Telegram Web Link
Forwarded from Aaa Bbb
زبان به‌مثابه ابزار تحریف واقعیت : تکرار واژه «ایران» و «ملت» در پیام خامنه ای

احمد علوی



۱. مقدمه: زبان قدرت، قدرت زبان

پس از پایان جنگ ۱۲ روزه حاکمیت ولایی و اسرائیل، احمدنیا، رئیس اطلاع‌رسانی دولت، با اشاره به اینکه در پیام سوم رهبری رژیم ولایی واژه «ایران» ۲۳ بار و «ملت» یا «مردم» ۱۸ بار تکرار شده است، آن را نشانه‌ای از «میهن‌دوستی» و «مردم‌محوری» تلقی کرد. این یادداشت می‌کوشد چنین اظهاراتی را در پرتو نظریه‌های زبان قدرت، سیاست بحران، و بازتولید گفتمان اقتدار در نظام‌های ایدئولوژیک تحلیل کند. یافته‌ها نشان می‌دهد که تکرار واژگان باردار در متن سیاسی، بیش از آن‌که نشانه‌ای از مردم‌سالاری باشد، یک تکنیک مشروعیت‌سازی زبانی برای پوشاندن شکاف میان قدرت و جامعه است.

در نظام‌های سیاسی اقتدارگرا، زبان صرفاً وسیله‌ای برای ارتباط نیست، بلکه ابزار حکمرانی است. آن‌گونه که میشل فوکو می‌گوید، «قدرت از طریق گفتمان عمل می‌کند»، و به تعبیر نورمن فیرکلاف در تحلیل گفتمان انتقادی، ساختارهای زبانی، بازتاب و بازتولید ساختارهای قدرت هستند. در چنین بستری، تکرار واژگانی چون "ایران" و "ملت" در متون رسمی، واجد بار معنایی سیاسی و ابزاری برای هویت‌سازی و کنترل افکار عمومی است.



۲. تحلیل تکرار: ساختن همبستگی، پنهان‌سازی شکاف

تأکید احمدنیا بر بسامد واژگان «ایران» (۲۳ بار) و «ملت/مردم» (۱۸ بار) در پیام رهبر رژیم ولایی، در سطح زبانی، ممکن است دال بر «مردم‌محوری» باشد. اما در سطح گفتمانی، چنین تکراری بخشی از استراتژی هم‌ذات‌پنداری مصنوعی در زمان بحران تلقی می‌شود. به‌ویژه در شرایطی که:



جنگ با اسرائیل باعث فروپاشی بازدارندگی امنیتی رژیم ولایی شده؛



ده‌ها فرمانده سپاه کشته و مراکز حساس نظامی منهدم شده‌اند؛

آسمان ایران در سیطره اسرائیل است،

اسرائیل نیروی کماندویی در ایران پیاده نموده است،

و افکار عمومی با سکوت یا روایت‌های تحریف‌شده حاکمیت مواجه‌اند.



در چنین وضعیتی، نظام سیاسی برای بازسازی اقتدار خود، ناگزیر است با تکرار زبانی مفاهیمی مانند ملت، مردم و ایران، نوعی وفاداری نمادین را القا کند؛ بدون آن‌که الزاماً تغییری در فرآیند تصمیم‌گیری و شفافیت صورت گرفته باشد.



۳. «مردم» بدون مردم: نشانه‌گرایی زبانی و انکار بحران

تکرار واژه «ملت» به‌تنهایی دال بر مردم‌سالاری نیست، بلکه می‌تواند نمونه‌ای از آن چیزی باشد که در نظریه‌های زبان‌شناسی انتقادی، نشانه‌گرایی زبانی (Semantic Tokenism) خوانده می‌شود: یعنی استفاده نمادین از مفاهیم مثبت، بدون پشتوانه عملی در سیاست واقعی. این پدیده به‌ویژه در نظام‌هایی مشهود است که فاقد رسانه آزاد، نهادهای مدنی مستقل و مکانیسم‌های واقعی مشارکت‌اند. در رژیم ولایی، تکرار «ملت» در بیانیه‌ها با رد صلاحیت گسترده مردم در انتخابات، سرکوب معترضان، و پنهان‌کاری امنیتی–نظامی در تضاد کامل قرار دارد.



۴. زبان در خدمت نجات مشروعیت

از منظر جامعه‌شناسی سیاسی، چنین تکنیک‌های زبانی بخشی از سازوکارهای بقاء در شرایط زوال مشروعیت هستند. طبق نظریه «پروپاگاندای تأییدی» (affirmative propaganda)، نظام‌های اقتدارگرا در شرایط بحرانی، نه از طریق سرکوب صرف، بلکه با ساخت حقیقت جایگزین از طریق زبان و تکرار مفاهیم مقبول عمل می‌کنند. این حقیقت ساختگی، ولو کوتاه‌مدت، می‌تواند احساس انسجام درون‌ساختاری تولید کند و تأثیر شکست نظامی یا بحران مشروعیت را به تعویق بیندازد.



۵. نتیجه‌گیری

تحلیل پیام رهبر رژیم ولایی از منظر بسامد واژگان، همان‌قدر که سهل و آماری به‌نظر می‌رسد، در بطن خود حامل سازوکارهایی پیچیده از زبان قدرت، بازنمایی ایدئولوژیک، و کنترل روانی جامعه در لحظات فروپاشی اقتدار واقعی است. تکرار «ایران» و «ملت»، بدون تحقق عملی اراده مردم در ساختار تصمیم‌گیری، صرفاً پوششی زبانی بر شکاف میان دولت و ملت است؛ شکافی که با زبان پُر نمی‌شود، حتی اگر ۲۳ بار تکرار شود.



منابع پیشنهادی

Fairclough, N. (1995). Critical Discourse Analysis. Longman.



Foucault, M. (1980). Power/Knowledge: Selected Interviews and Other Writings 1972–1977. Pantheon.



Edelman, M. (1988). Constructing the Political Spectacle. University of Chicago Press.



Wedeen, L. (1999). Ambiguities of Domination: Politics, Rhetoric, and Symbols in Contemporary Syria. University of Chicago Press.
👆🏿👆🏿👆🏿

نوشته‌ای از مرحوم استاد مجتبی
مینوی در باره نفی حجاب اجباری در
لندن

“ای زنان بکوشید
تا چادر حقارت نپوشید”
العربُ قبلَ الإسلام : كما تراه المُدوّنات اليونانيّة والرُّومانيّة والبيزنطيّة ( مَسْحٌ وتقييمٌ لِتاريخ جديد للعرب ) تأليف د . سرمد المعموري
الطّبعة الأولى : المركز الأكاديمي للأبحاث 2025 م / 412 ص
فوری

🔸پیام سید مصطفی تاج‌زاده از زندان تهران بزرگ:

در حال حاضر بیش از ۲۴ ساعت است که تلفن های بند قطع است.
به رغم وعده های داده شده مبنی بر وصل تلفن ها، متاسفانه هنوز وصل نشده‌اند و روشن نیست قطع تلفن‌ها تا چه زمانی ادامه خواهد داشت.
اگر تلفن‌ها تا شنبه وصل نشوند زندانیان اعتراض و اقدام مقتضی را معمول خواهند داشت

@MostafaTajzadeh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
باید نشانه‌ها را شناخت

کتاب «برخیز و اول تو بکش» که منتشر شد،
به دوستان گفتم روش ترور و عملیات‌های اسرائیل به‌کلی دگرگون شده است…

توضیح بیشتر را در ویدئوی کوتاه پیوست ببینید.

نام این کتاب برگرفته از متن تلمود است که معروف به تورات شفاهی است.(مصاحبه مربوط به سال گذشته است)
▪️🌷▪️🌷▪️🌷▪️

با استادشهیدی در محضر امام شهید (ع).

✍️:عبدالله ناصری.

تردیدی نیست که هنوز پس از چهار دهه از اولین نشر کتاب”پس از پنجاه سال”،
این کتاب ازبهترین کتب علمی و همگانی
در باره نهضت امام است.این کتاب علاوه
برنقد روایت ، به قول استاد با نگرش
جامعه شناسانه و تحلیل مختصات عصر
و نسل ، حادثه کربلا را بررسی می کند.
او کاملا از تصرفات غیبی در کتاب دور
است و با یک سوال اصلی کارش را شروع
می کند:


چرا عاشورا رخ داد؟

استاد با رد سه نظر رایج در باره علت نهضت :۱-خود به کشتن دادن برای شفاعت شیعه، ۲-ماجراجویی علیه خلافت اموی و۳-تشکیل حکومت سوسیالیستی، دو سوال فرعی دیگر
مطرح می کند:۱-امام به استناد کدام فقه باید کشته می شد؟ و۲-چرا صحابه و تابعین سکوت کردند؟
نگاه کلی ایشان به حرکت امام این است که او در برابر بدعت دینی ایستاد و به علاوه مسوولیت داشت به درخواست مردم عراق پاسخ بدهد و به همین دلیل وقتی مردم عراقی روی برتافتند قصد بازگشت داشت که ابن زیاد مانع شد و راهی جز جنگ نماند. (جالب توجه است نویسنده معتقد است تصمیم ابن زیاد با هماهنگی یزید نبود)
استاد با استناد به حکایتی از عیون الاخبار دینوری و روایتی از بخاری(ص ۲۸) بسیاری از ایمان اورندگان سال ۸ بعثت به بعد مومن مصلحتی بودند و روح ایثار و مساوات عصر نبوی/ تنزیل به انتقام جویی عصر علوی/ تأویل تبدیل شده است. مردم از روح اسلام دورند، وبا روایت جعلی “الایمه من قریش”از ابوبکر برتری‌ جو شده اند و با جعل معنای آیات قرآن دنیاطلب شده اند.(ص ۵۲ تا ۶۸) اکثر مردم سال۶۱ یا در عهد عثمان دنیا آمده اند ویا در دوران علی و معاویه وارد سیاست شده و ‌هر مخالفت با خلیفه وقت را مخل نظم اسلامی می دانند. توجه کنیم شامی ها بیشتر مضری وطرفدار امویان ، مکی ها زبیری ، بصری ها عثمانی ، مدنی ها بیشتر تن اسا و راحت طلب و کوفی ها اگر چه بیشتر یمانی اند اما در کانون مباحث کلامی گرفتار.(ص۹۴ تا ۱۰۳)

مسوولیت اجتماعی امام شیعه اقتضا دارد به نامه های فراوان مردم کوفه پاسخ دهد، بنابراین مسلم را به عراق
می فرستد تا هدف را بیان کند.

استاد شهیدی تاکید دارد خطبه و یا خطبه های امام در نخستین ساعات روز دهم بیانگر پرهیز جدی او از جنگ است
(ص ۱۶۹ تا ۱۷۰) .

استاد شهیدی در پایان بر دو نکته دارد:
۱- از حرکت امام از مکه به عراق هر چه جلو می رویم ، مخصوصا از مواجهه امام
با حر بن یزید ریاحی به بعد ، اخبار بیشتر متناقض است و تنها نقطه اشتراک
درگیری روز دهم و شهادت هر بالغی جز امام سجاد(ع) است.(ص۱۵۶)
۲- نقطه اختلاف با بعضی از تاریخنگاران
امروز ، تحلیل قیام از منظر سیاست است
در صورتی که از منظر انسان شناسی و دینی باید دید(۱۱۹).

🌺🌺🌺🌺🌺

T.me/tarikhnevesht3996
مُجتمع القرن الرّابع في مؤلّفات أبي حيّان التّوحيدي تأليف د . وداد القاضي تحرير د . بلال الأفه لي
Forwarded from راهبرد
💥خبر: بیانیه همبستگی با پژوهشگران ایرانی در بحبوحه تشدید خشونت‌ها

انجمن جامعه‌شناسی ایران و اتحادیه انجمن‌های علوم اجتماعی در ابتدای جنگ دوازده روزه نامه‌ای درباره تجاوزگری رژیم اسرائیل و متحدانش از جمله آمریکا به انجمن‌های مختلف از جمله انجمن بین‌المللی جامعه‌شناسی ارسال کرد. امروز این انجمن بیانیه‌ای را در همبستگی با پژوهشگران ایرانی و در نقض معاهدات بین‌المللی توسط آمریکا و اسرائیل صادر کرد. ترجمه این بیانیه بدین شرح است:


🔷 در پاسخ به درخواست‌های اعضای حقیقی انجمن بین‌المللی جامعه‌شناسی (ISA) و درخواست رسمی انجمن جامعه‌شناسی ایران—عضو جمعی ISA—و اتحادیه انجمن‌های علوم اجتماعی ایران، ISA بیانیه زیر را صادر کرد.

🔹انجمن بین‌المللی جامعه‌شناسی نگرانی عمیق خود را از تشدید تجاوزات نظامی دولت‌های اسرائیل و ایالات متحده علیه ایران ابراز می‌کند که زندگی شهروندان عادی ایران را تحت تأثیر قرار داده است. این اقدامات نقض قوانین بین‌المللی است و منجر به اختلال گسترده، آوارگی، و ترس، از جمله در تهران، شهری با بیش از ده میلیون نفر جمعیت و محل زندگی بسیاری از همکاران و موسسات دانشگاهی ما، شده است.

🔹انجمن بین‌المللی جامعه‌شناسی در کنار انجمن جامعه‌شناسی ایران، اتحادیه انجمن‌های علوم اجتماعی ایران، و پژوهشگران سراسر ایران می‌ایستد که همچنان با محدودیت‌های شدید بر امنیت، تحرک، و توانایی خود برای مشارکت در زندگی عمومی و دانشگاهی روبرو هستند. دانشمندان علوم اجتماعی و سازمان‌های جامعه مدنی ایران، از جمله انجمن جامعه‌شناسی ایران، انعطاف‌پذیری قابل توجهی و تعهد راسخی به دانش‌پژوهی عمومی در برابر سرکوب دولتی و محدودیت‌های پایدار بر آزادی آکادمیک از خود نشان داده‌اند. موج کنونی خشونت، جان و امنیت شخصی آن‌ها، و همچنین این فضای فکری و مدنی شکننده اما حیاتی را بیش از پیش تهدید می‌کند.

🔹ما به ویژه نگران تأثیر مستقیم این تجاوز بر توانایی جامعه‌شناسان ایرانی برای مشارکت در زندگی آکادمیک بین‌المللی هستیم، از جمله پنجمین مجمع جامعه‌شناسی ISA در رباط، که بسیاری از همکاران ایرانی ما اکنون مجبور به کناره‌گیری از آن شده‌اند.

🔹در شناخت این شرایط اضطراری، و در راستای تعهد ما به عدالت و تبادل علمی جهانی، ISA به تقویت صدای آسیب‌دیدگان از جنگ و سرکوب ادامه خواهد داد و خواهان صلح و پایان دادن به درگیری‌های خشونت‌آمیز است. ISA بر تعهد خود به حفظ گفتگوی بین‌المللی، تقویت صداهای به حاشیه رانده شده، و حمایت از اراده جمعی اعضای خود در برابر جنگ، آوارگی، و سرکوب تأکید می‌کند.

🔹همانطور که در طول بحران‌ها در مناطق دیگر تأیید کرده‌ایم، ISA معتقد است که سکوت در برابر بی‌عدالتی به بازتولید عدم تقارن‌های جهانی در کیفیت زندگی و تولید و گردش دانش کمک می‌کند. امروز، بیش از هر زمان دیگری، ما خواستار مشارکت انتقادی دانشمندان علوم اجتماعی و حمایت از آزادی آکادمیک در سراسر جهان هستیم.

🔹انجمن بین‌المللی جامعه‌شناسی با نگرانی به تأثیرات این و سایر درگیری‌ها که بر جمعیت‌ها تأثیر می‌گذارد، آسیب‌های جبران‌ناپذیری وارد می‌کند یا سال‌ها برای بازگرداندن شرایط زندگی قبلی نیاز دارد، می‌نگرد. این درگیری‌ها زندگی میلیون‌ها انسان بی‌گناه را بدتر می‌کند و پیوندهای باستانی همزیستی مسالمت‌آمیز میان مردم را از بین می‌برد. در این دوران آشفتگی جهانی، ISA از همه دولت‌ها می‌خواهد مسیرهای متفاوتی را انتخاب کنند—مسیرهایی که گفتگو، همبستگی، و بهبود شرایط زندگی را تقویت می‌کند—با جستجوی راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز برای درگیری‌ها، رد گفتار و اعمال نفرت‌انگیز و جنگ‌طلبانه، و تأیید مجدد تعهد خود به دفاع از حقوق بشر و ترویج صلح جهانی.

۲۶ ژوئن ۲۰۲۵

متن اصلی بیانیه را در این لینک مطالعه بفرمایید.

@javadrooh
🔴 چه چیز ایران را نجات داد؟

✍️ علیرضا بهشتی‌شیرازی

وزارت دفاع اسرائیل گزارش کرده است که در جریان جنگ دوازده‌روزه ایران پانصد فروند موشک‌ شلیک کرد، با این ادعا که ۸۴٪ آنها رهگیری شدند. اگر من به جای اسرائیلی‌ها یا آمریکائی‌ها بودم در خلال همان شب‌ها و روزها که درگیری ادامه داشت فیلم‌هائی از صدها رهگیری موشک‌های ایران منتشر می‌کردم. در آن صورت اولاً این ادعای‌شان که ایران نتوانسته است کاری از پیش ببرد ثابت می‌شد. ثانیاً برتری تجهیزات آمریکائی را به رخ جهان می‌کشیدند. هر تیر از موشک‌های گنبد آهنین، که ظاهراً ۷۰۰ هزار دلار به اسرائیل فروخته می‌شود، بعد از تحقیق و توسعه اولیه ۷۰۰ دلار هم هزینه تولید بر نمی‌دارد. چرا با تهیه چنین تصاویری دوازده روز تمام در پربیننده‌ترین برنامه‌های تمامی شبکه‌های خبری جهان برای چنین محصول پرسودی آگهی مجانی پخش نکردند؟ -این چه حرفی است که می‌زنیم؟ جنگ که با قواعد کسب‌وکار اداره نمی‌شود.

▫️اتفاقاً سؤال من همین است. آن قاعده مدیریت جنگ‌ چیست که موجب هدر دادن چنین فرصتی طلائی می‌شود. نمی‌توان گفت در آن گیرودار عقل‌شان نرسید، زیرا این کاری بود که قبلاً مشابهش را در مورد عملکرد گنبد آهنین در مقابل موشک‌های حماس و حزب‌الله انجام‌ می‌دادند. حتی نیاز نبود اداره جنگ‌ روانی ارتش اسرائیل دایره‌ای را مسئول این کار کند، بلکه کافی بود خبرنگاران را آزاد می‌گذاشت تا خودشان با کمال میل صحنه رهگیری آن ۴۲۰ موشک را به صورت زنده مخابره کنند. در حالی که شخصاً جز دو سه مورد از این تصاویر در شبکه‌های بین‌المللی ندیدم. به‌ جای آن، تمامی خبرنگاران از سانسورهای شدید اسرائیل خبر می‌دادند. خلاصه‌اش اینکه من بعید می‌دانم آمارهایی که در مورد عدم موفقیت حملات موشکی ایران می‌دهند صحیح باشد: الحرب خدعه، جنگیدن سرتاپایش فریب دادن است.

▫️در عین حال آنچه ایران را نجات داد عاملی مهم‌تر بود. ایران هفتاد برابر اسرائیل مساحت دارد، و حتی اگر ۳۰ درصد آن را کویر و غیرقابل‌زیست در نظر بگیریم باز مناطق باقیمانده پنجاه برابر اسرائیل است. این یعنی همان هشتاد حمله‌ای که موفقیتش را تأیید کرده‌اند ۵۰ برابر بیشتر، یعنی معادل چهار هزار حمله فشار روانی به وجود آورد، بلکه اگر تراکم پنج برابری جمعیت اسرائیل را هم در مقایسه با ایران مد نظر بگیریم حتی بیشتر. هر قدر هم که این عدد را تعدیل کنیم نتیجه باز چشمگیر خواهد بود. این نکته‌ای است که صدام نیز در جنگ با ایران از قلم انداخت و چوبش را خورد.
دومین عاملی که ما را نجات داد قطعاً واکنش مردم ما در قبال این حملات به عنوان یک ملت یکپارچه بود. دل‌های مردم آسمان حقیقی ایران است، که دشمن نتوانست بر آن چیره شود، و لذا تسلطش بر آسمان فیزیکی سودی که می‌خواست نرساند. در اخبار دیدم که بناست برای تقویت دفاع هوایی‌ از چین جنگنده بخریم. اگر تجدید نظری در برخورد با مردم و توجهی به آسمان حقیقی کشور باشد، بالاخره این هزینه‌ها لازم است، و الا اینها چیزی بیشتر از تعدادی اسباب‌بازی درجه دوم نخواهند بود که در این شرائط وخیم اقتصادی میلیاردها دلار از منابع محدود دولت را می‌بلعند.

▫️وقتی می‌گوئیم ملت یکپارچه یعنی یک موجود زنده که می‌تواند به سرعت آرایش خود را تغییر دهد. در جریان آن دوازده روز این تغییر سریع را دیدیم، به صورتی که دشمن جداً یکه خورد. حاکمان این تغییر را قدر بدانند، زیرا وضعیت روابط‌شان با مردم می‌تواند به همان سرعت به حالت قبلی باز گردد.
خبرهایی که از زندان می‌رسد اصلاً خوب نیست. حاکمان توجه داشته باشند که مردم، به هر علت، این پاره‌های تن ما را وجدان‌های به گروگان گرفته شده خویش می‌دانند و بدرفتاری با آنها را ملاک‌ می‌گیرند. طی بیش از شش سال تجربه حبس رؤسای زیادی را در زندان می‌دیدم. در دوره پنج‌ساله اول، به جز مرحوم علائی که از سر انسانیت و نه سیاست با زندانیان خیراندیشانه برخورد می‌کرد، هر از چندی رئیسی جدید برای بند می‌آوردند که می‌پنداشت قبلی‌‌ها به ما رو داده‌اند و او می‌داند که چه باید بکند. ولی عِرض (آبروی) خود را می‌برد و زحمت ما می‌داشت. می‌ترسم رؤسای فشافویه در چنین حال و هوائی باشند. هر قدر هم که امکانات کم باشد چپاندن ۳۶ یا ۴۰ نفر در ۳۶ متر جا بودار است. آقای رئیس اگر ببرد فخرش را می‌فروشد و اگر ببازد هزینه‌اش را حاکمیت می‌دهد، و قبل از آن عزیزان ما رنج می‌کشند. بلکه به حاکمان توصیه می‌کنم تا این شبه‌آشتی تمام نشده است از فرصت بهره بر دارند و طی همین یکی دو روز محاسبه کنند که در این شانزده سال از حصر و حبس آزادگان جز ضرر چه سودی بردند.

@Kaleme
📚 #معرفی_کتاب #تازه‌های_نشر

🔺نظاره بر مکه و مدینه: بازنمایی‌های حرمین در جهان پیشامدرن

🔺Gazing at Mecca and Medina: Premodern Representations of the Ḥaramayn

👈🏻 ویراستار: Mounia Chekhab-Abudaya
👈🏻 ناشر:  BRILL
👈🏻 سال انتشار : (2025)
👈🏻شابک: 9789004731905

معرفی ناشر

کتاب حاضر مجموعه‌ای است جامع از پژوهش‌ها درباره‌ی تصویرسازی از مکه و مدینه در بستر رسانه‌ها، ادوار تاریخی و زمینه‌های جغرافیایی گوناگون. این اثر که گستره‌ی زمانی و مکانی وسیعی را در بر می‌گیرد، خواننده را با تفاسیر نو و خواندنی روبه‌رو می‌سازد و آثاری مغفول و کمتر شناخته‌شده همچون دست‌نوشته‌های آچه‌ای و دیوارنگاره‌های بوسنیایی را در معرض توجه قرار می‌دهد.

فهرست مطالب:
مقدمه (مونیه شهاب-ابودیه)
۱) «مجاوران پیامبر را حرمت و حمایت باید»: طومارنامه‌ای از اعیان مدینه به سلطان سلیمان (TSMA E. 7750) (صبیحه گل‌اغلو و گای بوراک)
۲) زیارت مدینه: پژوهشی درباره‌ی زیارت‌نامه‌ی مصور با تصاویر مسجدالنبی (مونیه شهاب ابودیه و سرجیو کارو مارتین)
۳) بازنمایی‌های زائران در اماکن متبرکه‌ی مکه و مدینه در نسخ خطی فتوح الحرمین (مارقه سردار)
۴) تجلی مکه در شعر و نگارگری آچه (نورالایمان رسلی)
۵) نقش مکه و مدینه در نگاره‌های سارایوو (حارث درویشویچ)
۶) طریق زیارت و سعادت در تشیع و تصوف: پژوهشی درباره‌ی طوماری در موزه‌ی آقاخان (دنیز بیاضیت)
۷) لیلی و کعبه، یا وصال در قلب اسلام: بازنمایی «البیت» در نگارگری ایرانی (نیکولتا فازیو)
۸) Ut ekphrasis picture: آن‌گاه که کلمات در طرح‌های سِر جان شاردن از آرامگاه پیامبر در مکه، جان می‌گیرند (آوینوام شالم)

📌مرکز و کتابخانه مطالعات اسلامی به زبان‌های اروپایی

@Islamicstudies
Forwarded from Reza Alijani
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹گفت‌وگوی رضا علیجانی با بی‌بی‌سی

ما فعلا از دو امر مهم اطلاع نداریم: چگونه ناگهان فتیله جنگ توسط ترامپ پایین کشیده شد و این‌که در درون نظام ولایی چه فعل و انفعالاتی در جریان است.

🌈آنچه هم اینک دارای اهمیت راهبردی است این است که آیا ج.ا می‌خواهد باز همان مسیر قبلی را برود؛ مسیری که دیروز مجلس استصوابی با قانون تعلیق رابطه با آژانس نشان داد، و یا قرار است تجدید نظری صورت گیرد؟

🌈اگر روایت مضحک خامنه‌ای در سومین ویدئویش را کنار بگذاریم که اسرائیل داشت نابود می‌شد و آمریکا برای نجاتش اقدام به مشارکت در جنگ کرد!؛ برونداد عملی این فایل «انعطاف در خارج و عدم انعطاف در داخل» بود. او هیچ حرفی خلاف آتش‌بس نزد و منتهای حرفش این بود که اگر دوباره به ما ضربه بزنند، ما هم می‌زنیم.

🌈 برای این جنگ نمی‌توان به طور مطلق برنده یا بازنده قائل شد. اسرائیل طرفِ بیشتر پیروز شده و ج.ا طرفِ بیشتر شکست خورده است. هر چند نمی‌توان ج.ا را هم دست بسته دانست و به شلیک موشک‌ها کم بها داد.

🌈اپوزیسیون راست افراطی نیز شکست خورد؛ هم ادعاهای‌شان در باره نفوذ داخلی گزافه بود و هم خارجی‌ها جدی‌شان نگرفتند.
https://www.tg-me.com/rezaalijani41
2025/07/09 10:55:57
Back to Top
HTML Embed Code: