Telegram Web Link
Quietmountain (anzan)
@sufi_molana 
نترس
خود را قضاوت نکن
حریص نباش
خشم نورز
اکنون و اینجا باش
(موسیقی مناسب مراقبه)

@sufi_molana
ابلهان تعظیم مسجد می‌کنند
در جفای اهل دل جد می‌کنند

آن مجازست این حقیقت ای خران
نیست مسجد جز درون سروران

مسجدی کان اندرون اولیاست
سجده‌گاه جمله است آنجا خداست

تا دل اهل دلی نامد به درد
هیچ قرنی را خدا رسوا نکرد

قصد جنگ انبیا می‌داشتند
جسم دیدند آدمی پنداشتند

در تو هست اخلاق آن پیشینیان
چون نمی‌ترسی که تو باشی همان

آن نشانیها همه چون در تو هست
چون تو زیشانی کجا خواهی برست

مولانا
اعتمادبه خداوند یکی از مهمترین ارکان
روند ایمان آوری می باشد 
ما تازمانیکه نتوانیم به این اصل روحانی دست پیدا کنیم متاسفانه
نمی توانیم به یک ایمان سالم و کامل برسیم

@sufi_molana
...

عموماً مى‌بينيم روابط بين پدر و پسر، روابطى مصلحتى است. پدر قوى و پسر ضعيف است، پس پدر بر پسر تسلط دارد. پدر سعى مى‌كند به پسرش بفهماند كه "تو هيچ نيستى، من همه كاره هستم." ولى پدر تشخيص نمى‌دهد كه به زودى زمانى فرا مى‌رسد كه پسر قدرت مى‌يابد، سپس پسر به همان صورت بر پدر استيلا مى‌يابد. اين روابط ميان استاد و شاگرد، و زن و شوهر، انحرافى هستند... در غير اين صورت، به چه دليل بايد بين زن و شوهر رابطه‌اى وجود داشته باشد؟ اگر دو انسان در بين خود احساس يگانگى كرده‌اند، پس با هم هستند. [سلسله‌مراتبی وجود نخواهد داشت.] اما چنين نيست. شوهر به روش خود بر زن استيلا مى‌يابد؛ زن نيز به روش خود بر شوهر مسلط مى‌گردد. هر دو، توان سياسى خود را به صورت قدرت، بر هم اعمال مى‌‌کنند و بروز مى‌دهند.

شرايط مشابهى در مورد گورو و شاگرد وجود دارد. گورو شاگرد را تحت ستم و فشار قرار مى‌دهد، و شاگرد به احتمال اين كه خود، روزی گورو شود به كمين مردن گورو مى‌ماند. در صورتى كه در مرگ گورو تأخير افتد، دسيسه‌ها و نقشه‌ها در برابر او طرح خواهد شد. بر اين اساس، يافتن گورويى كه شاگردانش عليه او طغيان نكرده يا دشمن او نشده باشند، مشكل است. معنويت هيچ ارتباطى با اين مسائل ندارد. تحت فشار قرار دادن پسر توسط پدر را مى‌توانم درك كنم؛ اين حالت مربوط به دو فرد جاهل است، مسئله‌ى خوبى نيست ولى قابل درک است. تحت ستم قرار گرفتن زن به‌وسيله‌ى شوهر، و عكس آن، معمول است ــ خوب نيست، ولى بسيار متداول است.

اما هنگامى كه گورو شاگردش را تحت فشار قرار مى‌دهد، مسئله دشوار مى‌شود. اين فضا حداقل بايد از ادعايى چون «من مى‌دانم و تو نمى‌دانى» عارى باشد. چنين ارتباطى بين گورو و شاگرد چيست؟

شخصى مدعى است: «من مى‌دانم، تو نمى‌دانى. تو جاهلى، من عاقلم؛ جهالت بايد به خرد تعظيم كند.» اما چگونه فردى كه مى‌گويد: «براى احترام بايد تعظيم كنى» عاقل است؟ چنين فردى بسيار جاهل است. اين فرد اسرار ذاتىِ قليلى را مى‌داند، تعدادى كتاب خوانده و از حفظ مى‌تواند آنها را تكرار كند. ولی هيچ چيزى بيشتر از اين در او وجود ندارد.

شايد اين داستان را نشنيده باشيد: گربه‌اى بود كه همه‌چيز را مى‌دانست. در ميان گربه‌ها سرشناس شد ــ به قدرى كه او را همچون تيرتانكارايى مى‌دانستند. دليل اين كه همه‌چيز را مى‌دانست اين بود كه راهى دزدانه به كتابخانه‌اى پيدا كرده بود. هر چيزى را در مورد اين كتابخانه مى‌دانست. البته منظورم از هر چيزى؛ چگونگى ورود و خروج به كتابخانه، راحت‌ترين كتاب‌ها براى مچاله شدن، كتاب‌هايى كه در زمستان گرما مى‌دهند و آنها كه در تابستان خنك هستند و غيره است. بدين ترتيب در ميان گربه‌ها اين خبر پخش شد كه هر كسى كه اطلاعاتى راجع به كتابخانه بخواهد، گربه‌ى همه‌چيزدان جوابش را مى‌دهد.

اين گربه حتى پيروانى داشت. ولى اين واقعيت كه او هيچ چيزى نمى‌داند، مكتوم ماند. گربه، تنها مى‌توانست راحت در كنار كتاب‌ها بنشيند و بگويد كدام كتاب با پارچه ـ كه گرم است ـ صحافى شده، و كدام چنين نيست؛ اين تمام دانسته‌ى گربه درباره‌ى كتاب‌ها بود. بيشتر از اين، هيچ نمى‌دانست. هيچگونه تصورى از اين كه چه چيز درون كتاب است و يا اين كه چگونه گربه‌اى مى‌تواند از محتويات كتاب آگاه شود، نداشت.

چنين گربه‌هاى همه‌چيزدانى در ميان انسان‌ها نيز وجود دارند. آنها مى‌دانند چطور خودشان را با كتاب‌ها حفاظت كنند. شما به آنها رو مى‌كنيد و آنها يكباره به رامايانا پناه مى‌برند و سعى مى‌كنند با آيات آن شما را خفه كنند. يا مى‌گويند: «گيتا چنين مى‌گويد.» حال كيست كه با گيتا به مبارزه برخيزد؟ اگر بگويم «آنچه مى‌گويم حرف من است» مى‌توانيد با من به مباحثه بپردازيد. اما وقتى از گيتا سود مى‌برم، در امانم. پشت گيتا پناه گرفته‌ام. گيتا در سرما، گرمى مى‌دهد؛ توانى به من مى‌دهد و در برابر دشمنان، حفاظى حمايت‌كننده مى‌شود؛ حتى زيورى مى‌گردد كه مى‌توان به بازى با آن پرداخت.

اما انسانى در اين حد، فقط به همان اندازه كه گربه درباره‌ى كتابخانه مى‌داند، در مورد گيتا دانش دارد؛ هيچ چيزى بيش از آنچه گربه مى‌دانست، نمى‌داند. اين احتمال وجود دارد كه با ارتباط طولانى، گربه از محتواى كتاب آگاه شود، ولى اين گوروهاى زيرك، در نهايتِ امر، از فهم و ادراك بى‌بهره‌اند. چون هر چه بيشتر به حفظ كردن كتاب مى‌پردازند، نياز كمترى به درك مى‌يابند. آنگاه دچار اين توهم مى‌شوند كه همه‌ى آنچه بايد بدانند، مى‌دانند.

هر وقت كسى ادعاى دانايى كرد، بدانيد تنها جهالت است كه نمايان شده، زيرا ادعا كردن، همان جهالت است. اما وقتى فردى حتى از اشاره به اين كه مى‌داند، امتناع كرد، بدانيد كه در حال دريافتن و آگاه شدن است.

#اشو
📚«تانترا»
جلد ۲
مترجم: بهروز قنبری ــ اشرف عدیلی
اگر خوب توجه کنید!
در روند روزگار امروز؛
زندگی خودش برای‌تان دردورنج به همراه خواهد آورد.
مسئولیت شما شادی آفریدن است

بسازیدش.

@sufi_molana
انسانی که خود را دوست بدارد، اولین گام را به سوی عشق واقعی (که همان اتصال به خداوندیست ) برداشته است.
اما باید به خاطر بسپارد ....

دوست داشتن خود ، خودشیفتگی و خودستایی نیست...
امروز از ده نفری که به تو کمک می کنند ، بطور ذهنی یا مستقیم تشکر کن و حال و هوای سپاسگزاری را احساس کن ، مثلا از رانندگان تاکسی یا اتوبوس یا کارکنان محل کار خودت ، ماموران راهنمایی و رانندگی ، پدر و مادرت ، کارمند فروشگاه و ......
قسمتی از یک کتاب 📚

ذهن، بی‌وقفه نه‌تنها در پی غذا برای فکر است،بلکه در جست‌و‌جوی هویّت،یعنی مفهوم «خود» است.

به این ترتیب «منیّت – ego» به وجود می‌آید و پیوسته خودش را از نو ،بزرگتر می‌ پردازد .

@sufi_molana
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
خیام خوانی تقدیم نگاه زیبایی شما
يك بار سقراط در مورد رضايت صحبت مى‌كرد و مى‌گفت كه گنج بزرگى است. كسى از او پرسيد: آيا او ترجيح مى‌دهد كه يك سقراط ناراضى باشد يا يك خوك راضى؟!

سقراط پاسخ داد: "ترجيح مى‌دهم كه سقراط ناراضى باشم تا خوك راضى، زيرا خوك راضى هيچ اطلاعى از رضايت خود ندارد، اما سقراط ناراضى، حداقل می‌تواند از نارضايى خود آگاه شود!"

انسان توانایی آگاه بودن از خود را دارد، انسان توانایی خودشناسی و متحول‌شدن را دارد. هرچند که اکثر مردم در ناآگاهی زندگی می‌کنند.

#اشو
📚«تانترا»
نقصها آیینهٔ وصف کمال
و آن حقارت آینهٔ عز و جلال

زانک ضد را ضد کند پیدا یقین
زانک با سرکه پدیدست انگبین

هر که نقص خویش را دید و شناخت
اندر استکمال خود ده اسپه تاخت

زان نمی‌پرد به سوی ذوالجلال
کو گمانی می‌برد خود را کمال

علتی بتر ز پندار کمال
نیست اندر جان تو ای ذو دلال

از دل و از دیده‌ات بس خون رود
تا ز تو این معجبی بیرون شود

#مولانا
@sufi_molana
درگیر تغییردادن کسانی که در مقابل فهمیدن مقاومت میکنند نشو
عشق را جایی که هست جستجو کن
اگر کسانی را دیدی که دوستند اما روحشان با تو یکسان نیست،
برایشان عشق بفرست
و دور شو...

@sufi_molana
سپاس داشتن و ستایش کردن شیارهایی را در هشیاری شما باز می‌کند که پیشرفت معنوی و تبرک از آنها بسوی شما روانه می‌گردد.
روح والای هستی به محض آن که راهی برای جریان پیدا کند خودش را از آنجا به صورت پدیدار نمایان می‌سازد. بایست برای همه چیز و همیشه سپاسگزار باشید. بدانید که نیروی تفکر، حرف زدن و عمل کردن همه از سوی خداوند است و او هم اکنون با شماست، شما را هدایت می‌کند و الهام بخش شماست.

@sufi_molana
‍ ایست!

روزی حداقل شش بار شروع به انجام دادن روش بسیار ساده ای کن. هر بار تنها سی ثانیه زمان می برد، که در کل روز می شود 3 دقیقه. این کوتاه ترین مراقبه در تمام جهان است! اما باید ناگهانی انجامش دهی - کل نکته اش در همینجا است.
در خیابان راه می روی - ناگهان به یاد بیاور. متوقف شو، کاملاً متوقف شو، هیچ حرکتی نکن. فقط برای نیم دقیقه در حضور باش. موقعیت هرچه که باشد، کاملاً متوقف شو. تنها نسبت به اتفاقی که می افتد حاضر باش. سپس دوباره شروع به حرکت کن. روزی شش بار. می توانی بیشتر هم انجام دهی اما نه کمتر- گشایش بیشتری به همراه خواهد آورد. می بایست ناگهانی انجام شود.
اگر به ناگه حضور داشته باشی، کل انرژی تغییر می کند. تداومی که در ذهن بود متوقف می شود. و چنان ناگهانی است که ذهن نمی تواند به سرعت فکر جدیدی خلق کند. برای ذهن زمان می برد؛ ذهن احمق است.

اوشو
@sufi_molana
سپاسگزاری و قدردان بودن اظهار تشکر از هر آنچه که هست میباشد

باید قدر آنچه که دارین هر چند که هست باشیم تا آفریدگار لیاقتمان را برای دادهای بیشتر ببیند

@sufi_molana
آدم گرسنه ، فست فود را به يك فسنجان ترجيح ميدهد . چرا ؟ چون صبر و تحمل ندارد ، گرسنه است ، طاقت گرسنگى را ندارد . آدمى هم كه روح گرسنه دارد ، به دنبال سريع ترين روش ها ميرود تا گرسنگى روح خود را برطرف سازد . روح گرسنه با چه سير ميشود ؟ با رابطه ، با بودن با فردى قابل اعتماد و بسيار صميمى كه در اصطلاح به چنين فردى ميگوييم يار . آدمى كه روح گرسنه دارد ممكن است از شدت گرسنگى به بدترين آدم روى زمين اعتماد كند و او را به اشتباه يار بنامد ، چرا ؟ چون خسته است از تنهايى ، گرسنه ى رابطه است ، به هر قيمتى ميخواهد اين تنهايى را تمام كند . صبر ندارد يا طاقت ندارد كه منتظر يك يار اصيل و واقعى بماند . يارى كه نه به واسطه گرسنگى روح ، بلكه به واسطه عقل و منطق و عشق انتخاب كرده است . چنين افراد بى طاقتى به هيچ چيز جز ضرر نميرسند . چه فردى كه جسم گرسنه دارد و به ضرر فست فود راضى ميشود و چه فردى كه روح گرسنه دارد و براى سير كردن روح بدترين و كمترين آدمها را يار مينامد . زندگى خود را فست فودى نكنيد ! چه در امر ميل غذا ، چه در امر انتخاب يار .

@sufi_molana
باید بهای هر چیزی را بپردازیـد..
شما باید کاری کنید تا تغییری ایجاد شود. برخـی می خواهند کاری نکنند ولی زندگیشان تغییر کند..

تا شما ورزش نکنید بدنتان ورزیده نخواهد شد...
تا درس نخوانید نمیتوانید دانشگاه بــروید...
تا ارتعاش مثبت ندهید، تا احساستان راخوب نکنید، تا بــاورهایتان را تغییر نکنید
اهداف شما به سرانجام نمی رسد..

احساستان را عــالی کنید تا اتفاقات عالی بیافتد...
هیچ چیزی اتفاقی رخ نمیدهد…
نیاز به حرکت الزامی‌ست...

#قانون_جبران

@sufi_molana
بهترین نشانه سطح آگاهی شما چگونگی کنار آمدنتان با مشکلات زندگی هنگام وقوع آنها می باشد
از طریق همین چالشهاست که فرد نا آگاه متمایل به نا آگاهی عمیق تر و انسانی آگاه به شدت آگاه تر می شود.

(زندگی بهترین استاد توست)

@sufi_molana
به دنبال آرامش نگردید. در پی هیچ حالتی به جز همان حالتی که اکنون در آن هستید نباشید، وگرنه تضاد درونی و مقاومت ناآگاهانه در خود ایجاد میکنید. از این که در آرامش نیستید، خود را ببخشید. همین که ناآرامی خود را به طور کامل بپذیرید، عدم آرامش شما به آرامش تبدیل میشود. هر چیزی را که به طور کامل بپذیرید، شما را به مقصد، به آرامش میرساند. این معجزه تسلیم است.
هنگامی که آنچه را که هست می پذیرید، یکایک لحظات، بهترین هستند.

این پذیرش، همان روشن بینی است.

باگوان

@sufi_molana
اگر در ذهن خود مدام به این بیاندیشید که شاید طرفتان به شما خیانت کند وبا دیدن موارد خیانت در اطرافتان دلهره این را داشته باشید که نکند شما نیز دچارش شوید..در واقع بذر آن را می کارید چون‌ترس نیروی جذب کننده دارد واز هر چه به طور شدیدی بترسیم آن را به خود جذب می کنیم...
پس به خودمان به اینکه شایسته وفا داری هستیم ایمان داشته باشیم و عبارت تاکیدی زیر را با احساس وایمان تکرار کنیم...
"من شایسته وفا و محبت هستم"

••"روابطم عالی وبی نقص است "••

#روابط_سالم

@sufi_molana
2024/06/06 22:58:28
Back to Top
HTML Embed Code: