Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢دِتِ لُر (دختر لر) تا دم مرگ چی شیر میجنگه.
خوورونم (خواهرانم) خیلیَن، هزار هزارن؛ سی تقاص خین مِه سر ورمیارن.

این داغ تازه است و تازه می‌ماند. انتقام نیکا و نیکاها را با ادامه مبارزه در برابر زن ستیزی و کودک کشی باید گرفت.

#نیکا_شاکرمی
#ژن_ژیان_ئازادی
#زن_زندگى_آزادى
Forwarded from BBCPersian
🔻اسنادی که بی‌بی‌سی به دست آورده و آنها را بررسی و تایید کرده، نشان می‌دهند که اعضای سپاه پاسداران در جریان عتراضات سراسری ۱۴۰۱ ایران، نیکا شاکرمی را بازداشت و بعد از تعرض جنسی، به قتل رسانده‌اند. این اسناد از جمله حاوی اقرار مامورانی است که مستقیما در این ماجرا دست داشته‌اند. بی‌بی‌سی با استفاده از این اسناد کوشیده آنچه را که بر نیکا شاکرمی، معترض ۱۶ ساله، از زمان بازداشت تا ناپدید شدنش گذشته، بازسازی کند.
گزارش رها کنسرا را در یوتیوب بینید.

محتوای این گزارش برای بعضی ممکن است ناراحت‌کننده باشد‌‌.

https://bbc.in/4aXswL5
@BBCPersian
🔰چرا گزارش بی بی سی در مورد نیکا شاکرمی درست است؟
عقیل دغاقله

گزارش بی بی سی در مورد نیکا شاکرمی به شدت دهشتناک است، دردآور است. در حقیقت به دشواری می توان آن را خواند و بغض نکرد. تصور اینکه دختری ۱۶ ساله این همه درد را تحمل کرده باشد، و مورد تعرض قرار گرفته باشد و با باتوم و شوکر به قتل رسیده باشد مو بر تن هر انسانی سیخ می کند. ما را از انسان بودن خویش پشیمان می سازد.

با این همه هستند افرادی که هنوز در رسانه های اجتماعی دنبال صحت سنجی آن هستند. بحث عقلی و نقلی می کنند که آیا می توان به آن اعتماد کرد یا خیر. مدعای این نوشته این است که باید گزارش بی بی سی در مورد نیکا شاکرمی را درست و معتبر تلقی کرد و بر اساس حقیقی بودن این گزارش کنشگری کرد. چرا؟

به دلیل شناختی که از روابط قدرت داریم. آنکه صاحب قدرت است توانایی کافی برای جعل حقیقت را دارد. او می تواند در روایت ها دستکاری کند، شاهد بخرد، قاضی را همراه کند و هزار و یک کار دیگر برای بر زمین زدن قربانی و پنهان کردن اصل ماجرا انجام دهد. فرد قربانی اما فاقد همه این ابزارهاست. او از همان لحظه ای که وارد میدان افکار عمومی می شود باخته به میدان می آید.

مثال این رابطه نامتقارن زنی است که ادعا می کند مورد تعرض رئیس اش قرار گرفته است. آن زن هیچ قدرتی ندارد تا ادعای خود را ثابت کند. مردم عادی ممکن است روایتش را مخدوش ببینند. در حالی که آن رئیس این قدرت را دارد که همکارانی را به میدان آورد که به نفع او شهادت دهند، می تواند سند سازی کند، می تواند حامیان آن زن و شاهدان او را نیز تهدید، تطمیع و ساکت کند. در این مثال فرضی نیز ما نمی دانیم که دقیقا چه رخ داده است اما از منظر اخلاقی وظیفه داریم که روایت این زن را بپذیریم، در کنار او بایستیم و آن رئیس را پاسخگو کنیم. به این دلیل که دینامیک قدرت را می شناسیم و از این طریق هم به تعهد اخلاقی خود عمل کرده ایم هم قدمی در مسیر کنترل صاحب قدرتان برداشته ایم.

آیا در چنین فرایندی امکان خطا وجود دارد؟ بالتبع که وجود دارد. اما احتمال خطا بسیار کمتر از زمانی است که در روایت های قربانیان تشکیک کنیم و به دنبال صحت سنجی آنها باشیم. این کار صاحبان قدرت است که خود را تطهیر کنند و کسی نباید بار این گناه تطهیر را به دوش کشد مگر آنکه بخشی از آن ساخت باشد. با پذیرش روایت قربانی ما آن فرد یا گروه مسلط را مجبور به پاسخگویی می کنیم. اما با تشکیک در روایت قربانی آن امکان پاسخگویی را منتفی می سازیم.

ممکن است بگویید که در رخداد اخیر طرف ماجرا نیکا شاکرمی نیست بلکه بی بی سی است. نکته درستی است. پاسخ این است که بی بی سی یک رسانه حرفه ای است که گزارشی درباره یکی از قربانیان اعتراضات اخیر داده است. بی بی سی روایتی از برخوردی می دهد که در یک سوی آن یک حکومت تا بن دندان مسلح قرار دارد و در سوی دیگر یک دختر ۱۵ ساله. درست است که نیکا نیست، اما با همان استدلال قبلی درباره دینامیک قدرت باید بنا را بر صحت این گزارش گذاشت. این حکومت است که باید ثابت کند چنین اتفاقی نیفتاده است. در حقیقت در اینجا ما با یک اصل دیگر نیز روبرو هستیم: حکومت همیشه مظنون به سوء تعامل با شهروندانش است. و این اصل در حکومت های استبدادی و توتالیتر صادق تر است.

برای آنکه موضوع روشن تر شود مثال دیگری بزنم. تصور کنید بی بی سی گزارش مشابهی می داد که پلیس آمریکا در جریان اعتراضات دانشجویی به یک دختر آمریکایی تعرض جنسی کرده و او را کشته است. آیا تشکیک می کنید یا این روایت را می پذیرید تا دولت آمریکا را مجبور کنید به آن اعتراف کند یا ثابت کند غیر از این است؟

شاید بگویید حکومت چگونه می تواند ثابت کند که اینگونه نبوده است؟ به طرق مختلف: سیستم قضایی مستقل و عادل، رسانه های مستقل، کمیته های حقیقت یاب، خبرنگارانی که آزادی تحقیق و نوشتن را دارند. اگر حکومتی اجازه وجود این ابزارها را بدهد در عمل اجازه حقیقت سنجی را می دهد. و در عمل این ابزارها و نهادها تبدیل به معیار حقیقت می شوند.

جمهوری اسلامی فاقد این ابزارهاست. یعنی به شکل عامدانه این ابزارها را از بین برده است. یکی از علل از بین بردن این ابزارها نیز امحاء روایت قربانیان و نا ممکن کردن حقیقت سنجی آن روایت هاست. نتیجه این می شود که وقتی ما با روایتی دهشتناک از قربانیان مواجه می شویم راهی برای اثبات آن نداشته باشیم. حکومت نیز تشکیک ایجاد می کند،‌عده ای نیز با تصور تیزبینی دنبال مخدوش کردن روایت قربانیان می روند. این مکانیسم آشنایی است که از طریق آن قربانی بار دیگر به مسلخ می رود. برای اینکه در این دام نیفتیم باید بی قید و شرط حقیقت را در روایت های قربانیان دید و به آنها متعهد بود. این حکومت است که باید ثابت کند این کار را نکرده است. کار ما چیزی نیست جز ایستادن در کنار قربانیان و روایت های آنان.

#فمینیسم_تفسیری_پرگمتیستی
🔰 نیکا؛ قربانی نظام، نه ماموران
✍️ مرتضی کاظمیان

گزارش بی‌بی‌سی جهانی از قتل نیکا شاکرمی، نوجوان آزاده و معترض، در متن خیزش زن، زندگی، آزادی، افزون بر شفاف‌سازی درباره چگونگی جان‌باختن نیکا، نام چند مامور امنیتی جمهوری اسلامی را فاش کرده است.
اما آیا نیکا، قربانی تنها چند نیروی دستگاه سرکوب نظام ولایت فقیهی بوده است؟

▪️نخست؛ ماموران ساختار سرکوبگر

نیروهای امنیتی که نیکا را هدف ربایش و بازداشت و آزار جنسی و خشونت جسمی قرار دادند و به قتل رساندند، بازوهای میدانی یک ساختار سرکوبگر بوده‌اند.
نیروهایی که آموزش‌ دیده‌، و برای هدف قراردادن معترضان، در شبکه‌ای طراحی‌شده و در چهارچوب راهبردی میدانی، اقدام کرده‌اند.
عاملان بازداشت و قتل نیکا، نیروهایی خودسر و خودجوش نبوده‌اند که برحسب تکلیف ایدئولوژیک، با معترضان وارد درگیری شده باشند.
بازوهای سرکوب میدانی، براساس این گزارش، به‌گونه‌ای هدفمند نیکا را شکار و بازداشت و با خودروی امنیتی منتقل کرده‌اند.
آنها در سازمان سرکوب رسمی و شبکه‌ای قدرت، و در راستای وظایف محوله امنیتی، پروژه اقدام را در خیابان عملیاتی کرده‌اند.

▪️دیگر؛ ماموران مورد حمایت دستگاه قضائی

عاملان ربایش و قتل نیکا، براساس مستندات منتشرشده، مورد تحقیق قضائی قرار گرفته‌اند؛ اما نه تنها خبری از برخورد حقوقی با آنها گزارش نشده، بلکه دست‌کم در یک مورد، تشویق شده و ارتقاء مقام گرفته‌اند.
به بیان دیگر، دستگاه قضائی از زمان انتشار خبر جان‌باختن نیکا، نه‌ تنها درباره قتل او‌ پرده‌پوشی و دروغ‌گویی کرده، بلکه عاملان و مطلعان قتل را هم مورد حمایت قرار داده است.
دستگاه قضائی با انتشار داده‌های نادرست و یکسر مجعول درباره چگونگی قتل نیکا، و حتی تهدید منتقدان و روزنامه‌نگاران پیگیر پرونده، در عمل شریک جرم و جنایت شده است.
پرونده متهمان قتل نیکا، در تمام یک‌سال‌ونیم گذشته، با پنهان‌کاری عامدانه مقام‌ها و نهادهای قضائی مطلع و مرتبط همراه شده است؛ مواجهه و رویکردی که از یک‌سو عدالت را قربانی کرده، و از سویی سرکوبگران و ستم‌پیشه‌گان را برای تداوم اقدام‌های غیرقانونی و غیرانسانی خود، تحریک و تقویت کرده است.

▪️سه؛ رسانه‌های رسمی درخدمت مجرمان

خبرگزاری‌های حکومتی و صداوسیمای جمهوری اسلامی از همان فردای انتشار خبر جان‌باختن نوجوان معترض، با پخش گزارش‌های ساختگی و دروغین، پا به میدان فریب افکار عمومی گذاشتند. رسانه‌هایی که باید دغدغه‌دار کشف حقیقت و خیر عمومی باشند، همچون پرونده‌های مشابه و دیگر موارد، به استخدام نهادهای امنیتی درآمدند و در عمل، خادم و حامی عاملان قتل شدند.
تکثیر داده‌های کذب در رسانه‌های حکومتی و صداوسیما، بازتولید و تقویت نرم‌افزاری سرکوب گسترده، پا‌به‌پای سرکوب سخت‌افزاری، با باتوم و گلوله و بازداشت، در خیابان بوده است؛ تحریف حقیقت و سانسور، در کنار تقدیس خشونت و ارعاب.

▪️چهار؛ حفظ نظام، اوجب واجبات

وقتی رهبر جمهوری اسلامی تصریح می‌کند: «حفظ نظام اوجب واجبات است» پس مفروض خواهد بود که برای ادامه بقای غیردموکراتیک و اقتدار نامشروع رژیم ولایت فقیهی، هر اقدام و رفتاری موجه و مورد حمایت هسته سخت قدرت است.
هدف، یعنی حفظ و بقای نظام، هر وسیله‌ای را توجیه می‌کند. این‌چنین، اخلاق و رعایت حقوق شهروندان و پاسداشت قانون، به مسلخ حفظ نظام، به‌مثابه اوجب واجبات، خواهد رفت؛ سرکوب خونین شهروندان معترض، قابل توجیه و بلکه ضروری خواهد شد؛ و مقام‌ها و نهادهای ساختار قدرت از کنشگران حامی و همراه خود، پشتیبانی خواهند کرد.
سرکوب جنبش سبز، اعتراض‌های آبان۹۸ و خیزش زن، زندگی، آزادی، تنها سه شاهد از تبلور چنین نگاه و رویکردی در نظام استبدادی متکی بر حاکم خودکامه و ولایت فقیهی است.

▪️آخر؛ مجرمان در ساختار جرم‌پرور

نیروهای سرکوبگر در جمهوری اسلامی به تجربه دریافته‌اند که دستی گشوده در برخورد خشونت‌بار و تجاوزگری دارند. این را ماموران نظام و بازوهای ارعاب نظام، از خیابان گرفته تا ون نیروهای انتظامی و امنیتی، و از اتاق‌های بازجویی تا دادگاه‌ها، اجرایی و عملیاتی می‌کنند. اقداماتی بی‌گمان،مستظهر به  خودکامگی مستقر و قانون‌گریزی مسلط.
بازوهای سرکوب،نه تنها در خدمت دستگاه قدرت هستند، بلکه همزمان از منابع و موقعیت‌ها به‌گونه‌ای غیرقانونی و غیراخلاقی، کام‌جویی و سوء‌استفاده می‌کنند.
این‌گونه، ساختار استبدادی،عدالت‌ستیز و قانون‌گریز مستقر، از طرفی تابعان و مجرمان همراه خود را مورد حمایت قرار می‌دهد، و از طرف دیگر،وضع غیرمنصفانه و  ضدانسانی را بازتولید می‌کند.
(P. 1)
#فمینیسم_تفسیری_پرگمتیستی
چنین است که با اطمینان می‌توان گفت، نیکا و نیکاها نه قربانی اقدام چند مامور امنیتی، که قربانی یک نظام حکمرانی شده‌اند. حاکمیت و ساختاری که افزون بر غارت و حیف‌ومیل ثروت و سرمایه‌های ملی،منابع انسانی ایران را هدف قرار داده، و جملگی را قربانی کام‌جویی و شیفتگی خود به قدرت کرده است.
(P. 2)
#فمینیسم_تفسیری_پرگمتیستی
📣نشست مشترک گروه‌های تخصصی جامعه شناسی تفسیری، جامعه‌شناسی سیاسی و جامعه‌شناسی صلح انجمن جامعه‌شناسی ایران به مناسبت روز جهانی کارگر:

جایگاه کارگران در ساختمان صلح اجتماعی

💢با حضور:

🔘بی‌تا مدنی، جامعه‌شناس، مدیر گروه جامعه‌شناسی‌ تفسیری

🔘احمد بخارایی، جامعه‌شناس، مدیر گروه جامعه‌شناسی سیاسی

🔘محمد مالجو، اقتصاددان

🔘پرویز صداقت، افتصاددان

🔘مدیر نشست: حسن امیدوار

▪️مکان: تهران، خیابان انقلاب، خیابان وصال، کوچه‌ی نایبی، پلاک 23، باشگاه اندیشه

▪️ زمان: پنج‌شنبه، 13 اردیبهشت 1403، ساعت 16:30 الی 19:30

▪️کد حضور آنلاین از طریق گوگل‌میت:
rfx-ybep-cnx
حضور برای عموم علاقه‌مندان آزاد و رایگان است.

#فمینیسم_تفسیری_پرگمتیستی
Forwarded from اتچ بات
«جامعه شناسی علم شناخت واقعیت اجتماعی است»

🌎اتحادیه جامعه شناسان ایرانی در تلگرام (اِجادَت)، فهرست زیر را در حوزه های گوناگون علوم اجتماعی تدارک دیده است. با انتشار آن در کانال های مختلف، به ترویج بینش جامعه شناختی کمک کنیم.



علی نوری
🔘خانواده ایرانی و مسائل اجتماعی
🆔@iranian_familyy

مینا شیروانی ناغانی
🔘جامعه‌شناسی اقتصادی و توسعه
🆔@Sociology_Development_economic

بی‌تا مدنی
🔘مطالعات فمینیستی پرگمتیستی
🆔@sociology_of_sport

حسین پرويز اجلالی
🔘جامعه شناس ایرانی
🆔@iransociologista

احمد فعال
🔘تحلیل های نظری در جامعه شناسی و سیاست
🆔@bayane_azadi

مسعود زمانی مقدم
🔘روش و پژوهش کیفی
🆔@qualitative_methodology

سیامک زند رضوی
🔘جامعه شناسی مردم مدار
🆔@szandrazavi

محمدحسن علایی
🔘آکادمی وفاق؛ رویکردهای جامعه‌شناختی
🆔@sociologicalperspectives

فریبا نظری
🔘جامعه‌شناسی گروه‌های اجتماعی
🆔@Sociologyofsocialgroups

کاوه فرهادی
🔘انسان‌شناسی یاریگری، توسعه پایدار و زیست‌بوم‌داری
🆔@kaveh_farhadi

مصلح فتاح پور
🔘تحلیل آسیب های اجتماعی
🆔@Analysisisocialproblems

عادل سجودی
🔘جستاری در جامعه شناسی
🆔@GILsociologist

رضا تسلیمی طهرانی
🔘جامعه شناسی عمومی
🆔@taslimi_tehrani

🔘کانال علمی مطالعات زنان
🆔@womenstudiesisaorg

مسعود زمانی مقدم
🔘نوشته‌ها، مقالات و دوره‌های آموزشی
🆔@masoudzamanimoghadam

حسین شیران
🔘جامعه‌شناسی شرقی
🆔@OrientalSociology

اصغر ایزدی جیران
🔘آکادمی مردم‌شناسی
🆔@IzadiJeiran

آرش احدی مطلق
🔘جامعه شناسی و اخلاق
🆔@Sociology_of_Ethics

سعید معدنی
🔘هفت اقلیم
🆔@Saeed_Maadani

زهره دودانگه
🔘شهر و نظریه اجتماعی
🆔@urbansocialtheory

سودابه حیدری
🔘رادیولوگ؛ پادکستِ اجتماعی، علمی و فلسفی
🆔@Radio_Log

ح.ا.تنهایی
🔘جامعه شناسی تفسیری و نظری و درمانی ایران
🆔@hatanhai
عادل سجودی
🔘جستاری در جامعه شناسی
🆔@GILsociologist

فاطمه موسوی ویایه
🔘زنان و مسائل اجتماعی
🆔@women_socialproblems



🔗Click here to join us:

🆔 @madanibita
🆔 @dr_shirinvalipouri
🆔 @Mohamadzeinaliun
گزارش تصویری نشست مشترک سه گروه تفسیری، صلح پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت، به مناسبت روز جهانی کارگر، با ارائه:
احمد بخارایی
بی‌تا مدنی
حسن امیدوار
محمد مالجو
پرویز صداقت

گزارش متنی آن به زودی بر سایت انجمن و صفحات مرتبط نشر می‌يابد.

#جامعه‌شناسی_تفسیری
#فمینیسم_تفسیری_پرگمتیستی
#روز_جهانی_کارگر
2024/05/28 13:00:34
Back to Top
HTML Embed Code: