Telegram Web Link
♦️صفحه فارسی‌زبان منتسب به موساد، روز جمعه با انتشار پیامی در اکس خواستار دوری شهروندان ایران از نیروهای سپاه پاسداران و مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی شد.

🔹این صفحه نوشت:‌ «شما می‌دانید که ما تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا مطمئن شویم که به شما آسیبی نمی‌رسد. جنگ ما با رژیم سرکوبگر جمهوری اسلامی است. ما می‌خواهیم چند دستورالعمل برای حفظ امنیت شما ارائه دهیم». در ادامه آمده است: «از پرسنل سپاه پاسداران، به ویژه مقامات ارشد، از پایگاههای سپاه و از وسایل نقلیه متعلق به رژیم دور بمانید».

این صفحه در پایان افزود:‌ «هوشیاری خود را حفظ کنید رهبران در تونل‌ها پنهان شده‌اند و از خود محافظت می‌کنند. شما در معرض خطر هستید. لطفا دستورالعمل‌ها را دنبال کنید آنها جان انسان‌ها را نجات می‌دهند».

@Superchalesh
♦️گزارش سی ان ان درباره تصاویر جدید از سایت فردو

🔹شبکه سی‌ان‌ان با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای به‌دست آمده از شرکت فناوری مکسار، از فعالیت‌های جدید در اطراف سایت هسته‌ای فردو خبر داد. در این تصاویر، تجهیزات خاک‌برداری و حفاری در اطراف ورودی تونل‌های فردو دیده می‌شوند. کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل در گزارشی در این زمینه نوشت که احتمالا ایران تلاش‌هایی برای بازیابی و خارج‌کردن اورانیوم غنی‌شده مدفون در این سایت را آغاز کرده است.

@Superchalesh
♦️کاتز : به ارتش اسرائيل دستور دادم «برتری هوایی» خود در آسمان ایران را حفظ کند

🔹وزیر دفاع اسرائيل گفت به ارتش دستور داده است برنامه‌ای برای اعمال فشار علیه جمهوری اسلامی آماده کند که همچنین شامل برنامه هسته‌ای، موشکی و تروریستی آن باشد.
کاتز به «سر مار بی‌دندان» در تهران هشدار داد که اسرائیل برای خنثی‌سازی این تهدیدات «به طور مداوم» اقدام خواهد کرد.
@Superchalesh
♦️شبکه CNN به نقل از چهار منبع جداگانه که از محتوای نشست محرمانه نمایندگان دولت ترامپ با سناتورها مطلع شده‌اند، خبر داده است که ژنرال کین، رئیس ستاد مشترک ارتش به صراحت به سناتورها گفته است که یکی از تأسیسات هسته‌ای را با بمبهای سنگرشکن هدف قرار ندادند از آن رو که در عمق بسیار پایینی قرار داشته است./هم‌میهن

@Superchalesh
♦️حضور علی شمخانی در مراسم دفن فرماندهان سپاه

@Superchalesh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️با هزینه ای که فوردو ساخته شد و بربادرفت ، چه کارهایی می توانستیم در کشور انجام دهیم

🔹با ۲ تریلیون دلار که در هسته ای هزینه کردیم چه کارهای می شد در کشور کرد

@Superchalesh
♦️بازگشایی یکدست سرخ بازار سرمایه!

@Superchalesh
♦️ترامپ در پستی در تروث سوشال نوشت: کدام آدم پست‌فطرتی در رسانه‌های اخبار جعلی گفته که ترامپ می‌خواهد برای ساخت تاسیسات هسته‌ای غیرنظامی ۳۰ میلیارد دلار به ایران بدهد؟ هرگز چنین ایده مسخره‌ای را نشنیده‌ام. این فقط یک دروغ دیگر است که رسانه‌های جعلی برای تحقیر منتشر می‌کنند


@superchalesh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️میثم رضوان‌پور، معاون اجتماعی سازمان بسیج کشته‌شده در حمله اسرائیل، ۳ آذر ۱۴۰۳:
ما برای رفع محاصره و تک دشمن در مسئله حجاب نیاز به عملیات کربلای پنج داریم

@Superchalesh
♦️وار زون: اسرائیل برای حملات بعدی به ایران آماده می شود

🔹وب‌سایت تخصصی «وار زون» گزارش داده است که ارتش اسرائیل در حال تجهیز خود برای حملات نظامی بعدی علیه ایران است. به‌نوشته این سایت، در طرح اجرایی وزارت دفاع اسرائیل، خرید هواپیماهای سوخت‌رسان بیشتر و حفظ برتری در حریم هوایی ایران در دستور کار قرار گرفته است.

یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، هشدار داده که عملیات 12 روزه موسوم به «طلوع شیران» تنها پیش‌نمایشی از سیاست جدید اسرائیل در قبال ایران بوده است.

@Superchalesh
♦️حضور قالیباف در مراسم تشییع با شکل و شمایلی عجیب

@Superchalesh
♦️خامنه‌ای سوژه طنز این روزهای جهان

یک طنز نویس آمریکایی نوشته است: آیت الله با افتخار اعلام کرد ۱۴ بمب بانکر باستر را توسط تاسیسات اتمی خود نابود کرده است.

@superchalesh
♦️فاکس نیوز: اسرائیل قبل از حمله به رییس اوین گفت زندانیان را آزاد کند اما او فرار کرد

🔹 شبکه فاکس‌نیوز با انتشار تصاویری از یک چت با فرزند هدایت‌الله فرزادی، رییس زندان اوین، گزارش داد که مامورانی از اسرائیل به این مقام قضایی پیش از حمله این پیام هشدار را رسانده بودند که درهای زندان را باز و زندانیان را آزاد کند تا جانش نجات پیدا کند.

طبق این گزارش، فرزند رییس زندان پیام هشدار را به عمویش رساند و او با خودرو پیش از انجام حمله به اوین رفت تا برادرش را از محل کارش بیرون بیاورد.

فاکس‌نیوز نوشت این دو نفر لحظاتی پیش از حمله با سرعت از محل گریختند و به گفته منبع اطلاعاتی اسرائیل که این اطلاعات را بیان کرده، تاکنون خبری از هدایت‌الله فرزادی در دست نیست.

فرزادی به دلیل نقض متعدد حقوق بشر از سوی اتحادیه اروپا و آمریکا تحریم شده بود.


@superchalesh
ترور آلارم :
♦️جون حسن روحانی در خطره و حتی همین چند روز پیش، نیروهای سپاه پاسداران می‌خواستن ترورش کنن.


@superchalesh
♦️‏برخی گزارش‌ها نشان می دهد که بخشی از ماموران موساد در ایران، سابقه عضویت در نیروهای نیابتی ج.ا. را دارند.

تعجبی هم ندارد. مزدور همین است. هر کس پول بیشتری داد، همان طرف می‌رود.


@superchalesh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️اسماعیل قاآنی: تا اینجا موفق بودیم، از این به بعد هم با موفقیت جلو می‌رویم.
(جدی گفته‌ها!)


@superchalesh

♦️اسرائیل هیوم: «اسناد اطلاعاتی فاش شده که امروز توسط رسانه‌های بریتانیایی و اسرائیلی منتشر شده است، نشان می‌دهد که مأموران اسرائیلی در ۱۵ سال گذشته در داخل یا از تمام تأسیسات تولید موشک در ایران بازدید کرده‌اند.

@superchalesh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️ گلایه‌ی یک هموطن از تحلیل‌گران سیاسی!

🔹 امیدواریم سایه‌ی جنگ دیگر بر ایران‌زمین گسترده نشود و هموطنان در آرامش زندگی کنند.

@superchalesh
♦️ وای بر ساکنان بی‌گناه سرزمین من

🖊️ جواد کاشی

🔹 داوری سخت است. یکی از نظام مسلط زخم دیده منتظر موفقیت‌های نتانیاهو است. دیگری جانبدار نظام است، با خشم به اوضاع می‌نگرد و از نظام پاسخ‌های هر چه کوبنده‌تر انتظار دارد. نمی‌توان داوری هم نکرد. در این منازعه وسطی وجود ندارد که بایستیم و ندانم‌گویان سکوت کنیم. باید فاصله گرفت. برای آنکه داوری ممکن شود، فراموش کنیم کیستیم و در چه موضع سیاسی ایستاده‌ایم. آنگاه امکان داوری پیدا می‌کنیم.

🔹 هشتاد سال پیش اسرائیل با تمهید قدرت‌های بزرگ آن روز جهان شکل گرفت. هشتاد سال است به راست یا دروغ احساس خطر موجودیت می‌کند. نه فقط به خاطر آنکه کسانی در مقابل‌اش مقاومت کرده‌اند، به این جهت که اساساً در این منطقه به نحوی مجعول برآمد. بسیاری دیگر از نظام‌های سیاسی جهان مجعول‌اند. اما برای طبیعی شدن و بقای تاریخی، مسیرهای متعدد و معقولی طی کرده‌اند. اما این نظام در این هشتاد سال یک کشور دوست در منطقه ندارد. برای حراست از خود و طبیعی شدن، هشتاد سال است می‌جنگد، خون می‌ریزد، ویران می‌کند مثل یک غول خونخوار جنایت‌های وحشتناک می‌کند.

🔹 این‌همه را با حمایت همان‌ها هم می‌کند که تأسیس‌اش کرده‌اند. در این هشتاد سال جز جنگ و فریب و خشونت نیاموخته است. زنگی مست خونخوار است و البته لوس قدرت‌های برتر جهان. 
همزاد جنگ و خشونت و طرد دیگری، حس تحقیر و سرکوب‌شدگی است. اسرائیل موجودیت خود را در گسترش قلمرو سیاسی می‌یابد. پس هر روز به نحوی تازه احساس ترس و تحقیر در مردمان این منطقه خلق می‌کند. با موجودیت خود امکان زندگی متعارف سیاسی را از مردمان گرفته است. بقای آن ممکن نیست مگر آنکه کشورهای این منطقه در امان نباشند. ما امروز قربانی میدانی هستیم که موجودیت اسرائیل در این منطقه فراهم کرده است. حتی زخم‌هایی که در درون متحمل می‌شویم، با این شرّ تاریخی نسبتی وثیق دارد.

🔹 ما بهانه‌هایی برای تجاوز اسرائیل فراهم کرده‌ایم. اما داستان از ماجرای انرژی هسته‌ای ایران آغاز نشده است. داستان قدیمی‌تر از این حرف‌هاست. ماجرا را باید از سرآغاز واقعی آن روایت کرد.
یکی در دنیای امروز نمی‌پرسد این موجودیت مجعول را چگونه باید مهار و رام کرد؟ همه در این منطقه حتی در سطح جهان حتی در دانشگاه‌های آمریکا باید تنبیه و مجازات شوند، نکند مردمان این سرزمین کوچک آب در دل‌شان تکان بخورد. دنیای ستم‌کاری است. وای به حال آنکه به خاطر مشکلاتی که با نظام سیاسی ایران دارد، با کشوری همسویی کند که تا هست جز خلق نفرت و خون و تجاوز و ویرانی کار دیگری ندارد.

🔹 داوری درست و منصفانه راه را روشن می‌کند. هنگامی که سخن از اسرائیل است، نه فقط به نام ایران بلکه به نام مردمان این منطقه حتی به نام همه‌ی وجدان‌های پاک انسانی در سراسر جهان، باید ایستاد و فریاد زد، اگر قرار بر بقای این رژیم است، باید امکاناتی برای مهار آن فراهم گردد. همه‌ی آنها که اسرائیل را یک استثنا در عرصه‌ی جهانی کرده‌اند و هر چه را بر دیگران حرام  است برای او حلال شمرده‌اند، در جنایت‌های وحشتناک این نظام وحشی شراکت دارند.

🔹 وای بر ساکنان بی‌گناه سرزمین ایران. چهل و پنج سال است لحظات تاریخی را یک به یک تجربه می‌کنند و همواره در پیچ‌های تاریخ زیسته‌اند. امروز حقیقتاً یک لحظه‌ی حساس تاریخی است. راهی جز مقاومت در مقابل تجاوز اسرائیل به خاک میهن ما نیست. اما تنها یک شکل مقاومت موشک و بمب است. مقاومت اشکال پیچیده‌ای دارد. هر آنچه این کشور را از این پیچ مخاطره‌آمیز برهاند فرم مؤثر و معنادار مقاومت است. تنها میزان ویرانی‌های تل‌آویو و حیفا نشانگر مقاومت مؤثر نیست. شرایط امروز بازیگر پیچیده و هوشمندی را می‌طلبد که خطوط ناهمساز و متعددی را پی‌بگیرد و سرانجام با کمترین هزینه، امکان رهایی از لحظه‌های کشنده را فراهم کند. 

🔹 هر چه بر این دیار گذشت، گذشت. متولیان این کشور امروز باید نهایت هوشمندی را از خود نشان دهند. سیاست یک عرصه‌ی جمعی و عمومی است، هوشمندی جز با مشارکت همگان امکان‌پذیر نیست. امکان خلق یک همبستگی معنادار سیاسی را با گشودن فضا برای مشارکت همه‌ی دلسوزان این وطن فراهم کنید. بگذارید همه‌ی کسانی که دل‌نگران خود، این سرزمین و آینده‌ی آن هستند در میدان حاضر شوند.

@superchalesh
♦️ «همبستگی ملی در آتش جنگ»، چرا موقتی است و چگونه می‌توان آن را پایدار کرد؟

🖊 سهند ایرانمهر

🔹 در تمام جوامع انسانی، جنگ و بحران‌های ملی بزرگ، گرایشی آشکار به ایجاد همبستگی درونی پدید می‌آورند. در بزنگاه‌های مرگ و بقا، افراد و گروه‌های اجتماعی، صرف‌نظر از تفاوت‌های طبقاتی، قومی، مذهبی یا سیاسی، به‌طور موقت بر گرد «خودِ جمعی» متحد می‌شوند. این پدیده که در ادبیات جامعه‌شناسی سیاسی به آن «انسجام بحران‌محور» یا «همبستگی اضطراری» گفته می‌شود، از پدیده‌های شناخته‌شده و البته ناپایدار در تجربه‌های تاریخی ملت‌هاست.

🔹 اکنون، در پرتو جنگ اخیر میان ایران و اسرائیل، شاهد بروز دقیق همین الگو هستیم. در هر دو سوی جبهه، جبهه‌های داخلی که پیش از آن دچار تشتت، نارضایتی و حتی شکاف‌های حاد بودند، برای مدتی به حاشیه رفتند. در ایران، گفتمان «مقاومت در برابر متجاوز» محور اصلی فضای اجتماعی شد و‌به طرز بی‌سابقه‌ای «ایران» جایگزین مفاهیم عمدتاً ایدئولوژیک پیشین شده است. در اسرائیل نیز، نتانیاهو که پیش از جنگ با بحران‌های متعدد مواجه بود، به نماد «رهبر در زمانه‌ی خطر» بدل شد.

🔹 اما پرسش اصلی این‌جاست: آیا این انسجام ملیِ زاییده‌ی جنگ، قابل تداوم و تعمیق است؟ یا آن‌چنان‌که تاریخ نشان می‌دهد، تنها یک واکنش دفاعیِ زودگذر در برابر تهدیدی بیرونی است؟

🔹 در متون کلاسیک جامعه‌شناسی سیاسی، از امیل دورکیم تا تالکوت پارسونز، بارها به نقش بحران‌های بیرونی در انسجام بخشیدن به ساختار اجتماعی اشاره شده است. دورکیم در «تقسیم کار اجتماعی» یادآور می‌شود که بحران‌ها نوعی «همبستگی مکانیکی»  را احیا می‌کنند؛ نوعی همبستگی که بر پایه‌ی شباهت و احساس خطر مشترک بنا شده است.

🔹 اما جامعه‌شناسانی مانند راندال کالینز، و جان الکساندر بعدها نشان دادند که چنین همبستگی‌ای پایدار نیست، زیرا بر دشمن مشترک استوار است، نه بر قرارداد اجتماعی مشترک. این یعنی به محض پایان‌یافتن تهدید خارجی، تضادهای داخلی دوباره به صحنه بازمی‌گردند، گاه با شدتی بیشتر.

🔹 تجربه‌ی بریتانیا در جنگ جهانی دوم یکی از نمونه‌های موفق تلاش برای تبدیل همبستگی جنگی به انسجام پایدار است. در دوران جنگ، دولت چرچیل موفق شد با بهره‌گیری از رسانه و سیاست‌های بازتوزیعی (مانند کوپن‌های غذایی، دسترسی برابر به درمان) حس مشارکت ملی را تقویت کند. اما مهم‌تر از آن، پس از جنگ، دولت حزب کارگر با راه‌اندازی «دولت رفاه» پایه‌های نهادین این همبستگی را در قالب خدمات اجتماعی، آموزش همگانی و عدالت توزیعی تثبیت کرد.

🔹 در مقابل، در جوامعی مانند آرژانتین در دوران جنگ فالکلند، یا ایران پس از جنگ ایران و عراق، همبستگی دوران جنگ به‌زودی به نارضایتی و شکاف سیاسی بازگشت، چرا که «سازوکارهای نهادی» برای حفظ آن انسجام ایجاد نشدند. فقدان برنامه‌ی بلندمدت برای مشارکت اجتماعی، بازگشت رقابت‌های گروهی و افشای ناکارآمدی‌ها پس از جنگ از جمله عوامل ناپایداری همبستگی موقت در دوران جنگ‌اند.

🔹 برای عبور از همبستگی اضطراری به انسجام ساختاری، نیاز به مجموعه‌ای از تحولات نهادین، سیاسی و فرهنگی است. باید به‌جای تمرکز صرف بر «دشمن خارجی» مسائل داخلی چون نابرابری، فقر، فساد، بحران‌های زیست‌محیطی و اقتصادی به‌عنوان چالش‌های مشترک معرفی شوند. این کار مستلزم اصلاح گفتمان رسمی، و بازسازی پروژه‌ی ملی بر پایه منافع همگانی است.

🔹 تقویت نهادهای انتخابی، شوراهای محلی، رسانه‌های آزاد و نهادهای مدنی نیز راه دیگر دوام‌ همبستگی است، تنها در این صورت، شهروندان احساس تعلق واقعی به جامعه خواهند داشت، نه تعلقی ناشی از اضطرار جنگی.

🔹 راه‌حل بعدی، توزیع عادلانه‌ی منابع و فرصت‌ها، خدمات اجتماعی فراگیر، کاهش تبعیض‌های منطقه‌ای و قومی، و عدالت مالیاتی می‌تواند بسترهای ماندگارتری برای وحدت اجتماعی فراهم آورد. هیچ انسجامی در جامعه‌ای که تبعیض در آن نهادینه شده است، پایدار نمی‌ماند. راه‌حل واپسین هم این است که فرهنگ سیاسی مبتنی بر رواداری، نقد، مشارکت و گفت‌وگو به جای فرهنگ تهییج عمومی مدنظر قرار گیرد.

🔹 جنگ‌ها می‌توانند لحظاتی نادر از انسجام و همبستگی ملی بیافرینند. اما این لحظات زودگذرند، اگر به برنامه‌ای نهادین برای ساخت ملت (Nation-building) متصل نشوند. حاکمیت، در آستانه‌ی پایان یک فصل پرهزینه از تقابل با دشمن خارجی، فرصت تاریخی دارد تا تجربه‌ی همبستگی در میدان جنگ را به پایه‌ای برای بازسازی داخلی بدل کند، البته اگر تصمیم برای درس‌گرفتن از تاریخ وجود داشته باشد.

@superchalesh
2025/07/05 15:34:00
Back to Top
HTML Embed Code: