Telegram Web Link
🌴🕋🕌
(حدیث امروز)

بهترین روزه بعد از ماه رمضان، روزه ماه محرم است:
پیامبر اکرم ﷺ می‌فرماید:
«أَفْضَلُ الصِّيَامِ بَعْدَ رَمَضَانَ شَهْرُ اللَّهِ الْمُحَرَّمُ وَأَفْضَلُ الصَّلاَةِ بَعْدَ الْفَرِيضَةِ صَلاَةُ اللَّيْلِ»

(صحیح مسلم:۲۸۱۲)

«بهترین روزه بعد از ماه رمضان روزه‌ی ماه الله ﷻ محرم است و بهترین نماز بعد از نمازهای فرض، نماز تهجد است.»

و درباره روزه روز عاشورا پرسیده شد و پیامبر ﷺ ‏فرمودند:
«یُکَفِّرُ السَّنَةِ المَاضِیَةِ»
«روزه گرفتن آن کفاره گناهان (صغیره) سال گذشته میشود.»

روز عاشورا فضیلت بسیار بزرگی دارد و روزه آن در ‏میان پیامبران (علیهم السلام) مشهـور و معروف است.

و در روایت دیگری آمده که پیامبر ﷺ فرمودند:
«صُوموُا یَوُمَاً قَبْلَهُ أَوْ یَوُمَاً بَعْدَهُ، خَالِفُوا ‏الیَهُودَ»
«با یهود مخالفت کنید و یک روز قبل از آن و یا یک روز بعد ‏از آن روزه بگیرید.»

@siratalrasool
سيرة الرسول(مولوی عبدالرحمن خوافی)
🌴🕋🕌 9⃣0⃣1⃣زندگانی پیامبر اسلامﷺ ﴿۱۰۹﴾ ♲︎︎︎جنگ سرنوشت ساز بدر سال دوّم هجرت اهمیت جنگ بدر: جنگ «بدر» که بنام «غزوهٔ البدر الکبری»(¹) معروف است، در رمضان سال دوم هجری به وقوع پیوست ۔ این جنگ سرنوشت امت و دعوت اسلامی را که در واقع سرنوشت معنوی بشریت با آن…
🌴🕋🕌
0⃣1⃣1⃣زندگانی پیامبر اسلامﷺ ﴿۱۱۰﴾

پاسخ مثبت أنصار و فداکاری
آنان در اطاعت:

وقتی خبر حرکت و بسیج عمومی «قریش» به رسول اکرم ﷺ رسید؛ از أصحاب، مشورت خواست ۔ منظورش این بود که از رأی أنصار باخبر گردد، چرا که أنصار با رسول اکرم ﷺ بیعت کرده بودند که فقط در داخل «مدینه» از رسول اکرم ﷺ محافظت نمایند ۔
به همین دلیل، حضرت می‌خواست از رأی آنان در صورت خارج شدن از «مدینه» مطلع شود ۔ در این جلسه، مهاجرین نظر خود را به بهترین وجه، اظهار داشتند ۔ حضرت دوباره از آنها پرسیدند، آنها همچنان آمادگی خود را اعلام کردند، حضرت برای بار سوم از آنها نظر خواهی نمودند ۔ اینجا بود که أنصار متوجه شدند که منظور رسول اکرم ﷺ، آنان هستند ۔ پس «سعد بن معاذؓ» به نمایندگی از أنصار، زبان به سُخن گشود و گفت: یا رسول اللّٰه ﷺ! مثل این که اشاره شما به طرف ما است ۔ شاید فکر می‌کنید که أنصار وظیفه خود را تنها در این می‌دانند که فقط شما را در شهر خود یاری کنند، من قاطعانه از جانب أنصار می‌گویم که به هر طرف می‌خواهی حرکت کن و با هر کسی می‌خواهی ارتباط برقرار فرما و از هرکسی می‌خواهی ارتباطتان را قطع کن ۔ از اموال ما هرچه دوست داری بگیر و هرچه می‌خواهی به ما بده ۔ البته آنچه را که از ما می‌ستانی به مراتب نزد ما محبوب‌تر از آن خواهد بود که برای ما می‌‌گذاری و هر دستوری که صادر بفرمایی ما تابع امر شما هستیم ۔ سوگند به خدا، اگر تا «برک غمدان(¹)» بروی، ما همراه شما خواهیم آمد و اگر ما را از این دریا عبور دهی، عبور خواهیم کرد ۔
حضرت «مقدادؓ» که از جانب مهاجرین سُخن می‌گفت، عرض کرد: یا رسول اللّٰه ﷺ! ما هرگز سخنی را که قوم «موسیؑ» به او گفتند: (بروید شما و خدایتان، بجنگید ما اینجا نشسته‌ایم» به شما نخواهیم گفت، ما قطعاً از جانب راست و چپ شما و از جانب جلو و پشت سر شما به جنگ و دفاع خواهیم پرداخت‌ ۔ وقتی رسول اکرم ﷺ این پاسخها را شنید، چهره گرامی اش درخشید و از پاسخ أصحابش مسرور شد و فرمود: «سِيرُوْا وَ أَبْشِرُوْا»: «بروید و مژده بگیرید۔»(²)
۔ منابع:
(¹) - «غمدان»، نام قصری در صنعای یمن است، که جایگاه پادشاهان بود ۔ (مراصد الاطلاع على أسماء الأمكنة والبقاع) ۔ (والذي في صحيح مسلم: برك الغماد)
(²) - زاد المعاد، ج: ١، ص: ۳۴۲-۳۴۳، وسيرة ابن هشام، ج: ١ ص:۶۱۴؛ ورواه البخاري مختصرا في: كِتَابُ الْمَغَازِي؛ بَابُ قَولِهِ: إِذْ تَسْتَغِيثُونَ رَبَّكُمْ فَاسْتَجابَ لَكُمْ [الأنفال: ٩] برقم: (۳۹۵۲)، ومسلم في: كِتَابُ الْجِهَادِ وَالسِّيَرِ؛ في بَابُ «غَزْوَةِ بَدْرٍ»، برقم: (١٧٧٩)


https://www.tg-me.com/siratalrasool
🌴🕋🕌
جایگاه حضرت حسین رضی الله عنه در شعر علامه اقبال رحمه الله

آن امام عاشقان، پور بتول
سرو آزادی ز بستان رسول
الله الله، بای بسم الله پدر
معنی ذبح عظیم آمد پسر
بهر آن شهزاده خیرالملل
دوش ختم مرسلین نعم الجمل
سرخ رو، عشق غیور از خون او
شوخی این مصرع از مضمون او
در میان امت آن کیوان جناب
همچو حرف قل هو الله در کتاب
موسی و فرعون و شبیر و یزید
این دو قوت از حیات آید پدید
زنده، حق از قوت شبیری است
باطل، آخر داغ حسرت میری است
چون خلافت، رشته از قرآن گسیخت
حریت را زهر اندر کام ریخت
خاست آن سر حلوه خیر الامم
چون سحاب قبله باران در قدم
بر زمین کربلا بارید و رفت
لاله در ویرانه‌ها کارید و رفت
تا قیامت، قطع استبداد کرد
موج خون او، چمن ایجاد کرد
بهر حق در خاک و خون گردیده است
پس بنای لا اله گردیده است
مدعایش سلطنت بودی اگر
خود نکردی با چنین سامان سفر
دشمنان چون ریگ صحرا، لاتعد
دوستان او به یزدان هم عدد
سرَ ابراهیم و اسماعیل بود
یعنی آن اجمال را تفصیل بود
عزم او چون کوهساران استوار
پایدار و تندسیر و کامگار
تیغ، بهر عزت دین است و بس
مقصد او حفظ آئین است و بس
ما سوالله را مسلمان بنده نیست
پیش فرعونی سرش افکنده نیست
خون او تفسیر این اسرار کرد
ملت خوابیده را بیدار کرد
تیغ لا چون از میان بیرون کشید
از رگ ارباب باطل، خون کشید
نقش الاالله بر صحرا نوشت
سطر عنوان نجات ما نوشت
رمز قرآن از حسین آموختیم
زآتش او شعله‌ها اندوختیم
شوکت شام و فر بغداد رفت
سطوت غرناطه هم از یاد رفت
تار ما از زخمه‌اش لرزان هنوز
تازه از تکبیر او ایمان هنوز
ای صبا، ای پیک دور افتادگان!
اشک ما بر خاک پاک او رسان

علامه اقبال لاهوری متفکر سنی مذهب شرق/

     @siratalrasool
🌴🕋🕌

یک وزیر صهیونیست از مورگان می‌پرسد:
به من بگو وقتی یک فرد مسلح در غزه و فلسطین خودش را پشت بیمارستان یا مدرسه‌ای پنهان می‌کند، ما باید چه کار کنیم؟

مورگان پاسخ می‌دهد:
اولین کاری که باید بکنید این است که آن ممنوعیتی را که برای ورود رسانه‌های جهانی به غزه اعمال کرده‌اید بردارید تا بتوانند وارد غزه شوند و حقایق را از نزدیک بررسی کنند و مطمئن شوند که حرف‌های شما چقدر درست است. چرا اجازه نمی‌دهید خبرنگاران به غزه بروند و واقعیت را منتشر کنند اگر واقعاً راست می‌گویید؟!

﴿فَبُهِتَ الَّذی کَفَرَ﴾

مورگان یکی از مشهورترین خبرنگاران جهانی اهل بریتانیاست و در ابتدای جنگ طوفان الاقصی حامی جدی صهیونیست‌ها بود، اما حالا آنچه را در غزه رخ می‌دهد، نسل‌کشی می‌داند.
صدالبته همین هم در راستای سیاست‌های اخیر اروپا بوده و ربطی به روحیه‌ی حق‌طلبی این صلیبیان ندارد!



@siratalrasool
🌴🕋🕌

خانه هایی که لامپ‌هایشان در اول و نیمه شب روشن‌اند، در آخر شب و وقت فجر که دروازه‌های رحمت الله باز است خاموش، قطعا از برکت رحمت الله محروم می‌شوند و منازلی که در اول و نیمه‌های شب چراغشان خاموش است تا فرضشان فوت نشود و از برکت اول روز بهره‌مند شوند، در آخر شب و هنگام فجر چراغشان روشن است و از هر خیر و برکتی که از سوی الله تعالی فرو می‌ریزد، بهره‌مند خواهند شد وبراستی
همین است فرق بین انسان‌های بیدار و غافل؛ دیندارها با تغییر زمانه، ارزش‌های خود را تغییر نمی‌دهند و با هر بادی به خود نمی‌لرزند، اما غافلان پیرو بادهای تغییر هستند و زود خود را می بازند


@siratalrasool
🌴🕋🕌

(هر شب یک نکته قرآنی)

«ثُمَّ بَدَّلْنَا مَكَانَ السَّيِّئَةِ الْحَسَنَةَ حَتَّىٰ عَفَوْا وَقَالُوا قَدْ مَسَّ آبَاءَنَا الضَّرَّاءُ وَالسَّرَّاءُ فَأَخَذْنَاهُمْ بَغْتَةً وَهُمْ لَا يَشْعُرُونَ» ‎﴿الاعراف ٩٥﴾‏

«سپس (هنگامی که این هشدارها و بیدارباشها در آنان اثر نگذاشت، ایشان را به فراوانی نعمت و اعطاء سلامت آزمودیم و) بدی را به نیکی (و بلا را به رفاه) تبدیل کردیم تا بدانجا که (از لحاظ اموال و انفس) فزونی گرفتند و (به سبب نادانی مغرور شدند و لاف‌زنان) گفتند: به پدران و نیاکان ما هم خوشی و ناخوشی و ثروتمندی و مستمندی دست داده است (و این روزگار است که گاهی به انسان رو می‌کند و گاهی به انسان پشت می‌کند و اصلاً سعادت و شقاوت ما در دست خدا نیست! چون با پتک بلا بیدار نشدند و شکر نعمت هم نگفتند) پس ناگهانی ایشان را (به عذاب و عقاب) گرفتیم و نفهمیدند.» (که چه شد و چرا چنین گشت)

پیام: هر نوع خوشى و رفاهى نشانه ى لطف نیست، گاهى زمینه ساز قهر الهى است.


@siratalrasool
منشاوی/ص292
@QuranSound7 کانال
.🌴🕋🕌

آیات 97 الی 104 سوره مبارکه أسراء، بصوت زیبای استاد محمدصدیق منشاوی (رحمه‌الله)

#صفحه_292
#جزء_پانزدهم

(کانال سیرة الرسول باخرز مولوی عبدالرحمن خوافی)

@siratalrasool
🌴🕋🕌

(حدیث امروز)

عَنْ عبدالله بن عمر رَضِیَ اَللهُ عَن‍‍‍‍ْهُمَا قَالَ: أَخَذَ رسول الله ﷺ بِمَنْكِبِي، فَقَالَ: «كُنْ فِي الدُّنْيَا كَأَنَّكَ غَرِيبٌ أَوْ عَابِرُ سَبِيلٍ». وَكَانَ ابْنُ عُمَرَ يَقُولُ: إِذَا أَمْسَيْتَ فَلا تَنْتَظِرِ الصَّبَاحَ، وَإِذَا أَصْبَحْتَ فَلا تَنْتَظِرِ الْمَسَاءَ، وَخُذْ مِنْ صِحَّتِكَ لِمَرَضِكَ، وَمِنْ حَيَاتِكَ لِمَوْتِكَ»
(بخارى: 6416)

عبدالله بن عمر رَضِیَ اَللهُ عَن‍‍‍‍ْهُمَا می‌گوید: «رسول الله ﷺ دستش را بر شا نه‌‌ام گذاشت و فرمود: «در دنیا مانند مسافر و یا رهگذر، زندگی كن»
راوی می‌گوید: ابن عمر رَضِیَ اَللهُ عَن‍‍‍‍ْهُمَا می‌گفت: هنگامی كه شب شد، منتظر صبح نباش. و هنگامی كه صبح شد، منتظر شب نباش. و از وقت صحت، برای زمان بیماری، بهره برداری كن. همچنین در دوران زندگی، برای مرگ ات، آمادگی كن.»

«اللَّهُمِّ صلی وسَـلِّم علَى نَبِينَا محمدﷺ»

@siratalrasool
سيرة الرسول(مولوی عبدالرحمن خوافی)
🌴🕋🕌 0⃣1⃣1⃣زندگانی پیامبر اسلامﷺ ﴿۱۱۰﴾ پاسخ مثبت أنصار و فداکاری آنان در اطاعت: وقتی خبر حرکت و بسیج عمومی «قریش» به رسول اکرم ﷺ رسید؛ از أصحاب، مشورت خواست ۔ منظورش این بود که از رأی أنصار باخبر گردد، چرا که أنصار با رسول اکرم ﷺ بیعت کرده بودند که فقط در…
🌴🕋🕌
1⃣1⃣1⃣زندگانی پیامبر اسلامﷺ
رقابت نوجوانان در جهاد و شهادت:

وقتی مسلمانان به سوی «بدر» حرکت کردند، نوجوان کم سن و سالی بنام: «عُمَیْر بْن أَبِی وَقَّاصؓ» که شانزدهمین بهار عمرش را پشت سر گذاشته بود، در جمع مسلمانان، به سوی «بدر» خارج شد‌ او می‌ترسید مبادا رسول اکرم ﷺ او را به دلیل کم بودن سنش رد نماید ۔ می‌کوشید تا از نگاه مردم پنهان شود ۔ برادر بزرگترش «حضرت سَعْد بْن أَبِی وَقَّاصؓ» از وی پرسید: چرا خودت را پنهان می‌کنی؟ «عمیرؓ» گفت: می‌ترسم مبادا رسول اکرم ﷺ مرا بازگرداند در حالی که من به شدت علاقه‌مندم که در جنگ شرکت کنم ۔ شاید پروردگار، شهادت نصیبم گرداند ۔
حدس «عمیرؓ» درست بود ۔ زیرا وقتی رسول اکرم ﷺ اطلاع یافت، تصمیم گرفت این نوجوان شانزده ساله را بازگرداند؛ امّا «عمیرؓ» بشدت گریست، طوری که رسول اکرم ﷺ دلش برای او سوخت و به وی اجازه شرکت در جنگ را مرحمت فرمود ۔ «عمیرؓ» در جنگ شرکت کرد و به مقام رفیع شهادت نایل آمد۔(¹)
۔۔ منابع:
(¹) - راجع «أسد الغابة»، ج: ۴ ص: ۱۴۸ [وأخرج هذه القصّة البزّار في «كشف الأستار» برقم: (١٧٧٠)، وقال الهيثمي في المجمع (۶۹/۶) برقم: (۹۹۴۴) رَوَاهُ الْبَزَّارُ، وَرِجَالُهُ ثِقَاتٌ.


https://www.tg-me.com/siratalrasool
🌴🕋🕌

پند مولانا

حُبُّکَ الاَشیا یُعمیکَ یُصِمّ
نَفسُکَ السَّودا لا تَختَصِم



ای زیبا رو، بدان هر چیزی غیر از خدا را در مرکزت قرار دهی بلاخره یک روزی به تو ضررش را خواهد رساند،
عشق تو به اشیا و چیزهای آفل تو را کُور و کَر خواهد کرد،
البته اگر آنها را در مرکزت نگذاری، آنگاه آزادی و رهایی تو در آن حالت است،
ولی اگر آن چیز را در مرکزت گذاری ، از جنس و دیدِ او می شوی، و با دید و نظرِ
او می بینی و به صدای او گوش میدهی و مرکزت را چون آن دید و نظرِ ذهنی پُر کرده نسبت به هوشیاری حضور و خداییتت کُور و کَر شده و صدای حضورِ ناظر را نمی شنوی،
چون همانیدگیها را در مرکزت ،در زیرِ خاکسترهای مَنِ ذهنیت مَدفون کردی و دیگر حقایق را خوب تشخیص نخواهی داد،
ای نفس من، ای مَنِ ذهنی من، به خودت بیا، و اینقدر با هوشیار و حضورِ ناظر ستیزه و مقاومت مکن، چون این مَنِیَت تو مِرتکبِ چُنین جدایی و فراق و ترس و دوری از درونت شده و آن کار را برای تو زیبا جلوه داده و تو را زمین زده ،
ای نفس من بیدار شو قبل از اینکه خیلی دیر شود.


@siratalrasool
🌴🕋🕌
3چیز را آرام بردار
قدم، قلم، قسم

3چیز را پاک نگهدار
لباس، جسم، خیال

از3چیز کار بگیر
عقل، همت، صبر

از3چیز دورے کن
افسوس، فریاد، نفرین

3چیز را آلوده نکن
قلب، زبان، چشم

3چیز را فراموش نکن
خدا، مرگ، احسانِ دیگران در حق تو


@siratalrasool
🌴🕋🕌

من مطمئنم تلفنی حرف زدن و هرگونه مکالمه مجازی ، نفرینی بوده که از گذشتگان به ما رسیده.

@siratalrasool
🌴🕋🕌

(هرشب یک نکته قرآنی)

﴿قَالُواْ يَا شُعَيْبُ أَصَلاَتُكَ تَأْمُرُكَ أَن نَّتْرُكَ مَا يَعْبُدُ آبَاؤُنَا أَوْ أَن نَّفْعَلَ فِي أَمْوَالِنَا مَا نَشَاء...﴾
[هود: ۸۷]
ترجمه: «گفتند: اے شعیب! آیا نمازت به تو دستور می‌دهد ڪه آنچه را پدران ما می‌پرستیدند رها سازیم، یا در اموال خود به میل خود تصرف نڪنیم؟»

زمانے ڪه قوم شعیب علیه السلام غرق در فساد اقتصادے شدند، و ایشان علیه السلام آنان را به تجارتے صحیح و دورے از خوردن مال حرام فراخواند، آنان گفتند: آیا نماز تو به تو دستور داده تا ما چنین ڪنیم؟ لذا نداے باطلِ جدا ڪردن دین از سیاست و اقتصاد امرے تازه و نوین نیست!

نڪته‌اے مهم: از مهم‌ترین مقاصد شریعت مبارک اسلام حفظ مال مردم است، لذا خوردن اموال مردم با ترفند و یا زور و باج‌گیرے از آنان "با نام دین" با اسلام هیچ نسبتے ندارد.

@siratalrasool
🌴🕋🕌

(حدیث امروز)

عَنْ عَبْدِ اللَّهِ رَضِیَ اَللهُ عَن‍‍‍‍ْهُ قَالَ: دَخَلْتُ عَلَى رسول الله صلی اللّٰه علیه وآله وسلم وَهُوَ يُوعَكُ، فَمَسِسْتُهُ بِيَدِى، فَقُلْتُ: يَا رَسُولَ اللَّهِ إِنَّكَ لَتُوعَكُ وَعْكًا شَدِيدًا؟ فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ ﷺ «أَجَلْ إِنِّي أُوعَكُ كَمَا يُوعَكُ رَجُلاَنِ مِنْكُمْ» قَالَ: فَقُلْتُ: ذَلِكَ، أَنَّ لَكَ أَجْرَيْنِ؟ فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ ﷺ : «أَجَلْ»، ثُمَّ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ﷺ : «مَا مِنْ مُسْلِمٍ يُصِيبُهُ أَذًى مِنْ مَرَضٍ فَمَا سِوَاهُ، إِلاَّ حَطَّ اللَّهُ بِهِ سَيِّئَاتِهِ، كَمَا تَحُطُّ الشَّجَرَةُ وَرَقَهَا»
(مسلم2571)

عبدالله بن مسعود رضی الله عنه می‌گوید: در دوران بیماری نبی اکرم صلی اللّٰه علیه وآله وسلم در حالی که تب بود، نزد ایشان رفتم و بدنش را با دستم، لمس کردم و گفتم: یا رسول الله! شما هم به شدت، تب می‌شوید؟ پیامبر اکرم صلی اللّٰه علیه وآله وسلم فرمود: «من به اندازه‌ی دونفر از شما تب می‌شوم». گفتم: آیا به خاطر این است که به شما دو پاداش می‌رسد؟ فرمود: «بله». سپس، رسول الله صلی اللّٰه علیه وآله وسلم فرمود: «هر مسلمانی که با بیماری یا هر چز دیگری، اذیت و آزار شود، همانگونه که برگ درختان می‌ریزند، الله متعال گناهان این مسلمان را می‌ریزد.»

«اللَّهُمِّ صلی وسَـلِّم علَى نَبِينَا محمدﷺ»

@siratalrasool
سيرة الرسول(مولوی عبدالرحمن خوافی)
🌴🕋🕌 1⃣1⃣1⃣زندگانی پیامبر اسلامﷺ رقابت نوجوانان در جهاد و شهادت: وقتی مسلمانان به سوی «بدر» حرکت کردند، نوجوان کم سن و سالی بنام: «عُمَیْر بْن أَبِی وَقَّاصؓ» که شانزدهمین بهار عمرش را پشت سر گذاشته بود، در جمع مسلمانان، به سوی «بدر» خارج شد‌ او می‌ترسید…
🌴🕋🕌
2⃣1⃣1⃣زندگانی پیامبر اسلامﷺ ﴿۱۱۲﴾

تفاوت میان مسلمانان و کفار در تعداد و نیرو:

رسول اکرم ﷺ بهمراه ۳۱۳ نفر سریعاً به سوی «بدر» حرکت کرد ۔ مرکب‌های آنها در این سفر از دو رأس اسب و هفتاد شتر تجاوز نمی‌کرد،(¹) بر هر شتر دو یا سه نفر به نوبت سوار می‌شدند ۔ امتیازی بین فرمانده و سرباز، تابع و متبوع وجود نداشت ۔ حضرت رسول اکرم ﷺ و «ابوبکرؓ» و «عمرؓ» و صحابه بزرگ(²) نیز امتیاز خاصی نداشتند۔

رسول اکرم ﷺ پرچم جنگ را بدست «مصعب بن عمیرؓ» داد‌ ۔ پرچم مهاجرین بدست حضرت «علی بن أبی‌طالب» (كَرَّمَ اللّٰهُ وَجْهَهُ) و پرچم أنصار بدست حضرت «سعد بن معاذؓ» قرار داشت ۔
وقتی «أبو سفیان» از حرکت مسلمانان اطلاع یافت، مسیر کاروان را به طرف جنوب یعنی ساحل دریا تغییر داد و اینگونه خودش نجات یافت و کاروانش نیز جان سالم بدر برد ۔ سپس به «قریش» نامه نوشت و توصیه کرد که برگردید، چرا که شما به قصد محافظت کاروان بیرون آمده‌اید؛ «قریش» قصد بازگشت نمودند، اما «ابوجهل» قبول نکرد و گفت چاره‌ای جز جنگ نداریم(³)۔ تعداد افراد «قریش» بیش از هزار نفر بود(⁴)۔ در میان آنها سرداران و رؤسای طوایف و اسب سواران و قهرمانان معروف شرکت داشتند ۔ وقتی رسول اکرم ﷺ این وضعیت را مشاهده کرد، فرمود: «هَذِهِ مَكَّةُ قَدْ أَلْقَتْ إلَيْكُمْ أَفْلَاذَ كَبِدِهَا» (این مکه است که جگر گوشه‌های خود را به سوی شما حرکت داده است۔) (⁵)
۔ منابع:
(¹) - زاد المعاد، ج: ١ ص: ۳۴۲ ۔
(²) - أخرجه أحمد في مسنده: (۴۱۱/۱)، وابن حبان في صحيحه برقم: (۱۶۸۸)، والحاكم في المستدرك: (۲۰/۳): وصحّحه الذهبيّ ۔
(³) - زاد المعاد، ج ١، ص: ۳۴۳ وابن هشام، ج: ١ ص: ۶۱۸-۶۱۹ ۔
(⁴) - رواه أحمد والبزار والطبراني، وكذلك أخرجه ابن أبي شيبة والبيهقي، وفي فتح الباري (ج: ٧، ص: ٢٩١) ، أن هذا هو المشهور عند ابن إسحاق وجماعة من أهل المغازي. وقد جاءت في روايات وكتب السيرة أعداد أخرى، وهي أرقام متقاربة ۔
(⁵) - أخرجه أحمد في المسند: (۱۱۷/۱) من حديث علي بن أبي طالب رضي اللّٰه عنه بسند صحيح، وأخرجه مسلم من حديث أنس بن مالك رضي اللّٰه عنه، في كتاب الجهاد والسير، باب غزوة بدر، برقم: (١٧٧٩)


https://www.tg-me.com/siratalrasool
🌴🕋🕌

پند مولانا

گوشه ای از خطاب های خداوند از زبان و بیان مولانا:

کجا شد عهد و پیمان را چه کردی
امانت‌های چون جان را چه کردی

چرا کاهل شدی در عشقبازی
سبک روحی مرغان را چه کردی

نشاط عاشقی گنجی است پنهان
چه کردی گنج پنهان را چه کردی

تو را با من نه عهدی بود ز اول
بیا بنشین بگو آن را چه کردی

چنان ابری به پیش ما چه بستی
چنان خورشید خندان را چه کردی




خلوت با خود و در تنهایی به نجواهای دل خویش گوش سپردن و خطاب پروردگار را شنیدن لذت بخش است.مثل یک قاضی با وسواس و کنجکاوی به سراغ خویش رفتن و زوایای درونی خود را کاویدن در خلوت و تنهایی و بدور از هیاهوهای زندگی روزمره میسر است.
خطاب خداوند را در یادآوری آنچه که از یاد رفته است.عهد و پیمانی که بارها شکسته و امانتهایی که انگار یک به یک دارند فراموش می شوند .فراموشی در عشق بسیار گران است و چه بیچاره است آنکه عشق بازی را با معشوق ازلی فراموش می کند اگر چنین کرد روح دیگر آن سبکبالی را ندارد و سنگین می شود و پرواز را از خاطر می برد.عشق گنجی نهان است و سرمایه ای با ارزش که بودنش نشط آور است و گرفتگی و عبوسی از عوارض بی عشقی است.مبادا که ابرهای کژخیم شکوه خورشید عشق را بپوشانند و وادی دل به تاریکی برود.


@siratalrasool
🌴🕋🕌
زیباترین لحظه،
خدا را در «خود» دیدن است
دیدنی که از ندیدنِ «من» حاصل میشود


@siratalrasool
🌴🕋🕌
قرآن کریم یک حقیقت ثابت را به ما می‌آموزد و آن این است که مبارزه بر سر قدرت با مبارزه برای ایمان متفاوت است! در مبارزه بر سر قدرت‌، خداوند مردم را به قوای ظاهری واگذار می‌کند، هر که لوازم و اسباب بهتری در اختیار داشته باشد، پیروز می‌شود. اما در موردِ مبارزه‌ برای ایمان، هرگز لازم نیست موازنه‌ی قوا برقرار باشد! همه‌ی ستمگرانی که خداوند آن‌ها را از بین برده،‌ در اوج قدرت و اوج ظلم و ستم خود بوده‌اند که خداوند آن‌ها را گرفتار (عذاب خود) کرده است.

هنگامی که خداوند فرعون را هلاک نمود، با تغییر موازنه‌ی قوا او را نابود نکرد، بلکه او را هلاک کرد در حالی که می‌گفت:

﴿أَنَا رَبُّكُمُ الْأَعْلَى﴾‏
«من پروردگار شما هستم».


@siratalrasool
🌴🕋🕌

(هر شب یک نکته قرآنی)

«وَمَا أَظُنُّ السَّاعَةَ قَائِمَةً وَلَئِنْ رُدِدْتُ إِلَىٰ رَبِّي لَأَجِدَنَّ خَيْرًا مِنْهَا مُنْقَلَبًا»
(الكهف آیه36)
«و باور ندارم که قیامت برپا شود. اگر هم (به فرض قیامتی در کار باشد و) من به سوی پروردگارم برگردانده شوم (این همه شخصیّت و مقام، و اموال و اولاد، نشانه‌ی شایستگی من است و در آنجا هم) مسلّماً سرانجام بهتری و جایگاه خوبتری از این (باغ و زندگی) خواهم یافت.»


@siratalrasool
✰﷽✰

ليستى از پر بازدیدترین و خاصترین کانالهای تلگرامی تقدیم نگاه شما.

•✦"گــروه‌ مبـــتکران"✦•
︻︻︻︻︻︻︻︻︻︻︻︻
@tab_ahlesunnat
@Motakhallefin_channel
︼︼︼︼︼︼︼︼︼︼︼︼

برای عضویت در هر ڪدام از ڪانال ها لطفا روی اسم شان ڪلیڪ نمائید....
2025/07/08 18:32:07
Back to Top
HTML Embed Code: