Telegram Web Link
🔹ابلاغیه مورخ ۷/ ۳/ ۱۴۰۴ دفتر حسابرسی مالیاتی عنوان ادارات کل امور مالیاتی در خصوص

🔺اطلاع رسانی کسب و کارهای جدید و بهینه سازی شده در نسخه جدید سامانه مودیان

🆔 @taxpress
🔹بازدید جعفر احسانی مهر"مدیرکل امورمالیاتی هرمزگان" از شرکت خط نقره ای قشم و شرکت تایدواتر از شرکتهای زیان دیده در حادثه اسکله شهید رجایی بندرعباس

🔺مدیر کل امورمالیاتی هرمزگان در بازدید از شرکت خط نقره ای قشم و شرکت تایدواتر؛ خسارات وارده را جهت حل چالش ها و مشکلات مالیاتی این شرکت های آسیب دیده از نزدیک مورد بررسی قرار داد.

🔺 به گزارش روابط عمومی اداره کل امورمالیاتی هرمزگان، جعفر احسانی مهر در بازدید از شرکتهای خط نقره ای قشم و تایدواتر ضمن اظهار امیدواری جهت رفع مسائل و مشکلات مالیاتی واحدهای تولیدی و اقتصادی زیان دیده گفت:
یکی از رسالتهای مهم سازمان امور مالیاتی کشور حمایت همه جانبه از فعالیتهای اقتصادی و تولیدی است و با توجه به حادثه دلخراش اردیبهشت ماه سال جاری، در اجرای مقررات ماده (۱۶۵) قانون مالیات‌های مستقیم و آیین‌نامه اجرایی آن، کلیه خسارات وارده به فعالان اقتصادی که توسط سایر مراجع از جمله شرکت‌های بیمه جبران نمی‌شود، قابل کسر از درآمد مشمول مالیات سال ۱۴۰۴ و سال‌های بعد مؤدیان مذکور خواهد بود.
🆔 @taxpress
👍2👎1
🔹بخشنامه مالیاتی شماره ۱۰/ ۱۴۰۳/ ۲۰۰ مورخ ۵/ ۶/ ۱۴۰۳

🔺نحوه اجرای مقررات تبصره ۱ ماده ۱۴۶ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم در خصوص مودیانی که حسب مورد دفاتر و یا اسناد و مدارک خود را در مهلت مقرر قانونی ارائه ننموده اند

🆔 @taxpress
🔹الزام اشخاص حقوقی به ارسال لوایح دیوان عدالت اداری از طریق سامانه سخا

دیوان عدالت اداری:
🔺تمام اشخاص حقوقی (اعم از دولتی، نهاد عمومی غیردولتی و خصوص) موظفند از تاریخ ۱۴۰۴/۰۴/۰۱ در ارسال لوایح صرفاً از بستر سخا (خودکاربری حقوقی/ دفاتر خدمات الکترونیک قضایی) اقدام به ارسال اوراق قضایی کنند.

🔺در همین راستا تمامی اشخاص حقیقی ذی‌سمت پرونده موظفند از تاریخ ۱۴۰۴/۰۶/۰۱ صرفاً از بستر سخا اقدام به ارسال اوراق نمایند.
🆔 @taxpress
👍سهم ۱۶ درصدی دولت از درآمد خودرو در ایران

🔺بررسی‌ها نشان می‌دهد دولت به‌طور متوسط حدود ۱۶ تا ۱۸ درصد از قیمت نهایی خودروهای داخلی را به‌صورت مالیات‌ها و عوارض دریافت می‌کند. این رقم برای خودروهای وارداتی گاه تا ۱۰۰ درصد افزایش می‌یابد.
🔺به‌طور مثال، قیمت کارخانه‌ای خودروهایی مانند سورن و آریسان به‌ترتیب ۶۲۶ و ۵۸۲ میلیون تومان است که سهم دولت از این مبلغ حدود ۱۰۰ میلیون تومان است.
🔺این درآمد شامل مالیات بر ارزش افزوده، عوارض اسقاط فرسوده، مالیات شماره‌گذاری و بیمه شخص ثالث می‌شود.
🔺علاوه بر این، تعرفه واردات خودرو در بودجه سال ۱۴۰۴ به ۱۰۰ درصد افزایش یافته و پیش‌بینی می‌شود دولت از این محل بیش از ۱۱۴ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کند.
🔺مجموع درآمد دولت از بازار خودروهای داخلی و وارداتی در سال جاری بالغ بر ۲۱۴ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود./فرهیختگان
🆔 @taxpress
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👎12👍2
◾️بخشنامه مالیاتی
▪️شماره ۳۹۹۸۹ مورخ ۵/ ۶/ ۱۴۰۳


🔹در خصوص نحوه رسیدگی به اعتراض مؤدیان مالیاتی نسبت به برگ تشخیص های مالیات صادره در راستای اظهارنامه های برآوردی تولیدی برای عملکرد سال ۱۳۹۸ و سال های بعد، در اجرای قسمت اخیر ماده (۹۷) قانون مالیاتهای مستقیم، که به هر دلیل موفق به ارائه اظهارنامه مالیاتی مطابق مقررات در مهلت قانونی مصرح در ماده موصوف نشده اند:

🔺۱- چنانچه برگ تشخیص مالیات ناشی از اظهارنامه برآوردی تولیدی حسب مقررات تبصره (۱) و قسمت اخیر تبصره (۲) ماده (۲۰۳) و ماده (۲۰۸) قانون مالیاتهای مستقیم ابلاغ (ابلاغ قانونی) شده و مؤدی به شرح مقررات ماده (۲۳۸) قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحی ۲/ ۳/ ۱۴۰۰ نسبت به ثبت اعتراض اقدام ننموده باشد، با اتخاذ ملاک از مقررات قسمت اخیر تبصره ماده (۲۳۹) قانون فوق الذکر، مراتب در حکم اعتراض به برگ تشخیص مالیات شناخته می شود و پرونده امر می بایست برای رسیدگی فارغ از تسلیم یا عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی در اجرای مقررات ماده (۹۷) قانون، به هیأت حل اختلاف مالیاتی ارجاع شود.

🔺۲- چنانچه برگ تشخیص مالیات ناشی از اظهارنامه برآوردی تولیدی حسب مقررات به مؤدی ابلاغ و وی نسبت به آن معترض باشد، مؤدی می بایست ظرف مدت سی روز از تاریخ ابلاغ برگ تشخیص مالیات، نسبت به ارائه اظهارنامه مالیاتی مطابق مقررات اقدام نماید تا اعتراض وی در اجرایی مقررات ماده (۲۳۸) رسیدگی مجدد و یا حسب مقررات فصل سوم باب پنجم قانون مالیاتهای مستقیم قابل طرح در مراجع دادرسی مالیاتی باشد.

🔺۳- در مواردی که در برگ تشخیص مالیات صادره نحوه تعیین مالیات از طریق تولید اظهارنامه برآوردی در اجرای مقررات ماده (۹۷) قانون مالیاتهای مستقیم صراحتاً قید نشده باشد و یا در موارد اعتراض سیستمی امکان تسلیم اظهارنامه مالیاتی فراهم نشده باشد، فارغ از تسلیم یا عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی، اعتراض مؤدی برابر قانون قابل رسیدگی خواهد بود.

🔺۴- با توجه به اینکه مؤدیان بابت فعالیت های خود ملزم به تسلیم اظهارنامه مالیاتی می باشند، لذا در مواردی که مؤدی غیر فعال باشد، رسیدگی به اعتراض وی از حیث غیرفعال بودن، مشروط به تسلیم اظهارنامه مالیاتی نمی باشد.

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
تکس پرس | تازه های مالیاتی
مهلت مقرر قانونی برای تسلیم اظهارنامه مالیات بر درآمد عملکرد سال ۱۴۰۳ صاحبان مشاغل، پایان خرداد ماه ۱۴۰۴ می باشد 🟣در حالی که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، پیشنهاد دولت، تمدید مهلت تسلیم اظهارنامه عملکرد سال ۱۴۰۳ صاحبان مشاغل، تا پایان مرداد ماه ۱۴۰۴ درخواست شده…
👍 تکس پرس / آیا مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال ۱۴۰۳ تمدید خواهد شد؟

🔴در حالی که فقط ۲۲ روز تا پایان خرداد ماه و مهلت مقرر قانونی جهت تعیین تکلیف مالیاتی عملکرد سال ۱۴۰۳ صاحبان مشاغل فرصت داریم  خبری از نحوه تسلیم اظهارنامه مالیاتی و تکالیف مرتبط از جمله تسلیم فرم مالیات مقطوع نیست و اطلاعیه یا گزارشی هم از ناحیه سازمان امور مالیاتی منتشر نشده است.

🔴پس از عدم تصویب پیشنهاد دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ مبنی بر تمدید یک و نیم ماهه مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال ۱۴۰۳ صاحبان مشاغل ( از ۳۱ خرداد ماه به ۱۵ مرداد ماه )، تا امروز ۸ خرداد، هیچگونه اقدامی از ناحیه سازمان امور مالیاتی مبنی بر بارگذاری نرم افزار اظهارنامه مالیاتی و یا فرم مالیات مقطوع و یا همچون سال گذشته اظهارنامه پیش فرض صورت نگرفته است.

به نظر می‌رسد بی خیالی سازمان امور مالیاتی با توجه به مهلت باقیمانده و محدودیت زمانی تا پایان خرداد ماه، بی مورد نباشد و برنامه هایی جهت درخواست و موافقت مهلت تسلیم اظهارنامه از مراجع ذیربط داشته باشند.

🔵در هر صورت منتظر باشیم و آماده

💢 ادمین | @taxpress
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👎25👍10
🔹ابلاغیه مورخ ۸/ ۳/ ۱۴۰۴ دفتر حقوقی ... سازمان امور مالیاتی

🔺ارسال دادنامه مورخ ۳۱/ ۱/ ۱۴۰۴ هیات تخصصی دیوان عدالت اداری با موضوع شمول مالیات بر درآمد حاصل از صادرات مواد خام و نیمه خام. در تمان نقاط کشور در سال ۱۴۰۰

https://www.tg-me.com/taxpress/45723

🆔 @taxpress
تکس پرس | تازه های مالیاتی
🔹نامه مورخ ۶/ ۳/ ۱۴۰۴ رییس کل. سارمان امور مالیاتی عنوان ... در خصوص 🔺موضوع : چگونگی اعمال معافیت موضوع ماده ۱۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰ در رابطه با مناطق آزاد تجاری-صنعتی 🆔 @taxpress
🔹منطقه آزاد کیش با وجود دارا بودن شروط قانونی، تاکنون از معافیت مالیاتی مقرر برخوردار نشده است و پیگیری‌ برای احقاق حق قانونی کیش، ادامه دارد.

👈طهمورث قاسمی، با انتقاد از عملکرد سازمان امور مالیاتی در اجرای ماده ۱۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده، گفت: براساس قانون مالیات بر ارزش افزوده و مصوب سال ۱۴۰۰، مناطق آزاد تجاری و صنعتی برای بهره‌مندی از معافیت مالیاتی باید خارج از نقاط جمعیتی، تراز تجاری مثبت و داشتن حدود و ثغور مشخص و محصور باشند.

◾️مشاور کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با اشاره به روند بررسی و تفسیر این ماده قانونی در جلسات متعدد کمیسیون اقتصادی مجلس گفت:

🔺هدف قانون‌گذار، حذف معافیت از مناطق آزاد فعال نیست، بلکه ایجاد چارچوبی برای توسعه هدفمند بوده و براساس آن، جلساتی با حضور وزیر اقتصاد، دبیر شورایعالی مناطق آزاد و سایر مقامات مسئول برگزار و اجماع بر آن بود که منطقه آزاد کیش مشمول معافیت است.

🔺کیش پیش از تبدیل به منطقه آزاد، فاقد بافت جمعیتی به معنای رایج آن بوده است و بعد از تبدیل شدن به منطقه آزاد، شکل‌گیری جمعیت به دلیل ماهیت اقتصادی منطقه امری طبیعی و اجتناب‌ناپذیر است و وجود اصناف، واحد‌های خدماتی و فعالان اقتصادی لازمه حیات هر منطقه آزاد است و نباید مانع بهره‌مندی آن از معافیت‌ها تلقی شود.

🔺بر اساس مستندات رسمی، کیش محصور، تراز تجاری آن مثبت و جمعیت آن به علت فعالیت منطقه آزاد شکل گرفته است و با توجه به همین دلایل، کمیسیون اقتصادی مجلس در نامه‌ای رسمی به دولت، خواستار قرار گرفتن منطقه آزاد کیش در فهرست مناطق معاف از مالیات بر ارزش افزوده شد.

🔺سازمان امور مالیاتی عملاً هیچ یک از مناطق آزاد کشور را مشمول ماده ۱۰ ندانسته است و در خصوص کیش هم استناد نادرستی به نامه‌ای از استاندار هرمزگان در سال ۱۴۰۳ کرده و در آن نامه عنوان شده تمامی فعالیت‌های صادراتی کیش از اسکله و فرودگاه در نقاط دارای جمعیت فعالیت می کند و این نامه استناد آنها برای رد معافیت منطقه آزاد کیش است.

https://www.tg-me.com/taxpress/46906

🔺اگر واقعاً ابهامی در قانون وجود داشت، راهکار قانونی آن استعلام رسمی از معاونت حقوقی مجلس یا دولت بود، نه اینکه با یک مکاتبه اداری قانون را تغییر دهند و در این زمینه می‌توان از مجلس درخواست استفساریه رسمی کرد.

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👎7
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تکس پرس | تازه های مالیاتی
◾️چک الکترونیک 🔹چک الکترونیک نوع جدیدی از چک است که سرعت، دقت و امنیت بیشتری در عملکرد و نقد شوندگی نسبت به چک‌های کاغذی دارد و تمام قوانین چک کاغذی برای آن قابل اجراست و با یک امضای الکترونیکی اعتبار پیدا می‌‌کند. 🔺عضویت در همراه بانک، نصب و فعالسازی برنامه…
🔹چک الکترونیک

🔺۲۱ آبان سال ۱۴۰۱ بود که از چک الکترونیکی سه بانک در بانک مرکزی رونمایی شد اکنون بنابر جدیدترین آمار‌های اعلامی ۱۵ بانک صادرات، تجارت، پارسیان، رفاه، کشاورزی، پاسارگاد، رسالت، ملت، گردشگری، توسعه صادرات، توسعه تعاون، ملی، سینا، شهر و اقتصادنوین این خدمت را ارائه می‌کنند و تاکنون بیش از ۳۹۱ هزار فقره چک دیجیتال صادر شده است که کمتر از یک درصد آنها برگشت خورده و ۸۵ درصد این چک‌ها تاکنون نقد شده است و همچنین مابقی این چک‌ها نیز در دست اشخاص در حال تبادل است.

🔺زیرساخت ­های فنی چک الکترونیک در همه ۳۰ بانک کشور به طور کامل فراهم شده است. به این معنا که همه بانک­‌ها، چک الکترونیک سایر بانک‌ها را می­ پذیرند و نقد می ­کنند.

🔺بانک‌ها می‌توانند برای اشخاص حقوقی، حقیقی و دارندگان حساب مشترک دسته چک دیجیتال صادر کنند. هم اکنون همه بانک‌ها امکان پذیرش و پردازش چک دیجیتال به صورت بین بانکی در سامانه چکاوک را دارند.

🔺استفاده از چک الکترونیکی سرعت و سهولت بیشتری نسبت به چک کاغذی دارد. این نوع پرداخت الکترونیکی به صورت آنی و بدون نیاز به حضور فیزیکی در محل پرداخت خواهد بود همچنین با استفاده از چک الکترونیکی، خطرات مرتبط با چک کاغذی مانند گم شدن، دزدی، یا تقلب کاهش می‌یابد و امنیت تراکنش‌ها افزایش می‌یابد.

🔺استفاده از چک الکترونیکی می‌تواند هزینه‌های مرتبط با چک کاغذی مانند هزینه چاپ، پست‌کردن و پردازش را کاهش دهد و با توجه به پیشرفت فناوری، چک الکترونیکی به راحتی با سیستم‌های مالی و بانکی مختلف سازگار است و حتی امکان انجام تراکنش‌های بین‌المللی را فراهم می‌کند.

🔺استفاده از چک الکترونیکی می‌تواند به افزایش اعتبار و اعتماد مشتریان نسبت به تجار کمک کند، زیرا این نوع پرداخت الکترونیکی بهبود امنیت و سرعت تراکنش‌ها را فراهم می‌کند علاوه بر این تراکنش‌های انجام شده با چک الکترونیکی قابل ردیابی و ثبت است که این امر می‌تواند به مدیریت مالی بهتر و دقیق‌تر تجار کمک کند.

🔺چک الکترونیکی آخرین حلقه نهایی جهت تکمیل شدن فرآیند‌های مربوط به چک است که در قانون پیش بینی شده است به عبارتی چک الکترونیکی ابزاری جدید است اگر در ابتدای کار خیلی از بانک‌ها آن را ارائه نکنند در واقع سرعت حرکت آن کاسته می‌شود و اساسا به شکل صحیحی پا نمی‌گیرد. بنابر این ارائه خدمت چک الکترونیکی توسط بانک برای شکل گیری و پا گیری آن بسیار ضرورت دارد و باید به این فرآیند سرعت بخشید.

🔺در نهایت بر اساس ماده الحاقی ۵، برنامه هفتم بانک مرکزی مکلف است به گونه‌ای برنامه‌ریزی داشته باشد که تا پایان سال سوم برنامه، چک‌های کاغذی از نظام بانکی حذف شود موضوع که مسئولان بانک مرکزی هم با تاکید بر آن اعلام کرده‌اند چک کاغذی از شبکه بانکی تا ۳ سال آینده حذف و با چک الکترونیکی جایگزین می‌شود.

💢 تکس پرس | @taxpress
👍8👎3
🔹اطلاعیه سازمان امور مالیاتی

🔺ارتقای سامانه مودیان برای تسهیل انجام تکالیف کسب و کارهای مشمول با قابلیت جدید

🆔 @taxpress
👎15👍4
◾️وظیفه هیات های حل اختلاف مالیاتی در اجرای مقررات ماده (۱۶۱) قانون مالیات های مستقیم

🔹بخشنامه شماره ۵۱۵۴۷ مورخ ۱۸/ ۸/ ۱۴۰۱ 
 
🔺همان­ گونه که مطلع می­ باشید، قانونگذار به موجب ماده (۱۶۱) قانون مالیات­های مستقیم مصوب اسفندماه ۱۳۶۶ و اصلاحات و الحاقات بعدی،
https://www.tg-me.com/taxpress/27088

در مواردی که مالیات مودی هنوز قطعی نشده یا مراحل اجرایی آن طی نشده است و بیم تفریط مال یا اموال از طرف مودی به قصد فرار از پرداخت مالیات می­رود، به ادارات امور مالیاتی اجازه داده است تا با ارائه دلایل کافی از هیات حل اختلاف مالیاتی قرار تامین مالیات را درخواست نمایند. در صورتی که هیات حل اختلاف مالیاتی صدور قرار را لازم تشخیص دهد، ضمن تعیین مبلغ، قرار مقتضی را صادر خواهد نمود.

🔺نظر به این­که امکان دستیابی اداره امور مالیاتی به ادله و مستندات جدید که دلالت بر تفریط اموال از طرف مودی به قصد فرار از پرداخت مالیات باشد، مقید به زمان خاص و محدودی نبوده و مستمرا تا زمان قطعی شدن بدهی مالیاتی مودی می­تواند محقق شود و از طرفی در متن ماده مذکور نیز هیچ­گونه محدودیتی برای ارائه درخواست­ های مکرر نسبت به یک مودی و برای یک عملکرد/دوره ذکر نشده است، لذا یادآور می ­شود هیات­های حل اختلاف مالیاتی موظف خواهند بود در اجرای مقررات ماده (۱۶۱) قانون مالیات­های مستقیم به درخواست­ های متعدد و حتی تکراری واصله از ادارات امور مالیاتی برای صدور قرار تامین نسبت به یک مودی و برای یک عملکرد/دوره مشخص مشروط به ارائه ادله جدید، رسیدگی و حسب مورد قرار مقتضی را صادر نمایند. 

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress 
👎2
🔹ابطال نامه محدود شدن سقف کارت به کارت ماهانه به حداکثر ۲۰۰ تراکنش واریزی

👈دادنامه شماره: ۱۴۰۴۳۱۳۹۰۰۰۰۱۵۶۹۰۶ تاریخ: ۱۴۰۴/۱/۲۶

🔺موضوع شکایت و خواسته: ابطال نامه شماره ۰۲/۱۵۰۲/۰۱/۶۵ مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۲ معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی و رییس مرکز اطلاعات مالی؛ دبیر شورای عالی مقابله و پیشگیری از جرایم پولشویی و تأمین مالی تروریسم

رای هیات عمومی:

اولاً براساس قانون مبارزه با پولشویی، اشخاص مشمول این قانون مکلّف به اجرای مقررات و برنامه‌های داخلی مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم شده و نظارت بر موارد یادشده و اصلاح و بر طرف نمودن هرگونه انحراف را برعهده دارند.

ثانیاً در تبصره ۳ ماده ۸ آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۴ قانون مذکور مقرر شده است در صورتی که مرکز، خطر (ریسک) خدمت یا معامله‌ای را بیش از سطح قابل قبول تشخیص دهد اشخاص مشمول مکلّفند از ارایه آن خودداری کنند و این تبصره به عنوان مبنای اختیار مرجع وضع‌کننده مصوبه مورد اعتراض برای وضع آن اعلام شده و این در حالی است که در ماده ۷ مکرر الحاقی مصوب سال ۱۳۹۷ به قانون مبارزه با پولشویی «مرکز اطلاعات مالی» با ساختار و ترکیب مندرج در تبصره ۲ ماده و با ذکر وظایف قانونی تعریف شده و حداکثر وظیفه این مرکز جمع آوری اطلاعات و ارایه به قوه قضاییه است که در بند (ت) ماده ۷ مذکور به صراحت بیان شده و اصولاً اختیاری به مرکز اطلاعات مالی جهت این که بدون دستور یا تصمیمات قضایی ایجاد محدودیت نماید، در مفاد قانون بیان نشده است.

ثالثاً با وصف این که قانون به نحو صریح وظایف و اختیارات مرکز مالی را بیان نموده است، مقرره مورد شکایت که براساس آن برای اشخاص حقیقی فاقد پرونده مالیاتی رأساً بر فرض وجود ۲۰۰ تراکنش در ماه یا مجموع تراکنش بیش از مبلغ ده میلیارد ریال در ماه ایجاد محدودیت شده و ارایه خدمات کارت به کارت آنها ممنوع اعلام گردیده است، خارج از حدود اختیار بوده و مستند به بند ۱ ماده ۱۲ و ماده ۸۸ قانون دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ ابطال می‌شود.

لینک های مرتبط👇
https://www.tg-me.com/taxpress/39628
https://www.tg-me.com/taxpress/40208

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍11
🔹دستورالعمل مورخ ۱۶/ ۸/ ۱۴۰۳ رئیس کل سازمان امور مالیاتی درخصوص

👈چگونگی حسابرسی اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده موضوع ماده ۳ قانون تسهیل تکالیف مودیان جهت اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان بابت دوره مالیاتی چهارم سال ۱۴۰۲ و دوره های بعد مودیان منتخب و سایر مودیان

🔺۱ . حسابرسی تمامی اقلام اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده و کلیه فعالیت های مودیان انتخاب شده در اجرای تبصره ماده (۱۴) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰، اعم از صورت حساب های الکترونیکی فروش و خرید در سامانه مودیان و یا خارج از سامانه مذکور با رعایت مقررات امکان پذیر می باشد.

چنانچه متعاقبا برای این مودیان به موجب اسناد و مدارک بدست آمده یا اطلاعات استخراج شده از پایگاه های اطلاعاتی سازمان متبوع، کم ابرازی فروش یا بیش ابرازی اعتبار مودی احراز شود، مدارک مذکور قابل رسیدگی بوده و مالیات و عوارض ارزش افزوده و جرائم متعلقه وفق قانون مالیات بر ارزش افزوده و مقررات مربوط مطالبه خواهد شد.

مالیات و عوارض خرید معاملات نسیه که بر اساس صورتحساب های الکترونیکی صادره در سامانه مودیان به تأیید طرفین رسیده است، در دوره مالیاتی ثبت پرداخت، به عنوان اعتبار مالیاتی مودی محسوب و وفق مقررات موضوعه از جمله مفاد تبصره های ماده (۸) قانون مالیات بر ارزش افزوده قابل کسر، تهاتر یا استرداد حسب مورد می باشد.

💢 تکس پرس | @taxpress
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹دستورالعمل مورخ ۱۶/ ۸/ ۱۴۰۳ رئیس کل سازمان امور مالیاتی درخصوص

👈چگونگی حسابرسی اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده موضوع ماده ۳ قانون تسهیل تکالیف مودیان جهت اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان بابت دوره مالیاتی چهارم سال ۱۴۰۲ و دوره های بعد مودیان منتخب و سایر مودیان

🔺۴ . حسابرسی اطلاعات مالی واصله از طریق درگاه های بانکی و دستگاه های کارتخوان/pos مندرج در اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده با رعایت موارد ذیل انجام پذیرد:

▪️الف) مأموران مالیاتی می بایست در خصوص مودیانی که عموما جمع مبالغ واریزی به دستگاه کارت خوان و یا درگاه پرداخت اینترنتی، جزء درآمد آن ها قلمداد نمی شود (مانند مشاوران املاک و نمایشگاه داران اتومبیل) و مبالغ مذکور را در ستون خارج از سامانه کسر نموده باشند، با بررسی اسناد و مدارک مثبته و با استفاده از سایر روش های حسابرسی نسبت به بررسی تعدیل ارقام مزبور توسط مودی اقدام نمایند. چنانچه عدد مکسوره منطبق بر واقع نباشد، مالیات و جرائم متعلقه مربوط به ما به التفاوت فروش کالا و خدمات مشمول، مطالبه شود.

▪️ب) چنانچه مودی فروش توأمان کالا و خدمت معاف/مشمول و یا مشمول با نرخ های متفاوت داشته باشد و نسبت به کاهش خالص فروش کالاها و خدمات مشمول متکی به دستگاه کارتخوان و یا درگاه پرداخت اینترنتی اقدام نموده باشد (مانند عمده فروشان مواد غذایی، رستوران ها، طلافروشان) و مبالغ مکسوره را به سایر ردیف های فروش کالا و خدمت با نرخ های متفاوت منتقل کرده باشد، وفق بند الف اقدام شود.

▪️ج) چنانچه مودی نسبت به وصول مبلغ صورتحساب فروش نوع (۱) یا (۲) از طریق دستگاه های کارتخوان بانکی یا درگاه پرداخت اینترنتی اقدام نماید، به منظور جلوگیری از مطالبه مالیات بر ارزش افزوده مضاعف ناشی از همپوشانی اطلاعات بارگذاری­شده، موضوع مورد رسیدگی واقع شود.

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍2
سال ۱۴۰۳ به پایان رسید و معافیت های زیر برای سال مذکور برای برخی اشخاص مهم و قابل توجه خواهد بود

🔺برای صاحبان املاک اجاری موضوع ماده ۵۷ قانون مالیات های مستقیم ۷۵ میلیون تومان و

🔺برای صاحبان مشاغل موضوع ماده ۱۰۱ قانون مالیات های مستقیم ، ۱۰۰ میلیون تومان و

🔺برای صاحبان مشاغلی که از پایانه فروشگاهی موضوع ماده ۱ قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان با امکان درج مشخصات کالا و هویت خریدار استفاده کنند معافیت مالیاتی ماده ۱۰۱ ق.م.م ، ۱۴۴ میلیون تومان و

🔺برای اشخاص مشمول بند ل ماده ۱۳۹ قانون مالیات های مستقیم ، تا میزان ۴ برابر معافيت ماده ۸۴ قانون مذکور [ ۵۷۶ میلیون تومان ]

✍️ایام تکمیل و تسلیم اظهارنامه مالیاتی نزدیک است و چگونگی اعمال این معافبت ها برای اشخاص حقیقی مهم و قابل توجه خواهد بود.

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
تکس پرس | تازه های مالیاتی
🔹اظهارنظر مورخ ۸/ ۵/ ۱۴۰۱ مدیرکل دفتر فنی و مدیریت ریسک مالیاتی سازمان امور مالیاتی در خصوص، 🔺شمول  یا عدم شمول مالیات بر ارزش افزوده فعالان اقتصادی شاغل در رسته آبشده فروشی طلا با شخصیت حقیقی 🆔 @taxpress
🔹مالیات ۱۰ درصدی برای طلای آب شده

رئیس اتحادیه طلا و جواهر و اتاق اصناف همدان خبر داد:
🔺بر اساس اعلام سازمان امور مالیاتی ، سود طلای آب شده هم مشمول ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده است، که بسیاری از همکاران این مسئله را رعایت نمی کنند و این موضوع برای صنف مشکل ساز خواهد شد.

💢 تکس پرس | @taxpress
👎13👍9
🌐 چند خبر کوتاه مالیاتی

🔺بر اساس اعلام سخنگوی سازمان مالیاتی، اگر مؤدیان اظهارنامه ارائه ندهند، سازمان با استفاده از داده‌های موجود از جمله تراکنش‌های بانکی، اطلاعات دارایی و الگوهای درآمدی، مالیات آن‌ها را به‌صورت خودکار محاسبه و ابلاغ می‌کند/ اقتصاد معاصر

🔺سهم شهرداری‌ها، فرمانداری و دهیاری‌های شهرستان زرند از محل مالیات بر ارزش افزوده در فروردین ماه ۱۴۰۴، بنا به گزارش اداره امور مالیاتی این شهرستان، بیش از ۵۸ میلیارد تومان بوده است/صدای زرند

🔺مستوفی، رئیس مرکز مبارزه با پولشویی: در راستای مبارزه با پولشویی و مطابق بررسی گزارش‌های موارد مشکوک، اطلاعات ۱۶۸ مؤدی در دو ماهه ابتدایی سال جاری به مرکز اطلاعات مالی ارسال شد/ تسنیم
🆔 @taxpress
👎5👍4
2025/07/14 16:07:49
Back to Top
HTML Embed Code: