Telegram Web Link
♦️سازمان قضایی اعلام کرد سه متهم بسیجی در همدان بازداشت شدند

🔹در پی انتشار گزارش‌هایی مبنی بر کشته شدن دو نفر و زخمی شدن یک فرد دیگر در جریان ایست بازرسی در منطقه تاریک‌دره شهر همدان در روزهای گذشته، امروز رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان همدان اعلام کرد که سه متهم نظامی این پرونده بازداشت شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فارس در بامداد سه‌شنبه ۱۰ تیرماه نیروهای «عملیاتی امنیتی» در پی دریافت گزارش «حضور ریزپرنده‌ها» به تاریک‌دره همدان اعزام می‌شوند و در آنجا به یک خودرو شاسی‌بلند دستور ایست می‌دهند.

در روایت این خبرگزاری آمده است که بعد از «بی‌توجهی» سرنشینیان خودرو به «فرمان ایست و شلیک هوایی» نیروهای امنیتی به‌سمت این خودرو شلیک می‌کنند که در نتیجه آن «دو نفر جان خود را از دست می‌دهند و یک نفر نیز مجروح می‌شود و بلافاصله به یک مرکز درمانی منتقل می‌شود».

کانون حقوق بشر ایران گفته کسانی که اقدام به شلیک کرده‌اند «بسیجیان سپاه پاسداران» بوده‌اند که «سه جوان طبیعت‌گرد» را به «رگبار» بسته‌اند.

@Superchalesh
♦️دنیا دار مکافات است

🔹سال‌ها زندانی و حصر کرد.
‏حالا خودش به حصر درآمده و در زندان خودساخته‌اش در گوشه‌ای نامعلوم پنهان شده؛ کسی که ۳۰سال یک‌طرفه پشت تریبون می‌نشست و رجز می‌خواند، حالا جرأت نمی‌کند در عزاداری محرم در خانه خودش شرکت کند.
‏دنیا دار مکافات است؛دیدی آخر چطور با دست خودت تحقیر شدی خامنه‌ای؟

@Superchalesh
♦️اراکی، عضو جامعه مدرسین قم: خروج از اوامر ولی فقیه خروح از اوامر الهی است

خداوند ما را برای آزادسازی جامعه بشری برگزیده است😁

🔹پرویز عراقی معروف به محسن اراکی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر جایگاه ولایت فقیه گفت: امروز ولایت فقیه همان ولایت خداوند، پیامبر اسلام(ص) و ولی‌عصر(عج) است و خروج از آن، به معنای خروج از ولایت الهی است.

@Superchalesh
♦️تهران را از دست زاکانی نجات دهید!

✍️یاشار سلطانی

🔹زاکانی⁩ شهردار تهران به بهانه حمله اسراییل و شرایط ویژه کشور؛ بطور خودسرانه و غیر قانونی⁩ دستورالعمل‌ها و ضوابط ساختمانی، مقررات شهری و مقررات باغات و فضای سبز تهران را تغییر داده است.

‏اعضای مثلا شورای شهر تهران! در زمانه‌ای که ایران با اسراییل و امریکا درگیر جنگ شده است، لااقل تهران را از دست زاکانی نجات⁩ دهید.

@Superchalesh
♦️حافظان امنیت به خودشان هم رحم نمیکنند، وای بر مردم، وای بر ایران!

در زندان اوین یگان ویژه و نیروهای امنیتی بر سر تصاحب و انتقال دکتر جلالی به روی هم اسلحه کشیدند

@Superchalesh
♦️در اقتصاد وقتی غولی از چراغی بیرون میاید دیگر به این سادگی به چراغ بر نمی‌گردد. غول جنگ از چراغ بیرون آمده است و این یعنی تغییر اساسی بسیاری از بیزنس ها.

🔹‏اخراج ۵۰ درصد کارمندان پلتفورم های فروش بلیت و هتل مثل سایت علی بابا، نشانه مهمی از تغییر شرایط بخش گردشگری و توریست در کشور است که دیگر به این سادگی به گذشته بر نمی‌گردد

@Superchalesh
♦️ درگیری‌های بی‌پایان پیرمرد پرحاشیه!

🔹 شبکه CNN با بررسی فعالیت‌های ۴۸ ساعت اخیر دونالد ترامپ، لیستی از کسانی که در این ساعات مورد حمله و تهدید ترامپ بوده‌اند را منتشر کرد!

🔹 ایلان ماسک، دستگاه قضایی اسرائیل، کشورهای ژاپن و کانادا، زهران ممدانی و برخی از سناتورها و رسانه‌ها و حتی دانشگاه هاروارد هدف حمله ترامپ بوده‌اند!

#ترامپ #پوپولیسم

@superchalesh
♦️ با مردم عادی کاری ندارن!

🔹 محسن برهانی ٫ حقوقدان: پس جنایت جنگی حمله به زندان اوین و انتشار فیلم اصابت موشک به تجریش، آب و صابون از کجا بیاوریم تا صورت آن‌هایی را بشوییم که می‌گفتند: «با مردم عادی کاری ندارن».

#اسراییل #صهیونیسم #پروپاگاندا
#ایران #مرز_پرگهر #دور_از_تو_اندیشه_بدان

@superchalesh
♦️ گزارشی درباره وضعیت روانی جامعه در روزهای پس از آتش‌‏بس میان ایران و اسرائیل

روان‌‏های جنگ‌‏زده


🖊 نسیم سلطان‌بیگی | خبرنگار اجتماعی

🔹 آویشن از همان شبی که جنگ شروع شد از حرف‌زدن افتاد. یک هفته از آتش‌‏بس می‌‏گذرد اما همچنان آویشن ۹ ساله نتوانسته حرف بزند. برسام سه‌ساله شب‌‏ها پتو را روی سرش می‌‏کشد، دیگر تنهایی نمی‌‏خوابد و روزها، از صدای اذان می‌‏ترسد و از دویدن پسربچه همسایه در طبقه بالا. سهیلای ۴۰ ساله نمی‌‏تواند تصویری از آینده در ذهن‌اش بسازد چون «ممکن است همه‌چیز خراب شود.»

🔹 در سر الهام هنوز هم صدای بمب می‌‏آید؛ هر شب، هر نیم‌‏ساعت یک‌بار. از خواب می‌‏پرد و دوباره می‌‏خوابد و دوباره بمب: «هر شب که می‌خوابم، هر نیم ساعت یک‌بار، با صدای وحشتناک بمب از خواب می‌‏پرم، بعد می‌‏بینم چیزی نیست و دوباره می‌خوابم. دوباره نیم‌ساعت بعدش بمب می‌زنند، دوباره می‌‏پرم و تا صبح را اینطوری سپری می‌کنم.»

🔹 خانه‌ی آن‌ها در خیابان پاتریس لومومبا بود، کوچه آبشوری که همان شب اول مورد اصابت قرار گرفت. علی، پسرخاله آویشن است و درباره آن‌شب می‌‏گوید: «کوچه آبشوری عرض کمی دارد. خانه‌‏ای که مورد اصابت قرار گرفت، روبه‌روی خانه خاله من بود. آن شب آنها در پذیرایی خوابیده بودند. پنجره‌‏های پذیرایی رو به کوچه بود و فاصله کمی بین سر آنها و جایی که شیشه‌‏ها شکسته شد وجود داشت.» آویشن از همان لحظه دیگر حرف نزد.

🔹 آنها باید در خانه می‌‏ماندند تا آواربرداری انجام شود. بعد از سه‌روز خانه جنگ‌‏زده‌‏شان را به سمت شهریار ترک می‌‏کنند و به جمع خانواده می‌‏پیوندند اما آویشن همچنان هم حرف نمی‌‏زند. تمام تلاش‌‏های خاله، مادربزرگ، پدر و مادرش برای به حرف آوردنش بی‌‏نتیجه می‌‏ماند و حالا سه‌روز است که آنها گفتار درمانی را آغاز کرده‌اند، به این امید که واژه‌‏ها به گلوی آویشن برگردند.

🔹 برسام هم جنگ را در خواب دید. نصف‌شب که از خواب پریدند به خانه دایی‌‏اش رفتند و او کنار فرزند سه‌ماهه دایی‌‏اش به خواب رفت؛ آنها سه‌روز پس از شروع جنگ، تهران را ترک می‌‏کنند و حالا هم سه‌روز است که به تهران برگشته‌اند: «پسرم پتو را روی سرش می‌‏کشد و همسایه طبقه بالا که راه می‌‏رود، می‌‏گوید مامان صدای چیه؟ بمبه؟ بمبه؟» ماندن سه‌روزه در فضای جنگ کافی بوده تا روان کوچک و دست‌نخورده او با جنگ‌‏زدگی درهم‌تنیده شود: «نسبت به هر صدایی که از طبقه بالا می‌‏آید، واکنش می‌‏دهد و این درحالی‌است که قبل‌‏تر هم این صداها بود اما واکنشی نداشت.»

🔹 آتش‌‏بس بارقه باریکی از شادی در مردم بود. رابعه موحد، روانشناس اجتماعی می‌گوید: «مردم با آتش‌‏بس شادی کردند و این یعنی مدام بین بد و بدتری که در نوسانیم، قانع می‌‏شویم. اما این احساس را هم دارند که دوباره ممکن است اتفاق بیفتد. هیچ‌کس نه می‌‏گوید نترسید ما نمی‌‏گذاریم جنگ شود، نه می‌‏گوید بترسید ما می‌‏خواهیم جنگ کنیم. هیچ‌کس ما را تحویل نمی‌‏گیرد که برای‏مان کاری کند. ما به یک قحطی رسیدیم و به سمت ناامیدی مطلق حرکت می‌‏کنیم.»

🔹 خانواده رضا که زندانی مالی زندان اوین بوده، روی الاکلنگ امید و ناامیدی تاب می‌‏خورند. خانه آنها جنت‌‏آباد است و در همین روزهای جنگ در میانه اصابت یکی از پرتابه‌‏ها چنان آسیب دید که حتی کمد لباس آنها هم در آتش سوخت. همسر رضا و دو دختر چهار و هشت ساله‌‏اش مجبور شدند به خانه پدر رضا که حوالی اسلامشهر است، بروند اما صاحبخانه چشم دیدن آنها را ندارد:
«خانواده رضا هیچ‌گاه رابطه خوبی با همسرش نداشتند و درحقیقت آنها جایی هستند که صاحبخانه حتی در این شرایط هم چشم دیدن آنها را ندارد و به هر کسی که آنجا می‌‏رود، می‌‏گوید اینها را از خانه من بیرون ببرید.»

🔹 دیگر هیچ‌کدام از ما شبیه به آدم‌‏های پیش از ۲۳ خردادماه نخواهیم شد. طراوت واحدی، روانپزشک بیمارستان روزبه است و می‌‏گوید:«ما برای روایت‌گری کلمه نداریم، تصویرهای درهم، هولناک و صداهایی هستند که به ذهن ما هجوم می‌‏آورند. همان صدای شب اول همچنان در ذهن افراد تکرار می‌‏شود و آنها را با این ترس روبه‌رو می‌‏کند که باید به جایی پناه ببرند. ما منتظر و گوش به‌زنگیم که اتفاقی بیفتد. کاش راه دیگری بود اما مسیر همین قدر پر درد و رنج است. بسیاری از ما برای این گذشتن، نیاز به ظرفیت‌‏های روانی داریم که آنها را دست‌کم می‌‏گیریم یا به حضور دیگری که می‌‏تواند واقعی یا سمبلیک باشد و درنهایت ظرف ما غنی‌‏تر می‌‏شود.»

#جنگ #ویرانی #اضطراب #غیرنظامیان

@superchalesh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♦️دروغ میگن امریکاست دشمن ما همین جاست

🔹مراسم تشییع پیکر و خاکسپاری مهدی عبایی و علیرضا کرباسی، دو شهروند همدانی آفرودسوار، برگزار شد.

🔹بر اساس ویدئوهای منتشرشده، شرکت‌کنندگان در این مراسم شعارهای ضد حکومتی سردادند.

🔹 منابع محلی همدان روز دهم تیر از هدف قرار گرفتن سه جوان همدانی که برای طبیعت‌گردی و آفرود به منطقهٔ تاریک‌دره در حوالی گنجنامه رفته بودند «توسط نیروهای بسیج در یک ایست بازرسی» خبر دادند.

🔹سازمان قضایی نیروهای مسلح همدان کشته شدن دو شهروند همدانی آفرودسوار بر اثر شلیک نیروهای امنیتی را تأیید کرد.رادیوفردا

@Superchalesh
♦️ استوری جنجالی نوید محمدزاده!

#فضای_خاله‌زنکی_مجازی

@superchalesh
♦️ در باب اخراج مهاجران افغانستانی ٫ بخش نخست

🖊 مهدی تدینی

🔹 مردم ایران نه در ورود مهاجران افغانستانی نقشی داشته‌اند، و نه در اخراج آنها. مانند سایر مسائل، در این مورد نیز نظر، سیاست یا میزان همّت حکومت منشأ اثر بوده است. اینکه امروز می‌بینیم چند صد هزار نفر در عرض چند روز و هفته اخراج می‌شوند، یعنی امروز «همّت» بلندی برای اخراج مهاجران غیرقانونی پیدا شده است. دلیل آن هم کاملاً روشن است: نگاه به مهاجران افغانستانی امنیتی شده است، البته این فقره را معترضان چند سالی بود که می‌گفتند و گوش شنوایی وجود نداشت.

🔹 اینکه در این میان گروهی نشسته‌اند و طبق معمول دربارۀ مسائلی که مردم نقشی در آن ندارند، دائم به مردم حمله می‌کنند، نشانۀ نوعی آفت روشنفکری و خودبرتربینی است که می‌خواهد برای نشان دادن متمایز بودن خود از دیگران جامعه را به خاطر مسائلی که نقشی در آن نداشته، شماتت کند. تظاهر به انسان‌دوستیِ فراملی همیشه خودپردازی برای خرید اعتبار روشنفکری بوده. اما بخواهیم یا نخواهیم مشکلات شهروندان همیشه در چارچوبی «ملی» شکل می‌گیرد. در مسائل شهروندی، گریختن به انساندوستی جهان‌وطنانه چیزی جز پاک کردن صورت مسئله و آرمانشهرگرایی توخالی در بر ندارد. ضمن اینکه در این مورد جفا در حق بخشی از خود مهاجران هم هست. مهاجران جماعتی یکدست نیستند و با هم تضاد منافع دارند.

🔹 اما چند مسئلۀ روشن وجود دارد که بارها گفته‌ایم و شگفتا که با همۀ روشنی، برخی نمی‌خواهند آن را درک کنند:
در ایران، سنتی تحت عنوان «افغان‌ستیزی» هیچ‌گاه ظهور و بروز فاحشی نداشته. مهاجران افغانستانی که عموماً هم قشر کارگر و زحمتکش بودند، در ایران کار و زندگی می‌کردند. بخشی از این افغان‌های مهاجر به مرور زمان در ایران ازدواج کردند، بچه‌دار شدند و فرزندانشان در ایران بزرگ شدند.

🔹 اگر دربارۀ این افغانستانی‌تبارهای عزیز و محترم، در فرایند اعطای تابعیت سختگیری و جفایی وجود داشته، بسیار باعث تأسف است. کسی که در ایران به دنیا آمده و بزرگ شده، حق تابعیت دارد. اما اگر این قوانین مشکلی دارد، باز نشانۀ «افغان‌ستیزی اجتماعی» نیست؛ مگر  سایر قوانین جمهوری اسلامی مورد تأیید همۀ مردم ایران است؟ این مردم بابت داشتن ویدئو و گیرندۀ ماهواره مجازات شده‌اند! بابت یک قانون چند دهه جنگیده‌اند و به جایی نرسیده‌اند! حالا چطور کسی می‌خواهد این قوانین را پای مردم بنویسد؟

🔹 مسئلۀ اعتراضات به مهاجران افغانستانی از تابستان ۱۴۰۰ شروع شد که سیل مهاجرت آغاز شد. آمار مهاجرت در این چند سال را با ارقام جهانی مقایسه کنید. رقم مهاجرت ده تا بیست برابر کشورهای مهاجرپذیر است! این مهاجرت نیست، «هجوم» است و حتی اگر بین دو استان رخ دهد، اعتراضاتی برمی‌انگیزد و ربطی به «افغان‌ستیزی» یا «نژادپرستی» ندارد.

🔹 یک مهاجر به هر کشور اروپایی برود، باید چند سال رنج کمپ و پذیرش را پشت سر بگذارد؛ ابتدا با او مانند مجرم و اسیر رفتار می‌شود، اما کسی متهم به نژادپرستی نمی‌شود. جدای از «سیل» مهاجرت، مهاجر «غیرقانونی» یعنی ورود سپاهی از سایه‌ها که هیچ نام و نشانی ندارند! این یک خطر و ایراد مضاعف است.

🔹 متأسفانه گروهی با استفادۀ نابخردانه از تعبیر «نژادپرستی» اجازۀ طرح این مسائل اجتماعی را گرفتند. تا پیش از ۱۴۰۰ توازنی اجتماعی میان مهاجران افغانستانی و جامعۀ ایران وجود داشت. همزیستی مسالمت‌آمیزی وجود داشت و دلیلی برای ستیز وجود نداشت. اما وقتی توازن بر هم خورد، زمینه برای پیدایش ستیزهای اجتماعی ایجاد شد. چیزی که برچسب‌زنندگان نمی‌فهمیدند این بود که اتفاقاً برای «جلوگیری از پیدایش افغان‌ستیزی» و همچنین برای محافظت از مهاجران قدیمی باید جلوی ورود سیل‌آسا را گرفت.

🔹 در نهایت بابت همۀ این مسائل حکومت مقصر است. مگر شهروند ایرانی راحت به دیگر کشورها مهاجرت می‌کند که دیگران راحت بیایند؟ اگر هم مهاجران افغانستانی گرامی ادعا می‌کنند در ایران به صلابه کشیده می‌شوند، پس دلیل این مهاجرت سیل‌آسا چیست؟ چه کسی را دیده‌اید که برای رفتن به جهنم شبانه به کوه بزند یا در صندوق عقب پنهان شود؟
♦️ در باب اخراج مهاجران افغانستانی ٫ بخش دوم

🖊 مهدی تدینی

🔹 در نهایت به برادران و خواهران افغانستانی پیشنهاد می‌کنم در کشورشان بمانند و به حد توان برای اصلاح امورشان تلاش کنند؛ شما نکنید، بچه‌‎هایتان باید بکنند، بچه‌های‌تان نکنند، نوه‌های‌تان باید بکنند. از این رنج گریزی نیست، چنان‌که ما گریزی نداشتیم. دوم اینکه از آنها می‌خواهم انصاف پیشه کنند و بگویند اگر ناگهان دو میلیون ایرانی بریزند در کابل چه خواهند کرد؟ بیست سال گفتید آمریکا ثروت افغانستان را می‌دزدد و در شعار ضد غرب با طالبان همصدا شدید! حالا شما ماندید و کسانی که نمایش تصویر جنبده را حرام می‌دانند.

🔹 آروزی قلبی من این است که افغانستان از دست بنیادگرایی رها شود. مهاجران قانونی افغان هم قدمشان بر چشم ما، ما ایرانیانی که چند دهه است از زمین و زمان سیلی می‌خوریم، اما افغان‌ستیز نشدیم.

@superchalesh
♦️این ویدیو مربوط به ۲۵ خرداد است

حمله وحشتناک اسرائیل در میدان تجریش و اصابت موشک به خیابان و خودروها و محل رفت‌وآمد مردم در زمان جنگ ۱۲ روزه

تصویری از انفجار میدان تجریش در روز ۲۵ خرداد

@Superchalesh
2025/07/03 23:36:37
Back to Top
HTML Embed Code: