Telegram Web Link
🔹از مردادماه ۱۴۰۴، سازمان ثبت احوال به‌طور رسمي مرجع صدور گواهي انحصار وراثت خواهد شد.

🔺تصویب آیین نامه "صدور گواهی انحصار وراثت توسط سازمان ثبت احوال کشور"

👈تصویب‌نامه جلسه مورخ ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ هیئت وزیران در خصوص «آیین‌نامه اجرایی بند ث ماده ۱۱۳ قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران» با موضوع صدور گواهی انحصار وراثت توسط سازمان ثبت احوال کشور، به شماره ۲۰۷۶۷۸ در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ توسط معاون اول رئیس‌جمهور ابلاغ شد.

🔺بر اساس این آیین‌نامه، از این پس گواهی انحصار وراثت به صورت سیستمی و بدون نیاز به درخواست ذینفعان، ظرف مدت ۲۰ روز صادر و ابلاغ خواهد شد.

🔺این سیستم با قابلیت تشخیص طبقات و درجات وراث، میزان سهم‌الارث هر فرد را با در نظر گرفتن حجب، موانع ارث و وجود وصیت‌نامه رسمی محاسبه می‌کند.

🔺همچنین، افراد می‌توانند ظرف مدت ۱۰ روز از تاریخ ابلاغ، نسبت به گواهی صادرشده اعتراض خود را ثبت کنند. این اقدام در راستای تسهیل فرآیندهای اداری و افزایش دقت و سرعت در رسیدگی به امور وراثت انجام شده است.

💢 تکس پرس | @taxpress
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍19👎1
🔹نرخ های مربوط به مالیات بر درآمد حقوق در سال ۱۴۰۴
🆔 @taxpress
👍4👎2
🔰 قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰

◾️فصل دوم‌- مأخذ، نرخ و نحوه محاسبه

🔹ماده ۵‌- مأخذ محاسبه مالیات و عوارض فروش کالاها و خدمات، در مورد مؤدیان عضو سامانه مؤدیان، ارزش فروش مندرج در صورتحساب الکترونیکی است که توسط آنان در سامانه مزبور ثبت شده است.

🔺تبصره ۱- مأخذ محاسبه مالیات و عوارض فروش کالاها و خدمات در مورد مؤدیانی که عضو سامانه مؤدیان نیستند و نیز مؤدیان متخلف موضوع ماده ‌(۹) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، ارزش روز کالا یا خدمت در زمان تعلق می‌باشد که توسط سازمان بر اساس اطلاعات موجود در سامانه مؤدیان، استعلام از مراجع ذی‌صلاح یا تعیین کارشناس یا هیأت کارشناسی مشخص می‌شود. همچنین سازمان می‌تواند برای تعیین مأخذ مشمول مالیات مؤدیان مزبور، از دفاتر، اسناد و مدارک (اعم از ‏الکترونیکی یا غیرالکترونیکی) آنها استفاده نماید. مؤدی مکلف است دفاتر، اسناد و مدارک مذکور را در صورت درخواست مأموران مالیاتی، کارشناس یا هیأت کارشناسی به آنان ارائه کند.

🔺تبصره ۲- موارد زیر جزء مأخذ محاسبه مالیات و عوارض نمی‌باشد:‏

الف‌- انواع تخفیفات اعطائی؛
ب‌- مالیات و عوارض موضوع این قانون که قبلاً توسط عرضه‌کننده کالا یا ارائه‌دهنده خدمت ‏پرداخت شده است؛
پ‌- سایر مالیات‌های غیرمستقیم و عوارضی که به موجب قوانین موضوعه هنگام عرضه کالا ‏یا ارائه خدمت به آن تعلق گرفته است؛
ت‌- وجوهی که به موجب سایر قوانین وصول می‌شود و به حساب درآمد عمومی یا به حساب درآمد شهرداری‌ها واریز می‌گردد؛
ث‌- کمک‌های پرداختی شهرداری‌ها و دهیاری‌ها به سازمان‌های غیرانتفاعی وابسته به خود طبق قوانین ‏و مقررات موضوعه، مشروط به آنکه مالیات متعلقه به عنوان بخشی از آن احتساب نشده ‏باشد؛
ج‌- یارانه پرداختی دولت بابت جبران تمام یا قسمتی از قیمت کالاها و خدمات مشمول قیمت‌گذاری؛ ‏مشروط به آنکه مالیات فروش به‌عنوان بخشی از آن احتساب نشده باشد.
چ‌- وجوهی که از ردیفهای بودجه‌ای مصوب دستگاهها بین شرکتهای تابعه در قوانین بودجه سنواتی جابه‌جا می‌شود مشروط بر آنکه بابت خرید یا فروش کالا و خدمات نباشد.

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
سوالات مالیاتی @taxpress.pdf
1.2 MB
🔹ابهامات و سوالات پرتکرار 

🔺معاونت حقوقی و فنی مالیاتی
دفتر فنی مالیاتی  بهار ۱۴۰۴
🆔 @taxfile

🆔 @taxpress
👍2
🔹پرداخت بی سابقه ۷۰هزار و ۱۳۳میلیارد ریال به شهرداری‌ها، فرمانداریها و دهیاری‌ها استان

احسانی مهر، مدیر کل امور مالیاتی هرمزگان:
🔺سال گذشته از محل مشارکت فعالان اقتصادی استان در پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، بطور بی سابقه بالغ بر۷۰ هزار و۱۳۳میلیارد ریال جهت عمران و آبادانی استان هرمزگان به حساب شهرداری ها، دهیاری ها، فرمانداری ها و عشایراستان به صورت مستقیم واریز شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد ۷۳ درصدی را به دنبال داشته است.

💢 تکس پرس | @taxpress
👎12
اطلاعیه های مرکز تنظیم @taxpress.pdf
825.4 KB
🔹عنوان و خلاصه همه ی اطلاعیه های [ شماره ۱ تا ۵۲ ] مرکز تنظیم مقررات، نظام پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان در رابطه با تکالیف مودیان
🆔 @taxfile

🆔 @taxpress
👍 هر پیامک چقدر برایتان آب می‌خورد؟

🔺براساس آخرین آمار اعلام شده، هزینه هر صفحه پیامک فارسی با سیم‌کارت‌های دائمی اپراتور اول تلفن همراه، ۸۹ ریال است. این عدد برای پیامک هایی که به زبان لاتین نوشته شوند ۲۲۹ ریال به ازای هر صفحه خواهد بود. 

🔺همچنین ارسال پیامک با سیم‌کارت‌های اعتباری این اپراتور(همراه اول)، به ازای هر صفحه پیامک فارسی، ۱۰۶ ریال هزینه دارد و با ارسال هر صفحه پیامک لاتین نیز کاربران باید ۲۶۴ ریال بپردازند./ ایسنا
🆔 @taxpress
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👎11👍2
🔹ماده ۱۴۶ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم

🔺شرط برخورداری از نرخ صفر و هرگونه معافیت (حتی معافیت مالیاتی سالانه)  یا مشوق مالیاتی

توجه داشته باشیم مودیان مشمول گروه اول شغلی که مکلف به ارائه دفاتر هستند چنانچه در پاسخ به دعوت نامه ارائه دفاتر، آن را ارائه ندهند حتی اگر اظهارنامه مالیاتی تسلیم کنند از معافیت مالیاتی پایه سالانه ( موضوع ماده ۱۰۱ )  بهره مند نخواهند بود.

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹بازداشت مدیران و ماشین‌آلات واحد‌های تولیدی تا قطعی شدن حکم دادگاه ممنوع!؟

🔺در لایحه برنامه هفتم توسعه (بند ذ ماده ۴۸) پیش‌بینی شده است که به منظور تسهیل و رفع موانع و رشد تولید اقدامات زیر انجام شود:

۱- در مورد پرونده‌های حقوقی مربوط به واحدهای تولیدی و همچنین در رابطه با مطالبات موضوع ماده (۵۰) قانون تأمین اجتماعی (مصوب ۱۳۵۴)، هرگونه توقیف و ضبط ماشین آلات، ابزار تولید، تجهیزات و مواد اولیه واحدهای تولیدی، بازداشت و حبس مدیرعامل یا اعضای هیأت مدیره که با تشخیص ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان منجر به توقف تولید شود، تا زمان قطعی شدن حکم ممنوع است.

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
👍 انتقال سهام عدالت متوفیان بعداز سال ۹۹ به وراث همچنان معطل سازمان امور مالیاتی

🔺بنابر گفته مسئولان، پس از دریافت سرویس‌های مربوطه از سازمان امور مالیاتی بحث تعیین تکلیف انتقال سهام عدالت متوفیان بعداز اول مرداد سال ۹۹ در دستور کار سپرده‌گذاری مرکزی قرار می‌گیرد/
خبر فوری
🆔 @taxpress
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹نامه مورخ ۲۴/ ۲/ ۱۴۰۴ معاون حقوقی و فنی مالیاتی سازمان امور مالیاتی عنوان رئیس مرکز دادرسی مالیاتی در خصوص؛

🔺طرح اعتراض از مالیات خودروها و املاک گران قیمت و مالیات مقطوع تبصره ماده ۱۰۰ قانون .م.م از حیث ماهیت در هیات حل اختلاف موصوع تبصره یک ماده ۲۱۶ ق.م.م بدون وجود ایراد شکلی در فرآیند قطعیت
🆔 @taxpress
👍2
🔹بخشنامه مالیاتی شماره ۲۴ مورخ ۲۱/ ۳/ ۱۳۹۸ سازمان امور مالیاتی

🔺بند ۸ -
نظر به اینکه برخورداری از نرخ صفر و یا هر گونه معافیت و مشوق مالیاتی حسب مورد با رعایت انجام تکالیف قانونی موضوعه از جمله حقوق مسلم مودیان محترم مالیاتی است لذا در مواردی که مودی سهوا و یا به دلیل عدم اطلاع از قوانین و مقررات مربوط در اظهار نامه تسلیمی، معافیت و یا مشوق و یا نرخ صفر مالیاتی نسبت به درآمدهای ابرازی خود را ابراز ننموده باشد و همچنین در مواردی که مودی به اشتباه برخی از درآمدهای سال مورد رسیدگی خود را که دارای نرخ مقطوع بوده مشمول سایر نرخ های مالیاتی غیر مرتبط می نماید و نیز در مواردی که مودی وفق مقررات بند ۱۲ ماده ۱۴۸ قانون مالیاتهای مستقیم دارای زیان سنواتی احراز شده توسط اداره امور مالیاتی بوده و آن را از درآمد ابرازی در اظهارنامه مالیاتی تسلیم کسر ننموده، در این گونه موارد لازم است حسابرسان و ماموران مالیاتی ذیربط در هنگام حسابرسی مالیاتی و یا طرح موضوع در مراجع حل اختلاف مالیاتی حسب مورد نسبت به اعمال نرخ صفر و یا هرگونه معافیت، مشوق، تخفیف، ترجیح و نرخ صحیح مالیاتی مربوط اقدام نمایند.

🔺بدیهی است درخصوص استهلاک زیان سنواتی این امر منوط به ارائه درخواست از طرف مودیان می باشد.

🔺همچنین در صورتی که به واسطه ابراز درآمد و عدم ابراز معافیت یا نرخ صفر یا استفاده از نرخ مالیاتی اشتباه، مالیات بیشتری توسط مودی پرداخت شده باشد، اضافه پرداختی مورد نظر فارغ از مفاد تبصره ۲ ماده ۲۱۰ قانون مالیات های مستقیم با رعایت ترتیبات قانونی مقرر قابل استرداد خواهد بود.

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
👍2
🔹ابلاغیه مورخ ۳۰/ ۳/ ۱۴۰۳ دفتر حسابرسی مالیاتی عنوان ادارات امور مالیاتی مبنی بر اینکه

🔺مطالبه جریمه موضوع مواد ۱۹۲ ق.م.م ( عدم تسلیم اظهارنامه ) و ۱۹۳ ق.م.م ( عدم ارائه دفاتر و ترازنامه و حساب سود و زیان ) برای مودیانی که برای عملکرد سال ۱۴۰۱ نه اظهارنامه مالیاتی تسلیم نموده و نه نسبت به تسلیم فرم تبصره ماده ۱۰۰ ق.م.م اقدام نموده و مالیات مقطوع آنها به صورت سیستمی تعیین که در راستای بند ۱ ماده ۳۰ آیین نامه اجرایی ماده ۲۱۹ تعدیل و در سامانه اصلاح شده باشد ... موضوعیت ندارد

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
👍1
اطلاع رسانی بیمه ای سال ۱۴۰۴.pdf
1.9 MB
🔹اطلاع رسانی بیمه ای سال ۱۴۰۴

🔺ببمه تامین اجتماعی رانندگان
🔺نحوه دریافت لیست و حق بیمه خبازی ها
🔺معافیت حق بیمه سهم کارفرمایی کارگاه های تولیدی فنی و صنعتی تا پنج نفر

🆔 @taxpress
دادنامه شماره های ۷۲۴، ۷۲۵ و ۷۲۶ مورخ ۱۸/ ۳/ ۱۴۰۰ هیات عمومی دیوان عدالت اداری

🔴اصل بر عدم شمول مرور زمان است و با توجه به اینکه در حوزه مسائل مالیاتی نیز صرفاً در ماده ۱۵۷ قانون مالیاتهای مستقیم اعمال مرور زمان مالیاتی نسبت به مؤدیان مالیات بر درآمد پذیرفته شده، لذا اعمال این امر [ مرور زمان ] در سایر موارد از جمله مؤدیان مالیات بر انتقال حق واگذاری محل [ چه برای حقیقی ها و چه برای حقوقی ها ] مبنای قانونی ندارد.

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍10👎1
🟢عید قربان ...

عید احسان ...

🆔 @taxpress
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍13👎8
🔰 بند ۹ از بخشنامه شماره ۱۶/ ۹۹/ ۲۰۰ مورخ ۳۱/ ۱/ ۱۳۹۹ سازمان امور مالیاتی در خصوص تراکنش های بانکی که برای همه ی عملکردها اجرایی خواهد بود

🔘 نکات قابل توجه در رسیدگی به تراکنش‌های بانکی


◾️۹ . صرف‌نظر از پالایش‌های به عمل آمده در مراحل قبلی، گروه‌های رسیدگی موظفند در رسیدگی‌های خود مبتنی بر قضاوت‌های حرفه‌ای و با استفاده از شواهد کافی و قابل اطمینان از جمله اقرار کتبی مؤدی، اخذ تائیدیه از طرف حساب و ردیابی تراکنش‌ها، سابقه مؤدی، جستجو در کلیه سامانه‌های اطلاعاتی در دسترس و مطابقت آنها، تجزیه و تحلیل اطلاعات و استفاده از سایر تکنیک‌های حسابرسی که در گزارش خود مستند می‌نمایند، نسبت به طبقه‌بندی تراکنش‌های بانکی واصله به شرح زیر اقدام نمایند. در اجرای این بند تطبیق نظیر به نظیر تراکنش‌ها با موارد ذیل موضوعیت نداشته و صرفاً تطبیق کلی مبالغ کفایت دارد.

🔹الف: تراکنش‌های بانکی که اساساً ماهیت درآمدی برای صاحب حساب ندارند از قبیل:

🔺تراکنش‌های بانکی مربوط به اعضای هیئت مدیره و سهامداران اشخاص حقوقی با تائید شخص حقوقی مورد نظر
🔺دریافتی و پرداختی مرتبط به حق شارژ
🔺دریافتی و پرداختی به حساب بستگان (در صورتی که ماهیت درآمدی آن توسط اداره امور مالیاتی اثبات نشود)
🔺تسهیلات بانکی دریافتی
🔺انتقالی بین حساب‌های شخص
🔺انتقال بین حساب‌های شرکا در مشاغل مشارکتی
🔺تنخواه‌های واریزی به حساب اشخاص توسط کارفرما با تائید کارفرمای ذی‌ربط
🔺دریافت‌ها و پرداخت‌های سهامداران و اعضای هیئت مدیره اشخاص حقوقی که طرف مقابل آن در دفاتر شخص حقوقی در حساب‌های دریافتنی و پرداختنی (جاری شرکا) منظور شده است.
🔺قرض و ودیعه دریافتی و پرداختی
🔺وجوه دریافتی ناشی از جبران خسارت
🔺انتقالی بین حساب‌های بانکی اشخاص در صورتی که مربوط به درآمد نباشد
🔺مبالغ دریافتی و پرداختی اشخاص به عنوان واسط با توجه به فضای کسب و کار اشخاص حقیقی (در صورتی که ماهیت درآمدی آن توسط اداره امور مالیاتی اثبات نشود)

🔹ب: تراکنش‌های بانکی که ماهیت درآمدی دارند لیکن با رعایت مقررات از پرداخت مالیات معاف یا مشمول مالیات مقطوع با نرخ صفر یا مالیات آن کسر در منبع بوده باشد. در راستای اجرای این بند صرف عدم همخوانی ریال به ریال مبالغ نمی‌تواند مبنای عدم پذیرش اظهارات مکتوب مؤدی در خصوص فعالیت‌های مذکور باشد.

🔹پ: تراکنش‌های بانکی که ماهیت درآمدی دارند لیکن قبلاً در محاسبه مالیات منظور شده است.

🔹ث: تراکنش‌های بانکی که در طبقات الف، ب و پ فوق قرار نمی‌گیرند، حسب سایر بندهای این بخشنامه رسیدگی گردد.

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
👈ماده ۲ قانون تسهیل تکالیف مودیان جهت اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان:

سازمان امور مالیاتی کشور می تواند تا پایان سال ۱۴۰۳

[ به موجب قانون بودجه سال ۱۴۰۴ عبارت تا پایان ۱۴۰۳ به تا پایان سال ۱۴۰۴ تغییر یافته است ]

تا صددرصد (۱۰۰٪) جریمه های موضوع ماده ۲۲ قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان را مورد بخشودگی قرار دهد.

💢 تازه های مالیاتی | @taxpress
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍14👎1
🔹پنج حکم مهم و کاربردی قانون بودجه سال ۱۴۰۴ در رابطه با قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

💢 تکس پرس | @taxpress
👍4
2025/07/13 22:34:22
Back to Top
HTML Embed Code: