Telegram Web Link
⬅️میدان گازی پارس جنوبی :

معرفی :
ميدان گازي پارس جنوبي (با نام گنبد شمالي در سمت قطر)،یکی از بزرگترين منابع گازي مستقل جهان است که در بین قطر و ایران مشترک میباشد و به فاصله حدود 100 كيلومتري ساحل جنوبي ايران قرار دارد. مساحت اين ميدان 9700 كيلومتر مربع بوده كه بخش متعلق به ايران 3700 كيلومتر مربع ميباشد.
ميدان مشترك گازي پارس جنوبي، با دارا بودن14/2 هزار ميليارد متر مكعب گاز درجا (معادل 8% كل ذخاير گاز جهان و 47% ذخائر گاز شناخته شده كشور)، 19 ميليارد بشكه ميعانات گازي، 7.5 ميليارد بشكه نفت خام در لايه‌هاي نفتي و وجود بزرگترين منبع هليوم، از نظر ارزش اقتصادي داراي جايگاه بي‌نظير و منحصر به فردي در اقتصاد ملي كشور مي باشد.

طرح توسعه فاز ١:
طرح توسعه فاز 1 میدان گازی پارس جنوبی با عقد قرارداد با شرکت پتروپارس در سال 1376 شروع گردید و با نظر به احقاق اهدافی همچون توليد روزانه 28/3 ميليون متر مكعب گاز طبيعي ، 40 هزار بشكه ميعانات گازي جهت صادرات و 200 تن گوگرد شروع به فعالیت گردید . تاسیسات دریایی این فاز متشکل از دو سكوي توليد با 12 حلقه چاه، يك سكوي فرآورش و يك سكوي مسكوني براي اسكان برای خدمه و خطوط لوله متعدد در کنار تاسیسات ساحلی شامل واحدهاي دريافت و جداسازي گاز و ميعانات گازي و دستگاه های شيرين سازي، نم‌زدايي، مركپتان زدايي بخش عملیاتی طرح را شامل میشوند .

طرح توسعه فاز 2 و3 :
عملیات توسعه فازهای ۲ و ۳ پارس جنوبی در مهر ماه ۱۳۷۶ با گروه توتال پارس جنوبی و همچنین شرکت‌های گاز پروم روسیه و پتروناس مالزی منعقد گردید که در این قرارداد اهداف زیر دنبال می‌گردد :
تولید روزانه ۵۶.۶ میلیون متر مکعب گاز طبیعی ، ۸۰ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد .
به جهت تحقق اهداف طرح دو سکوی تولید و برداشت گاز متشکل از ۲۰ حلقه چاه در بخش دریایی و همچنین تاسیس پالایشگاه فازهای ۲ و ۳ در زمینی به مساحت ۱۵۰ هکتار در تاسیسات ساحلی احداث گردیده است.

طرح توسعه فاز 4 و 5 :
قرارداد توسعه فازهای ۴ و ۵ میدان گازی پارس جنوبی در ۱۳۷۹ به کنسرسیوم متشکل از شرکت‌های شرکت ایتالیایی ENI ، پتروپارس و نیکو منعقد گردید که در آن اهداف تولید روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب گاز طبیعی‌ ۸۰ هزار بشکه میعانات گازی ، یک میلیون تن تولید سالیانه اتان و ۱.۵ میلیون تن گاز مایع یا ال پی جی به منظور صادرات در کنار ۴۰۰ تن گوگرد می باشد در این رابطه دو سکوی تولید در فاصله حدود یکصد کیلومتری ازساحل که هر کدام دارای دوازده چاه جهت تولید یک میلیون فوت مکعب گاز در روز و تفکیک کننده سازه میباشند از تأسیسات دریایی طرح می باشند همچنین در تاسیسات ساحلی شرکت در این بخش دارای تاسیسات جداسازی و تصفیه گاز مایع ، واحد تصفیه گاز اتان ، بازیافت دانه بندی گوگرد و دیگر تأسیسات ساحلی مرتبط می‌باشد .

🏛 @SPEIUT
طرح توسعه فاز 6 و 7 و 8 :
عملیات توسعه فازهای ۶ ۷ و ۸ میدان گازی پارس جنوبی در ۱۳۷۹ به شرکت پتروپارس واگذار گردید که در آن اهداف ظرفیت پالایش جهت روزانه ۱۰۴ میلیون متر مکعب گاز ترش و خشک در پالایشگاه خاکی و همچنین تولید روزانه ۱۲۰ هزار بشکه میعانات گازی در کنار تولید سالیان 1.02 میلیون تن گازمایع یا ال پی جی جهت صادرات می‌باشد از جمله تاسیسات دریایی این بخش می‌توان به سه سکوی تولید سرچاهی جهت بهره برداری از سه حلقه چاه و همچنین ترمینال گوی شناور به منظور صادرات میعانات گازی اشاره کرد در کنار این می‌توان به تاسیسات ساحلی اعم از واحدهای دریافت و جداسازی میعانات گازی و همچنین تاسیسات نم زدایی و تنظیم نقطه شبنم و استحصال گاز مایع اشاره کرد .

طرح توسعه فاز 9 و 10 :
عملیات توسعه فازهای ۹ و ۱۰ میدان گازی پارس جنوبی در ۱۳۸۱ به مشارکت شرکت‌های GS کره جنوبی ، شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت و شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران واگذار شد که در این واگذاری اهداف تولید روزانه 56.6 میلیون مترمکعب گاز طبیعی ،‌ ۸۰ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد در کنار یک میلیون تن اتان به عنوان خوراک پتروشیمی و ۱.۵ میلیون تن گاز مایع ال پی جی به منظور صادرات وجود دارد از جمله تاسیسات دریایی این فاز می توان به دو سکوی دریایی تولید گاز و همچنین در تاسیسات ساحلی می‌توان به واحد بازیافت و دانه‌بندی گوگرد ، تبرید گاز و جداسازی گاز طبیعی و همچنین واحدهای دریافت و جداسازی میعانات گازی اشاره کرد .

طرح توسعه فاز 12 :
طرح توسعه فاز ۱۲ به منظور برداشت روزانه ۳ میلیارد فوت مکعب گاز از مخزن پارس جنوبی طراحی و در دست اجرا می باشد که در این طرح اهداف تولید روزانه ۷۵ میلیون متر مکعب گاز شیرین روزانه ۱۰۰ تا ۱۱۰ ، هزار بشکه میعانات گازی و ۷۵۰ تن گوگرد دانه بندی شده مد نظر می باشد که به جهت تحقق این اهداف تاسیسات دریایی شامل ۴ سکوی دریایی به شرح سه سکوی مستقل سرچاهی که هر یک دارای ۱۲ حلقه چاه می باشند و یک سکوی اقماری دارای نه حلقه چاه می باشد احداث گردیده است همچنین به جهت تحقق تمامی اهداف در بخش تاسیسات ساحلی تمامی امکانات و تاسیسات مورد نیاز اعم از واحدهای دریافت و جداسازی گاز و مایعات و تثبیت میعانات گازی احداث و مورد استفاده قرار میگیرد .

طرح فاز های 13 تا 24 :
همچنین در تمامی فازهای ۱۳ تا ۲۴ میدان گازی پارس جنوبی تلاش گردیده است تا اهداف یکسان تولید روزانه 56.6 میلیون متر مکعب گاز غنی ، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی ، تولید سالانه ۱.۵ میلیون تن گاز مایع ال پی جی شامل پروپان و بوتان و تولید سالانه یک میلیون تن اتان به منظور تامین خوراک واحدهای پتروشیمی و تولید ۴۰۰ تن گوگرد انجام پذیرد ؛ به جهت تحقق این اهداف در تمامی فازهای ۱۳ تا ۲۴ گاز پارس جنوبی در تاسیسات دریایی جمعا ٢۴ سکوی دریایی جمعا شامل ٢٠٩ حلقه چاه در فواصل مختلف از سواحل عسلویه و کنگان موجود میباشد ، همچنین در تاسیسات ساحلی با بهره گیری از واحدهای دریافت و جداسازی گاز و میعانات ، واحد تثبیت میعانات گازی ، مخازن ذخیره سازی LPG ، واحدهای استحصال و بازیافت گوگرد ، مخازن ذخیره سازی میعانات گازی جهت صادرات و ردیف های تصفیه گاز شامل واحدهای شیرین سازی، نمک‌زدایی، تنظیم نقطه شبنم و مرکاپتان زدایی و دیگر تاسیسات مورد نیاز به همت جوانان ایران زمین استفاده شود .


🏛 @SPEIUT
🔵معرفی بخش مدیریت و طرح های توسعه ای شرکت نفت و گاز پارس:

⬅️بخش مدیریت:

معاونت طرح های توسعه ای: این معاونت که یکی از دو معاونت مدیر عامل در این شرکت میباشد، کلیه ی فعالیت های پروژه شامل فاز های پارس جنوبی، طرح های پارس شمالی، گلشن و فردوسی، فرزاد،‌ طرح های تکمیلی و پشتیبانی نفت و گاز را در برمیگیرد که در اینجا تنها به میدان گاز پارس جنوبی میپردازیم. میدان گازی پارس جنوبی با مساحت ۹۷۰۰ کیلومتر مربع-که ۳۷۰۰ کیلومتر مربع آن متعلق به ایران است-از بزرگترین منابع گازی مستقل در جهان است که بر روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در خلیج فارس و در فاصله ۱۰۰ کیلومتری از سواحل جنوبی ایران قرار دارد. این میدان با داشتن ۱۴.۲ هزار میلیارد متر مکعب گاز درجا- معادل ۸٪ کل ذخایر گازی جهان- ۱۹ میلیارد بشکه میعانات گازی، ۷.۵ میلیارد بشکه نفت خام و نیز وجود بزرگترین منبع هلیوم، دارای اهمیت فراوانی است. توسعه ای این میدان میتواند گاز مورد نیاز کشور جهت تزریق به میادین نفتی، عرضه به واحد های خانگی، تجاری و صنعتی و نیز امین خوراک مجتمع های پتروشیمی و ... حائز اهمیت است.
مدیریت مهندسی نفت و گاز: به عنوان متولی بخش بالادستی میادین شرکت نفت وگاز پارس، مسئولیت گستره ی وسیعی از فعالیت ها را دارد و تنها مدیریت فنی شرکت میباشد که در هر سه مقطع اصلی عمر میدان یعنی ارزیابی، توسعه و تولید ایفای نقش میکند. این مدیریت، دارای هفت واحد ژئوفیزیک، پتروفیزیک، زمین‌شناسی، مطالعات مخازن، حفاری، عملیات مخازن و بهره‌برداری بوده که اقدامات مربوط به سه مقطع عمر میدان و سایر فعالیت های تعریف شده در شرح کار این مدیریت را به انجام میرساند.

مدیریت امور حقوقی و پیمان ها: این مدیریت وظایفی از قبیل تنظیم اسناد مزایده ها و مناقصات منتج به عقد قرارداد، تطابق با استاندارد های جهانی و مقررات داخلی، نظارت و سرپرستی مذاکرات با پیمانکاران، مشاوران و سازندگان داخلی و خارجی، سرپرستی و نظارت بر تعقیب دعاوی له و علیه شرکت، عضویت و شرکت در جلسات کمیته مشترک مدیریت (JMC) در طرح های بیع متقابل و ... را بر عهده دارد.

واحد پژوهش و فناوری: در برنامه استراتژیک شرکت نفت و گاز پارس، یکی از دستاورد های مورد انتظار افزایش سهم درآمد ناخالص ملی کشور است. بنابراین این واحد از ابتدای تاسیس درصدد ارتباط با دانشگاه ها و مراکز صنعتی کشور برآمده تا با حمایت های موثر و در اختیار قرار دادن امکانات اقتصادی و معنوی در عرصه ی رقابت تنگاتنگ امروزه جای خود را یافته و افق های تازه ای را بگشاید. این شرکت بیش از ۴۸۰ پروژه (اعم از دانشجویی و پژوهشی) در این واحد مورد حمایت قرار گرفته و دانش فنی ۳ پروژه پژوهشی توسط اداره کل ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی به ثبت رسیده است.

مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست: این مدیریت در راستای اهدافی چون توسعه ی میادین گازی پارس جنوبی در طول دهه گذشته با برنامه ریزی و فعالیت های مرتبط، تمامی ظرفیت های فنی و کارشناسی خود را جهت تامین اصول و مبانی توسعه پایدار و حفظ و اعتلای سلامت و ایمنی کارکنان و حفاظت از محیط زیست به کار بسته است. گستردگی وسیع عملیاتی شرکت نفت و گاز پارس، از سکوهای تولیدی گرفته تا یارد های سازه های سنگین دریایی سبب شده تا HSE این شرکت با مسائل پیچیده تری نسبت به سایر مجموعه های وزارت نفت درگیر باشد.

فناوری اطلاعات و ارتباطات: این واحد با رویکرد استفاده از آخرین تکنولوژی ها نسبت به فراهم نمودن سرویس هایی از جمله ایجاد و بهره برداری از مراکز داده و ارائه ی سرویس بر اساس استاندارد های بین المللی، تهیه و نگهداری سیستمهایی نظیر اتوماسیون اداری، نرم افزارهای مهندسی و ...، توسعه، نگهداری و مدیریت زیرساخت شبکه از فیبر نوری بین سکوهای دریایی و خشکی و ... اقدام میکند.

مدیریت منابع انسانی: این مدیریت، چگونگی استفاده از نیروی انسانی در جهت پیشبرد اهداف سازمان است و شامل فعالیت هایی نظیر کارمندیابی و جذب، آموزش، حقوق و دستمزد و روابط سازمانی است.

🏛 @SPEIUT
⬅️طرح های توسعه ای:

طرح توسعه لایه های نفتی: لایه های نفتی پارس جنوبی در فاصله ی تقریبی ۱۰۰ کیلومتری ساحل ایراد در خلیج فارس و در مجاورت مرز آبی ایران و قطر قرار داشته و مسئولیت اجرای این طرح در بهمن سال ۱۳۹۲ به شرکت ملی نفت ایران واگذار شد.

طرح توسعه ی میدان گازی کیش: این میدان شامل مخازن گازی کنگان و دالان واقع در اعماق ۳۲۰۰-۵۰۰۰ متری زیر جزیره ی کیش و آب های اطراف آن در خلیج فارس و در فاصله ی ۶۰ کیلومتری شرق جزیره ی لاوان قرار دارد و با برآورد ذخیره ۴۰ تریلیون فوت مکعب گاز به عنوان هفدهمین مخزن گازی بزرگ جهان شناخته میشود. طرح توسعه ی این میدان شامل سه بخشِ انتقال گاز به نیروگاه کیش، توسعه ی فاز یک میدان گازی کیش و طرح توسعه ی فاز های دو و سه میدان گازی کیش میباشد
از جمله اهداف این طرح ها،‌جایگزینی سوخت مایع نفت گاز با گاز طبیعی در نیروگاه کیش،‌استحصال حدود ۱۱ هزار و ۳۰۰ بشکه میعانات گازی از فاز ۱ و احداث چهار سکوی دریایی در اطراف جزیره ی کیش و حفاری۲۴ حلقه چاه در دریا و استحصال حدود ۲۰ هزار بشکه میعانات گازی در روز از فازهای ۲ و ۳ میباشد.

طرح توسعه میدان گازی بلال: این میدان در ۹۰ کیلومتری جنوب غربی جزیره لاوان و در بخش شرقی میدان گازی پارس جنوبی در نزدیکی فاز ۱۲ آن قرار داشته و به همین دلیل مقرر است گاز استخراج شده از این میدان به سکوی C فاز ۱۲ پارس جنوبی منتقل و سپس از طریق خط لوله به پالایشگاه فاز ۱۲ در کنگان جهت فراورش ارسال شود. مدت زمان اجرای این طرح ۴۴۰ میلیون دلاری از زمان تنفیذ آن به صورت قرارداد بیع متقابل، ۳۴ ماه براورد میشود. طی این طرح حفر در مجموع ۸ حلقه چاه تولیدی، نصب یک جکت سرچاهی چهارپایه و یک عرشه با ظرفیت تولید ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز غنی و اتصال آن به سکوی C فاز ۱۲ پارس جنوبی و فعالیت های دیگر در نظر گرفته شده است.

طرح پایانه نفتی جاسک: این طرح در قالب دو پروژه ی ۲۰ ماهه شامل EPC1 ( احداث تاسیسات ساحلی و دریایی پایانه نفتی جاسک) و EPC2 (احداث بندر پشتیبانی پایانه نفتی جاسک) تعریف شده است. از مشخصات پروژه ی اول میتوان به ساخت شش مسیر خط لوله ۳۶ اینچ زیردریایی به طول مجموعا ۴۷.۶ کیلومتر و از مشخصات پروژه ی دوم میتوان به احداث موج شکن و مسیر دسترسی، اسکله و تاسیسات و ملحقات لازم جهت پهلوگیری شناورها اشاره کرد.

🏛 @SPEIUT
🌍لینک ها :
آدرس سایت اینترنتی شرکت :
www.pogc.ir
پست الکترونیک :
[email protected]

🏛 @SPEIUT
Forwarded from HAKIM_PETRO (F. Navaie)
📌📢 انجمن علمی مهندسی نفت دانشگاه حکیم سبزواری برگزار می‌کند:

🔹نشست پژوهشی بررسی آزمایشگاهی هدایت پذیری شکاف در فرآیند شکافت اسیدی🔸

📆دوشنبه ۶ اردیبهشت ساعت ۱۰🕙

لینک ورود به نشست:

https://meeting5.hsu.ac.ir/b/ehs-uhg-7yz

⭕️ از تمامی دانشجویان محترم مهندسی نفت دعوت می‌شود که در این نشست پژوهشی شرکت نمایند.
📣 انجمن علمی مهندسی نفت دانشگاه شیراز با همکاری اتحادیه انجمن های مهندسی نفت دانشگاه صنعتی اصفهان،دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه صنعت نفت آبادان ، انیستیتو نفت دانشگاه تهران ، دانشگاه صنعتی سهند تبریز ، دانشگاه گرمسار ، دانشگاه حکیم سبزواری و دانشگاه خلیج فارس برگزار میکند :

🖥️ کارگاه مجازی آموزش نرم افزار StimCADE
♦️از مقدماتی تا پیشرفته♦️

👨🏻‍💻 مدرس:
مهندس سید مجتبی مصطفوی (کارشناسی ارشد مهندسی نفت گرایش بهره برداری از دانشگاه صنعت نفت )

📆 زمان :
✔️دوشنبه و سه شنبه ۳ و ۴ خرداد ↪️
ساعت ۱۸ تا ۲۱
✔️پنجشنبه و جمعه ۱۳ و ۱۴ خرداد ↪️
ساعت ۱۶ تا ۲۰

💰 با مبالغ شگفت انگیز:
دانشجویان : ۷۰ هزارتومان
سایرین: ۱۲۰ هزار تومان

🔖 همراه با ارائه گواهی معتبر

🔗 لینک سامانه ثبت نام : https://survey.porsline.ir/s/xZKtqPy

مهلت ثبت نام : یکشنبه 2 خرداد 1400

💻 این کارگاه از بستر مجازی Adobe connect  برگزار میگردد.
🏛 @SPEIUT
2025/07/09 18:55:05
Back to Top
HTML Embed Code: