Telegram Web Link
IUT-SPE Channel
#معرفی_گرایش_های_ارشد_مهندسی_نفت #مهندسی_نفت 🔵رشته مهندسی نفت یکی از رشته‌های مرتبط با حوزه انرژی محسوب می‌شود و هدف نهایی آن تأمین نیازهای انرژی صنایع و مصارف خانگی و خودروسازی و غیره است، این رشته با مباحث زمین‌شناسی و شیمی ارتباط تنگاتنگی دارد و برای افراد…
#گرایش_مهندسی_نفت
#اولین_گرایش

🔵گرایش های اصلی مهندسی نفت:

1️⃣اکتشاف نفت
حدود یکصد سال پیش آغاز شد. بدین ترتیب که نزدیک نقاطی که تراوش نفت در سطح زمین نشانه وجود نفت در زیرزمین بود، افراد اقدام به حفاری می کردند. درآغاز، جستجو برای نفت غالبا تابع اتفاق و تصادف بود صرفنظر از نقاطی که نفت به سطح زمین تراوش می کرد، در بسیاری از نقاط بدون وجود نشانه یا قرینه معتبری چاه زده می شد که غالبا به نتیجه مثبت نمی رسید. جویندگان نفت با دشواری هایی روبرو هستند که دیگران کمتر با آن مواجه اند زیرا مدام در تکاپوی یافتن چیزی هستند که از نظر ناپیداست و چه بسا پس از تلاش و رنج فراوان چیزی بدست نیاوردند. امروزه عملیات اکتشاف نفت شکل کاملا علمی به خود گرفته ولی حتی با تکنولوژی مدرن و آزمودگی و کاردانی متخصصین منابع زیرزمینی و زمین شناسان، عملیات نفت جویی کماکان دستخوش شک و تردید است.
در بخش بالا دستی نفت اولین مرحله برای دست یابی به نفت و بهره برداری از آن، اکتشاف مخازن نفتی است. هدف اصلی و اساسی از اکتشاف نفت عبارت است از یافتن نقاطی که احتمال می رود نفت در ساختارهای زمین شناسی زیرین آن حبس شده باشد.
در اکتشاف نفت ابتدا با توجه به مطالعات سطحی (شامل مطالعات اولیه، روش های زمین شناسی، روش های ژئوفیزیکی و ژئوشیمی) نقطه اولیه را انتخاب می کنند و سپس اقدام به حفاری اکتشافی می کنند و در نهایت با استفاده از روش های تحت الارضی اکتشاف که همزمان با حفاری اکتشافی یا بعد از آن انجام می شود، اطلاعات مورد نیاز را تکمیل می کنند و وجود یا عدم وجود مخزن، میزان ذخیره مخزن، اقتصادی بودن یا نبودن برداشت از مخزن و… را بررسی می کنند.
هنگامی که نتایج آزمایش ها و ترکیب هیدروکربورها و حجم آن ها مشخص شد می توان مدعی شد یک میدان جدید با ویژگی های فنی معین کشف شده است.

◀️از جمله مهمترین دروس تخصصی این گرایش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
ژئوفيزيک، ‌ژئوشيمي،‌ زمين شناسي نفت،‌ پتروفیزیک و چاه ‌پیمایی، زمين شناسي عمومی و ساختمانی، تخمين و ارزيابي ذخاير نفتي، مکانيک محيط هاي ناپيوسته سنگي، سنگ شناسي.

◀️مهمترین نرم افزارهای این گرایش عبارتند از:
PETREL , GEOLOG , ARC GIS, SURFER,PETROMOD,RMS,VISTA

🏛 @SPEIUT
IUT-SPE Channel pinned «#معرفی_گرایش_های_ارشد_مهندسی_نفت #مهندسی_نفت 🔵رشته مهندسی نفت یکی از رشته‌های مرتبط با حوزه انرژی محسوب می‌شود و هدف نهایی آن تأمین نیازهای انرژی صنایع و مصارف خانگی و خودروسازی و غیره است، این رشته با مباحث زمین‌شناسی و شیمی ارتباط تنگاتنگی دارد و برای افراد…»
Forwarded from IUT_Polymer.Eng 99 (Channel) (Saeed)
📌تکنوپلینار (قسمت دوم)

دومین نشست دانشجویان مهندسی پلیمر و فعالان حوزه صنعت


👤آقای محمد فدائیان ، مدیر اجرایی شرکت نوآوران زیباساز

🗓پنجشنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
🔗لینک ورود به جلسه
IUT-SPE Channel
#معرفی_گرایش_های_ارشد_مهندسی_نفت #مهندسی_نفت 🔵رشته مهندسی نفت یکی از رشته‌های مرتبط با حوزه انرژی محسوب می‌شود و هدف نهایی آن تأمین نیازهای انرژی صنایع و مصارف خانگی و خودروسازی و غیره است، این رشته با مباحث زمین‌شناسی و شیمی ارتباط تنگاتنگی دارد و برای افراد…
#معرفی_گرایش_های_ارشد_مهندسی_نفت
#گرایش_مهندسی_نفت
#دومین_گرایش

2️⃣مخازن هیدروکربنی
پس از کشف حوزه نفتی و حفاری آن، فاز مهندسی مخزن در صنایع بالادستی شروع می‌شود. در این قسمت وظیفه مهندس مخزن بازیافت منابع هیدروکربوری به صورت بهینه از مخزن زیرزمینی است.
در این راه ابتدا باید شناخت مخزن صورت گیرد که شامل مطالعات زمین‌شناسی و پتروفیزیکی مخزن و همینطور بررسی جریان سیال در محیط متخلخل مخزن می‌باشد.
مدل‌سازی تولید، تعداد و مکان چاه‌ها در میدان، بررسی عدم قطعیت در مدل مخزن، جدول زمانی تولید و نرخ تولید بهینه وظایفی است که مهندس مخزن در طی تولید از چاه باید انجام دهد.
یکی از اقدامات مهم برای مخزن، ازدیاد برداشت است زیرا مخزن عمر محدودی داشته و استفاده از منابع آن بستگی به برداشت ما دارد. در ازدیاد برداشت سعی بر این است تا با به کارگیری روش‌های متعدد به صورت بهینه بتوان از مخزن برداشت کرد.
در واقع مهندس مخزن با اطلاعات کامل و دقیق از مخازن زیرزمینی، تلاش می‌کند تا حالت بهینه تولید را مدل‌سازی کند. البته میزان تولید تنها وابسته به امور تخصصی نیست و وضعیت سیاسی، اقتصادی و … بر آن تاثیر می‌گذارد که در نهایت در تیم مدیریت مخزن تصمیم گیری می‌شود.
معمولا کار مهندسین مخازن، به دو صورت مخزن و یا کار در آزمایشگاه‌های سنگ و سیال مخزن برای بررسی دقیق برهمکنش سیال و سنگ در مخرن می‌باشد. از این رو تسلط بر دروس ریاضی، توانایی در برنامه نویسی و کدزنی و درک مدل‌سازی، می‌تواند به دانشجویان این گرایش کمک فراوانی کند.

◀️از جمله مهمترین دروس این گرایش می‌توان به این موارد اشاره کرد:
خواص سنگ و سیال، مهندسی مخازن ۱و۲، چاه آزمایی، روش‌های ازدیاد برداشت، مخازن شکافدار و شبیه سازی.

◀️از جمله مهمترین دروس این گرایش می‌توان به این موارد اشاره کرد:
خواص سنگ و سیال، مهندسی مخازن ۱و۲، چاه آزمایی، روش‌های ازدیاد برداشت، مخازن شکافدار و شبیه‌سازی.
مهمترین نرم افزارهای این گرایش عبارتند از: Eclipse جامع ترین نرم افزار مهندسی مخزن شامل مدل‌سازی مخزن، سیالات مخزن، طراحی بهره‌برداری چاه، چاه آزمایی و… CMG نرم افزاری شبیه‌سازی مخزن ساخت کانادا. از Eclipse کاربرد صنعتی و امکانات کمتری داشته ولی محیط گرافیکی آن ساده تر است.
نرم افزارهای چاه آزمایی مانند Saphir، FAST، Weltest ۲۰۰ و Pansys برای آنالیز تست‌های فشار در مخزن استفاده میشوند.

🏛 @SPEIUT
#معرفی_گرایش_های_ارشد_مهندسی_نفت
#گرایش_مهندسی_نفت
#سومین_گرایش

3️⃣مهندسی حفاری و استخراج
ﻧﺎگهان اﻧﻔﺠﺎري ﺻﻮرت ﻣﻲ ﮔﯿﺮد و ﺳﭙﺲ طﻼي ﺳﯿﺎه از دل زﻣﯿﻦ ﻓﻮران ﻣﻲ ﮐﻨﺪ و ﻳﮏ ﺣﻮزه ﻧﻔﺘﻲ ﺟﺪﻳﺪ ﭘﺪﻳﺪار ﻣﻲ ﺷﻮد. ﺳﺎلهاﺳﺖ ﮐﻪ ﭼﻨﯿﻦ ﺻﺤﻨﻪ اي را در ﻓﯿﻠم های ﺳﯿﻨﻤﺎﻳﻲ ﻣﻲ ﺑﯿﻨﯿﻢ؛ راهی ﺳﺎده و ارزان ﺑﺮاي رﺳﯿﺪن ﺑﻪ ﻣﺎده ﺣﯿﺎﺗﻲ ﻧﻔﺖ…
اﻣﺎ ﺣﻘﯿﻘﺖ اﻳﻦ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺮاي رﺳﯿﺪن ﺑﻪ ﻳﮏ ﺣﻮزه ﻧﻔﺘﻲ ﺑﺎﻳﺪ ﺣﻔﺎري ﮐﺮد. ﮐﺎري ﮐﻪ ﺑﻪ ﺗﺨﺼﺺ، وﻗﺖ و هزﻳﻨﻪ ﺑﺴﯿﺎري ﻧﯿﺎز دارد. پس از اتمام موفقیت آمیز عملیات اکتشاف و تعیین محل دقیق حفر چاه، طراحی کوتاه‌ترین و ایمن ترین مسیر برای عملیات حفاری و رسیدن به مخازن نفت و گاز آغاز می‌شود.

برای حفاری لایه‌های زمین، از تجهیزات خاص و گران قیمتی استفاده می‌شود که اکثر آنها با تکنولوژی های خاص و پیشرفته ساخته شده اند. از جمله این ابزار مته حفاری است. وﻗﺘﻲ ﻣﺘﻪ حفاری ﺑﺮاي اﺳﺘﺨﺮاج ﻧﻔﺖ ﺑﻪ ﻋﻤﻖ ﭼﻨد هزار ﻣﺘﺮي زﻣین رسیده و خاک و سنگ ها را می‌کند، داغ شده و باید سرد گردد. ضمن اینکه این حجم بالای خرده سنگ باید از چاه بیرون آورده شود. به این منظور از ماده ای به نام گل حفاری استفاده می‌شود.
ﺳﯿﺎﻟﻲ که ﺗﻮﺳﻂ ﻟﻮﻟﻪهاي ﺣﻔﺎري ﺑﻪ داﺧﻞ زﻣﯿﻦ فرستاده می‌شود و ضمن بالا آوردن کنده های حفاری، مته و سایر تجهیزات را خنک می‌کند.
ﮔﻔﺘﻨﻲ اﺳﺖ ﮐﻪ اﻳﻦ ﻣﺎده ﺑﺴﯿﺎر ﮔﺮان اﺳﺖ و ﺑﻪ همین دﻟﯿﻞ اﮔﺮ ﺑﻪ ﺟﺎي اﺳﺘﻔﺎده از ﮔﻞ ﺣﻔﺎري روش دﻳﮕﺮي ﻣﺜﻞ ﻧﯿﺮوی هوای ﻓﺸﺮده ﺑﺮاي ﺑﯿﺮون آوردن ﮐﻨده ها اﺳﺘﻔﺎده ﮔﺮدد، هزینه ﺣﻔﺎري ﺑﻪ ﻣﺮاﺗﺐ کمتر خواهد بود و اﻳﻨﺠﺎﺳﺖ ﮐﻪ ﻧﻘﺶ مهم ﻳﮏ مهندس ﺣﻔﺎري آﺷﮑﺎر ﻣﻲ ﺷﻮد، ﭼﻮن ﻳﮏ مهندس ﺣﻔﺎري روشهایی را اراﺋﻪ ﻣﻲ دهد ﮐه هزﻳﻨﻪ ﺣﻔﺎري را ﭘﺎﻳﯿﻦ آورده و راﻧﺪﻣﺎن را ﺑﺎﻻ ﺑﺮد. همچنین ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺷﺮاﻳﻂ و ﺧﺼﻮﺻﯿﺎت زﻣﯿﻦ ﺷﻨﺎﺳﻲ و اﻗﻠﯿﻤﻲ ﻣﻨﻄﻘﻪ، ﻧﺤﻮه ﺣﻔﺎري را ﮐﻪ ﻣﻲ ﺗﻮاﻧﺪ اﻓﻘﻲ، ﻋﻤﻮدي و ﻳﺎ جهت دار ﺑﺎﺷﺪ، ﺗﻌﯿﯿﻦ ﮐﻨﺪ.
طﺮاﺣﻲ ﺗجهیزات ﺣﻔﺎري و اﻧﺠﺎم ﻋﻤﻠﯿﺎت در ﻣﻨﺎﺳﺒﺘﺮﻳﻦ ﺷﺮاﻳﻂ و ارزﻳﺎﺑﻲ اﺛﺮات ﺗﮑﻨﻮﻟﻮژي ﺣﻔﺎري و اﺳﺘﺨﺮاج ﺑﺮ ﻣﺤﯿﻂ زﻳﺴﺖ ﮐﺸﻮر و اراﺋﻪ راههای ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺮاي ﺟﻠﻮﮔﯿﺮي از ﺗﺨﺮﻳﺐ آن،ﺟﺰو ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ های ﻓﺎرغ اﻟﺘﺤﺼﯿﻞ اﻳﻦ ﮔﺮاﻳﺶ اﺳﺖ.
از جمله ویژگی های مهم مهندسین در این گرایش، توانایی کار در شرایط دشوار و عملیاتی-بیابانی است. چرا که دوری از خانواده بر این سختی می‌افزاید. ضمن اینکه قدرت تجسم بالا، به این افراد کمک می‌کند تا مسیر چاه را به خوبی طراحی کرده و نسبت به موقعیت عملیات، دید خوبی داشته باشند. چراکه در عمق چند هزار متری، هیچ چشم و دوربینی وجود ندارد تا مسیر حفاری را برای ما به تصویر بکشد.

◀️از جمله مهمترین دروس این گرایش می‌توان به این موارد اشاره کرد:
مهندسی حفاری، مهندسی گل حفاری، سیمان حفاری، طراحی مسیر چاه، کنترل فواران و ..

◀️مهمترین نرم افزارهای این گرایش عبارتند از:

DRILLING OFFICE :
جامع ترین نرم افزار مهندسی حفاری، جهت طراحی چاه و بررسی مسائل مربوط به عملیات حفاری.
MUD WARE :
نرم افزاری ساده جهت انجام محاسبات سیال حفاری و هیدرولیک.
SYS DRILL :
نرم افزاری ساده جهت انجام محاسبات حفاری می باشد.

LANDMARK :
این نرم افزار توسط شرکت هالیبرتون طراحی شده است که بطور گسترده ای در صنایع بالادستی نفت مورد استفاده قرار می گردد.

🏛 @SPEIUT
#معرفی_گرایش_های_ارشد_مهندسی_نفت
#گرایش_مهندسی_نفت
#چهارمین_گرایش

4️⃣مهندسی بهره برداری
دورهٔ کارشناسی مهندسی بهره‌برداری، یکی از گرایش‌های اصلی رشتهٔ مهندسی نفت و از دوره‌های عالی فنی مهندسی است، که هدف آن تربیت متخصصانی با توانایی و مهارت‌های لازم، برای انجام طرح‌ها و پروژه‌ها، جهت اجرای روش‌های بهینه بهره‌برداری از منابع نفت و گاز می‌باشد.
این زیرشاخه از مهندسی نفت معمولاً پس از به اتمام رسیدن کشف مخزن و حفاری آن به کار می‌آید و مهمترین وظیفه یک مهندس بهره‌برداری، اتخاذ روش‌هایی برای جلوگیری از افت فشار ناگهانی چاه و صیانت از مخزن جهت بهره‌برداری بیشتر است.

◀️نقش و توانایی‌هایی که دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی در این رشته کسب می‌کنند عبارتند از:
ارزیابی قابلیت تولید در مخازن و بررسی امکان‌پذیری روشهای بهره‌برداری موردنظر.
ارزیابی فنی-اقتصادی مخازن و تجهیزات آن.
طرح و اجرای بهینهٔ عملیات بهره‌برداری.
تشخیص ویژگیها و چگونگی رفتار با چاه‌های گوناگون.
توجیه و انتخاب روش مناسب برای بهره‌برداری و ازدیاد برداشت با توجه به شرایط فنی و اقتصادی.
صیانت از منابع نفت و گاز و ارائهٔ روش‌های عملی برای افزایش طول عمر این منابع.
بررسی و ارزیابی اثر استراتژیک روش بهره‌برداری بر محیط زیست.

🏛 @SPEIUT
#معرفی_گرایش_های_ارشد_مهندسی_نفت
#گرایش_فرعی_مهندسی_نفت
#پنجمین_گرایش

5️⃣مدیریت قرارداد های بین المللی نفتی:
فارغ التحصیلان دکتری مدیریت قراردادهای بین المللی نفت و گاز در نگاه نخست و کلی ، بازار کار مطلوب و قابل توجه دارند.
این نتیجه گیری معلول چند عامل برای این رشته است: 1- ایران کشوری دارای منابع و میادین نفت و گاز است. 2- در سطح بین المللی مبادله نفت و گاز نیازمند وجود متخصصانی است که در حوزه های حقوقی، فنی و اقتصادی ماهر باشند و این نیاز در کشور با کمبود رو به رو است.
با توجه به این نکات فارغ التحصیلان و متخصصان دکتری مدیریت قراردادهای بین المللی نفت و گاز از تقاضای مطلوب در بازار کار برخوردار هستند. اما نکات مهم دیگری وجود دارد که یک فارغ التحصیل با مدرک دانشگاهی را در بازار کار رشته ی او موفق می کند که لازم است در کنار مدرک دکتری به آنها توجه لازم کرد. یکی از این نکات مهارت فنی و میزان کار بلدی فرد است.
عرصه کار و شغل، میدان عمل است از این رو فرد از حالت تئوری و نظریه و کتاب خارج شده و آنچه را که یاد گرفته است، می بایست برای ایفای نقش شغلی خود به کار گیرد و هر چقدر در این زمینه مهارت بیشتری داشته باشد عملکرد بهتری خواهد داشت. نکته ی بعدی تجربه است. قطعا تجربه فرد را پخته می کند و با آزمون و خطا، مهارت های او را منسجم و کاربردی می کند و آخرین نکته برخورداری از دانش تخصصی و اطلاع از دانش به روز مربوط به رشته و تخصص است. یک مدیر موفق از آخرین تغییرات علمی که آموخته است باخبر است و دانش خود را مطابق با آن آپدیت می کند. با توجه به همه ی این نکات مهم و کاربردی بازار کار دکتری مدیریت قراردادهای بین المللی نفت و گاز قطعاً مطلوب است و آینده شغلی قابل توجه دارد.

🏛 @SPEIUT
#معرفی_گرایش_های_ارشد_مهندسی_نفت
#گرایش_فرعی_مهندسی_نفت
#ششمین_گرایش

6️⃣رشته اقتصاد نفت و گاز
رشته اقتصاد نفت و گاز به لحاظ محتوایی با رشته مدیریت قراردادهای بین المللی نفت و گاز شباهت زیادی دارد. این رشته را می توان به علاقمندانی که کمتر به موضوعات و مباحث حقوقی نفت و گاز علاقه دارند ولی می خواهند در زمینه مسائل نفت و گاز ادامه تحصیل دهند پیشنهاد کرد.کمبود نیروهای متخصص و وفادار همواره از دغدغه های اصلی صنعت نفت و از مشکلاتی است که در عقد قراردادها و انجام مذاکرات، پیش روی مسؤولان بوده است . از این رو هدف از این رشته تربیت نیروی انسانی آشنا به اقتصاد نفت و گاز و مسائل مربوط به قیمت گذاری و مدیریت ریسک در بازارهای جهانی نفت و گاز می باشد.

◀️نرم افزار های مربوطه:
QUE$TOR
نرم افزاری ارزشمند برای پیش بینی هزینه های مصرفی در پروژه های اکتشاف، استخراج و بهره برداری از منابع زیرزمینی نفت و گاز است. این نوع پروژه های معمولا هزینه های پراکنده زیادی را شامل میشوند، با استفاده از این برنامه میتوانید تمامی هزینه هایی که در چرخه حیات این پروژه ها صرف شده است را به صورت متمرکز پیش بینی و تحت اختیار داشته باشید. QUE$TOR در 50 کشور دنیا مورد استفاده قرار گرفته است.

◀️کارشناسی ارشد اقتصاد گرایش اقتصاد نفت و گاز
این گرایش فقط در یک دانشگاه و آن هم دانشگاه صنعت نفت ارائه می شود. قاعدتا این گرایش باید به چهار زیرشاخه تقسیم شود:
تجارت نفت و گاز
نهادها و سیاستهای بین المللی در نفت و گاز
حقوق تجاری و قراردادهای بین المللی در نفت و گاز
مدیریت مالی در نفت و گاز

همانطور که از زیرشاخه های آن مشخص است، هدف کلی این گرایش این است که یک سری نیروی بومی در کشور تربیت کند که بتوانند رمزگشای بحثهای تجارت واردات و صادرات، مسلط به حقوق و امور قراردادها و همچنین مدیریت مالی در صنایع نفت و گاز باشند. الفظ و واژه ها بسیار تعاریف سنگین و گسترده و البته دهان پر کنی دارند. اینکه واقعا از یک متخصص علم اقتصاد بتوان چنین انتظارت تخصصی را داشت، جای سوال است. ما با یک اقتصاددان طرف هستیم که هم حقوق تجارت می داند، هم حقوق بین الملل را می فهمد، هم قردادنویسی را بلد است و هم می تواند مدیریت مالی در صنایع نفت و گاز را وارد باشد. درواقع چنین متخصصی اگر واقعا وجود داشته باشد باید او را در یک شیشه نگه داشت تا دیگران او را از ما ندزدند.


🏛 @SPEIUT
IUT-SPE Channel
#معرفی_گرایش_های_ارشد_مهندسی_نفت #گرایش_فرعی_مهندسی_نفت #ششمین_گرایش 6️⃣رشته اقتصاد نفت و گاز رشته اقتصاد نفت و گاز به لحاظ محتوایی با رشته مدیریت قراردادهای بین المللی نفت و گاز شباهت زیادی دارد. این رشته را می توان به علاقمندانی که کمتر به موضوعات و…
#گرایش_اقتصاد_نفت_گاز

⬅️انواع قراردادها در صنعت نفت:
قراردادهای طراحی ( E )
قراردادهایی كه فقط مرحله طراحی پروژه را شامل می‌ شود به قراردادهای E معروف ‌اند.
قراردادهای طراحی و خرید (EP )
قراردادهایی كه شامل مرحله طراحی و تامین كالای پروژه هستند، قراردادهای EP نام ‌گذاری می ‌شوند.
قراردادهای خرید و ساخت (PC )
پروژه‌ هایی كه مرحله خرید و ساخت از پیمانكار خواسته می‌ شود، حالت PC دارند كه اكثر پروژه‌ های كشور از این دسته هستند.
قراردادهای (EPC )
اجرای پروژه‌ های بزرگ در صنعت نفت به روش EPC گسترش فراوانی داشته است، تا جایی كه بسیاری از فعالیت ‌های در دست اجرا با بهره گیری از این روش انجام می‌ شود.

⬅️سرمایه گذاری خارجی
انواع سرمایه‌ گذاری خارجی در ایران بر اساس قانون شامل موارد زیر است:
سرمایه‌ گذاری مستقیم یا فاینانس (FINANCE)
روش ساخت، بهره‌ برداری و واگذاری (BOT BUILD-OPERATE-TRANSFER)
ساخت، تملك، بهره‌ برداری BOO (BUILD – OWN – OPERATE))
🔹️ساخت، تملك، بهره‌ برداری، واگذاری (BOOT (BUILD-OWN-OPERATE-TRANSFER)
🔹️ساخت، اجاره، واگذاری (BLT -BUILD – LEASE – TRANSFER)
قراردادهای بیع متقابل (BUY BACK)
مشاركت مدنی (JV -JOINT VENTURE)

🏛 @SPEIUT
📣شاخه دانشجوییSPE دانشگاه صنعتی اصفهان با همکاری شاخه دانشجوییSPE دانشگاه حکیم سبزواری برگزار میکند:

🔵مصاحبه با فارغ التحصیلان

🔹️ با حضور فارغ التحصیل دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان

👤 نیما مصطفی زاده
🎓دانشگاه ایلینوی در شیکاگو
📚دکتری بیوانفورماتیک

🗓تاریخ: ۳۱ مرداد۱۴۰۰
زمان: ۱۹:۰۰
🌍لینک برگزاری:
https://meeting5.hsu.ac.ir/b/ehs-yqq-6vj

🏛 @SPEIUT
🏛 @HSUSPE
IUT-SPE Channel
#معرفی_گرایش_های_ارشد_مهندسی_نفت #مهندسی_نفت 🔵رشته مهندسی نفت یکی از رشته‌های مرتبط با حوزه انرژی محسوب می‌شود و هدف نهایی آن تأمین نیازهای انرژی صنایع و مصارف خانگی و خودروسازی و غیره است، این رشته با مباحث زمین‌شناسی و شیمی ارتباط تنگاتنگی دارد و برای افراد…
#معرفی_گرایش_های_ارشد_مهندسی_نفت
#گرایش_فرعی_مهندسی_نفت
#هفتمین_گرایش

7️⃣گرایش ساخت تجهیزات مهندسی نفت
با توجه به اینکه کشور ایران دارای رتبه اول از نظر ذخایر نفت و گاز طبیعی در جهان است، بنابراین لازم است دوره هایی جهت تربیت افرادی که تواناییهای لازم برای طراحی، ساخت، تعمیر و نگه داری تجهیزات نفت را دارا باشند، برگزار شود. با توجه به تنوع تخصص های مورد نیاز در زمینه طراحی، ساخت، تعمیرات و نگه داری تجهیزات نفت این دوره بین رشته ای است، لذا با سایر رشته های فنی مهندسی نظیر مهندسی نفت، مهندسی شیمی، مهندسی مواد و متالوژی، مهندسی مکانیک، مهندسی برق و فیزیک در ارتباط بوده و از پژوهش های مرتبط بهره مند می شود.

◀️از جمله مهمترین دروس این گرایش می‌توان به این موارد اشاره کرد:
تجهیزات حفاری، تجهیزات تکمیل چاه، تجهیزات نمودارگیری، علم مواد، کنترل فرایتد، طراحی اجزا، مهندسی معکوس و خوردگی.

◀️مهمترین نرم افزارهای این رشته عبارتند از:
CATIA, ANSYS, PIPESIM

🏛 @SPEIUT
#معرفی_گرایش_های_ارشد_مهندسی_نفت
#گرایش_فرعی_مهندسی_نفت
#هشتمین_گرایش

8️⃣رشته مدیریت مخازن هیدروکربنی
یکی از مهمترین برنامه های شرکت های نفتی، برنامه ریزی برای سودآوری بیشتر در شرایط پر فراز و نشیب اقتصادی بازار نفت و گاز و افزایش بهره وری از مخازن در حال تولید است. مدیریت مخازن یا بعبارت دیگر مدیریت یکپارچه مخزن راهکاری نوین جهت نیل به این اهداف می باشد. در این فرآیند یکپارچه، شیوه های مکمل مدیریت مخزن شامل ترکیبی از تکنیک های فنی مهندسی، ارزیابی اقتصادی و فنون مدیریتی بکار گرفته می شود. همچنین پیشرفت های تکنولوژیک در زمینه مدیریت آنی داده ها و بکارگیری موثر شیوه در میادین نفتی و گازی و چاههای هوشمند، لزوم کاربرد IT در این سیستم یکپارچه را محرز می کند. با وجودی که دانش مهندسی نفت اکنون به دوره بلوغ خود رسیده است و از سوی دیگر کارکردهای اجتماعی صنعتی علم مدیریت و اقتصاد در ابعاد تخصصی، نه تنها در سطح جهانی بلکه در مقیاس بومی نیز به رسمیت شناخته می شوند، لیکن کاربرد همزمان اجرای سیستم مدیریت یکپارچه در صنایع نفت نیازمند آموزش هدفمند و تربیت نیروهای متخصص در این زمینه است. در کشور ما نیز با توجه به قدمت بیش از صد سال از تولید و استخراج نفت و این واقعیت که بسیاری از مخازن در نیمه دوم عمر خود قرار دارند، استفاده از روش های بهینه سازی و ازدیاد برداشت از مخازن، تنها راهکار حیاتی برای جلوگیری از هدر رفتن ذخایر خواهد بود. لذا تمسک بر مدیریت یکپارچه مخزن تنها راه برون رفت از چالشهای پیش می باشد. در حال حاضر، بسیاری از دانشگاههای معتبر در کشورهای پیشرفته با همکاری شرکت های بزرگ نفتی، برای نیل به اهداف مذکور، الگوی آموزش نوینی را بر مبنای عام "مدیریت مهندسی" تاسیس نموده اند تا با تلفیق آن با مبانی صنعت نفت چه در بخش بالا دستی و چه در بخش پایین دستی، بتوانند در فضای آکادمیک تخصص های لازم را برای اجرای روش های مدیریت یکپارچه مخزن فراهم آورند. در این بین دانشگاه صنعت نفت کشور با درک اهمیت این مطلب و رسالتی که برای شکوفایی دانش بومی و خودکفایی صنعت نفت و گاز بر دوش خود احساس می کند رشته "مدیریت مخازن هیدروکربوری" را به عنوان یک مبحث بین رشته ای در تامین نیاز صنعت نفت، برای اولین بار در کشور تاسیس کرده است.

🏛 @SPEIUT
#معرفی_گرایش_های_ارشد_مهندسی_نفت
#گرایش_فرعی_مهندسی_نفت
#نهمین_گرایش

9️⃣رشته ژئو مکانیک نفت
ژئومکانیک، علمی است که به شناسایی، مدل سازی و کنترل تغییر شکل سنگ می‌پردازد. درک و مدیريت ريسک همراه با اين تغيير شکل‌ها منجر به کاهش ريسك زير شاخه‌هاي مختلف كابردي نظير پايداري چاه، توليد ماسه و شكافت هيدروليكي مي‌شود. ژئومكانيك مجموعه‌اي از كاربردهاي مكانيك سنگ، خاك و شكست را در برمي‌گيرد كه ريشه بسياري از مشكلات فازهاي حفاري، توليد و توسعه ميادين هيدروكربوري مي‌باشند. در واقع، ژئومكانيك رشته‌اي است كه بسياري از علوم مختلف را براي كشف و توليد هيدروكربور به هم متصل مي‌كند.
صنعت نفت ایران هر ساله بخش قابل توجهی از درآمدهای دولت ایران را به خود اختصاص می‌دهد و منبع اصلی درآمد کشور از صادرات محصولات نفتی و گازی است. ایران در جایگاه چهارم و دوم ذخایر نفتی و گاز طبیعی در جهان قرار دارد که این کشور را به لحاظ ذخاير نفتي، در زمره کشورهاي ثروتمند جهان قرار مي دهد.
دانش ژئومکانیک نفت حلقه گمشده بخش بالادست صنعت نفت ایران است و سال‎هاست در بخش‎های مختلف صنعت نفت جهان استفاده می‎شود، در نتیجه نیاز و توجه به این رشته نوین در کشور پیش از پیش احساس می گردد. امروزه در بسیاری از عملیات حفاری، تکمیلی و بهره‌برداری، عدم آگاهی از وضعیت ژئومکانيکي محيط، ريسک بزرگي تلقي مي ­شود.
توسعه يک مدل ژئومکانيکي پايدار از ميدان مورد مطالعه، ريسک موجود را تا حد زيادي کاهش مي دهد و مزاياي با ارزش ديگري را در طي عمر بهينه ميدان به وجود مي‌آورد. ژئومکانیک، علمی میان‎رشته ای بین عمران، معدن، زمین‎شناسی، ژئوفیزیک، مهندسی مخزن و مکانيک است که در همه مراحل زنجيره ارزش نفت، شامل اکتشاف، ارزيابي، توسعه و توليد و حتي ذخيره‎سازي گاز در زيرزمين مي تواند به صنعت نفت کمک کند و اين اثربخشي از طريق شناساندن رفتار سنگ مخزن حاصل مي‎شود.

◀️نرم افزار مربوطه:
GEO LOG

🏛 @SPEIUT
#معرفی_گرایش_های_ارشد_مهندسی_نفت
#گرایش_فرعی_مهندسی_نفت
#دهمین_گرایش

🔟رشته زمین شناسی نفت
رشته زمین شناسی نفت در گروه علوم پایه مجموعه علوم زمین یا زمین شناسی قرار گرفته است.
زمین­‌شناسی نفت یکی از شاخه­‌های زمین­‌شناسی است که هدف آن ارائه خدمات اکتشافی به بخش بالادستی صنعت نفت است. دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در این رشته را دارند لازم است که پیش زمینه خوبی در زمینه علوم کامپیوتر، ریاضیات، تجزیه و تحلیل داده­‌های اکتشافی و زبان انگلیسی داشته باشند.
رشته زمین شناسی نفت از زیر شاخه های علم زمین شناسی است که به بررسی عوامل و شرایط مرتبط با تشکیل ذخایر هیدروکربنی می پردازد. چرا که اولین قدم در راه اکتشاف همان بررسی های زمین شناسی هستند. اطلاعات ارائه شده در این بخش شامل بررسی عوامل و پارامترهای مرتبط در نحوه تشکیل نفت و گاز و سنگ منشاد، مهاجرت و عوامل دخیل در آن، سنگ مخزن، انواع آن و پارامترهای مرتبط با سنگ مخزن، سنگ پوشش و در نهایت به بررسی جایگاه نفت و گاز در زمین شناسی ایران و تشکیل نفت و گاز در مناطق مختلف و عوامل موثر در آن پرداخته شده است.

🏛 @SPEIUT
📣انجمن‌های علمی مهندسی‌نفت دانشگاه حکیم‌سبزواری، فردوسی مشهد و صنعتی‌اصفهان برگزار می‌کنند:

🔵دوره جامع نرم‌افزار اکلیپس

🗓 شروع دوره: شنبه ۶ شهریور
مدت دوره: ۲۰ ساعت در ۱۰ جلسه

👨‍💻مدرس: مهندس همایون قاسمی
فارغ التحصیل مهندسی‌نفت دانشگاه حکیم‌سبزواری
دانشجوی دکتری مهندسی‌نفت دانشگاه صنعت نفت

◀️هزینه ثبت نام دوره برای دانشجویان دانشگاه های مذکور:
۱۰۰ هزارتومان

🌍 لطفاََ جهت ثبت‌نام و کسب اطلاعات بیشتر به آیدی زیر مراجعه کنید:
@SPEIUT2019

🏛 @SPEIUT
Forwarded from دانشگاه صنعتی اصفهان (IUT_bot)
#بسیار_مهم

سلام دوستان 🌹
این ربات برای #انتخاب_واحد دانشگاه صنعتی اصفهان زده شده است

تمام اطلاعاتی که راجع به #اساتید نیاز دارید از قبیل #منابع_درسی؛ حضورغیاب؛ نمره دهی و ... رو میتونین از کانال بدست بیارین 😁

🆔 @iutostad
🆔 @iutostad

همچنین شما هم میتونید اطلاعات اساتیدی که باهاشون کلاس داشتین رو ثبت کنید تا دوستانتون استفاده کنند👇

🤖 @iutostadbot
IUT-SPE Channel
📣انجمن‌های علمی مهندسی‌نفت دانشگاه حکیم‌سبزواری، فردوسی مشهد و صنعتی‌اصفهان برگزار می‌کنند: 🔵دوره جامع نرم‌افزار اکلیپس 🗓 شروع دوره: شنبه ۶ شهریور مدت دوره: ۲۰ ساعت در ۱۰ جلسه 👨‍💻مدرس: مهندس همایون قاسمی فارغ التحصیل مهندسی‌نفت دانشگاه حکیم‌سبزواری …
جلسه دهم و پایانی دوره نرم‌افزار اکلیپس هم اکنون در حال برگزاری است، دوستان شرکت کننده‌ی این دوره لطفاََ جهت حضور در کلاس اقدام کنند.
📌 لینک ورود:
irspe.ir/c
نام کاربری=کد ملی
رمز عبور = شماره موبایل

🏛 @SPEIUT
2025/07/06 22:35:28
Back to Top
HTML Embed Code: