Telegram Web Link
همسرانە
💠 ضرورت اطلاع از زندگی امهات المومنین و زنان هم‌عصر پیامبر اکرم‌ﷺ (103) ❇️ ام‌المومنین سوده(رضی‌الله‌عنها) 🔸 خواستگاری خوله(رضی‌الله‌عنها) نزد سوده(رضی‌الله‌عنها) رفت و به او گفت: مژده بده که امروز بهترین روز زندگیت از زمانی‌که از مادر متولد شده‌ای است.…
💠 ضرورت اطلاع از زندگی امهات المومنین و زنان هم‌عصر پیامبر اکرم‌ﷺ (104)

❇️ ام‌المومنین سوده(رضی‌الله‌عنها)
🔸 راز ازدواج با سوده(رضی‌الله‌عنها)
سوده(رضی‌الله‌عنها) زنی بیوه و سالخورده بود، شاید بزرگتر از خدیجه(رضی‌الله‌عنها) و سنش به هفتاد رسیده بود، تفاوت سنی او با رسول‌ اللهﷺ بسیار زیاد بود.
وقتی قریشیان از ازدواج رسول اللهﷺ با سوده(رضی‌الله‌عنها) مطلع شدند، گفتند: آیا با عقل جور در می‌آید محمدی که با خدیجۀ زیبا و صاحب منصب ازدواج کرده است، با سوده ازدواج کند!
در حقیقت فقط انسان مومن که دین اسلام را درک می‌کند، راز ازدواج رسول اللهﷺ با سوده(رضی‌الله‌عنها) را درمی‌یابد، پیامبرﷺ از سر دلداری و به خاطر احتیاج سوده(رضی‌الله‌عنها) به ایشان با او ازدواج کرد و او را تحت کفالت خویش درآورد تا درسی باشد برای دیگر مردان که همواره ازدواجشان باید به خاطر انگیزه‌های والای اخلاقی و انسانی باشد، نه تنها مسائل جنسی!

از میان ازواج مطهرات این امتیاز مختص سوده(رضی‌الله‌عنها) است که پس از وفات حضرت خدیجه(رضی‌الله‌عنها)، رسول اکرمﷺ با او ازدواج کردند.

▫️عبدالله‌بن‌زمعه، برادر سوده که تا آن‌زمان کافر بود، وقتی از جریان ازدواج سوده با رسول‌ اللهﷺ باخبر شد، در حالی‌که خاک بر سر و روی خود می‌ریخت گفت: چه کار بدی شد! اما بعد از اینکه مسلمان شد همواره بر این عمل خود تأسف می‌خورد.

▫️در بعضی روایات آمده است که سوده(رضی‌الله‌عنها) زمانی‌که در خانۀ شوهر اولش بود، خوابی دید و آن‌را با شوهرش در میان گذاشت، شوهرش گفت: ممکن است در آیندۀ نزدیک من دار فانی را وداع گفته و تو به شرف همسری رسول‌ اللهﷺ نائل شوی؛ بعداً این خواب حرف به حرف تحقق پیدا کرد.

▫️پیامبر خداﷺ در حق بنی‌عامر نیکی فرمود به‌خصوص در حق سوده(رضی‌الله‌عنها) که در راه اسلام شکنجه‌های فراوانی را تحمل کرده بود.
اینگونه سوده(رضی‌الله‌عنها) در خانۀ پیامبر اکرمﷺ آرام گرفت و از تألماتش کاسته شد و ام‌المومنین گردید.
نکاح سوده(رضی‌الله‌عنها) در رمضان سال دهم بعثت انجام گرفت.

منابع:
- بانوان نمونه عصر پیامبر اکرمﷺ. مؤلفین: مولانا سعید انصاری ندوی، مولانا عبدالسلام ندوی.
- بانوان پیرامون رسول اللهﷺ. مؤلفین: محمود مهدی استامبولی، مصطفی ابوالنصر الشبلی.

💕@sonee87b
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
«یك زن صالح هرگز به این راضی نمی‌شود که شوهرش، او را بر پدر و مادر صالح خود ترجیح دهد».

📚 الرِّحلة الأخيرة؛ ٢٤٠
💕 @sonee87b
همسرانە
💠 ضرورت اطلاع از زندگی امهات المومنین و زنان هم‌عصر پیامبر اکرم‌ﷺ (104) ❇️ ام‌المومنین سوده(رضی‌الله‌عنها) 🔸 راز ازدواج با سوده(رضی‌الله‌عنها) سوده(رضی‌الله‌عنها) زنی بیوه و سالخورده بود، شاید بزرگتر از خدیجه(رضی‌الله‌عنها) و سنش به هفتاد رسیده بود، تفاوت…
💠 ضرورت اطلاع از زندگی امهات المومنین و زنان هم‌عصر پیامبر اکرم‌ﷺ (105)
❇️ ام‌المومنین سوده(رضی‌الله‌عنها)

🔸 ایجاد الفت با قبیلۀ بنی عبدشمس

پیامبرﷺ با این پیوند، الفتی بین قبیلۀ حضرت سوده(رضی‌الله‌عنها) یعنی بنی عبدشمس که از دشمنان پیامبرﷺ و بنی‌هاشم بودند، ایجاد نمود.
از همه مهمتر تنها چیزی ‌که می‌توانست پاسخگوی تلاش‌ها و نیکوکاری‌ها و دردهایی که سوده(رضی‌الله‌عنها) در راه آرمان اسلامی متحمل شده بود، ازدواج رسول اللهﷺ با او بود، که آن هم با خواست رسول‌ اللهﷺ تحقق پذیرفت.

مردم این اهتمام پیامبرِ مهربانی را با اعجاب و ستایش استقبال کردند و در نتیجه قبیلۀ سوده(رضی‌الله‌عنها) کینه‌های خود را در دشمنی و خصومت با رسول‌ اللهﷺ کم کردند و همچنین حضرت سوده(رضی‌الله‌عنها) برای همیشه از مرگ حتمی و هلاکت نجات یافت.

با این دیدگاه، اگر برای رسول اللهﷺ در این وصلت شائبه‌ای از رگه‌های شهوت‌رانی می‌بود، بدون شک به عوض این پیرزن پنجاه و پنج ساله، با نوجوانان باکرۀ پاکدامن، دختران باایمان قریش ازدواج می‌کرد.
اما آن پیامبر بزرگوارﷺ بالاتر و برتر از این سخن‌هاست و تلاش او برای این امور بی‌فایده نبود. بلکه تمام سعی او، پیروزی دعوت اسلامی و استوار کردن دین و تقویت آن در قلوب همۀ مردم بود.
لذا بسیاری از مردم قبیلۀ سوده(رضی‌الله‌عنها)، مسلمان شده و به سبب جذابیت دعوت اسلامی و یقینی که به آن پیدا کردند و به‌خاطر محبتی که به صاحب این رسالت عظیم و جوانمردی او و به‌سپاس اخلاق عالی و وفاداری زیبا و همت‌والایش، فوج فوج داخل دین اسلام گردیدند.

- برگرفته از کتاب همسران پاک پیامبرﷺ. تألیف: محمد محمود صوّاف. ترجمه: مصطفی احمدنور کهتوئی.

💕@sonee87b
همسرانە
💠 ضرورت اطلاع از زندگی امهات المومنین و زنان هم‌عصر پیامبر اکرم‌ﷺ (105) ❇️ ام‌المومنین سوده(رضی‌الله‌عنها) 🔸 ایجاد الفت با قبیلۀ بنی عبدشمس پیامبرﷺ با این پیوند، الفتی بین قبیلۀ حضرت سوده(رضی‌الله‌عنها) یعنی بنی عبدشمس که از دشمنان پیامبرﷺ و بنی‌هاشم بودند،…
💠 ضرورت اطلاع از زندگی امهات المومنین و زنان هم‌عصر پیامبر اکرم‌ﷺ (106)
❇️ ام‌المومنین سوده(رضی‌الله‌عنها)

🔸حالات زندگی سوده(رضی‌الله‌عنها)

در سال سیزدهم بعثت، زمانی‌که رسول اللهﷺ به مدینۀ منوره هجرت کردند، زیدبن‌حارثه(رضی‌الله‌عنه) را به مکه فرستادند تا سوده(رضی‌الله‌عنها) و دیگران را به مدینه انتقال دهد، سوده و فاطمۀ‌زهرا(رضی‌الله‌عنهما) با زیدبن‌حارثه(رضی‌الله‌عنه) به مدینۀ منوره رفتند.
رسول اللهﷺ وقتی با سوده(رضی‌الله‌عنها) ازدواج کرد به مدت دو سال با کسی ازدواج نکرد تا اینکه با عایشه(رضی‌الله‌عنها) ازدواج کرد.
مدتی‌که سوده(رضی‌الله‌عنها) با پیامبر اکرمﷺ زندگی کرد هیچ‌وقت پیش نیامد که سوده(رضی‌الله‌عنها) ناراحت شود و رسول‌ اللهﷺ همیشه احترام سوده و سن و سالش را نگه می‌داشتند.

🔸حلیه سوده(رضی‌الله‌عنها)

از حضرت عایشه(رضی‌الله‌عنها) روایت است: به غیر از سوده با دیدن هیچ زنی این آرزو در من به‌وجود نمی‌آمد که ای کاش روح من در قالب او می‌بود!
سوده(رضی‌الله‌عنها) از میان ازدواج مطهرات به لحاظِ قد و مقامت از همه بلندتر بود، عایشه(رضی‌الله‌عنها) می‌گوید: هرکس که او را می‌دید، دیگر ممکن نبود خود را از وی پنهان کند.
بنابر نقل کتابهای سیره او زنی مهربان بود و به گونه‌ای خاص راه می‌رفت که باعث خندۀ پیامبرﷺ می‌شد.
او وقتی رسول اللهﷺ را اندوهگین می‌دید عمداً در برابرش راه می‌رفت تا قلب پیامبرﷺ را شاد و خوشحال کند، با اینکه خیلی زیبا نبود، بسیار شوخ‌طبع بود.

منابع:
-زنان نامدار اسلام. مؤلف: علی کریم صالح.
-بانوان نمونه عصر پیامبر اکرمﷺ. مؤلف: مولانا سعید انصاری ندوی، مولانا عبدالسلام ندوی.

💕 @sonee87b
هنگامی‌ که کودک به‌طور مداوم تلفن‌همراه را در دست والدین خود و به‌طور کل اطرافیانش می‌بیند، این ذهنیت در او شکل می‌گیرد که تلفن‌همراه بخشی از نیازهای اساسی زندگی و وجودی اوست، و در طول رشد با مشاهده‌ی آنچه که می‌بیند به این قناعت می‌رسد باید در زندگی‌ او نیز وجود داشته باشد!

بنابراین باید بیشتر مراقب بود، موضوع بسیار مهم‌تر از بهانه‌ای است والدین می‌آورند که در موبایل خود برنامه‌های نامناسب و کانال‌های مورددار وجود ندارد تا فرزندمان از ما بیاموزد.

اما همین تلفن‌همراهی که در دستان شماست، خود تأثیر مخرب زیادی بر آینده‌شان و فاجعه‌ای که امروز با چشمان خود می‌بینیم خواهد گذاشت!

برای شفاف‌سازی بیشتر، این قضیه را در مورد در دست داشتن کتاب و مطالعه‌ی آن بر الگوگیری از شما، تفکر و تاثیر مثبت بر آینده‌ی آن‌ها مقایسه کنید.‌‌

💕 @sonee87b
همسرانە
💠 ضرورت اطلاع از زندگی امهات المومنین و زنان هم‌عصر پیامبر اکرم‌ﷺ (106) ❇️ ام‌المومنین سوده(رضی‌الله‌عنها) 🔸حالات زندگی سوده(رضی‌الله‌عنها) در سال سیزدهم بعثت، زمانی‌که رسول اللهﷺ به مدینۀ منوره هجرت کردند، زیدبن‌حارثه(رضی‌الله‌عنه) را به مکه فرستادند تا…
💠 ضرورت اطلاع از زندگی امهات المومنین و زنان هم‌عصر پیامبر اکرم‌ﷺ (107)
❇️ ام‌المومنین سوده(رضی‌الله‌عنها)

🔸لطف سیده سوده(رضی‌الله‌عنها) به حجاج

در حجة‌الوداع در سال دهم هجری سوده(رضی‌الله‌عنها) همراه رسول‌ اللهﷺ مراسم حج را به جای می‌آورد، سنت است وقتی فرد از عرفات تمام می‌شود به مزدلفه برود و تا نماز صبح همان‌جا بماند، سپس راه بیفتد.
به‌خاطر اینکه سوده(رضی‌الله‌عنها) از نظر قد و قامت، بلند و از نظر جسم مقداری چاق بود نمی‌توانست حرکت کند، به پیامبرﷺ گفت: ای رسول خداﷺ نمی‌توانم تا صبح بمانم.
رسول‌ اللهﷺ به او اجازۀ مرخص شدن داد که قبل از موقع حرکت کردن عموم حجاج، از مزدلفه حرکت کنند تا رمی جمرات را به‌جای آورد، زیرا راه رفتن در انبوه مردم برایش قدری دشوار بود و پیش از طلوع سپیده‌دم که ازدحام کمتر است، طواف افاضه را انجام دهد و این رخصتی است برای کسانی‌که معذور هستند.

🔸مصداق آیۀ «وَقَرْنَ فِي بُيُوتِكُنَّ وَلَا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجَاهِلِيَّةِ الْأُولَىٰ»
.
سوده(رضی‌الله‌عنها) در اطاعت و پیروی از فرمان خدا و رسول‌ اللهﷺ، از میان ازدواج و همسران شأن به‌خصوصی داشتند. رسول‌ اللهﷺ در ایام حجة‌الوداع به ازواج مطهرات تاکید فرمودند که بعد از وفات من گوشۀ خانه را ترک نکنید! سوده(رضی‌الله‌عنها) هم‌چنان به این توصیه عمل کردند، بعد از آن هرگز از خانه بیرون نرفتند حتی برای حج و زیارت! و می‌فرمودند: من حج و عمره را انجام داده‌ام و اینک بعد از این برای اطاعت از فرمان الله و رسول‌ اللهﷺ در خانه خواهم نشست.

🔸رکوع طولانی

عادت شریفۀ آن‌حضرتﷺ به‌کثرت اشتغال در نماز بود، سوده(رضی‌الله‌عنها) نیز پشت‌سر آن‌حضرتﷺ نماز می‌خواند؛ چون‌ از لحاظ بدن سنگین بود، بیشتر مشقّت افتاد و هنگامی‌که پیامبر اکرمﷺ نمازش را تمام کرد، سوده(رضی‌الله‌عنها) گفت: ای رسول‌ اللهﷺ پشت‌سرت نماز خواندم، ولی رکوعت آنقدر طولانی بود که ترسیدم خون از بینی‌ام جاری شود، لذا در حالی‌که دستم روی بینی‌ام بود نماز خواندم، آیا در این صورت نماز درست است؟ رسول‌ اللهﷺ خندیدند.
سوده(رضی‌الله‌عنها) گفت: ای رسول‌ اللهﷺ به شرطی با تو نماز می‌خوانم که رکوع و سجده‌ات را کوتاه کنی تا مجبور نشوم بینی‌ام را بگیرم!

منابع:
-بانوان نمونه عصر پیامبر اکرمﷺ. مؤلف مولانا سعید انصاری ندوی، مولانا عبدالسلام ندوی.
- فروغ جاویدان.

💕 @sonee87b
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
همسرانە
💠 ضرورت اطلاع از زندگی امهات المومنین و زنان هم‌عصر پیامبر اکرم‌ﷺ (107) ❇️ ام‌المومنین سوده(رضی‌الله‌عنها) 🔸لطف سیده سوده(رضی‌الله‌عنها) به حجاج در حجة‌الوداع در سال دهم هجری سوده(رضی‌الله‌عنها) همراه رسول‌ اللهﷺ مراسم حج را به جای می‌آورد، سنت است وقتی…
💠 ضرورت اطلاع از زندگی امهات المومنین و زنان هم‌عصر پیامبر اکرم‌ﷺ (108)

❇️آخرت بهتر و ماندگارتر است

🔸هنگامی‌که همسران پیامبرﷺ خواستار افزایش نفقه بودند، رسول اللهﷺ می‌خواست نظام مخارج و نفقه را به مسلمانان بیاموزاند، چرا که او الگو و اسوه است ایشان همسرانش را میان ماندن در کنارش یا طلاق گرفتن مختار کرد، این امر در قرآن بیان شده است:
[يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُل لِّأَزْوَاجِكَ إِن كُنتُنَّ تُرِدْنَ الْحَيَاةَ الدُّنْيَا وَزِينَتَهَا فَتَعَالَيْنَ أُمَتِّعْكُنَّ وَأُسَرِّحْكُنَّ سَرَاحًا جَمِيلًا «سوره احزاب آیه 28»
وَإِن كُنتُنَّ تُرِدْنَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَالدَّارَ الْآخِرَةَ فَإِنَّ اللَّهَ أَعَدَّ لِلْمُحْسِنَاتِ مِنكُنَّ أَجْرًا عَظِيمًا «سوره احزاب آیه 29»]

اما سوده(رضی‌الله‌عنها) تنها زنی بود که به محض شنیدن این آیات به سرعت نزد رسول‌ اللهﷺ رفت و گفت: من چیزی نمی‌خواهم حتی نوبت شبم را هم به عایشه می‌دهم.
او گفت: «والله ما بي علَی الازواج مِن حرصٍ ولکني احب أن یبعثني الله یوم القیامة زوجاً لک.»
به خدا قسم من به داشتن شوهر علاقه‌ای ندارم، ولی دوست دارم که خداوند روز قیامت مرا به عنوان همسرت برانگیزد.

👈در این‌جا ملاحظه می‌کنیم پیامبرﷺ میان همسرانش برابری و مساوات را اجرا می‌کرد، و به نوبت هرشب نزد یکی از همسرانش می‌خوابید.
عدالت در این امور واجب است و هرکس با بیش از یک زن ازدواج می‌کند، باید این مسائل را رعایت کند وگرنه روز قیامت عذاب سختی در انتظار اوست.

وقتی سوده این سخنان را به پیامبرﷺ گفت، رسول‌ اللهﷺ به او فرمود: آیا دوست داری چنین کنی؟ او گفت: بله ای رسول‌ اللهﷺ من این کار را دوست دارم و از آن راضی و خوشنودم. رسول اللهﷺ به او فرمود: همان می‌شود که تو می‌خواهی.
بدین ترتیب سیده عایشه(رضی‌الله‌عنها) دو شب داشت: یکی نوبت خودش و دیگری نوبت سوده.
عایشه(رضی‌الله‌عنها) می‌گفت: به خدا قسم هیچ زنی را بسان سوده دوست ندارم.
▫️این دوست داشتن دو علت داشت:
اول؛ او شبش را به عایشه(رضی‌الله‌عنها) داده بود.
دوم؛ وقتی رسول‌ اللهﷺ با عایشه(رضی‌الله‌عنها) ازدواج کرد، عایشه(رضی‌الله‌عنها) سن و سالی نداشت و پیامبرﷺ پیش از او با سوده(رضی‌الله‌عنها) ازدواج کرده بود، پس سوده در ابتدای ازدواج پیامبرﷺ با عایشه(رضی‌الله‌عنها) که کم سن و سال بود، از او مراقبت می‌کرد، بنابراین عایشه(رضی‌الله‌عنها)، سوده(رضی‌الله‌عنها) را بسان مادرش دوست داشت.

❗️اکنون این سوال برای ما پیش می‌آید: چرا سوده(رضی‌الله‌عنها) شبش را فقط به عایشه(رضی‌الله‌عنها) داد نه کسی دیگر؟ آیا به خاطر دوست داشتن عایشه(رضی‌الله‌عنها) بود یا کسب رضایت رسول اللهﷺ؟
مشخص است که دلیل این کارش کسب رضایت و دوست داشتن رسول اللهﷺ است.

منابع:
-همسران پاک پیامبرﷺ. تألیف: محمد محمود صوّاف. ترجمه احمد نور کهتوئی.
-بانوان نمونه عصر پیامبر اکرمﷺ. مؤلف مولانا سعید انصاری ندوی، مولانا عبدالسلام ندوی.

💕 @sonee87b
از صفات شایسته‌ی زنان

حسن‌ بن‌ علی بن الحسن با همسرش عایشه بنت طلحه که زیبایی ظاهر و کمال هوش را در هم آمیخته بود، نزاع کرد و به همسرش گفت: طلاق به دست خود توست.

وی نیز به شوهرش گفت: بیست سال است که طلاق به دست توست، اما مرا ضایع نکردی و به نیکی نگه داشتی، می‌خواهی به یک ساعت آن را ضایع کنم، پس او از گفته‌اش متاثر شد و زنش را در نزد خود نگه داشت.

💕 @sonee87b
همسرانە
💠 ضرورت اطلاع از زندگی امهات المومنین و زنان هم‌عصر پیامبر اکرم‌ﷺ (108) ❇️آخرت بهتر و ماندگارتر است 🔸هنگامی‌که همسران پیامبرﷺ خواستار افزایش نفقه بودند، رسول اللهﷺ می‌خواست نظام مخارج و نفقه را به مسلمانان بیاموزاند، چرا که او الگو و اسوه است ایشان همسرانش…
💠ضرورت اطلاع از زندگی امهات المومنین و زنان هم‌عصر پیامبر اکرم‌ﷺ (109)

❇️ ام‌المومنین سوده(رضی‌الله‌عنها)
🔸روایت حدیث
از او فقط پنج حدیث روایت شده و در صحیح بخاری فقط یک حدیث از آنها مذکور است.
اطلاعات دینی سیده سوده(رضی‌الله‌عنها) بسیار اندک بود، عده‌ای گمان می‌کنند تمام اصحاب چه زن و چه مرد عالم بودند و همگی تمام قرآن را حفظ داشتند؛ آنان افرادی بسیار ساده بودند و فقط اطلاعاتی اساسی را که دانستن آن برای یک مسلمان ضروری است، می‌دانستند ولی همگی مبارزانی بودند که به‌خاطر اسلام زندگی می‌کردند و باهرچه داشتند، در این راه جان‌فشانی می‌نمودند.

🔸وفات
روزی ازواج مطهرات در محضر رسول اللهﷺ بودند، یکی از آنان سوال کرد، یا رسول‌ اللهﷺ کدام یک از ماها جلوتر از دیگران دار فانی را وداع خواهد گفت؟
رسول‌ اللهﷺ فرمودند: «او که دستش از دیگران درازتر است.» ازواج مطهرات این سخن پیامبرﷺ را به معنی ظاهری‌اش حمل کردند و شروع به اندازه‌گیری دست‌های خود کردند. دست‌های سوده(رضی‌الله‌عنها) از دست‌های سایر ازواج درازتر بود، لکن زمانی‌که زینب(رضی‌الله‌عنها) جلوتر از بقیه همسران رسول‌ اللهﷺ فوت کردند، آنگاه ازواج متوجه شدند که منظور از درازی دست‌ها، جود و سخاء است!

امام بخاری در تاریخ خود با سند صحیح روایت کرده که سوده(رضی‌الله‌عنها) در دوران خلافت حضرت عمر(رضی‌الله‌عنها) وفات نموده است. حضرت عمر(رضی‌الله‌عنه) در سال ۲۳ ھـ به شهادت رسید، لذا سال وفات حضرت سوده(رضی‌الله‌عنها) سال ۲۲ ھـ خواھد بود.

🔸فرزندان
او از رسول‌ اللهﷺ صاحب فرزند نبود، از شوهر اولش یک پسر به نام عبدالرحمن(رضی‌الله‌عنه) داشت که در جنگ جلولاء(در سرزمین فارس) شهید شد.
درود و رحمت حق بر ایشان باد.

منابع:
بانوان نمونه عصر پیامبر اکرمﷺ. مؤلف مولانا -سعید انصاری ندوی، مولانا عبدالسلام ندوی.
-فروغ جاویدان

💕 @sonee87b
«وای بر زنان بە ظاهر پوشیده اما برهنه از مجازات پروردگار، داور روز جزا‌، و وای بر سرپرست آن‌ها که به رسوایی و بی‌آبرویی‌شان راضی باشند»!

الدّرر السنيّة؛ ۲۸۲/۱۵

💕 @sonee87b
توصیه‌‌

• عشق خود را از نفرت خود قوی‌تر کنید.

• حکمت چشم‌پوشی را بیاموزید، زیرا خم‌شدن بهتر از شکسته‌شدن است.

• بر این باور باشید که بهترین شریک زندگی را دارید، نه بدترین!

• شخصی که شما برای همیشه با او در ارتباط هستید و به عنوان شریک زندگی برگزیده‌اید به مهربانی، احترام و سخاوتی که به دوستان خود می‌‌بخشید بیشتر سزاوارتر است.

💕 @sonee87b
شوهر صالح؛ مرد ثروتمند یا خوش‌تیپ نیست.
بلکه شوهری صالح است که اخلاق‌ کریمانه و دین دارد و نیز ارزش زن را می‌داند.‌‌

💕 @sonee87b
اگر زن تباە شود، خانه تباە می‌شود.
اگر خانه تباە شود، فرزندان تباە می‌شوند.
اگر خانەها تباە شوند، جامعه تباە می‌شود.

محاضرات في العقيدة والدعوة؛ ۱۶۲

💕 @sonee87b
همسرانە
💠ضرورت اطلاع از زندگی امهات المومنین و زنان هم‌عصر پیامبر اکرم‌ﷺ (109) ❇️ ام‌المومنین سوده(رضی‌الله‌عنها) 🔸روایت حدیث از او فقط پنج حدیث روایت شده و در صحیح بخاری فقط یک حدیث از آنها مذکور است. اطلاعات دینی سیده سوده(رضی‌الله‌عنها) بسیار اندک بود، عده‌ای…
💠 ضرورت اطلاع از زندگی امهات المومنین و زنان هم‌عصر پیامبر اکرم‌ﷺ (111)

❇️ ام‌المومنین عایشه(رضی‌الله‌عنها)
🔸مقدمه؛ عایشه(رضی‌الله‌عنها)) معیاری برای سنجش حقوق زنان در هر عصر ۱
عایشه صدیقه(رضی‌الله‌عنها) بانویی‌که توانست خلاء مرگ خدیجه(رضی‌الله‌عنها) پر کند و در گرماگرم زندگی متلاطم پیامبرﷺ مدام خستگی را از زندگی او می‌زدود. به گفته دکتر شریعتی: «محمد با دیدار او(عایشه) و با او، سختی‌ها و خستگی‌های بسیار زندگی سیاسیش را تسکین می‌داد. هرگاه که در زیر فشار اندیشه‌های بسیار و تأملات سنگین، به ستوه می‌آمد و از تلاطم‌های دشوار روح و معراج‌های بلند افکارش بی‌طاقت می‌شد، عایشه را می‌خواند ...».

عظمت عایشه(رضی‌الله‌عنها) در این است که او برخلاف بسیاری از زنان و مردان نام‌دار که از مخاطره می‌گریزند همواره در عمق صحنه‌های خطرناک فرو می‌رفت. مسلماً عظمت در این نیست که فرد، راه سکوت و انزوا را در پیش بگیرد و مدام از پذیرش مسئولیت‌های سنگین بگریزد؛ چون در این صورت، عظمتی پدید نمی‌آید.
قطعاً اگر شخصی بدون پذیرش مسئولیت‌های سنگین، نام‌دار جلوه کند، یاوه خواهد بود و چنین استنباط می‌شود که توسط برخی هواداران خود، در برابر عظمت دیگران، برای رفع عقدۀ حقارت خویش، عظیم نمایانده شده است. کسی کشف تازه‌ای به دست می‌آورد، که قدم در میدان ناشناخته‌ای گذاشته باشد. پیداست که در چنین صورتی امکان اشتباه نیز وجود دارد. کسی‌که دست به کاری نمی‌زند، هیچ‌گاه اشتباه نمی‌کند. اما کسی‌که دست به کاری می‌زند، هم‌چنان که به نتایج و سودهای هنگفت دست می‌یابد، گهگاه نیز ممکن است دچار اشتباه شود. اما این اشتباه با آن نتایج ارزشمند اصلاً قابل مقایسه نیست.

عایشه(رضی‌الله‌عنها) زنی‌ست که گویا در قرون ما می‌زیسته‌است شخصیت مستقل و مسئول او نیز در لابه‌لای همین حوادث تبلور می‌یابد. این مخاطرات بیش از آن‌که به شخصیتش لطمه بزند، به او بزرگی بخشید.
ادامه دارد...

- برگرفته از کتاب: عایشه(رضی‌الله‌عنها) همسر همراه و همراز پیامبرﷺ. مولف: رفیده الحبش. مترجم: داود نارویی.

💕 @sonee87b
إِنَّ أَمَنَّ النَّاسِ عَلَيَّ فِي مَالِهِ وَصُحْبَتِهِ أَبُو بَكْرٍ ...

رسول‌الله صلی‌الله‌علیه‌وسلم فرمود: «ای مردم! همانا ابوبکر رضی‌الله‌عنه بیشتر از همه‌ی مردم، با مال و جانش بر من منت نهاده است و اگر من از میان شما، کسی را به عنوان دوست خالص، انتخاب می‏کردم، حتماً ابوبکر را برمی‌گزیدم. اما دوستی اسلامی از هر گونه دوستی دیگر، بهتر است». و نیز افزود: «همه‌ی دریچه‌هایی را که به مسجد باز می‌شود، ببندید جز دریچه‌ی خانه‌ی ابوبکر را».

📚 رواه مسلم؛ ۲۳۸۳
همسرانە
💠 ضرورت اطلاع از زندگی امهات المومنین و زنان هم‌عصر پیامبر اکرم‌ﷺ (111) ❇️ ام‌المومنین عایشه(رضی‌الله‌عنها) 🔸مقدمه؛ عایشه(رضی‌الله‌عنها)) معیاری برای سنجش حقوق زنان در هر عصر ۱ عایشه صدیقه(رضی‌الله‌عنها) بانویی‌که توانست خلاء مرگ خدیجه(رضی‌الله‌عنها) پر…
💠 ضرورت اطلاع از زندگی امهات المومنین و زنان هم‌عصر پیامبر اکرم‌ﷺ (112)

❇️ ام‌المومنین عایشه(رضی‌الله‌عنها)
🔸مقدمه؛ عایشه(رضی‌الله‌عنها) معیاری برای سنجش حقوق زنان در هر عصر۲

علامه اقبال، این‌گونه خطر نمودن را، مترادف با حیات می‌داند:

«غزالی با غزالی درد دل گفت/از این پس در حرم گیرم کنامی
به صحرا صیدبندان در کمین‌اند/به کام آهوان صبحی نه شامی
امان از فتنه‌ی صیاد خواهم/دلی زاندیشه‌ها آزاد خواهم
رفیقش گفت: ای یار خردمند/اگر خواهی حیات، اندر خطر زی
دمادم خویشتن را بر فسان زن/ز تیغ پاک گوهر تیزتر زی
خطر تاب و توان را امتحان است/عیار ممکنات جسم و جان است»
کلیات، ص 233

🔸در زندگی عایشه(رضی‌الله‌عنها) یک معیار راستین برای سنجش حقوق زنان در عصر او وجود دارد. با این معیار می‌شود در هر عصری معیار راستین حقوق زنان را سنجید و ارزیابی نمود. عایشه(رضی‌الله‌عنها) در زمان خود در صحنه‌های مختلف زندگی، قدم گذاشته و به ایفای نقش پرداخته است. البته، این نقش‌آفرینی به تناسب چهارچوب‌های زمانی خاصی صورت گرفته است.
زن امروز نیز در عرصه‌های گوناگون زندگی قدم گذاشته و دوشادوش مردان درصدد ایفای نقش است. البته، پیداست که این نقش‌آفرینی در شرایط زمانی متفاوت با عرف‌های قرون گذشته صورت می‌گیرد. سنت‌ها و عرف‌های قدیمی شکسته شده‌اند، بدین جهت زن امروز، بی‌آن‌که موانع پیشین، پیش پای او وجود داشته باشند، در حریم‌هایی که در گذشته برایش جزو مناطق ممنوعه بوده‌اند، داخل می‌شود.

🔸در این میان، شاید زندگی پرفراز و نشیب عایشه(رضی‌الله‌عنها) که با وجود همۀ موانع قرون پیشین، از موج‌های پرتکان و کشش‌های خیره‌کننده‌ای برخوردار است، بتواند برای زن امروز، الگو قرار گیرد. الگویی‌که هم حافظ سنت‌های گذشته و هم دربرگیرنده تحولات بزرگ کنونی باشد. پس باید عایشه(رضی‌الله‌عنها) را شناخت و شناساند؛ چون وی در بستر سنت اسلامی رشد نموده و بالیده است، برای زنانی‌که نسبت به این سنت خود را متعهد می‌بینند، شناخت عایشه(رضی‌الله‌عنها)، بانویی که به حق بزرگ‌ترین و شجاع‌ترین بانوی تاریخ اسلام به شمار می‌رود؛ بیش از یک ضرورت است.

- برگرفته از کتاب: عایشه(رضی‌الله‌عنها) همسر همراه و همراز پیامبرﷺ. مولف: رفیده الحبش. مترجم: داود نارویی.

💕 @sonee87b
خانواده هسته‌ی أمت است، صلاح و فساد أمت نیز وابسته به صلاح و فساد خانواده است.

البشير الإبراهيمي | عيون البصائر؛ ١٣٤

💕 @sonee87b
همسرانە
💠 ضرورت اطلاع از زندگی امهات المومنین و زنان هم‌عصر پیامبر اکرم‌ﷺ (112) ❇️ ام‌المومنین عایشه(رضی‌الله‌عنها) 🔸مقدمه؛ عایشه(رضی‌الله‌عنها) معیاری برای سنجش حقوق زنان در هر عصر۲ علامه اقبال، این‌گونه خطر نمودن را، مترادف با حیات می‌داند: «غزالی با غزالی درد…
💠 ضرورت اطلاع از زندگی امهات المومنین و زنان هم‌عصر پیامبر اکرم‌ﷺ (113)

❇️ ام‌المومنین عایشه(رضی‌الله‌عنها)
🔶 پدرِ ام‌المومنین عایشه(رضی‌الله‌عنها)

🔸نامش عبدالله، کنیه‌اش ابوبکر و لقبش صدیق است، نام پدرش عثمان؛ معروف به ابوقحافه پسر عامر از قبیله بنی‌تیم می‌باشد. ابوبکر صدیق(رضی‌الله‌عنه)، پیش از مسلمان شدن به سخاوت، شجاعت، امانتداری، خوش‌فکری، همزیستیِ دوستانه و زندگی پاکیزه، زبان‌زد همه بود. مردان قبیله نزدش می‌آمدند و به‌خاطر علم فراوان و اخلاق پسندیده‌اش با او انس می‌گرفتند .
او یک تاجر ثروتمند بود، در نسب‌شناسی نیز از همه ماهرتر بود طوری‌که قریش نسبت به او مباهات می‌کرد، در این مورد تاریخ‌نگاران عرب و مسلمان اتفاق‌نظر دارند که او در مورد نسبِ قریش از همه آگاه‌تر بود.
او نخستین مردی بود که مسلمان شد. از فضایل ابوبکر(رضی‌الله‌عنه) در آیۀ ۴۰ سورۀ توبه به چهار امر اشاره شده:
الف) «ثانی اثنین» که خداوند، ابوبکر(رضی‌الله‌عنه) را شخصیت دیگر این جریان معرفی نموده است.
ب) «اذهما فی الغار» و «اذ یقول لصاحبه» که بیانگر مصاحبت و همراهی او با پیامبرﷺ است.
ج) «لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنا» حزن ابوبکر(رضی‌الله‌عنه) بر خویش نبود؛ بلکه بر حال پیامبرﷺ بود؛ لذا حضرت با توجه به حال او فرمودند: محزون مباش که خدا با ماست و شکی نیست مراد از این معیّت، حفظ و نصرت و نگهبانی است. پس پیامبر اکرمﷺ ابوبکر(رضی‌الله‌عنه) را نیز با خود در این معیّت شریک کرده است.
د) «فَأَنْزَلَ اللَّهُ سَكِينَتَهُ عَلَيْهِ» خدای متعال سکینه را بر قلب ابوبکر(رضی‌الله‌عنه) نازل نمود؛ زیرا پیامبرﷺ خود واجد این سکینه بود و نزول سکینه بر آن حضرت معنایی نداشته است.
بر این اساس ابن حجر عسقلانی می‌گوید: آیۀ غار بزرگترین فضیلت برای ابوبکر(رضی‌الله‌عنه) است و وی را شایستۀ خلافت پس از پیامبرﷺ می‌کند.

- برگرفته از کتاب: عایشه(رضی‌الله‌عنها) همسر همراه و همراز پیامبرﷺ. مولف: رفیده الحبش. مترجم: داود نارویی.

💕 @sonee87b
2025/07/07 23:34:03
Back to Top
HTML Embed Code: