Telegram Web Link
عملکرد یک سال دستگاه قضا در کردستان
🔺 رسیدگی به ۵۴۵ هزار پرونده، آزادی ۲۸۹ زندانی

🔸 سیروان: رئیس‌کل دادگستری کردستان می‌گوید در سال گذشته به ۵۴۵ هزار پرونده قضایی رسیدگی و با تلاش‌های ستاد دیه استان، ٢٨٩ زندانی جرائم غیر‌عمد از زندان‌های استان آزاد شده‌اند.
حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسین حسینی به خبرنگاران آمار داد: در سال ١۴٠٢، ۵٠٩ هزار پرونده به شعب دادگستری استان وارد شده و این آمار در سال ١۴٠٣ به ۵۴۵ هزار پرونده رسیده که رشد ٨ درصدی را نشان می‌دهد و در همین مدت مجموعاً یک میلیون و ١٣۵ هزار نفر تردد به‌دستگاه قضایی استان صورت گرفت.
@sirwan_weekly
2
سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»
🔻در فضیلت اصل بنیادین آزادی
موسی غنی نژاد؛ اقتصاددان

✍️ جنگ تحمیلی ۱۲روزه‌‌ علیه ایران یک بار دیگر اهمیت اصل بنیادین آزادی را به نمایش گذاشت.
✍️ زمانی که جنگ آغاز شد، برخی از شهروندان به طور کاملا طبیعی و عاقلانه، تهران را به مقصد شهرهای دیگر ترک کردند؛ و البته اکثریت بسیار بزرگی به هر دلیل ترجیح دادند در تهران بمانند.
✍️ در این میان نه‌‌تنها هیچ مقام حکومتی دستوری مبنی بر ماندن یا رفتن شهروندان صادر نکرد بلکه مسوولان پلیس راهور تا حد امکان در تسهیل این جابه‌‌جایی کم‌سابقه کوشیدند.
✍️ هموطنان شهرهای مقصد نیز با مهربانی و همدلی با مسافران روبه‌‌رو شدند. با برقراری آتش‌بس به‌سرعت جابه‌‌جایی معکوس صورت گرفت و شرایط زندگی به حالت عادی برگشت.
✍️ حال تصور کنید اگر در کشور ما، مانند کشورهای کمونیستی سابق یا کره‌شمالی امروزی، آزادی مسافرت بین‌شهری وجود نداشت و هر جابه‌‌جایی مستلزم مجوز خاصی بود چه فاجعه انسانی عظیم و غیر‌قابل‌کنترلی اتفاق می‌‌افتاد.
✍️ عده‌‌ای که دچار ترس ناگهانی (پانیک) می‌‌شدند، به‌رغم ممنوعیت اقدام به سفر می‌‌کردند و عملا با ماموران حکومتی درمی‌‌افتادند و آشوبی خطرناک پدید می‌‌آمد.
✍️ «آزادی» سفر موجب فروکش کردن ترس ناگهانی و آرامش نسبی در جامعه شد.
✍️ این آزادی و پیامدهای بعدی آن نشان داد که فراتر و مهم‌تر از دستورات حکومتی، قواعد و نظم‌‌های خودجوشی در جامعه وجود دارند که گرچه به چشم ظاهربین دیده نمی‌‌شوند اما در باطن و واقعِ امر بسیار کارآمدتر و مفیدتر عمل می‌کنند.
✍️ عملکرد چنین نظم‌‌ها و قواعد خودجوش مستلزم رعایت اصل بنیادین آزادی است.
✍️ دولتمردان و صاحبان قدرت سیاسی که به زندگی با دستور عادت کرده‌‌اند اغلب درک درستی از نظم‌‌ها و قواعد مبتنی بر اصل بنیادین آزادی ندارند و تنها در شرایط ناگزیری‌‌ به آن تن می‌دهند.
✍️ اقتصاد دستوری و فرهنگ دستوری که مردم ایران نزدیک به نیم قرن مواجه با هزینه‌‌های آن هستند، ناشی از درک نادرست و صرفا ایدئولوژیک تصمیم‌گیران ما از روابط اجتماعی و انسانی است.
✍️ پارادایم اصلی علم اقتصاد به عنوان گل سرسبد علوم اجتماعی مدرن اساسا مبتنی بر نظم‌‌های خودجوش ناشی از اصل بنیادین آزادی است.
✍️ سخن گفتن از اقتصاد آزاد یا اصل بنیادین آزادی بیان یک واقعیت علمی انکارناپذیر است.
@sirwan_weekly
1👍1
عکس ها سخن می گویند؛

زندگی خاکستری کردهای سوری

🔺خانم «آنجلین ددویز »عکاس فرانسوی که بیشتر در مناطق مورد منازعه خاورمیانه فعالیت می کند مجموعه ای عکس از زندگی خاکستری یک خانواده سوری بعد از سرنگونی دولت بشاراسد و قدرت گیری هیئت تحریر الشام را در نقطه مرزی یا ایست بازرسی منتشر کرده است. زبان بدن این خانواده کرد سوری روایتگر زیستن به رنگ مردن است.

@sirwan_weekly
👍1
🔽 پنج شنبه و جمعه. آزمون مدارس خاص

⭕️ آزمون ورودیِ مدارس استعدادهای درخشان پنچشنبه ۱۹ تیر و آزمون ورودیِ مدارس نمونه‌دولتی جمعه ۲۰ تیر برگزار می‌شود.

@sirwan_weekly
وزارت خارجه: آلمان باید مسئولیت جنایات شیمیایی عراق را بپذیرد

🔹سخنگوی وزارت خارجه ایران به مناسبت سی‌وهشتمین سالگرد حمله شیمیایی سردشت، نقش آلمان، آمریکا، بریتانیا و هلند در تجهیز رژیم صدام به سلاح شیمیایی را افشا کرد.

🔹اسماعیل بقائی تاکید کرد که ایران همچنان عدالت برای قربانیان می‌طلبد و این مطالبه کمرنگ نخواهد شد زیرا جنایات جنگی مشمول مرور زمان نیست.
@sirwan_weekly
2
🔽 خبرگزاری فلسطینی «وفا» گزارش داد که «تعداد کودکان کشته‌شده بر اثر گرسنگی و سوء تغذیه در نوار غزه با ادامه محاصره، بسته بودن گذرگاه‌ها و کمبود غذا به ۶۶ نفر افزایش یافته است.
@sirwan_weekly
2👏1
سرانجام روزنامه نگاری مکتوب

توقف انتشار روزنامه خبر ورزشی

🔹انتشار روزنامه خبرورزشی که یکی از تاثیرگذار ترین روزنامه‌های ورزشی ایران بود، پس از ۲۸ سال متوقف شد.
این روزنامه قدیمی، از این پس فقط در دو صفحه به صورت دیجیتالی منتشر می‌شود.

@sirwan_weekly
2
🔺۷ تیر؛ سردشت، شهری در غبار اندوه

شفیع بهرامیان - دکتری ارتباطات


▫️هفتم تیرماه، زخمی کهنه و عمیق را در تقویم دلمان یادآوری می‌کند؛ فاجعه‌ای که در سال ۱۳۶۶ بر پیکر سردشت، اولین شهر قربانی جنگ‌افزارهای شیمیایی جهان، وارد شد. آن روز، آسمان نیلگون سردشت، ناگهان رنگ مرگ گرفت و هوای مسموم با بوی تلخ خردل و سارین، نفس‌های زندگی را در سینه صدها انسان بی‌گناه برید.
ارتش بی‌وجدان بعثی، بمب‌های شیمیایی را بر سر مردم بی‌دفاع سردشت فرو ریخت. نه پایگاهی نظامی، نه مواضعی استراتژیک، تنها خانه‌ها و کوچه‌هایی که صدای بازی کودکان و خنده خانواده‌ها در آن می‌پیچید، هدف قرار گرفت. آن روز، بیش از ۱۰۰ نفر از مردم، شامل زنان، کودکان و مردان، در میان دود غلیظ و بوی مرگ‌آور گازها، جان باختند. هزاران نفر دیگر نیز، با مصدومیت‌های شدید، تا ابد با زخم‌های آن روز شوم دست و پنجه نرم می‌کنند. سوختگی‌های عمیق، مشکلات تنفسی، دردهای مزمن و سرطان، تنها بخشی از یادگارهای سیاه آن روز است که همچنان گریبان‌گیر مردم سردشت است.
اکنون، ۳۸ سال از آن فاجعه می‌گذرد، اما رنج‌های سردشت همچنان بسیار است. این شهر، هنوز زخمی است.

@sirwan_weekly
4👌1
عەقڵی سیاسی و ئیلاهیاتی دیالکتیکی
(سووکە ئاوڕێک لە سەدەمین ساڵیادی شۆڕشی شێخ سەعیدی پیران)


✍️عەبدولقادر نیازی

ــــــــــــــــــــــــــــــــ
عەقڵی سیاسی بە ڕووکردی دیالکتیک، هەرگیز لە گەڵ داگیرکەری و سڕینەوە ئاشتەوایی ناکا. ڕەسەنایەتی بەشداری عەقڵی سیاسی بە پێشفەڕزە دیالکتییەکانییەوە، لە گەڵ ئەوەیکە خۆی لە داو و دۆزی تێئۆلۆژی دەرداوێ هاوکات لە گەڵ تێئۆلۆژی وەک بەستەرێکی گوتاریک خەریکی دیالکتیکیشە. پێشمەرجی سەرەکی بۆ وەدیهێنانی بە ئەسپایی و لەسەرەخۆی نەتەوە یا لانیکەم مافی نەتەویی وەک پلەتفۆڕمێکی کۆمەڵایەتی و گشتگیر، گەیشتن بەو ئاستەیە لە سیاسەتی خوێندنەوەی قەیرانی سیاسی کە خۆی لە دۆخی سانتیمانتاڵ و هەستەکییەوە ڕاگوێزی بیرۆکەی گەشە و گۆڕان و فراژۆییەکی تەواو دیالکتیکی و عەقڵانی دەکا. شێخ سەعیدی پیران وەک سۆبێکتێکی گەیشتوو بە قۆناخی خودئاگایی مێژوویی، گەیشتبووە ئەو باوەڕە کە مێژووی نەتەوە نەک تەنیا دە ئاستی زمان و ڕوانگەی مۆنۆپۆلیکی بە مێژوودا ڕادەوەستێ بەڵکوو تا ئاستی کارگێڕییەکی دیالکتیکی و پۆلی فۆنیک و تەواو فرەدەنگ و بەرساخت سازی هەڵدەکشێ کە لە کاتی پێویستدا، مافی بە نەتەوەبوون و تێریتۆر(هەرێم،مەڵبەند) وەک ستڕاتژییەکی سیاسی دەگەیێنێتە قۆناخی خاوەندارێتی. مافی خاوەندارێتی سیاسی و تێریتۆری وەک شوێن و، شۆڕش وەک شوێنــ/کاتێکی بوونناسانە و ئانتۆلۆژیک بەو بەرئاوەرد و شێوەنیگایەوە، دە ژینولۆژی سیاسی شێخ سەعید دا، پەیڕەوی ڕەوتێکی توکمە و یەکانگیر بوو دە نێوان ئایین و سیاسەت دا کە خۆی دە قۆناخێکدا بە تێئۆلۆژییەکی دیالکتیکی دەگەیشت کە دەرهاویشتەکەی ئەو بە کۆنتێکست کردنەی مێژوو بوو بە گوێرەی لادان لەو ڕەوتەی کە فۆڕمی باڵادەستی دەسەڵات بە ژینــ/سیاسەتی کوردەوە چەسپاندبووی لە باکووردا. ئەوە کە سیاسەتی پلان داڕێژیی نەتەوەیی دە چینی ژێردەستدا، لەبنەڕەتەوە لە گەڵ سیاسەتی بورژوازی و خۆ بە باڵادەست زان، دژایەتی هەیە، دەکرێ لەو ڕووماڵەی شێخ سەعیدی پیرانیشدا سۆراغی بگیرێ. سیاسەتی بەرگریکارانە نەک هێرشبەرانەی شێخ سەعید لەو گۆشەنیگایەوە، خۆی دە دووتوێی ئاگامەندییەکی مێژووییدا دۆزیبۆوە که ئەگەری هەرچەشنە چاوپۆشییەکی ئایینی و سیاسی و کۆمەڵایەتی شێلگیرانە ڕەت دەکاتەوە و بە شێوەیەکی ڕادیکاڵ لەنگەر لەسەر ماف و نەتەوە و ژین/سیاسەت دەگرێ. کاکڵی ژینۆلۆژیای نەتەوە لە ڕوانگەی شێخ سەعیدەوە، گۆڕان و ڕووخاندنی ئەو فۆڕمە باڵادەستانەیە کە بە نیازی چەسپاندنی بەرژەوەندییە تاکخوازەکانی باڵادەست بوو بە سەر دۆخی ژێئۆپۆلێتکی کورددا. فۆڕمۆڵەکردنی ئەو دژبەرایەتییەی شێخ سەعید لە گەڵ تەواوییەتخوازییەکی تەواو فاشیستی، بە ڕووکرد و ڕووماڵێکی خۆجێیی، ڕەنگە نەگەیشتبێتە تەبایی و هاوئاهەنگییەکی سیاسی و ستڕاتژیک و درێژخایەن بەڵام، هەرگیز بواری ئەوەشی بۆ هێزی باڵادەست نەڕەخساند کە پرسی نەتەوە و تێریتۆر لێک داببڕێن.


@sirwan_weekly
eitaa.com/sirwan_weekly
1
🔺حال دریاچه ارومیه خراب‌تر شد

🔹حجم آب دریاچه ارومیه در این تراز حدود ۱.۱۴ میلیارد مترمکعب برآورد می شود که این میزان نسبت به مشابه سال قبل ۱.۴۴ میلیارد مترمکعب کاهش داشته و نسبت به میانگین درازمدت، ۱۵.۱۹ میلیارد مترمکعب کاهش حجم دارد./ ایرنا
2👍1
تحلیل نماینده دولت از تدوام محرومیت شهرستان سنندج

فرماندار سنندج خواستار بازنگری نحوه توزیع اعتبارات استانی شد

سیروان: فرماندار شهرستان سنندج می‌گوید که شیوه کنونی «توزیع اعتبارات» استانی، «پاسخگوی نیازهای اساسی» این شهرستان نیست و به گفته وی، «تداوم این روند به تعمیق محرومیت و گسترش آسیب‌های اجتماعی» منجر می‌شود.
«غریب سجادی» درنشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه کردستان پیشنهاد کرد: «توزیع منابع براساس نیازها و شاخص‌های توسعه‌ای صورت گیرد؛ نه صرفاً بر پایه جمعیت رسمی و وسعت شهرستان».
او آمار رسمی سال۱۳۹۵ از میزان جمعیت ناحیه منفصل «نایسر» سنندج را به چالش کشید و گفت: «جمعیت کنونی شهرستان سنندج بسیار بیشتر از آمار رسمی گذشته است و در مناطق حاشیه‌ای مانند نا‌یسر، جمعیتی بالغ‌بر ۳۵ هزار نفر ثبت شده که با احتساب دانش‌آموزان و والدین‌شان، جمعیت واقعی آن به بیش از ۷۰ هزار نفر می‌رسد. افزون بر آن، بالغ‌بر۲۰ هزار دانشجو و شمار زیادی از نیروهای نظامی و کارمندان نیز به‌صورت مقطعی در شهر ساکن هستند که باید در برنامه‌ریزی‌ها لحاظ شوند.»
او در‌عین‌حال با برشماری شاخص‌های محرومیت شهرستان سنندج، «کم کاری مدیران استانی» را در تداوم توسعه نیافتگی کنونی موثر خواند و به گفته وی: «ادارات کل از ظرفیت اعتبارات ملی در سطح شهرستان بهره‌برداری نمی‌کنند و پروژه‌ای با پشتوانه اعتبارات ملی در دست اجرا ندارند. این در حالی است که رفع مشکلات زیرساختی و خدماتی سنندج با اعتبارات محدود استانی و شهرستانی ممکن نیست».

@sirwan_weekly
eitaa.com/sirwan_weekly
👍2👏1
🔻شرکای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه

🔹جمهوری اسلامی نوشت؛ امام جمعه‌ای که آمدن افغان‌های غیرمجاز به ایران را به هجرت مسلمانان زمان پیامبر اکرم تشبیه کرد، آن یکی که با توسل به نظریه جهان‌وطنی در اسلام درصدد توجیه سرازیر‌شدن نفوذی‌ها به ایران شد، رسانه ملی که حمایت از این جماعت خطرآفرین را در دستور کار خود قرار داد، قلم‌به‌دستانی که تطهیر گروه تروریستی طالبان را مستحب موکد دانستند و آن دسته از نمایندگان مجلس که در تکاپوی قانونی‌کردن اقامت میلیون‌ها مهاجم تحت عنوان دروغین مهاجر در قالب طرح سازمان ملی مهاجرت برآمدند همگی در جرمی که اتباع غیرمجاز در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه مرتکب شدند، شریکند.
@sirwan_weekly
eitaa.com/sirwan_weekly
👏41👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔺🌐 روز رسانه‌های اجتماعی

نهم تیر یا۳۰ ژوئن، روز جهانی شبکه‌های اجتماعی است؛ روزی برای قدردانی از بستری که میلیاردها نفر را به هم متصل کرده، صداهای خاموش را شنیدنی کرده و جنبش‌های جهانی را رقم زده است. اما در کنار فرصت‌های بی‌نظیر، این روز فرصتی برای تأمل نیز هست؛ آیا ما مصرف‌کنندگان آگاه این فضا هستیم یا اسیر الگوریتم‌ها و فیلترها شده‌ایم؟

شبکه‌های اجتماعی همچون توییتر، اینستاگرام، تلگرام و تیک‌تاک نقش بزرگی در شکل‌دهی به افکار عمومی، فرهنگ دیجیتال و حتی سیاست دارند. آن‌ها به کسب‌وکارها قدرت دیده شدن داده‌اند، اما همزمان با چالش‌هایی چون نشر اطلاعات جعلی، مقایسه‌های مخرب و اعتیاد دیجیتال همراهند.
در این روز، خوب است بپرسیم:
آیا زمان حضورمان در شبکه‌های اجتماعی را مدیریت می‌کنیم؟
آیا تفکری انتقادی نسبت به محتواهای آن داریم؟
آیا از این ابزارها برای آگاهی، همدلی و توسعه مهارت‌ها استفاده می‌کنیم؟
روز شبکه‌های اجتماعی یادآوری می‌کند که این فضاها ابزارند، نه هدف؛ پل‌هایی برای گفت‌وگو، نه دیوارهایی برای قضاوت. بیایید با آگاهی، اخلاق و خلاقیت، از این ابزارها برای ساختن جهانی بهتر بهره ببریم.

@sirwan_weekly
👏1
2025/07/14 04:37:24
Back to Top
HTML Embed Code: