Telegram Web Link
🟩🟦🟥 کودک کُشی

✍️ حسین آخانی

🟩 سه شنبه ۷ دی ماه را باید روز کودکان قربانی سگ های ولگرد نامگذاری کرد. روزی که در آن یاسین کودک بیرجندی توسط سگ‌های ولگرد تیکه پاره شده و دو کودک دیگر در قائمشهر و هندیجان به شدت مجروح شدند. دو هفته قبل هم، متین کودک دیگری در بابل کشته شد و متاسفانه شبکه های اجتماعی و خبرگزاری ها آنطور که باید و شاید این کشتار مظلومانه را پوشش ندادند. کودکانی که بدین شکل قربانی سگ های ولگرد می شوند اغلب در مناطق محروم اند و خانواده های آنها تریبونی برای بیان دردهایشان ندارند.

🟦 ابتذال سگ گرایی در طبقه شهری، شرایط را به گونه ای پیش برده که حتی بردن نام سگ، اگر با احترام‌ نباشد، شما را مورد حملات شدید لفظی و فحاشی و حتی تهدید جانی مواجهه می کند.
از روزی که من شروع به نوشتن در مورد گونه های مهاجم‌ کردم، خوب می دانستم‌ این به هم ریختگی مدیریتی عاقبتش خطرناک خواهد بود. برای یک زیست شناس فهم اینکه گونه های مهاجم به چه سرعتی تکثیر و رشد می یابند کار سختی نیست. سگی که در شرایط مطلوب می تواند تا بیست توله در سال به دنیا بیاورد، با حمایت گستره غذارسانی، با پشتیبانی شبکه ی گسترده تبلیغاتی خارجی و سوداگران داخلی - که آشکارا بدون کوچکترین ترسی به کاسبی مشغولند -  عاقبتی جز پر شدن ایران توسط سگ های ولگرد نمی توانست داشته باشد.
سگ وفا دار است، ولی مهربان نیست. فلسفه اهلی شدن سگ کاملا شناخته شده است. سگ اولین سلاح بیولوژیکی انسان بود تا بتواند در مقابل حیوانات درنده و دشمنان انسانی از او حفاظت کند. در واقع سگ ها توسط انسان اهلی شدند تا در مقابل غذا از او محافظت کند.

🟥 سگ موجودی به شدت تربیت پذیر است، یعنی از او می توان حیوانی ساخت که حتی می تواند کوری را جابجا کند و زنده‌ای را از زیر آوار بیابد و یا کسی را بکُشد. اما سگ وقتی رها شد ویژگی رفتاری پلیزیومورفی (ویژگی باقیمانده از جد گرگ وحشی) را باز می یابد. این ویژگی با آنچه در کنار انسان آموخته، از سگ یکی از خطرناکترین موجودات مهاجم روی کره زمین می سازد.

🟩 غریزه حیوان شکارچی این است که به ضعیف ترین شکار خود مانند توله های سایر حیوانات و کودکان حمله کند. وقتی سگ‌ها گله ای می شوند مانند گله های گرگ رفتار می کنند. عادت غذا رسانی آنها را شرطی می کند و هر کس به او غذا دهد را دوست و هر کس به او غذا ندهد را دشمن می پندارند و به او حمله می کنند. این یک واکنش غریزی است؛ حتی اگر انسانی را به طور منظم یک ماه غذا دهید، اگر یک روز به هر دلیلی این کار را نکنید می تواند واکنش های تند و خشن از خود نشان دهد.

🟥 کسی به درستی نمی داند، چندین میلیون سگ ولگرد و گله کشور را ناامن کرده اند. طی کمتر از دو ماه دو کودک یکی در بابل و دیگری در بیرجند توسط سگ‌های ولگرد کشته شدند. اگر این اتفاق در کشورهای دیگر می افتاد دنیا با خبر می شد و اقدامات سریع برای حفاظت از جان کودکان گرفته می شد. چندی پیش که کودکی در ترکیه مورد حمله سگ فرار گرفت، علیرغم‌انکه زنده ماند انعکاس گسترده در رسانه ها داشت و اردوغان، رئیس جمهور ترکیه به شهرداران دستور جمع آوری آنها را صادر کرد. اما در ایران حتی سگی که در گناوه کودکی را سخت مجروح کرد، گویا همچنان به سایر کودکان حمله می کند.

🟦 نمی خواهم بد بین باشم، شاید کاسبی با سگ‌های ولگرد اینقدر سود دارد که بسیاری همچنان چشم خود را به قربانی شدن متین ها و یاسین ها می بندند. من به دیگران کاری ندارم، اما وقتی شنیدم بعد از پخش فیلم دمینو در تلویزیون، شبکه ملی تشکل های محیط زیستی کشور با ارسال نامه به تلویزیون اعتراض کرده است به خود گفتم: هر چه بگندد نمکش می زنند، وای به روزی که بگندد نمک.
#تحلیل_اجتماعی👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22335
👍2
🟩🟦🟨 حرف‌های باستان‌گراها، شرم‌آور است

✍️ استاد محمدرضا شفیعی کَدکَنی (استاد زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه تهران) در یکی از جلسات کلاس درسشان در دانشگاه تهران گفتند:

🟨 عده‌ای خیال می‌کنند،‌ دوران پیش از اسلام بهشت برین بوده، هرچه خوبی در دنیا بوده در ایران باستان و دوران ساسانی بوده است و هرچه بدی بوده عرب‌ها آورده‌اند... این حرف مزخرف است، شرم‌آور است. من خود را فرزند ایران ساسانی می‌دانم و افتخار هم به بزرگان قبل از اسلام می‌کنم، ولی ما در معرض خطر هستیم، ایران پیش از اسلام هم بخش مهمی از این فرهنگ را تشکیل می‌دهد، اما اینکه ما با یک نگاه تعصب‌آمیزی بگوییم هرچه خوبی بوده آنجا بوده و هرچه بدی بوده این سمت است، این ما را نابود می‌کند. این تلقینات کسانی است که چشم به سرزمین ما دوخته‌اند، یک تکه را اگر بگیرند دیگر نمی‌توانیم پس بگیریم. اسلام، افتخار ایران است و ما افتخار می‌کنیم که ایرانی و مسلمان هستیم و در تاریخ اسلام ما اولین ملتی هستیم که بخش اعظم افتخارات جهان اسلام را آفریدیم. اما این‌گونه که بخواهیم همه چیز را در ایران پیش از اسلام ببینیم، به‌ضرر ماست. کسی که از چنین ایرانی صحبت می‌کند، دشمن ایران است.

📚 مجله فرهنگی هنری هفت راه، 19 مهر 1396. خبرگزاری تسنیم، 19 مهر 1
(برگرفته از صفحه تلگرامی دکتر بیژن عبدالکریمی)
#تحلیل_اجتماعی👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22336
👍1
شیوه-های-اندیشیدن.pdf
2.2 MB
یدالله موقن, [6/23/2021 10:28 PM]
اطلاع یافتم که کسی پی.دی.اف. مقالات کتاب «شیوه های اندیشیدن » را تنظیم کرده و روی اینترنت گذاشته است.

همچنان که از تاریخ گذاشتن فایل پی.دی.اف. کتاب « شیوه های اندیشیدن » پیداست نخستین بار بیش از 6 ماه پیش روی کانالم گذاشتم که تا امروز 1714 بار دانلود شده است. از این رو بهتر دیدم که این فایل، ذیل فایل « از پیش - مدرنیسم تا پست مدرنیسم »قرار دهم.
یدالله موقن
(برگرفته از صفحهٔ تلگرام یدالله موقن)
تحلیل_اجتماعی👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22337
👍1
🟨🟦🟩 گفت‌وگوهای مهاجرت

✍️ دکتر محمدرضا اسلامی

🟨 مجموعه ۳۵ نقد به سخنرانی دکتر رنانی با عنوان «چرا مهاجرت نمی‌کنم؟»

جناب دکتر محسن رنانی (طی یک سخنرانی) به موضوع مهاجرت نخبگان پرداختند. اکنون مجموعه نقدهایی که به آن سخنرانی شده است
در قالب کتابچه ای 101 صفحه ای منتشر شده است. از آقای دکتر عبدالکریم سروش در سلیکن ولی تا سایر عزیزانی که دغدغه «گوهر ایران» (به تعبیر جناب دکتر رنانی) را داشته اند.

🟥‌جدای از مباحثِ آن سخنرانی، مسئلۀ پویایی و هم اندیشی در فضایِ فکری است که اگر به صورت «منظم» و منسجم صورت پذیرد منجر به چنین محصولات فکری می شود. عملا، همکاران دکتر رنانی (که زحمت زیادی در برگزاری آن نشست سخنرانی آبانماه متحمل شده بودند) کار را نیمه رها نکرده، و بعد از برگزاری نشست، در تلاشی دیگر به تدوین مجموعۀ نقدها پرداختند. این شاید اولین بار است که در خصوص یک موضوع فکری/سخنرانی، به این شکل منسجم و منظم (در تضارب آراء) پرداخته می شود.

یادداشت زیر، نقد اینجانب به سخنرانی مذکور، مندرج در صفحه 35 کتابچه است🔻

_____
🟩 ✍️🟦 مهاجرت علمی را متفاوت با حضور در مراکزِ برتر علمی دنیا بدانیم

✍️ محمدرضا اسلامی

🟥 در مورخ 22 آبان ماه امسال، جناب دکتر محسن رنانی (طی یک سخنرانی) به موضوع مهاجرت نخبگان پرداختند. بحث مهمی که در آن سخنرانی مطرح شد موضوع Possibility و Option در امر مهاجرت/
عدم مهاجرت بود.
این بحث (با این شیوه طرح) بسیار تازگی داشت (
لینک سخنرانی) و پیش از این از لسان فرد دیگری نشنیده بودم. اینکه در «هجرت» ما در برابر Option (گزینه های مشخص) قرار می گیریم ولی در «عدم هجرت» در برابر Possibility (گزینه های غیرمشخص) قرار می گیریم.

🟨 در پایان بحث مذکور، جناب رنانی در بیانی توام با احساس و خلوص از روندِ فعلی هجرت در ایران ابراز نگرانی کردند. (این بُرش از سخنرانی در طیف وسیعی در فضای شبکه های اجتماعی همرسان شد)

🔹در بحث مذکور به نیکی به
تفاوتِ «مهاجرت» و «مهاجرت علمی» پرداخته شد لیکن نکته ای که در خصوص این بحثِ 22 آبان ماه مطرح است تفکیک بحث «مهاجرت علمی» با «مهاجرتِ منتهی به حضور در مراکزِ برترِ علمی دنیا» است.

🟦 ضروری است به این واقعیت توجه شود که "الزاما" همۀ مهاجرت های علمی، منتهی به حضور در مراکز تحقیقاتی/علمی «برتر دنیا» نمی شود. این واقعیت به این مفهوم است که بسیاری از نخبگان علمی به رغمِ برخورداری از رزومه هایِ قوی و سابقۀ دستاوردهای شاخص، اما موفق نمی شوند که در «مراکزِ خاصّ علمی/پژوهشی» مستقر شوند.

🟨 در این بحث، ضروی است تعریف روشنی از «برترین مراکز علمی» داشته باشیم. بدین منظور، استفاده از چند مثال می تواند یاری دهندۀ ما در روشن شدنِ این بحث باشد. مثلا در بحث «
سرطان»، در دانشگاه های مختلف دنیا تحقیقاتِ دامنه داری در دست انجام است ولی مرکز سرطان اندرسون در دانشگاه تگزاس دارای سابقه، امکانات و طیفِ وسیعی از محققین است که در کمتر مرکزی در دنیا وجود دارد. یا در مثالی دیگر، در بحث «قلب و #بیماریهای_قلبی» مطالعاتِ دامنه دار و گسترده ای در بیمارستان ها و مراکز علمی مختلف دنیا از ژاپن و چین گرفته تا اروپا و آمریکا در جریان است ولی دپارتمان میلر در #بیمارستان_کلیولند در ایالت اوهایو آمریکا موقعیت بسیار ویژه ای (به لحاظ برخورداری از فاندهای پژوهشی، امکانات آزمایشگاهی، جرّاحی، درمانی و ...) در این بحث دارد.

🟦 در مثالی دیگر می توان به آسیب های ناشی از سوانح طبیعی به شهرها و مدیریت شهری پرداخت. مراکز تحقیقاتی زیادی در دنیا به مطالعه بحث مهندسی زلزله/سازه می پردازند ولی دانشگاه کالیفرنیا ساندیِگو (UC San Diego) به عنوان پیشتاز در این عرصه محسوب می شود.

🟩 بحثِ مشخص در اینجاست که یک نخبه علمی (ایرانی) که در کارنامه و رزومۀ گذشتۀ خود، سابقۀ موفقیت در المپیادهای جهانی و... را هم داشته باشد
حتی «اگر بخواهد» و همه تلاش خود را هم مصروف کند، اصلا «تضمینی» نیست که «موفق» به حضور در چنین مراکز پیشرو علمیِ دنیا شود. دلیل این امر، رقابت بسیار فشرده با نمایندگان سایر کشورهای دنیا (و بعضا تاثیر پارامترهایی دیگر همچون افراد پشتیبان و...) در مسیرِ رشد و موفقیتِ نخبه است.

🟨
اما دلیل طرح این بحث چیست؟
بحث در اینجاست که «اگر» کسی (نه فقط از ایران بلکه از هر کشور دیگر دنیا) موفق به حضور در این مراکز پیشرو/ممتاز/برتر علمی دنیا شود، چنانچه موقعیتِ خود را به نمایندگان سایر ملل واگذارد و به کشور خود بازگردد، اجحاف و ظلم مستقیم به میهن خود روا داشته است چرا که «حضور» در چنین مراکزی باعث ارجاعِ آثارِ مستقیم/غیرمستقیم گسترده به میهن می شود (که حتی «حضور فیزیکی در کشور» منجر به این میزان از آثار نخواهد شد)...

@hlyleejtemaaey

ادامه در فایل پی دی اف زیر🔻
www.tg-me.com/solseghalam

#تحليل_اجتماعی👇
http://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey
👍8😱1
تحلیل اجتماعی pinned «🟨🟦🟩 گفت‌وگوهای مهاجرت ✍️ دکتر محمدرضا اسلامی 🟨 مجموعه ۳۵ نقد به سخنرانی دکتر رنانی با عنوان «چرا مهاجرت نمی‌کنم؟» جناب دکتر محسن رنانی (طی یک سخنرانی) به موضوع مهاجرت نخبگان پرداختند. اکنون مجموعه نقدهایی که به آن سخنرانی شده است در قالب کتابچه ای 101…»
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🟨🟦🟩 صدای آسمانی و ماندگار مصطفی اسماعیل

🟦 مصطفی اسماعیل چگونه «اکبر القراء» مصر شد؟


🟩 ۲۶ دسامبر ۱۹۷۸، ۴۳ سال پیش شیخ مصطفی اسماعیل، قاری مشهور مصری از جهان رفت. بسیاری او را بزرگترین قاری تاریخ و اکبرالقرا می‌دانند. از یک نظر، او محبوب‌ترین قاری مصری نیز هست. مخاطبان تلاوت‌های او، به نحو جنون آمیزی کارهای مصطفی را دنبال می‌کردند. هرجا می‌رفت با ضبط صوت‌هایی که تازه به بازار آمده بود، دنبالش می‌رفتند و صدایش را ثبت می‌کردند. گفته می‌شود بیش از ۱۰۰ اجرای ثبت شده از سوره «الحاقه» از مصطفی اسماعیل وجود دارد. اجراهایی که دنبال‌کنندگان حرفه‌ای معتقد بودند، هیچ کدام مثل هم نیستند.
(برگرفته از صفحهٔ تلگرامی اکبر گنجی)
#تحلیل_اجتماعی👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22341
👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مگه داریم؟! مگه میشه؟ 🟦🟩🟨

🟦 ماهی آزاد دریای خزر در حراج بازار (چوب زنی) ماهی بکی از شهرستان‌های شمالی، به قیمت یازده میلیون فقط در خود شهرستان فروخته شد! بعدش به کجا میره و چند فروخته میشه خدا داند!
#تحلیل_اجتماعی👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22342
🟦🟨🟩 «فرود انسان بر مریخ، کمتر از ۱۰ سال دیگر»

🟩 زندگی در گنبدهای شیشه‌ای و در نهایت تغییر محیط آن‌ها آینده بشر در کره زمین داغ خواهد بود

🟨 آدام اسمیت جمعه
10 دی 1400 برابر با 31 دِسامبر 2021 6:45

🟩 تمرین فضانوردان برای راهپیمایی در سطح مریخ - JACK GUEZ / AFP
ایلان ماسک پیش‌بینی کرده است که اسپیس‌اکس ظرف ۱۰ سال آینده انسان را روی مریخ فرود خواهد آورد.

🟦 مدیر عامل اسپیس‌اکس این اظهارنظرها را در گفت‌وگو با لکس فریدمن، تولید‌کننده پادکست، بیان کرد. فریدمن از ماسک خواست برآورد کند که رسیدن به سیاره سرخ چقدر طول می‌کشد. ماسک پاسخ داد: «در بهترین حالت حدود پنج سال و در بدترین حالت ۱۰ سال است.»
ماسک گفت این براورد بر اساس عواملی مانند «مهندسی» سفینه فضایی اسپیس‌اکس است که انسان را به آنجا خواهد برد. او همچنین ادعا کرد که «استارشیپ پیچیده‌ترین و پیشرفته‌ترین موشکی است که تاکنون ساخته شده است».

🟥 او ادامه داد: «بهینه‌سازی اساسی استارشیپ به حداقل رساندن هزینه هر تن برای گردش در مدار و در نهایت هزینه هر تن برای [فرود بر] سطح مریخ است.»
«برای [فرود به] سطح مریخ هزینه مشخصی در هر تن وجود دارد تا در آن بتوانیم یک شهر خودکفا ایجاد کنیم و بالاتر از آن نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم.»

🟨 «در حال حاضر، شما با یک تریلیون دلار هم نمی‌توانید به مریخ پرواز کنید؛ هیچ پولی نمی‌تواند بلیت مریخ را برایتان فراهم کند. بنابراین باید به آن بالا برسیم. باید به آن نقطه‌ای برسیم که اصلا امکان‌پذیر باشد.»

🟨 ماسک همچنین پیش‌بینی کرد که زمین تا حدود ۵۰۰ میلیون سال دیگر برای حیات بسیار داغ خواهد شد، اما گفت: «عاقلانه است که به سرعت عمل کنیم… تا آماده باشیم.»

🟩‌گزارش می‌شود که اسپیس‌اکس برای ساخت موتورهای رپتور که قرار است نیرومحرکه استارشیپ را تامین کند، با مشکلات مالی مواجه است. ماسک ماه گذشته در ایمیلی به کارکنان اسپیس‌اکس که سی‌ان‌بی‌سی آن را به دست آورد، نوشت: «بحران تولید رپتور بسیار بدتر از آن چیزی است که چند هفته پیش به نظر می‌رسید.»

🟦 ماسک همچنین گفت: «اگر نتوانیم در سال آینده به حداقل یک پرواز استارشیپ در هر دو هفته دست یابیم، با خطر واقعی ورشکستگی مواجهیم.» اسپیس‌اکس در پاسخ به پرسش سی‌ان‌بی‌سی یا ایندیپندنت در این خصوص اظهارنظر  نکرد.
این میلیاردر بر این باور است که تغییر دادن دیگر سیارات، از طریق بمباران آن‌ها با سلاح‌های هسته‌ای در قطب‌هایشان برای ذوب کردن یخ‌ها و ایجاد گرمایش سریع، جزئی کلیدی برای زندگی در آن‌ها خواهد بود.
«در ابتدا، زندگی در گنبدهای شیشه‌ای و در نهایت، تغییر محیط آن‌ها برای امکان‌پذیر ساختن حیات مانند زندگی روی زمین است. تغییر محیط سیارات خیلی کند خواهد بود و عمر ما به آن قد نمی‌دهد. با این حال در عمر خود می‌توانیم یک پایگاه انسانی آنجا ایجاد کنیم. حداقل این است که یک تمدن فضایی، وقتی ویرانه‌های ما را کشف کند، از دستاوردهای بشر شگفت‌زده خواهد شد.»
(برگرفته از ایندیپندنت فارسی)
#تحلیل_اجتماعی👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22343
👍1
🟦🟨🟩 افزایش 2.7برابری بودجه ریاست جمهوری! و دوبرابر شدهٔ خود سازمان برنامه و بودجه!
برای چه برنامه و چه کاری؟!
#تحلیل_اجتماعی👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22344
هر دو مذاکره است، اما این کجا و آن کجا!
#تحلیل_اجتماعی👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22345
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🟦🟨🟩 رئیسی: گرانی و تورم به زودی متوقف می‌شود

🟦 رئیس‌جمهور در دیدار با آیت‌الله نوری همدانی: گرانی و تورم به زودی متوقف می‌شود. گرانی‌های اخیر نتیجه تصمیمات نادرست گذشته است و آثار تصمیمات ما در ماه‌های آینده روشن می‌شود.

🟦 پ. ن؛
بله؛ اگر تحریم در نتیجهٔ مذاکرات اخیر برداشته شود، گرانی نیز کنترل می‌شود، فرقی نمی‌کند در چه و کدام دولت است! بقیه‌اش به ساختار داخلی نحوهٔ مدیریت وابسته است که کدام دولت
موفق‌تر خواهد بود.
#تحلیل_اجتماعی👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22349گویا روابط عمومی ریاست جمهوری مطلب را تکذیب کرده و متن اصلی را مبنی بر توقف تورم اصلاح کرده است
👍3
🟦🟨🟩 علت فروماندگی جوامع اسلامی

✍️ محمدرضا شفیعی کدکنی

🟩‌هر کسی ممکن است، علتی و یا عللی برای فروماندگی جوامع اسلامی داشته باشد، من هم دراین‌باره نظر خودم را دارم.

🟨‌به نظر من دو چیز عامل این فروماندگی است و آن دور شدن از دو نقطه از زندگی‌نامه و رسالت پیامبر است:

🟦‌ (۱)
دوری از ملاحظات اقتصادی پیامبر و مبارزهٔ شدید او با فقر.

🟨 (۲)
دوری از جهان جمال‌شناسی و خلق زیبایی در سیرهٔ حضرت رسول که بخش اعظم آن در قرآن کریم و سخنان آن حضرت تجلی دارد.
#تحلیل_اجتماعی👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22350
👍2
🟦🟨🟩 تأثیر مجاورت !

✍️ احمد ایزدی طامه

🟦 شخصیت و رفتار آدمیان بشدت تحت تاثیر یادگیری های آنها است. فرایند یادگیری مبتنی بر اصولی است که یکی از آنها اصل " مجاورت " است. بر اساس این اصل، هر گاه دو محرک یا موجود در مجاورت یکدیگر قرار بگیرند، امکان یادگیری افزایش می یابد.

🟩‌ برای مثال، اگر برای فرزندان، پدر با محبت و حمایت تداعی شود، فرزندان می آموزند که به پدر خود نیز عشق بورزند و یا اگر شخص سالمی برای مدتی در مجاورت یک معتاد قرار گیرد، امکان اینکه یا فرد معتاد، سلامت را از فرد سالم و یا فرد سالم، اعتیاد را از شخص معتاد یاد بگیرد، افزایش می یابد. البته با توجه به سایر اصول یادگیری، احتمال دوم بیشتر از احتمال نخست است.

🟩 این که بعد از مدتی، همسران تا حدودی شبیه یکدیگر می شوند و یا این که یک فارس زبان بعد از مدتی زندگی در منطقه ای ترک زبان، آرام آرام نگرش ها، ارزش ها و رفتارهای ترک زبانان را یاد می گیرد، تماما بواسطه اصل مجاورت قابل فهم و توضیح است.

🟦 مجاورت دو نوع است:
یک
مجاورت فیزیکی، همانند مثال های پیش گفته شده

دوم
مجاورت ذهنی و روانی. یعنی اگر دو نفر بلحاظ ذهنی و روانی نیز در کنار هم باشند، امکان یادگیری افزایش می یابد. بسیاری از افراد، بدون مجاورت فیزیکی و بدون این که در کنار کسی باشد، از او یاد می گیرد. حضرت مولانا مدت زیادی در مجاورت فیزیکی شمس قرار نداشت، اما مجاورت ذهنی مولانا با شمس موجب تغییرات بزرگ در افکار و باورهای او شد.

🟨 امروزه نیز بسیاری از جوانان ما بدون اینکه فلان هنرپیشه خارجی را حتی دیده باشند، شبیه آنها فکر و رفتار می کنند، زیرا در ذهن و روان خود با آنها مجاورند.

🟩 این موضوع که افرادی که قصد نابودی کامل و جنگ دائمی با دشمن را دارند، به احتمال زیاد در نهایت شبیه او خواهند شد، با کمک اصل مجاورت ذهنی و روانی قابل فهم است. افراد دشمن ستیز، همواره در ذهن خود با باورها، اعتقادات، ارزش ها و رفتارهای دشمن مجاور اند ، آنها را تحلیل و بررسی می کند، به آن می اندیشد و راههای غلبه بر آنها را جستجو کرده و در واقع با آنها زندگی می کنند. این مجاورت می تواند در نهایت زمینه های شباهت آنها را فراهم نماید.
#تحلیلل_اجتماعی👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22351
1👍1
🟩🟦🟨سردار ذوالقدر، دبیر مجمع تشخیص مصلحت از تصویب FATF در مجمع خبر می‌دهد؛

🟨‌«موضوع FATF پس از توافق نهایی در مذاکرات برجام و راستی آزمایی رفع تحریمها، مجددا در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار خواهد گرفت
رجاء واثق دارم که تصمیم مجمع، بستر لازم را برای منافع ملی و گشایش‌های اقتصادی در جهت بهبود معیشت مردم، فراهم خواهد کرد.»
#تحلیل_اجتماعی👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22352
متن اصلاحی روابط عمومی ریاست جمهوری در باره سخنان رئیس جمهوری در دیدار با آیت الله نوری همدانی

https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22353
🟦🟨🟩 تلگرام از دو قابلیت ترجمه و اشتراک گذاری کد‌های QR رونمایی کرد
اپلیکیشن پیام‌رسان محبوب تلگرام به تازگی دوازدهمین به‌روزرسانی سال خود را منتشر کرده است که چندین ویژگی جدید از جمله واکنش‌ها، ترجمه پیام، کد‌های QR موضوعی و متن مخفی را برای کاربران به ارمغان می‌آورد.
اپلیکیشن پیام‌رسان محبوب تلگرام به تازگی دوازدهمین به‌روزرسانی سال خود را منتشر کرده است که چندین ویژگی جدید از جمله واکنش‌ها، ترجمه پیام، کد‌های QR موضوعی و متن مخفی را برای کاربران به ارمغان می‌آورد. البته قبل‌تر ما به دو ویژگی اسپویلر و واکنش به پیام‌ها اشاره کرده بودیم.
قابلیت واکنش به پیام‌ها و اسپویلر
پس از به‌روزرسانی، برخی از محبوب‌ترین ایموجی‌های تعاملی تلگرام به‌عنوان Reactions برای به اشتراک گذاشتن احساسات و بازخورد بدون ارسال پیامی در دسترس هستند. برای ارسال یک واکنش سریع، کافی است روی یک پیام دوبار ضربه بزنید یا برای واکنش‌های بیشتر، پیام را فشار داده و نگه دارید. متون مخفی یا اسپویلر به کاربران این امکان را می‌دهد که کل متن یا بخشی از متن خود را هنگام تایپ انتخاب و قالب بندی اسپویلر جدید را انتخاب کنند. با این کار قسمت انتخاب شده از پیام در چت و اعلان‌ها پنهان می‌شود.

قابلیت ترجمه و کد‌های QR
اکنون می‌توانید هر پیامی را مستقیماً در برنامه به زبان دیگری ترجمه کنید. باید ترجمه را در قسمت تنظیمات زبان فعال کنید تا هنگام انتخاب پیام، دکمه ترجمه اختصاصی را در منوی زمینه ببینید. ویژگی جدید کد‌های QR هستند که به شما امکان می‌دهد رنگ‌ها و الگو‌هایی را انتخاب کنید که مناسب‌ترند، سپس کد QR خود را در این برنامه یا در برنامه‌های دیگر به اشتراک بگذارید. برای استفاده از این قابلیت‌ها تنها کافی است که آخرین نسخه منتشر شده از تلگرام را دانلود کنید
#تحلیل_اجتماعی👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22354
👍92
🟦🟨🟩 صادرات جان و درآمد ارزی
کلان؟!

✍️ رضا کمال
از همراهان کانال تحلیل اجتماعی

🟥 این روزها ،ماجرای محصولات کشاورزی آلوده به سموم، نقل محافل شده است.

سم پاشی، بتدریج در حال افزایش است و این موضوع،به دو بخش تخصصی و سیاسی گره خورده است.

🟨 لازم است بدانیم، سمپاشی از اجزای لاینفک کشاورزی این قرن شده است. اشکال از اصل سمپاشی نیست و نبوده، بلکه میزان سم، کیفیت و تنوع آن است که اکنون تبدیل به مشکل شده است.

🟩 از طرفی با پدیده گرمایش جهانی و کاهش روزهای برفی و یخبندان (که واکنش مناسب طبیعت علیه آفات است) به مرور آفات، تقویت و تکثیر شده اند.

🟦 بعلت افزایش دمای اقلیمی، عملیات "یخآب" یا آبیاری در شبهای یخبندان، بتدریج در حال کاهش است و این پدیده، منجر به افزایش استفاده از سموم آفات شده است.

🟨 از جنبه سیاسی و اقتصادی اما، موضوع قابل توجه تر هم می‌شود.
این روزها که کشور در چنگال تحریم های آمریکا، گیر افتاده است. صادرات محصولات کشاورزی و باغی به عنوان یکی از راه‌های درآمد زایی غیر نفتی، از اهمیت ویژه ای برخوردار گردیده است.

🟦 نکته قابل توجه، عدم اعلام ارقام صادرات کشاورزی بصورت شفاف در این دو سال اخیر است.
تجار خرده و محلی و حتی بزرگ تمایلی به اظهار میزان درآمد ارزی ندارند که با قیمت ارزهای خارجی، امری منطقی است.

🟥 حتي دولت که سیستم دقیق محاسبه درآمد و هزینه دارد نیز از اعلام میزان درآمد های خود بخصوص در نفت و گاز، اکراه دارد و عملا بجز دو یا سه نفر از این ارقام آگاه نیستند.
مشکلات انتقال ارز به کشور و تفاوت قیمت ارزهای ترجیحی و آزاد نیز به این پنهان‌کاری دامن زده است.

🟩 کشاورزی به احتمال قوی به رکورد های جدیدی در صادرات دست یافته و نهضتی عظیم در حال دوشیدن عصاره خاک و آب کشور براه افتاده تا تحریم ها کمی رنگ ببازد.

🟨 قیمت بالای ارز، صادرات را توجیه می‌کند، این بعلاوه آب رایگان و کود تقریبا ارزان و سم های ارزان بی‌کیفیت، باعت شده تا محصولات کشاورزی، بعنوان یکی از محل های پولساز، بسرعت توسعه یابد.
قوانین نیز بسرعت به نفع تولید تغییر کرده است، مثلأ اکنون، تأسیس گلخانه به هیچ مجوزی احتیاج ندارد

🟥 کشاورز نیز زمین را از کود های متنوع به نسبت ارزان پتروشیمی های کشور اشباع و برای کاهش ریسک خود اقدام به سمپاشی مکرر می‌کند. اینها در نهایت باعث چاقی بخشی از کشاورزان و لاغری قوت زمین ها می‌شود.

🟨 شاید در گذشته نزدیک، از اعداد 4 تا 6 میلیارد دلار بعنوان میزان درآمد محصولات کشاورزی، سخن به میان می آمده ولی در 3 سال اخیر با رشد فزاینده صادرات، اعلام اعداد و ارقام نیز کمتر شد.
که بخشی از آن بدلیل کتمان تجار از میزان درآمد و اعلام آن به سامانه های بانک مرکزی است و بخشی نیز بدلیل تکثر و تعدد و تنوع تجار میوه و سبزیجات است که کار کنترل را سخت می‌کند.

🟥 طی یک محاسبه مبتنی بر حدسیات و گمانه زنی، درآمد صادراتی یکسال اخیر این محصولات، احتمالا بالغ بر 30 میلیارد دلار میباشد.
برای سنجش صحت این محاسبه، در این یادداشت به چند رقم و محصول مراجعه کرده و نتیجه آن تعمیم داده شد.
برای نمونه صادرات رب گوجه فرنگی در سال 1397، بین 120 تا 250 میلیون دلار در منابع مختلف اعلام شده است.
از طرفی با اعلام رشد وزنی 400 درصدی این محصول و افزایش قیمت داخلی در دو مرحله، در نهایت به رقم حداقلی یک میلیارد دلار، فقط در صادرات رب گوجه فرنگی، می‌شود رسید.

🟥 در 8 ماهه نخست امسال بالغ بر 8 میلیون تن محصولات باغی صادر شده که اگر سایر محصولات را روی همین نمودار ببریم.، درآمد سی میلیارد دلاری آن در واقع می‌تواند کف محاسباتی باشد.
این باعث خوشحالی قشری از مسؤلین و مردم شده است و مشاهده می‌کنیم که محصولات از طریق خوردن فسفات و اوره و ازت و.... چاق و سنگین شده و هرچه آب به خیک درخت ببندند، دلار بیشتری بدست می‌آید.
بماند که رقابت ناسالم بین برخی از کشاورزان نیز، هدر رفتن منابع آب را سرعت بخشیده است.

🟦 لذا در شرایط فعلی که کشور بدون سروصدا روی این درآمد حساب کرده است، برخی از موافقان تحریم، نسبت به پروبال دادن به موضوع سم و کود مازاد بر استاندارد، مانور رسانه ای براه انداخته اند که چون با سلامت مردم گره خورده است، نمی‌شود به کار آنها خرده گرفت، چرا که نیت خوانی غیر ممکن و سلامت مردم غیر قابل مجامله است.
#تحليل_اجتماعی👇👇
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22355
👍9
🟦🟨🟩 در جستجوی سعادت عمومی

✍️ احمد میدری

🟦 گروهی از اقتصاددانان دیدگاهی متفاوت برای دستیابی به نظام های فراگیر سیاسی و اقتصادی ارائه داده اند. در این دیدگاه که اقتصاددانانی مانند نورث، عجم اوغلو، کولیر با همکاری گروهی از پژوهشگران عرصه سیاست تبیین و تشریح کرده اند دستیابی به نظام های فراگیر با توانمندسازی حکومت و جامعه امکان پذیر است.

🟩 برخی از حکومت ها و نیروهای اجتماعی در تاریخ جهان توانسته اند بازی برد برد با هم طراحی کنند. این کتاب نمونه های گوناگونی از تعامل حکومت ها و نیروهای اجتماعی را در تاریخ ایران و جهان جمع آوری کرده است.

🟨 مشروطه و نهضت ملی شدن نفت دو نمونه از شکست توامان حکومت و نیروهای اجتماعی در ایران است و دورانی از حکومت صفوی نمونه ای از توانمندسازی توام حکومت و جامعه محسوب می شود.

🟦 در مشروطه، روند تضعیف حکومت قاجار که نتیجۀ منازعات درونی و مداخلۀ قدرت‌های خارجی بود، به فروپاشی حکومت و هرج و مرج فراگیر در ایران منجر شد. از دل این وضعیت، حکومت پهلوی سربرآورد که بیراهۀ تضعیف جامعه را در پیش گرفت؛ بیراهه‌ای که در نهایت حکومت را نیز شکننده کرده و معرض انقلاب مردمی قرار داد. در میانۀ این دوره، نهضت ملی شدن نفت نیز گرچه دوره‌ای کم‌نظیر در بازسازی اقتدار حکومت و توسعۀ جامعه بود، اما با تشدید منازعه نخبگان و جریان‌های درونی، به بیراهۀ کودتا و براندازی منجر شد.

🟥 نمونه‌های تاریخی انگشت‌شماری از رابطۀ تعاملی میان جامعه و حکومت در ایران می‌توان نشان داد که رشد گروه‌های اجتماعی واسط نظیر ادیبان، دیوانسالاران، فقها و روحانیت، بازرگانان و اصناف، موجب تقویت جامعه و تسهیل رابطۀ حکومت با آن شده و اقتدار مقطعی حکومت را نیز رقم زده است. حکومت سامانیان و صفویه به طور نسبی در این دستۀ تاریخی از تعامل حکومت و جامعه می‌گنجند.

🟨 در بازخوانی تجارب جهانی، در نمونه‌های سوریه و لبنان، ما با نتایجِ بلاشرطِ غیبتِ دولت کارآمد و مقتدر مواجهیم. سوریه‌ای که به میدانِ جنگ میان گروه‌های متخاصم بدل شده و لبنان تحت تأثیر دموکراسی فرقه‌ای، با مانع ایجاد و تداوم هر شکلی از یکپارچگی نظام سیاسی روبروست، نمودهایی از دولت و جامعۀ ضعیف تومان هستند و نوعی موازنه باخت-باخت در نسبت حکومت و جامعه‌اند.

🟦 در تجربه شوروی، می‌بینیم که چگونه اشتراکی نمودن نظام کشاورزی، برقراری اردوگاه های کار اجباری، ایجاد و تأسیس دستگاه های امنیتی، تضعیف اتحادیه های کارگری و فقیر کردن بیش از پیش جامعه، پایه های کمونیسم شورویایی را لرزان تر از پیش نمود و سرآخر به فروپاشی شوروی انجامید.

🟩 در آلمان رایش سوم نیز مسائلی چون نسل کشی در طی جنگ دوم جهانی، رویکردهای نژادپرستانه، اقتصاد ورشکسته و تمایل توده های سرخورده به پیشوا، نادیده انگاری رفاه اجتماعی و کنترل بر اتحادیه‌ها و سندیکاها، جامعۀ تحت سلطه را با بحران‌های جدی و متعددی مواجه ساخت. تضعیف جامعه در نهایت به مسیر خطا و فروپاشی دولت نیز منجر شد.

🟥‌ روایت این تقابل و تعامل میان جامعه و حکومت را در کتاب در جستجوی سعادت عمومی به تفصیل می‌خوانیم. این کتاب حاوی تجاربی از ایران و نمونه‌های جهانی است و در آن سه مسیر ناکام بیراهۀ تضعیف جامعه، تضعیف دولت و بیراهۀ منازعه با نمونه هایی از تاریخ ایران و کشورهای دیگر تشریح شده‌اند. در نهایت رویکرد توانمندسازی ائتلافی به عنوان بدیلی برای این بیراهه‌ها معرفی شده است؛ رویکردی که سرنخ‌ها و نمونه‌هایی در گذشتۀ تاریخی ایران و در کشورهایی نظیر سوئد، لهستان، آفریقای جنوبی و شیلی داشته است.
https://www.tg-me.com/tahlyleejtemaaey/22356
📚 کتاب در جستجوی سعادت عمومی در دو جلد و توسط انتشارات روزنه منتشر شده است. کتاب را از پیوند زیر تهیه نمایید.

https://www.iranketab.ir/book/53686-in-search-of-public-happiness-2
#تحلیل_اجتماعی👇@tahlyleejtemaaey
👍7
2025/07/09 02:10:49
Back to Top
HTML Embed Code: