Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
گوگل ابزار تحت خط فرمان Gemini CLI رو عرضه کرده که مشابه ابزارهای Codex و Claude Code امکان جستجو و خوندن کدها و ادیت اونهارو فراهم میکنه و به خصوص برای توسعه نرم افزار به صورت TDD مناسب هست چون میتونه برای درخواست کاربر تست بنویسه، تستهارو اجرا کنه، اگر به اروری خورد کدهارو اصلاح کنه و دوباره تستهارو اجرا کنه و این لوپ رو اونقدر ادامه بده تا تستها پاس بشن و کدی که میخواین رو تحویل بگیرین.

برخلاف دیگر ابزارها گوگل گفته این ابزار صرفا مختص برنامه نویسی نیست بلکه کاربران میتونن با اون محتوا تولید کنن، با Veo ویدیو بسازن، گزارشات deep research دریافت کنن و کارهای دیگه انجام بدن.

به لطف زیرساخت عظیم گوگل، این ابزار به صورت مجانی عرضه شده و برخلاف رقبا نیاز به اشتراک نداره بلکه تنها با یک اکانت گوگل میتونین به صورت رایگان روزانه 1000 درخواست از اون داشته باشین که با مدل قدرتمند Gemini 2.5 Pro انجام خواهند شد.

این ابزار به صورت رایگان از اینجا قابل دانلود و استفاده هست.

🔎 arstechnica

📍 @TechTube
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from AI Pulse (Mohammad)
کلودفلر از قابلیتی تازه به نام Pay Per Crawl رونمایی کرده که به صاحبان محتوا اجازه می‌ده تا در ازای دسترسی خزنده‌های هوش مصنوعی به محتوای خودشون، پول دریافت کنن. این قابلیت که فعلاً به‌صورت آزمایشی و خصوصی در دسترس قرار گرفته، یه راه‌حل میان‌بر برای مسئله‌ایه که مدت‌هاست ناشران و تولیدکنندگان محتوا باهاش درگیرن: یا باید همه‌چیز رو رایگان در اختیار مدل‌های هوش مصنوعی بذارن، یا کامل جلوی دسترسی اون‌ها رو ببندن.

ایده‌ی کلیدی اینه که دیگه لازم نباشه همه‌چیز صفر و یکی باشه. اگه یه خزنده بخواد محتوایی رو ایندکس کنه، می‌تونه درخواستش رو با هدر مخصوص و اعلام آمادگی برای پرداخت بفرسته و اگه قیمت از طرف ناشر مشخص شده باشه، با پرداخت اون مبلغ به محتوا دسترسی پیدا می‌کنه. اگرم پرداختی صورت نگیره، سرور یه پاسخ HTTP 402 (که قبلاً تقریباً هیچ‌وقت استفاده نمی‌شد) برمی‌گردونه و خزنده از قیمت مطلع می‌شه. کلودفلر توی این فرآیند نقش واسط مالی رو هم بازی می‌کنه.

ناشرها اختیار کامل دارن که برای هر خزنده تصمیم بگیرن: اجازه‌ی رایگان بدن، هزینه دریافت کنن یا دسترسی رو به‌طور کامل ببندن. حتی اگه خزنده‌ای حسابی توی کلودفلر نداشته باشه، باز هم می‌شه به‌صورت مشروط ازش پول خواست، که این عملاً مثل بلاک کردنه اما با امکان مذاکره‌ی آینده. همچنین امکان تعریف قیمت ثابت برای کل سایت، یا اعمال استثنا برای بعضی خزنده‌ها هم وجود داره.

کلودفلر می‌گه این فقط قدم اوله. در آینده، این مدل می‌تونه به زیرساختی برای «دیوار پرداختی عامل‌محور» تبدیل بشه؛ جایی که مثلاً یه دستیار هوشمند بتونه برای پیدا کردن بهترین منابع درباره سرطان یا تحلیل یه قرارداد حقوقی، خودش به‌صورت خودکار بودجه خرج کنه و بهترین نتایج رو بخره. این یعنی یه گام مهم به سمت اینترنتی که توش محتوا، ارزش‌گذاری و کنترل دست تولیدکننده‌هاست، نه خزنده‌های بی‌نام و نشان.

@aipulse24
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💎پرطرفدارترین دوره آموزش پایتون با تدریس جادی در مکتب‌خونه همچنان رایگان است و تا ۱۵ تیرماه فرصت استفاده از این کد تخفیف وجود دارد.

💯 جادی، از چهره‌های شناخته‌شده حوزه تکنولوژی، مدتی پیش اعلام کرد که به دلیل شرایط سخت این روزها تصمیم گرفته محتوای این دوره را به صورت رایگان در اختیار همه قرار بدهد.

🎯او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:

«دوره جدید جامع پایتون من در مکتب‌خونه حالا صد درصد رایگانه، تا شاید کمکی باشه برای یاد گرفتن.»

🔔برای استفاده از این فرصت فقط کافیه وارد صفحه دوره آموزشی شوید، تیک "دسترسی کامل" رو بردارید و کد PEACE رو وارد کنید.

💰 مبلغ پرداختی دوره صفر می‌شود و شما می‌توانید این دوره‌ را رایگان تهیه نمایید.

💢 این دوره را در مکتب‌خونه مشاهده کنید. ➡️

🔵🔵🔵🔵🔵
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
لرد (Lorde)، خواننده معروف نیوزیلندی، البوم جدیدش، Virgin، رو روی CD منتشر کرده ولی این CDها اینقدر شفاف هستن که اکثر دستگاه ها نمیتونن اونهارو پخش کنن!

این خواننده البوم سال 2021 اش یعنی Solar Power رو به دلایل زیست محیطی روی CD منتشر نکرده بود ولی البوم جدیدش رو روی این CDها منتشر کرده چون این CDهای شفاف قابل بازیافت هستن.

اما ظاهرا تیم ایشون به این موضوع دقت نکرده که حتی CDهای نیمه شفاف هم روی دستگاه های مختلف مشکلاتی دارن، چه برسه این CDهای شفاف که روی اکثر دستگاه ها قابل خوندن نیستن و بعضی دستگاه ها به دلیل عدم شناسایی اونهارو پس میزنن. حتی CD ROM کامپیوتر با اینکه میتونه اونهارو بخونه ولی مشکلاتی در پخش اونها داره. بعضی از کاربران هم با قرار دادن برچسبی کدر پشت سی دی این مشکل رو حل کردن.

🔎 theverge

📍 @TechTube
در اپدیت جدید تلگرام برای iOS وقتی کاربری برای اولین بار به شما پیام میده، لینکهای داخل پیام اون قابل کلیک نخواهند بود تا جلوی کلاهبرداری و فیشینگ رو بگیره.

برای قابل کلیک کردن لینکهای دریافت شده، یا باید اون کاربر رو به مخاطبین اضافه کنید، یا دکمه ضربدر در بنر بالای صفحه رو بزنید یا اون پیام رو به سیو مسیج فوروارد کنید.

🔎 tginfoen

📍 @TechTube
گوگل مدل متن باز جالب Gemma 3n رو عرضه کرده که برای دستگاه های با رم یا VRAM پایین از جمله گوشیها بهینه شده و علاوه بر ورودی متنی، امکان پردازش عکس، صوت و حتی ویدیو رو هم داره.

این مدل در دو اندازه عرضه شده که مدل E4B بین 4 تا 5 گیگ رم برای اجرا نیاز داره و مدل E2B با رمی بین 2 تا 3 گیگ قابل اجرا هستن و هر دو از 140 زبان از جمله فارسی پشتیبانی میکنن.

این مدل به صورت متن باز از huggingface قابل دانلود هست و به صورت انلاین و رایگان میشه از Google AI Studio اون رو ازمایش کرد.

🔎 googleblog

📍 @TechTube
برای مدتها، ورزشکاران بیشترین درامدهارو داشتن ولی حالا در عصر هوش مصنوعی ارزش محققان هوش مصنوعی به معروفترین ورزشکاران جهان رسیده.

به طور مثال در حالی که قرارداد اخر کریستیانو رونالدو با باشگاه النصر 765 میلیون دلار برای 2 سال (355 میلیون دلار در سال) هست، گوگل یک سال پیش برای استخدام Noam Shazeer، یکی از پیشگامان مدلهای زبانی بزرگ (LLM) 2.7 میلیارد دلار در شرکت Character AI سرمایه گذاری کرد تا بتونه اون رو دوباره استخدام کنه و تخمین زده میشه که به واسطه مالکیت ایشون روی این شرکت، اقای Shazeer بین 750 میلیون تا یک میلیارد دلار از این قرارداد گیرش اومده.

یا مثلا در قرارداد اخر مسی با باشگاه اینتر میامی، ایشون 150 میلیون دلار برای 2.5 سال (60 میلیون دلار در سال) دریافت کرده در حالی که حالا چندین محقق ارشد OpenAI به لطف استخدام در متا، قراردادهایی 100 میلیون دلار در سالی رو امضا کردن!

📍 @TechTube
Forwarded from OpenPCB
تیمی از محققان MIT و دانشگاه تگزاس موفق شدن برای اولین بار یه پرینتر سه‌بعدی غیر مکانیکی فقط با یک چیپ نوری بسازن, بدون هیچ قطعه مکانیکی، بدون پلتفرم، بدون موتور، و حتی بدون حرکت.

توی سیستم‌های مرسوم چاپ سه‌بعدی، پرینت معمولاً به‌صورت لایه‌به‌لایه و با کمک سیستم‌های مکانیکی انجام می‌شه. مثلاً یا فیلامنت داغ از نازل خارج می‌شه یا نور لیزر با دقت بالا به رزین برخورد می‌کنه تا اون رو خشک کنه. ولی همه این سیستم‌ها نیاز به قطعاتی مثل پلتفرم متحرک، موتور، و سیستم‌های هدایت نور دارن که بزرگ، گرون و پیچیده‌ان.

کاری که این تیم انجام داده، یه جور انقلاب توی مقیاس و شیوه‌ی چاپه. اون‌ها از یه چیپ فوتونیک استفاده کردن که خودش می‌تونه نور مرئی رو به صورت هولوگرام سه‌بعدی با دقت خیلی بالا ایجاد کنه. این نور توی یه محفظه کوچیک از رزینی که مخصوص نور قرمز طراحی شده تابیده می‌شه، و اونجاست که ماده از حالت مایع به جامد درمیاد.

رزینی که استفاده شده، بر خلاف رزین‌های رایج که با نور UV فعال می‌شن، با نور قرمز ۶۳۷ نانومتر فعال می‌شه. این خیلی مهمه چون چیپ‌های فوتونیک به طور طبیعی توی محدوده نور مرئی و مادون‌قرمز بهتر کار می‌کنن. بنابراین برای اینکه این دو با هم سازگار باشن، محقق‌ها یه رزین جدید ساختن که خیلی سریع و دقیق با نور قرمز خشک می‌شه.

نتیجه‌ی این ترکیب یه چاپگر سه‌بعدی فوق‌العاده جمع‌وجوره. اندازه‌ی خود چیپ در حد میلی‌متره، بدون هیچ قطعه‌ای که نیاز به حرکت داشته باشه. یعنی فقط با کنترل الکترونیکی نور از داخل چیپ، می‌تونی شکل‌هایی رو توی رزین ایجاد کرد.

برای اثبات ایده‌شون، اول اومدن یه نقطه کوچیک (به اسم voxel) رو پرینت کردن که اندازه‌ش کمتر از یه میلی‌متره. بعد از اون تونستن یه خط کامل پرینت کنن، اونم بدون حرکت پلتفرم یا نازل. در نهایت، یه الگوی دوبعدی طراحی کردن (لوگوی MIT) و اونم موفقیت‌آمیز پرینت شد.

این تکنولوژی تازه شروع ماجراست. چون تراشه از نوع phased array هست، می‌شه با تغییر فاز نور توی هر المنت، نور رو به سمت دلخواه هدایت کرد،دقیق، سریع و بدون هیچ سروصدایی. همین باعث شده حتی بتونن طرح‌های دو‌بعدی پیچیده رو با دقت چاپ کنن.

پتانسیل این تکنولوژی فوق‌العاده بالاست. چون چاپگرهای سه‌بعدی رو از دستگاه‌های سنگین و دست‌وپاگیر تبدیل می‌کنه به ابزارهای جیبی مثل پرینترهای حرارتی و جوهر افشانی جیبی که این روزها خیلی متداوله و حتی توی کاربردهای خونگی هم استفاده می‌شه.

اصل مقاله رو می‌تونید تو لینک زیر پیدا کنید:
https://www.nature.com/articles/s41377-024-01478-2
2025/07/06 21:01:51
Back to Top
HTML Embed Code: