Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
معرفی کتاب «عصیان»

🔹‌علی اسدیان مترجم آثار یوزف روت به فارسی می‌گه، او در بسیاری از آثارش به انسان و سرگشتگی‌هایش می‌پردازد، به انسان‌هایی که همواره در جست‌وجوی هویت خویشند و دانسته و ندانسته عدالتی را می‌جویند که وجود ندارد. این جمله درباره کتاب «عصیان» هم صدق می‌کنه.

🔹 آندریاس پوم به تازگی از جنگ برگشته و در ازای پای از دست رفته‌اش مدال افتخاری دریافت کرده. او به حکومت وفاداره و مطمئنه بعد از مرخص شدن از بیمارستان معلولین جنگی کار ساده‌ای براش در نظر گرفته شده اما همانطور که اسم کتاب هم مشخصه بعد از ماجرایی او تبدیل به یک عصیانگر می‌شه.

🔹 با اقتباس از این کتاب 2 فیلم تلویزیونی ساخته شده که یکی را میشائیل هانکه کارگردانی کرده. از کتاب 2 ترجمه فارسی موجوده که من ترجمه علی اسدیان از نشر ماهی را خواندم.

پ.ن: در ویدئوهای انگلیسی زبان اسم این نویسنده جوزف روث تلفظ می‌شه ولی با توجه به اینکه سه مترجم فارسی زبان، یوزف روت را انتخاب کردند در این ویدئو از همین تلفظ استفاده کردم.


📎 نسخه با کیفیت ویدئو

@tasteofberry
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
پنج نکته درباره سینمای برادران کوئن

🔹 اتان کوئن می‌گه «من دوست دارم موقع تموم شدن فیلم حس خوبی داشته باشید و بگید ببین چقدر آدم‌ها می‌توانند هولناک باشن، آیا زندگی زیبا نیست؟» و جوئل کوئن می‌گه « اگه بازیگرها در این حد بهت اعتماد کنند که تو کاری نمی‌کنی که آن‌ها بد جلوه کنند، حاضرند هر کاری برات انجام بدن»

🔹 در این ویدئو به مناسبت جدا شدن برادران کوئن بعد از 36 سال از همدیگر سعی کردم پرونده فیلمسازیشون را در 5 نکته خلاصه کنم. این دو برادر با بارتون فینک جوایز جشنواره کن رو درو کردند و با فیلم جایی برای پیرمردها نیست چهار اسکار بردند. فیلم پرفروشی مثل شجاعت واقعی را در کارنامه‌شون دارند و با فیلم وکیل هادساکر شکست به تمام معنا را تجربه کردند.

🔹 آن‌ها فیلم‌های درخشانی مثل فارگو، لبوفسکی بزرگ، مردی که آنجا نبود، درون لوین دیویس و ... را دارند و جذابترین شخصیت‌های سینمایی را خلق کردند.

📎 ویدئو رو با کیفیت خوب در یوتوب ببینید

@tasteofberry
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بعضی از حرف‌های #عباس_کیارستمی بعد از این همه سال هنوز یادمه. سر کلاس یکی از بچه‌ها درباره‌ی ترس از فیلم ساختن پرسید و جواب #کیارستمی را در این ویدئو می‌شنوید. هدف از انتشار این ویدئوها در شب 31 خرداد هر سال، اینه که با شنیدن صدای او، یاد مردی رو زنده کنیم که خیلی فراتر از یه فیلمساز بود. اسم یک نفر را هم خودم حذف کردم که دلخوری‌ای پیش نیاد.

ویدئوی سال‌های گذشته را از طریق لینک‌های زیر ببینید


عشق تباهی‌ست سال 1398
https://youtu.be/nS4tGOB4hgg

مهاجرت سال 1399
https://youtu.be/TvhZL47dkV8

@tasteofberry
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
پنج نکته درباره‌ی سینمای وس اندرسون

در این ویدئو درباره وجه اشتراک فیلمنامه و تصاویر آثار وس اندرسون توضیح می‌دم. از گروه عوامل ثابت این فیلم‌ها می‌گم و با استفاده از مصاحبه‌های اندرسون و باب یمن نشان می‌دم که وس اندرسون این فیلم‌های به ظاهر پرخرج را چطور با بودجه کم می‌سازه و در انتها به سراغ جواب این سوال می‌رم که اندرسون چطور از آثار دیگران می‌دزده.

فیلم جدید وس اندرسون تا چند روز آینده در جشنواره کن 2021 نمایش داده می‌شه. باب یمن فیلمبردار همیشگی فیلم‌های بلند وس اندرسون، درباره منابع الهام این فیلم هم توضیحاتی می‌ده.

حتی اگه از سینمای وس اندرسون خوشتون نمیاد اما دوست دارید که روزی فیلم خودتان رو بسازید دیدن نکته 3 و 5 را پیشنهاد می‌کنم. در بخش‌هایی از این ویدئو صفحه را به چند قسمت تقسیم کردم که درباره تصاویر توضیح بدم به خاطر همین پیشنهاد می‌کنم که ویدئو را با کیفیت خوب در یوتوب طعم توت ببینید.

@tasteofberry
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
لئوس کاراکس/ فیلمسازانی که باید بشناسیم

🔹 دو روز دیگه جشنواره کن 2021 با فیلم کارگردانی افتتاح می‌شه که دیوانه‌ی سینماست. مردی که تا 30 سالگی 3 فیلم بلند ساخت و در 30 سال بعدی زندگیش هم فقط 3 فیلم ساخت. او در سن 31 سالگی تصمیم گرفت برای همیشه فیلمسازی را کنار بگذاره اما در 38 سالگی باز به سمت سینما برگشت.
.
🔹 لئوس کاراکس می‌گه من حس یتیم بودن را در سینمای فرانسه دارم. یتیم بودن هم ترسناکه و هم حس آزادی فوق العاده‌ای را به انسان می‌ده. احتمالا اکثر آدم‌ها، کاراکس را به خاطر «موتورهای مقدس» می‌شناسند اما او با اولین فیلمش «پسر دختر را می‌بیند» در 24 سالگی، توجه منتقدها را به خودش جلب کرد و یکی از چهره‌های جنبش «سینما – نگاه» فرانسه بود. در این ویدئو به صورت خیلی خلاصه کارنامه کاری این کارگردان را بررسی کردم.

📎 ویدئو با کیفیت خوب
@tasteofberry
🔹 از امشب جشنواره کن با فیلم «آنت» شروع می‌شه و چشم بسیاری از دوستداران سینما به جدول منتقدهاست تا بفهمند واکنش اولیه به فیلم‌ها چطور بوده. دو پست مجزا به این مناسبت در اینستاگرام طعم توت منتشر کردم.

🔹 در پست اول، جدول امتیازدهی منتقدها را در 8 سال اخیر با جایزه‌های نهایی مقایسه کردم. در این 8 سال، 6 بار فیلمی که نخل طلا را گرفته بین 3 فیلم برتر منتقدها بوده اما فیلم‌هایی مثل «سوختن- 2018» و «تونی اردمن - 2016» با امتیازهای بسیار بالایی از منتقدها، هیچ جایزه‌ای از بخش اصلی دریافت نکردند.

🔸 بررسی این 8 سال را در این پست اینستاگرام ببیند.

🔹 در پست دوم، 14 کارگردان از 24 کارگردان حاضر در بخش اصلی را معرفی کردم. کسانی که بیشتر از دیگران متوجه رسانه‌ها هستند. 3 کارگردان قبلا نخل طلای کن را بردند؛ اودیار، مورتی و ویراستاکول و کارگردان‌هایی مثل انیدی و بیکر که اولین حضورشان را در بخش اصلی تجربه می‌کنند اما شانس بالایی برای دریافت یکی از جوایز اصلی دارند. از بین کارگردان‌های جوان، میا هانسن لاو و یوهو کواسمانن بیش از دیگران مورد توجه هستند.

🔸 جزئیات این بررسی را در این پست اینستاگرام ببینید.

@tasteofberry
خلاصه جشنواره کن تا امروز

🔹 با مقایسه 3 جدول (اسکرین دیلی، فیلم فرانس و کایه دو سینما) به این نتیجه می‌رسیم که 3 فیلم «ماشین مرا بران» از ریوسوکی هاماگوچی، «آنت» از لئوس کاراکس و «بندتا» از پل ورهوفن فعلا از نظر منتقدها بهترین فیلم‌های جشنواره کن 2021 هستند.

🔹 فیلم «گزارش فرانسوی» از وس اندرسون هم بعد از اولین نمایشش در شب گذشته، با استقبال خوب منتقدها روبرو شد و فعلا در سایت متاکریتیک از مجموع 10 نقد، امتیاز 87 از 100 امتیاز را کسب کرده. باید منتظر باشیم تا امتیازهای این فیلم به طور کامل در جدول‌ها وارد بشه. هنوز آثار کارگردان‌های مطرحی مثل اودیار، دومون، بیکر، انیدی و ویراستاکول در جشنواره نمایش داده نشده.

🔹امروز ساعت 18 فیلم اصغر فرهادی، قهرمان، برای اولین بار در جشنواره کن نمایش داده می‌شه و در روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه نمایش مجدد داره. از ساعت 17:30 امروز در تلگرام و اینستاگرام طعم توت گزارش کاملی درباره‌ی نمایش این فیلم منتشر می‌کنم.

🔹 و در پایان این نکته را اضافه کنم که ممکنه نظر هیات داوران در روز اختتامیه هیچ شباهتی به نظر منتقدها نداشته باشه.

@tasteofberry
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اصغر فرهادی به همراه امیر جدیدی، سارینا فرهادی و هایده صفی یاری با آهنگی از محمدرضا شجریان روی فرش قرمز حاضر شدند و برای تماشای فیلم قهرمان وارد سالن شدند.

فرهادی در مصاحبه درباره‌ی فیلم جدیدش می‌گه:

"اگرچه این فیلم‌ها در یک مسیر مشابه هستند ولی با هر فیلم جدیدی یک دنیای جدیدی رو کشف می‌کنی. زوایایی که در فیلم‌های قبلی شاید فرعی بودند و کمتر بهشون نگاه کردیم اینجا تبدیل به مسئله اصلی می‌شوند.... بین خوبی و بدی یک خط خیلی شارپی وجود ندارد و این دوتا یک جاهایی تشخیصشون خیلی سخت می‌شه"

این ویدئو را با سرعت تدوین کردم اگه کمی تدوینش کثیفه، ببخشید.

@tasteofberry
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اصغر فرهادی بعد از حدود ۵ دقیقه تشویق ایستاده‌ی تماشاگرها، میکروفون را گرفت و صحبت کرد.

@tasteofberry
پیتر برادشاو، منتقد گاردین فیلم را به اندازه‌ی کارهای قبلی اصغر فرهادی دوست نداشته و از پنج ستاره به فیلم سه ستاره داده اما از بازی امیر جدیدی تعریف کرده.

“«قهرمان»، فیلمی است که به‌خاطر بازی هوشمندانه و دقیق «امیر جدیدی» در نقش «رحیم» جواب می‌دهد؛ پدری که از همسرش جدا شده، به‌علت بدهی زندانی بوده و تازه با یک مرخصی دو روزه از زندان بیرون آمده است. او مردی است با لبخندی درخشان اما در عین حال غریب و ناامید، درست مانند یکی از شخصیت‌های فقیر دیکنز. ”

کل مطلب را به علت اطلاعات زیادی که درباره‌ی قصه افشا کرده نمی‌ذارم.

امتیازهای پیتر برادشاو به فیلم‌های قبلی اصغر فرهادی

همه می‌دانند - 4/5 - فروشنده - 3/5 - گذشته 4/5 - جدایی - 4/5 - درباره‌ی الی – 4/5 - چهارشنبه سوری 4/5

@tasteofberry
در جدول سایت فیلم فرانس تا الان سه فیلم قهرمان به کارگردانی اصغر فرهادی، آنت به کارگردانی لئوس کاراکس و ماشین مرا بران به کارگردانی ریوسوکی هاماگوچی بیشترین نشان نخل طلا را از منتقدان کسب کرده‌اند

این نشان بیشتر از چهار ستاره ارزش دارد و به این معنی است که منتقد فیلم را شایسته‌ی دریافت نخل طلا می‌داند

@tasteofberry
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اصغر فرهادی در نشست خبری فیلم قهرمان

(نقل به مضمون) زمانی که بحث اعدام بچه‌های زیر 18 سال در ایران مطرح بود من فیلم شهر زیبا را ساختم اگر به جای ساخت این فیلم یک بیانیه‌ی تند امضا می‌کردم الان به یاد کسی مونده بود؟ خیر. ولی ما شهر زیبا رو می‌بینیم و به این فکر می‌کنیم که چطور جوانی که هنوز به بلوغ فکری نرسیده را اینطور قضاوت می‌کنیم بر اساس این ایده، شهر زیبا ساخته شد.
.
من بیانه نویس و مقاله نویس نیستم. من با داستانم این پرسش را ایجاد می‌کنم که چرا این اتفاق داره می‌افته؟ من فکر می‌کنم آگاه شدن جامعه برای پیشرفت لازمه. من فکر می‌کنم جهل و ظلم رابطه‌ی دو طرفه دارند. ظلم، جهل را می‌سازه و جهل، ظلم را می‌پذیره. بعضی‌ها تصمیم دارند فقط با ظلم مبارزه کنند و بعضی تصمیم دارند با جهل مبارزه کنند. من سعی می‌کنم در فیلم‌هام آنطور که عقل خودم می‌رسه با داشته‌هام، آگاهی را به جامعه بدهم.
.
@tasteofberry
آخرین درام اخلاقی اصغر فرهادی، بهترین اثر او بعد از «جدایی» است

✍🏻 بخش‌هایی از نقد دیوید الریچ، منتقد ایندی‌وایر

🔹 چند توصیه مجانی برای همه شخصیت‌های داستانی:اگر گذرتان به یک کیف پر پول افتاد، (و احتمال هم دارد این اتفاق روزی برایتان بیفتد) اولین کاری که باید بکنید این است که سر بلند کنید ببینید آیا تیتراژ آغازین فیلم همان نزدیکی‌ها در هوا شناور هست یا نه. اگر دیدید در هوا نوشته شده «کارگردان: پیتر فارلی»، احتمالا قرار است کلی به شما خوش بگذرد و کت‌وشلوارخیلی بهتری هم نصیب‌تان شود. اگر دیدید نوشته شده «کارگردان: جوئل و اتان کوئن» متاسفانه باید به اطلاع شما برسانم از قبل مرده‌اید.

🔹 اما اگر به ثروت بادآورده‌ای برخوردید و خوشحال و خندان سر بلند کردید و دیدید روی آسمان آبی شیراز با رنگ سفید نوشته شده «کارگردان: اصغر فرهادی» در آن صورت...خب راستش هیچ راهی برای اینکه بفهمید چه کاری بهتر است انجام دهید، ندارید. خیلی زود می‌فهمید نمی‌توانید تشخیص دهید کار درست را انجام داده‌اید یا نه. همانطور که یکی از شخصیت‌های فیلم آخر فرهادی به شکل دردناکی به این واقعیت رسید که: «هیچ‌‌چیز در این دنیا مجانی نیست.»

🔹 دقیقا مثل عدم قطعیت دلخراشی که فیلم «جدایی» سال 2011 داشت، ملودرام‌های اجتماعی فرهادی با یک موقعیت نابسامان سرراست شروع می‌شود. داستان با یک سادگی گول‌زننده، هرچه جلوتر می‌رویم لایه به لایه پوست می‌اندازد و هسته سفت و سخت «بحران اخلاقی» درون خودش را رونمایی می‌کند. فیلم‌های او بیشتر به عنوان موقعیت‌هایی بغرنج توصیف می‌شوند، درست مثل تلاش های پیوسته و پرتنشگربه‌ای که می‌خواهد از کلاف گوریده گوله نخی آزاد شود، ولی بیشتر و بیشتر درون کلاف گیر می‌افتد تا اینکه به مرز خفگی می‌رسد.

🔹 درخشش بازی «امیر جدیدی» که در دوست‌داشتنی بودن او شکی نیست، در عملکرد شخصیتی است که بازی می‌کند. اینکه چگونه در برابر مشکلات کوتاه می‌آید یا به آنها حمله می‌کند و تلاش دارد خودش را از سقوط در تصمیم‌های اشتباه بیرون بکشد حتی با وجود اینکه دائما همه چیز را خراب‌تر می‌کند. هر شخصیت جدیدی که وارد داستان می‌شود، پیش‌داوری‌های خاص خودش را دارد، قضاوت‌هایی که به مرور و پا‌به‌پای دروغ‌های رحیم، بیشتر می‌شود؛ دروغ‌هایی که رحیم - و همکارانش که همینجور زیادتر هم می‌شوند - باید بگویند تا خسارت دروغ‌هایی را که قبلاً گفته‌اند، از بین ببرند.

🔹 فرهادی فیلمنامه‌نویس بسیار تیزبینی است. حتی بدترین فیلم‌های او، نوعی ویژگی«ایکیا مانند» را ارائه می‌دهند و دقیقاً به همان تعداد قطعه‌ای که برای تهیه نیاز دارید، ارسال می‌شوند اما فیلم «قهرمان» یکی از بهترین‌های او است؛ برای اینکه هر یک از اجزای آن به پیچیدگی طراحی نهایی کار کمک می‌کند و همه آنها درخدمت یکی دیگر از پایان‌های امضای فرهادی هستند: مثل همیشه تند و تیز اما این بار کاملاً آگاهانه که چگونه تلاش برای عمل اخلاقی درست، پس از فروپاشی افکار عمومی، بی‌فایده است.

@tasteofberry
⚠️ با یاد آوری این نکته که ممکن است جوایز روز اختتامیه هیچ ارتباطی به این جدول‌ها نداشته باشه، بیاید امتیازهای این سه جدول رو بررسی کنیم

🔹 در جدول فیلم فرانس فیلم «قهرمان» از اصغر فرهادی 4 نشان نخل از منتقدها گرفته و فیلم‌های «آنت» و «ماشین مرا بران» هر کدام 3 نشان نخل دریافت کرده‌اند. اگه مجموع امتیازها را هم در نظر بگیریم قهرمان در این جدول وضعیت خوبی داره.

🔹 در جدول اسکرین دیلی فیلم‌های «ماشین مرا بران»، «آنت» و «بندتا» رتبه‌های اول تا سوم را کسب کرده‌اند و فیلم «قهرمان» به همراه «کوپه شماره 6» چهارم هستند.

🔹 در جدول منتقدهای کایه دو سینما همچنان «آنت» بیشتر از بقیه فیلم‌ها مورد توجه منتقدها بوده و بعد از این فیلم «بندتا»، «کوپه شماره 6» و «ماشین مرا بران» در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند

🔹 از فیلم‌های دیشب «داستان زندگی همسر من» از ایلدیکو انیدی نقدهای اولیه خوبی نگرفته ولی باید منتظر باشیم امتیاز «موشک قرمز» از شان بیکر و «پاریس، منطقه 13» از ژاک اودیار وارد جدول بشوند. امروز هم اپیچاتپونگ ویراستاکول و برونو دومون فیلم‌هایشان رو نمایش می‌دن.

@tasteofberry
🔹 مراسم اهدای جوایز جشنواره کن تا ساعاتی دیگر برگزار می‌شه و این جدول‌ها رو می‌شه به عنوان آخرین امتیازهای منتفدها در نظر گرفت.

🔸 در جدول اسکرین دیلی
1. «ماشین مرا بران» با 3.5 امتیاز
2. «مموریا» با 3.4 امتیاز
3. «آنت» با 3 امتیاز
4. «بندتا» با 2.7 امتیاز
5. «قهرمان» و «کوپه شماره 6» با 2.6 امتیاز

🔸 در جدول فیلم فرانس (از لحاظ دریافت نشان نخل از منتقدها)
1. «قهرمان» با 5 نشان نخل طلا
2. «ماشین مرا بران» با 4 نشان نخل طلا
3. «آنت» «پاریس منطقه 13» با 3 نشان نخل طلا

🔸 در جدول منتقدان کایه دو سینما
1. «مموریا»
2. «آنت»
3. «بندتا»
4. «کوپه شماره‌ی 6 »

🔹 هیچ منتقدی تا به حال نتوانسته جوایز نهایی رو به صورت کامل پیش بینی کنه اما با توجه به نظر منتقدها انتظار می‌ره که فرهادی و فیلم قهرمان دست خالی از کن برنگردند.

مراسم اصلی ساعت ۲۱:۵۵ به وقت تهران شروع می‌شه و مراسم فرش قرمز از ساعت ۲۰:۴۰ دقیقه از کانال یوتوب جشنواره نمایش داده می‌شه.

ادرس کانال یوتوب جشنواره

https://youtube.com/c/TVFestivaldeCannes

@tasteofberry
جوایز جشنواره کن 2021

نخل طلا : فیلم Titane به کارگردانی جولیا دوکورنو

جایزه بزرگ : قهرمان به کارگردانی اصفر فرهادی و کوپه شماره 6 به کارگردانی یوهو کواسمانن

بهترین فیلمنامه: ریوسوکی هاماگوچی برای فیلم ماشین مرا بران

بهترین بازیگر مرد: کیلب لندری برای فیلم نیترام

بهترین بازیگر زن: رناته رینسو برای فیلم بدترین آدم جهان

بهترین کارگردان: لئوس کاراکس برای فیلم آنت

جایزه هیات داوران: فیلم زانوی احد و فیلم مموریا

@tasteofberry
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
داریوش خنجی/ فیلمبردارانی که باید بشناسیم

🔹 داریوش خنجی این روزها سر فیلمبرداری آخرین اثر الخاندرو ایناریتوست. فیلمی که اطلاعات بسیار کمی درباره‌ی آن رسانه‌ای شده. داریوش خنجی در آخرین مصاحبه‌اش با راجر دیکنز هیچ اشاره‌ای به این فیلم نمی‌کنه، اما آن قدر اطلاعات جالب و مفیدی درباره‌ی کارنامه کاریش می‌ده که تصمیم گرفتم 8 دقیقه از این مصاحبه را در قالب یک ویدئو منتشر کنم.

🔹 خنجی در سال 1955 در تهران از پدری ایرانی و مادری فرانسوی به دنیا آمد و در سن 5 سالگی همراه با مادر و خواهرش به پاریس مهاجرت کرد.

🔹 او در طی بیش از 30 سال فعالیتش به عنوان فیلمبردار، با بزرگترین کارگردان‌های سینما کار کرده. میشائیل هانکه، دیوید فینچ، برناردو برتولوچی، وودی آلن ، وونگ کار وای، بونگ جون هو، وس اندرسون، نیکلاس ویندینگ رفن و ژان پیر ژونه. او می‌گه اگرچه فقط به خاطر متفاوت بودن کاری رو قبول نمی‌کنه اما عاشق این تفاوت‌ها در کارنامه کاریشه.

📎 ویدئو را با کیفیت خوب در یوتوب ببینید
https://youtu.be/rwf17QrBbjY

@Tasteofberry
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
در این چند ماه اخیر به بهانه انتشار سریال «زخم کاری» نوشته‌های زیادی درباره‌ی نوآر یا نئو-نوآر بودن این سریال منتشر شده. به نظر من تا زمانی که سینما وجود داره هر اثری که با اقتباس از «مکبث» ساخته بشه نشانه‌هایی از فیلم نوآر رو در خودش داره چون در مکبث جنایت، مکبث (قهرمان) و لیدی مکبث (فم فتل) حاضر و آماده وجود دارند اما اینکه سریال «زخم کاری» توانسته در خلق فضایی نوآر یا نئو-نوآرگونه موفق عمل کنه یا نه جای بحث داره.

🔹 در این ویدئو هدف من جواب دادن به این سوال نیست. بلکه با مرور بهترین فیلم‌های نوآر و نئو-نوآر سعی کردم شباهت‌ها و مسیر تکاملی این ژانر رو توضیح بدم.

🔹 بعد از جنگ جهانی دوم در آمریکا گروهی از فیلم‌ها نمایش داده شدند که شباهت‌های موضوعی و فرمی جالبی داشتند. «شاهین مالت» جان هیوستن در سال 1941 رو به عنوان یکی از اولین فیلم نوآرها می‌شناسند و «غرامت مضاعف» بیلی وایلدر در سال 1944 رو به عنوان یکی از بهترین نمونه‌های این ژانر.

📎 فیلم را با کیفیت خوب در یوتوب ببینید
https://youtu.be/3CtgJTiuPTU

@tasteofberry
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
آکیرا کوروساوا به روایت کیارستمی، اسپیلبرگ، اینیاریتو، کوئن و سایر دوستان

🔹 بعضی از فیلمسازها به خاطر تسلطی که بر درام دارند مورد توجه هستند و برخی دیگر به خاطر دکوپاژ‌ها و میزانسن‌های حساب شده.

🔹 آکیرا کوروساوا از هر دو جهت یکی از بهترین فیلمسازهای کل تاریخ سینماست. پویایی و دینامیکی که او در فیلم‌های ژاپنی ایجاد کرد با روایت‌هایی برگرفته از سنت داستان گویی ژاپن او را تبدیل به یکی از منحصر به فردترین فیلمسازها کرده است.

🔹 درباره‌ی روایت پیچیده راشومون یا شخصیت پردازی هفت سامورایی صحبت‌های زیادی شده در این ویدئو تصمیم گرفتم کوروساوا را به روایت فیلمسازهای مشهور معرفی کنم.

🔹 دراین ویدئو عباس کیارستمی، جوئل کوئن، الخاندرو اینیاریتو، استیون اسپیلبرگ، جورج لوکاس، برناردو برتولوچی، بونگ جون هو درباره‌ی علاقه‌شون به کوروساوا صحبت می‌کنند. کارگردان‌هایی که کارنامه‌هایی بسیار متفاوت از هم دارند ولی همه از کوروساوا تاثیر گرفته‌اند.

📎 ویدئو را با کیفیت خوب در یوتوب طعم توت ببینید

https://youtu.be/wiPyQEU7AWU

@tasteofberry
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
معرفی کتاب «بازگشت به پنج‌رود»

رودکی، پدر شعر فارسی، در زمان سامانیان زندگی می‌کرد و برای نجات زبان فارسی در مقابل هجوم کلمه‌های عربی تلاش‌های زیادی کرد.

شاید کمی عجیب به نظر برسه که در این ویدئو درباره‌ی کتابی به زبان روسی صحبت می‌شه و از فیلمی روسی استفاده شده ولی هم نویسنده این کتاب و هم کارگردان فیلم، متولد شهر دوشنبه تاجیکستان هستند. تاجیکستان در زمان تولد این دو هنرمند بخشی از شوروی بوده.

کتاب «بازگشت به پنج‌رود» نوشته‌ی آندرس ولوس است و در سال 2013 برنده‌ی جایزه‌ی بوکر روسی شده. کتاب با استفاده از مستندات تاریخی و تخیل نویسنده درباره‌ی رودکی و موقعیت ایران در زمان این شاعر بزرگ نوشته شده.

کتاب را آبتین گلکار به فارسی ترجمه کرده و نشر برج در ۵۲۶ صفحه آن را منتشر کرده.

ویدئو با کیفیت خوب

@tasteofberry
2024/06/12 12:57:40
Back to Top
HTML Embed Code: