Telegram Web Link
چند سکانس از اعداد انتخاباتی


سکانس اول:
سال۹۵، وقتی عبدالملکی در مناظره با ترکان حرف از ۲۰میلیارد دلار کالای قاچاق زد، ترکان گفت: «عدد نمی‌فهمی! چراکه وزن این مبلغ ادعایی، ۲۰میلیون تن است و اصلا بنادر ما قادر به پذیرش این مقدار نیستند.» (فیلم‌۲)
آن‌زمان عبدالملکی عضو تیم‌اقتصادی دولت درسایه‌ی جلیلی بود. بعدها که عبدالملکی وزیر شد، همه دریافتند «عدد نمی‌فهمی» یعنی چه!

سکانس دوم:
سال۹۸، وحید جلیلی در نامه‌ای سرگشاده به مسئولین سازمان صداوسیما نوشت که ۷۰۰ فیلمنامه در جشنواره عمار دارد که اگر پای جبهه انقلاب به سازمان بازشود، ساخته خواهد شد. بسیاری همان موقع از این عدد متعجب شدند. حال ۵سال از آن روزگار می‌گذرد و سازمان در ید قدرت جلیلی است. آنتنِ خالی نشان می‌دهد که چند تا از آن ۷۰۰ فیلمنامه ساخته شده!

سکانس سوم:
دو روز پیش سعیدجلیلی زل زد به دوربین و گفت:
«اکنون یک جهان فرصت پیش روی ماست تا عقب ماندگی‌های چندصدساله را در چند سال جبران کنیم.»
او وعده داد با برنامه‌‌های او عقب‌ماندگی چندصد ساله، ظرف فقط چند سال جبران خواهد شد.

چند سوال:
۱- سخن سرآمد گفتمان‌انقلابی، به‌معنای دیگر یعنی عصر جمهوری‌اسلامی، پیشرفت که هیچ، حتی نتوانسته عقب‌افتادگی‌های دوران قاجار و پهلوی را جبران کند!
آیا این برآورد از جمهوری‌اسلامی انصاف است؟!
۲- برنامه جلیلی چه جادویی است که می‌تواند چندصدسال را در چندسال جبران کند؟!
۳- مگر شما دولت سایه شهیدرییسی نبودید، چرا این برنامه‌تان در چندسال، عقب‌ماندگی‌های چند صدساله را جبران نکرد؟ مگر بسیاری از همفکران شما در دولت نبودند؟رییسی توان اجرا نداشت؟ یا این برنامه فقط با شما قابل اجراست؟
۴- در تاریخ انتخابات‌های کشور، تاکنون هیچ نامزد و دولتی چنین وعده‌ هنگفتی نداده و نهایتا وعده کنترل تورم، رشد اقتصادی، احیای روابط‌ خارجی و... داده‌اند.
از طرفی، جلیلی سال‌هاست از اخلاق سیاسی و کار کارشناسی سخن می‌گوید. خود قضاوت کند که چگونه می‌توان وعده «جبران چندصدسال عقب‌افتادگی در چند سال» را حاصل تدوین برنامه و راهبرد و استراتژی دانست؟!
چگونه این وعده هنگفت را عوام‌فریبی یا غیرکارشناسانه و توهین به فهم جامعه ندانیم؟
۵- باور کنید سخن از یک رقابت و نزاع انتخاباتی یا تخریب ارتباط خویشاوندی دو رجال فرهنگی-سیاسی نیست. هدف اعلام خطر از یک تفکر در «ساده‌سازی حکمرانی کشور» است. که با شعار انقلابی‌گری این‌گونه اعداد را خرج می‌کنند.

#جواد_موگویی
https://www.tg-me.com/javadmogoei
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
انتشارات تیمورزاده
این یعنی تازه نشستیم سر سفره!
دادستانی تهران علیه محمود صادقی اعلام جرم کرد

🔹در پی اظهارات غیرمستند و خلاف واقع و و نشر اکاذیب اخیر محمود صادقی فعال سیاسی و نماینده سابق مجلس در یک مصاحبه خبری، ضمن تشکیل پرونده قضایی، دادستانی تهران علیه این فرد اعلام جرم کرد.
@Farsna - Link
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
چرا به مسعود پزشکیان رأی خواهم داد؟

قرائن نشان می‌دهد دکتر مسعود پزشکیان دولتی عقل‌محور تشکیل خواهد داد که اعضای آن بر مدار خردورزی، تخصص و برنامه عمل می‌کنند؛ به ملت دروغ نمی‌گویند؛ وعده‌های فریبنده نمی‌دهند؛ در هیچ شرایطی تسلیم رانت و فساد نمی‌شوند؛ در سپهری از شفافیت، صداقت و قانون‌مندی حرکت می‌کنند؛ خود را به  حقوق شهروندی آحاد ملت ملتزم می‌دانند؛ از انتقاد استقبال می‌کنند؛ در عرصه‌های فرهنگی به خشونت متوسل نمی‌شوند؛ تزویر و ریا نمی‌ورزند؛ به ضرورت توسعه همه‌جانبه پایدار برای رهایی از مشکلات و معضلات کنونی کشور ایمان دارند و با جهل و فقر می‌ستیزند؛ بیهوده دشمن‌تراشی نمی‌کنند و با تعامل سازنده با کشورهای جهان، ایران عزیز را از انزوا بیرون می‌آورند و در صحنه بین‌الملل جای شایسته‌ای برای این کشور تدارک می‌بینند.

به مسعود پزشکیان رأی خواهم داد با این امید که آنچه گفتم و بسیاری دیگر از فضایلی که نگفتم، گرچه به‌صورت نسبی، جامه تحقق بپوشد.

محمد مجتهد شبستری
۲۶ خرداد ۱۴۰۳

@hamidrezajalaeipour
Forwarded from حمیدحسامی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#پزشکیان در مجلس قبلی:

گردنم در گرو وعده‌هایم است...

جامعه ما در حالت عادی باید زندگی کند.
زنگ خطر مردم برای اینکه نمی‌توانند زندگی کنند را باید بشنویم.
مردم به نفس افتاده‌اند...
@hamidhesami
Forwarded from حمیدحسامی
آن‌هایی که می‌گفتند ‏با رأی ندادن، مشروعیت نظام را در نزد جهانیان سلب کنیم تا به آن امتیاز ندهند و ضعیف شود، برای آزادی امروز حمید نوری چه توجیهی دارند؟
⭕️نامزدی که همه تیمش در دولت‌اند و خودش هم آن پشت همه کاره بود، می‌گوید اگر بیاید ده تا مثل پالایشگاه خلیج‌فارس را با پول مردم داخل می‌سازد.
‏در حالی که طبق گزارش‌های رسمی در ماه‌های گذشته ۲۰ میلیارد دلار از شبکه بانکی و بانک مرکزی خارج شده که طبعا اغلب در قالب فرار سرمایه است.

🆔 @abdiabbas
⭕️هنگامی که سخنان نامزدها را می‌بینیم گمان می‌شود، اینها نه رییس مجلس بودند، و نه رییس دولت پنهان، و نه مشاور رییس‌جمهور و نه معاون او.
‏به نظر می‌رسد که خداوند آنان را از آسمان فرستاده تا کشور را درست کنند و با آن مقامات فقط تشابه اسمی دارند.

🆔 @abdiabbas
فرصت آزمون و خطا!

کاندیداهای منتسب به جریان اصولگرا مرتب تأکید می‌کنند که دیگر "فرصت آزمون و خطا نداریم."
این حرفی است که در دوره‌های قبل نیز توسط بسیاری از کاندیداهای ریاست جمهوری بیان شده اما آنچه عملاً ادامه یافته بازی آزمون و خطا و درس نگرفتن از خطاها بوده است.
اما همین جمله را هم کاندیدایی می‌تواند بیان کند که به بغرنج بودن شرایط کشور و ضیق وقت برای اصلاح امور معترف باشد. کاندیداهایی که انتقاد از شرایط جامعه را برنمی‌تابند و روند ادارۀ کشور را به سمت پیشرفت و نیل به قله‌های موفقیت و به عبارتی"گل و بلبل" توصیف می‌کنند، دیگر جملۀ هشدارآمیزشان مبنی بر "نبودن فرصت آزمون و خطا" چه وجهی دارد؟
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📛پزشکیان: من برنامه ندارم؟ شما که برنامه داشتید و مملکت را به این روز انداختید پاسخگو باشید

⚪️دکتر مسعود پزشکیان در برنامه صف اول شبکه ۶ صدا و سیما حاضر شد و گفت: شنیدم یکی گفته این آقا برنامه ندارد. کسانی که برنامه داشتند و برنامه توسعه را کنار گذاشتند و مملکت را به این روز انداختند باید پاسخگو باشند.

⚪️با برنامه‌هایتان مکانیسم‌های پرداخت را با مشکل مواجه کردید، محیط زیست را نابود کردید، ارتباطات بین‌المللی را با مشکل مواجه کردید، در دانشگاه گرفتید و زدید و جلوی پیشرفت را گرفتید.

🙈 باتلخندسیاسی‌ به‌روزباشید👇
@Talkhand_Siyasi2
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from دیدارنیوز
اظهارات شجاعانه پزشکیان دربرنامه صف اول

🔹اگر مردم مطالبه گر نباشند حاکم به سمت دیکتاتوری می رود

🔹دانشجوی معترض را اخراج و تحریم می‌کنند؛ باید با کسی که حق را می‌گوید برخورد کنیم؟/ خودمان را باید اصلاح کنیم

🔹جامعه نمی تواند به صلاح برسد مگر آنکه حاکمان صالحی داشته باشد و  هیچ حاکم صالحی درستکار و در صلاح نمی ماند مگر آنکه ملت مطالبه گر در برابر او باشد زیرا قدرت به سمت دیکتاتوری لغزندگی دارد

🔹حق نداریم به خاطر مطالبه گری کسی را زندانی کنیم و اخراج کنیم

#دیدار_نیوز
@didarnews1| @didarnewsir
🔴حداقل سعی کنید سیاه‌لشکر نباشید!

🔸در انتخابات پیشه‌رو، بیش از همه دلم برای یک گروه می‌سوزد: کسانی که رأی سفید می‌دهند.

🔸حرف کسانی که رأی سفید می‌دهند غالبا این است: هیچ‌کدام از گزینه‌ها را در حد ریاست جمهوری نمی‌دانیم، اما رأی می‌دهیم که بگوییم این نظام را قبول داریم و به آن پایبندیم...

🔸این برساخت ذهنی را از کجا آورده‌اند که: کسانی که رأی نمی‌دهند با این حکومت ضدیت صددرصدی دارند یا کسانی که رأی نمی‌دهند لزوما براندازند...

🔸جمهوری اسلامی سال‌هاست با همین گزاره‌های مبهم و نامعلوم درصد مشارکت را بالا برده است.

🔻اما گزاره‌های دیگری برای عدم‌مشارکت وجود دارد:

🔸رأی نمی‌دهم چون این‌ انتخابات را، در واقع انتخابات نمی‌دانم، چون عملکرد ناشفاف شورای نگهبان را توهین به شعورم می‌دانم...

🔸رأی نمی‌دهم به این دلیل که میخواهم صدای اعتراضم را به گوش حاکمیت برسانم...به این دلیل که غالبا توسط این‌حکومت حقوقم نادیده گرفته شده...به این دلیل که از حضورم پای صندوق رأی سوءاستفاده شده...به این دلیل که این نظام، انتخابات را بیشتر شوی تبلیغاتی می‌داند تا مسیری برای انتخاب کارآمدترین گزینه‌...

🔸در انتخابات شرکت نمی‌کنم چون طی سال‌ها متوجه شده‌ام تغییر رئیس‌جمهورها، تأثیر زیادی در سیاست‌های اعمالی این حکومت ندارد. تمام رأی و نظرها، منتهی به نظر یک نفر و متوقف به تصمیم یک شخص می‌شود. و تا زمانیکه روال مدیریت در کشور اینگونه است، شرکت در انتخابات جز بالا بردن میزان مشارکت و افزایش توهم مشروعیت در حاکمان، سودی ندارد.

🔸کسی که رأی سفید می‌دهد، هم از انتخاب رئیس‌جمهور آینده شانه خالی می‌کند، و از آن بدتر با حضورش پای صندوق رأی، به مشروعیت اعمال این حکومت اعتراف کرده و خودش را در جایگاه سیاه‌لشکر نظام قرار می‌دهد.

🔸از این جهت رأی سفیدی‌ها خیلی وضعیت رقت‌باری دارند...هم با حضورشان چک سفید امضا به حاکمیت می‌دهند، هم با رأی سفیدشان، انتخاب رئیس‌جمهور را به دیگری حواله می‌دهند...یا سیاه لشکر نباشید، یا اگر آمدید محکم بیایید و روی یک کاندیدا اجماع کنید و برای رأی‌آوریش بجنگید...نه این‌وری نه آن‌وری نباشید...

@aghalyyat
Forwarded from کامبیز نوروزی-حقوق و جامعه (Kambiz Norouzi)
🔴دروغ، کلید اتاق پلیدی‌ها

🖌هیچوقت علیه رسانه‌ها شکایت نکرده‌ام

محمدباقرقالیباف:
این‌ها [روزنامه‌نگاران و فعالان رسانه‌ای] در دادگاه اولیه، دادگاه ثانویه و حتی دیوان عدالت اداری رفتند؛ شاکی خصوصی دارند. من شکایتی از رسانه‌ها نکردم، مدعی‌العموم کارش را براساس قانون انجام داده است.»

🖌 دادنامه شماره ۹۹۰۹۹۷۰۳۳۰۶.۱۱۰۳
شاکی: آقای محمدباقر قالیباف و آقای...
متهم: آقایان یاشار سلطانی، سید صدرالدین محقق، وحید اشتری
(هرسه متهم فعال رسانه‌ای‌اند)

🖌دادنامه
شماره ۱۴۰۲۶۸۳۹۰۰۰۳۰۰۳۵۸۲
شاکی :آقای محمدباقر قالیباف
متهم: آقای سعید سیف مدیر مسئول سایت دیده‌بان ایران

🖌راستگویی
کسی که حقیقت و صداقت را با خود آورد و کسی که حقیقت و صداقت را باور کرد، آنان پرهیزکاران [واقعی] هستند.
قرآن کریم. زمر-۳۳

🖌 دروغگویی
تمام پليديها در اطاقى قرار داده شده، و كليد آن دروغ است.
امام حسن عسگری

🖌قانون:ماده ۳۵ قانون انتخابات ریاست جمهوری
:
‌ انتخاب شوندگان هنگام
ثبت نام باید دارای شرایط زیر باشند:
......................
"۵ - دارای حسن سابقه و امانت و تقوی."

و آخر....
واژه راستگویی به صراحت در شرایط نامزدهای ریاست جمهوری نیامده‌است اما امانت و تقوا بدون راستگویی ممکن نیست.
رئیس جمهوری که راستگو نباشد چه بلاها که نمی‌آفریند.

به قول سعدی

"صدق پیش آر که اخلاص به پیشانی نیست"
https://www.tg-me.com/kambiznouroozi
Forwarded from غلامرضا مصدق
📌ساده زيستی مسئولان، ابزار پرت کردن حواس مردم‌ يا فضليتي صرفاً شخصي ؟

✍️غلامرضا مصدق

🆔@gh_mosaddegh

✳️ با فرا رسيدن هر فصلي از انتخابات، بازار تظاهر به ساده زيستي نامزدها گرم مي شود. اينكه فلان نامزد در خانه اجاره اي زندگي مي كند، قوت غالبش نان و پنير است، مادرش هنوز در روستا زندگي ميكند، اتومبيلش پرايد مدل ٨٠ است و از اين قبيل حرفها. عده اي ساده زيستي را چنان مهم و اساسي جلوه ميدهند كه گوئي بايد مهمترين ويژگي يك مسئول رده بالا باشد و اگر ثابت شد ساده زیست است، پس بهترین گزینه برای انتخاب است.
طبق عرف بشري در تمام دنيا مقامات بالا زندگي لاكچري و حداقل مرفهي دارند و معمولاً در دنيا كمتر كسي معترض زندگي مرفه مسئولان رده بالاي خود است. مثلاً در تمام كشورها روساي دولتها در كاخ زندگي ميكنند، هواپيماي اختصاصي دارند، همواره تيم پزشكي با تجهيزات كامل آنها را همراهي مي كند، به هنگام عبور از خيابانها پليس تمام چراغ هاي راهنمايي مسير او را سبز مي كند، اگر زماني بيمار شوند بهترين امكانات پزشكي كشور را براي آنها بسيج مي كنند.
اصولاً زندگي مسئولان رده بالا بنا به ماهيت شغلي آنها با ساده زيستي در تضاد است، زيرا آنها نمي توانند با اتوبوس شرکت واحد يا تاكسي تردد كنند، به هنگام بيماري مثل مردم عادي براي گرفتن نوبت درمانگاه در صف بايستند، خودروي خود را براي سرويس به تعميرگاه ببرند و از اين قبيل كارهايي كه مردم عادي ساده زيست انجام ميدهند.
من به عنوان يك شهروند معمولی ساده زیست ایرانی، هم استدعا و هم آرزو ميكنم، مسئولان رده بالا، مثلاً رئيس جمهور ما، در كاخ با شكوهي زندگي كند، هر روز خاويار درجه يك ميل كند، چند ماساژور حرفه اي تمام وقت در خدمتشان باشند، داراي هواپيماي اختصاصي با تمام امكانات رفاهي باشند، براي ايمني و راحتي آخرين مدل خودروي ضد گلوله را سوار شود، اگر به داروی کمیابی احتیاج پیدا کرد با هواپیمای اختصاصی از خارج برایش بیاورند و خلاصه اينكه از بهترين امكانات بهره ببرند، من حتی حاضرم درصدی از حقوق بازنشستگی خود را به اینکار اختصاص دهم، اما در مقابل از او انتظار دارم، حداقل ۵۰٪ وظایف معمول یک رئیس جمهور را، مثل اتخاذ تصمیمات حساب شده و کارآمد برای کاهش، تورم، بیکاری، فساد، افزایش تولید ملی، بهره وری، سرمایه گذاری، سرعت اينترنت، حفظ محیط زیست، بهبود آموزش و بهداشت، توسعه صادرات را به انجام برسانند و از قانون اساسی و حقوق مردم پاسداری کند.
پراید سوار شدن و نان و پنیر خوردن مقامات بالا ذره ای به شهروند تورم زده، بیکار و ناامید از آینده کمکی نمیکند. اما اگر تصمیم درست و کارآمد رئیس جمهور منجر به افزایش ۱٪ تولید ملی شود، یعنی حداقل ۲۴۰ هزار میلیارد تومن(بر مبناي كل توليد ملي ايران) درآمد بیشتر برای کشور حاصل ميشود، در اینصورت اگر رئیس جمهور ۱۰۰۰ میلیارد تومن( چهار دهم درصد) از این مبلغ را صرف رفاه خود و خانواده کند مطمئناً جای دوري نمی رود.
اگر تظاهر به ساده زیستی مسئولان از سر ریا کاری و به قصد پرت کردن حواس مردم از عدم انجام وظایف قانونی و وعده های آنهاست که وامصيبتا و اگر حداقل در بخشی از ساده زیست بودن خود صادق باشند، این فقط یک فضیلت صرفاً شخصی است و عملاً هیچ کمکی به زندگي مردم نمی کند. ساده زیست بودن كاري آسان است که هميشه ده ها میلیون هم وطن معمولی و حتی بیسواد و ناتوان ما در تمام عمرشان انجام داده و میدهند، اما اداره کردن کارآمد یک کشور کار همه کسی نیست، و فقط از انسانهای، متفکر، خلاق، کاربلد، باسواد، حرفه ای، باتجربه، دلسوز، مشاوره پذیر و شجاع ساخته است.
🔻اگر این یادداشت را می پسندید برای دیگران هم ارسال کنید !
🆔@gh_mosaddegh
Forwarded from علی ضروری زنوز (ع A ض Z)
وقتی برنامه داشتن، برای مردم خطر محسوب میشود
علی ضروری زنوز 📝

⭕️ بعضی برنامه داشتن ها توسط افراطیون و تندروها، بمنزله تهدید و ایجاد مشکل برای مردم است، نه قصد خدمت و رفع مشکل!
◀️ آن زمانی که نوشتن برنامه پنجساله تازه راه افتاده بود، در یکی از سازمانها که شاید یک هزارم سازمانهای دولتی و حکومتی کشور نمیشد، دفترچه برنامه ها را با وانت حمل میکردند!
اینکه مثلا یک نامزد با چندین هزار صفحه برنامه بیاید، ادای برنامه داشتن را درآوردن است، زیرا خودش هم از آنها مطلع نیست و برایش انشاء نوشته اند و مونتاژ نموده اند.
🔘 در نظامی که شاید بجز یک نفر مورد نظر، بقیه مطمئن نیستند که تائید صلاحیت بشوند و یا تا آخر رقابت بمانند، برنامه جامع و تفصیلی داشتن، هم نشانه هالو بودن و ساده لوحی است و هم با حجمی از جمله سازی ها و کاغذها، قصد کلاه گذاشتن بر سر مردم.
نامزد انتخاباتی باید مدل فکری مشخصی را ارائه نماید و در مورد مسایل مهم برای مردم طرحی اجمالی داشته باشد.
🔘 برنامه ریزی و برنامه نویسی عملیاتی، کار یک دولت مستقر و کارشناسان مختلف آن است و بازی با کلمات و اعداد، توسط انسانهای زبان باز، ارائه برنامه تخصصی و قابل تحقق به حساب نمی آید.
⭕️ امروز دیگر رئیس جمهور و حتی مدیران عالی، متخصص در همه زمینه ها نباید باشند، چون ممکن نیست.
امروزه، عصر مدیریت مشارکتی و تخصص محور است، لذا کار مدیر و مدیریت، تسهیل کار متخصصان، کارکنان و اداره ارگانیک سازمان و کشور است، نه بیهوده دویدن و سخن گفتن و مکانیکال اداره نمودن امور.
⭕️ همانطور که در ابتدا عرض کردم، بعضی برنامه داشتن ها مثل تهدید مردم و انسانها است، مثل برنامه هائی که امثال داعش، طالبان و همچنین تندروهای ما برای تحقق دولت اسلامی دارند.🌱
https://www.tg-me.com/Alizaroorizonooz/2830

✔️ (آرشیوی در تلگرام، انتقال از واتساپ)
به روزنامه‌نگار در بند، یاشار سلطانی

🔻به‌ پای دارنده‌ی آتش‌ها

✍️پوریا سوری


ساعت ۱۲ ظهر است، طبق وعده‌مان تماس می‌گیرم اما بی‌پاسخ ماند. بنا بود بعدازظهر همدیگر را ببینیم، نه برای تبادل خبر و گزارش و حرف و حدیثی! قراری دوستانه داشتیم برای باخبر شدن دو دوست از حال و روزگار و زندگی هم، رسم رفاقت همین است.

ساعتی از ظهر گذشته که خبر می‌رسد قاصد شورای نگهبان در راه وزارت کشور است و اسامی نامزدهای انتخابات ۱۴۰۳ تا دقایقی دیگر اعلام خواهد شد. خبرگزاری مهر به صورت غیررسمی اسامی را زودتر منتشر می‌کند، قالیباف هست و لاریجانی نه. همه در حال گمانه‌زنی‌ هستند. در همین اثنا شایعه‌ی بازداشت یاشار سلطانی می‌پیچد و خیلی زود همزمان با اعلام رسمی نامزدها، تایید می‌شود که یاشار را از دادسرا برای اجرای حکم به اوین برده‌اند. دلیل بی‌پاسخ ماندن تماسم مشخص می‌شود.

به دفتر یاشار زنگ می‌زنم، خانم میرغفاری تایید می‌کند که صبح، تلفنی برای صحبتی دوستانه احضارش کرده‌اند، اما نه او، نه من، نه وکیل و نه خانواده، حتی خود یاشار هم نمی‌دانسته که پیش از اعلام نامزدها قرار است روزنه‌‌ای که افشاگر فساد و رانت‌های زیاد و کم است بسته شود، طبق عادت هر روز همه داشتیم زندگی‌مان را می‌کردیم و بنا نبود یکی از ما پشت میله‌ها بیفتد.

آشنایی‌ام با یاشار حالا یک‌دهه را رد کرده، پیش از ماجرای املاک نجومی که باعث شهرت او و البته زندان‌ افتادنش شد تا هم‌اکنون که باز هم در زندان است. به گمانم اینقدر با او زیسته‌ام که امروز از او برایتان بنویسم؛ یاشار سلطانی در طی دوره‌ی روزنامه‌نگاری خود پله پله شمایلی را ترسیم کرد که پیش از او در ساختار رسانه‌ای ایران همتایی نداشت؛

«روزنامه‌نگاری تحقیقی» که حوزه‌ی عملکردش فساد سیستماتیک و اداری در ساختار کشور بود، آنهایی که دستی بر آتشِ روزنامه‌نگاری در ایران دارند می‌دانند که این حوزه دارای آسیب‌های فراوان و مخاطراتی‌ست که به آنی می‌تواند تعادل «بندبازی» به نام روزنامه‌نگار تحقیقی را برهم بزند و او را به ورطه‌ی بدنامی یا دروغ بیندازد و اعتباری که ساخته را یک‌شبه بر باد رفته ببیند.

از همین روست که اهمیت کار یاشار سلطانی در طی یک‌دهه‌ی گذشته در سپهر سیاست و روزنامه‌نگاری ایران، قابل مثال و نمونه‌ای عالی از حضور یک شخصیت افشاگر و جسور با کارنامه‌ای قابل قبول است.

در روزگاری که فیک‌نیوزها و اخبار جهت‌دهی شده، اسناد غیرمعتبر و گمراه‌کننده، رشوه و رانت و فساد مالی و اخلاقی و ده‌ها آسیب دیگر توانسته هر مدعی مبارزه با فسادی را به طمع انداخته و طعمه کند و به زیر کشد، یاشار با اتکا به عزت نفس و خطوط قرمز روشنی که برای خود و زندگی‌اش ترسیم کرده تا به امروز توانسته به عنوان نمادی از غواصی در دریای فساد و تردامن نشدن باشد و این مهم اصلا دستاورد کمی نیست.

او در طی یک دهه‌ی گذشته ژانری از روزنامه‌نگاری را احیا کرد و قوام بخشید که بعدها از دهان سیاست‌گذاران کشور با عنوان سوت‌زنی و افشای فساد درباره‌اش بسیار شنیدیم و البته پاداش آن را هم در حال دیدنیم؛ اوین.

من علاقه‌ای به بت‌ها و نمادهای برساخته توسط هیجانات عمومی ندارم، قصدم هم ساختن چنین شمایلی از یاشار سلطانی نیست، چه آنکه او نیز حتما دارای نقایص و نقاط خاکستری‌ای هست که هر انسانی در سرشتش دارد. اما بنایم در این یادداشت نکوداشت کسی است که با همه‌ی مخاطراتی که می‌شناسیم و نمی‌شناسیم، همه‌ی مصایبی که شفاف‌ترین و کم‌هزینه‌ترینش او را به پشت میله‌های اوین فرستاده، جسورانه در تمام روزهای پرفراز و نشیب و تلخ ایران همراه مردم ایران بوده و برخی از مهمترین گلوگاه‌های مثالی فساد و رانت در ایران توسط او شناسایی شده و روشنگری عمومی درباره‌ی آن اتفاق افتاده است.

متن کامل یادداشت👇
https://tinyurl.com/yj8fr64y

@yashar_soltani
@MostafaTajzadeh
2024/06/16 09:06:18
Back to Top
HTML Embed Code: