Telegram Web Link
افغانستان ششمین کشور آسیب‌پذیر در برابر تغییرات اقلیمی

استفن رودریگز، نماینده برنامه انکشافی سازمان ملل در افغانستان، می‌گوید با آن‌که افغانستان در تغییرات اقلیمی سهم ندارد؛ اما ششمین کشور آسیب‌پذیر است. تغییرات اقلیمی و سرازیر شدن سیلاب‌ها، زیان‌هایی را برای باشندگان در چندین ولایت افغانستان به‌جا گذاشته است.

وی گفت: «در ده سال پسین،‌ حدود یک میلیون هکتار زمین در افغانستان مبدل به صحرا شده است و شاهد خشک‌سالی‌های زیاد و کاهش آب بودیم و میلیون‌ها نفر بیجا شده‌اند.»

رودریگز در بخشی از سخنانش گفت که در پی این سیلاب‌ها، بیش از ۲۰۰ نفر جان باختند و بیش از ۳۰۰ نفر دیگر زخم برداشتند و عملیات جست‌وجو و نجات هنوز هم ادامه دارد.

این مقام ملل متحد هم‌چنان تاکید می‌ورزد که نهادهای سازمان ملل متحد به کمک‌‌های شان در بخش‌های تهیه سرپناه، مواد خوراکی، آب و کمک‌های بهداشتی برای آسیب‌دیدگان سیلاب‌های پسین ادامه می‌دهند.


@studiesafghanistan
نظارت دامپزشکی قوچان بر صادرات تخم مرغ به افغانستان

شبکه دامپزشکی قوچان از ابتدای امسال تاکنون، بر صادرات ۴۰۳ تن تخم مرغ در قالب ۱۷ محموله صادراتی به مقصد کشور افغانستان نظارت کرده است.

حامد شمس، رئیس شبکه دامپزشکی قوچان گفت: این نظارت بر صادرات توسط مسئولین فنی مستقر در واحد‌های تولید و بسته بندی صورت می‌گیرد که در واقع چشمان ناظر بخش دولتی دامپزشکی هستند.

شمس گفت: رعایت دقیق مسائل بهداشتی و قرنطینه‌ای در افزایش صادرات، مهم است و مهمترین اقدامات و گام‌های دامپزشکی برای تسهیل و رونق تولید و افزایش صادرات، ارائه خدمات ویژه در انجام امور اداری مربوط به صدور مجوزها، تقویت ظرفیت‌های موجود در بخش دام و طیور، انجام نمونه برداری و آزمایشات لازم و تحویل نتایج آزمایشگاهی در کوتاهترین زمان ممکن است.


@studiesafghanistan
نخبه‌گرایی؛ کلید پیشرفت

معاون سیاسی ریاست‌الوزراء در دیدار با نمایندگان اتحادیه متخصصان خارج مرز گفته که سیاست امارت اسلامی قدردانی و حمایت از کادرها و شخصیت‌های کشور است و حکومت در زمینه ایجاد سهولت‌ها برای آنان تلاش می‌کند.
بااین حال از زمانیکه طالبان رویکار آمده اند، هزاران تن از نخبه ها و چهره های تحصیل یافته از کشور فرار کرده اند که این فرار سرمایه، ضربه سختی به پیکر افغانستان و پیشرفت این کشور وارد میکند. البته گلایه ای که در این زمینه وجود دارد، با حاکم شدن طالبان، با سوادها از ادارات برکنار و افراد طالبان که کوچکترین تخصصی نداشتند، جایگزین آنان شدند.
برگشت متخصصان و کادرها به کشور مشروط بر اینست که از ظرفیت و توانایی های آنان استفاده شود و در بخش های مختلف اقتصادی، سیاسی، ورزشی و... حضور تصمیم گیرنده داشته باشند. این یک واقعیت است که افغانستان بدون نخبگان و تحصیل یافته، فلج خواهد بود و چرخه های پیشرفت و ترقی آن چرخشی نخواهد داشت.
در سطح کلان از حکومت باید شروع شود و همانطور که خواسته همه مردم افغانستان است، انحصار باید بشکند، قدرت از گروه گرایی به سمت ملی گرایی حرکت کند و حکومتی شکل بگیرد که نمایندگان واقعی همه اقوام و مذاهب در آن سهیم شوند و تصمیم گیرنده باشند.
وحدت ملی، استفاده از ظرفیت های نخبه و کارآمد، توجه به منابع داخلی، رفتار نیک با مردم و خیلی از موارد دیگر است که میتواند این کشور را از باتلاق بحران ها نجات داده و به سمت پیشرفت و ترقی سوق دهد. طالبان باید از فرصت استفاده کنند و نگذارند مشکلات جاری، گسترش پیدا کرده و روزی برسد که قادر به مهار آن نشوند و این افغانستان را به پرتگاه بحران فرو خواهد برد.


@studiesafghanistan
🔴 به پوتین اطلاع داده شد که طالبان را می‌توان از فهرست سازمان‌های ممنوعه حذف کرد!

منبع: خبرگزاری ریامو
27 / می / 2024

⬅️ضمیر کابل اف، مسئول بخش جنوب آسیا در وزارت امور خارجه فدراسیون روسیه اظهار داشت که وزارت امور خارجه و عدلیه به ولادیمیر پوتین رئیس دولت گزارش دادند که گروه طالبان را می توان از لیست سازمان های ممنوعه در کشور حذف کرد.

⬅️کابل اف اظهار داشته است که صحبت در مورد به رسمیت شناختن هنوز زود خواهد بود. لذا بررسی این موضوع ادامه دارد. همه ملاحظات به رهبری عالی روسیه گزارش شده است. ما منتظر تصمیم گیری هستیم.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
ضمیر کابلوف نماینده ویژه روسیه برای افغانستان به خبرگزاری تاس گفته است که وزارت‌های خارجه و دادگستری روسیه به ولادیمیر پوتین گزارش داده‌اند که «طالبان» را می‌توان از فهرست سازمان‌های هراس‌افگن حذف کرد.

تاس از زبان ضمیر کابلوف نوشته است که برخی نهادهای دولتی در روسیه نیز از این تصمیم پشتیبانی کرده‌اند.

آقای کابلوف هم‌چنان افزوده است که «طالبان» از زمان روی‌کار آمدن دوباره در سال ۲۰۲۱، راه درازی را برای به‌رسمیت شناخته شدن پیموده‌اند؛ اما هنوز چندین مانع در این راستا وجود دارد که باید برداشته شوند.


@studiesafghanistan
چرا رئیسی در قلوب مردم افغانستان جاگرفت؟

به دنبال شهادت آیت الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور انقلابی، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه و دیگر همراهان‌شان در سانحه سقوط بالگرد، موج گسترده و سیل آسایی از واکنش‌ها نه تنها از داخل ایران، بلکه از کشور‌های همسایه، منطقه،جهان اسلام و جامعه جهانی به راه افتاد.

این سانحه نه تنها مردم ایران را در ماتم فرو برد، بلکه سبب یک ماتم جهانی شد و بسیاری از کشور‌ها عزای عمومی اعلام کردند و پرچم‌های خود را به حالت نیمه‌افراشته درآوردند.

در میان کشور‌های مختلف، این حادثه تلخ و دردناک واکنش‌های بسیاری در بین مردم افغانستان در داخل این کشور، مقام‌های حکومت طالبان، شخصیت‌های سیاسی، علمای برجسته و عموم مردم و همچنین در بین بیش از ۵ میلیون مهاجر افغانستانی در ایران داشت.

همه این واکنش‌ها، بیانگر محبوبیت مثال زدنی آیت‌الله رئیسی و دکتر امیرعبداللهیان در بین مردم افغانستان است، به خصوص در شرایطی که امریکا و ناتو در طول ۲۰ سال گذشته همواره پروژه ایران‌هراسی را در این کشور دنبال می‌کردند.اما این محبوبیت از کجا سرچشمه می‌گیرد؟


@studiesafghanistan
طالبان حمله اسرائیل به رفح را محکوم کرد

وزارت امور خارجه طالبان حمله نیروهای اسراییل بر آواره‌گان در رفح که منجر به جان باختن دست‌کم ۴۵ تن شده را محکوم کرده است.

این وزارت با نشر اعلامیه‌ای این حمله نیروهای اسرائیل را «جنایت جنگی» خوانده است.

گفتنی است که حمله هوایی نیروهای اسرائیلی بر یک اردوگاه آواره‌گان در رفح در جنوب نوار غزه جان شمار زیادی از کودکان و زنان را گرفته است.


@studiesafghanistan
🕋بسْمِ الله الرَّحمٰن الرَّحیم🕋

🗓 امروز سه شنبه ۸ جوزا ۱۴۰۳ هـ. ش

🔸 مطابق با ۲۸ مه ۲۰۲۴ میلادی

🔹 برابر است با ۱۹ ذی‌القعده ۱۴۴۵ هـ. ق




@studiesafghanistan
مسئولان محلی طالبان در غور می‌گویند که یک کودک ۱۲ ساله در روستای «گنده‌آب» شهر فیروزکوه پس از غرق‌شدن در رودخانه‌ی هریرود جان باخته است.

فرماندهی امنیه‌ی طالبان در غور با نشر خبرنامه‌ای گفته است که این کودک نقیب‌الله نام داشت و دیروز (دوشنبه، ۷ جوزا) در رودخانه‌ی هریرود غرق شده است.

این کودک پس از انتقال به شفاخانه جان باخته است.

خبرنامه در مورد چگونگی غرق‌شدن این کودک در رودخانه چیزی نگفته است.



@studiesafghanistan
🔔 روابط روبه رشد روسیه با افغانستان اما نمادین

منبع: بنیاد کارنگی روسیه

⭐️در این مطلب که به نویسندگی آقای روسلان سلیمانوف که محقق موسسه توسعه و دیپلماسی دانشگاه آدا در آذربایجان می باشد به این موضوع می پردازد که ایجاد روابط روسیه همراه با حاکمیت کنونی افغانستان توسط حاکمان روس، بیشتر جنبه نمادین بوده و بعید به نظر می رسد  برای تعمیق روابط اقتصادی بین دو کشور کاری انجام دهند.

⭐️نویسنده معتقد است که برگزاری نشست هایی در راستای حل و فصل مسئله افغانستان بیشتر در مورد تلاش مسکو برای رد ادعاهایی مبنی بر اینکه این کشور در سطح بین المللی منزوی است، می باشد و نه تلاشی واقعی برای حل مشکلات افغانستان ...

برای مطالعه بیشتر اینجا کلیک کنید

💻 www.tarjomanaf.af

@tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
انتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد با نکوهش حمله هوایی اسراییل بر رفح گفته که این وحشت باید متوقف شود.

آقای گوترش نوشته که حمله‌های اسراییل سبب کشته شدن غیرنظامیان شده و هیچ جای امنی در غزه وجود ندارد.


@studiesafghanistan
مالیخولیای پاکستانی

وزیرداخله پاکستان به تازگی گفته است که روابط میان افغانستان و پاکستان زمانی بهبود می‌یابدکه از خاک افغانستان علیه پاکستان استفاده نشود.
این مقام پاکستانی میگوید که این موضوع را با حکومت موقت افغانستان در میان گذاشته و اصرار داردکه طالبان علیه گروه‌های تروریستی دراین کشور اقدام کنند،اما هنوز نتایج خوبی نگرفته است.
این گفته های وزیر داخله پاکستان در حالی مطرح میشود که بارهاست از حضور گروه تروریستی داعش در خاک پاکستان گزارش شده و حتا رهبر این گروه نیز در بلوچستان پاکستان حضور دارند. در 20 سال جمهوریت و قبل تر از آن نیز این پاکستان بود که خاک خود را دو دستی تقدیم تروریستان کرده بود و آنان نیز از همین خاک به افغانستان حمله کرده و صدها انسان بیگناه را قتل عام میکردند.
وزارت دفاع طالبان نیز با رد این ادعا گفته است که ترویست‌های داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شوند و باید اسلام آباد در این مورد جوابگو باشد.
بنابر این وجود اینکه مقام پاکستان به طالبان میگویند که کشورش نباید از جانب افغانستان تهدید شود، عجیب و مالیخولیایی است، چرا که دنیا میداند، این پاکستان بوده و است که از تروریسم حمایت کرده و داعشیان خونخوار هم اکنون در پاکستان حضور دارد و از طریق این خاک وارد افغانستان میشوند.
لازم است دولت پاکستان به جای اظهارات مالیخولیایی، نخست خود برای نابودی تروریسم که بعید است، اقدام کرده و تهدیدی از خاک پاکستان متوجه افغانستان و دیگر کشورهای منطقه است را برطرف کند، آنگاه بگوید افغانستان چنین است و چنان است.
بهترین مکانیسمی که میتوانست تنش بین دو کشور را حل کند، نرمش و صداقت پاکستان بود که متاسفانه تاکنون از این کشور دیده نشده و مرتب بر طبل جنگ و حمایت از تروریسم و تنش میکوبد.



@studiesafghanistan
بازگشت بیش از ۲۸۰۰ مهاجر طی یک از ایران به کشورشان

وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان طالبان می‌گوید که بیش از دو هزار و ۸۵۹ مهاجر دیروز (دوشنبه، ۷ جوزا) به صورت داوطلبانه و اجباری از ایران به افغانستان بازگشته‌اند.

این وزارت با نشر اعلامیه‌‌ای در ایکس گفته است که این افراد از طریق مرز اسلام‌قلعه وارد کشور شده‌اند.


@studiesafghanistan
داغ دیگر بر پیکر جهان اسلام

پس از جنایت های بیشمار رژیم صهیونیستی در غزه و کشتار بیش از 35 هزار نفر که به طرز وحشیانه ای قتل عام شدند، حملات این رژیم جنایتکار بر رفح نیز شروع شده و در تازه ترین مورد در حمله جنون‌آمیز رژیم صهیونیستی به خیمه ‌های آوارگان در غرب رفح 45 نفر به شهادت رسیدند.
همزمان با این جنایت، وزارت خارجه حکومت سرپرست با انتشار بیانیه‌‌ای حمله رژیم صهیونیستی بر آوارگان فلسطینی در رفح را محکوم کرد و آن را «جنایت جنگی» خواند.
با این حال کشورهای مثل ایران، سوریه، یمن، افغانستان و ... قاطعانه از فلسطین حمایت میکنند و اما تاکنون هیچ واکنشی از سوی جامعه عرب دیده نشده و همچنان در سکوت مرگبار خود فرو رفته اند. در غزه بشریت به صورت دسته جمعی قتل عام شد، کودکان و زنان سلاخی شدند، بیماران در شفاخانه ها زیر تانک گردیدند، مکاتب و شفاخانه ها بمباران شد، به زنان تجاوز صورت گرفت و هر نوع جنایتی از سوی رژیم اسرائیل انجام شد و حالا هم این جنایات در رفح آغاز شده و اسرائیل بدون توجه به قوانین بین المللی و جنگی و بدون درنظر داشت حقوق بشر، بشر را قتل عام میکند و آوارگان را به فجیع ترین نوع جنایت، تیرباران کرده و یا بمباران می کند.
رفح و جنایات اسرائیل در این شهر، داغ دیگریست بر پیکر اسلام که تا نابودی رژیم صهیونیستی التیام نمی یابد. رفح در خون میتپد و رژیم اسرائیل جنایت میکند و غرب و در راس امریکا در سخن از قطع کمک حرف میزند، ولی در عمل به رژیم تسلیحات میفرستد با بشریت را در فلسطین بمباران کند. این است حقوق بشر غرب و امریکا که از آن سخن میزند و اما صدافسوس که اعراب با وجود اینکه میبینند، ولی اقدامی نمیکنند.
اتحاد امت اسلامی، یکی از نیازهای آزادی فلسطین است. بی تفاوتی در این قبال، عواقب وحشتناکی خواهد داشت و اما اتحاد مسلمین، هژمونی دروغین و پوشالی غرب را از بین برده و قدرت اسلام را به رخ خواهد کشید.



@studiesafghanistan
تیم ملی فوتسال افغانستان در اولین دیدار خود به مصاف آنگولا می‌رود

فدراسیون بین‌المللی فوتبال جدول زمانی برگزاری مسابقات جام جهانی فوتسال را منتشر کرد که براساس آن اولین بازی تیم ملی فوتسال افغانستان در برابر آنگولا برگزار می‌شود.

در جدول زمانی‌ای که فیفا امروز (سه‌شنبه، ۸ جوزا) منتشر کرده، آمده است که این بازی روز یک‌شنبه، ۱۵ سپتامبر سال جاری میلادی در ورزشگاه «هومو آرینا»‌ شهر تاشکند ازبکستان برگزار می‌شود.

دومین بازی افغانستان روز چهارشنبه، ۱۸ سپتامبر در برابر آرژانتین نیز در همین ورزشگاه برگزار می‌شود.

سومین بازی افغانستان روز شنبه، ۲۱ سپتامبر در مقابل اوکراین در شهر اندیجان ازبیکستان برگزار می‌شود.

جام جهانی فوتسال از چهاردهم سپتامبر تا ششم اکتبر با حضور ۲۴ تیم به میزبانی ازبیکستان برگزار می‌شود.


@studiesafghanistan
واکنش «دیوید بکام» به جنایت صهیونیست‌ها در رفح

ستاره سابق تیم ملی انگلیس پست «یونیسف» با این محتوا را در صفحه شخصی‌اش بازنشر کرد: "تصاویر کودکان و خانواده‌های سوخته که از چادرهای بمب‌گذاری شده در رفح بیرون می‌آیند همه ما را شوکه کرده است.

قتل کودکانی که در چادرهای موقت پناه گرفته‌اند از وجدان به دور است. بیش از ۷ ماه است که شاهد وقوع این فاجعه هستیم که منجر به کشته یا زخمی شدن هزاران کودک شده است.

آتش‌بس فوری، آزادی بی قید و شرط همه گروگان‌ها و پایان دادن به کشتار بیهوده کودکان باید انجام شود.


@studiesafghanistan
طالبان خواستار همکاری چین در پروژه های اقتصادی در افغانستان شد

حمدالله نعمانی، سرپرست وزارت شهرسازی و مسکن طالبان در دیدار با ژاو شینگ، سفیر چین در کابل درباره پروژه نیله باغ و گسترش روابط اقتصادی با چین گفت‌وگو کرده است.

وزارت شهر سازی و مسکن طالبان نوشت نعمانی در این دیدار از سفیر چین خواست که از میان ۱۰ هزار خانه که ۱۴۰۰ آن در پروژه نیله باغ ساخته می‌شود، باقی آن در پروژه کابل نو ساخته و پروژه تکمیل شود.

تاکنون شرکت‌های دولتی چینی در دیدار با سرپرست سفارت طالبان در ‎چین برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های خط‌ آهن، میدان‌های هوایی، شاهراه‌ها و دیگر پروژه‌های زیربنایی در ‎افغانستان اعلام آمادگی کرده‌اند.


@studiesafghanistan
واکنش «دیوید بکام» به جنایت صهیونیست‌ها در رفح با بازنشر بیانیه یونیسف

ستاره سابق تیم ملی انگلیس بیانیه کاترین راسل، مدیر اجرایی «یونیسف» را با این محتوا در صفحه خود به اشتراک گذاشت:

تصاویر کودکان و خانواده‌های سوخته که از چادرهای بمباران شده در رفح بیرون می‌آیند همه ما را شوکه کرده است.

قتل کودکانی که در چادرهای موقت پناه گرفته‌اند از وجدان به دور است. بیش از ۷ ماه است که شاهد وقوع این فاجعه هستیم که منجر به کشته یا زخمی شدن هزاران کودک شده است.

آتش‌بس فوری، آزادی بی‌قید و شرط همه اسرا و پایان دادن به کشتار بی‌فایدهٔ کودکان باید در دستور کار قرار بگیرد.


@studiesafghanistan
2024/05/29 03:12:28
Back to Top
HTML Embed Code: