Telegram Web Link
◾️ابلاغیه مورخ ۲۵/ ۱۱/ ۱۴۰۲ رئیس کل سازمان امور مالیاتی عنوان ادارات کل امور مالیاتی ( تبیین نحوه بهره برداری از ظرفیت ماده ۲۳۸ قانون .م.م.م )

🔹تکلیف روسای امور به نظارت بر نحوه رسیدگی ماموران مالیاتی ابوابجمعی خود

🔹با عنایت به .... و لزوم کاهش هزینه وصول مالیات و اجتناب از اطاله دادرسی و تکریم مودیان محترم مالیاتی و بهبود سطح تمکین مالیاتی .... مقرر می­ دارد:

🔺روسای امور حسابرسی مالیاتی، در مراحل حسابرسی و قبل از صدور برگ تشخیص/ مطالبه مالیات می ­بایست ماموران مالیاتی تحت نظارت خود را از حیث نحوه تنظیم و نگارش گزارش رسیدگی آموزش داده و راهنمایی نمایند تا اوراق تشخیص/ مطالبه مالیات با توجه کافی به مبانی و قوانین و مقررات مالیاتی و نیز استفاده از شواهد کافی و قابل اطمینان صادر شود. روسای امور حسابرسی مالیاتی مکلفند به طور مستمر بر این امر نظارت داشته تا از حسن عمل ماموران مالیاتی اطمینان حاصل نموده و از تکرار موضوعاتی که صرفا موجب اعتراض مودیان و النهایه تعدیل مالیات می ­شود، اجتناب نمایند.

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
👎1
🔴قابل توجه

به زودی بخشنامه تمدید مهلت تسلیم اظهارنامه مالیات بر درآمد عملکرد سال ۱۴۰۳ اشخاص حقوقی صادر و ابلاغ خواهد شد

🆔 @taxpress
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍133👎18
👍 مصوبات اقتصادی دولت / تمدید برخی مواعد مالیاتی

🟢معاون اول رئیس جمهور مصوبه هیئت وزیران را در قالب ۳۴ بند  امضا و ابلاغ کرد. در این مصوبه دستورالعمل‌هایی برای وزراتخانه ‌ها و دستگاه‌های  مختلف از جمله وزادت امور اقتصادی و دارای، صنعت و معدن، نیرو، جهاد کشاورزی ، بانک مرکزی و ... مشخص شده است.

🔺بند ۲۱ مصوبه: وزارت امور اقتصادی و دارایی  (سازمان امور مالیاتی کشور) موظف به صدور گواهی موقت با مدت اعتبار یک ماهه تبصره یک ماده (۱۸۶) قانون مالیاتهای مستقیم برای واحدهای فاقد بدهی مالیاتی در سال مالی ۱۴۰۲ است.

🔺بند ۲۲ مصوبه : واحدهای حقیقی و حقوقی مجاز به ارائه اظهارنامه مالیاتی خود تا پایان شهریور ۱۴۰۴ می باشند

🔺بند ۲۵ مصوبه: وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی (سازمان امور مالیاتی کشور)، تعاون، کار و رفاه اجتماعی (سازمان تامین اجتماعی) و موسسات اعتباری مکلفند در صورت درخواست واحد تولیدی نسبت به تعلیق و توقف یک ماهه کلیه اقدامات حقوقی، اجرایی و محدودساز و پیگیری پرونده های در جریان رسیدگی واحدهای مذکور موضوع بند (۱) در محاکم قضایی اقدام نمایند.

🔺بند ۳۰ مصوبه: مواعد مقرر برای ارائه صورتهای مالی منتهی به ۱۴۰۳/۱۲/۳۰ کلیه اشخاص حقوقی که ملزم به ارائه صورتهای مالی به حسابرس مستقل و بازرس قانونی و نیز برگزاری مجمع عمومی/هیئت امنا /شورای عالی به منظور اتخاذ تصمیم نسبت به عملکرد و صورتهای مالی اشخاص مذکور حداکثر به مدت دو هفته افزایش می یابد.

🔺بند ۳۱ مصوبه : سازمان امور مالیاتی می تواند کلیه تکالیف مقرر قانونی در رابطه با تسلیم یا استرداد اظهارنامه، تولید اظهارنامه برآوردی، مهلت اعتراض به اوراق مالیاتی و آراء هیأتهای حل اختلاف مالیاتی و مهلت رسیدگی اعم از رسیدگی در اجرای مقررات مواد ۹۰، ۱۱۷، ۱۵۶ و ۱۵۷ قانون مالیاتهای مستقیم و یا رسیدگی به اعتراضات مودیان در اجرای مقررات ماده ۲۳۸ آن قانون و پرداخت مالیات متعلق برای تمام مواردی که آخرین مهلت انجام آن حسب مورد از تاریخ ۱۴۰۴/۳/۲۳ لغایت ۱۴۰۴۰/۵/۱۵ می باشد را حداکثر به مدت یکماه تمدید نماید این مهلت صرفاً در دوره اضطرار که توسط شورای عالی امنیت ملی تعیین میشود جاری خواهد بود.

🔺بند ۳۲ مصوبه : در صورت پرداخت مبالغ مالیات عملکرد موضوع قانون مالیاتهای مستقیم (صاحبان مشاغل، اشخاص حقوقی و مستغلات اجاری) و همچنین مالیات بر ارزش افزوده به استثنای پرداختی در اجرای ماده ۶ قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان و تبصره های ماده ۱۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده) قبل از سررسید مقرر (با در نظر گرفتن دوره های تمدید) از ۱۴۰۴/۴/۱ و به بعد به ازای هر ماه ۴ درصد پرداختی به صورت روزشمار از مالیات قطعی همان عملکرد یا مالیات بر ارزش افزوده همان دوره حسب مورد کسر خواهد شد.

💢 تکس پرس | @taxpress
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍10
🔹نامه شماره ۳۲۵۱۰ مورخ ۹/ ۵/ ۱۴۰۳ معاون حقوقی و فنی مالیاتی در پاسخ به استعلام اداره کل امور مالیاتی استان اصفهان مبنی بر ...

🔺در مورد فروشندگان کالا یا خدمت به شرکت های قرار گرفته شده در فهرست مودیان فاقد اعتبار سازمان امور مالیاتی کشور ، اداره امور مالیاتی مجاز نیست در مواردی که مودی با رعایت قوانین و مقررات مربوطه اقدام به معامله واقعی با اشخاص مذکور نموده است نسبت به رد معاملات مذکور و اخذ جرایم اقدام نماید، به عبادت دیگر در صورتی فروش کالا یا خدمت به شرکت صوری در قالب معامله واقعی باشد، شرکت فروشنده مشمول جرائم نخواهد بود.

💢 تکس پرس | @taxpress
👎5👍4
🔹اطلاعیه سازمان امور مالیاتی کشور
   
🔺با توجه به بند (ت) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۳، علاوه بر مالیات بر ارزش افزوده هر یک از دوره های سنوات ۱۳۸۷ لغایت ۱۴۰۰ صاحبان مشاغل که نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده هر دوره اقدام ننموده و پرونده آنها نیز رسیدگی و قطعی نشده است ، پرونده مالیاتی هر یک از دوره های سنوات مذکور( ۱۳۸۷ لغایت ۱۴۰۰) و همچنین هر یک از دوره های سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ که به قطعیت نرسیده باشد، مشمول حکم بند مذکور بوده و با رعایت آیین نامه اجرایی این بند با اعمال ضریب برای لحاظ نمودن اعتبار مربوطه، به صورت حسابرسی سامانه ای (سیستمی) از طریق ایجاد اظهارنامه برآوردی بصورت متمرکز توسط سازمان امور مالیاتی کشور قطعی خواهد شد.

🔺بدیهی است در صورت اعتراض مودی به برگ قطعی صادره مراتب در اجرای تبصره ۱ ماده ۳۰ ایین نامه اجرایی موضوع ماده ۲۱۹ قانون مالیاتهای مستقیم و مراجع حل اختلاف قابل رسیدگی می باشد.

https://www.tg-me.com/taxpress/45559
https://www.tg-me.com/taxpress/45528
https://www.tg-me.com/taxpress/45750
https://www.tg-me.com/taxpress/45800

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
👎5👍1
_کالاهای_معاف_از_مالیات_علی_الحسابtaxpress_1.pdf
1 MB
🔹ابلاغیه مورخ ۲/ ۴/ ۱۴۰۴ مدیرکل دفتر واردات گمرک در خصوص معافیت کالاهای اساسی از پرداخت مالیات علی الحساب
🆔 @taxpress
🔹آیین نامه اجرایی ماده ۱۲ قانون مالیات بر ارزش افروده مصوب ۱۴۰۰ ( مصوب ۲۰/ ۱۱/ ۱۴۰۰ هیات وزیران )

🔺ماده ۱۲ : عرضه کنندگان کالاها و خدمات که به موجب این قانون و سایر قوانین از مالیات و عوارض معاف می‌باشند و همچنین فعالان اقتصادی مستقر در مناطق آزاد تجاری- صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی که حجم معاملات سالانه آنها از مبلغی که به پیشنهاد سازمان به تایید هیات وزیران میرسد، بیشتر باشد، مکلف به عضویت و ثبت معاملات در سامانه مودیان هستند. این حکم شامل کلیه مناطق کشور از جمله مناطق آزاد تجاری- صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی میشود. 

متخلفان از حکم این ماده علاوه بر جریمه موضوع بند «ب» ماده (۲۲) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان مشمول جریمه ای معادل نه درصد (۹%) ارزش معاملات ثبت نشده در سامانه مذکور میشوند.

آیین نامه اجرائی این ماده در خصوص مناطق آزاد تجاری- صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی ظرف مدت سه ماه پس از ابلاغ این قانون به پیشنهاد سازمان و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی تهیه میشود و به تصویب هیات وزیران میرسد.

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
👎2👍1
شروع رسیدگی به تراکنش های بانکی به شیوه جدید

💚پیامک های ارسالی سازمان امور مالیاتی برای مودیان دارای تراکنش های مشکوک به تجاری

👈در این پیامک از مودی خواسته شده با مراجعه به سامانه مای تکس / منوی حساب های بانکی / زیر منوی رسیدگی به تراکنش های بانکی، اقلام عیر درآمدی تراکنش های حساب های بانکی را اعلام نماید.

✍️توجه داشته باشیم در سال‌های اخیر رسیدگی به تراکنش‌های بانکی مودیان به صورت حضوری و در فرآیندی صورت می‌گرفت که بعضا باعث ایجاد مشکلاتی برای مودیان می‌شد. طبق ابلاغیه ۲۰۰/۲۰۳۰۵/د مورخ ۲۹/ ۳/ ۱۴۰۳ رئیس کل سازمان امور مالیاتی، رسیدگی به تراکنش‌های بانکی به روش سابق از دستور کار خارج و سامانه‌ی فعلی به صورت آزمایشی جایگزین آن شد.

مودی با مراجعه به این سامانه، ضمن مشاهده اطلاعات بانکی خود، منشأ مبالغ واریز شده به حساب‌های خود را اعلام می‌کند.

در ادامه پس بررسی اظهارات مودی توسط سامانه و در صورت نیاز مأموران مالیاتی، نتیجه به وی اطلاع‌رسانی خواهد شد.


توصیه می‌شود پیش از آغاز فرآیند ارائه توضیحات، سوال‌های متداول در ادامه همین صفحه را مطالعه کنید.

💢 تکس پرس | @taxpress
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👎39👍6
تکس پرس | فایل های مالیاتی
دستورالعمل دادرسی مالیاتی .pdf
🔹بخشنامه مالیاتی
شماره : ۵۱۲/ ۱۴۰۳/ ۲۰۰/ ص
تاریخ : ۲۵/ ۱۲/ ۱۴۰۳

اصلاح بند ۱۰ دستورالعمل دادرسی مالیاتی


https://www.tg-me.com/taxpress/44956

✍️در مورد نمایندگان بندهای ۲ و ۳ هیات های حل اختلاف مالیاتی، وکالت یا ارائه مشاوره توسط این اعضاء بلامانع است. در پرونده هایی که این افراد به عنوان وکیل یا نماینده مودی فعالیت نمایند یا خدمات مشاوره ارائه کنند، نمی توانند به عنوان نمایندگان بندهای یادشده ناظر به همان پرونده تعیین شوند.
🆔 @taxpress
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍2👎1
🔹متن / قانون مالیاتهای مستقیم

🔺ماده ۱۷۸ :
در مواردی كه اظهارنامه  مالیاتی یا سایر اوراقی كه مؤدی مالیاتی به موجب مقررات مكلف به تسلیم آن می‌باشد به وسیلة اداره پست واصل می‌گردد، تاریخ تسلیم به اداره پست در صورت احراز، تاریخ تسلیم به مراجع مربوط تلقی خواهد شد.
🆔 @taxpress
👍1
🔹ابلاغیه داخلی شماره ۵/۱۰۴/۲۱۹۷۴ مورخ ۱۴۰۳/۰۴/۰۶ مدیر کل امور مالیاتی استان اصفهان عنوان ادارات امور مالیاتی متبوع در خصوص

🔺چگونگی تعیین مالیات بر درآمد و همچنین مالیات بر ارزش افزوده شرکت ها و دفاتر خدمات مسافرات هوایی ، جهانگردی و زیارتی با توجه به واریزی به حساب های تجاری آنان

از احتساب تمامی واریزی ها به حساب های تجاری آنان به عنوان ماخذ درآمد و نیز ماخذ ارزش افزوده خودداری گردد. 

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
👍4👎2
تکس پرس | تازه های مالیاتی
🔴جوابیه مورخ ۲۲/ ۷/ ۱۴۰۳ مرکز تنظیم مقرارت، نظام پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان در پاسخ به استعلام مورخ ۳۱/ ۵/ ۱۴۰۳ .... در خصوص؛ 🟡صدور یا عدم صدور صورتحساب الکترونیکی توسط اشخاص حقیقی با در نظر گرفتن نصاب های تعیین شده با توجه به درخواست برخی اشخاص…
متن / قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان / ماده ۱۴ مکرر (الحاقی مصوب ۲۳/ ۸/ ۱۴۰۲ قانون تسهیل تکالیف مودیان) :

◀️در صورت خرید سایر مودیان از مودیانی که از معافیت موضوع این ماده [ مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی با توجه به نصاب مقرر - ۲۵ برابر معافیت موضوع ماده ۸۴ ق.م.م - ] استفاده می کنند

خریدهای مذکور مبنای محاسبه اعتبار مالیاتی نمی‌باشد و
به‌ عنوان هزینه قابل ‌قبول مالیاتی پذیرفته نمی‌شود.

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👎27👍4
ماده ۹۱ قانون مالیات های مستقیم
درآمدهای حقوق به شرح زیر از پرداخت مالیات معاف است:

◀️۱- روسا و اعضای ماموریت‌های سیاسی خارجی در ایران و روسا و اعضای هیات‌های نمایندگی فوق‌العاده دول خارجی نسبت به درآمد حقوق دریافتی از دولت متبوع خود به شرط معامله متقابل و همچنین روسا و اعضای هیات‌های نمایندگی سازمان ملل متحد و موسسات تخصصی آن در ایران نسبت به درآمد حقوق دریافتی از سازمان و موسسات مزبور در صورتی که تابع دولت جمهوری اسلامی ایران نباشند.

◀️۲- روسا و اعضای ماموریت‌های کنسولی خارجی در ایران و همچنین کارمندان موسسات فرهنگی دول خارجی نسبت به درآمد حقوق دریافتی از دول متبوع خود به شرط معامله متقابل.

◀️۳- کارشناسان خارجی که با موافقت دولت جمهوری اسلامی ایران از محل کمک‌های بلاعوض فنی و اقتصادی و علمی و فرهنگی دول خارجی و یا موسسات بین‌المللی به ایران اعزام می‌شوند نسبت به حقوق دریافتی آنان از دول متبوع یا موسسات بین‌المللی مذکور.

◀️۴- کارمندان محلی سفارت‌خانه‌ها و کنسول گری‌ها و نمایندگی‌های دولت جمهوری اسلامی ایران در خارج نسبت به درآمد حقوق دریافتی از دولت جمهوری اسلامی ایران در صورتی که دارای تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران نباشند به شرط معامله متقابل.

◀️۵ (اصلاحی ۳۱/ ۴/ ۱۳۹۴)- حقوق بازنشستگی و وظیفه و مستمری و پایان خدمت و خسارت اخراج و بازخرید خدمت و وظیفه یا مستمری پرداختی به وراث و حق سنوات و حقوق ایام مرخصی استفاده نشده.

◀️۶- هزینه سفر و فوق‌العاده مسافرت مربوط به شغل.

◀️۷- حذف شد.

◀️۸- مسکن واگذاری در محل کارگاه یا کارخانه جهت استفاده کارگران و خانه‌های ارزان قیمت سازمانی در خارج از محل کارگاه یا کارخانه که مورد استفاده کارگران قرار می‌گیرد.

◀️۹- وجوه حاصل از بیمه بابت جبران خسارت بدنی و معالجه و امثال آن.

◀️۱۰- عیدی سالانه یا پاداش آخر سال جمعا معادل یک دوازدهم میزان معافیت مالیاتی موضوع ماده (۸۴) این قانون.

◀️۱۱- خانه‌های سازمانی که با اجاره قانونی یا به موجب آیین‌نامه‌های خاص در اختیار ماموران کشوری گذارده می‌شود.

◀️۱۲- وجوهی که کارفرما بابت هزینه معالجه کارکنان خود یا افراد تحت تکفل آنها مستقیما یا به وسیله حقوق‌بگیر به پزشک یا بیمارستان به استناد اسناد و مدارک مثبته پرداخت کند.

◀️۱۳- مزایای غیرنقدی پرداختی به کارکنان حداکثر معادل دو دوازدهم معافیت موضوع ماده (۸۴) این قانون.

◀️۱۴- درآمد حقوق پرسنل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اعم از نظامی و انتظامی،مشمولان قانون استخدامی وزارت اطلاعات و جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی و آزادگان.

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👎6
🔹نرخ بهره بین بانکی در ارتفاع ۲۳.۹۸ درصد ماند

🔺طبق آمار بانک مرکزی، میانگین وزنی نرخ بهره بین بانکی در هفته‌ای که گذشت نسبت به هفته قبل‌تر (۵ تیر ماه) بدون تغییر در ارتفاع ۲۳.۹۸ درصد ماند.
🆔 @taxpress
🔹پاداش‌های عملکردی (Performance Bonuses)

▪️این مفهوم در حسابداری به معنای پاداش‌های عملکردی است. پاداش‌های عملکردی (Performance Bonuses) به مبالغ یا مزایایی اطلاق می‌شود که یک واحد تجاری به مشتری یا طرف مقابل قرارداد اعطا می‌کند، مشروط بر تحقق شرایط عملکردی خاص، مانند دستیابی به اهداف فروش، حجم خرید مشخص، یا تکمیل تعهدات معین در بازه زمانی تعیین‌شده. این پاداش‌ها می‌توانند به‌صورت نقدی، اعتبارات خرید، تخفیف‌های آتی، یا ارائه کالاها و خدمات رایگان باشند. در چارچوب بخش تعیین قیمت معامله استاندارد حسابداری شماره ۴۳ ایران و قسمت مشابه در IFRS 15، پاداش‌های عملکردی به‌عنوان بخشی از مابه‌ازای متغیر در نظر گرفته می‌شوند که می‌توانند قیمت معامله را کاهش دهند یا به‌عنوان تعهدات عملکردی جداگانه شناسایی شوند. این مفهوم برای اطمینان از ثبت دقیق درآمد و انعکاس تعهدات مالی مرتبط با پاداش‌ها در صورت‌های مالی حیاتی است.

ویژگی‌ها و اهمیت:
🔺پاداش‌های عملکردی دارای ویژگی‌های زیر هستند:
• وابستگی به عملکرد: پاداش‌ها به تحقق شرایط خاص، مانند رسیدن به آستانه فروش یا تکمیل پروژه، وابسته هستند.
• ماهیت متغیر: از آنجا که تحقق شرایط پاداش ممکن است نامعلوم باشد، پاداش‌ها به‌عنوان مابه‌ازای متغیر طبقه‌بندی شده و نیازمند برآورد هستند.
• تأثیر بر قیمت معامله: پاداش‌ها معمولاً مبلغ مابه‌ازای دریافتی را کاهش می‌دهند یا به‌عنوان تعهدات آتی (مانند ارائه کالای رایگان) ثبت می‌شوند.
• ابزار انگیزشی: پاداش‌های عملکردی برای تشویق مشتریان به افزایش خرید، تقویت روابط تجاری، یا تحقق اهداف مشترک طراحی می‌شوند.

اهمیت این مفهوم در بخش تعیین قیمت معامله استاندارد حسابداری شماره ۴۳ ایران و قسمت مشابه در IFRS 15 به این دلیل است که پاداش‌های عملکردی می‌توانند مبلغ و زمان‌بندی درآمد گزارش‌شده را به‌طور قابل توجهی تحت تأثیر قرار دهند. برآورد نادرست یا نادیده گرفتن پاداش‌ها ممکن است به بیش‌اظهاری درآمد منجر شود، در حالی که برآورد بیش از حد آن‌ها می‌تواند سود را به‌صورت غیرواقعی کاهش دهد. طبق الزامات استاندارد حسابداری شماره ۴۳ ایران (IFRS 15)، پاداش‌های عملکردی باید به‌دقت در قیمت معامله لحاظ شوند تا ارزش اقتصادی واقعی معامله و تعهدات واحد تجاری به مشتریان منعکس شود. این مفهوم در صنایعی مانند تولید، توزیع، خرده‌فروشی، و خدمات که پاداش‌های مبتنی بر عملکرد به‌عنوان استراتژی بازاریابی یا انگیزشی رایج هستند، کاربرد گسترده‌ای دارد.

کاربرد در استاندارد حسابداری:
🔺طبق الزامات استاندارد حسابداری شماره ۴۳ ایران (IFRS 15)، پاداش‌های عملکردی عمدتاً در مرحله سوم (تعیین قیمت معامله) و گاهی در مرحله دوم (شناسایی تعهدات عملکردی) چارچوب پنج‌مرحله‌ای شناسایی درآمد مورد توجه قرار می‌گیرد.

💢تکس پرس | @taxpress
👍3
🔘 احکام مالیاتی در سایر قوانین

◾️قانون درآمد پایدار و هزینه شهرداری ها و دهیاری ها مصوب ۱/ ۴/ ۱۴۰۱ ( تاریخ اجرا از ۲۹/ ۵/ ۱۴۰۱ )

🔹ماده ۸ : مالکین موظفند هنگام پرداخت مالیات ۵۹ قانون مالیات های مستقیم موضوع مالیات نقل و انتقال املاک و انتقال حق واگذاری به ترتیب ۲ درصد و ۱ درصد به عنوان عوارض به حساب شهرداری محل واریز نمایند .


💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
👍4👎2
🔹 پاسخ مورخ ۱۳/ ۴/ ۱۴۰۳ مدیرکل دفتر هماهنگی و نظارت بر مالیات بر ارزش افزوده عنوان .... در خصوص

🔺چگونگی مطالبه مالیات بر ارزش افزوده بابت فعالیت در
#مناطق #آزاد #تجاری-صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی
🆔
@taxpress
👍2👎2
🔹نحوه اعمال بخشودگی جرایم مالیات بر ارزش افزوده قطعی شده در اجرای مفاد بند ت تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۳

▪️بخشنامه مالیاتی
شماره ۲۰۰/۱۴۰۳/۶۱
تاریخ ١٤٠٣/١٢/۲۵


👈نظر به اینکه به موجب بند (ت) تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ جریمه های مودیانی که مجموع مالیات تعیین شده، در اجرای این بند کمتر از پنج برابر سقف معافیت موضوع ماده (٨٤) قانون مالیات های مستقیم در سال ۱۴۰۳ باشد. مشروط به پرداخت مالیات و عوارض حداکثر ظرف یک سال از تاریخ ابلاغ برگ مالیات قطعی بخشیده می شود. مقرر می دارد:

🔺الف: در خصوص مودیانی که مجموع مالیات های تعیین شده برای آن ها در اجرای بند (ت) تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور کمتر از ۷۲۰ میلیون تومان است:

۱ . در صورتی که میزان مالیات تعیین شده در اجرای بند (ت) کمتر از ۷۲۰ میلیون تومان باشد و مودی مالیات و عوارض را حداکثر ظرف یک سال از تاریخ ابلاغ اوراق قطعی صادر شده در اجرای مفاد سند مذکور پرداخت نماید. کل جرایم بدون هیچ شرط دیگری بخشیده می شود.
۲ . حکم بند (۱) فوق در مواردی که مالیات تعیین شده در اجرای ماده ۳۰ آیین نامه اجرایی موضوع ماده ۲۱۹ قانون مالیات های مستقیم و یا در مراحل دادرسی مالیاتی تعدیل شود و با احتساب تعدیلات انجام شده مالیات متعلق کمتر از ۷۲۰ میلیون تومان شود، نیز جاری است. در این صورت مهلت پرداخت مالیات و عوارض برای برخورداری از بخشودگی جرایم ظرف یکسال از ابلاغ آخرین برگ قطعی صادره با رعایت مقررات برای هر دوره مالیاتی می باشد. در اجرای این بند بخشودگی جرایم در زمان نهایی شدن مالیات قطعی همه دوره ها (بعد از رسیدگی به اعتراض (مودی) می بایست مدنظر قرار گیرد و متناسب با زمان قطعیت مالیات هر دوره مالیاتی یک سال مذکور برای آن دوره در محاسبات لحاظ می شود.
۳ . چنانچه در هر صورت برای مودیان موضوع بندهای (۱) و (۲) فوق که مالیات را در مهلت تعیین شده پرداخت نموده اند جریمه ای از این حیث وصول شده باشد. جریمه مذکور میبایست با رعایت مقررات استرداد شود.
۴ . اداره کل فناوری اطلاعات موظف است در اسرع وقت امکان بخشودگی جرایم را به صورت سیستمی به محض پرداخت در مهلت مقرر مجموع مالیات و عوارض قطعی شده دوره های مالیاتی که مالیات آن ها در اجرای بند (ت) یاد شده قطعی شده است فراهم نماید. تا آن زمان ادارات امور مالیاتی موظفند در صورت پرداخت مجموع مالیات و عوارض متعلق نسبت به اعمال بخشودگی صد در صدی (۱۰۰) جرایم در سامانه عملیاتی اقدام نمایند.
۵ . پرداخت مجموع مالیات و عوارض برای بخشودگی جرایم مربوط به هر پرونده هر مودی جداگانه محاسبه و اعمال می شود.

🔺ب: در خصوص مودیانی که مجموع مالیات های تعیین شده برای آن ها در اجرای بند (ت) تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور معادل یا بیش از ۷۲۰ میلیون تومان  است:

۱ . بخشودگی جرایم مودیانی که مجموع مالیاتهای تعیین شده در اجرای بند (ت) تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ معادل یا بیش از ۷۲۰ میلیون تومان است در صورت پرداخت مالیات و عوارض تا پایان شهریورماه سال ۱۴۰۴ تا صد در صد (۱۰۰) به مدیران کل امور مالیاتی تفویض می شود.
۲ . تمام یا قسمتی از تفویض اختیار موضوع بند (ب) این بخشنامه قابل تفویض به معاونان مدیرکل و روسای ادارات امور مالیاتی ذیربط خواهد بود.

🔺ج سایر موارد:
۱ . دفتر روابط عمومی و فرهنگ سازی مالیاتی و ادارات کل امور مالیاتی موظفند با اطلاع رسانی کامل و جامع از طریق رسانه های ملی و محلی و همچنین با نصب بنر در ادارات امور مالیاتی کلیه ساختمانهای ادارات کل و هر روش ممکن نسبت به اطلاع رسانی نحوه بخشودگی جرایم به مودیان محترم مالیاتی اقدام نمایند.

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍1
🔹ابلاغیه مورخ ۲۵/ ۱/ ۱۴۰۲ دفتر حسابرسی مالیاتی عنوان مدیران کل امور مالیاتی در خصوص زیان شرکت های بورسی و فرابورسی

🔺زیان حاصل از منابعی که مطابق با مفاد ماده ۱۴۳ ق.م.م از نرخ صفر مالیاتی برخوردار بوده به عنوان زیان قابل قبول مالیاتی پذیرفته نخواهد شد.

🔺زیان حاصل از درآمدهای برخوردار از نرخ صفر مالیاتی اشخاص مذکور حسب مقررات بند ۱۲ ماده ۱۴۸ ق.م.م از درآمد سال یا سال های بعد قابل استهلاک نخواهد بود.

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
👍5👎2
2025/07/13 06:54:01
Back to Top
HTML Embed Code: