Telegram Web Link
◾️ترتیبات ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی
◾️بخشنامه شماره ۵۳۱/ ۱۴۰۱/ ۲۰۰ مورخ ۲۵/ ۴/ ۱۴۰۱ سازمان امور مالیاتی

🔹ماده ۴ : غیرفعال سازی حساب کاربری


🔺در موارد زیر مودی از شمول ابلاغ الکترونیکی خارج و حساب کاربری وی غیر فعال می‌شود. اوراق مالیاتی این گروه از مودیان باید وفق مواد ۲۰۳ الی ۲۰۹ ق.م.م به صورت فیزیکی ابلاغ شود:

در مورد اشخاص حقیقی در صورت فوت مودی و در مورد اشخاص حقوقی در صورت ثبت انحلال آنها در مرجع ثبت شرکت‌ها، مودی از شمول ابلاغ الکترونیکی خارج می‌شود.

غیرفعال‌سازی حساب کاربری به صورت خودکار توسط سیستم و بر مبنای اطلاعات روزانه دریافتی از سرویس متوفیان ثبت احوال و سرویس آگهی تغییرات ثبت شرکت‌ها، انجام می‌گیرد.

در صورت عدم امکان دریافت سرویس‌های مذکور از مراجع ذیربط، اداره امور مالیاتی مربوط می‌تواند بر مبنای مدارک دریافتی از وراث متوفی یا مدیر تصفیه شرکت منحله، نسبت به غیر فعال‌سازی حساب کاربری مودی اقدام کند.

۱ - اشخاص ورشکسته در صورت وصول رای قطعی دادگاه مبنی بر ورشکستگی مودی، از شمول ابلاغ الکترونیکی خارج می‌شوند و اداره امور مالیاتی ذیربط باید بلافاصله پس از دریافت رای مذکور نسبت به غیر فعال‌سازی حساب کاربری مودی اقدام کند.

۲ - چنانچه بر اساس وصول آرای قطعی مراجع قضایی، تاییدیه سازمان پزشکی قانونی یا تاییدیه رسمی بیمارستان ها و مراکز درمانی معتبر برای اداره امور مالیاتی محرز شود که مودی به دلیل مشکلات ذهنی یا جسمی قادر به استفاده از حساب کاربری خود نیست، اداره امور مالیاتی باید نسبت به غیر فعال‌سازی حساب کاربری مودی اقدام نماید. 

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
🔹نرخ نامه اعلامی مورخ ۱۲/ ۲/ ۱۴۰۳ اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران
🔺خدمات مالیاتی
🆔 @taxpress
🔹ابلاغیه رییس کل سازمان ثبت/ امکان تنظیم اسناد رسمی بدون نیاز به حضور در دفترخانه فراهم شد

🔺شرط تنظیم سند از راه دور، اولا داشتن امضای الکترونیکی، ثانیا درخواست متقاضی و ثالثا پرداخت هزینه مخصوص تنظیم سند الکترونیکی (علاوه بر هزینه های نقل و انتقال) می باشد.

🔺لازم به ذکر است که مردم در انتخاب این روش اجباری ندارند و می توانند کماکان به هر دفترخانه انتخاب می کنند، مراجعه و سند را بصورت حضوری تنظیم و امضاء نمایند

🔺برای گرفتن امضای الکترونیکی (دیجیتال)  مراجعه به یکی از محضرهایی که برای این کار مجوز دارند و اخذ توکن است  . لذا بدون داشتن توکن امضای الکترونیکی ، امکان تنظیم سند از راه دور فراهم نخواهد شد.

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
تکس پرس | تازه های مالیاتی
◾️ماده ۱۴۶ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم ( الحاقی ۳۱/ ۴/ ۱۳۹۴ لارم الاجرا از ابتدای سال ۱۳۹۵) 🔹معافیت‌های مذکور در مواد (۱۳۳). (۱۳۴). (۱۳۹) "به استثنای بندهای (الف). (ب) و (ز) آن". (۱۴۲). (۱۴۳) و تبصره (۱) ذیل ماده (۱۴۳ مکرر) به عنوان مالیات به نرخ صفر منظور…
◾️متن / قانون مالیاتهای مستقیم
◾️همه ی احکام مربوط به چگونگی معافیت مالیاتی موضوع بند ل ماده ۱۳۹ قانون مالیات های مستقیم در قوانین بودجه سنواتی

▪️ماده ۱۳۹ / بند ل-
فعالیت‌های انتشاراتی و مطبوعاتی و قرآنی (دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاه‌های ذی‌ربط)، فرهنگی و هنری كه به موجب مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می‌شوند، از پرداخت مالیات معاف است.

🔹جزء ۱ بند ق تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۰

🔺معافیت مالیاتی فعالیت‌های مربوط به انتشارات کمک درسی و فعالیت‌های هنری از قبیل بازیگری موضوع بند ل ماده ۱۳۹ قانون مالیاتهای مستقیم، صرفاً تا سقف دو میلیارد ( ۲.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ) ریال در سال قابل اعمال است و بعد از آن حسب مورد به نرخ ماده ۱۰۵ یا ماده ۱۳۱  قانون مالیاتهای مستقیم مشمول مالیات می‌شود.

🔹جزء ۴ بند ق تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۰

🔺معافیت مالیاتی مؤسسات کنکور دانشگاه ها حذف می شود.

🔹جزء ۱ بند ع تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۱

🔺معافیت مالیاتی فعالیت های مربوط به انتشارات کمک درسی حذف می شود و معافبت مالیاتی بازیگران. اجرای صحنه خوانندگی(کنسرت ) و تهیه کنندگی، نشر و تکثیر و پخش آثار موسیقیایی، حراجی آثار هنری موضوع بند ل ماده ۱۳۹ قانون مالیات های مستقیم فقط تا سقف دو میلیارد و ششصد میلیون ( ۲.۶۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ) ریال در سال قابل اعمال است و بعد از آن حسب مورد به نرخ قانون مالیات های مستقیم مشمول مالیات است.

🔹جزء ۳ بند ن تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ 

🔺درآمد سالانه مشمول اشخاص موضوع بند «ل» ماده (۱۳۹) قانون مالیاتهای مستقیم [ برای عملکرد سال ۱۴۰۲ ] تا معادل چهار برابر سقف مالیاتی ماده (۸۴) قانون مذکور [ ۴۸۰ میلیون تومان ] معاف است و مازاد بر آن حسب مورد به نرخ قانون مالیاتهای مستقیم، مشمول مالیات است.

🔺فعالیتهای انتشاراتی، مطبوعاتی و قرآنی و مؤسسات رسانه ای دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کماکان از معافیت مندرج در بند «ل» ماده (۱۳۹) قانون مالیاتهای مستقیم برخوردار خواهند بود.

🔹بند ح تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ 

🔺... درآمد سالانه مشمول اشخاص موضوع بند «ل» ماده (۱۳۹) قانون مالیات‌های مستقیم تا معادل چهار برابر سقف مالیاتی ماده (۸۴) قانون مذکور [ ۵۷۶ میلیون تومان] معاف است و مازاد بر آن حسب مورد به نرخ قانون مالیات‌های مستقیم مشمول مالیات است.

🔺فعالیت‌های انتشاراتی، مطبوعاتی و قرآنی دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاههای ذی‌ربط و مؤسسات رسانه‌ای حسب مورد دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران از معافیت مندرج در بند «ل» ماده (۱۳۹) قانون مالیات‌های مستقیم برخوردار خواهند بود.

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
🔹احکام مالیاتی در سایر قوانین
🔹از قانون حمایت از حقوق معلولان ( اجراء از ۲۴/ ۲/ ۱۳۹۷ )

🔸ماده ۲۴ : صد در صد هزینه های اشخاص حقیقی و حقوقی در جهت احداث و تجهیز و توسعه و مناسب سازی تمامی مراکز توانبخشی، نگهداری و مراقبتی، حرفه آموزی، آموزشی، کارآفرینی، رفاهی و مسکن مورد نیاز افراد دارای معلولیت با تایید سازمان به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی محسوب می شود.

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
تکس پرس | تازه های مالیاتی
🔹 مصوبه مورخ ۲۹/ ۱/ ۱۴۰۳ هیات وزیران در رابطه با 🔺میزان حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده برخی کالاها اساسی و ... در راستای جزء ۲ بند الف تبصره ۹ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور 🆔 @taxpress
🔹نامه مورخ ۲/ ۲/ ۱۴۰۳ سرپرست اداره کل مالیات بر ارزش افزوده شهر و استان تهران عنوان مدیران کل امور مالیاتی در خصوص؛

🔺ابهامات مطرح شده در خصوص نرخ مالیات و عوارض قند و شکر سال
۱۴۰۳

۱ . عرضه قند و شکر تولید داخل صرفا در سال ۱۴۰۲ مشمول نرخ ۱ درصد مالیات و عوارض ارزش افزوده می باشد.

۲ . نرخ مالیات و عوارض عرضه قند و شکر اعم از وارداتی و تولید داخل برای سال ۱۴۰۳ ، ده (۱۰) درصد می باشد.

۳ . با توجه به مصوبه ۲۹/ ۱/ ۱۴۰۳ هیات وزیران صرفاً نرخ مالیات و عوارض ارزش افزوده بابت واردات شکر خام از نیشکر مشمول نرخ یک درصد بوده و این موضوع قابل تسری به عرضه شکر خام در داخل کشور نمی باشد.

لینک مرتبط:
https://www.tg-me.com/taxpress/40627

🆔 @taxpress
◾️بخشنامه مالیاتی
شماره ۷۳/ ۲۰۰ مورخ ۶/ ۱/ ۱۳۹۲   
    
🔹با توجه به ابهامات و سوالات متعدد در خصوص مفاد ماده ۲۳۹ قانون مالیاتهای مستقیم، بدینوسیله اعلام می گردد:

🔺در صورتی که مودیان مالیاتی ظرف مهلت مقرر در ماده ۲۳۸ قانون مالیاتهای مستقیم  به برگ تشخیص مالیاتی کتبا اعتراض نمایند، فارغ از اینکه قبل یا بعد از تاریخ اعتراض مذکور نسبت به پرداخت مالیات متعلقه اقدام نموده باشند، مادامی که به صورت کتبی از اعتراض خود صرف نظر و یا کتبا اعلام قبولی خود را نسبت به برگ تشخیص مالیاتی اعلام ننمایند، پرونده از نظر مالیاتی مختوم و یا قطعی نبوده و اعتراض مزبور در اجرای مفاد مواد ۲۳۸ و ۲۴۴ قانون مالیاتهای مستقیم حسب مورد در اداره امور مالیاتی و یا هیات های حل اختلاف مالیاتی، قابل طرح می باشد.

🔺در ضمن در مواردی که مودی پس از اعتراض به برگ تشخیص یا آراء هیات های حل اختلاف مالیاتی کتبا از اعتراض یا شکایت حسب مورد منصرف و نسبت به اعلام قبولی برگ تشخیص یا آراء هیات حل اختلاف مالیاتی در مرجع ذیربط (مرجع تسلیم اعتراض) اقدام نماید در این صورت ادامه مراحل دادرسی وجاهت قانونی نداشته و می بایست نسبت به صدور برگ مالیات قطعی، با رعایت مقررات اقدام گردد.

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
🔹طلافروشان مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نیستند

اسکندری مشاور رئیس کل سازمان امور مالیاتی:

🔺یکی از سوالات طلافروشان این است که آیا خرید و فروش آنها یا موجودی طلای آنها مشمول مالیات برعایدی سرمایه میشود؟

🔺مطابق مصوبه مجلس شورای اسلامی که هنوز هم به قانون تبدیل نشده است، خرید و فروش طلافروشان مثل قبل مشمول مالیات عملکرد است و مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نمی شود.
🆔 @taxpress
🔹دولت ارزش ریال را حداقل برای یک سال حفظ کند/ مالیات یکی از عوامل بالا رفتن قیمت‌هاست

رئیس اتاق اصناف تهران :


🔺مسئولان کشور باید  تدبیری بیندیشند تا ریال حداقل برای یک سال پشتوانه داشته باشد، یعنی مردم مطمئن شوند که ارزش این پول حداقل یک سال حفظ می‌شود و این خواسته ما در اصناف هم است.

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
🔹اتاق اصناف ایران با ارسال نامه‌ای به سازمان امور مالیاتی، پیشنهادهای کارشناسی خود را در ۶ مورد مجزا برای اعمال در تنظیم پیش‌نویس بخشنامه تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌های مستقیم اعلام کرد.

خبرگزاری اقتصادی ایران :

🔺حذف عبارت «و فرم مالیات مقطوع برای آن‌ها در درگاه خدمات الکترونیک سازمان بارگذاری می‌شود» در جز (۱) بند الف و

🔺حذف جز (۳-۱-) بند الف؛

🔺عدم احتساب مالیات سابقه؛

🔺لزوم اعلام نحوه محاسبه مالیات به مؤدی؛

🔺پالایش تراکنش‌های غیرمرتبط (مشاغل واسطه‌ای، کافی‌نت‌ها، مالیات بر ارزش‌افزوده‌های دریافتی و …)؛

🔺افزایش تعداد اقساط پرداخت مالیات و در نهایت

🔺تعدیل حداکثری اینتاکد مشاغلِ خدماتی‌ای که اقدام به خرید قطعه می‌نمایند (از جمله تعمیرات تلفن همراه، مکانیکی وسایل نقلیه و …)

پیشنهادهای ارائه شده در این نامه است.

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
◾️پیش نویس تعیین مالیات مقطوع عملکرد سال ۱۴۰۲ برخی از صاحبان مشاغل در اجرای تبصره ماده (۱۰۰)  قانون مالیات­های مستقیم

🔹در اجرای ماده (۱۰۰) قانون مالیات های مستقیم مصوب ۱۳۹۴ و تبصره آن  و با رعایت مفاد بند (ج) تبصره (۶)  قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور و به منظور تکریم مودیان، اجرای عدالت مالیاتی، تسهیل وصول مالیات و ایجاد هماهنگی و وحدت رویه در تعیین مالیات عملکرد سال ۱۴۰۲ برخی از صاحبان مشاغل، مقرر می دارد:

💢 ادامه دارد | @taxpress
تکس پرس | تازه های مالیاتی
◾️پیش نویس تعیین مالیات مقطوع عملکرد سال ۱۴۰۲ برخی از صاحبان مشاغل در اجرای تبصره ماده (۱۰۰)  قانون مالیات­های مستقیم 🔹در اجرای ماده (۱۰۰) قانون مالیات های مستقیم مصوب ۱۳۹۴ و تبصره آن  و با رعایت مفاد بند (ج) تبصره (۶)  قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور و به منظور…
🔹ادامه / دستورالعمل تعیین مالیات مقطوع عملکرد سال ۱۴۰۲

🔺الف- مالیات مقطوع موضوع تبصره ماده (۱۰۰)  قانون مالیات­های مستقیم اصلاحی مصوب ۱۳۹۴

۱ - تمامی صاحبان مشاغلی که مجموع فروش خالص کالا و ارائه خدمات آن ها در سال ۱۴۰۲ حداکثر صد و پنجاه برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) قانون مالیات­های مستقیم (مبلغ ۱۸۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال) بوده و فرم مالیات مقطوع برای آن­ها در درگاه خدمات الکترونیک سازمان بارگذاری می‌شود، مشمول مقررات بند (الف) این دستورالعمل بوده و از نگهداری اسناد ومدارک موضوع قانون مالیات­های مستقیم مصوب ۱۳۹۴ و ارائه اظهار نامه مالیاتی برای عملکرد مذکور معاف می­باشند.

تبصره - صاحبان مشاغل زیر مشمول تعیین مالیات مقطوع موضوع بند الف این دستورالعمل نمی باشند و این مودیان در اجرای مقررات ماده (۱۰۰) قانون مذکور مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی (از طریق تایید یا تکمیل اظهارنامه  پیش فرض و تسلیم آن در اجرای بند (ب) این دستورالعمل و یا تسلیم اظهارنامه مالیاتی با تکمیل فرم اظهارنامه مالیاتی حسب مقررات قانونی مربوطه) می باشند.

۱-۱ - مودیانی که میزان فروش کالا و ارائه خدمات آن­ها در سال ۱۴۰۲ بیش از مبلغ ۱۸۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال بوده است.
۱-۲ - در پرونده­ های مشارکت مدنی، چنانچه سهم درآمد یا فروش حداقل یکی از شرکاء، بیش از مبلغ مذکور در بند (۱-۱) باشد و یا مجموع درآمد مشارکت بیش از مبلغ  ۳۶۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال باشد.
۱-۳ - صاحبان مشاغلی که تا پایان خردادماه سال ۱۴۰۳ برای آن­ها فرم موضوع تبصره ماده (۱۰۰) قانون مالیات­های مستقیم در درگاه خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور بارگذاری نشده است.

۲ - سازمان امور مالیاتی کشور با توجه به اطلاعات و سوابق موجود در پایگاه اطلاعاتی سازمان ، مالیات مقطوع مشمولین بند الف این دستورالعمل را تعیین و مراتب را طی فرمی در درگاه خدمات الکترونیکی سازمان به نشانی  https://my.tax.gov.ir  بارگذاری می نماید.

در صورتی­که فروش و درآمد خالص تعیین و اعلام شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور، کمتر از مبلغ فروش و درآمد خالص واقعی مودی باشد، مودی مکلف است میزان فروش واقعی خود را در سامانه درج نماید و مالیات مقطوع نیز در صورتی­که فروش و درآمد خالص ابرازی مودی تا میزان حد نصاب مقرر در جزء های ۱-۱  و ۲-۱ حسب مورد باشد،  بر مبنای فروش ابرازی تعیین خواهد شد.

۳ - مالیات مقطوع تعیین و اعلام شده توسط سازمان امور مالیاتی حسب مقررات تبصره ماده (۱۰۰) قطعی است، در صورتی که مودی نسبت به تسلیم اظهارنامه در موعد مقرر اقدام نماید مالیات متعلقه بر اساس رسیدگی به اظهارنامه تسلیمی تعیین می شود.

۴ چنانچه متعاقبا اسناد و مدارک مثبته­ ای برای مودیانی که مالیات آنها در اجرای بند (الف) این دستورالعمل بصورت مقطوع تعیین گردیده است به دست آید که مؤید فروش و درآمد بیش از فروش یا درآمدی که مبنای محاسبه و تعیین مالیات مقطوع قرار گرفته است، باشد:

۴-۱ - در صورتی­که بیش از حد نصاب های مذکور در جزء‌های (۱-۱) و( ۲-۱) بند (۱) فوق (مبالغ ۱۸۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ یا ۳۶۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال) حسب مورد باشد، مودی مذکور مشمول مفاد تبصره ماده(۱۰۰) قانون مالیات­های مستقیم نبوده و علاوه بر محاسبه و مطالبه مالیات بر اساس مقررات ماده (۹۷) آن قانون، مشمول جرائم متعلقه از جمله جریمه عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی و همچنین عدم امکان استفاده از کلیه معافیت­ها و نرخ صفر، از جمله معافیت موضوع ماده (۱۰۱)  قانون مالیات­های مستقیم خواهد شد.
۴-۲ - در صورتی که کمتر از حد نصاب موضوع بند (1) فوق و مبلغ مابه‌التفاوت نیز بیش از پانزده درصد (۱۵%) باشد، مالیات مابه‌التفاوت با رعایت مقررات مطالبه خواهد شد. مابه‌التفاوت مالیات مطالبه شده در اجرای این بند از دستورالعمل، مشمول جریمه موضوع ماده (۱۹۲)  قانون مالیات‌های مستقیم نخواهد شد.

۵- چنانچه حسب اسناد و مدارک بدست آمده یا بررسی‌های انجام شده مشخص شود موضوع فعالیت ابرازی مودی در سامانه ثبت نام (اینتا کد یک یا چند فعالیت) که مبنای تعیین مالیات مقطوع قرار گرفته است با موضوع فعالیت واقعی مودی در آن سال مغایرت دارد، مالیات مابه‌التفاوت با رعایت نصاب مذکور در جزء (۲-۴) این دستورالعمل قابل مطالبه می‌باشد.

۶ - در صورتی­که مودی متقاضی اعمال مقررات قانونی از جمله مفاد مواد (۱۳۷)، (۱۶۵) و (۱۷۲)  قانون مالیات­های مستقیم در خصوص درآمد عملکرد سال ۱۴۰۲ خود باشد، می­بایست نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی مطابق ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم اقدام نماید.

۷ - میزان مالیات مقطوع پزشکانی که در عملکرد سال ۱۴۰۲ مشمول حکم جزء (۱) بند (ط) تبصره(۶)  قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور بوده­اند، معادل مالیات تعیین شده مطابق این دستورالعمل یا مالیات مکسوره آن­ها، هر کدام که بیشتر باشد، تعیین می­شود.

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
🔹فرماندار مشهد طلافروشی های اعتصابی را پلمب کرد؟/ رئیس اتحادیه طلافروشان: به چه کسی ربط دارد که من چقدر طلا دارم؟/ جنگ دولت و زرگرها روی دور تند افتاد

رئیس اتحادیه طلافروشان مشهد در گفت‎وگو با خراسان دراین باره می گوید:

🔺طلافروشان مشهد اعتصاب نکردند بلکه اعتراض دارند. ما مخالف قانون نیستیم بلکه به بخشی از این مصوبه درباره نحوه اجرایی شدن اعتراض داریم و این کار اعتصاب نیست.

🔺این پلمب ها توسط اتحادیه صورت نگرفته و مستقیماً توسط شخص فرماندار مشهد انجام شده است. ایشان دستور دادند و راه افتاده اند توی خیابان و مستقیماً از روز یک شنبه تعدادی از مغازه ها را پلمب کردند و بنده پادرمیانی کردم و بعد در چهار طبقه تعدادی اخطار گرفتند. بعد هم بعضی طلافروشی ها را پلمب کردند.

🔺طلای بنده سرمایه ریالی بنده است و نقد است و ما انبارگردانی نداریم اصلاً. به چه کسی چه ربطی دارد چه میزان سرمایه شخصی دارم. به کسی ربط ندارد چه میزان طلا گرفته ام و در مغازه ام دارم.

🔺بنده نمی خواهم کسی بداند چه کسی سرمایه اش را در اختیار بنده قرار داده است، این یک قرارداد محرمانه بین بنده و طرف مقابل است... البته اصل حرف ما این است که چرا مغازه های طلافروشی که اعتراض داشتند با دستور فرماندار پلمب شده اند.

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
◾️سازمان امور مالیاتی کشور، شرایط تعلق مالیات درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی ناشی از ساخت و فروش هر نوع ساختمان و تکالیف مودیان مشمول را اعلام کرد.
   
🔹دفتر امور مودیان و خدمات مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور با صدور اطلاعیه ای، شرایط تعلق مالیات درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی ناشی از ساخت و فروش هر نوع ساختمان و تکالیف مودیان مشمول ماده (۷۷) قانون مالیات‌های مستقیم را اعلام کرد.


متن اطلاعیه مذکور به شرح زیر است:

اطلاعیه
قابل توجه مشمولین ماده (۷۷) قانون مالیات‌های مستقیم

درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی ناشی از ساخت و فروش هر نوع ساختمان که پروانه ساختمانی آن‌ها در شهرهای با جمعیت بالاتر از یکصد هزار نفر، از ۱/ ۱/ ۱۳۹۵ و پس از آن صادر شده باشد، به ترتیب زیر مشمول مالیات ساخت و فروش خواهد بود:

۱- آن‌دسته از اشخاص حقیقی که در زمان اولین نقل و انتقال ملک بیش از سه سال از تاریخ صدور گواهی پایان کار ساختمان برای آنها نگذشته باشد و کلیه اشخاص حقوقی فارغ از تاریخ صدور گواهی پایان کار که اقدام به ساخت و فروش ساختمان نموده باشند، مشمول مالیات ساخت و فروش، محسوب می‌شوند.

۲- اولین نقل و انتقال ساختمان‌های مشمول مالیات ساخت و فروش (اعم از عرصه و اعیانی) علاوه بر مالیات نقل و انتقال قطعی موضوع ماده (۵۹) قانون مالیات‌های مستقیم، مشمول مالیات علی‌الحساب به نرخ ۱۰ درصد به مأخذ ارزش معاملاتی ملک مورد انتقال خواهد بود. مالیات قطعی مودیان مشمول این مالیات، پس از رسیدگی طبق مقررات مربوط تعیین می‌شود.

۳- درآمد ناشي از اولین انتقال حق ‌واگذاري محل نيز مشمول ماليات ساخت و فروش است.

۴- نقل و انتقال ساختمان­هاي درحال ساخت و ناتمام، علاوه بر ماليات نقل و انتقال موضوع ماده (۵۹) قانون، با توجه به ميزان پيشرفت عمليات ساختمان و درآمد حاصله در آن مقطع، مشمول ماليات ساخت و فروش و ماليات علي الحساب مربوطه خواهند بود.

۵- اشخاص حقوقی مشمول مالیات ساخت و فروش، بایستی ضمن تنظیم و ارائه دفاتر و اسناد و مدارک مربوطه، نسبت به تهیه و تسلیم اظهارنامه موضوع ماده (۱۱۰) قانون مالیات‌های مستقیم حداکثر تا چهارماه پس از سال مالیاتی و ابراز درآمد حاصله حسب مورد، ذیل «درآمد» یا «سایر درآمدها» اقدام نمایند.

۶- اشخاص حقیقی مشمول مالیات ساخت و فروش بایستی تا آخر خردادماه هر سال حسب مورد فرم موضوع تبصره ماده (۱۰۰) قانون مالیات‌های مستقیم و یا اظهارنامه موضوع ماده (۱۰۰) قانون مذکور را تکمیل و تسلیم نمایند.

۷- مودیان مشمول مالیات ساخت و فروش بایستی ضمن مراجعه به درگاه ملی خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir با انتخاب «اینتاکد» مالیاتی «ساخت و فروش انواع ساختمان‌ها» نسبت به ثبت ‌نام و تشکیل پرونده مالیاتی اقدام نمایند. 

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress 
@taxpress رفع ابهام مالیاتی .pdf
711.1 KB
🔹رای شورای عالی مالیاتی شماره ۹-۲۰۱ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۲۰ شورای عالی مالیاتی،  ابهامات در نحوه اجرای صحیح مقررات تبصره (۱) ماده ۱۴۹ ق.م.م

الف - ابهام :اول مصادیق رعایت استانداردهای حسابداری در موارد عدم شمول مالیات به فرایند تجدید ارزیابی داراییها

ب - ابهام :دوم شمول یا عدم شمول مالیات به برگشت مازاد تجدید ارزیابی
داراییها و انجام ثبت اصلاحی در دفاتر قانونی
🆔 @taxfile

🆔 @taxpress
ماده ۳ قانون تسهیل تکالیف مودیان جهت اجرای قانون [اصلی] پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

متن ماده
🔺تا پایان سال ۱۴۰۳ صورتحساب هایی که در سامانه مودبان صادر نشده است، قابل قبول می باشد.

🔺در این مدت سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است با استفاده از اطلاعات موجود در سامانه مودیان در پایان هر دوره. نسبت به تهیه اظهارنامه برای کلیه مودیان اقدام کند.

🔺مودی یک ماه پس از پایان هر دوره فرصت دارد تا با ثبت خریدها و فروش هایی که صورتحساب های آن ها در سامانهومودیان صادر نشده است، اظهارنامه ارسال شده توسط سارمان را تکمیل و از طریق سامانه مودیان به سارمان مسترد نماید.

🔺صورتحساب های الکترونیکی با رعایت ماده ۹ قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان مورد تایید بوده و قابل رسیدگی نمی باشد.

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
🔹برخی احکام مالیاتی

🔺بخشنامه ۷۱۹۹۶ مورخ ۲۱/ ۱۲/ ۱۳۷۴
هزینه های قابل قبول مالیاتی که با توجه به دلایل و مدارک مثبت در زکسال مالیاتی تحقق بافته. اهم از ابنکه در سال مزبور پرداخت شده يا مودی متعهد به پرداخت آن باشد، بابد جزء هزینه های قابل قبول همان سال پذیرفته شود.

🔺بخشنامه ۹۶ مورخ ۱۳/ ۶/ ۱۳۹۷
وجوهی که بابت توقف اضافی بیش از دوره معین و مشخص در قرارداد برای بارگیری با تخلیه کشتی، هواپیما، کانتینر، واگن راه آهن و وسایل نقلیه جاده ای و تحت عنوان خسارت معطلی ( دموراژ ) به مالکان آنها پرداخت می گردد هزینه قابل قبول مالیاتی است . بدیهی است وجوه مذکور جزو درآمد دریافت کننده محسوب خواهد شد.

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
🔹بخشنامه شماره ۳/ ۱۴۰۳/ ۲۰۰ مورخ ۱۶/ ۲/ ۱۴۰۳ رئیس کل سازمان امور مالیاتی؛

🔺ابلاغ احکام مالیاتی قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی ( کولبری و ملوانی ) و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان

🆔 @taxpress
◾️حدود ۵۷ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی وصول شده است

🔹سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد: در فروردین ماه سال‏جاری، حدود ۵۷ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی وصول شده است.
   
🔺به گزارش رسانه مالیاتی ایران، بر اساس آمار و اطلاعات سازمان امور مالیاتی کشور، در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۵۶ هزار و ۷۱۹ میلیارد تومان درآمد مالیاتی وصول شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل (حدود ۴۳ هزار میلیارد تومان) رشد ۳۰ درصدی را نشان می دهد.

🔺بنابر این گزارش، از مجموع درآمدهای مالیاتی یک‏ماهه سال‌‏جاری، ۳۱ هزار و ۹۳۲ میلیارد تومان (معادل ۵۶ درصد) از محل مالیات‌‏های مستقیم شامل مالیات بر اشخاص حقوقی با ۱۸ هزار و ۷۷۳ میلیارد تومان، مالیات بر درآمدها با ۱۱ هزار و ۸۷۴ میلیارد تومان و مالیات بر ثروت با یک هزار و ۲۸۴ میلیارد تومان می باشد.

🔺همچنین بیش از ۲۴ هزار و ۷۸۷ میلیارد تومان (معادل ۴۴ درصد) از محل مالیات بر کالاها و خدمات وصول گردیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۲ درصدی را نشان می‌دهد.

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
2024/05/20 08:54:38
Back to Top
HTML Embed Code: