Telegram Web Link
_________________
‏شعف صدر از حکم دادگاه:
«..غلب الأحزاب وحده..» !
گویی که جریان صدر بخشی [مهم] از فرایند سیاسی و مؤثر این سالها به ویژه از ۲۰۱۸ به این سو نبوده است!
حکم دادگاه احتمالا موضع ‎#صدر برای تشکیل دولت اکثریت را دوباره تشدیدکند اما این به تشتت یا انسجام رقبای شیعه اش هم بستگی دارد.
@tahrearcom
💡‏فارغ از پیچیدگیهای منحصربفرد سیاسی ‎عراق و نظریه های قدرت و فضای شدیدا رئال موجود، ترجیحم این است که رقبای سیاسی جریان ‎صدر، شکست را بپذیرند و بدون تصدی مسؤولیت، صحنه را برای چهار سال در اختیار آنها بگذارند.
برای یک دوره چهار ساله، مردم را با تجربه حکمرانی اختصاصی «جریان صدر» و قضاوت درباره آن تنها بگذارند.
اگر تجربه موفقی بود، میتواند تکرار شود، دیگران نیز باید الگو بپذیرند به ویژه در تأسی به ساختار تشکیلاتی بسیار منسجم جریان صدر. اما اگر تجربه موفقی نبود، مشروط، میتواند به سود این رقبا باشد.
عجالتا کسی تمایلی به خروج از قطار ندارد./ سیدرضا قزوینی غرابی
@tahrearcom
‏براساس قانون، جلسه نخست پارلمان جدید باید ۲۱ دی ماه ۱۴۰۰ برگزار و رئیس و معاونان او انتخاب شوند.
در دوره قبل، بر خلاف نص قانون، در جلسه اول رئیس انتخاب نشد بلکه در جلسه دوم و ۱۲ روز بعد، رأی گیری برای انتخاب رئیس جدید برگزار گردید.
@tahrearcom
‏نتیجه دیدار امروز برخی رهبران کمیته هماهنگی احزاب ناکام -الإطار التنسیقی- با مقتدی صدر در نجف:
همان توییت یکماه قبل جلسه اول، این بار با رنگ قرمز !:
دولت اکثریت.
روشن بود که حکم دادگاه موضع صدر را تشدید می کند.
#عراق#صدر
@tahrearcom
القوات الاجنبية في سورية-01(1).jpg
4.6 MB
نقاط حضور نیروهای خارجی در سوریه به تفکیک نیرو و کشور(ژانویه ۲۰۲۲)

منبع: الجسور(معارض)
@tahrearcom
—————————
اتفاق جالب توجه دومین سالگرد شهادت فرماندهان پیروزی در #عراق، تعطیلی رسمی امروز دوشنبه در 15 استان (به جز اقلیم) توسط مقامات محلی - و نه مرکزی - بود.
حتی استانهای سنی نشین !
با این حال، استانهای سنی مانند الانبار علت تعطیلی را اعلام نکردند!! و فقط به اعلان تعطیلی اکتفا کردند!!
@tahrearcom
دو هفته بعد از استعفای "اجباری و از روی تهدید" استاندار نجف، کاظمی، در جریان سفر دیروز خود به نجف، ماجد الوائلی، نماینده صدری سابق پارلمان را به عنوان استاندار جدید معرفی کرد.
حلقه های قدرت صدری ها در حال تکمیل است.
نجف قبضه می شود ؟!
#عراق #نجف #صدر
@tahrearcom
‏هشت ماه قبل، در اوج فحاشی و نزاع میان دو قطب ارشد سنی، حلبوسی و خنجر، کسی گمان نمی کرد، بلوک سنی پیش از افتتاح پارلمان، چنین تمیز و سریع یکپارچه و متفق شود.
بازیگر خارجی نقش ایفا کرد «اما» نقش حلبوسی و زیرکی اش قابل کتمان نیست.
از بیت(های) شیعی چه خبر؟!..

@tahrearcom
‏حلبوسی رأی بالا و قابل توجهی کسب کرد.
۲۰۰ از ۲۲۸.
هر چند درباره اعتبار رأی گیری اختلاف حقوقی پیش آمده اما،
از پیش از انتخابات مجلس تقریبا متیقن به ریاست دوم حلبوسی بودم.
سیاستمدار جوان سنی یکه تاز جاه طلب.
اولین رئیس از رؤسای قوا، ابقا شد.
احساسم برای برهم همین است.
@tahrearcom
‏اقدام نمایشی نمایندگان ‎صدر در پارلمان در کفن پوشی یک طرف،
درج عبارت جیش المهدی هم یک طرف.
این یعنی اعلان یک آغاز با قدرتنمایی و روحیه میلیشیایی.
ترکیب کفن و عبارت فوق، برای من و شاید بسیاری، یادآور سال های تلخ، پرآشوب و نخواستنی ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ ‎عراق است.
@tahrearcom
رقابت کردها برای فتح کاخ بغداد

سیدرضا قزوینی غرابی - روزنامه خراسان
۲۵ دی ۱۴۰۰
با پایان مهلت قانونی اعلام شده توسط ریاست پارلمان، هوشیار زیباری و برهم صالح، هر دو برای ریاست جمهوری عراق نامزد شدند. پس از انتخابات سال ۲۰۱۸ این دومین باری است که کردها به دلیل حجم اختلافات، نامزد واحدی برای ریاست جمهوری ارائه می کنند. در دوره قبل، برهم صالح نامزد اتحادیه میهنی و فؤاد حسین نامزد حزب دمکرات بود.
در دوره ای که گذشت برهم صالح، توسط جریان های سیاسی شیعی رقیب صدر به عنوان یک چهره آمریکایی معرفی می گردید. رفتارهای او به ویژه در ماجرای انتخاب نامزدهای نخست وزیری پس از عبدالمهدی، خشم احزاب سیاسی شیعی را منجر شده بود. اما در حال حاضر و به طور مشخص این جریان ها و گروه ها، او را به نامزد حزب دمکرات ترجیح می دهند. علاوه بر اینکه اتحادیه میهنی در تحولات کنونی، جریان کردی نزدیک به الاطار التنسیقی به شمار می رود و برخی طرف ها در این جریان شیعی بی تمایل نیستند که برای خارج نشدن کامل از گردونه سیاسی، ریاست جمهوری همچنان در اختیار اتحادیه میهنی باشد.
با این وجود در همان چارچوبی که حلبوسی توانست در چارچوب توافقات سیاسی، ریاست این دوره پارلمان را در اختیار بگیرد، انتظار بر این است که در شرایط فعلی و در این معادله، زیباری رأی پارلمان را از آن خود کند.
رقابت همزمان صالح و زیباری برای ریاست جمهوری نخستین رقابت دو رهبر ارشد کردی برای این پست به شمار می رود. البته مشخص نیست که آیا توافقات سیاسی در روزهای مانده به جلسه پارلمان برای انتخاب رئیس جمهور، منجر به توافق برای کنار کشیدن یکی از این دو گردد یا خیر اما چنانچه ریاست جمهوری در اختیار نامزد حزب دمکرات قرار بگیرد، برای نخستین بار خواهد بود که این پست از کنترل اتحادیه میهنی خارج و در مقابل، جای پای خاندان بارزانی در بغداد محکم تر خواهد شد. ریاست اقلیم و نخست وزیری آن نیز در حال حاضر در اختیار حزب دمکرات و خاندان بارزانی است و در دست گرفتن پست ریاست جمهوری عراق میتواند قدرت مضاعفی به حزب بدهد و بازیگری آن را در مناسبات اربیل و بغداد پررنگ تر کند.
https://mobile.khorasannews.com/home/page?i=63543&t=p&pn=2
____
@tahrearcom
🔹🔸واقعیت خروج نظامیان آمریکایی از عراق؟

🖋️سیدرضا قزوینی غرابی
شورای راهبردی روابط خارجی

ژانویه سال 2020 بود که نمایندگان پارلمان عراق که عموما از جریان‌ها و گروه‌های سیاسی شیعی بودند تصمیم به صدور مصوبه اخراج نیروهای نظامی بیگانه از عراق گرفتند. این اتفاق دو روز پس از ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس، فرماندهان عالی رتبه مقاومت توسط ایالات متحده آمریکا صورت پذیرفت. بنابراین به طور مشخص، مصوبه پارلمان که برخی آن را غیرالزام‌آور می‌دانستند نیروهای نظامی آمریکایی را هدف قرار داده بود. این نیروها از سال 2014 و در چارچوب نیروهای ائتلاف بین‌المللی علیه داعش، به درخواست بغداد وارد این کشور شده بودند و در 12  پایگاه نظامی  مستقر گردیدند...
-------------
🌐ادامه یادداشت در لینک زیر:
https://www.scfr.ir/fa/?p=139259
Forwarded from مطالعات عراق
🔹برگزاری دومین نشست تخصصی با موضوع عراق

کارگروه مطالعات عراق با همکاری خانه انديشه ورزان برگزار می کند

🔸جریان شناسی فکری و سیاسی "تیار صدر"

👤 دکتر هادی معصومی پژوهشگر مطالعات عراق
👤محمد باقر حکیم پژوهشگر مطالعات عراق

🕕 زمان برگزاری نشست : 4 بهمن ۱۴۰۰ _ ساعت ۱۵.۳۰ تا ۱۷.۳۰
مکان : خیابان انقلاب ، ضلع شمال غربی چهارراه ولیعصر ، پلاک ۹۰۷ ، خانه انديشه ورزان
#مطالعات_عراق
@iraqstudy
جریان شناسی سیاسی اهل سنت عراق

سیدرضا قزوینی غرابی - شعوبا

بارزترین فعالیت سیاسی اهل سنت عراق با ظهور اخوان المسلمین در مصر شروع شد. اخوان المسلمین یک جریان مادر در جهان اسلام است که شاخه­‌های متعددی از اخوان در کشورهای عربی اسلامی و حتی در ایران شکل گرفتند. شیخ محمود الصباح که دانش‌­آموخته الازهر مصر بود شاخه عراقی اخوان را بعد از برگشت به عراق در سال 1946 در بغداد تاسیس کرد. اسم آن تشکل «جمعیت الاخوه» یا «الاخوه الاسلامیه» بود. با بسته شدن «الاخوه الاسلامیه» در سال 1960 و قبل از به قدرت رسیدن بعثی­‌ها، اخوان المسلمین عراق حزب جدیدی به نام «الحزب الاسلامی العراقی» تاسیس کرد که تا امروز این حزب فعالیت دارد و نماینده اخوان المسلیمن در عراق است...
🔹(این مطلب در اصل به صورت شفاهی و در قالب یک کلاس بیان شده است. صوت آن توسط سایت شعوبا پیاده سازی گردیده است).
🔸متن کامل:
https://shouba.ir/%d8%ac%d8%b1%db%8c%d8%a7%d9%86%e2%80%8c%d8%b4%d9%86%d8%a7%d8%b3%db%8c-%d8%b3%db%8c%d8%a7%d8%b3%db%8c-%d8%a7%d9%87%d9%84%e2%80%8c%d8%b3%d9%86%d8%aa-%d8%b9%d8%b1%d8%a7%d9%82/

@tahrearcom
ایران و صدر نمی توانند از هم فاصله بگیرند

گفتگوی روزنامه ایران با سیدرضا قزوینی غرابی
۱۴ بهمن ۱۴۰۰

مسأله خروج نظامیان آمریکایی در حال حاضر موضوعی پیچیده است. یکی از دلایل عمده ای که این مسأله را سخت می کند عدم اتفاق همه طرف های سیاسی عراق برای خروج کامل آمریکایی هاست. هر یک از طرف ها نیز انگیزه های خود را دارد.

برخی گروه های شیعی نزدیک به ایران که در دوره عبدالمهدی رأی به خروج نظامیان آمریکایی از عراق دادند طبعا موافق این موضوع هستند. جریان صدر با اینکه به اعتقادم هنوز یک جریان ضدآمریکایی است اما به دلایلی از جمله صف بندی در مقابل گروه اول و انگیزه های آنان از خروج آمریکایی ها، موضع شدیدی برای خروج آمریکایی ها تاکنون و به سیاق گروه های مقاومت اتخاذ نکرده است.

کردها اساسا نزدیکی با آمریکا دارند و همپیمان آن هستند و اهل سنت نیز هم به دلیل روابط با ایالات متحده و نگرانی از افزایش نفوذ ایران و همپیمانان آن بعد از خروج آمریکا، تمایلی به مسأله ندارند. بنابراین تا زمانیکه اجماع سیاسی در این باره شکل نگیرد، مسأله خروج کامل محقق نخواهد شد. ممکن است حملات مسلحانه علیه نظامیان آمریکایی ادامه یابد که من بخشی از آن را به تلاش برای فشار در روند شکل گیری نهادهای جدید پس از انتخابات و یا حتی مانع تراشی در مسیر می بینم اما اعتقادی به اثرگذاری این گونه حملات بر کلیت تحولات سیاسی پیش رو ندارم...

⚡️متن کامل گفتگو را در لینک زیر بخوانید:
https://www.irannewspaper.ir/Newspaper/Page/7841/Polotic/28/0#pagedetails
دوستان و همراهان محترم
سلام
به دلیل شرایط خاص ، تا مدتی احتمالا نه چندان کوتاه، امکان بودن و همراهی با شما در کانال و صفحاتم در شبکه های اجتماعی را ندارم.
حتما بازخواهم گشت تا دوباره، اما مؤثرتر و مفیدتر در کنار شما باشم.

با احترام
سیدرضا قزوینی غرابی
@tahrearcom
فیلتر تلگرام در عراق و چند نکته

روز گذشته دولت عراق تلگرام را به طور رسمی فیلتر کرد. دلایل مربوط به امنیت ملی به عنوان علت بیان شد. رسانه ها و افراد منتسب به جریان مقاومت بیشترین اشخاصی بودند که از اقدام دولت خشمگین شدند. زیرا بیشترین نفوذ و فعالیت آنها در تلگرام بود. آنها فشار آمریکا بر دولت را عامل فیلترینگ معرفی می کنند.
فارغ از چرایی، اقدام دولت عراق در تقریبا یک سالگی سالگرد تصرف پارلمان عراق توسط جریان صدر (موسوم به ثورة محرم يا ثورة عاشوراء) صورت گرفت. بر اساس گزارش مرکز رسانه های دیجیتال عراق (غیردولتی) که کمتر از دو ماه پس از تصرف پارلمان منتشر شد، تلگرام بستر اصلی فعالیت فعالان و تصرف کنندگان پارلمان بود. این در حالی است که در تحولات و اعتراضات بی سابقه اکتبر ۲۰۱۹ عراق فیسبوک میدان دار شماره ۱ ماجرا مانند سایر تحولات مشابه در پهنه جهان عرب از جمله تحولات مصر بود.
بنابراین تلگرام در تحولات محرم سال گذشته گوی سبقت را از فیسبوک نیز ربود و با رشد خیره کننده و براساس آمار وزارت کشور عراق کاربرانش به ۱۶ میلیون نفر رسید که تقریبا همپای فیسبوکی است که سال گذشته کاهش کاربرانش در عراق قابل توجه بود.
حالا اینکه علت اصلی فیلتر تلگرام، فشار آمریکا برای محدود شدن کانال های مقاومت بوده است یا ایجاد بازدارندگی توسط دولت برای ممانعت از میدان داری تلگرام در اعتراضات و هرگونه تحولات احتمالی، یا افزایش هک حساب کاربران و اطلاعات شخصی شهروندان، این رویه بی سابقه در عراق پدیده جدید و بی سابقه ای است./(سیدرضا قزوینی غرابی)
2024/06/09 16:11:07
Back to Top
HTML Embed Code: