Telegram Web Link
♦️تا این گره‌ها باز نشود، راه نجاتی وجود نخواهد داشت

ناصر دانشفر

مدتهاست که کلاف کشور گره خورده، آن هم نه یک گره معمولی که چندین گره کور، تا این گره‌ها باز نشود، هر سعی و تلاشی توسط هر دولتی که باشد، هیچ تغییری در وضع مملکت ایجاد نخواهد کرد. بدین لحاظ اگر بندهٔ حقیر سراپا تقصیر، فردا بنا باشد که به عشق صندلی پاستور، مرتکب اشتباه راهبردی کاندیداتوری گشته و به جمع رؤسای معزول، فتنه‌گر، بی‌بصیرت، منحرف، خائن و محذوف ملحق گردم، به نزد مقام عظمای ولایت رفته و موارد ذیل را به عنوان موانع پیش روی کشور اعلام کرده و به معظم‌له عرض می‌کنم تا این گره‌ها به دست توانمند حضرتعالی گشوده نشود، کاری از دست بنده ساخته نیست و از همین حالا اعلام می‌کنم که در پایان کار توقعی از بنده نداشته باشید. اما گره‌های کور از نگاه من

۱- ساختار معیوب قانون اساسی، این قانون که با نگاه ایدئولوژیک دههٔ پنجاه مصوب گردیده، نیاز به یک بازنگری بنیادی توسط نمایندگان واقعی ملت دارد. احالهٔ تغییر به افرادی که قانون‌اساسی فعلی این نقش را به آنان محول نموده، دردی از مردم ما دوا نمی‌کند.
۲- تابو رابطه با آمریکا و سیاست مبتنی بر دشمنی با کدخدای جهان، تا وقتی که در بر پاشنهٔ نزدیکی به بلوک شرق و مقابله با غرب در دستور کار است، امکان تحولات ساختاری وجود ندارد. به جای این راهبرد ناصواب، باید که سیاست موازنهٔ بین شرق و غرب سرلوحهٔ کار قرار گیرد.
۳- راهبرد محو رژیم صهیونسیتی، اکنون که جهان آمادهٔ پذیرش سیاست دو کشوری است و حماس هم بدان رضایت داده، کوبیدن بر طبل جنگ و شعار مرگ بر اسرائیل، از هیچگونه منطقی برخوردار نیست. بدون تردید با تغییر این استراتژی ویرانگر، مجالی برای زیستن مردم ایران و فلسطین مهیا خواهد شد.
۴- اصرار بر گفتمان هلال شیعی، به گمانم برای رهبری مشخص شده باشد که با وجود رقبای قدرتمندی چون عربستان و ترکیه، تمنای آقایی بر خاورمیانه خیال خامی بیش نیست. سیاست تعامل به جای جنگ و جدال بر سر قدرت قاهره، قطعاً منافع ملی کشور ما را تأمین می‌نماید.
۵- تفکر ناصواب النصر بالرعب، با سیاست بگیر و ببند، پاسخ هر اعتراض را با داغ و درفش دادن، کور کردن افراد و اعدام، فراهم نمودن حکومت پادگانی و در یک کلام، ایستادن بر این اندیشهٔ ناصواب که تا ابد می‌توان به اتکاء سرنیزه حکومت کرد، پیامدی جز خودبراندازی ندارد. برای باز کردن این گره کور از آزادی زندانیان سیاسی آغاز کنید، از خانواده‌های داغدار و آسیب‌دیده دلجویی نمایید و به جای تحکم با تواضع با مردم سخن بگویید، تا شاید امکانی برای آشتی‌ملی مهیا گردد.
۶- تبعیض بین قومیت‌ها و مذاهب، امروز یک سنی یا مسیحی لایق ادارهٔ کشور، با توجه به مفاد قانون‌اساسی حتی حق کاندیداتوری ندارد، چه رسد به اینکه رئیس‌جمهور شود. حتی برای بکارگیری اقوام در سطوح عالی مدیریتی، با توجه به نوع نگاه امنیتی حاکم بر کشور، کمتر از توان افراد توانمند کرد، بلوچ و عرب بهره گرفته می‌شود.
۷- ایستادن بر سیاست فاجعه‌بار حجاب اجباری، نزدیک به نیم قرن تلاش همه جانبه برای تحمیل یک پوشش خاص و چشم بستن بر حق انتخاب آن، ما را از کشش احساسی بانوان به سوی حجاب در ده‍هٔ پنجاه، به مقاومت جانانه در برابر پوشش سر رسانده است. نظام برای حفظ یکی از احکام غیراجماعی عالمان شیعی، مردم را در برابر دین قرار داد و اینک باید که در این راهبرد تجدیدنظر عالمانه شود.
۸- خالص‌سازی با تیغ تیز نظارت استصوابی، تا شاکلهٔ نظام توسط نگاه بستهٔ این شورا بنیان نهاده می‌شود، آش همین آش است و کاسه همین کاسه
۹- بازگشت روحانیت به حوزه و واگذاری حکومت به اهل فن، کشور را با علوم حوزوی نمی‌‌توان اداره کرد که اصولاً علت غایی تأسیس این نهاد، با حکومت‌داری هیچ سنخیتی ندارد. ورود این قشر به این ساحت جز نابودی باورهای دینی پیامدی نداشته است.
۱۰- ورود سپاه به عرصهٔ سیاسی، بر خلاف نظر صریح بنیانگذار انقلاب، پس از اتمام دفاع مقدس و با پیگیری شخص هاشمی، برای بهره‌گرفتن از توانایی‌های این نهاد برای بازسازی کشور، سپاه به حوزهٔ اقتصاد و سپس سیاست پا نهاد. اگر خبری هم عائد کشور شد، در برابر شر دادن قدرت به صاحبان زر و زور که آرام‌آرام به زیور تزویر نیز آراسته شد، آن منفعت حتی ارزش دیدن ندارد. تا دیپلماسی تابع میدان است، امید به نجات نیست.
بدون تردید گره‌های دیگری می‌توان به این سیاهه افزود، اما به گمان من تغییر حتی یکی از این موارد، کمک شایانی به ادارهٔ امور کشور می‌کند و دست رئیس‌جمهور را برای کار باز می‌نماید.
ای کاش کسانی بودند که با علم به این معضلات، جسارت آن را داشتند که طرح موضوع کرده و به حضرت‌آقا عرض کنند که در صورت تغییر در این زمینه‌ها حاضر به پای گذاشتن به این عرصه می‌باشند. زهی خیال باطل


🆔️@tahkimmelat
♦️اعتراف یک حمال

🖊سلمان موسوی

آقای مخبر درپاسخ به چگونگی گذراندن این روزها به صراحت گفت که مشغول حمالی است.

به نظر میرسد صادقانه ترین عبارت و توصیفی که فردی از زمامداران جمهوری اسلامی راجع به خود بیان کرده همین اعتراف جناب مخبر است.


حمال در لغت به معنای بیهوده کار کردن_ بار بردن حمال سیاسی کسی است که از خود چیزی و حرفی برای ارائه ندارد و الحق و الانصاف دولت سیزدهم و جناب مخبر در بیهوده زیستن و بیهوده نگاشتن یَد طولایی داشته و حاصل این حمالی بیهوده چیزی جز کوچک شدن سفره مردم-فروپاشی اقتصادی-تورم افسارگسیخته- بی اعتباری منطقه ای و بین المللی -سیاست خارجی و داخلی فشل -فرهنگ متشنج -رانت و فساد گسترده و.... نبود

تمشیت امور کشور بدست حمالان نه بر پایه خرد و عقلانیت بلکه صرفا با تکیه بر زور انجام‌می‌گیرد .حمال سیاسی کسی است که نه از عقلانیت و شعور بهره برده و نه از اندیشه و منطق، بلکه بعنوان‌یک موجود فرمانبر و مطیع که می‌بایست اجرا کننده اوامر و دستورات مافوق باشد بدون تفکر و سنجش روزگار طی می کند.

حمالان سیاسی برای دیده شدن و به خدمت گرفته شدن نه برپایه تخصص و دانایی بلکه بر اساس سرسپردگی فقط و فقط عمله ی پیاده سازی افکار و خواست اربابان خویشند و تمام نیت و هدفشان رضایت اوست و خود و اصالت فردی اش فاقد هر گونه اعتبار و ارزش گذاری است.

حمالان سیاسی ، رقابت و طی کردن پله های ترقی را نه برپایه ی میزان بهره وری ،تخصص،کارآمدی و.... بلکه در حذف بدور از منطق و زور بدور از اخلاق است اینان به دستور اربابان همچون برده گانی بدور از هر گونه سنجه در عواقب کار خود در هم می‌کوبند و فرو می‌ریزند و می‌شکنند .

بله جناب مخبر بدون شک آنچه بر شمردیم همان حمالی سیاسی است که شما و دولت سیزدهم به معنای اتم و اکمل به تصویر کشیدید.

🆔️@tahkimmelat
♦️‏مشاركت جبهه اصلاحات ايران در انتخابات ریاست جمهوری مشروط است

🔻سند راهبرد انتخاباتى ‎#جبهه_اصلاحات_ايران براى انتخابات ١٤٠٣ رياست جمهورى در جلسه شب گذشته مجمع عمومى اين جبهه سياسى پس از پنج ساعت گفتگو و تبادل‌ نظر به تصويب رسيد.

🔻به موجب اين سند، مشارکت جبهه اصلاحات ايران در اين انتخابات منوط به تأیید صلاحیت حداقل یکی از نامزدهای اختصاصی خود خواهد بود.

🖊جواد امام


🆔️@tahkimmelat
♦️اصلاح‌طلبان بدون حضور مردم، از آرای باطله هم شکست می‌خورند

🖊سید‌محسن امامی‌فر


خیلی با خود فکر می‌کردم که در رابطه با انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری و کاندیداهای بالقوه، مطلب بنویسم اما هرگاه که اراده می‌کردم، نهایتا بدون هیچ نتیجه‌ای، منصرف می‌شدم.
همه می‌خواهند بیایند! شاید از روی احساس تکلیف و یا هر احساس دیگری که برای مردم احتمالا هویدا خواهد بود.

تعدد افرادی که احتمال نامزدی‌شان بالاست، حقیقتا موجبات تاسف شدید از صحنه انتخابات را فراهم می‌آورد. چنین فضایی نیاز به تحلیل دارد؟! برخی فعالان نیز چنان فضاسازی می‌کنند، گویی با یک انتخابات کاملا رقابتی و هیجان‌انگیز میان دو نامزد که معرف دوگانه‌ای شاخص است، مواجه هستیم.

اما مهم‌ترین سوالی که ذهنم را مشغول می‌کند، این‌که جریانات و احزاب که از نامزدهای خود رونمایی می‌کنند، چه برنامه‌ای برای آشتی مردم با صندوق رای دارند؟
روی سخنم به صورت خاص، اصلاح‌طلبان هستند که بدون حضور مردم، از آرای باطله هم شکست می‌خورند. چه درس عبرتی از انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ گرفتند؟

آیا با همان گفتمان کلیشه‌ای خود می‌خواهند وارد عرصه بشوند یا شعار و راهبرد تازه‌ای دارند؟
اگر نامزد یا نامزدهای احتمالی‌شان بتوانند در مناظرات بر هدف تغییر قانون اساسی که خاتمی از آن سخن به میان آورده، تاکید کنند، می‌توان گفت با تغییر گفتمانی وارد عرصه شدند.

بماند این‌که اگر چنین مطلبی بیان هم بشود، بدون ارائه راهکار اجرایی آن، بی‌فایده خواهد بود. لذا حضور کاندیداهای اصلاح‌طلب بدون تغییر در گفتمان و راهبرد، شکستی قاطع‌تر از ۱۴۰۰ را برای آن‌ها رقم خواهد زد.

🆔️@tahkimmelat
♦️در این شرایط چه نامزدی بهتر از مصطفی تاجزاده؟!

🖊عیسی سحرخیز

با توجه به تصویب سند راهبردی جبهه اصلاحات ایران تنها گزینه ای که می تواند تا حد زیادی مردم، به ویژه رای خاکستری ها را به امید پیروزی و تشکیل دولتی مقتدر به پای صندوق رای بکشاند و موجب پیروزی اصلاح طلبان شود مصطفی تاجزاده است.

او که بر خلاف خیلی از اصلاح طلبان فرصت طلب و رانت خوار، تاکنون امتحان خوبی پس داده از جمله بارها طعم زندان جمهوری اسلامی را چشیده تنها نامزدهای است که می تواند چون گذشته با گفتار و کردار خود حاکمیت  را به چالش بکشد.

تاجزاده شجاع و امتحان پس داده، در صورت تائید از جانب شورای نگهبان مجری فرمان رهبری در انتخابات ۸ تیر بیش از همه بخت پیروزی خواهد داشت، چون ثابت کرده است که کارگزاری دست بسته نخواهد بود؛ دولت مقتدری تشکیل خواهد داد؛ بیش از همه از حمایت جریان تحول خواه و اصلاح طلبان ساختارشکن و خواهان تغییر قانون اساسی برخوردار است.

  تا تاجزاده هست چه جایی برای نامزد شدن دیگر اصلاح طلبان؛ آن هایی که نیامده زیر سند باخت خود و جریان سیاسی متبوع خویش را امضا کرده اند. آن هایی که چون موارد گذشته نه رأی خواهند آورد و نه در صورت تائید و پیروزی در برابر هسته سخت قدرت توان اداره دولت را خواهند داشت  و نه در برابر منویات خلاف و غیرقانونی رهبری جرات نه گفتن و ایستادن خواهند داشت.

پس، در این شرایط تاجزاده همه یا هیچ است. به جز او همه بازنده اند و به قول اندیشمندی آینده نگر از آرای سفید هم شکست خواهند خورد.

باور کنید راهبردی که حاکمیت دنبال می کند  شکست اصلاح طلبان است و بی آبرو کردن آنان و ریزش بیشتر حامیان جبهه اصلاحات، به ویژه سید محمد خاتمی.

پس آزموده را آزمودن خطاست، یا تاجزاده یا هیچکس.


🆔️@tahkimmelat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔻 دکتر حاتم قادری: این حکومت به هیچ وجه نماینده تشیع اصیل نیست....

🔻اما صدا سیما و رسانه و خیابان ها را برای کسی که پرونده ی او در دهه شصت روشن است قرق می‌کند


🆔️@tahkimmelat
♦️از لوله‌‌ی هر تفنگی میخک نمی‌روید

🔻پنجاه سال پیش، با سرنگونیِ قدیمی‌ترین رژیم دیکتاتوری در اروپا که سالازار، نخست‌وزیرِ وقت و همیشگیِ پرتغال، از سال ۱۹۳۲ به نام «دولت نوین» (Estado Novo) پایه‌گذاری کرده بود، فصل تازه‌ای در تاریخ این کشور آغاز شد. «دولت نوین» حتی پس از کناره‌گیری سالازار، از پی خون‌ریزیِ مغزی در سال ۱۹۶۸ و سپس مرگش در سال ۱۹۷۰، به همان سرشت و شیوه‌ای که او خواسته بود، اگرچه لرزان، به دلیل استواریِ آن بر شخص و شخصیت او، تا سال ۱۹۷۴ پایید. یعنی رژیمی اقتدارگرا، ناسیونالیست و سنت‌گرا. اما نه این سنت‌گرایی، در راستای پیمان دیرینِ سریر و صلیب، از دولت کاتولیکِ او تئوکراسی ساخت و نه آن ناسیونالیسم به کشورگشاییِ جنگی کشید. زیرا بزرگ‌ترین دستاورد قانون اساسی ۱۹۱۱، جدایی کلیسا و دولت، هرگز زیر پا گذاشته نشد و جنگ تنها برای نگهداری آنچه بخشی از کشور شمرده می‌شد، دستاویز قرار گرفت.

🔻رژیم سالازار، با همه‌ی خشونت و خودکامگی‌اش، برخی از مؤلفه‌های بنیادینی را که بر اساسشان رژیم‌های فاشیستی بازشناخته می‌شوند، نداشت یا کم داشت. همچون این رژیم‌ها حکومتی تک‌حزبی، ضد پارلمانی، ضد دموکراتیک، ضد لیبرال، ضد کمونیست، ناسیونالیست، صنفی‌گرا و سرکوبگر بود. اما سالازار، استاد کرسیِ مالیه‌ی عمومی و اقتصاد سیاسی در دانشگاه کویمبرا، که نه نظامی بود و نه پیشینه‌ی نظامی‌گری داشت، قدرت را با زور به‌چنگ نیاورد، بلکه به پشتوانه‌ی دانش و کاردانی‌اش‌ نظامیان را به فرمانبری از خود واداشت. هم‌چنین با تکیه بر حزبی به‌راستی فاشیستی که کارش پادگانی کردن جامعه باشد، حکومت نکرد. از جمله تفاوت‌های مهم می‌توان به سه ویژگی حکومت‌های فاشیستی اشاره کرد که در سالازاریسم نبود: دست‌یازیِ پیوسته و گسترده به خشونت، بسیج ایدئولوژیک توده‌ها و خواستِ چیرگیِ تمامیت‌خواهانه بر سراسر جامعه.

🔻ترکیب انقلاب پرتغال و سالازاریسم، در ترتیب تاریخیِ وارونه‌ای، می‌تواند هم‌چون راه حلی برای آینده‌ی نزدیک ایران به چشم بیاید. چون سالازار زمانی قدرت را به‌دست گرفت که پس از کودتای ۱۹۲۶ ناکارآمدیِ نظامیان در گرداندن چرخ کشور آشکار شد. امروزه که ناهنجاری‌های فزاینده‌ی زندگی از یک‌سو و سرکوب فراگیر در نبودِ اپوزیسیونی کارآمد از سوی دیگر، ترس از آینده و احساس فروماندگی را گسترش می‌دهند، آیا می‌توان پنداشت که سپاه پاسداران کودتا کند و سپس حکومت را به کاردانان بسپرد؟آسو"

🆔️@tahkimmelat
♦️‏فرض محال کن خود خاتمی بیاید! با این مجلس ساختگی- سیطرهٔ بیت بر زوایای سه قوّه- دخالت سپاه در همه چیز- انتقال ثروت دولت به سپاه/ستاد/بنیاد/ آستان، مگر می تواند قدم از قدم بردارد؟ شانِ سه قوّه به نوکری و حمّالیِ بیت تنزّل یافته. نوکر را هم باس آقایش انتخاب کند که می کند! خلاص!


#راه_نو

🆔️@tahkimmelat
♦️نظریه ایران امروز چیست؟

🖊محمد فاضلی

تصادف تاریخی ایران را در معرض انتخاباتی زودهنگام قرار داده است. تاریخ همیشه از این بازی‌ها در آستین دارد. گروه‌ها و جناح‌های سیاسی نامزد انتخابات معرفی می‌کنند و برخی خودخوانده نامزد می‌شوند. من اما فکر می‌کنم هر حضور و نامزدی، و هر کنشی – حتی عدم مشارکت و تحریم انتخابات – باید متکی به #نظریه_ایران_امروز باشد. مختصر می‌نویسم از #نظریه_ایران_امروز چه محتوایی را مد نظر دارم.

لازم نیست هر نظریه ایران امروز همه محورهای زیر را پوشش دهد، اما باید به بخش قابل توجهی از آن‌ها پاسخ‌های معنادار و قانع‌کننده ارائه دهد.
نظریه ایران امروز به نظرم در کلی‌ترین سطح پاسخ به سؤالات زیر است:

یک. تاریخ طی شده در دو سه سده گذشته، چه ابعاد مهمی از ایران امروز را شکل داده است؟

دو. ایران – ورای نام و کیفیت حکومت‌هایی که در این سده‌ها بر ایران حکم رانده‌اند (قاجار، پهلوی، جمهوری اسلامی) – چه ویژگی‌هایی دارد که بر سرنوشت امروز و آینده آن مؤثر است؟

سه. چه توالی‌ها (تشابهات) و چه گسست‌هایی (تمایزهایی) میان حکومت‌های دو سه دهه گذشته وجود داشته و چگونه بر ایران امروز اثر گذاشته و می‌گذارند؟

چهار. ایران امروز (در عصر جمهوری اسلامی) چه خصایصی دارد؟ بالاخص نوع حکومت (فارغ از نام و ژست‌هایی که حاکمان از خود ارائه می‌کنند) چه ویژگی‌هایی دارد؟

پنج. ظرفیت‌های حکومت فعلی؛ و همبسته حکومت-جامعه فعلی برای پذیرش تغییرات چقدر است؟

شش. منطق رفتار حکومت در قبال تغییرات و گشایش‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، تحت تأثیر چه متغیرهایی است؟ «همبسته حکومت-جامعه» ظرفیت و نیروی لازم برای شروع، تداوم و پذیرش عواقب این تغییرات را دارد؟ می‌سازد یا چگونه تأمین می‌کند؟

هفت. ایران امروز از نظر وضعیت «توافق/تضاد فرادستان»، «رابطه فرادستان و فرودستان»، و منطق تعاملات بین فرادستان و فرودستان در چه وضعیتی است؟

هشت. ایران امروز از منظر ژئوپلتیک و رابطه با قدرت‌های جهانی و منطقه‌ای، تأمین امنیت، و تبدیل امنیت موجود به امنیت پایدار در چه وضعیتی است؟

نُه. نیروهای تداوم‌بخش سیاست‌های ناکارآمد-غلط اقتصادی (از مداخله‌های نابه‌جای دولت در اقتصاد گرفته تا توزیع انواع رانت‌ها) چیست؟

ده. جایگاه مردم در نظام حکمرانی چیست؟ چگونه مطالبات ایشان شناسایی، بازنمایی و مؤثر واقع می‌شود؟

یازده. نیرویی که وارد انتخابات می‌شود برای تغییر وضعیت‌های ناخرسندکننده و ضدتوسعه، چه راهبردهایی دارد و چگونه این راهبردها به آن‌چه در بندهای ده‌‌گانه پیشین آورده است، ارتباط پیدا می‌کند؟ نامزدی که وارد انتخابات می‌شود، چه برنامه‌ای برای تغییر دادن نظر و سطح مقاومت نیروهای ضدتغییر به نفع مردم در ایران امروز دارد؟

پاسخ دادن به سؤالات ده و یازده، شامل ارائه زمان‌بندی و چشم‌اندازی از مدت زمان ضروری برای تغییرات ملموس، و البته زمان‌بندی تغییرات کوچک به سمت تغییرات ملموس رضایت‌بخش برای مردم نیز هست. هر پاسخ بی‌زمانی، می‌تواند شامل سطحی از مهمل‌گویی نیز باشد.

به گمانم، نظریه ایران امروز با مشخصات فوق، یا هر شکلی دیگری که دغدغه‌های مندرج در سؤالات فوق را پوشش دهد، می‌تواند مبنایی برای موارد زیر باشد:

یک. ائتلاف بین اصلاح‌جویان به منظور حرکت به سمت وضعیت بهتر و کاستن از درد و رنج مردم ایران

دو. مذاکره با حکومت به منظور تدوین گام‌های تدریجی حرکت به سمت وضعیت بهتر، در عین حفظ ثبات، امنیت و جلوگیری از خشونت؛ و در همان حال افزایش رضایت از زندگی و ایجاد بهبودهای واقعی ملموس و معنادار برای مردم

سه. ارائه تصویری از مطلوب‌های ایران در سطح بین‌المللی و نشان دادن به دنبال توسعه بودن ایران به جهان و همسایگان

تصور می‌کنم تلاش برای تدوین #نظریه_ایران_امروز وظیفه مهم اصحاب فکر، گروه‌های سیاسی و حتی استراتژیست‌های نظام سیاسی باشد. بدون چنین نظریه‌ای که تا حد مناسبی بر سر آن اجماع باشد، روایت‌هایی از فیل مولانا - آن‌هم اندام‌های نامیمونش – بر سیاست و جامعه سایه می‌اندازند.

🆔️@tahkimmelat
♦️علیه ارتجاعِ مشدد

«واپس‎‌گرایی» با همه شئون و در هیئتی کامل آماده قدرت‌نمایی است
سرمقاله | پیام فضلی‌نژاد:

«ارتجاع مشدد» می‌خواهد تمام نیروی دین و سنت را چون کالایی، خرجِ قدرت‌یابی خود ‌کند.

در سیاست ارتجاع باید به همه آیین‌ها و هویت‌ها، نگاهی «تجاری» داشت و از نیروی سرشار آن‌ها برای تأمین منافع شخصی و سیاسی بهره گرفت.

تعمدی در کار است تا کم‌مایه‌ترین و فرصت‌طلب‌ترین چهره‌ها به عنوان سردمداران جریان اسلامی در درون انقلاب شناخته شوند.

جناح تحجر برای دستیابی به اهداف خود‌ به آشوب‌های سازمان‌یافته فکری، سیاسی و فرهنگی دامن می‌زند.

فرصت‌طلبان و مرتجعان میل شدیدی به «بی‌معناسازی» از همه‌چیز دارند تا جایی که در نهایت، مردم نسبت به همه مفاهیم متعالی، احساس بیگانگی و سرخوردگی کنند.

به رغم آنکه ادعای هویت‌گراییِ جناح تحجر‌، گوش فلک را کر کرده‌ است، تنک مایه، سبک رفتار و بی‌ریشه هستند.

لینک متن کامل


🆔️@tahkimmelat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♦️هر کسی با هر گرایشی کاندید بشه نمیتونه کاری بکنه

تا وقتی این ساختار وجود داره فرقی نداره چه کسی رئیس جمهور بشه .

👤یاشار سلطانی


🆔️@tahkimmelat
🔻اصلاحطلبان روی حافظه ضعیف مردم حساب ویژه باز کرده اند که نامزدی لاریجانی را بازگشت به عقلانیت و مظهر تحول معرفی می‌کنند.

🔻ما روزهای سیاه ۸۸ را از یاد نبرده ایم و این مواضع رئیس مجلس (لاریجانی)علیه میرحسین موسوی را.

شما را نمیدانم!


🖊امیرحسین مصلی


🆔️@tahkimmelat
♦️ پرسش ۴۴ ساله از حمید رضا جلایی پور

اجلال قوامی


🔸هر سال در ۱۲ خرداد مساله اعدام ۵۹ جوان مهابادی در سال ۱۳۵۹ زنده می شود و در این میان نام یک فرد و نقش او در این اعدام ها بیشتر به چشم می آید.او کسی نیست جز فرماندار جوان وقت مهاباد و چهره شناخته شده اصلاح طلب امروزی " حمید رضا جلایی پور.در این ۴۴ سال این عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت سابق و اتحاد ملت ایران اسلامی و مدیر مسئول روزنامه های جامعه و توس و نشاط و....همواره مورد این پرسش قرار گرفته است که به عنوان فرماندار وقت مهاباد که جواتی ۲۲ ساله بوده است در خصوص نقش و یا عدم نقش خود در این اعدام ها سخنی بگوید.از حمید رضا جلایی پور پاسخی جز " حاشا و کلا" نبوده است.حال برای یک بار شده و برای ثبت در تاریخ ایشان که خود را مدافع جامعه مدنی و دموکراسی و مفاهیم بشر دوستانه دیگر می خواند و در حمایت از سایر ملت ها بیانیه نوشته و سینه چاک کرده است؛ به این پرسش بر زمین مانده و خاک خورده ۴۴ ساله پاسخ شفاف و روشنی بدهد.


🆔️@tahkimmelat
♦️پایانِ غم انگیزِ یک رفیقِ سرخ!

✍️علی مرادی مراغه ای

🔻برخی همکاریها و اتحادها از همان اول محکوم به شکست اند نمونه اش، اتحاد کمونیستها با میرزاکوچک خان یا مثلا آنچه که در اوایل انقلاب، حزب توده از اتحاد با خط امامی دم میزد!
نورالدین کیانوری می گفت:
«اگر از روی جسد ما هم رد بشوند ما خط امامی هستیم»!
شاملو در آن زمان در طنزگونه ای در مورد حزب توده نوشت که آقایان که زمانی می گفتند«دین تریاک توده هاست» اما اکنون در «این اواخر آب توبه به سر ریخته و ختنه را برای اعضای خود اجباری کرده...»!

🔻در میان افراد نهضت جنگل، احسان‌الله خان نزدیکترین فرد به شوروی بود، وقتی ارتش سرخ وارد انزلی شد و صدای توپهای ارتش سرخ را شنید، او با شادی تمام خود را به کوچکخان رساند تا خبر ورود رفقایش را بدهد، میرزا که در حال نماز بود احسان‌الله خان در رساندن خبر چنان عجله داشت که منتظر نماند تا میرزا نمازش را تمام کند، به میرزا گفت:
«خدا را ول کن، تو در این موقع باید به لنین پناه بیاوری...»!

🔻او پس از شکست نهضت جنگل به شوروی رفت در آنجا با دردناکترین وضع در تصفیه های استالینیستی کشته شد، مانند تمامی رهبران حزب کمونیست که در 1938، 1937م توسط استالین کشته شدند!
بر طبق آمار، تقریبا 130 نفر از رهبران و افراد برجسته حزب کمونیست ایران در دوره استالینیزم اعدام و یا سر از سیبری درآوردند.

🔻اتهامات آنها دقیقا همان اتهاماتی بود که یک عمر با آنها جنگیده بودند!
مانند: فعا‌لیت بر ضد شوروی، جاسوسی برای بریتانیا و آلمان...!  برخی موارد، حتی مسخره بود مثلا در یک مورد، یکی را متهم کرده بودند که جاسوس ایران است و وظیفه داشته اگر جنگ جهانی آغاز شود نان مردم شهر را آلوده سازد و یا یکی از ایرانیان که کارمند اداره آب بوده، متهم به جاسوس انگلیس کرده بودند که قصد داشته با زهرآلود کردن آب شهر، مردم شوروی را به کام مرگ بفرستد!
بر طبق آمار بایگانی نهادهای امنیتی روسیه، از میان محکومین تصفیه ها، شمار ایرانیان بازداشت شده 13هزار و 297 تن بوده که از این تعداد 2 هزار و 46 تن تیرباران شده اند.
تنها معدودی بصورت معجزه آسا از کشتار استالین جان بدر بردند افرادی چون سیروس بهرام و یا لاهوتی از مرگ جستند.

🔻اما این تنها کمونیستهای ایرانی نبودند که بدست استالین کشته شدند بلکه کمونیستهای لهستان نیز سر به نیست شدند چون همچنانکه کمونیستهای ایرانی از دست رضاشاه گریخته به اتحاد شوروی پناهنده شده بودند، کمونیستهای لهستانی نیز که از دست«مارشال پیلسودسکی» گریخته و به شوروی پناهنده شده بودند، بدست استالین تیرباران شدند.
همچنین باید به بسیاری از کمونیستهای آلمان و اسپانیا اشاره کرد که در دهه 1930م بدست استالین کشتع شدند.
اما از این خیل بی شمار، بیشترین به خاک افتادگان تصفیه های استالینی، ایرانیان و یونانیان بودند.
براساس پیمان مولوتف–ریبنتروپ که در ۲۳ اوت ۱۹۳۹ استالین با هیتلر بسته بود «استالین کمونیستهای آلمانی را که از جهنم هیتلری به شوروی گریخته بودند تحویل دژخیمان گشتاپو داد» تا اعدام گردند!.

🔻رهبران حزب توده، از این تصفیه ها و اعدامهای کمونیستهای ایرانی توسط استالین اطلاع داشتند آنان هر ساله، در سالروز مرگ تقی ارانی در زندان رضاشاه به سوگ می نشستند اما در مورد اعدام بی شمارِ کمونیستهای ایرانی، بدست استالین همواره مهر سکوت بر لب زده و از استالین کبیر سخن میگفتند!

🔻اما برگردم به احسان‌الله خان.
او در 15 دسامبر 1937 در باكو دستگیر شده و با اتهامات ساختگی متعدد زیر شكنجه‌های سخت و ددمنشانه رفت، او برای نجات جان خود نامه‌های متعددی خطاب به میكویان، یژوف (رئیس ان.ك.و.د) و استالین نوشت اما همه نامه‌ها بی‌پاسخ ماند.
(نامه هایش اینجا)
بارها شکنجه شد و سرانجام در حالیکه سخت بیمار بود در 10مارس 1939در مقابل میز محاكمه قرار گرفت، محاكمه‌ای كه بیش از 20 دقیقه طول نكشید و در صبح همان روز در مسكو به جوخه اعدام سپرده شد.
ناصر زربخت در مورد آخرین شب قبل از اعدام او مینویسد:
«در زندان که بودم پیرمردی تعریف کرد که در همان سالها که بگیر و به بند خارجیها شروع شد با احسان‌الله خان در زندان در یک سلول بودیم، او را هر شبانه روز به بازپرسی میبردند و هر بار با بدن کوفته به سلولش باز میگردانیدند. پس از دو ماه که به همین وضع گذشت در یکی از شبها که از بازپرسی برگشت، گفت دیگر راحت شدم.
پرسیدم چه کردی؟
گفت هرچه میخواستند گفتم و خودم را راحت کردم. پایش را دراز کرده به راحتی خوابید، فردایش آمده او را بردند و دیگر از او خبری نشد».

(همچنین این مقاله)

🔻انقلابها همیشه فرزندان خودشان را می خورند اما انقلاب اکتبر، در خوردن فرزندانش چنان سیری ناپذیر بود که حتی بسیاری از رهبرانِ کمونیستهای کشورهای دیگر را نیز خورد...

◀️فیلمی از احسان‌الله خان وجود دارد با نقش آفرینی خود او.
(اینجا).


🆔️@tahkimmelat
♦️ ادعای شاخ‌دار حضور ۱۲ میلیون نفر درتشییع جنازه رئیسی و همراهان

🔻سازمان تبلیغات اسلامی، در تصویری تبلیغاتی در دیوارنگاره (بیلبورد) در میدان انقلاب شهر تهران که به‌خاطر اندازه بزرگش، توجه رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی را به‌خود جلب کرده، با به‌کار بردن عبارت «بدرقه ۱۲ میلیونی» مدعی شده:‌ «قیام مردم ایران برای بدرقه سید شهیدان خدمت، در تاریخ کشور ماندگار شد.»

🔻این سازمان، در وب سایت خود در توضیح این کمپین انتخاباتی نوشته: این دیوارنگاره با اشاره به وداع قدرشناسانه و قیام ۱۲ میلیونی مردم ایران در تشییع تاریخی سید شهیدان خدمت در شهر‌های تبریز، قم، تهران، مشهد و بیرجند همراه با شعار «بدرقه ۱۲ میلیونی» به نمایش درآمد.

🔻محاسبات و نقشه‌ها نشان می‌دهد کل مساحت همه مکان‌هایی که در مسیر تشییع جنازه ابراهیم رئیسی قرار داشتند با احتساب همه مسیرهای اعلام شده، شامل، سواره‌رو، پیاده‌رو، تاسیسات شهری، فضای سبز (۸ کیلومتر «بیابان‌های بلوار پیامبر اعظم» از قم تا جمکران، تهران از میدان امام حسین تا میدان آزادی با احتساب تمام تقاطع‌ها و فضاهای جنبی مهم) و تمام محوطه باز و ساختمان‌های حرم امام هشتم شیعیان، حرم معصومه در قم، تمام مساحت مسجد جمکران و پارکینگ‌های هر سه حرم روی هم، تمام سطح مصلی تبریز، تمام مساحت میدان آزادی تهران از چهار طرف به همراه مساحت باز طرح‌های توسعه شهری در قم و تبریز و مشهد و تهران، روی هم ۲،۶۰۰،۰۰۰ مترمربع هم نمی‌شود.

🔻یعنی اگر این ناحیه را با تراکم جمعیتی بسیار بالای ۲ نفر در هر متر مربع پر کنیم، نهایتا ۵،۳۰۰،۰۰۰ نفر هم در این مساحت جا نمی‌شود.

🔻این عدد حتی نصف مقدار ادعایی سازمان تبلیغات اسلامی یعنی حضور ۱۲ میلیون نفر در تشییع‌ جنازه رئیسی نیست.

🔻بنابراین فکت‌نامه به ادعای سازمان تبلیغات اسلامی در دیوارنگاره‌های (بیلبورد) شهری با عنوان «بدرقه ۱۲میلیونی» درباره تعداد تشییع‌کنندگان پیکر ابراهیم رئیسی در شهرهای تبریز، قم، تهران، مشهد و بیرجند نشان شاخ‌دار می‌دهد.

#فکت_نامه

🆔️@tahkimmelat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔻منصور ارضی: قاسم سلیمانی مشاور حضرت زهراست.

🔻 انیشتن: دو چیز بی‌انتهاست: یکی جهان هستی و دومی جهل بشر. اولی را مطمئن نیستم.


🆔️@tahkimmelat
♦️لاریجانی، تکرار کلیشه‌ای و نابهنگام روحانی

🖊علی افشاری

🔻 ‏سخنان ‌ #علی_لاریجانی⁩ در هنگام ثبت نام، یک کپی‌برداری کلیشه‌ای از ‌ #حسن_روحانی⁩ در سال ۹۲  با سرمایه‌گذاری بر روی فریبکاری بود.

🔻 اما این بار لاریجانی با فرض عبور از سد شورای نگهبان در فریفتن مردمان غیراصوگرا، ماموریتی ناممکن را در پیش دارد.  مشکل اصلی وی اکثریت مردم ایران هستند که تصمیم گرفتند به حیات جمهوری‌اسلامی پایان بدهند و انسداد در چرخش قدرت  بین کارگزاران برکشیده شده در مناسبات رانتیر و مافیایی سیاسی را باز کنند. فعالان سیاسی که هویتی جز وابستگی به این نظام مروج ویرانگری، تبعیض، ارتجاع و بحران ندارند.

🔻 علی لاریجانی سابقه اجرائی خاصی هم ندارد و کلا به لحاظ توانایی‌های سیاسی و مدیریتی در رده متوسط کارگزاران قدیمی جمهوری اسلامی محسوب می‌شود.

🔻 او در لابیگری و ایفای بوروکراسی در درون نهاد ولایت‌فقیه و نادیده گرفتن اصول و ارزش برای حفظ قدرت، مهارت دارد.

🔻 لاریجانی که امروز موقع ثبت‌نام از ضرورت آزادی‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی سخن گفت، همانی است که در مجلس هشتم وقتی هولیگان‌های ولایی در جایگاه هئیت رئیسه خواهان اعدام موسوی و کروبی شده بودند، "ازدسیسه‌های جدید آمریکا" برای ایجاد ناامنی در کشور و برپایی "تظاهرات انحرافی ۲۵ بهمن‌ماه توسط ایادی آنها" سخن به میان آورد!

🔻 علی لاریجانی از عناصر مرتجع و سرکوبگرد در دهه شصت بود. در دهه هفتاد از فعالان در تثبیت رهبری یکه‌سالارانه خامنه‌ای و مدیریت فضای بسته فرهنگی در وزارت ارشاد بود. بعدا از چهره‌های اصلی ستاد ضداصلاحات شد که علاوه بر تبدیل صدا و سیما به پلیس فرهنگی-سیاسی و رسانه‌ای در ممانعت از تحقق مطالبات ملت از هیچ کوششی فروگذار نمی کرد. او در بستن فله‌ای مطبوعات اصلاح‌طلب نیز اثرگذار بود. حتی بحث همکاری او با چهره‌های افراطی امنیتی و سپاهی نیز در آن سال‌ها مطرح است.

🔻 پخش فیلم رقص در کنفرانس برلین را نیز با حمایت مراجع تقلید توجیه کرد تا اولین نفر در طول تاریخ فقه امامیه باشد که  رقص مرجع‌پسند را معرفی کرده‌است! در در مجلس هشتم در سرکوب جنبش سبز همراهی موثری داشت. در مجلس نهم بر اساس هدایت خامنه‌ای با تصویب برجام همراهی کرد اما در ادامه با مدیریت تصویب طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته‌ای نقشش در موردی شدن برجام و عدم تعمیم آن به حوزه‌های دیگر منازعه را ایفا کرد. در این مجلس نیز علی لاریجانی به رویه همیشگی خود در کنترل و گسترش محدودیت‌های سیاسی و فرهنگی ادامه دارد.

🔻 در مجلس دهم به دلیل اینکه اکثریت مجلس اصولگرا نبودند، عملکردش چندان مشکل‌ساز نبود اما باز هم با لابی‌گری جلوی برخی از طرح‌های پیشنهادی در جهت گسترش آزادی‌های سیاسی و فرهنگی را گرفت و همچنین کمک کرد تا قانون الحاق دو تبصره به ماده (۶۱۷) قانون مجازات اسلامی در چارچوب مورد نظر هسته سخت قدرت تصویب شود.

🔻 البته انصاف حکم می کند که این واقعیت را متذکر شد که لاریجانی، الان از گذشته‌اش تا حدی فاصله گرفته اما از محدوده سیاست‌ورزی در چارچوب ترسیمی نهاد ولایت‌فقیه خارج نشده و یک کارگزار مطیع و وفادار است.

🔻 لاریجانی از خانواده‌ای می‌آید که بر خلاف پدرشان که با انقلاب میانه‌ای نداشت، بر سر سفره انقلاب نشسته و از هزار فامیل‌های جمهوری اسلامی شدند.

🔻 لاریجانی به لحاظ مواضع، شخصیت و توانایی‌ها بر عناصری چون رئیسی، قالیباف، جلیلی، همتی و رسایی برتری دارد اما در قیاس با معدل مطالبات جامعه یک ناتراز محسوب می‌شود. در جامعه نیز نگاه منفی نسبت به لاریجانی‌ها وجود دارد که تغییر آن کار دشواری است.


🆔️@tahkimmelat
♦️پرونده جدید از خانواده قالیباف / ماجرای مؤسسه "نوآوران آموزشی مهر هشتم کیش" چیست؟

از نظر من #قالیباف مظهر فرار از پاسخگویی به حواشی‌های متعدد فساد در اطرافش است.

نه در مورد فساد #هولدینگ_یاس که هیات امنا آن بود پاسخ داد، نه در مورد پول‌های مشکوک خیریه همسرش و نه ماجرای ویزای پسرش اسحاق و...

امیدوارم حداقل در مورد مؤسسه "نوآوران آموزشی مهر هشتم کیش" توضیح دهد!

موسسه‌ای که رد پای همسر قالیباف و پسرش #الیاس_قالیباف دیده می‌شود که بسیاری از مدارس کیش را اجاره کرده‌اند!

این مدارس با چه شرایطی و با چه قیمتی اجاره شده؟

سر وسامان دادن مدارس سیستان و بلوچستان چه ایرادی داشت که الیاس و مادرش سر وقت مدارس کیش رفتند؟

کدامیک برازنده خانواده رییس مجلس مثلا انقلابی بود؟ ولو مجلس ۳-۴ درصدی!

یاشار سلطانی[لینک توییتر]

🆔️@tahkimmelat
2024/05/31 18:49:52
Back to Top
HTML Embed Code: