«حَتَّىٰ إِذَا جَاءَ أَمْرُنَا وَفَارَ التَّنُّورُ قُلْنَا احْمِلْ فِيهَا مِن كُلٍّ زَوْجَيْنِ اثْنَيْنِ وَأَهْلَكَ إِلَّا مَن سَبَقَ عَلَيْهِ الْقَوْلُ وَمَنْ آمَنَ ۚ وَمَا آمَنَ مَعَهُ إِلَّا قَلِيلٌ»
(٤٠ هود)
(نوح به کار خود مشغول بود و کافران هم به تمسخر خود ادامه دادند)«تا آن گاه که فرمان ما (مبنی بر هلاک کافران) در رسید و آب از زمین جوشیدن گرفت (و خشم ما به غایت رسید. به نوح) گفتیم: سوار کشتی کن از هر صنفی نر و ماده‌ای را، و خاندان خود را، مگر کسانی را که فرمان هلاک آنان قبلاً صادر شده است (که همسر و یکی از پسران تو است)، و کسانی را (در آن بنشان) که ایمان آورده‌اند. و جز افراد اندکی بدو ایمان نیاورده بودند.»

@siratalrasool
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
هشت فایده از فواید سوره‌ی بقره که اگر آن را بدانید تلاوت روزانه‌‌ی این سوره را هرگز ترک نخواهید کرد.
🌴🕋🕌
تا زمانی که گیلاس با بند باریکش به درخت متصل است ؛
همه عوامل در جهت رشدش در تلاشند.

باد، باعث طراوتش می‌شود،
آب، باعث رشدش می‌شود،
و آفتاب، به او پختگی و کمال می‌بخشد.

اما …
به محض پاره شدن آن بند؛
و جدا شدن از درخت،

آب، باعث گندیدگی؛
باد باعث پلاسیدگی؛
و آفتاب باعث پوسیدگی
و ازبین رفتن طراوتش می‌شود!

بنده بودن یعنی همین،
یعنی بند به خدا بودن،
که اگر این بند پاره شد، دیگر همه عوامل در فساد ما مؤثر خواهند بود.

پول، قدرت، شهرت، زیبایی…. تا بند به خداییم برای رشد ما، مفید و بسیار هم خوب است اما به محض جدا شدن بند بندگی، همه آن عوامل باعث تباهی و فساد ما می شود.


@siratalrasool
🌴🕋🕌

پند مولانا

آن گمان انگیز را سازد یقین
مهرها رویاند از اسباب کین

پرورد در آتش ابراهیم را
ایمنی روح سازد بیم را



مولانا در این دو بیت یکی از بزرگترین محبتهایی که خداوند برای انسان انجام میدهد ( در واقع میتوان گفت معجزه) را ذکر میکند.
میگوید که خداوند آنقدر بر انسان رحمت دارد که از درون شک و تردیدش یقین و اطمینان بوجود میآورد و حتی در کینه ورزی اسباب را طوری تنظیم میکند که نهایت این کینه ورزی به مهر و محبت ختم شود.
در برابر هجوم انواع بلاها و مصیبتها و تهاجم نفس اماره ( آتش) خداوند از روح ما ( ابراهیم) محافظت میکند و علاوه بر محافظت از همین بلاها و تفکرات مادی‌گرایی زمینه اعتلای روحی ما را فراهم میکند. و ترس و نگرانی را سبب ایمن سازی روح انسان بکار میبرد. یکی از ساده‌ترین مثالهای همین مورد میتوان گرفتار شدن انسان به برخی بیماریها عنوان کرد که پس از مدتی انسان متوجه میشود که در برابر بیماری ناتوان است و از همانجا پی میبرد که غرورش را کنار بگذارد و از خداوند بخواهد که او را نجات دهد ، بعد از صحت و سلامتی به دو موهبت عظیم رسیده ، هم سلامتی جسمی و هم ارتقای معنوی و روحی . این نمونه ای بود که چطور خداوند مصایب را اسباب و وسیله عروج روحی ما قرار میدهد.


@siratalrasool
🌴🕋🕌

ای جُلیبب آیا ازدواج نمی‌کنی؟!

ای رسول‌خدا، چه کسی در دنیا به من دختر می‌دهد در حالی که نه مال و ثروتی دارم و نه مقام و منصبی؟!

به خانه فلان انصاری برو و دخترش را خواستگاری کن و بگو که رسول‌خدا مرا فرستاده و به شما فرمود دخترتان را به ازدواج من درآورید.

دخترِ آن خانواده از زیباترین دختران انصار بود.

جُلیبیب به آن خانه رفت و گفت: رسول‌خدا ﷺ به شما سلام رساند و فرمود که دخترتان را به ازدواج من دربیاورید. پدر آن دختر گفت: جلیبیب، چگونه این کار را انجام دهم در حالی که مال و ثروت و مقام و منصبی نداری؟!

دختر از اتاق بیرون آمد و با صدای بلند به پدرش گفت: آیا درخواست رسول‌خدا را رد می‌کنید؟ به خداوند قسم که من قبول کردم زن او شوم.

روز عروسی جُلیبیب و آن دختر بود که ندای جهاد سر دادند، پس جُلیبیب از خانه خارج شد و عروس خود را رها کرد و بعد از پایان نبرد بود که رسول‌خدا ﷺ از صحابه رضی الله عنهم پرسید آیا کسی را از دست داده‌اید؟ صحابه همه را بجز جلیبیب سرشماری کردند لذا پیامبر ﷺ فرمود: آیا محبوبی را از دست نداده‌اید؟ گفتند: چه کسی؟ فرمود: محبوبم جُلیبیب را نمی‌یابم، پس به جستجوی او روان شدند و دیدند که هفت نفر از کافران را به هلاکت رسانده و خودش نیز به شهادت رسیده است.

رسول‌خدا ﷺ فرمود: "تو از من هستی و من نیز از تو، تو از من هستی و من نیز از تو"، و دو دست خود را زیر سر جُلیبیب گذاشت تا وقتی که قبرش را کندند.

خدایا نمونه جُلیبیب‌ها و همسرش را در میان امت فزونی گردان و ما را هم از آنان قرار بده. آمین



@siratalrasool
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌴🕋🕌

شیخ الاسلام ابن التيمية رحمه الله می فرماید:

كسيكه قرآن و حديث را با عقل خودش تفسير كند و آنرا بر غير تفسير مشهور أصحاب و تابعين تأويل كند،پس او بر الله متعال نسبت دروغ داده است و درآیات الله الحاد ورزیده و كلمات را از جايگاه اصلی اش تحريف ساخته است واین روش سبب گشایش دروازه ی انکار و بی دینی است ؛ و باطل بودن آن از دیدگاه اسلام معلوم و روشن است.

مجموع الفتاوي ٢٤٣/١٣

@siratalrasool
🌴🕋🕌

(هرشب یک نکته قرآنی)

«جاوَزنا بِبَني إِسرائيلَ البَحرَ فَأَتبَعَهُم فِرعَونُ وَجُنودُهُ بَغيًا وَعَدوًاحَتّىٰ إِذا أَدرَكَهُ الغَرَقُ قالَ:
آمَنتُ أَنَّهُ لا إِلـٰهَ إِلَّا الَّذي آمَنَت بِهِ بَنو إِسرائيلَ وَأَنا مِنَ المُسلِمينَ آلآنَ وَقَد عَصَيتَ قَبلُ وَكُنتَ مِنَ المُفسِدينَ فَاليَومَ نُنَجّيكَ بِبَدَنِكَ لِتَكونَ لِمَن خَلفَكَ آيَةً وَإِنَّ كَثيرًا مِنَ النّاسِ عَن آياتِنا لَغافِلونَ»
«[سرانجام] بنی اسرائیل را از دریا عبور دادیم
و فرعون و لشکرش از سر ظلم و تجاوز، به دنبال آنها رفتند هنگامی که غرقاب دامن او را گرفت، گفت:ایمان آوردم که هیچ معبودی، جز کسی که بنی اسرائیل به او ایمان آورده‌اند، وجود ندارد؛ و من از مسلمین هستم
[امّا به او خطاب شد:] الآن ؟!! در حالی که قبلاً عصیان کردی، و از مفسدان بودی ولی امروز، بدنت را [از آب] نجات می‌دهیم تا عبرتی برای آیندگان باشی و بسیاری از مردم، از آیات ما غافلند.»
(سوره يونس آیه ٩٠ الی ٩٢)


@siratalrasool
🌴🕋🕌

(حدیث امروز)

رسول الله ﷺ می‌فرماید: «بهترینِ شما کسی است که با خانوادهٔ خود بهترین باشد.»
(صحیح الترغیب: ۱۹۲۴)

شيخ عبدالعزیز طریفی:
«معیار صادقانه بودن اخلاق شخص، اخلاق او با خانواده‌اش است، زیرا هر کس می‌تواند در برابر دیگران خودش را خلاف آنچه هست نشان دهد، اما اخلاق عادی و همیشگی‌اش را نمی‌تواند پنهان کند.»

«اللَّهُمِّ صلی وسَـلِّم علَى نَبِينَا محمدﷺ»

@siratalrasool
سيرة الرسول(مولوی عبدالرحمن خوافی)
🌴🕋🕌 5⃣1⃣1⃣زندگانی پیامبر اسلامﷺ ﴿۱۱۵﴾ دعا و تضرع، زاری و مناجات: رسول اکرم ﷺ پس از آنکه از لشکر سان دیدند، به سایه‌بان خویش که در حقیقت مقر فرماندهی بود، بازگشتند، حضرت «ابوبکرؓ» نیز همراه آن‌حضرت ﷺ وارد سایه‌بان شدند ۔ حضرت در حضور حق به دعا و تضرع و مناجات…
🌴🕋🕌
6⃣1⃣1⃣زندگانی پیامبر اسلامﷺ ﴿۱۱۶﴾

شناسایی دقیق امت و مشخص
کردن مرکز و رسالت آن:

حضرت رسول اکرم ﷺ برای این گروه با ایمان در حساس‌ترین برهه تاریخی شفاعت نمودند و با کوتاه‌ترین و پُر محتواترین عبارتی که در عین حال حکایت از اعتماد، نگرانی، آرامش و نیایش می‌کرد، منزلت و مقام رفیع این امت را در میان سایر امت‌ها بیان و مشخص کردند و هدف این امت و ارزش کار و مسئولیت آن را که همانا دعوت الی اللّٰه و توحید خالص و یکتاپرستی است، تبیین نمودند ۔
آری! این چنین شد ۔ و به راستی که پیروزی درخشان و معجزه‌آسایی که در «بدر» حاصل شد و تجربه‌های گذشته را ابطال نمود، بزرگ‌ترین دلیل بر صدق گفتار رسول اکرم ﷺ بود و ثابت کرد که رسول اکرم ﷺ چقدر دقیق این امت و جایگاه رفیعش را تبیین کرده است ۔
نبرد بر سر عقیده:
رسول اکرم ﷺ نزد أصحاب رفت و آنان را به نبرد تشویق و تشجیع نمود ۔ در همین هنگام، «عتبه» فرزند «ربیعه» و برادرش «شیبه» و فرزندش «ولید» از صف لشکریان دشمن به قصد همآوردی بیرون آمدند ۔ وقتی میان دو صف رسیدند، مسلمانان را به مبارزه طلبیدند ۔ از جانب مسلمانان سه نفر از جوانان أنصار به مقابله با آنها شتافتند ۔ آنها پرسیدند: شما چه کسانی هستید؟ گفتند: ما گروهی از أنصار هستیم ۔ مکیان گفتند: همتایان گرامی قدری هستید ۔ ولی به سوی ما، عموزادگان ما را بفرستید ۔
اینجا بود که رسول اکرم ﷺ فرمود: برخیزید! ای «عبیده فرزند حارثؓ»، ای «حمزهؓ» و «علیؓ»!
قریشیها گفتند: آری! اینها همتایان گرامی ما هستند ۔
مبارزه آغاز شد‌ ۔ «عبیدهؓ» که از همه مسن‌تر بود در مقابل «عتبه» قرار گرفت و «حمزهؓ» با «شیبه» و «علیؓ» با «ولید» مقابل هم قرار گرفتند ۔ دیری نگذشت که «حمزهؓ» و «علیؓ» بر حریفان خود غلبه یافته، آنها را به قتل رساندند ۔ امّا بین «عبیدهؓ» و «عتبه» مبارزه همچنان ادامه داشت و ضربات سختی به یکدیگر وارد می‌کردند ۔
سرانجام حضرت «حمزهؓ» و حضرت «علیؓ» با شمشیرهایشان به «عتبه» حمله نموده، کارش را تمام کردند و «عبیدهؓ» را در حالی که سخت مجروح شده بود، به خارج از میدان جنگ منتقل کردند، ولی «عبیدهؓ» بر اثر شدت جراحات وارده، به درجه رفیع شهادت نایل گردید۔(¹)
۔منابع:
(¹) - سيرة ابن هشام، ج: ١ ص: ۶۲۵ ۔ وأخرجه أحمد في مسنده: (۱۱۷/۱)، وأبو داود في: كِتَاب الْجِهَادِ؛ بَابٌ فِيْ الْمُبَارَزَةِ، برقم: (۲۶۶۵)، من حديث عليّ رضي اللّٰه عنه ۔


https://www.tg-me.com/siratalrasool
🌴🕋🕌

درسی از مولانا

«این درختانند هم‌چون خاکیان
دست‌ها برکنده‌اند از خاک‌دان»



اینجا مولانا مرگ یک انسان را کاملاً شبیه به کاشتن یک‌ نهال یا یک دانه می‌داند.
می‌گوید خاکیان و زمینیان بعد از مرگ مثل درختان در خاک کاشته شده‌ و شاخ و برگ می‌زنند یعنی رشد و حیات خواهند داشت.


@siratalrasool
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌴🕋🕌
ننالم از كسی می‌نالم از خويش/ كه ما شايان شأن تو نبوديم

▫️رسول مكرم اسلام صلّی‌الله‌‌عليه‌وسلّم مظهر عنايات خداوندی بر جهانيان بود. هيچ قشر و طبقه‌ای نيست كه از نور آن آفتاب عالم‌تاب پرتو نگرفته و از فيض رحمت و مهربانی‌اش بهره‌ای حاصل نکرده باشد.
علامه سيدابوالحسن ندوی رحمه‌الله‌ در كتاب «به سوی مدينه» دراین‌باره می‌نویسد:
«هيچ كسی احسانی همچون احسان پيامبر به جهان و جهانيان عرضه ننموده است. جا دارد كه همه انسانهای جهان بر خود ببالند كه در نوع آنها انسانی پيدا شده كه مايۀ افتخار و سربلندي انسانيت است. اگر حضرت محمد صلی‌الله‌عليه‌وسلم به رسالت مبعوث نمی‌شد، امروز دنيا در چه وضعی به‌سر مي‌برد و ما بهترين نمونه و الگوي شخصيت، چه كسی را ارائه می‌داديم؟ حقا كه پيامبر اكرم صلی‌الله‌عليه وسلم نشانۀ بارز عظمت و شكوه انسانيت است. او تنها برای يك ملت فرستاده نشده و مختص يك كشور و يك سرزمين نیست. شايسته است كه فرزندان آدم بر خود ببالند، زيرا آنها از جملۀ موجوداتی هستند كه حضرت محمد صلی‌الله‌عليه وسلم، كه نمونۀ كامل انسانيت است، در ميان آن ظهور كرده است.

@siratalrasool
🌴🕋🕌

(هر شب یک نکته قرآنی)

«دَعْوَاهُمْ فِيهَا سُبْحَانَكَ اللَّهُمَّ وَتَحِيَّتُهُمْ فِيهَا سَلَامٌ ۚ وَآخِرُ دَعْوَاهُمْ أَنِ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ»
(يونس آیه10)
«در بهشت دعای مؤمنان: پروردگارا! تو منزّهی (از آنچه کافران در دنیا می‌گفتند) و سلام آنان در آن (خطاب به همدیگر) درودتان باد (ای فرمانبرداران یزدان سبحان)! و ختم دعا و گفتارشان: شکر و سپاس پروردگار جهانیان را سزا است، (که ایمان را نصیب ما کرد و از ما خوشنود گردید) می‌باشد.»


@siratalrasool
♡بســــــــــــــــم الله الرحمن الرحيم ️️♡

(وَ لاٰ تَحْسَبَنَّ اَللّٰهَ غٰافِلاً عَمّٰا يَعْمَلُ اَلظّٰالِمُونَ ۴۲/ابراهیم)
❥︎اللهم_انصر_اخواننا_فی_فلسطین❥︎

I❥︎گــروه ❥ انـــس❥︎I
•┈┈••❥••••••••••••••••❥••┈┈•
@tab_ahlesunnat
@Motakhallefin_channel
•┈┈••❥••••••••••••••••❥••┈┈•
2025/07/14 05:16:43
Back to Top
HTML Embed Code: