Telegram Web Link
#تحلیل


🌐وقتی مدام به شما دروغ می‌گویند، حاصل آن نیست که شما این دروغها را باور می‌کنید، بلکه آن است که دیگر  هیچکس، هیچ چیز را باور نمی‌کند.

◾️مردمی که دیگر نتوانند هیچ چیزی را باور کنند، قادر به داشتن هیچ عقیده‌ای نیستند.

◾️آنها نه تنها از قدرت عمل که حتی از توانایی اندیشیدن و قضاوت نیز محروم‌اند.


با چنین مردمی می توانید هر آنچه که می خواهید انجام دهید.


📎برای توسعه و پیشرفت «ایران» عزیزمان نشر دهید


https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEg3JxUbvmpWBLjYRg
#تحلیل روز


🌐اثر فشار اقتصادی بر افول ارزشهای اخلاقی


 

📈 گسترۀ سرقت های کوچک و بزرگ، نزاع های خیابانی، کودک آزادی، خشونت نسبت به زنان، احتکار برخی کالاهای ضروری مردم، انواع کلاهبرداری، رواج دروغ، خیانت در خانواده، خودکشی. رشوه، اختلاسهای بزرگ و کوچک، وعده های دروغین، خلف وعده ها، گزارش های خلاف واقع، نشانه هایی از افول اخلاقی جامعه است. اما خطرناکتر از این همه، بی تفاوتی جامعه نسبت به این اخبار است گویی اینها مسائل عادی زندگی شده، دیگر حساسیت کسی را بر نمی انگیزاند.  

◾️علل متعددی برای افول ارزش‌های اخلاقی در جوامع وجود دارد. اما فشار اقتصادی عامل مهمی است که در مطالعات تجربی نیز تایید شده است. وقتی کسی ارزشهای اخلاقی را نادیده می گیرد، الزاماً تحت فشار مالی نیست. با وجود این، فقر و محرومیت و مشکلات مالی، از جمله مهم‌ترین عواملی هستند که می‌توانند نظام ارزش‌های اخلاقی را به هم بریزند. بحرانهای اقتصاد به ویژه در صورت تداوم، تا اندازۀ زیادی در  رشد آسیب های اخلاقی و اجتماعی در جامعه، نقش دارند.  

◾️معمولا مردم دوست دارند اخلاقی زندگی کنند. اما وقتی شرایط اقتصادی رو به وخامت می‌گذارد و درآمدها کفاف هزینه های عادی زندگی را نمی دهند، پایبندی به اصول اخلاقی دیگر ساده نیست. نگرانی از دست دادن شغل، ابتلا به بیماری، حقوق پایین و مانند آن بی‌تردید فشار روحی زیادی به فرد وارد می کند. در این شرایط، افراد انگیزۀ عدول از اصول اخلاقی را پیدا می کنند. اما تنها چیزی که مانع آنان می‌شود، وجدان اخلاقی است. برای بسیاری از مردم ارتکاب رفتارهای غیراخلاقی در ابتدا آسان نبوده، ندای درونشان آنان را آزار می دهد. اینجاست که انسان سعی می کند وجدان خود را آرام کند. در این شرایط، فرد با توجیهاتی سعی می کند، از قبح عمل غیر اخلاقی خود بکاهد. گاه با این توجیه که به خاطر تامین ضروریات و حداقل های زندگی خانواده ناچارم، گاه با تغییر کلمات مانند تغییر رشوه به هدیه، گاه با این توجیه که همه همینطورند، گاه با این ادعا که اقتضای سیستم همین است، گاه با این سخن که  دارم حق خودم را از جامعه می گیرم و حقم بیش از اینهاست، گاه این توجیه که هزاران میلیارد اختلاس در کشور میشه که دزدی من در این میان گم است و مانند آن، فرد سعی میکند تا رفتار خود را توجیه  و وجدان خود را آرام کند.  بنابراین با این توجیهات، اقدام به عمل خلاف اخلاق بدون عذاب وجدان رخ می دهد و با توجه به شرایط بحرانی جامعه، زمینۀ پذیرش آن در میان مردم فراهم می شود. بدینسان از نظر گروههایی از مردم، محرومیت دلیلی موجه برای بی‌اخلاقی خواهد بود. و این یعنی معیارهای ارزیابی عمل اخلاقی در جوامع بحران زده نیز آسیب دیده است و مردم نیز قضاوتی منفی نسبت به چنین متخلفانی ندارند.   

◾️آسیب چنین وضعیتی به طبقات محروم اختصاص ندارد. در شرایط فشار اقتصادی، حتی طبقاتی که توانایی مالی مناسبی دارند نیز انگیزۀ زیرپا گذاردن اصول اخلاقی را بیشتر پیدا می کنند. رفتارهایی مانند دروغ گویی برای گرفتن بیمه یا برای فرار از مالیات، بزرگ نمودن کار خود در کارهای تعمیراتی، نبودن کارتخوان برای گروهی از پزشکان و تمامی مشاغلی است که مشمول اطلاعات نامتقارن می شوند بیانی از محدود نبودن انحراف از اصول اخلاقی به اقشار پایینی جامعه است. 

وجود معیار اخلاقی و بیداری وجدان اخلاقی جهت نظارت و کنترل جامعه، تداوم ارزش‌های اخلاقی، انسجام در جامعه، سرمایه و اعتماد اجتماعی را تضمین می کند. اما جامعه ای که حساسیتش را نسبت به دروغ، رشوه، اختلاس، دزدی، کلاهبرداری، خشونت و نزاع های خیابانی و مانند آن از دست دهد، دچار افول ارزشی و اخلاقی شده است. تداوم شرایط بحرانی جامعه می تواند به تبدیل ضد هنجارها به هنجارهای نهادینه شده بینجامد. حداقل یک دهه رشد اقتصادی نزدیک به صفر، نرخ تورم های بالا، رشد بیکاری جوانان شرایط زندگی را برای همگان سخت و سخت تر کرده است. جمعیت زیر خط فقر حداقل به یک سوم جمعیت کشور رسیده است. این امر به رشد زیاد آسیب های اخلاقی دامن زده است. 

◾️در دهه نود، خودکشی ۴۵ درصد، مرگ‌های مشکوک ۱۴ درصد، نزاع‌های فردی ۱۰۱ درصد، سرقت از اماکن خصوصی (منازل و مغازه‌ها) بیش از ۷۰۰ درصد، سرقت از اماکن دولتی ۶۰۰ درصد رشد داشته است. بر اساس گزارش رئیس پلیس آگاهی تهران در سال ۱۳۹۹، بیش از ۵۰ درصد سارقان برای اولین‌بار مرتکب جرم شده‌اند. 

حاکمیت باید به تاثیر رویکردهای سیاسی و اقتصادی خود بر زوال ارزشهای اخلاقی جامعه بیندیشد. پیامبر در آخرین خطبۀ خود بر فراز منبر، به رهبران پس از خویش هشدار داد که مبادا به اقداماتی دست زنند که به فقر مردم منجر شود زیرا که فقر، آنان را از مسیر دین و دینداری خارج می کند. 

📎برای توسعه و پیشرفت «ایران» عزیزمان نشر دهید




https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEg3JxUbvmpWBLjYRg
#تحلیل روز


🌐نتیجه مدیریت علمی و مدیریت ایدئولوژی



📈 کره شمالی بین ده کشور عقب مانده
و کره جنوبی در ردیف ده اقتصاد برتر!


◾️یک نژاد، یک سرزمین، و آب و هوای مشترک!

◾️تفاوت این دو کشور در چیست؟
ساختار و سیاست!

◾️در کره جنوبی وزارت اول:  آموزش و پرورش
اما در کره‌شمالی: ارتش

◾️تصور کنید کشور ما و سیاست‌های حاکمیت به کدامیک شباهت بیشتری دارد؟

الگوی سیاست‌های کلان ما در عرصه سیاست خارجی و داخلی به کدام شبیه‌تر هست؟
صنایع خودروسازی کره‌جنوبی همزمان و یا حتی چندین سال پس از خودروسازی در ایران آغاز به کار کرد، امروز چقدر قابل مقایسه هستیم؟
صادرات ما به جهان، به جز خام‌فروشی چیست و امروز کدام کالا را برای عرضه به بازارهای جهانی داریم؟

علم بهتر است یا ایدئولوژی؟


📎برای توسعه و پیشرفت «ایران» عزیزمان نشر دهید


https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEg3JxUbvmpWBLjYRg
#تحلیل روز

🌐 آن ۳ نفر



📈ماجرای سه قبری که باقیمانده استخوان‌های صاحبانش دور ریخته شد...

◾️ *در دورانی که محمود احمدی‌نژاد شهردار تهران* بود به بهانه‌ی گسترش محوطه‌ی امامزاده اسماعیل و تبدیل آن به تفرجگاه با استفاده از بولدوزر و بیل مکانیکی چندین قبر را شکافته و تخریب کرد، سپس *استخوان‌های درون آن‌ها را به همراه سنگ قبرها به دره‌ی جاجرود انداخت* و
کسی نمی‌دانست آن استخوان‌ها که از زیر خاک بیرون کشیده شد
پیکر چه کسانی بود؟؟؟


◾️آن استخوان‌ها، باقیمانده اجساد یحیی دولت آبادی، صدیقه دولت آبادی و محمود نریمان* بود که از زیر خاک بیرون کشیده شد! اما چرا؟!

1⃣*یحیی دولت آبادی* روحانی نواندیش و ادیب و یکی از مشهورترین چهره‌های انقلاب مشروطه که به زبان فرانسه نیز مسلط بود و فرهنگ غرب را به خوبی می‌شناخت و شیفته دموکراسی بود. او به شدت با ارتجاع و کهنه‌گرایی مبارزه کرد و در تاسیس مدارس جدید در ایران نقش مهمی ایفا نمود و در این راه اتهامات بسیاری به او نسبت دادند.
.
شکافتن قبرش نوعی انتقام بود و تلاش برای آن که کسی نداند او که بود و درکجا به خاک شد؟!
.
از جمله اتهاماتی که به دولت‌آبادی نسبت می‌دادند، بابی‌گری بود! خودش در اینباره می‌نویسد:
.
ظل السلطان در زمان حکومتش در اصفهان، برخی را به اتهام بابی بودن از میدان بدر می‌کرد تا این عنوان مجوزی باشد برای تصاحب اموال و املاک آن شخص.
.
2⃣ *قبر دوم متعلق به دکتر محمود نریمان بود.* یکی از برجسته‌ترین یاران و وزیران دکتر مصدق که هیچگاه با ارتجاع کنار نیامد. مخالف زد و بند بود و هرگز عدالت را فدای مصلحت نکرد.
.
*نریمان مدتی شهردار تهران و وزیر دارایی بود و همه آنها که تاریخ جنبش ملی را خوانده‌اند، می‌دانند که او یکی از پاک‌ترین و صادق‌ترین وزرای دولت بود و زمانی که فوت کرد، هنوز اجاره‌نشین بود و خانه‌ای از خود نداشت.*
.
دکتر نریمان در دوره دوم مجلس شورای ملی، روزی چنگ انداخت و گریبان سیدمهدی میراشرافی (یکی از تندروهای مجلس که مخالف اصلاحات و بعدها مخالف انقلاب سفید شاه بود) گرفت و فریاد زد این پدر سوخته عامل انگلیس است!
.
سرانجام در سال چهل، دکتر نریمان در نهایت فقر چشم بر جهان فرو بست.
شهرداری تهران احمدی نژاد روی قبر او حجره‌ای بنا کرد که در آن کتاب‌های مذهبی می‌فروشند. این حجره یک متر در نیم متر است و به اندازه قبر خالی شده از استخوان نریمان. نام و خاطره او نیز باید از یادها برود.

3⃣سرگذشت قبر سوم
آن قبر سنگ سیاهی داشت که بسیار سنگین بود، که نتوانستند پیش از روشن شدن هوا آن را هم ببرند!
سنگ در گوشه ای از محوطه ی زرگنده باقی مانده و هنوز هم هست. گرچه تمام نوشته ها و اشعار روی آن را تراشیدند و پاک کردند! و امروزه سکویی شده برای بازی کودکان
*این سنگ ، سنگ قبر صدیقه دولت آبادی بود!*

صدیقه وصیت کرده بوده، بعد از مرگ کنار برادرش یحیی به خاک سپرده شود. از برجسته‌ ترین زنان انقلاب مشروطه و جنبش زنان ایران و بنیان‌گذار انجمن مشروطه‌ خواهانه و انجمن مخدرات وطن بود. نشریه زبان زنان را درباره حقوق زنان منتشر می‌کرد و چادر و حجاب اجباری را به چالش می‌کشید.
.
در سال ۱۲۹۶ نخستین مدرسه نوین دخترانه را با نام مکتب شرعیات تاسیس کرد. فریاد وا مصیبتای عده‌ای افراطی به هوا برخاست که مگر ما بی‌غیرت و بی‌ناموس شده‌ایم که دختران مان را به مدرسه بفرستیم! سرانجام مخالفت‌ها به قدری بالا گرفت که صدیقه به جرم تاسیس همان مدرسه دستگیر و مدتی زندانی و در آخر مدرسه‌اش نیز تعطیل شد.
.
بارها بخاطر فعالیت‌هایش در احقاق حق بانوان، به نظمیه فراخوانده شد. یکبار رئیس نظمیه به او گفته بود خانم شما صد سال زود به دنیا آمده‌ای! صدیقه دولت آبادی پاسخ داده بود آقا من صد سال دیر متولد شده‌ام، اگر زودتر به دنیا آمده بودم نمی‌گذاشتم زنان سرزمینم چنین خوار و خفیف و در زنجیر شما اسیر باشند.
صدیقه دولت آبادی در سال هزار و سیصد و یک به آلمان رفت و در کنگره بین المللی زنان در برلین شرکت کرد. *او اولین زن ایرانی بود که در یک کنگره بین المللی به نمایندگی از زنان ایران حاضر شد و سخنرانی کرد.*
.
متاسفانه سنگ قبر او را پاک کردند و استخوان‌هایش را به جاجرود ریختند تا کسی نداند و یا فراموش کنند تلاش‌ها و محنت‌های او را برای بدست آوردن ابتدایی‌ترین حقوقی که ارتجاع سیاه از آنها سلب کرده بود.

یکی از پیرمرد هایی که در بوستان زرگنده است می‌گوید: من خانم دولت آبادی را ندیده بودم. برادرش را هم ندیده بودم، اما آقای نریمان را می‌شناختم. روزی که اینجا دفنش می‌کردند حاضر بودم. او را در ضلع شمال غربی امامزاده، غریبانه دفن کردند. غلامرضا تختی با یک عده دانشجو تابوت را تا بالای قبر آورده بودند.

📎برای توسعه و پیشرفت« ایران» عزیزمان نشر دهید

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEg3JxUbvmpWBLjYRg
# تحلیل جهانی


🌐سرویس اطلاعاتی آمریکا معتقد است موشک‌های چینی به جای سوخت با آب پر می‌شوند


📈فساد در نیروی موشکی چین و در سراسر صنایع دفاعی این کشور به قدری گسترده است که مقامات آمریکایی معتقدند که شی جین‌پینگ بعید است در سال های آینده اقدام نظامی بزرگی را در نظر بگیرد.

◾️گفته شده شی نیروهای موشکی را پاکسازی کرده، در میان پیامدهای فساد، اطلاعات آمریکا به موشک های پر از آب به جای سوخت و سیلوهای پرتاب موشک در بخش غربی چین که عملا کار نمی کنند، اشاره می کند.

◾️طی شش ماه گذشته بیش از ده ها مقام عالی رتبه وزارت دفاع چین در حال گرفتن رشوه دستگیر شده اند که می تواند به بزرگترین پاکسازی ارتش در تاریخ مدرن چین تبدیل شود.

◾️در پاییز 2022، رهبر چین یک هدف استراتژیک برای تبدیل نیروهای مسلح این کشور به یک ارتش کلاس جهانی تا سال 2027 تعیین کرد. سیا سپس اعلام کرد که شی جین‌پینگ همچنین به ارتش دستور داده است تا برای ایجاد کنترل نظامی بر تایوان تا سال 2027 آماده شوند.

شی در سخنرانی سال نو خود اتحاد مجدد چین و تایوان را یک ضرورت تاریخی و امری اجتناب ناپذیر خوانده بود.




https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEg3JxUbvmpWBLjYRg
# تحلیل روز


🌐وقتی امير از گرمابه در آید⁉️



📈ایران با مرگ امیر کبیر بهترین فرصت گذار به دوران مدرن را از دست داد. نیشتری که در حمام فین بر آن رگ نهاده شد، بر رگِ نوسازی ایران بود. چهل و پنج سال بعد میرزا رضا کرمانی در استنطاق خود این تصویر را از ایران میدهد: «در عراق و قفقاز و عشق‌آباد و روسيه هزار هزار رعيت بيچاره از ظلم فرار كرده كثيف ترين شغلها را پيش گرفته‌ اند. هر چه حمال و كناس و الاغى و مزدور می بيني ايرانى است.»

◾️شاه جوان را مست ساختند، فرمان قتل را گرفتند، به دست علیخان دادند و او سحرگاه عازم کاشان شد. امیر به دلاک دستور داد رگهای دو بازویش را بزند. خون فوران کرد. میرغضب لگدی میان دو کتف امیر نواخت و دستمالی به حلق امیر فرو برد و گلویش را فشرد.

◾️میرزا آقاخان نوری مزدبگیر انگلستان بجایش صدراعظم شد. می گفت برای رسیدن به هدفم لازم باشد ريشم را در كون خر مى‌كنم، بيرون مى‌آورم، مى‌شُويم و گلاب می زنم.» در نامه خصوصی به شاه نوشت: «بحمدالله میرزا تقی خان غیر مرحوم به درک واصل شد. خدا جان این چاکر و جمیع اولاد را فدای یک جمله دستخط مبارک نماید.» اما در انظار تبلیغ میکرد میرزاتقی خان از بیماری مرده: «در فین کاشان به سینه پهلو وفات کرد و خدایش بیامرزاد. تف بر این دنیا.»

◾️قتل امیرکبیر ضرب المثل شد: «وقتي امير از گرمابه در آید.». کنایه از كار مُحال. ناصرالدین شاه بارها با تحسر گریست. یکسال می رود زادگاه امیرکبیر برای سواری و چوپانی می بیند شبیه امیر که میگوید پدرش با پدر امیر پسرعمو بودند. او را به تهران آورده و شغل و منصب میدهد. به ولیعهدش مظفرالدين شاه نوشت: «قدر نوكر خوب را بدان، من چهل سال بعد از امير خواستم از چوب آدم بتراشم نتوانستم.»

ژاپنِ میجی و ایرانِ امیرکبیر باهم آغاز کردند. میجی چهل سال فرصت یافت و امیرکبیر چهار سال. در چهار سال کاری کرد کارستان.


📎برای توسعه و‌پیشرفت «ایران» عزیزمان نشر دهید



https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEg3JxUbvmpWBLjYRg
# پند نامه


به ابوسعید_ابوالخیر،گفتند :


فلانی قادر است پرواز کند،
گفت:این که مهم نیست، مگس هم میپرد.
گفتند:فلانی را چه میگویی..؟؟روی آب راه میرود..!!
گفت:اهمیتی ندارد،تکه ای چوب نیز همین کار را میکند.
گفتتند: پس از نظر تو شاهکار چیست..؟؟
گفت:این که در میان مردم زندگی کنی ولی هیچگاه به کسی زَخم زبان نزنی،دروغ نگویی، کلک نزنی٬دلی نشکنی٬از اعتماد کسی سوءاستفاده نکنی وکسی را از خود ناراحت نکنی.
این شاهکار است... ‌


https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEg3JxUbvmpWBLjYRg
# تحلیل روز


🌐مقایسه اقتصاد ایران و کشورهای جنوب خلیج فارس



📈 مجموع اندازه اقتصاد کشورهای جنوب خلیج‌فارس - GCC - به بیش از ۲،۵۰۰ میلیارد دلار رسیده است و این اتحادیه، هفتمین اقتصاد بزرگ جهان شده است.

◾️اندازه اقتصاد کشورهای جنوب خلیج‌فارس به ۸ برابر ایران رسیده است و تلاش برای ایجاد همگرایی و پول واحد، این اتحادیه را در آینده جهان و منطقه بسیار متمایز می‌کند.

◾️جهان، جهان اعداد است و با این اعداد به خوبی می‌تواند بسیاری از جهت گیری‌ ها و فرصت‌های آینده را پیش‌بینی کرد.


📎برای توسعه و پیشرفت «ایران» عزیزمان نشر دهید


https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEg3JxUbvmpWBLjYRg
# پند نامه


براى موفق شدن از سه مرحله بايد گذشت،

ابتدا مورد تمسخر واقع ميشوى؛
سپس با خشونت به مخالفت باتو ميپردازند؛
سرانجام به تو ايمان مى اورند



https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEg3JxUbvmpWBLjYRg
فقط به مولفان کتاب درسی توجه کنید❗️

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEg3JxUbvmpWBLjYRg
#تحلیل جهانی


🌐قدرت اقناعی را تقویت کنید❗️




📈تجربه پاکستان و عراق یک بار دیگر نشان داد نقطه ضعف ایران همان «قدرت اقناعی»است که در سال‌های اخیر به شدت تحت‌الشعاع رویکرد و گفتمان نظامی در سیاست‌ خارجی قرار گرفته است.

◾️این چالش اخیر هم نه با ابزار نظامی که با ابزار اقناعی و سیاسی قابل حل است. تا همسایگان اهداف، امنیت و منافع ما را با اهداف، امنیت و منافع خود همسو ندانند - حتی بلکه در تضاد ببینند - هرگز قادر به اجرای «سیاست همسایگی» نخواهیم بود.

◾️موضع‌گیری‌های اخیر عراق، اتحادیه عرب و پاکستان - و همچنین سوگیری افکار جهان عرب در بحران غزه - گواهی بر این مدعاست.

◾️ قدرت نظامی باید «بازدارنده» باشد نه اینکه از منظر همسایگان «تهدیدآمیز» جلوه کند! فاصله این دو را هم فقط با «دیپلماسی و قدرت اقناعی» می‌شود پُر کرد، نه با مانور نظامی و نمایش نقطه‌زن!



https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEg3JxUbvmpWBLjYRg
# تحلیل جهانی


🌐 درس هایی که این بار باید از عربستان بگیریم


📈وزیر بازرگانی عربستان در داووس گفت: این کشور هنوز به بریکس نپیوسته است.


◾️علیرغم اینکه فرصت پیوستن به بریکس ژانویه ۲۰۲۴ بود، رئیس مرکز تحقیقات امنیتی دانشگاه نایف گفت: «در حالی که پیوستن رسمی به این گروه برای اقتصاد عربستان سودمند است اما باید به دقت پیامدهای سیاسی را که بر روابط خود با دیگر قدرت‌های بزرگ داشته باشد در نظر بگیرد.»

◾️گفت : «هدف عربستان حفظ فاصله برابر با همه قدرت‌های بزرگ است و در حال حاضر نمی‌خواهد سیگنال‌هایی ارسال کند که ممکن است باعث سو تعبیر شود.»

◾️به گزارش پیام اقتصاد،هر حرکت عربستان درس های زیادی به همراه دارد. اکنون به جای رسیده اند که برای حضورشان در گروه های جهانی، امتیازات ویژه میخواهند تا به آن جمع اعتبار بیشتر بدهند.





https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEg3JxUbvmpWBLjYRg
🌐 بازی دوسر باخت



📈تبادل آتشی که در چند روز گذشته بین ایران و پاکستان اتفاق افتاد، در معنای واقعی کلمه یک بازی دو سر باخت برای ایران بود.


◾️آنچه منجر به نفوذ بی‌سابقه نظامی یک کشور به حریم هوایی کشورمان پس از جنگ هشت ساله شد، از دو حالت خارج نیست:

۱. یا پیش از آغاز تبادل آتش، توافقی بین دو کشور صورت گرفته است که البته با توجه به واکنش تند حکومت و سیاسیون پاکستان پس از حمله ایران، به نظر می رسد حداقل سیاستمداران پاکستانی در جریان این توافق نبوده اند و اگر توافقی هم صورت گرفته باشد، توافقی با نظامیان پاکستانی بوده.
نتیجه چنین توافقی از بین رفتن قبح تجاوز نظامی خارجی به کشور است. رویدادی که با وجود تنش های بسیارِ منطقه ای در طول ۳۵ سال گذشته به صورت یک خط قرمز باقی مانده بود.

۲. و یا اساسا توافقی در میان نبوده و این باور در سپهر سیاست خارجی کشور وجود داشته که می توان به جغرافیای یکی از قدرت های اتمی جهان و صاحب یکی از بزرگترین ارتش های دنیا، حمله موشکی کرد و آب هم از آب تکان نخورد.



واقعا نمی دانم کدام یک از وضعیت های فوق منجر به این شده که کشوری دیگر به خود اجازه دهد در عمق خاک ایران عملیات نظامی انجام دهد. اما هر کدام که بوده، نشانه های خوبی از وضعیت حکمرانی و تصمیم گیری در کشور را نشان نمی دهد.


https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEg3JxUbvmpWBLjYRg
🌐 آدم حسابی کیست⁉️



📈هنگامی که بخواهیم از کسی تعریف کنیم و او را متمایز از دیگران بشماریم می گوییم: "فلانی آدم حسابی است". عبارت آدم حسابی در کارکردهای مختلف یک جامعه می تواند ویژگیهایی را در بر گیرد. در نشست و برخاستهایی که در طی این چند سال داشته ام این عبارت را زیاد شنیده ام و اگر مجالی بوده از گوینده اش پرسیده ام که بر چه اساسی این قضاوت را در خصوص فرد مورد نظرش داشته است. پاسخهایی که دریافت کرده ام بسیار متنوع و متفاوت و بیشتر به یک یا چند ویژگی محدود بوده است و از کنار هم گذاشتن این ویژگیها و ساده سازی و پالایش آنها به موارد زیر رسیده ام. البته چون معاشرتهای من بیشتر در مجامع اقتصادی بوده است که در آن از مدیران دولتی گرفته تا نمایندگان مجلس و سایر دستگاهها و البته، به میزان بیشتری، مدیران بخش خصوصی رفت و آمد داشته اند شاید روایی این ویژگیها بیشتر درباره ی این گروهها باشد.

🔴اما آدم حسابی کیست❗️


‏١-آدم حسابی حرف حسابی می زند. اهل مغلطه نیست، اهل حرافی و هرزگویی نیست، اهل سخنان درهم ریخته و بی هدف هم نیست. برای همین شنوندگانش او را آسان می فهمند. سخنانش برخاسته از دانش است نه شهوت کلام یا خودنمایی.

‏٢-آدم حسابی اهل تخریب دیگران و تهمت زدن به کسی نیست. او برای حذف رقیب توطئه چینی یا زیرآب زنی نمی کند.

‏٣-آدم حسابی قانونگراست. اهل دور زدن قانون نیست. رشوه نمی دهد و رشوه قبول نمی کند. اهل پارتی بازی و رابطه سالاری نیست.

‏٤-آدم حسابی از اقرار به اشتباهاتش ابا ندارد و هرگاه متوجه اشتباه شد در صدد جبران آن یا برگشت از راه رفته بر می آید.

‏٥-آدم حسابی به اقتضای جلسه و محفلی که در آن نشسته است سخن نمی گوید. سخن او همواره برخاسته از باورهایش است.

‏٦-آدم حسابی با برخی افراد و افکار نمی تواند کار کند و قبولشان ندارد. او خود را مجبور به این کار نمی کند.

‏٧-آدم حسابی در مسائل کوچک صرف وقت نمی کند و درباره ی مسائل مهم بی تفاوت نیست.

‏٨-آدم حسابی با بالادستیهایش تعارف ندارد. اگر اشتباهی از ایشان ببیند می گوید و اگر اقناع نشود از همکاری و همراهی با ایشان کناره می گیرد.

‏٩-آدم حسابی در هر پست و مقامی که مشغول باشد، تمام تلاشش در راستای انجام مأموریتهای محوله به بهترین شکل است. او برای خوشامد رئیسانش یا به طمع پست و مقامی بهتر، تصمیم نمی گیرد و کار نمی کند.

‏١٠-آدم حسابی اهل باج دادن و معامله کردن در وظایف و اختیاراتش نیست. او از دید همکارانش آدم سختی به نظر می رسد.

‏١١-آدم حسابی به کسانی که از او تعریف و تمجید می کنند با احتیاط نگاه می کند و به کسانی که او را نقد می کنند خوب گوش می کند و در صدد تلافی برنمی آید.

‏١٢-آدم حسابی در مقابل کاری که برای دیگران می کند انتظاری از ایشان ندارد و در زمانی که کارش به آنها بیافتد به ایشان یاداوری نمی کند که چه کارهایی برایشان کرده است.

‏١٣-آدم حسابی در قید و بند دریافت تبریک و تسلیت از دیگران یا برگزاری مراسم بزرگداشت و تکریمش نیست. او کیش شخصیت ندارد.

‏١٤-آدم حسابی وامدار فرد یا گروهی نمی شود. او تلاش می کند کاستی هایش را با عزت نفس پر کند اما آزادگیش را در گرو نیازهایش نگذارد.

‏١٥-آدم حسابی بر اساس باورهای راستینش در گروه، حزب یا سازمانی وارد می شود. او اهل یافتن همفکرانش است نه همفکر شدن برای رسیدن به امیالش.

‏١٦-آدم حسابی دارای یک سلسله ارزشهای اخلاقی است که آنها را با اندیشه و پژوهش خود یافته است نه توصیه و تلقین دیگران.

‏١٧-آدم حسابی اهل مدرک گرایی نیست. او نداشتن عنوان دکتر و مهندس را کسر شأن نمی داند و به دنبال خرید مدرک یا عنوان تقلبی نیست. او یادگیری را یادگرفته است.

‏١٨-آدم حسابی نه اهل توهین است و نه اهل لودگی. او با گفتارش دیگران را خودخواسته به احترام وامی دارد. او آدم خشکی نیست. انضباط و چارچوب اخلاقی و شخصیتی مشخصی دارد اما دیگران از معاشرت با او زده نمی شوند.

‏١٩-آدم حسابی به کاری که می کند اعتقاد دارد و کاری نمی کند که به آن باور نداشته باشد. برای همین آمادگی بیشتری را برای جدا شدن از گروه، حزب، سازمان یا شغلی که مغایر با باورهایش باشد دارد.

‏٢٠-آدم حسابی با واژه ی "مصلحت" رفتار و گفتارش را توجیه نمی کند. مصلحت برایش مانند سوزنی است که او به ندرت به جان خود فرو می کند.


‏باید اقرار کرد که "آدم حسابی بودن" کار دشواری است و به ویژه در اوضاع کنونی جامعه ی ما "آدم حسابی ماندن" دشوارتر. در زمانی که آشفتگی به جان جامعه ی ایرانی افتاده است، برشمردن و یاداوری ویژگیهای آدمهای حسابی به ما کمک می کند که این نیاز راستین کشور را به فراموشی نسپریم.


📎برای توسعه و پیشرفت «ایران» عزیزمان نشر دهید


https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEg3JxUbvmpWBLjYRg
🌐مسلمانان و‌ غریبه ای به‌نام محمد⁉️




📈مدتی است داستانی از زندگی پیامبر (ص) در ذهنم می چرخد؛ گویی که محمدی تازه یافته ام که شبیه به بسیاری از مدعیان تبلیغ آیینش نیست!

◾️پیامبر در یکی از سفرها به اعراب بیابان نشینی رسید که مسلمان بودند. در میان آنها زنی، بچه اش را به کمر بسته بود و نان می پخت. او وقتی پیامبر را شناخت، به او گفت: مدتهاست سوالی ذهن من را درگیر کرده؛ اینکه آیا خدا مهربانتر است یا من؟ پیامبر گفت: یقینا خدایی که ارحم الراحمین است. زن گفت: من که مادر این کودکم، هنگام نان پختن دلم می لرزد که مبادا اندکی گرمای آتش، فرزندم را بیازارد؛ اما خداوند ارحم الراحمین، چطور ما را در آتش خواهد سوزاند؟

◾️سوال عجیبی بود. پیامبر ابتدا سکوت کرد و سپس گریست و به زن گفت: من نمی توانم به سوال تو پاسخ بدهم اما مطمئن باش که انسان های مهربان را نمی سوزاند هر چند بر ایین من  نباشند (به نقل از کتاب "روشنگری دینی" نوشته دکتر مصطفی محقق داماد. نقل روایت از حاشیه اسفار ملاهادی سبزواری و همچنین صحیح مسلم)

◾️از خودم می پرسم: چرا پیامبر زن را دعوت به سکوت نکرد؟ چرا بر او نهیب نزد که القای شبهه می کنی؟ چرا سخنش را توهین به خدا و قرآنش نگرفت؟ چرا او را نفوذی و عامل دشمن معرفی نکرد؟ چرا ساده لوحش نخواند؟ چرا سعی نکرد با عبارات سخت و اصطلاحات عجیب، زن را مرعوب علم خویش کند؟ چرا توجیه نکرد؟ چرا از قدرت قاهره اش بهره نگرفت؟ ... و عجیب تر از همه آن که گفت: نمی توانم جوابت را بدهم؟!

شاید در زمان پیامبر، هیچکس این سوالات را نمی پرسید؛ رفتار پیامبر برای همه عادی بود و رفتار دینی همین بود؛ اما در زمان ما چنان با هر سوال و سخنی، آن هم نه درباره خدا، که درباره ی هر آنچه هاله ای از تقدس پیدا دارد، برخورد شده که این رفتار پیامبر عجیب و غریب و غیرقابل باور به نظر می رسد. کجای راه را اشتباه آمده ایم که بین رفتار پیامبران و مُبَلّغان دینش، این فاصله هزاران سال نوری افتاده است ؟

📎برای توسعه و پیشرفت«ایران» عزیزمان نشر دهید

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEg3JxUbvmpWBLjYRg
🌐پیام های حضور دوباره صدیقی در نماز جمعه❗️





📈اگر چه انتظار برای پیگیری قانونی تخلف منسوب به کاظم صدیقی از طریق احضار به دادگاه ویژه روحانیت از همان ابتدا خوش‌بینانه به نظر می‌رسید ولی توقع برای عدم حضور در نماز جمعه به احترام افکار عمومی کاملا درست و واقع بینانه بود، اما هر چه بود نظام سیاسی تصمیم گرفت که در اقدامی شگفت انگیز این ریسک را بپذیرد که گویا عامدانه قصد دارد در مقابل حساسیت گسترده شهروندان لجاجت ورزیده و نشان دهد که در هم‌چنان بر پاشنه سابق می‌چرخد. تصمیمی که شاید بتوان آن را حاوی پیام‌هایی به شرح زیر دانست:

◾️ تداوم جامعه قطبی شده: جامعه ایران به دنبال اعتراضات ۹۶ تا ۱۴۰۱ و غیبت معنادار انتخاباتی از ۹۸ تا ۱۴۰۲ چنان پولاریزه شده که برخی از جامعه شناسان به شکل گیری دو جامعه در مقابل هم باور یافته اند. اکثریتی که آن‌چنان با حکومت بیگانه شده اند که نسبت به تصمیم های نظام سیاسی کاملا بی‌‌اعتنایی پیشه کرده و حکومت هم از جذب آن‌ها ناامیده شده است، و اقلیتی که هم‌چنان به نظام سیاسی وفادار مانده و از سیاست‌های آن پشتیبانی می‌کنند. البته در رویدادهای پنج ساله اخیر هم شواهد بسیاری برای تشدید این قطبیت می‌توان مشاهده کرد.

◾️ جامعه به مثابه‌ی تهدید: توسعه یافتگی یک کشور منوط به رابطه هم‌افزای جامعه و حکومت و دستیابی به معادله؛ جامعه قوی/ حکومت قوی می‌باشد. وضعیتی که در آن دو طرف یکدیگر را به عنوان فرصت تلقی کرده و در پی انحلال یا فروپاشی طرف مقابل نیستند. اما واقعیت این است که در فقدان عزمی برای حرکت به سوی توسعه در ایران امروز و ترجیح یافتن بقاء بر ارتقاء در نظام حکمرانی، تلقی جامعه به عنوان تهدید از سوی بخش هایی از حاکمیت جدی به‌نظر می‌رسد. سیاستی که به دنبال تشکل زدایی سیستماتیک، اتمیزه کردن جامعه و افزایش هزینه‌ فعالیت‌های گروهی می‌باشد.

◾️ سرمایه ای به نام وفاداران: انقلاب ها با ترجیح تعهد بر تخصص، و غیریت سازی با مخالفان زیر عنوان ضد انقلاب شهروندان را به خودی/ غیر خودی تقسیم کرده و می‌کوشند تا جامعه ای یک‌دست از نظر ارزشی ایجاد نمایند. از این به بعد انقلاب‌ها دو فرجام پیش‌ رو دارند: نخست بازگشت به وضعیت نرمال، عادی سازی شرایط و حاکمیت قانون که می‌تواند مبدایی برای حرکت به سوی توسعه‌یافتگی باشد، و دوم گریز از نرمالیزاسیون، کش دادن وضعیت انقلابی و حاکمیت فرمان که جامعه را هم‌چنان در وضعیت استثنایی حفظ می‌کند. در حالت دوم است که وفاداران هم‌چنان سرمایه‌ی مهمی برای حکومت به‌شمار می‌روند.

◾️ عقب نشینی به مثابه‌ی خط قرمز: زمانی که جامعه و حکومت خود را در مقابل یکدیگر تعریف کنند دوگانه ای شکل می‌گیرد که هریک از طرف ها سویه دیگر را به عنوان تهدید تلقی می‌کنند. در چنین شرایطی جامعه به دنبال معادله؛ جامعه قوی/حکومت ضعیف، حکومت در پی رابطه؛ حکومت قوی/جامعه ضعیف، و البته آن‌چه در عمل تحقق می‌یابد معادله؛ جامعه ضعیف/حکومت ضعیف است که عامل اصلی بی ثباتی، فرسایش سرمایه‌ها و توسعه نیافتگی به‌شمار می‌رود. در شکل گیری این وضعیت فاجعه بار البته حکومت با ایجاد انسداد سیاسی، خط قرمز تلقی کردن عقب نشینی، و بلاموضوع کردن تغییرات نقش اساسی را ایفا می‌کند.

نکته پایانی: حضور بسیار اندک نمازگزاران در نماز جمعه ۲۴ فروردین نشان داد که دست اندرکاران برپایی این مراسم نه تنها جامعه بلکه طرفداران خود را نیز نشناخته اند. اگر تاکنون اتخاذ تصمیماتی مانند حجاب اجباری و فیلترینگ اپ های موبایلی تنها مقاومت اکثریت ایرانیان را برانگیخته بود دعوت از صدیقی به اقامه نماز جمعه هم در عمل نارضایتی بسیاری از مخاطبان همیشگی این مراسم را در پی داشته است.

📎برای توسعه وپیشرفت «ایران»عزیزمان نشر دهید


https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEg3JxUbvmpWBLjYRg
🌐  ۶ درس بزرگ در مورد ثروت⁉️


1️⃣ درس اول | افراد معمولی از تلویزیون الگو میگیرند، افراد ثروتمند از کتاب

درخانه افراد معمولی همیشه تلویزیون روشن است. پس آنها شبانه روز تحت تاثیر چیزهایی هستند که تلویزیون به صورت تنظیم شده به آنها میخوراند. اخبار، فیلم و بحث های گوناگون مانند آینه هایی برای افراد معمولی است که از خدای تلویزیون بیرون می آید.
اما ثروتمندان این اشتباه را نمیکنند.
آنها بجای دریافت مطالب دیکته شده دولتی از تلویزیون به کتاب خواندن روی می آورند. یک ثروتمند میداند که قدرت اصلی در دانش و آگاهی است. برای همین شروع به خواندن کتاب می کند

2️⃣ درس دوم | افراد معمولی حقوق میگیرند، افراد ثروتمند حقوق می‌دهند

همه ما کار را از سطوح پایین شروع کرده ایم. کار در رستوران، شرکت ها و یا ادارات دولتی. این اشکالی ندارد.
اما مشکل اصلی زمانی رخ میدهد که خودمان یک محدودیت برای درآمدمان تعیین میکنیم.

3️⃣ درس سوم | افراد معمولی دیگران را مقصر میدانند، افراد ثروتمند خودشان را

اگر نگاه کنید افراد معمولی از همان صبح زود که بیدار میشوند در تاکسی، اتوبوس، محل کار و هر جای دیگری در حال گله و شکایت کردن از دولتها هستند. آنها همه وضعیت زندگی خود را تقصیر دولت میدانند اما اگر اینطور است چطور کسانی در همین کشور زندگی میکنند که ثروتمند هستند؟
درواقع مسئله اصلی عدم مسئولیت پذیری است. افراد معمولی مشکلات را به گردن دیگران می اندازند تا نیازنباشد برای رفع آن تلاش کنند.

4️⃣ درس چهارم | افراد معمولی پس انداز میکنند؛ افراد ثروتمند سرمایه گذاری

کسانی که درآمد های پایین دارند معمولا سعی میکنند در زندگی پس انداز کنند. آنها از تفریحاتشان میگذرند، لباسهای گران نمی پوشند و به رستوران های خوب نمیروند تا بتواند در پایان سال چند میلیون تومان پول پس انداز کنند. اگر شما هم جز این دسته هستید آیا تا بحال فکر کرده اید که چرا با این وجود نمیتوانید ثروتمند شوید؟


5️⃣ درس پنجم | افراد معمولی همه چیز را میدانند، افراد ثروتمند همه چیز را یاد میگیرند

این بار که در شرکت و یا تاکسی یا حتی جمع دوستان و خانواده خود نشستید خوب به حرفها دقت کنید.
افراد معمولی ظرف یک ساعت درمورد ۱۰ موضوع مختلف تخصصی نظر میدهند و طوری وانمود میکنند که همه چیز را میدانند.
گاهی برخی از آنها طوری درباره مسائل اقتصادی نظر میدهند که گویی وارن بافت هستند
اما افراد ثروتمند اینگونه نیستند. آنها بیشتر گوش میدهند و سعی میکنند چیزی یادبگیرند.

6️⃣ درس ششم | افراد معمولی اعتقاد دارند که ثروتمندان همه دزد هستد، اما ثروتمندان واقعی اعتقاد دارند که فقر ریشه مشکلات است و دوست دارند کمک کنند تا فقر ریشه کن شود

در فقر هیچ شرافتی نیست. برعکس اتفاقا این فقر است که سبب ایجاد مشکل میشود. کافی است یک آمار تحلیلی از نیرو انتظامی شهر خود بگیرید. خواهید دید که بیشتر مشکلات اجتماعی از قبیل دزدی، مواد مخدر، قتل و … در محله های فقیر نشین رخ میدهد.




📎برای توسعه و پیشرفت«ایران» عزیزمان نشر دهید


https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEg3JxUbvmpWBLjYRg
🌐این دلار نیست که گران میشود...


📈حکایت اول:
مردی دامدار به قصابی شیر می‌داد و برای هر ۲۰ کیلو شیر یک کیلو گوشت می‌گرفت. روزی قصاب متوجه شد که دامدار در شیرها به اندازه حجم خود شیر آب می‌کند. از آن روز به بعد قصاب برای هر کیلو گوشت، از دامدار ۴۰ کیلو شیر طلب می‌کرد!گوشت نبود که گران شده بود. شیر دامدار بود که بی‌ارزش شده بود.

▪️نتیجه: این دلار و بنزین نیست که گران شده! این ریال است که به خاطر افزایش نقدینگی ریالی (به زبان عامیانه، همان چاپ پول) بی‌ارزش شده.


📈حکایت دوم:
دزدی به خانه‌ای زد! فردا همسایگان جمع شدند و ضمن اظهار تاسف، شروع به نظریه پردازی کردند. یکی گفت تقصیر قفل‌ساز بوده، یکی گفت تقصیر پلیس بوده، یکی گفت صاحبخانه مقصر است... صاحبخانه گفت: انگار همه مقصرند مگر خود دزد!

▪️نتیجه: در میان همه تحلیل‌ها و شکایت‌ها و حمایت‌ها در مورد گران شدن بنزین، حرف اصلی در مورد بازداشتِ مقصر اصلی که باید مطالبه اول و آخر همه ما باشد دارد فراموش می‌شود: مسئله رشد نقدینگی، که همیشه به تورم می‌انجامد!


📈حکایت سوم:
دزدی داشت قفل دکانی را می‌برید. مردی رسید و پرسید چه می‌کنی؟ جواب داد: دارم ویولون می‌زنم. گفت: پس چرا صدا نمی‌کند؟ گفت: فردا صدایش در می‌آید!

▪️نتیجه: گرانی امروز دلار و بنزین حاصل افزایش نقدینگی سالهای پیش است. همین الان افزایش نقدینگی با همان سرعت دیوانه‌وار ادامه دارد، ولی صدایش فردا در خواهد آمد.


📈حکایت چهارم:
در زمان دولت احمدی‌نژاد، یکی از نوابغی که آن زمان رئیس بانک مرکزی بود (البته تقریباً همه‌شان نابغه‌اند) فرمودند که افزایش نقدینگی در زمان ایشان به تورم نینجامیده و بنابراین ایشان ثابت کرده‌اند که افزایش نقدینگی لزوماً به تورم نمی‌انجامد. البته ایشان گویا خبر نداشتند که چیزی در اقتصاد هست به نام تورم تاخیری! یعنی اینکه ویولون زدن این نابغه فردایش صدایش در آمد!


▪️نتیجه: مارادونا را ول کن! نوابغ را بچسب! و از این نوابغ کم نداریم. پنجاه سال است در این مملکت هر ساله افزایش نقدینگی سالانه بین بیست تا چهل درصد داریم( یعنی سالانه بیست سی درصدی از ارزش پول کم می شود)! کاملاً مستقل از این که حکومت آریایی باشد یا اسلامی، و دولت اصلاح طلب باشد یا اصولگرا!


📎برای توسعه و پیشرفت «ایران» عزیزمان نشر دهید


https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEg3JxUbvmpWBLjYRg
🌐 تلخی عاقبت حاکمان؛
قدمتی به اندازه‌ی تاریخ ایران


📈سیاست در ایران پدر و مادر ندارد ، به روایت آمار:

◾️از شش وزیر غزنویان، چهار تن اعدام شدند و اموالشان مصادره گردید، پنجمی به زندان افتاده و اموالش نیز مصادره شد و ششمی به نحو معجزه آسایی توانست متواری شود. (که مشهورترین آنها برای نسل ما، حسنک وزیر است)

◾️در دوران سلجوقی جمعاً یازده وزیر به قتل رسیدند. (عمر متوسط صدارت هر وزیر قبل از آن که سر از تنش جدا شود بیش از چهار سال نبود.)

◾️در دوره ایلخانی ، به استئنای یک تن، تمامی وزرا به قتل رسیدند. (که مشهورترین آن ها رشید الدین فضل الله بود که بدنش را به دو نیم کردند و سر او را در خیابانهای تبریز گرداندند.)

◾️پایان پادشاهی اکثریت شاهان قاجار و پهلوی ، مرگ طبیعی نبود:
آغا محمد شاه : ترور
فتحعلی شاه : مرگ طبیعی
محمد شاه : مرگ طبیعی
ناصر الدین شاه : ترور
مظفرالدین شاه : مرگ طبیعی
محمدعلی شاه : عزل و تبعید
احمد شاه : عزل و تبعید
رضا شاه : استعفا و تبعید
محمدرضا شاه : عزل و تبعید

◾️وزرای قاجار قبل از مشروطه ، هر چه مقتدرتر ، سرنوشت شوم تری پیدا میکردند:
ابراهیم کلانتر (وزیر مقتدر و بانفوذ فتحعلی شاه) ابتدا زبانش بریده ، سپس در خمره اسید حل شد.
قائم مقام فراهانی 6 روز گرسنگی داده شد و سپس خفه گردید.
میرزا محمدخان سپهسالار با قهوه قجری مسموم شد.
میرزا تقی خان امیرکبیر در حمام به قتل رسید.
امین‌السلطان (صدراعظم ۳ پادشاه قاجار) ، توسط یک مشروطه خواه ترور شد.

◾️اکثریت نخست وزیران مشهور و موثر سلسله پهلوی ، با ترور و اعدام و زندان کار خود را پایان دادند:
عبدالحسین هژیر : ترور توسط فداییان اسلام
حاجعلی رزم‌آرا : ترور توسط فداییان اسلام
محمد مصدق : زندان سپس حصر خانگی
حسنعلی منصور : ترور به دست موتلفه اسلامی
امیرعباس هویدا : اعدام
شاپور بختیار : عزل و سپس ترور

◾️وضعیت روسای جمهور و نخست وزیران جمهوری اسلامی (به جز یک نفر) ، ادامه همان روند قبلی است:
مهدی بازرگان : رد صلاحیت و بایکوت
ابوالحسن بنی‌صدر: عزل و فرار
محمد جواد باهنر : ترور
محمد علی رجایی : ترور
میرحسین موسوی : حصر خانگی
اکبر هاشمی رفسنجانی: بایکوت ، رد صلاحیت و مرگ مشکوک
محمد خاتمی: ممنوع التصویر و بایکوت
محمود احمدی‌نژاد: ردصلاحیت و بایکوت
حسن روحانی: رد صلاحیت
ابراهیم رئيسی: مرگ در اثر سقوط هلیکوپتر

پی نوشت:
تلخی عاقبت حاکمان ، قدمتی به اندازه‌ی تاریخ ایران دارد.
به این شعر حافظ دقت کنید:

شکوهِ تاجِ سلطانی، که بیمِ جان در او دَرج است
کلاهی دلکش است اما ، به تَرکِ سر نمی‌ارزد


📎برای توسعه و پیشرفت«ایران» عزیزمان نشر دهید



https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEg3JxUbvmpWBLjYRg
2024/06/03 09:56:34
Back to Top
HTML Embed Code: