Telegram Web Link
🔺قندیل و ترک سلاح: آدینەی نیک یا سراب تاریک!

صلاح الدین خدیو


امروز جمعه گروهی از اعضای پ.ک.ک در غاری در  سلیمانیە جلو چشم جمعی از سیاستمداران کرد و ترک سلاح های خود را زمین گذاشتند.
این مراسم نمادین یادآور پیمان آدینەی نیک است که در جمعەای بهاری در سال ۱۹۹۸در شهر بلفاست میان هواداران بریتانیا و ارتش جمهوری خواه ایرلند امضا شد.
جمعەی نیک  خاتمه بخش سی سال خشونت میان طرفین بود.
آنچه امروز در کردستان گذشت، آغاز روندی مشابه است یا به سرنوشت ابتکارهای ناکام قبل دچار می شود؟

روند صلح پاییز گذشته آغاز شد. زمانی که منطقه بر اثر درگیری های ناشی از حملەی هفت اکتبر در آستانەی تغییر بود و اندکی بعد رژیم بشار اسد به طور ناگهانی فرو ریخت.
آن زمان ناظران بر این اعتقاد بودند که غیر از پویایی های سیاست داخلی ترکیه و نیاز اردوغان به اتحاد با کردها در مقابل قدرت فزایندەی حزب اپوزیسیون جمهوری خواه خلق، این عامل هم موثر بود:
گسترش نفوذ و هژمونی اسرائیل در منطقه و جنگ قریب الوقوع با ایران و بدل شدن آن به رقیب استراتژیک ترکیه.
فرض اردوغان این بود: پس از چهل سال جنگ  پ.ک.ک از میان نرفته و علیرغم فرسوده شدن توان نظامی آن بر اثر پیشرفت های ترکیه در جنگ هوایی، هنوز قادر است به تهدیدی ژئوپولتیک در بازی های منطقەای تبدیل شود.

نگرانی اصلی،  نزدیک شدن کردها و اسرائیل در سوریه بود. جایی که پس از دو دهه رقابت، ترک ها آن را از چنگ ایران در آورده و چالش اصلی تسلط کردها بر شمال شرق و شرق آن بود.
این  نقطه ای بود که بر اساس منطق ژئوپولتیک می توانست قامیشلو و تل آویو را با اهداف متفاوت بهم نزدیک کند.

روند صلح با ارزیابی فوق و نیز افول جایگاه ممتاز قبلی اردوغان در میان رای دهندگان آغاز شد.
ترکیە از هراس مخالفت های داخلی و احتیاط های روان شناختی آن را ترکیەی بدون ترور می نامد. کردها اما آن را روند صلح و جامعەی دمکراتیک می نامند.
محتوا یکسان است. کردها قرار نیست هیچ دستاورد ارضی در قالب خودمختاری دریافت کنند. اما بناست جمهوری ترکیه از نو و بر اساس شراکت برابر کردها و ترک ها ساخت یابی شود.

هرچند مبهم بودن روند و لنگ لنگان راه رفتن دو طرف امکان ارزیابی پیشرفتی راستین را دشوار کرده است.
اردوغان دو روز قبل با هدف اعمال فشار به پ.ک.ک که با تردید به روند مصالحه می نگرد، اجازەی انتشار پیام ویدئویی اوجالان را داد.
پس از 27 سال این نخستین بار بود که رهبر زندانی پ.ک.ک که کیش شخصیت پررنگی دارد، امکان انتشار پیام تصویری می یافت.
اوجالان خطاب به همرزمان سابقش گفت، اسیر بازی اول تو، بعد من نشوند و روی صداقت دولت حساب کنند.
با اقدام امروز پ.ک،ک نشان داد که به صورت کجدار و مریز و نمادین به فراخوان رهبر کاریزماتیک خود پاسخ داده است.
گروهی سی نفره سلاح های عمدتا سبک خود را در مکانی سمبلیک در تاریخ مبارزات مسلحانەی کردها بر زمین نهاده و توپ را به زمین دولت شوت کردند.
غار جاسنه در 50 کیلومتری سلیمانیه جایی است که شیخ محمود حفید رهبر استقلال طلب کردهای عراق پس از شکست ڵز قوای انگلیس در سال 1923 به آن پناه برد و تشکیلات حکومتی خود را در آن مستقر کرد.
از آن زمان و بعدا در دوران بعث این غار به سمبل رستاخیز و خیزش دوبارەی کردها پس از دورەهای شکست و فترت تبدیل شد.
اشارەی تلویحی به آغاز دوباره در صورت شکست گفتگوها!

مراسم امروز با شکست دور دوم گفت گوهای دولت موقت دمشق و کردها هم مصادف شد.
کردهای متحد پ.ک.ک در سوریه علیرغم افول حمایت آمریکا، حاضر نیستند از دستور کار خودمختاری و فدرالیسم کوتاه بیایند.
چالش اصلی هم اینجاست. پ.ک.ک بر اساس دو دستور کار مجزا به روند ‌آشتی پیوسته است.
دمکراتیزاسیون و اصلاحات لیبرالی در ترکیه و ایجاد اقلیمی مشابه اقلیم کردستان عراق در سوریه.
در ماه های اخیر لحن مقامات ترکیه نسبت به موجودیت خودمختار کردهای شام تا حدی تعدیل شده و خطر یک حملەی بزرگ مقیاس فوری از میان رفته است.
تنش زدایی مذکور محصول روند کنونی است.
پرسش اصلی این است که به فرض تداوم این روند و موفقیت نهایی آن، آیا ترکیه حاضر به بازنویسی قانون اساسی و به رسمیت شناختن اقلیم خودمختار سوریه می شود؟
پاسخ قطعی به این پرسش در گرو مسائل بسیاری است. از روند پیچیده و چند وجهی سیاست داخلی گرفته تا آیندەی رقابت راهبردی با اسرائیل و حتی نحوەی حل و فصل منازعات تهران و تل آویو.
به صورت کلی اسرائیل بر آن است که اجازه ندهد دگربار حاکمیتی متمرکز و قدرتمند در دمشق پا بگیرد و در این مسیر به کردها به چشم متحدی باالقوه می نگرد.
احتمالا تنها راه ترکیه برای مقابله با این چالش، برقراری روابط نزدیک با کردهای سوریه مشابه اقلیم کردستان و موازنه سازی علیه نفوذ اسرائیل است.
االبته اصلاحات در ساخت حقوقی ترکیه را باید به میان مدت واگذار نمود.اما در کوتاه مدت برخی گشایش های سیاسی در ساختار حقیقی قابل انتظار است

@sirwan_weekl
2👍2
🔺آغاز چرخش تاریخی کردها
🎤بدرود اسلحه
سلام سیاست‌ورزی


سیروان: آیین نمادین و تاریخیِ آغاز سیاست‌ورزی و پایان نبرد نظامی برای «پ. ک. ک»، ساعت ١١ صبح ١١ ژوئیه ٢٠٢۵ میلادی برابر با ٢٠ تیرماه ١۴٠۴ شمسی به وقت اقلیم کردستان در دهانه‌ی دره منتهی به غار «جاسنه» در نزدیکی شهرک «سورداش» از توابع شهرستان «دوکان» در ۵٠ کیلومتری «سلیمانیه» برگزار شد.
میهمانان این آیین، نمایندگان کُرد و تُرک از احزاب و شخصیت‌های کشورهای ترکیه و عراق و اقلیم کردستان بودند که ١۵ گریلای زن و ١۵ گریلای مرد را در صحنه‌ای با عکسی بزرگ از «عبدالله اوجالان» تماشاگر بودند تا فرمان خلع سلاح نمادین اجرا کنند.
آن سوتر از صحنه، آتشدان‌ بزرگ، سلاح‌های پیشمرگان را یکی یکی در خود جای داد تا سی «اسلحه» در آتش بسوزد و اندیشه و سیاست‌ورزی و آشتی جای آن را بگیرد.
خبرگزاری‌ها می‌گویند قرار است ماه آینده هم، ٣٠ گریلای دیگر اسلحه‌های خود را به آتش بسپارند تا روند سیاست‌ورزی کُردها در ترکیه جان بیشتری گیرد.

@sirwan_weekl
👏2🙏2
سیروان شماره ١٣٣٤ تاریخ ٢١ تیرماه ١٤٠٤

٢٣سال پروپاگاندا برای هیچ

🔹 تبلیغات تله کابین!
🔸دولت و مردم علیه تجاوز شهرداری به آبیدر
🔹موفقیت های امید بخش پزشکی در کردستان
🔸بیانیه مهم اوجالان/ به قدرت سیاست و صلح اجتماعی باور دارم، نه سلاح
🔹بازگشت از فاجعه
🔸پارادوکس انحلال حزبی « پ.کا.کا» و عشیره گرایی « هرکی»/ یادداشت دکتر صلاح قاسمیانی
🔹کتاب کودک موثرترین ابزار برای کاشت بذر آگاهی / مصاحبه سیروان با جبار شافعی زاده نویسنده حوزه ادبیات کودک و نوجوان
🔸کودک: زبان، تخیل و هویت/ یادداشت دکتر رشید احمدی فر
🔹مرحوم سید صالح سید الشهدایی شناسنامه ورزش کردستان
🔸هەموو هیچەکانی شێعری مەحوی/د. ڕەهبەر مەحموودزاده

بە بۆنەی ٧٧ـه‌مین ساڵوەگەری کۆچی دوایی خولاسەنووسی مێژووی کورد

🔹شوێنی ئەمین زەکی بەگ لە مێژوونووسیی کورددا

@sirwan_weekl
👌2
٢٣ سال پروپاگاندا برای هیچ.doc
94.5 KB
٢٣ سال پروپاگاندا برای هیچ

تبلیغات تِله کابین!

📌متن کامل گزارش اختصاصی سیروان از ٢٣ سال پروپاگاندا برای ساخت تله کابین در سنندج

@sirwan_weekl
👌2
1334.pdf
11.3 MB
نسخه کامل ١٣٣٤ سیروان تاریخ ٢١ تیرماه ١٤٠٤

@sirwan_weekl
👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴مجرم کودک آزار در بوکان به دار آویخته شد

سیروان: حکم متهمی که به اتهام آزار دخترکی شش‌ساله در بوکان در روند قضایی به اعدام محکوم شده بود، سحرگاه امروز در حضور صدها تن از مردم شهر در «ملاء عام» اجرا شد. مجرم، جوانی ۱۹‌ساله و ساکن یکی از شهرهای اطراف بوکان بود.
این کودک آزاری دی ماه سال گذشته فاش شد و متهم برای جلوگیری از افشای موضوع تجاوز، کودک را مورد ضرب‌و‌جرح شدید قرار داد و کودک در بیمارستان فوت شد.
خبرگزاری‌ها نقل کردند، در بازپرسی‌های به‌عمل‌آمده مشخص شده که پدر کودک با خواهر متهم روابط ناسالم داشته و متهم نیز با سوءاستفاده از این روابط، وارد آن خانه شده و به کودک او تجاوز کرده است.
رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی به «میزان» گفت: رای صادره پس از فرجام‌خواهی در دیوان عالی کشور تایید و حکم با مطالبه اولیای دم و شهروندان و به لحاظ جریحه‌دار‌شدن عواطف و احساسات عمومی، در ملاءعام اجرا شد.
@sirwan_weekly
👍32👌1
⭕️دولت از بداخلاقی مخالفان مذاکره نترسد

✍️ مسیح مهاجری در روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:

◀️ اصل مذاکره، نه از نظر شرعی، نه از نظر قانونی و نه از نظر عقلی و عرفی، مذموم و ممنوع نیست. زمان، شرایط و چگونگی مذاکره نیز اموری هستند که تصمیم‌گیری درباره آنها برعهده مسئولان و حکمرانان است کما اینکه مسئولیت عواقب آن نیز برعهده آنهاست.

◀️ اینکه مخالفان مذاکره با چه انگیزه‌هائی دارای چنین نظری هستند موضوع قابل تأملی است ولی نباید از این واقعیت غفلت کرد که در هر جامعه‌ای افراد و گروه‌ها و جریان‌های سیاسی برای ابراز نظر خود درباره موضوعات مختلف آزادند.

◀️ مهم اینست که آنها نظر خود را بگویند و مسئولان و حکمرانان بعد از شنیدن نقطه ‌نظرهای مختلف تصمیم خود را براساس منافع ملی و مصالح عمومی بگیرند و به آن عمل کنند.
@sirwan_weekly
👍2
🔸رئیس مشترک شورای رهبری کنگره جوامع کردستان می گوید «پ.ک.ک» دیگر وجود ندارد

🔻سیروان: «بسه هوزات»، فرمانده ارشد زن حزب کارگران کردستان در حاشیه مراسم خلع سلاح پ.ک.ک، به خبرگزاری فرانسه گفت که «پ.ک.ک دیگر وجود ندارد» و اعضای این گروه خواهان بازگشت به ترکیه و مشارکت در سیاست دموکراتیک هستند.
هوزات گفت: «ما دیگر نمی‌خواهیم مبارزه مسلحانه علیه ترکیه داشته باشیم. می‌خواهیم به ترکیه بازگردیم و در فعالیت های سیاسی دموکراتیک مشارکت کنیم».
به گفته او، «اگر فردا آپو (عبدالله اوجالان) آزاد شود و ترکیه اصلاحات قانونی لازم را اجرا کند، ما ظرف یک هفته آماده‌ایم وارد سیاست شویم.»
بسه هوزات تاکید کرد که «او باید آزادانه بتواند این روند را رهبری کند. ما دلمان برای او تنگ شده و حرف‌های زیادی برای گفت‌وگو داریم.»/کردپرس
@sirwan_weekly
5🙏2💯1
⭕️ثبت و تشکیل تعاونی‌های
تازه تاسیس‌، هوشمند شد


🔻سیروان: مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان می‌گوید با هدف تسهیلگری در ارائه خدمات به مردم «ثبت و تشکیل تعاونی‌ها» تازه تاسیس،‌صرفاً از طریق سامانه جامع و هوشمند بخش تعاون انجام می‌گیرد.
مردم می‌توانند با مراجعه به سامانه جامع و هوشمند بخش تعاون به آدرس «taavoni. mcls. gov. ir» نسبت به تشکیل و ثبت انواع شرکت‌های تعاونی اقدام کنند.
@sirwan_weekly
👍1
تعطیلی معادن تعطیل!

سیروان: در جریان نشست شورای معادن استان کردستان به مناقشه «درخواست تعطیلی» شماری از معادن کردستان خاتمه داد شد و استاندار کردستان در جمع‌بندی  این نشست دستور داد که در سال ١۴٠۴ اجازه «تعطیل شدن هیچ معدنی در کردستان صادر نشود.»
آرش زره‌تن لهونی از اعضای شورای معادن کردستان خواست به واحدهایی که درخواست تعطیلی برای سال جاری‌دارند، رسیدگی و از آنها «حمایت» شود تا مشکل آنها برطرف شود. از این رو، درخواست‌های واحدهای متقاضی تعطیلی از دستور کار جلسه شورای معادن خارج شد.

@sirwan_weekly
3
زن/ زندگی/ صــلح

✍️ بهزاد احمدی


چه آنک «پ.ک.ک» بیش از چهار دهه در قامت حزبی چپ‌گرا اسلحه برگزید؛ مفهوم مبارزه چریکی را فهمید. چه اینک که با اسلحه به وداع نشسته؛ ضرورت گفتمانِ دموکراسی‌خواهانه را شناخت.
همه نمادها سخن می‌گویند.. دست، خورشیدی خاموش تابیده بر تاریخ.. قلب، رُمانی بلند سرخ‌گون و سرخاب، سراسر دل‌دادگی و دل‌مرد‌گی.. زن، پیشانی زیبایی‌شناسانه حزب.. پای‌افزار به تاخت و تأخیرْ ناظر.. اسلحه در وداعی تاریخی با قندیل.. ساعت به صفر نزدیک.. رنگ در تفاهمی یکنواخت میان کوهستان و یونیفرمی نظامی.. کوهستان، سمبل پشت‌گرمی کُردها.. گفتمانی در مرز خوف خشونت و بیم بخشش.. پرتره اوجالان بر پرده نمایش، هم‌پای هبوط گریلا از پله‌ها ایستاده به‌سان رهبری کاریزماتیک در مرکز ثقل زن و مرد کُرد.. «آپوئیسم» در تاروپود حزب جاری‌ست چه در سنگر چه در بند.. رهبری شرقی رو به جهان ایستاده؛ نه برای مبارزه بل‌که برای مذاکره.. «مکتبی» که زن کُرد را به پیشران مبارزه و مصالحه آورد.. نمایش سوزاندن ۳۰ تفنگ به‌نوعی درام حماسی و سمبلیک در قلب کوهستان «جاسنه» بود که به دولتمردان ترکیه بگوید: اشتباه نکنید «پ.ک.ک» هم با زبان مبارزه آشناست و هم با سیاستِ صلح…
@sirwan_weekly
🙏3
جزئیات جدید از حمله رژیم صهیونیستی به جلسه شورای‌عالی امنیت ملی/ رییس‌جمهور کجا مجروح شد؟

پیش از ظهر روز دوشنبه ۲۶ خرداد، درحالی که جلسه شورای‌عالی امنیت ملی با حضور روسای سه قوه و دیگر مقامات ارشد در طبقات زیرین یک ساختمان در غرب تهران درحال برگزاری بود، حمله آغاز شد.

◀️ مدل این حمله مشابه عملیات ترور شهید سید حسن نصرالله طراحی شده بود. مهاجمان با شلیک ۶ بمب یا موشک، ورودی‌ها و خروجی‌های ساختمان را هدف قرار دادند تا مسیرهای فرار را مسدود و جریان هوا را قطع کنند.

◀️ پس از انفجارها، برق طبقه قطع می‌شود، اما مسئولان با استفاده از یک دریچه اضطراری که از قبل پیش‌بینی شده بود، خود را به بیرون از ساختمان رساندند.

◀️ برخی از مسئولان از جمله رئیس‌جمهور در حین خروج دچار جراحات مختصری در ناحیه پا شدند. 

◀️ با توجه به دقت اطلاعاتی که دشمن برای این حمله داشته، احتمال وجود عامل نفوذی درحال بررسی است. فارس
1😡1
🔴 از باور بە تقدیر شاهانه تا سوژهٔ گمشده در آینه توهمات قدرت

✍️ قباد آرش


شاهزاده رضا پهلوی، به مثابه آخرین تجسم سلطنت در ایران، در سالهای اخیر نه تنها سقوطی سیاسی را تجربه کرده، بلکه فروپاشی معرفت‌شناختیِ فاجعه‌باری را از خود به نمایش گذاشته است. تحلیل فلسفی شکست او، فراتر از خطاهای تاکتیکی، پرده از بحران عمیق‌تری برمی‌دارد: اسارت در زندان بازتاب‌های تحریف‌شده خویشتن.
ناخوداگاه شاهزاده رضا پهلوی وی را نه با "جامعه ایران"، که با تصویری آرمانی‌سازی‌شده و مطیع از ایران و تکثر هویتی اش مواجه می‌سازد.
وی جامعه را نه به عنوان "دیگری" دارای عاملیت و خواست مستقل، که صرفاً ابژه‌ای منفعل برای پروژه‌های مدرنیزاسیون خود و القای دیالکتیک شبان و رمه می‌بیند. جهان‌بینی وی، آمیزه‌ای متناقض از باور به تقدیر شاهانه، مدرنیسم سطحی و وابستگی به قدرت‌های خارجی است.
موقعیت تراژیک وی و توهم خودارجاعی و انتظار او برای بازگشت به سلطنت، نشان‌دهنده فروپاشی کامل رابطه سوژه - ابژه است و جامعه، به کلی از دایره ادراک او خارج شده و انتظار وی برای بازگشت به سلطنت، بازتابی بیمارگونه از خودشیفتگی قدرت مطلقه است که در آن، "مردم" تنها در گفتمان حاکم و به عنوان تابعی از اراده شاه معنا می‌یابند. حذف کامل عاملیت مردم و تاریخ از معادله ذهنی او و یارانش، "توهم عریان" را در گفتمان وی آشکار ساخته است.
رضا پهلوی، بهمثابه سوژهٔ سیاسی، در فضایی پارادوکسیکال سکنی گزیده است: از سویی، خود را وارث مشروعیت تاریخیِ سلطنت می داند و از دیگرسو، در گسست کامل از جغرافیای زیستیِ ایران، در لس آنجلس به سر می برد. این فاصلهٔ نه تنها شکاف معرفت شناختی او را با جامعهٔ ایران عمیق تر کرده، بلکه توهم پادشاهی را به هستهٔ مرکزی گفتمانش تبدیل کرده است. او در انزوای خود، جامعه ای را خطاب قرار میدهد که نه تغییرات ساختاری اش را درک میکند، نه دردهای طبقاتی اش را می شناسد و نه گفتمانهای نوین مقاومت در آن را می فهمد.
وی، ایران را در قالب نوستالژی پیشاانقلاب متصور می شود؛ تصویری که با واقعیتِ ایرانِ امروز، جنبشهای اجتماعی، کنشگران سیاسی و مدنی به روز و تحولات هویت خواهانه در تضاد است. او هرگز از خود نمی پرسد چرا شعارهای مترقی در دل جنبشهای مردمی زاده شد، نه در گفتمان سلطنت طلبی. 
او اعتراضات را صرفاً به مثابه "فرصتی برای ظهور خود و گفتمانش" می بیند، نه پدیداری چندلایه با خواسته های اقتصادی، معیشتی، اجتماعی، جنسیتی، هویتی و محیط زیستی.
یوتوپیای شکست خوردهٔ مشروعیت بدون مردم در ساختار ذهنی حکمای خاورمیانه موج می زند. شاهزاده خودخوانده نیز از این قاعده مستثنی نیست و مشروعیت مدنظر وی نه در "فضای عمومی گفتوگومحور"، بلکه در حلقه های محدود سلطنت طلبان محبوس است و قدرت برای وی میراث خانوادگی به شمار می آید.

@sirwan_weekly
🔻 آموزش‌و‌پرورش ساخت یک زمین چمن مصنوعی بزرگ را در سنندج آغاز کرد

🔸سیروان: آموزش‌و‌پرورش کردستان، ساخت یک زمین مصنوعی که به گفته مسئولان این اداره، «بزرگترین چمن مصنوعی غرب کشور» است را در سنندج آغاز کرده است.
مدیرکل آموزش‌و‌پرورش کردستان گفته «از دو دهه پیش این زمین فوتبال مخروبه و بلااستفاده بوده است». این زمین، هفت هزار مترمربع مساحت دارد. استخر شنا، خوابگاه، سالن غذا خوری و سالن‌های جلسات و آمفی تئاتر از دیگر ظرفیت‌های پیرامونی این زمین فوتبال است.
او تایید کرده، شهرداری سنندج بخشی ازهزینه‌های آماده‌سازی را تامین و از محل درآمدهای اختصاصی معاونت تربیت بدنی آموزش‌و‌پرورش بخشی دیگر تامین می‌شود. پیش بینی‌شده، این پروژه تا پایان شهریورماه امسال به بهره‌برداری برسد.
@sirwan_weekly
🔴 قاچاقچی «۲۰۰ هزار یورو» ارز، شش میلیارد تومان جریمه شد

🔺سیروان: مدیرکل تعزیرات حکومتی کردستان می‌گوید که یک قاچاقچی ارز که «۲۰۰ هزار یورو» از او کشف و ضبط شده، ۶۱ میلیارد و ۲۲۳ میلیون ریال جزای نقدی معادل ارزش ریالی کالا جریمه شده است.
«حسین رحیمیان» به ایرنا گفته: ارز از یک مسافر در محور تهران – مریوان توسط نیروهای امنیتی کشف و در شعبه چهارم ویژه رسیدگی به تخلفات قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی شهرستان سنندج رسیدگی شد.
@sirwan_weekly
1
🔻۸۸ پهنه برای احداث «مزرعه انرژی خورشیدی» در کردستان شناسایی شد

🔹سیروان: در نشستی اداری که دیروز برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در سنندج برپا شد، مقامات مسئول تایید کردند، «۸۸ پهنه برای احداث مزرعه‌های انرژی‌های خورشیدی در کردستان شناسایی شده است».
دولت در یک برنامه کلان، پیش بینی کرده امسال ۳۵ هزار‌مگاوات برق خورشیدی تولید کند. سهم کردستان از این مقدار، «۲۴ مگاوات» است.
معاون عمرانی استاندار کردستان گفته ۸۸ پهنه شناسایی شده آماده واگذاری به سرمایه‌گذاران و متقاضیان احداث توسعه مزرعه‌های انرژی‌های خورشیدی است و پس از اهلیت‌سنجی متقاضیان مجوز بهره‌برداری در کمترین زمان صادر می‌شود.
@sirwan_weekly
2025/07/13 05:40:27
Back to Top
HTML Embed Code: