Telegram Web Link
🔴 زنان سوار‌کار کورد ،حساسیت ها از پاوه تا تهران

✍️ دکتر جلال جلالی‌زاده


استقبال زنان سوار کار کورد ،از استانداران اقلیم که یکی از آن ها خانم بوده ،حساسیت افرادی را در موقعیت های مختلف برانگیخته است که لازم است پاسخ داده شود.
اولا مخالفان چه کسانی هستند؟
دوم ، مبنای ادله مخالفان چیست؟
سوم، مخالفت مخالفان به سبب حمایت از حقوق بشر بوده یا موازین اسلامی؟
چهارم ،چه نکات مثبتی در کارنامه مخالفان در دفاع از حقوق زنان وجود دارد؟
هدف مخالفان ضربه زدن به استاندار بوده یا دلسوزی برای کوردها؟
پنجم، آیا موضوع مهم دیگری نبوده که مخالفان به آن بپردازند؟
متأسفانه کوردستان نقش مستعمره ای را بازی می کند که از پاوه گرفته تا تهران  وارومیه،همه خودرا مالک مطلق آن می دانند وهرگاه بخواهند نسبت به،آن اظهار نظر می کنند.
استخدام شهروندان استان های کرمانشاه وآذربایجان غربی در کردستان ومقایسه آن با  استخدام  اهالی استان این نکته را ثابت می کند.
سوار کاری زنان کورد اگر موی دماغ برخی از افراد شده است ،باید از زنان پیامبر وصحابه ایراد بگیرند که همراه مردان ودر صف ودرانظار آنان سوار می شدند وسان می دیدند وکسی اعتراض نمی کرد.ازسوی دیگر در طول تاریخ سوارکاری وپرورش اسب کورد به ویژه در کرماشان وایلاق وقشلاق عشائر وعکس های زیادی که از زنان کورد ولر و قشقائی در کتاب ها ومجلات چاپ شده عرفی بودن آن راثابت کرده است.
علاوه بر آن تظاهرات وراه پیمائی زنان از اول انقلاب با چادر وبی چادر وبا روسری وبی روسری چه اشکالی داشته که امروز سواری زنان کورد اشکال داشته باشد؟ اگر هدف دیدن زنان است واین همه فکر این افراد متمرکز بر دیدن جنس مخالف است ،چرا با این همه زنان مخالفت نمی کنند؟
اگر مسئله مخالفت با استاندار باشد ،صرف نظر از انتصاب اولیه ،عملکرد استاندار به ویژه در ارتباط با دعوت استانداران اقلیم کار بسیار مثبت ومورد تایید نظام ومردم  وقابل حمایت است .
اما موضوعی که باید دو باره به آن اشاره کرد.دخالت غیر قانونی وعرفی افراد خارج از ,کردستان درمسائل استان است.هرچند امر به معروف اختصاص به جای خاصی ندارد اما به شرطی که اول از خانه خودش شروع کند.
آیا تا کنون امام جمعه سنندج در مورد مشکلات متعدد کرماشان اظهار نظری کرده است؟ واگر بکند آیا مورد توبیخ ومواخذه امام جمعه کرماشان قرار نمی گیرد؟
آیا منکر عدم استفاده از نیروهای اهل سنت در کرمانشاه وفراری دادن آنان به سوی کردستان وعدم ساخت مراکز اشتغال در اورامانات با وجود این همه شهید وانفجار مین، کولبر واعتیاد بزرگتر است یا سوارکاری زنان در خیابان آن هم در استان دیگر؟
متاسفانه برخی از دوستان پاوه ای وجوانرودی در تهران وقتی که در جلسات حضور می یابند همیشه از مشکلات کردستان سخن می گویند وهیچگاه نشنیده ام که اسمی از کرمانشاه ببرند ،مثل اینکه آنان کرماشانی نیستند ویا آنجا برای اهل سنت بهشت شده است ودوستان آذربایجان غربی هم همینطور.
از سوی دیگر کوچک زاده ،کوچکتر از آن است که در باره زنان کورد اظهار نظر بکند ،کسی که با تضییع حقوق دیگر شهروندان وجور وجفای مسئولان به مجلس داخل شده وروزانه صدها ظلم نسبت به کوردها واهل سنت می بیند  وساکت است ،این شخص با چه رویی به خودش اجازه می دهد در مورد زنان کورد زبان درازی کند؟
به نظر نگارنده اقدام استاندار ودیگر مجریان کار پسندیده ای بوده وهیچ تفاوتی دربین زن ومرد نیست وعرف کوردها در طول تاریخ در استقبال از مهمان تبعيض جنسیتی وجود نداشته وزنان کورد درجوانمردی وحفظ عفت ومهمان نوازی از مر دان مردترند.ودلیل هم همین سوارکاری شیر زنان کوردبا متانت ووقار خود می باشدآن هم بر اسب کورد.

#سیروان_رسانه_مرجع_مناطق_کردنشین

@sirwan_weekly
10👍7👎1😁1
🔴 وقتی کوچک زاده از غیرت می گوید!

✍️ #اجلال_قوامی - روزنامه نگار


🔸حاشیه سازی ها و هیاهوی باند پایداری علیه اسب سواری زنان کورد در سنندج همچنان ادامه دارد.در تازه ترین این قیل و قال ها مهدی کوچک زاده سخنانی را بر زبان راند که جز این از این نماینده تندخو و درشت گوی دو درصدی جبهه پایداری انتظاری نمی رفت.او از ناموس گفت و از اینکه اسب سواری زنان در سنندج خلاف غیرت و ناموس است.باید از این نماینده دو درصدی سوال کرد که:
یکم:مهدی کوچک زاده یا مهدی کوچکف؟ کوچکف را اولین بار علی مطهری خطاب به مهدی کوچک زاده گفت و افزود که در دبیرستان علوی تهران با او همکلاس بوده و نام خانوادگی اش کوچکف بوده است.بهتر است آقای کوچک زاده در این باره شفاف سازی کنند که تبارشان چیست؟
دوم:غیرت و غیریت از نگاه کوچک زاده یا همان کوچکف فقط مختص پوشش زنان است و بس.پرسش اینجا است که این همه تنگناهای معیشتی و ناترازی انرژی و ده ها مشکل دیگر برای حل شان غیرت معنا و مفهمومی ندارد‌.ای کاش یک جو غیرت در این نمایندگان دو درصدی و چهاردرصدی وجود می داشت و به فکر مسائل اساسی مملکت می بودند.مهم تر اینکه اینان که دم از غیرت می زنند اگر اندک غیرتی داشتند خود را نماینده ملت نمی نامیدند.

#سیروان_رسانه_مرجع_مناطق_کردنشین

@sirwan_weekly
👏9👍3💩2
تحشیه ای بر یک حاشیه

کامبیز کریمی  شاعر، ادیب و روزنامه نگار



سفر استانداران اقلیم کردستان به سنندج که با نام #نشست_سنه نامگذاری شده است حاشیه ای داشت یا بهتر بگویم حاشیه ای برایش ساختن عجیب!
چند زن و مرد سوار بر اسب در لحظه ورود مهمانان تا مسیری آنان را مشایعت می کنند همین چند دقیقه سبی شد تا اسباب حاشیه ای فراهم شود که خلایق کجائید به کرامت زن کُرد توهین شده است، حتی یک خبرگزاری با تعبیر لباس نامناسب زنان توهین  به حرمت و کرامت زنان کُرد را برجسته کرد .
اما اول از آخر ، آن لباس نامناسب، لباس زنان کُرد است ، زیباترین ، شاداب ترین ، با کرامت ترین و البته نجیب ترین لباس خاورمیانه، نامناسب ذهن  نامناسب  تعبیر کننده است ، دوم دقیقا سواری کاری یک زن کجایش توهین به کرامت و عفت اوست؟ اصلا می دانید وقتی زنی کُرد بر اسب می نشیند نشانه و نماد محافظت و پاداشت زمین و خانه و سرزمین است.
من به نتایج نشست سنه کاری ندارم که البته باید بعدها نقد و بررسی شود؛اما نگرانم که فرهنگ ، تاریخ هنجارها و سنت های کردستان بستر تصفیه حساب های گروهی و جناحی با مدیران فعلی استان شود.
خواهش می کنم بزرگواری بفرمائید دعوایتان را به محله و کوچه فرهنگ و سنت کهنسال کردستان نکشانید این  کوچه صاحب دارد.
تا یادم نرفته از طراح آن استقبال و آن زنان و مردان نجیب و با کرامت سوار کار تشکر کنم ،زیبا بود و با عظمت.

#سیروان_رسانه_مرجع_مناطق_کردنشین

@sirwan_weekly
11👍8👌3
🔺کامیونداران کردستانی میهمان استانداری شدند

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان، به همراه فرماندار سنندج و جمعی از مدیران ، در نشستی چهار ساعته پای درد دل و گلایه های کامیونداران استان نشست.
به گزارش روابط عمومی استانداری کردستان؛ علی‌اکبر ورمقانی در این نشست گفت: در این چند روز، هر آنچه مشکلات، دغدغه و خواسته داشتید، به گوش مسؤولان در سطح کشور رسید و قطعاً در برابر آن بی‌تفاوت نخواهند بود.
وی افزود: برخی از مشکلات مطرح شده، باید در سطح شهرستان یا استان حل شود اما مشکلاتی که کشوریست نیازمند پیگیری توسط مدیران است.
ورمقانی خواستار اعتماد کامیونداران به مسؤولان شد و افزود: حوزه اجرایی و صنفی باید در کنار هم برای رفع مشکلات بسیج شوند.
از عمده مشکلات مطرح شده از سوی کامیونداران می‌توان به تقسیم ناعادلانه گازوئیل، کمبود گازوئیل یورو ۴، قیمت بالای قطعات و لاستیک، حق بیمه بالا ، عدم پشتیبانی بیمه تکمیلی، افزایش بیش از ۷۰ درصدی عوارض جاده‌ای، پایین بودن کرایه‌ها و پرداخت دیرهنگام آن اشاره شد.

#سیروان_رسانه_مرجع_مناطق_کردنشین

@sirwan_weekly
👍1
جایزه قلم هه‌ژار مشوق و یاریگر نویسندگان کُرد خواهد بود

علی تتر استاندار دهوک در حاشیه نشست سنه:


🔸جایزه قلم هه‌ژار مشوق و یاریگر نویسندگان کُرد خواهد بود،امیدواریم این جایزه تداوم داشته باشد.
🔹 ماموستا هه‌ژار نه تنها در ادبیات کُردی بلکه در ادبیات فارسی نیز جایگاه برجسته‌ای دارد و کتب مشهوری را ترجمه کرده که همین کار به تنهایی موجب می‌شود، شخصیت ایشان را شایسته برگزاری جایزه‌ای جهانی بدانیم.
🔸خوشبختانه دانشگاه کردستان با درک اهمیت این موضوع، برگزاری این جایزه را آغاز کرده که بی شک برگزاری آن بر ایجاد ارتباط و تشویق نویسندگان بسیار تاثیرگذار خواهد بود و امیدوارم چنان که در شان ماموستا هه‌ژار است، برگزار شود.
🔹متاسفانه چنان که شایسته است زبان و ادبیات کُردی مورد توجه قرار نگرفته که امیدوارم برگزاری این جایزه در این زمینه موثر واقع شود و مشوق، پشتیبان و یاریگر نویسندگان و قلم به دستان کُرد باشد و برگزاری آن هر سال ادامه داشته باشد.
🔸باید از طریق جایزه قلم هه‌ژار پلی ارتباطی بین سنندج و اقلیم کردستان عراق ایجاد شود تا نویسندگان بیشتری بتوانند در این جایزه شرکت کرده و آن را فرصتی برای عرضه و معرفی آثار خود بدانند.
🔹جایزه قلم هه‌ژار که در سطح بین المللی برگزار می‌شود می‌تواند عاملی برای توسعه فرهنگی و پیشرفت روز افزون زبان و ادبیات کُردی باشد.

#سیروان_رسانه_مرجع_مناطق_کردنشین

@sirwan_weekly
👍5
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
هجوم ملخ ها به کردستان و کرمانشاه
🔺سمپاشی راهکار پایداری نیست

👈 زینب رحیمی

🔹بنا به گزارش شرق، ملخ‌ها به برخی مناطق استانهای کردستان و کرمانشاه حمله کرده‌اند.

🔹خبرنگاراجتماعی این روزنامه گزارش کرده که سازمان حفظ نباتات سعی دارد از طریق سم پاشی در کانون های اصلی مانع ورود ملخ‌ها به مزارع و باغات شود، اما در برخی مناطق این ملخ ها تا خانه های روستایی هم پیش روی کرده اند.

🔹جزییات را در گزارش ویدیویی منتشر شده خبرنگار شرق ببینید.

🔸سیروان در شماره آینده در گفت وگو با مدیران و کارشناسان به بررسی این موضوع در فایلی ویژه خواهد پرداخت.

#سیروان_رسانه_مرجع_مناطق_کردنشین

@sirwan_weekly
👍21
فرماندار: سنندج با کمبود فضاهای آموزشی مواجه است

برنامه ریزی دولت برای بهبود کمبود فضای آموزشی سنندج


فرماندار شهرستان سنندج می گوید برنامه‌ریزی منسجم و دقیقی در حال انجام است تا با استفاده از ظرفیت‌های موجود، کمبود فضای آموزشی این شهرستان برطرف شود و فضای آموزشی مناسب‌تری برای دانش‌آموزان این شهرستان فراهم شود.
دکتر سجادی، با اشاره به پایین بودن سرانه آموزشی شهرستان نسبت به میانگین‌ استانی و کشوری گفت: متأسفانه شهرستان سنندج در زمینه فضای آموزشی با کمبود جدی مواجه است و از استانداردهای استانی و کشوری فاصله دارد،
او و همکارانش  هفته گذشته وضعیت موجود لکه‌های آموزشی شهر سنندج و مناطق پیرامونی آن‌ها را به‌صورت میدانی بررسی و ارزیابی کردند. هدف اصلی این بازدید، شناسایی اراضی دارای قابلیت ساخت‌وساز و مناسب برای ایجاد فضاهای آموزشی اعلام شد.
فرمانداری سنندج برنامه دارد در مناطقی که زمین آموزشی وجود دارد اما کمبود فضای آموزشی ندارد، این زمین ها را پس از طی مراحل قانونی، کارشناسی دقیق و در چارچوب طرح مولدسازی، تغییر کاربری داده شوند،
فرماندار سنندج تاکید کرد که تمام عواید حاصل از واگذاری این اراضی باید صرفاً و به‌صورت کامل در جهت توسعه زیرساخت‌های آموزشی در مناطق نیازمند شهر سنندج هزینه شود.
سجادی با هشدار نسبت به هرگونه سوءاستفاده احتمالی از این اراضی افزود: به هیچ عنوان نباید اجازه داده شود که هیچ نهاد یا شخص حقیقی و حقوقی به این فضاها تعرض کند، حتی واگذاری این اراضی به سایر بخش‌های دولتی نیز پذیرفتنی نیست، چرا که این اراضی باید صرفاً در مسیر رفع نیازهای آموزشی هزینه شوند.

#سیروان_رسانه_مرجع_مناطق_کردنشین


@sirwan_weekly
👍2
معرفی سنندج به زبان کره ای

شاید سوپرایز این سفر برای آقای سفیر، دیدن کلیپی درباره سنندج به زبان کره‌ای در مدیریت شهری بود. او پس از دیدن این کلیپ گفت:« از دیدن کلیپ معرفی سنندج به زبان کره‌ای بسیار سورپرایز و خوشحال شدم. این اولین بار بود که کلیپی به زبان کره‌ای برای من تهیه شده بود و از این بابت بسیار قدردانم.»
وی افزود: «متأسفانه سنندج در کره چندان شناخته‌شده نیست، اما بعد از این سفر، حتماً کلیپ‌ها و تصاویر کردستان را منتشر خواهم کرد و مبلغی برای معرفی سنندج و کردستان خواهم بود.»

#سیروان_رسانه_مرجع_مناطق_کردنشین


@sirwan_weekly
1👍1😁1
🔺یک هزارو۳۶۵ کردستانی امسال حاجی می شوند

🔹مدیر کل حج و زیارت استان کردستان آمار داده، امسال، یک هزار و ۳۶۵ زائر کردستانی برای انجام مراسم حج به سرزمین وحی اعزام می شوند.
🔸به گفته کاوه شیرزادی شمار زائران حج تمتع امسال در کردستان نسبت به سال گذشته،۲۰ درصد افزایش یافته است.
🔹زائران استان کردستان در قالب ۱۰ کاروان سازماندهی شده اند. اولین پرواز زائران کردستانی چهارم خرداد ماه، با ظرفیت ۱۷۰ نفر از فرودگاه همدان انجام شد.

#سیروان_رسانه_مرجع_مناطق_کردنشین


@sirwan_weekly
1👎1
🔺در دانشگاه کردستان و برای معرفی ۷۶ اثر برتر ادبیات کردی؛


جشنواره« جایزه قلم هه‌ژار» در سنندج آغاز بکار کرد

سیروان: جشنواره دو روزه «جایزه قلم هه‌ژار» با حضورصاحب‌نظران زبان و ادب کردی، امروز در دانشگاه کردستان گشوده شد تا در نشست پایانی این جشنواره، فردا پنجشنبه ٧٦ اثر ازبهترین آثار رسیده معرفی شود.
رئیس پژوهشکده کردستان‌شناسی درسخنانی در آیین گشایش جایزه قلم هه ژارگفت: این جشنواره، اولین فستیوال جایزه مخصوص «کتاب کردی» در سطح ملی و بین‌المللی است.
به عقیده یادگار کریمی، جایزه قلم هه ژار، پدیده‌ای فرهنگی برای ارتباط نزدیک‌تر نویسندگان کرد است.
مسئولان برگزاری این جایزه ادبی می‌گویند از۹۴۱ عنوان کتاب ارسالی به دبیرخانه، ۳۸ اثر به‌عنوان برنده جایزه، ۶ اثر به‌عنوان جایزه ویژه و ۳۲ اثر به‌عنوان« شایسته تقدیر» معرفی می‌شود.

#سیروان_رسانه_مرجع_مناطق_کردنشین


@sirwan_weekly
👍1
🔺سال آینده «جایزه مستوره اردلان» برگزار می‌شود

معاون دانشگاه کردستان خواستار تاسیس فرهنگستان زبان کردی شد



🔸معاون پژوهشی دانشگاه کردستان، امروز در آیین گشایش نشست «جایزه قلم هه ژار»در دانشگاه کردستان ضمن آنکه خواستار تاسیس «فرهنگستان زبان کردی» شد، از تلاش این دانشگاه برای برگزاری «جایزه مستوره اردلان» خبر داد.
🔹علی اکبر مظفری توضیح داد که «جایزه مستوره اردلان» برای «زنان قلم‌به‌دست کردستان» برگزار می‌شود.
🔸به گفته او، برنامه‌ریزی شده این جایزه سالانه و سال آینده اولین دوره آن برگزار شود.
🔹به نظراو، «جایزه مستوره اردلان» از چشم انداز‌های مهم پژوهشکده کردستان‌شناسی دانشگاه کردستان است.
🔸به عقیده این مقام دانشگاه کردستان، دیار کردستان زنان توانمندی درعرصه ادبیات و فرهنگ دارد و جایزه مستوره اردلان برای ارج نهادن به مقام آنان برگزار شود.

#سیروان_رسانه_مرجع_مناطق_کردنشین


@sirwan_weekly
👍5
گریز سرمایه از جامعه بی‌قرار!

شفیع بهرامیان- روزنامه‌نگار


احساس امنیت (Security Perception)، مفهومی فراتر از آمار و ارقام رسمی جرائم یا توان نظامی یک کشور است. این شاخص، یک معیار روان‌شناختی و کیفی است که برداشت و باور شهروندان از میزان امنیت جانی، مالی، شغلی، قضایی و اجتماعی در محیط زندگی‌شان را منعکس می‌کند. احساس امنیت فراتر از فقدان تهدید بوده و شامل اطمینان به آینده، اعتماد به نهادهای موجود و امید به پایداری وضعیت مطلوب است و سنگ بنای آرامش روانی جامعه محسوب می‌شود.
اندازه‌گیری این شاخص عمدتاً از طریق پیمایش‌های اجتماعی، پرسشنامه‌های تخصصی و مصاحبه انجام می‌شود که در آن‌ها مؤلفه‌هایی چون ترس از جرم، نگرانی از بی‌ثباتی اقتصادی و اعتماد به حاکمیت قانون سنجیده می‌شود. تفاوت بنیادین آن با «شاخص امنیت» در همین رویکرد است؛ شاخص امنیت بر داده‌های کمی و عینی (مانند تعداد قتل عمد و غیرعمد، زورگیری، تهدید، مسمومیت عمدی، سرقت، تصادفات و نظایر آن) تکیه دارد، حال‌آنکه شاخص احساس امنیت، بازتاب‌دهنده تفسیر و تجربه ذهنی افراد از این واقعیت‌ها و سایر عوامل محیطی است.
اهمیت احساس امنیت در هرگونه توسعه اقتصادی و جذب سرمایه‌گذاری، چه داخلی و چه خارجی، غیرقابل‌انکار است. سرمایه‌گذاران پیش از هرگونه اقدام، به ارزیابی ریسک و پیش‌بینی‌پذیری محیط کسب‌وکار می‌پردازند. احساس امنیت بالا، به معنای وجود ثبات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، حاکمیت قانون، شفافیت در عملکرد نهادها و وجود یک سیستم داوری کارآمد و بی‌طرف است. این عوامل، ریسک سرمایه‌گذاری را کاهش داده و اعتماد لازم برای ورود سرمایه و تخصیص منابع به پروژه‌های بلندمدت را فراهم می‌آورد. در مقابل، احساس ناامنی، به فرار سرمایه، توقف طرح‌های توسعه‌ای و کاهش رقابت‌پذیری اقتصادی منجر می‌شود.
جامعه‌ای که در آن شهروندان احساس امنیت می‌کنند، مستعد برنامه‌ریزی‌های بلندمدت، نوآوری و مشارکت فعال در عرصه‌های اقتصادی و اجتماعی است. این احساس، افراد را ترغیب می‌کند تا در آموزش، مهارت‌آموزی و کارآفرینی سرمایه‌گذاری کنند که نتیجه آن افزایش بهره‌وری، تولید ثروت و بهبود کیفیت زندگی است. امری که برای توسعه متوازن، فراگیر و پایدار که منافع تمامی نسل‌ها را در بر بگیرد، ضروری است. جامعه‌ای با احساس امنیت بالا، جامعه‌ای پویاتر، سالم‌تر و با مشارکت اجتماعی بیشتر خواهد بود که این خود از ارکان توسعه پایدار است.
براین‌اساس سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان باید توجه ویژه‌ای به ارتقای احساس امنیت در کنار بهبود شاخص‌های امنیت عینی داشته باشند. این مهم از طریق حکمرانی خوب، شفافیت، پاسخگویی، رعایت عدالت و فقدان تبعیض، تقویت اعتماد عمومی به نهادهای عمومی و حاکمیتی، بهبود عملکرد سیستم قضایی و انتظامی و همچنین مدیریت صحیح اطلاع‌رسانی و رسانه‌ها قابل‌دستیابی است.
سرمایه‌گذاری در امنیت، در واقع سرمایه‌گذاری برای آینده اقتصادی و اجتماعی یک جامعه است. بی‌شک موفقیت در هرگونه فعالیت کلان توسعه‌ای در گرو افزایش نرخ احساس امنیت در روح و جان شهروندان است؛ توسعه و سرمایه‌گذاری صرفاً با دستور و هنجار و تحمیل و برگزاری رویدادهای مربوطه محقق نخواهد شد مگر قبل از آن، احساس امنیت اجتماعی تقویت و تثبیت شود. سرمایه همواره از جامعه بی‌قرار می‌گریزد!

#سیروان_رسانه_مرجع_مناطق_کردنشین


@sirwan_weekly
🔺جایزه قلم هه‌ژار دستاوردی تاریخی برای فرهنگ و ادب کردستان است

ماجد مردوخ روحانی عضو شورای سیاست گذاری جایزه قلم هه ژار در آیین افتتاحیه:



🔸جایزه قلم هه‌ژار از سوی دانشگاه کردستان،دستاوردی تاریخی برای فرهنگ و ادب کردستان است.

🔹پس از سال ها تلاش و پیگیری، جایزه قلم هه‌ژار به نتیجه رسید و بی گمان برگزاری آن حاصل تلاش جمعی و پشتکاری مداوم است.

🔸 داوری آثار با معیارهای دقیق علمی و فرهنگی بدون جانبداری و منصفانه بوده است و تلاش شده حق هیچ شرکت کننده‌ای ضایع نشود.

🔹 از نویسندگان و هنردوستان کُرد می‌خواهم با نوشتن به زبان مادری، حق مردم کرد را طلب کرده و در حفظ زبان مادری خود کوشا باشند.

#سیروان_رسانه_مرجع_مناطق_کردنشین


@sirwan_weekly
👍31👏1

🔻چالش انتصاب در دانشگاه علوم پزشکی کردستان


📌 راست و چپ معترض

دفتر کردستان خبرگزاری تسنیم در گزارشی، سه انتصاب تازه رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان را به چالش کشیده و مدعی شده که انتصابات برای عزل کردن « فرزندان شهدا » بوده و « کسانی جایگزین مسئولیت‌ها شده‌اند که سوابق آنان پر از ابهام و حرف و حدیث است.»
به نوشته تسنیم، دکتر رضا ویسانی‌فر، رئیس بیمارستان قدس سنندج و متخصص اعصاب و روان، دکتر خالد فتحی‌زاده، رئیس بیمارستان توحید و متخصص ریه و عضو هیئت علمی دانشگاه و دکتر صدیق جدید‌الاسلام معاون توسعه دانشگاه از جمله فرزندان شهدا هستند که از مسئولیت کنار گذاشته شده‌اند.
این خبرگزاری بدون ارایه هرگونه مستندی منصوبان جدید به جای افراد مذکور را متهم کرده و اعلام کرده که سوابق آنان پر از ابهام و حرف و حدیث است و خواسته «این موضوع و انگیزه از انجام این کار، به صورت ویژه بررسی شود.»
تسنیم همچنین مدعی شده که این انتصابات «بدون تأییدیه دستگاه‌های نظارتی بوده است».
از دیگر سو، برخی اعضای کانال ستاد پزشکیان در کردستان با انتشار سوابق کاری افراد منصوب شده، این انتصابات را « تدوام بکارگیری نیرو‌های همفکر دولت رئیسی» در دانشگاه علوم پزشکی کردستان دانسته و اعتراض خود را با انتشار عکس و مشخصات و سوابق پیشین وکنونی آنان اعلام کرده اند. دریکی از این پیام‌ها گفته شده که یکی از منصوب شدگان از «اعضای فعال ستاد قالیباف » در کردستان بوده است.

#سیروان_رسانه_مرجع_مناطق_کردنشین


@sirwan_weekly
👍3
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی:


زبان‌های محلی و مادری در ایران همه باید محفوظ و معتبر بمانند

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در پیامی به نشست «جایزه قلم هه ژار» گفت: زبان‌های محلی و مادری در ایران همه باید محفوظ و معتبر بمانند، نشاط پیدا کنند و در حوزه‌های مختلف درباره آن‌ها پژوهش شود.
به گفته دکتر حداد عادل، نظر ما در فرهنگستان زبان و ادب فارسی این نیست که زبان فارسی را رقیب هیچ یک از زبان‌های محلی و مادری گروه‌های مردم ایران بدانیم، ما هرگز چنین دوگانه‌ای در ذهن نداریم، باور ما این است که این زبان‌ها سرمایه‌های فرهنگی ما هستند.
او گفت که از نظر او و فرهنگستان زبان فارسی، « زبان و ادبیات کردی بخشی از سرمایه‌های فرهنگی ایران » است.
او در این پیام ویدیویی از هنر و ادبیات و شعر و نویسندگان کرد تمجید کرد و یادآور شد: « مردم کرد به انواع هنر‌ها آراسته‌اند در هر هنری ما وقتی سراغ مشاهیر را می‌گیریم به افراد برجسته از کرد‌ها برخورد می‌کنیم، فی المثل خوش‌نویسی موسیقی، آواز و شعر و شاعری و از همه مهمتر در حوزه زبان چه زبان و ادبیات کردی و چه زبان و ادبیات فارسی. »
به گفته رئیس فرهنگستان زبان فارسی، «مردم کرد از نژاد اصیل آریایی و از ایرانیان خالص بوده و از اقوامی هستند که مایه افتخار همه مردم ایران به شمارمی رود»

#سیروان_رسانه_مرجع_مناطق_کردنشین


@sirwan_weekly
👍4👎1
🔺برگزاری جشنواره سمندر آتشین کردستانی به تعویق افتاد

🔻انجمن علمی محیط زیست دانشگاه کردستان که در تدارک برگزاری نخستین جشنواره #سمندرآتشین_کردستانی«بووکه کانی»در روستای میانه سنندج در تاریخ #نهم_خرداد_ماه جاری(جمعە) بود، به دلیل ترافیک جشنواره ها، برنامه اش را به تعویق انداخت.
🔻این انجمن اعلام کرده که با توجه به اهمیت آگاه سازی از وضعیت رو به انقراض زیر گونه سمندر آتشین کردستانی، این جشنواره را به زودی برگزار می کند، اما به زمان دقیق اشاره ای نکرده است.
🔻«سمندر آتشین کردستانی»باهویت گونه بوم زاد زاگرس شمالی به دلیل تخریب زیستگاه و قاچاق این گونه نادر به آن سوی مرزها در معرض نابودی است.

#سیروان_رسانه_مرجع_مناطق_کردنشین


@sirwan_weekly
2👍1
2025/07/11 23:25:26
Back to Top
HTML Embed Code: