Telegram Web Link
🔽ایمیل‌های شبکۀاینترنشنال هک شد

🔹 خبرگزاری های کشور می گویند گروه هکری «گمنامان» اعلام کرده سرورهای شبکۀ ایران‌اینترنشنال را هک کرده و به ایمیل‌های محرمانه آن دسترسی پیدا کرده است.

🔹این گروه گفته به‌زودی اطلاعات حساس کارکنان، همکاران و رابطان این شبکۀ تحت کنترل رژیم صهیونیستی را منتشر خواهد کرد.
@sirwan_weekly
👌21🕊1
دولت تایید کرد که اسراییل به چهار شهرکردستان حمله کرده است

معاون استاندار کردستان می گوید در این حملات دو نفر شهید شده است.


سیروان : معاون سیاسی- امنیتی استانداری کردستان امروز در سخنانی در نشست علمی «بررسی آثار تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک ایران» در سنندج تایید کرد در جریان تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورمان، به چهار شهر «سروآباد مریوان و بیجار و بانه» در استان کردستان هم حمله شد.
«علی اکبر ورمقانی» گفت که در این مدت «نُه» بار به این چهار شهرستان حمله شد و دونفر شهید شدند. اما، با مدیریت و تشکیل ۲۰۰ جلسه اضطراری در حوزه‌های مختلف استان مدیریت شد.
این نخستین بار است که مسئولان استان در باره حملات رژیم صهیونیستی به شهرهای کردستان گزارش ارایه می کنند. با این آمار، تعداد شهدای کردستان در حملات اسراییل به ایران، به شش نفر رسید؛ چهار کردستانی که نظامی بودند( سه شهید بیجاری و یک شهید کامیارانی) یک کودک خردسال در مریوان و یک شهید دیگر که هویت او اکنون در دسترس سیروان نیست.
وی یادآوری کرد که ۲۳۰ کیلومتر مرز کردستان در تمام مدت تجاوز رژیم صهیونیستی تحت نظر بود تا کوچک‌ترین تهدید امنیتی ایجاد نشود.

@sirwan_weekly
😡2
پیشنهاد یک مقام در اوقاف:

موقوفات جدید با نیت کمک به « اشتغال، تحصیل، درمان و ازدواج » انجام شود

سیروان: رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان سنندج گفته است در حالی که بیشتر موقوفات سنندج با «نیت کمک به مساجد» انجام شده است، اما، امروز نیاز است که موقوفاتی با هدف کمک به « اشتغال، علم و تحصیل، درمان و ازدواج جوانان» انجام شود. تکلیف شرعی است که درآمد موقوفات الزاما در زمینه توصیه شده هزینه شود.
«آرمان شریفی » به ایسنا گفت:« ۶۳۹ موقوفه در شهرستان سنندج وجود دارد که بیشتر این موقوفات با نیت (کمک به) مساجد هستند.» از ۶۳۹ موقوفه موجود ۶۰۲ موقوفه متصرفی ومدیریت آن بر عهده اداره اوقاف است و ۳۷ مورد آن نیزکه اکثراً از موقوفات بزرگ و قدیمی شهرستان هستند به صورت غیرمتصرفی و با تولیت شخصی مدیریت می‌شوند.

@sirwan_weekly

http://eitaa.com/sirw
1👌1💯1

تازه‌ترین گزارش رسمی از پیشرفت مسکن ملی در کردستان

زمین۲۲ هزار نفر معادل ۶۰ درصد متقاضیان تامین شد

سیروان: سرپرست معاون مسکن وساختمان اداره کل راه‌وشهرسازی کردستان امروز گزارش کرد: تاکنون زمین ۲۲ هزار نفر از متقاضیان نهضت ملی مسکن در کردستان تامین شده و بدین ترتیب ۶۰ درصد متقاضیان مسکن ملی در این استان ساماندهی شده‌اند.
«امیرحسین جمشیدی» در گزارشی رسمی که در ارگان اطلاع‌رسانی راه‌وشهرسازی کردستان منتشر شده، تایید کرد: تعهد استان کردستان در حوزه نهضت ملی مسکن، ساخت ۳۶ هزار و ۷۸۱ واحد مسکونی است که تا کنون زمین حدود ۲۲ هزار واحد آن تامین شده و از این تعداد، هم اکنون هفت هزار واحد شهری در استان کردستان در حال احداث است و در مجموع از میانگین پیشرفت ۵۰ درصدی برخوردار هستند.
او درعین حال گفت: دو لکه زمین ۶۰ هکتاری در شهرک وحدت و ۴۹ هکتاری در سایت جهاد کشاورزی در قالب واگذاری گروهی در سنندج به طرح نهضت ملی مسکن اختصاص یافته و هم‌اکنون فاز یک مراحل آماده‌سازی ۴۹ هکتاری جهادکشاورزی در حال اتمام و صدور پروانه ساختمانی در دست اقدام است.
همچنین مراحل آماده‌سازی پروژه‌های ۶۰ هکتاری شهرک وحدت سنندج، ۹۹ هکتاری دهگلان و ۴۹ هکتاری دیواندره نیز توسط پیمانکار در حال انجام است.
از دیگر سو، این پایگاه خبررسانی گفته: طرح جامع شهر سقز با هدف الحاق اراضی ملی به محدوده شهر برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در کمیته فنی شورای عالی شهرسازی و معماری بررسی شد. به معنی دیگر تامین زمین در شهر سقز منوط به تصویب طرح جدید جامع شهر سقز است و مسئولان مسکن ملی در کردستان امیدوارند با این اقدام، مشکل زمین متقاضیان سقز برطرف شود.

@sirwan_weekly

http://eitaa.com/sirw
3👎1
توصیه آقای فرماندار به پرهیز از گفتار درمانی
🔻مردم‌داری یعنی حل مشکلات
* تعریف پروژه‌های بی‌پشتوانه اعتباری، توهین به مردم است

🔸سیروان: فرماندار شهرستان سنندج می‌گوید به زعم او، «مردم‌داری یعنی حضور در بین مردم، شنیدن صدای مردم و تلاش برای حل واقعی مشکلات آنان» و «مردم‌داری صرفاً به حسن خلق محدود نمی‌شود».
«غریب سجادی» درآیین معارفه بخشدار کلاترزان با توصیه به انتقاد از هرگونه «گفتار درمانی» از مسئولان شهرستان سنندج خواست ازآغاز پروژه‌هایی بدون اعتبار پرهیز کنند و تمرکز برآنان بر طرح‌های مهم و قابل اجرا باشد.
به گفته وی، وعده‌های بدون پشتوانه اجرایی، بزرگ‌ترین آسیب به اعتماد عمومی است. باید پیش از سفرهای میدانی، برنامه‌ریزی دقیق برای رفع مشکلات داشته باشیم و صادقانه با مردم سخن بگوییم. اگر مدیران وعده‌ای می‌دهند باید پای آن بایستند؛ زیرا مردم تنها با صداقت و عمل، اعتماد می‌کنند.
وی گریزی به «اعتماد دولت به نیروهای بومی اهل سنت» زد و گفت: باید با کار مضاعف و استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها به اعتماد دولت پاسخ داده شود.

@sirwan_weekly

http://eitaa.com/sirw
3
az13_registration_manual.pdf
4.5 MB
🔻دفترچه آزمون استخدام فراگیر سیزدهم سال ۱۴۰۴ منتشر شد

🔖سازمان اداری و استخدامی کشور با انتشار دفترچه، از برگزاری آزمون استخدام فراگیر سیزدهم در سال ۱۴۰۴ خبر داد.

📘داوطلبان می‌توانند بعد از مطالعه کامل دفترچه در صورت واجد شرایط بودن در مهلت زمان مقرر اقدام به ثبت نام نمایید.در این دوره ۳۲۸۱ نفر از میان داوطلبان برای استخدام در ۱۵ دستگاه اجرایی جذب خواهند شد.

🔹زمان ثبت نام: چهارشنبه ۱۱ تیرماه تا جمعه ۲۰ تیرماه
🔹زمان آزمون: جمعه ۱۴ شهریورماه

@sirwan_weekly

http://eitaa.com/sirw
🔴 آتش سوزی در مزارع گندم و مراتع روستاهای «کندلان و قشلاق ونه‌وشه» سقز

🔸سیروان: سامانه ها و صفحات مجازی محلی در سقز گزارش کردند که در جریان آتش سوزی که دیروز در محدوده روستاهای« کندلان و قشلاق ونه‌وشه سقز» برپا شده ۲۵ تا ۳۰ هکتار مزارع گندم و مراتع سوخت.
«سقز روداو» تایید کرده آتش «با همت مردم، آتش نشانی، ژینگه پارێزان و پرسنل منابع طبیعی سقز کنترل و خاموش» شده است.

@sirwan_weekly

http://eitaa.com/sirw
2
🔴 حساب‌و‌کتاب کردستان
* روایت رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان از میزان تخصیص بودجه سال ١۴٠٣

سیروان: رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان تایید کرده که ۶٨ و دو دهم درصد «بودجه عمرانی» استان در سال ١۴٠٣ تخصیص یافته و این میزان تخصیص نشان می‌دهد کردستان جز پنج استان برتر در تخصیص اعتبارات عمرانی بوده است.
«اکبر محمدی» به خبرنگاران توضیح داده که بودجه حوزه درآمدهای هزینه‌ای استان هم سال گذشته ۱۱۰ درصد تخصیص یافت که از محل ۱۰ درصد اضافی به تمام کارمندان استان یک ماه پاداش معادل حقوق پرداخت شد. وی افزود: در بخش منابع درآمدی هم سال گذشته ۱۱۰ تحقق داشتیم این در حالی بود که ۷۵ درصد مؤدیان خرد استان معاف از مالیات بودند. از ۲۵ درصد بقیه هم ۲۰ درصد مؤدیان بر اساس خود اظهاری مالیات پرداخت کرده‌اند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته تخصیص اعتبارات عمرانی و هزینه‌ای منوط به تحقق عملکرد منابع درآمدی استان‌ها شد، افزود: تحقق منابع درآمدی استان ۱۱۰ درصد بود.
به گفته وی، ۷۵ درصد مؤدیان کردستانی از مالیات معاف هستند و به همین دلیل هیچگونه فشاری به مؤدیان مالیاتی وارد نشد. نیز، مالیات ۲۰ درصد مؤدیان مالیاتی استان هم براساس خوداظهاری مؤدیان دریافت و پنج درصد باقی مانده هم توسط واحدهای بزرگ پرداخت شده است.
وی گفت: ۲۰ دستگاه در استان مشمول دریافت اعتبارات هزینه‌ای هستند و اعتبارات هزینه‌ای استان در سال گذشته تحقق ۱۱۰ درصدی داشت.
* اعتبار مصوب تملک استانی: از ۸۶۲ میلیارد تومان اعتبار مصوب «تملک استانی» ۶۴.۱۹ درصد آن تخصیص داده شد.
* محل نفت و گاز: از هزار و ۷۵ میلیارد تومان اعتبار مصوب از محل نفت و گاز ۶۹۸ میلیارد تومان، ۶۵ درصد تخصیص یافت.
* اعتبارات ورزش دانش‌آموزی و جوانان: از محل اعتبارات مربوط به ورزش دانش‌آموزی و اداره کل ورزش و جوانان که ۶۰ درصد آن برای ورزش و ۴۰ درصد بخش جوانان است ۱۰۹ میلیارد تومان اعتبار مصوب داشتیم که ۱۰۰ درصد تخصیص یافت.
* محل توازن استانی: از محل توازن استانی هزار و ۲۱ میلیارد تومان اعتبار داشتیم که ۷۰ درصد آن تخصیص یافت.
* حوزه معدن: در حوزه معادن هم میزان اعتبار مصوب استان ۱۰۳ میلیارد تومان بود که ۱۰۰ درصد آن تخصیص یافت.
* اعتبارات ملی: از محل اعتبارات ردیف‌های ملی شاهد تخصیص ۷۰ درصد از سه هزار و ۵۱۳ میلیارد تومان مربوط به حوزه پروژه‌های ملی بودیم.
* پروژه کریدور شمال‌غرب به جنوب غرب: برای این پروژه دو هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان برای تکمیل آن لحاظ شد و از محل توازن استانی هم هزار میلیارد تومان دیگر برای آن در نظر گرفتیم. ایرنا

@sirwan_weekly
👍21👏1

«سامان حسین پور» سینماگری که راه درخشش در جشنواره های جهانی را می داند؛

⏮️ صدای رسایسینمای کُردی در جهان
گفت وگو از سیروس ثنایی


سامان حسین پور، فیلمساز جوان و خلاق کُرد، مسیر هنری خود را از نوجوانی و با ساخت فیلمی تجربی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز کرد؛ جایی که علاقه اش به قصه گویی با تصویر آمیخته شد و نخستین جرقه های ورودش به دنیای سینما را زد. او که ابتدا در رشته ی گرافیک تحصیل کرده، معتقد است این پیش زمینه نقش مهمی در شکل گیری نگاه بصری اش داشته است؛ نگاهی که در فیلم هایی چون «برگهای پاییزی»، «مردی که یادش رفت نفس بکشد»، و «دیگری» به وضوح قابل مشاهده است.
فیلم «دیگری»، که به صورت مشترک با یک تهیه کننده هندی تولید شد، نقطه ی عطفی در کارنامه ی او به شمار می رود. این فیلم به دلیل زبان تصویری دقیق و روایت غیرمستقیم، با استقبال گسترده ای در جشنواره ها روبه رو شد. جدیدترین اثر او، «غزال»، که آن را متفاوت ترین فیلم خود می داند، سال ها در ذهنش شکل گرفته و پس از مسیری طولانی ساخته شده است.
یکی از تجربه های مهم سامان، حضور در دوره بین المللی تهیه کنندگی در کره جنوبی بود؛ دوره ای که افق دید او را به سوی تولید جهانی گشود. او معتقد است سینما نباید محدود به جغرافیای محلی باشد و فیلم ساز باید بتواند با زبان جهانی با مخاطبان ارتباط برقرار کند.
حسین پور سینمای کردی را بخشی جدایی ناپذیر از سینمای ملی ایران می داند؛ سینمایی که گرچه هنوز به بلوغ کامل نرسیده، اما ظرفیت های بالقوه ای دارد. به باور او، زبان کردی و دغدغه های فرهنگی این ملت، ستون های اصلی سینمای کردی هستند. وی از فیلم سازانی چون بهمن قبادی و شوکت امین کورکی به عنوان پیشگامان موج نو سینمای کردی یاد می کند.
در حال حاضر، او در تدارک ساخت نخستین فیلم بلند خود است؛ اثری که نگارش فیلمنامه اش به پایان رسیده، اما چالش تأمین بودجه همچنان پابرجاست. با این حال، سامان حسین پور با ایمان به قدرت روایت، خلاقیت شخصی و پشتکار، امیدوار است بتواند صدای سینمای کردی را در سطح جهانی بلندتر کند.
گفت وگوی کامل با «سامان حسین پور» در شماره ی آینده ی سیروان منتشر و درمعرض دید شما مخاطبان قرار می گیرد.

@sirwan_weekl
👍2
آتش به جان آبیدر افتاد
مسیر ماماتکه تا هفت آسیاب در آتش سوخت


سیروان: شراره های آتش به جان آبیدر افتاد و ظهر امروز نیز حلقه حریق از مسیر «ماماتکه» آغاز و تا «هفت آسیاب» منتهی به آبیدر بزرگ پیشروی کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان به سیروان گزارش داد بررسی های اولیه حاکیست،عامل انسانی در وقوع این حریق دخیل بوده است.
بهزادشریفی پور گفت کارشناسان در حال بررسی میزان وسعت خسارت دیده ناشی از آتش سوزی هستند.
🔽خبر تکمیلی

مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری سنندج گفته بخش زیادی از پشت آبیدر سوخته و آتش سوزی «عمدی و عوامل انسانی» باعث آن بوده است.
آتش سوزی بعد از دو ساعت کنترل شده است.


@sirwan_weekl
😡8
🔻 ۱۸ شهروند تبعه افغانستان در قروه دستگیر شدند

🔸سیروان: فرمانده انتظامی شهرستان قروه تایید کرده با انجام کارهای «اطلاعاتی» همکاران او توانسته‌اند «۱۸ تبعه غیرمجاز افغانی» که در واحدهای کشاورزی و مرغداری کار می‌کردند را شناسایی و جمع‌آوری کنند.
او گفت ماموران با هماهنگی مرجع قضایی به محل‌های شناسایی شده اعزام شدند و آنها را جمع‌آوری و به مراجع قضایی تحویل دادند. او از مردم خواست «در صورت اطلاع از حضور اتباع بیگانه و یا بکارگیری آنها توسط کارفرمایان، مراتب را از طریق ۱۱۰ به پلیس اطلاع دهند».
«خسرو قاضی‌زاده» مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استان کردستان هم گفت: این اداره کل با هرگونه حضور، تردد و اقامت غیرقانونی اتباع خارجی در سطح استان کردستان برخورد قاطع می‌کند.


@sirwan_weekly

http://eitaa.com/sirw
😡211
🔺گزارش سیروان از فرج الله بهرامی قهرمان پرتاب وزنه ایران؛

مردی با قدرت دست های تاریخی
دکتر «فرج الله بهرامی» نامی است آشنا برای اهالی ورزش کردستان، این قهرمان پرتاب وزنه ایران در سال ١٣١٤ در محله ملاویسی کوچه بهرامی دیده به جهان گشوده است، او که دکتری تربیت بدنی و استاد دانشگاه تهران بود افزون بر عنوان قهرمانی پرتاب وزنه با ثبت رکورد ٣٤.١٣ متر در ایران، در سال‌های ۱۳۳۴ و ۱۳۳۶ نیز عضو تیم‌های والیبال و بسکتبال منتخب سنندج در مسابقات قهرمانی کشور که در همدان و کرمان برگزار شده، بوده است، این قهرمان سنندجی بعدها در آلمان اقامت گزیده وهمانجا چشم از جهان فرو بسته است.
در شماره هفته آینده سیروان پیرامون زندگی ورزشی فرج الله بهرامی قهرمان پرتاب وزنه ایران بیشتر بخوانید.
منبع : عکس ارسالی از گلبهار بهرامی


@sirwan_weekly

http://eitaa.com/sirw
👌32
نگاه شهروند: خطاب به فرماندار جدید مریوان
🔴نگاهی به چالش‌ها و انتظارات

✍️سیروس خدامرادی

🔻جناب آقای نژاد جهانی، انتصاب شما به عنوان فرماندار جدید مریوان در فضایی از امید به اصلاح و توسعه صورت گرفته است. مردم این شهرستان، پس از سال‌ها مدیریت ناکارآمد که به رکود و سکوت در تمامی امور شهری و شهرستانی منجر شده، اکنون چشم به سوابق درخشان و مدیریت کارآمد شما دوخته‌اند تا با همسویی دولت، استانداری و مردم، شاهد جهشی بزرگ در مریوان باشیم.

*مریوان: شهری با زخم‌های عمیق و انتظارات بالا

مریوان، فراتر از نیاز به کمربند غربی، شهرستانی با موقعیت استراتژیک و زخم‌های کاری عمیق بر پیکره خود است. مردم از مدیریت گذشته قطع امید کرده‌اند و معتقدند "مریوان بزرگتر ندارد". این احساس ناامیدی، ریشه در مشکلات عدیده‌ای دارد که مردم مریوان، که همواره در صحنه‌های سیاسی، اجتماعی و فکری کشور همراه دولت بوده‌اند، حق دارند به آن معترض باشند.

*چالش‌های اقتصادی و معیشتی: از گرانی نان تا تفاوت قیمت‌ها

یکی از اولین و حادترین مشکلات، وضعیت معیشتی و گرانی‌هاست. در ابتدای جنگ ۱۲ روزه، مریوان اولین شهری بود که با گرانی نان مواجه شد. از شما تقاضا داریم با مراجعه به مغازه‌های عرضه‌کننده مایحتاج اساسی، تفاوت قیمت‌ها را بررسی کنید. تفاوت قیمت‌ها بین خرید نقدی و خرید با کالابرگ، نشانه‌ای از بی‌عدالتی و فشار مضاعف بر مردم است. مردم مریوان نجیب و صادق‌اند و پای کشور ایستاده‌اند؛ این ناملایمات مدیریتی باید به پایان برسد.

*آشفتگی در ترافیک شهری و وضعیت مدارس

ترافیک: مشکل ترافیک شهر فراتر از کمربند غربی است و نباید چند تحصن و اعتراض هدفمند، تمام ذهنیت شما را به سمت یک مطالبه خاص سوق دهد. اگرچه مطالبه مردم است، اما تنها اولویت آن‌ها نیست و ابعاد این مشکل بسیار گسترده‌تر است.
مدارس: مدارس شهرستان نیازمند ساماندهی اساسی هستند. عدم مدیریت در آموزش و پرورش، دانش‌آموزان را سردرگم کرده است. ملاک تعیین مدارس برای پایه‌های مختلف، سلیقه‌ای شده و انتخاب همکاران بر اساس نزدیکی مسیر تردد انجام می‌شود. این بی‌نظمی نه تنها باعث حاشیه رفتن مدارس می‌شود، بلکه ترافیک ۹ ماهه (مهر تا پایان خرداد) را نیز به دلیل سرویس مدارس تشدید می‌کند.
هزینه‌های غیرمنطقی مدارس دولتی: در سال‌های اخیر، هزینه‌های دریافتی مدارس دولتی خارج از عرف و غیرمنطقی شده و نظارتی بر آن وجود ندارد. به عنوان مثال، مدرسه‌ای سال گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیون تومان از اولیا دریافت کرده که با احتساب حداقل ۶۰۰ دانش‌آموز، نزدیک به ۱.۵ میلیارد تومان به سرانه آن مدرسه اضافه شده است. عدم شفافیت در هزینه‌کرد و عدم تفاوت در آموزش و خدمات‌دهی به دانش‌آموزان، جای تأمل دارد.

*مشکلات زیرساختی و خدماتی: از شهرداری تا بانک‌ها

شهرداری: وضعیت شهرداری مریوان بر سر زبان‌ها افتاده و این شهر به یکی از پرخبرترین شهرهای کشور در این زمینه تبدیل شده است.
زیرساخت‌ها: مسائل مربوط به مرز و گمرک، سوخت و شرکت نفت، صف‌های طولانی پمپ بنزین‌ها، دستفروشان، روکش آسفالت‌های تبلیغاتی و چاله‌چوله‌های نادیده گرفته شده در وسط شهر، همه نشان از وضعیتی آشفته دارند. شهر عملاً به دست مدیریتی منافقانه افتاده است.
بانک‌ها: بانک‌ها تنها پول دریافت می‌کنند. یک سر به خودپرداز چسبیده به فرمانداری بزنید و ببینید آخرین باری که پول نقد پرداخت کرده، کی بوده است.
جناب فرماندار، این‌ها تنها بخشی از مشکلات حاد و بزرگ‌تری هستند که شما خودتان بهتر لمس کرده‌اید. اجازه می‌دهیم این موارد فعلاً به همین صورت بمانند تا برخورد و اقدامات شما را در عمل مشاهده کنیم. امید است که حضور شما منشاء خیر و تحول برای مریوان باشد.
@sirwan_weekly

http://eitaa.com/sirw
4👍3
🔻 جنگِ خبرها
چگونه قربانی رسانه‌ها نشویم؟


🔺اخبار جعلی اغلب با لحنی احساسی، تحریک‌آمیز و اغراق‌آمیز نوشته می‌شوند. استفاده از جملاتی مانند "همین الآن منتشر شد"، "فوری و محرمانه"، یا "به همه بفرستید" معمولاً برای تحریک احساسات و گسترش ویروسی خبر به کار می‌رود. اخبار معتبر معمولاً لحنی خنثی، مستند و مبتنی بر داده دارند.
شفیع بهرامیان- مدرس رسانه


در شرایط جنگی یا مواقع بحران که مردم در اضطراب روانی و استرس شدید به سر می‌برند، بسترهایی چون شبکه‌های ماهواره‌ای و پیام‌رسان‌هایی مانند تلگرام و واتساپ و غیره به محیطی برای انتشار سریع اطلاعات، شایعات و اخبار جعلی تبدیل می‌شود. در چنین شرایطی، تشخیص اخبار جعلی و شناسایی منابع فیک و دروغین، اهمیت حیاتی دارد. در ادامه به راهکارهای شناخت اخبار و رسانه‌های جعلی در چنین رسانه‌هایی می‌پردازیم:
یکی از اولین گام‌ها برای تشخیص خبر جعلی، بررسی منبع آن است. کانال‌ها یا گروه‌هایی که هویت مشخص، سابقه معتبر و وابستگی به نهادهای رسمی ندارند، به‌ویژه در زمان بحران، می‌توانند منشأ شایعه‌پراکنی باشند. نبود اطلاعات تماس، عدم ذکر نام نویسنده یا گرداننده کانال و تازه تأسیس بودن آن از نشانه‌های یک رسانه غیرقابل‌اعتماد است.
اخبار جعلی اغلب با لحنی احساسی، تحریک‌آمیز و اغراق‌آمیز نوشته می‌شوند. استفاده از جملاتی مانند "همین الآن منتشر شد"، "فوری و محرمانه"، یا "به همه بفرستید" معمولاً برای تحریک احساسات و گسترش ویروسی خبر به کار می‌رود. اخبار معتبر معمولاً لحنی خنثی، مستند و مبتنی بر داده دارند.
در شرایط بحران، منابع رسمی مانند خبرگزاری‌های شناخته‌شده، نهادهای دولتی یا سازمان‌های بین‌المللی اطلاعات دقیق را منتشر می‌کنند. اگر خبری در تلگرام یا سایر بسترهای اینترنتی منتشر شود و هیچ منبع رسمی آن را تأیید نکرده باشد، باید نسبت به صحت آن شک کرد.
یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای راستی‌آزمایی اخبار، جستجوی همان خبر در منابع خبری معتبر مانند برخی خبرگزاری‌های داخلی مثل ایرنا، ایسنا و خارجی مانند بی‌بی‌سی، رویترز، الجزیره، آسوشیتدپرس و غیره است. اگر خبری تنها در یک یا دو کانال ناشناس منتشر شده باشد، احتمال جعلی بودن آن بالاست.
بسیاری از تصاویر و ویدیوهای منتشرشده ممکن است متعلق به زمان یا مکان دیگری باشند یا با هوش مصنوعی ساخته شده باشند که با استفاده از ابزارهایی مانند Google Reverse Image Search یا TinEye می‌توان اعتبار و سندیت تصویر را بررسی کرد.
در برخی موارد، اخبار قدیمی به‌عنوان اخبار جدید بازنشر می‌شوند. بررسی تاریخ اولیه انتشار محتوا می‌تواند در شناسایی اخبار جعلی مؤثر باشد. البته کسانی که به شبکه‌های تلویزیونی چون الجزیره و سایر خبرگزاری‌های عمده جهان دسترسی دارند نیز می‌توانند برای راستی آزمایی اخبار مهم تلگرام و سایر پیام رسان‌های داخلی و خارجی، از این کانال‌ها استفاده کنند.
در شرایط بحرانی، مهم است که کاربر صرفاً مصرف‌کننده محتوا نباشد، بلکه نقش کنشگر آگاه را ایفا کند. از بازنشر اخباری که منبع یا صحت آن مشخص نیست خودداری کنید، چراکه این کار می‌تواند به گسترش ترس و ناامنی روانی در جامعه دامن بزند.
در نهایت، سواد رسانه‌ای و تفکر انتقادی بهترین ابزار دفاعی در برابر جنگ روانی و اخبار جعلی هستند. به عبارتی هیچ خبری درست نیست مگر مخاطب با ابزار شک و گمان و راستی‌آزمایی خود بتواند به‌درستی و صحت آن پی ببرد.

@sirwan_weekly

http://eitaa.com/sirw
👍31👎1

ششمین «مهرواره‌ی از اندیشه تا قلم» در سنندج؛

🔴خاطره بازیِ «خاطره»
هاجر صفابخش- کارشناس ارشد جامعه‌شناسی

🟢 رسالت قلم و ادبیات این است: مطالعه، مطالعه و مطالعه را هرگز فراموش نکنید.

قلم این جادوگر بی‌بدیل هم او که سکوت لحظه‌ها را می‌شکند و درون آدم‌ها را در گستره‌ی زمان نمایان می‌کند و تاریخ را بر صفحه‌ی روزگار ثبت می‌کند. هم او، که شخصیت‌ها و روایت‌های ماندگار روزهای گذشته را ثبت کرده و عصیان درون آدم‌ها را فریاد‌زده است. او، همراه رودکی و فردوسی و حافظ و سعدی تا بزرگ مردان عرصه هنر و اندیشه و فلسفه بوده است. قلم، تنها وسیله یی برای نوشتن نیست؛ بلکه روشنگر راه حقیقت و پل ارتباطی نسل‌ها و فرهنگ هاست.
اینجا مجتمع فرهنگی هنری سنندج است؛ روز چهارشنبه یازدهم تیرماه است و اعضای مرکز با اشتیاق و چشمانی کنجکاو خیره به مهمان برنامه نشسته‌اند؛ کودک و نوجوان. نوجوان‌ها در تب‌و‌تاب خوانش اثرها و داستان‌هایشان واجرای برنامه‌های خود هستند. کودکان منتظرند تا ببینند آنچه به آنها ارایه می‌شود چه دستاوردی برایشان دارد.
مهمان برنامه فرزند دیار کردستان است؛ اما از راه دوری آمده است. صدایی رسا و گیرا دارد. او در رادیو کار می‌کند. تهیه‌کننده، مجری و پژوهشگر است. خود دستی به قلم دارد و می‌نویسد.
«خاطره‌ی ارج» آمده است تا خاطره یی از جنس قلم و اندیشه برای اعضای مجتمع فرهنگی هنری سنندج بسازد. وقتی لب به سخن می‌گشاید از سعدی می‌گوید و برای جمع حاضر سعدی‌خوانی می‌کند. از قلم می‌گوید و آنچه می‌نویسد.
وارد دنیای داستانی تک‌تک اعضای انجمن می‌شود و از دریچه‌ی نگاه یک مربی دلسوز، اعضا را راهنمایی می‌کند و برای آنها خاطره بازی می‌کند. برای شان تعریف می‌کند که دوران بچگی‌اش در استودیو‌های رادیو کردستان گذشته و از مادرش علاقه‌اش را به ارث برده است. او یاد‌آوری می‌کند که همواره در فکر تهیه‌ی خوراک فرهنگی برای اندیشه اشان باشد تا روح و ذهنشان آنها را در دنیای هنر و اندیشه راهنمایی کند در گفت وگو با اعضا از آنها می‌خواهد که علاقه اشان را بر کاغذ نقش ببندند تا اتفاق بی‌افتد و در‌نهایت همانی بشوند که می‌خواهند.
زیرا مهدی آذریزدی هم بدون هیچ امکاناتی برای بچه‌ها تلاش کرد. داستان‌های پیش از خودرا، که کلام سنگینی برای آنها داشت، خلاصه و ساده‌نویسی و باز‌آفرینی کرد تا نسل بعد از او با نسل‌های قبل از خوداوهم آشنا شوند و این رسالت قلم و ادبیات است و بارها و بارها تکرار کرد: مطالعه، مطالعه و مطالعه را هرگز فراموش نکنند.
در پایان این نشست کارگاه داستان‌نویسی من و خواسته‌هایم برگزار شد. در این ویژه برنامه اعضای نوجوان مجتمع و مرکز شماره ٣ ضمن خوانش داستان برنامه‌هایی هم به مناسبت روز قلم اجرا کردند و صبری رحیمی مسئول مجتمع فرهنگی هنری سنندج نیز ضمن تبریک روز قلم برای آنها قصه‌گویی کرد.
@sirwan_weekly

http://eitaa.com/sirw
3👎1

🔻کارشناس ارشد ارتباطات اجتماعی
به نحوه دسترسی کودکان و نوجوانان به اخبار جنگ هشدار داد:
🔴 دانش آموزان زیر تیغِ ترومای اخبار جنگ

🔸مختارجعفری: ناتوانی خانواده‌ها در کنترل دسترسی فرزندان به اخبار، نه خطای والدین، بلکه نتیجه تحولات اجتماعی و شکست رسانه‌ای است.
🔸بیش از ۲۱ هزار داوطلب کنکور در کردستان با «بار مضاعف» روبرو هستند: ترومای اولیه‌ی جنگ و ترومای ثانویه‌ی تهدید آینده تحصیلی‌شان.
سیروان : بامداد آدینه ٢٣ خردادماه اسراییل به کشورمان تجاوز کرد و سپیده دمان تارنمای تمام رسانه های ایران و جهان مملو از واژه جنگ شد. ترومای اولیه‌ی جنگ و ترومای ثانویه‌ی تهدید آینده تحصیلی‌ دانش آموزان بی گمان زیر چتر پیامدهای این جنگ ١٢ روزه تحمیلی قرار گرفت، از منظر کارشناس ارشد علوم ارتباطات ناتوانی خانواده‌ها در کنترل دسترسی فرزندان به اخبار، نه خطای والدین، بلکه نتیجه تحولات اجتماعی و شکست رسانه‌ای است. به اعتقاد این کارشناس، مخاطرات محیطی ترومای اولیه‌ی جنگ و ترومای ثانویه‌ی تهدید آینده تحصیلی داوطلبان کنکور را در مرحله دوم تحت تاثیر قرار می دهد. گفت وگوی سیروان با «مختار جعفری» دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم ارتباطات اجتماعی و ارشد مخاطرات محیطی پیرامون ترومای اخبار جنگ و تاثیر آن در اختلالات روانی، افت تحصیلی و نحوه دسترسی به اخبار را در شماره هفته آینده سیروان بخوانید.

@sirwan_weekly
👌43
صداهایی که پژواک ندارند.docx
17.3 KB
صداهایی که پژواک ندارند

افشین بیننده- دانشجوی دکترای جامعه شناسی


@sirwan_weekly

http://eitaa.com/sirw
👌21
2025/07/11 18:01:18
Back to Top
HTML Embed Code: