Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
زنده به گـ.ـوری دختران آنگونه نیست که کـ.ـینه توزان ضد عرب نقل میکنند:

این پدیده بین عربهای عراق و شام و یمن و... اصلا وجود نداشت.بلکه فقط در حجاز آن هم فقط
بین یک قبیله کوچک بنام بنی مر، بخاطر جنگها رواج یافت.

و این عمل ناپسند دیری نپایید که حتی بین بنی مر منسوخ گشت. چرا که عملی خلاف منطق و شعور انسانی بود. پس صعصعه بن ناجیه آمد و خود را فدای دختران کرد و به این قضیه کاملا فیصله داد. و عربها زن را مورد تکریم قرار می دادند که نویسنده رینولد نیکسون در مورد این امر اینگه گفت: زن بین عرب خیلی محترم بود. از جمله احادیث آن زمان این بود که بهترین فرزندان شما «دخترانند» و دختران برکت منزل هستند.


@tamadone_arab
@tamadone_islami
ذکر واقعه استیلای مغول توسط مورخ مشهور عزالدین ابن الاثیر

پس از آشوریان باستانی، مغولان بعنوان نمایندگان کشتارهای همگانی شریرترین و بد نامترین افراد بودند که ملتهایی را تماما یا نابود می ساختند یا تبعید می کردند و رکورد نفرت انگيزشان در کشتار، تا زمان قتل عامهای نازی روزگار خودمان، شکسته نشده بود. در این داستان خونین در زندگی، وقایع نگاران مسیحی و مسلمان با یکدیگر توافق دارند.

هنگام نقل قول وقایع وحشت انگیز لحن آنان خفه و محزون است و امروز کمتر کسی است که از این تعبیر جویینی متاثر نشود که می گوید:

بقدری از افراد بشر کشته شده بودند که رستاخیز محشر نیز بندرت مي توانست جبران آن کمبود ها را بکند. (بخش ۱۰ نگاهی به دوره مغول _ ص۱۷۱)


@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
ذکر واقعه استیلای مغول توسط مورخ مشهور عزالدین ابن الاثیر پس از آشوریان باستانی، مغولان بعنوان نمایندگان کشتارهای همگانی شریرترین و بد نامترین افراد بودند که ملتهایی را تماما یا نابود می ساختند یا تبعید می کردند و رکورد نفرت انگيزشان در کشتار، تا زمان قتل…
ذکر واقعه استیلای مغول توسط مورخ مشهور عزالدین ابن الاثیر

مورخ مشهور اسلام عزالدین ابن اثیر که در روزهای استیلای مغول بر ممالک شرقی اسلام در موصل و الجزیره می زیسته و کتاب معروف خود کامل التواريخ را دو سال قبل از فوت خویش یعنی در سال (۶۲۸ ه)بانجام رسانده در ذکر واقعه استیلای مغول چنين مینویسد :

شاید مردمان دیگر مثل این حادثه را که تا انقراض عالم و پایان دنیا نبینند.یاجوج و ماجوج و دجال لااقل بر اتباع خود ابقا میکنند و مخالفین را از میان بر میدارند ولی این جماعت بر هیچکس رحم نیاوردند، زنان و مردان و کودکان را کشتند و شکم حاملگان را دریدند و اطفال جنین را نیز بقتل آوردند، انالله و انا الیه راجعون و لاحول و لاقوه الا بالله العلی العظیم، آتش این حادثه دامن عالم را گرفت و ضرر آن همه خلق را شامل شد و سیر آن در بلاد بی شباهت بابری که در دنبال آن بادی در وزش آید نبود. طایفه ای از حدود چین حرکت کردند و بلاد ترکستان مثل کاشغر و بلاساغون را گرفتند و از آنجا شهرهای ماوراءالنهر مثل سمرقند و بخارا را مالک شدند. گروهی از ایشان به خراسان آمدند و با تصرف بلاد و قتل مردم و غارت و ویرانی از سر آن گذشتند بعد به ری و همدان و بلاد جبال رسیدند و تا حد عراق تاخته آهنگ آذربایجان و اران کردند و در کمتر از یک سال بیشتر مردم این نواحی را کشتند و جز معدودی که پای فرار داشتند کسی از دم تیغ ایشان سلامت نجست و این از نوادر وقایعی است که مثل آن نشده.(ص۱۰۰_۱۰۳)

📚منبع: اقبال آشتیانی.عباس. تاریخ مغول. انتشارات امیر کبیر. سال ۱۳۶۵

@tamadone_islami
نمونه رسم الخط های مختلف حرف #لا در خطوط عربی کوفی در مکان های مختلف

کوفی فاطمی
کوفی مشرقی (نمط فرید)
کوفی مملوکی
کوفی تربیعی
کوفی مرابطی
کوفی طولونی (قاهره)
کوفی قصر الحمرا آندلس
کوفی مسجد قرطبه
کوفی مدرسه ی ابن یوسف (مراکش)
کوفی مسجد دباغخانه ایران



@tamadone_islami
🌿🌻¦⇢ #پروفایل‌‌  

     عیداضحیٰ‌مبارك  🎉 🥰
     جـەژنی قـوربان پـیرۆزبێت لـە هـەمووان.

 
C᭄💗   »@arome_delam1
چرا بسیاری از مترجمان یونانی-عربی تمدن اسلامی مسیحی سریانی زبان بودند؟


@tamadone_islami
تاریخ و تمدن طلایی اسلام
چرا بسیاری از مترجمان یونانی-عربی تمدن اسلامی مسیحی سریانی زبان بودند؟ @tamadone_islami
چرا بسیاری از مترجمان یونانی-عربی تمدن اسلامی مسیحی سریانی زبان بودند؟

تلاش زیادی برای ترجمه تقریباً تمام ادبیات شناخته شده یونانی به عربی در طول قرن هشتم تا دهم میلادی انجام شد و بغداد در مرکز این کار قرار داشت. چرا بسیاری از مترجمان مسیحی بودند؟

در طول قرون 8 تا 10 میلادی  تقریباً تمام متون علمی و فلسفی یونانی که در نسخه‌های خطی موجود بود به عربی ترجمه شد و تلاش‌های ترجمه تا چند قرن بعد ادامه یافت. مترجمانی که این کار را انجام دادند از یک جامعه واحد نبودند و از اقوام و مذاهب متعددی بودند. مترجمان مهم مسلمانانی مانند حجاج بن یوسف بن مطر (786-830 م) و عباس بن سعید جوهری (متوفی پس از 843) و حتی صابیان ستاره پرست مانند ثابت بن قره حرانی بودند. (متوفی 901). اما مسیحیان عربی_سریانی  بخش بسیار زیادی از این مترجمان را تشکیل میدادند.

به نظر می رسد این امر به دلیل نوع آموزش خاص جوامع مختلف مسیحی در جهان اسلام و نیز به دلیل وضعیت مذهبی و سیاسی جدیدی است که پس از فتوحات اعراب در خاورمیانه و شمال آفریقا در قرن هفتم حاکم بود .

جوامع سریانی زبان

سریانی گویش آرامی، یک زبان سامی باستان، بومی منطقه اطراف شهر ادسا (شنلی اورفا کنونی در جنوب ترکیه) است که در قرون قبل از فتوحات اعراب مقر اصلی مسیحیت بوده است. تعداد زیادی از مسیحیان در شرق نزدیک بیزانس به زبان سریانی صحبت می کردند و از آن در دعاها و خدمات کلیسا استفاده می کردند.

مسیحیان در این جوامع سریانی زبان تحصیلات خود را در مدارس رهبانی دریافت کردند، جایی که به زبان سریانی تحصیل کردند، اما یونانی، زبان اصلی عهد جدید نیز به آنها آموزش داده میشد. علاوه بر این، شواهد خوبی وجود دارد مبنی بر اینکه تحصیلات پیشرفته‌تر در این جوامع مسیحی سریانی شامل مطالعه کتاب‌های علمی و فلسفه یونان باستان است و بسیاری از این کتاب‌ها به سریانی ترجمه شده‌اند

حنین بن اسحاق، مترجم عرب مسیحی

شاید مهمترین و پرکارترین این مترجمان مسیحی سریانی زبان، حنین بن اسحاق (809-73 بعد از میلاد) باشد. حنین یک عرب مسیحی نسطوری بود که احتمالاً زبان عربی را به عنوان زبان مادری خود صحبت می کرد. او از دوران کودکی به زبان سریانی تحصیل کرد، با مسیحیان خود به آن زبان صحبت کرد و یونانی باستان را تا حد بسیار بالایی از مهارت آموخته بود.

بعلاوه، حنین یکی از بزرگترین پزشکان عصر خود بود که نوشته‌های پزشکان یونانی را نظام‌بندی کرد و رساله‌های اصلی خود را نوشت و در چشم‌پزشکی سرآمد بود. شهرت او به عنوان یک پزشک آنقدر زیاد بود که پزشک دربار خلیفه متوکل عباسی شد. حنین را به خاطر ترجمه تمام نوشته های موجود دو پزشک بنیادی یونانی بقراط (حدود قرن پنجم قبل از میلاد) و جالینوس (حدود 129 پس از میلاد تا 216 میلادی) به سریانی و عربی به یاد می آوریم.

امکانات جدید برای انتقال دانش

ترکیبی از آشنایی با ادبیات یونان باستان و تسلط بر زبان سامی مسیحیان مانند حنین را برای ترجمه از یونانی به عربی در موقعیت عالی قرار داد. بعلاوه، گروه‌های مختلف مسیحی سریانی که قبلاً گرفتار مناقشات الهیاتی تفرقه‌انگیز شده بودند، پس از روی کار آمدن حکومت اسلامی، دیگر تحت نظارت قسطنطنیه بیزانس نبودند یا مجبور به پایبندی به نسخه ارتدکسی آن نبودند. این بدان معنا بود که جوامعی که تا آن زمان از هم جدا بودند، اکنون آزاد بودند تا با هم کار کنند.

@tamadone_islami
نقشه ای که یکی از طرح های تقسیم بندی پیشنهادی بریتانیا برای فلسطین در سال 1938 را نشان می دهد.

IOR/R/15/2/165, f 119, f. 119

با افزایش استعمار بریتانیا و سلب مالکیت، مقاومت فلسطین ها نیز تشدید شد. سوابق بریتانیا از این دوره، گزینه های مورد بحث در مورد آینده فلسطین را مستند می کند و حاوی نقشه هایی است که پیشنهادات مختلفی را برای تقسیم نشان میدهد.

مهمترین رویداد این سالها شورش بزرگ اعراب 1936-1939 م بود. سوابق بریتانیا از این زمان به قاچاق اسلحه در مقیاس وسیع به فلسطین از طریق خلیج عقبه اشاره می کند در جای دیگر، کتابخانه دپارتمان نظامی دفتر کمپانی هند گزارشی با نقشه ها و عکس های شورش دارد.

@tamadone_islami
#تاریخ_در_تصویر

نقاشی قرن نوزدهم که #ریچارد_اول (متولد 1189-1199 میلادی) را نشان می‌دهد که در طول جنگ صلیبی سوم (1192-1189 میلادی) در حال رهبری لشکر صلیبی به بیت المقدس است.ریچارد همش درگیر جنگهای صلیبی بود و فقط تنها شش ماه از سلطنت خود را در انگلستان سپری کرد.

جنگ صلیبی سوم (1189-1192 میلادی) برای بازپس گیری اورشلیم پس از سقوط آن به دست صلاح الدین رهبر مسلمانان در سال 1187 میلادی آغاز شد .

جنگ صلیبی توسط سه پادشاه اروپایی رهبری می شد، از این رو نام دیگر آن "جنگ صلیبی پادشاهان" است. این سه رهبر عبارتند از: فردریک اول پادشاه آلمان و امپراتور روم مقدس ( 1152-1190 م.)، فیلیپ دوم از فرانسه (1180-1223 م.) و ریچارد اول "شیر دل" انگلستان علیرغم این اتحاد ،آنها شکست خوردند.

امپراتور مقدس روم در یک حادثه غرق شد و از اسب خود به رودخانه در جنوب کیلیکیه که هنوز در راه سرزمین مقدس بود سقوط کرد (یا در حین شنا دچار حمله قلبی شد) غرق شد . مرگ فردریک، و سپس شیوع فاجعه بار اسهال خونی بین سربازان صلیبی، منجر به این شد که بیشتر ارتش او نابود شوند و تصمیم بگیرند با اندوه به اروپا برگردند

@tamadone_islami
این ساختمان در استانبول سه امپراطوری و یک جمهوری را به خود دیده است و حاصل توالی تاریخ است

در پایین ترین امپراتوری روم ، سپس امپراتوری بیزانس و سپس در بالاتر امپراتوری عثمانی و سپس جمهوری ترکیه

@tamadone_islami
2024/06/17 07:49:30
Back to Top
HTML Embed Code: