Telegram Web Link
❇️ ملاحظات ایمنی در طراحی منبع تغذیه – بخش اول

اصول ایمنی

جای تعجب نیست که ایمنی یک موضوع مهم و اساسی در طراحی هر تجهیز الکترونیک قدرتی است که در تماس با اپراتور انسانی یا فرد سرویس دهنده است و این موضوع زمانی مهمتر میشود که تجهیز الکترونیک قدرت طراحی شده با سطوح ولتاژی کار کند که میتواند برای انسان خطرناک باشد. با درک این موضوع، مجموعه بزرگی از استانداردهای طراحی و فرآیندهای صدور گواهینامه برای تعریف الزامات و تضمین ایمنی منابع تغذیه الکترونیک قدرت ایجاد شده است. بررسی کامل اطلاعات در این زمینه به زمان بسیار بیشتری نسبت به مجموعه محتواهای ارائه شده در این پست (و پست های آینده) نیاز دارد. استاندارد ایمنی UL60950-1 به عنوان منبع برای همه اعداد ذکر شده در این مجموعه از پست ها استفاده شده است.
در نگاه اول انتطار میرود که استاندارد ایمنی برای منابع تغذیه بیشتر تحت تأثیر مسائل مربوط به خطرات الکتریکی باشد، با این حال در این زمینه، این تنها جنبه طراحی منبع تغذیه نیست که باید موردنظر باشد. فهرست کامل‌تری از مسائل ایمنی که باید موردنظر باشد در ادامه معرفی شده است.

1️⃣ خطر شوک الکتریکی (Electric Shock): این خطر شوک ناشی از عبور جریان الکتریکی از بدن انسان است. اثرات فیزیولوژیکی می تواند از ادراک یا یک حرکت غیرارادی مبهوت کننده تا فیبریلاسیون بطنی یا در نهایت مرگ در یک انسان متغیر باشد.
2️⃣ خطرات انرژی (Energy Hazards): حتی در ولتاژهای بسیار کم (ولی با توان کاری 240 ولت آمپر به بالا) که نمیتواند باعث شوکی الکتریکی شود، سوختگی ناشی از رخداد پدیده‏هایی مانند اتصال کوتاه کردن بخشی از برد میتواند منجر به آسیب به افراد در تعامل با مدار الکتریکی شود. بعنوان مثال اتصال کردن بخشی از برد توسط ابزار فلزی که میتواند منجر به انفجار یا ذوب بخشی از برد شود.
3️⃣ خطر آتش سوزی: آتش معمولاً به عنوان یک اثر ثانویه ناشی از اضافه بار، شرایط عملیاتی غیرعادی (مانند اتصال کوتاه) یا خطا در برخی از اجزای سیستم در نظر گرفته می شود. با این وجود، نباید به قطعات یا تجهیزات مجاور سرایت کند.
4️⃣ خطرات مرتبط با گرما: درجه حرارت بالا در سطوح یا اجزای قابل دسترسی در شرایط عملیاتی عادی.
5️⃣خطرات مرتبط با بحث مکانیکی: آسیب ناشی از تماس فرد با لبه ها یا گوشه های تیز، قطعات متحرک یا ناپایداری فیزیکی موجود در سیستم طراحی شده.

حداقل دو نوع از افراد وجود دارند که نیازهای ایمنی آنها باید در نظر گرفته شود: 1) اپراتورهای سیستم و کاربران خدمات. از کاربران انتظار نمی رود که خطرات را شناسایی کنند و نباید اجازه تماس با قطعات خطرناک را داشته باشند. این موضوع معمولاً از طریق استفاده از وسایلی مانند محفظه ها محافظ انجام می شود. از سوی دیگر فرض بر این است که اپراتورهای سیستم به تمام قسمت‌های سیستم دسترسی دارند و برای ایمنی آنها، لازم است که اجزا یا مناطق خطرناک را شناسایی کرده و از تماس ناخواسته با سطح خطرناک یا ایجاد شرایط اتصال کوتاهی قطعات با سطوح انرژی بالا در هنگام کار اطمینان حاصل شود.
علاوه بر انواع پرسنلی که با تجهیزات در تماس هستند، در مورد استفاده نهایی منبع تغذیه نیز نکات بیشتری وجود دارد. منابع تغذیه به طور معمول به دو دسته تقسیم می شوند:
1️⃣ منبع تغذیه خود بعنوان یک محصول نهایی موردنظر است یا؛
2️⃣ به صورت یک جز از یک سیستم بزرگتر است.
با این حال، در هر دو مورد، این شرایط استفاده نهایی است که باید با توجه به ایمنی در نظر گرفته شود.
یکی دیگر از اصول ایمنی این است که طراحان نه تنها باید شرایط عملیاتی عادی، بلکه خطاهای احتمالی، شرایط عملکرد نامناسب قابل پیش بینی، تأثیرات ناشی از محیط و اضافه ولتاژهایی که ممکن است در خطوط ورودی یا خروجی رخ دهد را نیز در نظر بگیرند. در پست بعدی در ارتباط با استانداردهای ایمنی موجود در منابع تغذیه صحبت میشود.

#ایمنی_در_الکترونیک_قدرت
#منابع_تغذیه_سوئیچینگ
⚡️ @UTPowerElec
👍4
⚡️ جشنواره بهاری UTPowerElec⚡️


⬅️ تا پایان فروردین 1402، محتوای تمامی دوره‌های آکادمی UTPowerElec با تخفیف ویژه ارائه خواهد شد!


🔸 لیست دوره‌های آموزشی:

🔸🔹دوره مقدماتی و پیشرفته طراحی و شبیه‌سازی موتورهای الکتریکی با روش اجزاء محدود؛ دکتر احسان فراهانی

🔸🔹انتقال توان بدون تماس و بی‌سیم؛ دکتر امیر بابکی

🔸🔹 طراحی، شبیه‌سازی و ساخت منابع تغذیه سوئیچینگ؛ مهندس علی ساریخانی

🔸🔹 آموزش کاربردی میکروکنترلر AVR؛ مهندس کورش خلج منفرد

🔸🔹 آموزش کاربردی DSP؛ مهندس کورش خلج منفرد

🔸🔹 آموزش کاربردی میکروکنترلر ARM STM32؛ مهندس علی هاتفی

🔸🔹آموزش کاربردی Altium Designer بر پایه ورژن 2022، مهندس محمد چمرمی



📢 برای کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی ثبت‌نام با آیدی @UTPowerElec_Info در ارتباط باشید!

⚡️ @UTPowerElec
2👍1🔥1
#دعوت_به_همکاری

شرکت دانش بنیان شبکه حسگر مفید فعال در حوزه ساخت سیستم های اینترنت اشیا (IOT) ،از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی برق و کامپیوتر  در موقعیت شغلی "برنامه نویس میکرو کنترولر" دعوت به همکاری می نماید.

🔶شرایط اختصاصی:
1️⃣ تسلط کامل در برنامه نویسی به زبان C
2️⃣ تسلط در برنامه نویسی میکرو کنترولر (STM32 (GIGADEVICE
3️⃣ تسلط در برنامه نویسی میکروکنترلر AVR

🟢 موارد زیر امتیاز محسوب میشود:

🔹 تسلط بر مباحث OTA
🔹 توانایی کشیدن نقشه شماتیک و تحلیل مدارات
🔹 توانایی کار با انواع آی سی های RF
🔹 توانایی کار با پروتکل CAN

🔶شرایط عمومی:
🔹 متعهد و مسئولیت پذیر
🔹 دارای روحیه و انگیزه کار تیمی

"امکان امریه سربازی در شرایطی که متقاضی زمان لازم برای اعزام داشته باشد"

حقوق و مزایا بر اساس توانمندی ها
🔶رزومه کامل خود را به ایمیل زیر ارسال فرمایید.

EMail: [email protected]
Website: www.hsnn.ir

آدرس دفتر مرکزی: تهران، نارمک، خیابان سمنگان، بالاتر از مسجد جامع، پلاک ۲۵۳، طبقه اول
شماره تماس : 02177916415

شماره همراه جهت هماهنگی (آقای صادقی) : 09306905476

⚡️ @UTPowerElec
👍1
تعریف CLEARANCE و CREEPAGE


#نکات_طراحی_PCB
#توان_پالسی


⚡️ @UTPowerElec
👍52
تعریف CLEARANCE و CREEPAGE

💥 فاصله عایقی یا CLEARANCE چیست؟

فاصله بین دو هادی الکتریکی از طریق هوا را CLEARANCE میگویند. در ساده‌ترین عبارت، کوتاه‏ترین مسافتی است که یک جرقه بین دو هادی باید طی کند.

⚡️فاصله خزشی یا CREEPAGE چیست؟

فاصله خزشی خطی در امتداد تمام سطوح عایق بین دو هادی الکتریکی است. به عبارت دیگر در بحث اندازه گیری الکتریکی، نتیجه این پارامتر معادل اندازه گیری مقاومت سطحی عایق است. توجه داشته باشید که از آنجایی که این فاصله کل سطح بین هادی ها است، به طور قابل توجهی بیشتر از فاصله CLEARANCE است.

❇️ دلیل تعریف این دو فاصله چیست و چه تمایزی با هم دارند؟

فاصله Clearance تعیین می کند که چه مقدار ولتاژ باعث ایجاد آرک (یا قوس الکتریکی) می شود. فاصله خزشی پس از وقوع قوس وارد عمل می شود. هنگامی که یک قوس الکتریکی روی یک سطح عایق اتفاق می افتد، ممکن است اثر کربنی در سطحی که قوس روی آن رخ داده است، باقی بماند. کربن رسانایی الکتریکی بسیار بیشتری نسبت به مواد عایق دارد. این قوس و کربنیزاسیون حاصله اساساً مقاومت سطحی عایق را کاهش می‌دهد و ایزولاسیون بین هادی‌های مرتبط را کاهش می‌دهد و جریان نشتی را افزایش می‌دهد. این موضوع همچنین طول الکتریکی معادل را کوتاه تر می کند و محصول را در برابر قوس های بعدی مستعدتر می کند و بنابراین ولتاژ شکست را هم کاهش می دهد.
در شکل پست مثالی از این که چگونه یک قوس الکتریکی و رد کربن ناشی از آن می توانند مقاومت عایقی و ولتاژ تحمل را کاهش دهند، نشان داده شده است. مطابق شکل، یک برد الکتریکی با دو پد نزدیک به یکدیگر، ولتاژ بالایی اعمال شده است که منجر به آرک شده است و رد کربنی که ناشی از این تخلیه انرژی بر روی PCB قابل مشاهده است.

#نکات_طراحی_PCB
#توان_پالسی


⚡️ @UTPowerElec
👍10
روشی برای کاهش نویز اندازه گیری پروب اسیلوسکوپ

برای اندازه گیری مقدار نویز با پروبهای اسکوپ بهتر است اول از بی نویز بودن روش اندازه گیری خود مطمئن شویم. در این پست یک راه حل ساده برای کاهش نویز پروب اسکوپ هنگام اندازه گیری معرفی شده است.

در شکل 1، یک راه حل بد برای اندازه گیری نویز سیستم مورد اندازه گیری را نشان میدهد. به دلیل اینکه سیم GND پروب با خود نوک پروب یک حلقه ی بزرگ را تشکیل میدهد، موجب تقویت نویز اندازه گیری میشود.

برای کاهش این موضوع بایستی مانند شکل 2، سیم GND را از نوک پروب جدا کرد و به جای آن از یک سیم که به صورت سیم پیچی شده دور پروب پیچیده شده است با طول کوتاه استفاده کرد. لازم به ذکر است بدنه دور نوک پروب نیز زمین است و به این ترتیب طول حلقه زمین با این کار به شدت کاهش میابد و اثر نویز پروب تقریبا از بین میرود.

شکل 3 میزان نویز پروب در 2 حالت را نشان میدهد، که همانطور که مشخص است با استفاده از روش 2، نویز پروب تقریبا از بین رفته است و فقط نویز خود سیستم تحت اندازه گیری مشاهده میشود.

#نکات_کاربردي_الکترونيک_قدرت

⚡️ @UTPowerElec
👍9
❇️ مقایسه لامپ های ال‌ای‌دی با سایر لامپ ها

لامپ
‌های LED کارایی و طول عمر و بازده انرژی بالایی دارند که چند برابر لامپ‌های رشته‌ای است و از دیگر لامپ‌های فلورسنت به شکل قابل ملاحظه ای کارآمدتر هستند. این لامپ ها برای کارکرد نیاز به درایورهای الکترونیک قدرت (LED Driver) دارند تا تغذیه آنها از برق ورودی شهر تامین شود. پیش‌بینی می‌شود که بازار لامپ‌های LED در دهه آینده بیش از دوازده برابر شود؛ و این رقم از ۲ میلیارد دلار در آغاز سال ۲۰۱۴ تا ۲۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ رشد سالیانه ۲۵٪ داشته باشد. در تصویر پست مقایسه ای از این برتری در مقایسه با سایر لامپ ها که با خدمت گرفتن مبدلهای الکترونیک قدرت حاصل شده است قابل مشاهده است.

#لامپ_LED
#مبدل_سوئیچینگ


⚡️ @UTPowerElec
1👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▪️شهادت مولای متقیان، حضرت امیرالمومنین علی علیه‌السلام تسلیت باد

التماس دعا از همه عزیزان در این شب های عزیز🌷

#مناسبت


⚡️@UTPowerElec
23👎8
❇️ برق هواپیما

#سیستم_تغذیه



⚡️ @UTPowerElec
👍3
برق هواپیما

سیستم الکتریکی هواپیما یک شبکه مستقل از اجزای مختلف شامل سیستم انتقال، توزیع، بهره برداری و ذخیره انرژی الکتریکی است. طراحی یک سیستم الکتریکی یک جزء جامع و ضروری در طراحی هواپیما است. ظرفیت و پیچیدگی سیستم های الکتریکی بسیار زیاد است و برای هر هواپیما طراحی سیستم الکتریکی متفاوت است.

به طور کلی سیستم‌های الکتریکی از نظر سرویس‌دهی به دو گروه اصلی و اضطراری و از نظر ولتاژ الکتریکی به دو گروه AC و DC دسته‌بندی می‌شوند و نقش تأمین انرژی و توان مورد نیاز هواپیما را بر عهده دارند. همچنین منابع تأمین انرژی به دسته اصلی و اضطراری تقسیم می‌شوند.

تمام سیستم های الکتریکی هواپیما دارای توانایی تولید برق می باشند. بسته به نوع هواپیما، ژنراتورها یا آلترناتورها برای تولید برق استفاده می شوند. این سیستم ها معمولا یک موتور محرک هستند و تامین برق را بر عهده دارند که به عنوان دسته اصلی تامین انرژی استفاده میشوند. برای افزایش قابلیت اطمینان اگر این سیستم ها از کار افتاد از سیستم تامین انرژی اضطراری استفاده میشود که شامل ژنراتور کمکی APU (Auxiliary power unit) (یک موتور جت کوچک است) و بعد از آن توربین بادی رم (Ram Air Turbine) است که مدت زمان تامین انرژی کمتری نسبت به APU دارد.

خروجی ژنراتورها به طور معمول 115-120 ولت AC با فرکانس 400 هرتز، 28 ولت DC یا 14 ولت DC است. توان دریافتی از ژنراتور ممکن است بدون تغییر و مستقیم استفاده شود و یا ممکن است از طریق ترانسفورماتور، مبدل یا یکسوساز به ولتاژ و جریان موردنیاز تبدیل شود.

کوچک وسبک تر شدن منابع تغذیه مزیت استفاده از سیستم برق 400 هرتز به جای 60 هرتز یا 50 هرتز می باشد. داخل هواپیما که محدودیت جا وجود دارد این یک مزیت بسیارمهم بشمار می آید و کاهش وزن به منظور حصول حداکثر کارایی الزامی است.

خروجی ژنراتور به طور معمول به یک یا چند باس توزیع متصل می شود. سیستم های مختلف الکتریکی به این باس های الکتریکی متصل میشوند و توان خود را دریافت میکنند و هر کدام از این سیستم های الکتریکی از طریق فیوز یا برکر به باس متصل میشوند تا بحث حفاظت باس توزیع توان نیز تامین شود.

از خروجی ژنراتور همچنین برای شارژ باتری هواپیما استفاده می شود. باتری هواپیما معمولاً یک نوع سرب اسید یا NICAD است، اما امروزه استفاده از باتری های لیتیومی در حال افزایش است و در نسل های جدید هواپیما از این باتری بهره میگیرند. از باتری ها بعنوان برق پشتیبان در هواپیما استفاده میشود. به طور کلی در صورت قطع توان ژنراتورهای اصلی، ژنراتورهای اضطراری که شامل واحد توان کمکی و باتری‌ها هستند، وظیفه تأمین انرژی هواپیما را برعهده دارند. برق جریان متناوب هواپیما در مواقع اضطراری از طریق ژنراتور APU تأمین می‌گردد.

#سیستم_تغذیه


⚡️ @UTPowerElec
👍1
❇️ بررسی آماری نرخ خرابی ادوات مداری در الکترونیک قدرت از نگاه کارشناسان خبره صنعتی

تصویر آماری از پاسخ کارشناسان خبره صنعتی در حوزه الکترونیک قدرت در زمینه میزان خرابی المانهای مداری پرکاربرد در مدارات الکترونیک قدرت.
پرسش مطرح شده در این نظرسنجی این بوده است: «لطفاً با توجه به تجربه‌تان نشان دهید که زیرسیستم‌ها/قطعات فهرست‌شده در این تصویر، تا چه اندازه مستعد خرابی هستند».
نمودارهای نواری انحراف معیار حول میانگین را نشان می دهند. مقیاس این تمودار از عدد یک (نه بحرانی) تا عدد شش (بسیار بحرانی) است.
مطابق این نمودار ادوات نیمه هادی و خازنهای الکترولیتی بیشترین نرخ خرابی را در این نظرسنجی داشته اند. بعنوان مثال خازن الکترولیتی در کاربرد خودرو برقی از منظر کارشناسان بیشتر عنصر مداری است که خراب میشود.

مرجع :
J. Falck, C. Felgemacher, A. Rojko, M. Liserre and P. Zacharias, "Reliability of Power Electronic Systems: An Industry Perspective," in IEEE Industrial Electronics Magazine, vol. 12, no. 2, pp. 24-35, June 2018, doi: 10.1109/MIE.2018.2825481.

#قابلیت_اطمینان

⚡️ @UTPowerElec
2👍1
#دعوت_به_همکاری

👈🏻 شرکت شتاب دهنده و ارتقا پروژه ها(IPAC) در محدوده تئاتر شهر  در نظر دارد جهت تکمیل کادر فنی خود اقدام به استخدام افراد متخصص و مجرب با مشخصات زیر نماید:

🔹مونتاژ الکترونیک و مسئول خرید قطعات 
ـــ مسلط به مونتاژ بردهای الکترونیکی
ـــ تسلط کامل به مونتاژ انواع قطعات SMD و فرکانس بالا
ـــ آشنایی و نقشه‌خوانی با نرم‌افزار Altium Designer
_آشنایی کامل با قطعات الکترونیکی 
_آشنایی به بازار قطعات 
_ آشنایی با دیتا شیت خوانی مدارات الکترونیکی 
_آشنایی با نرم افزار office جهت تهیه گزارش کار 


🔹برنامه نویس میکروکنترلر stm32
_دارای سابقه کار با میکرو‌کنترلرهای شرکت ST در حد پیاده سازی یک پروژه تجاری(سری F1,F2,F4)
_آشنا به برنامه نویسی بر مبنای RTOS سری Cortex M4 یا Cortex M3
_تسلط به زبان C در محیط برنامه‌نویسی keil
_ تجربه کار با پریفرال های I2S، USB، و ...
_ کار با ال سی دی گرافیکی و انواع تاچ,( این بند شامل امتیاز می‌باشد )
_آشنایی به برنامه نویسی و انتقال اطلاعات با استفاده از ماژول لورا
_انتقال و پردازش اطلاعات LAN و WIFI , BLUETOOTH.( این بند شامل امتیاز می‌باشد )
_اشنایی با ماژول های LORA,SIM800,XTEND,....

🔹طراح سخت افزار
_تسلط بر نرم افزار التیوم دیزاینر
_تسلط بر طراحی مدارات فرکانس بالا 
_تسلط بر طراحی مدارات چند لایه 
_توانایی تحلیل مدارات الکترونیکی طراحی شده 

حقوق بسته به رزومه کارجو می‌باشد
ارسال رزومه :
@hossein0D4c


⚡️ @UTPowerElec
👍51
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌙 عید سعید فطر مبارک باد 🌸


#مناسبت

⚡️ @UTPowerElec
13
تست ایمنی در برابر تخلیه الکترواستاتیک (ESD)

آزمون ایمنی IEC 61000-4-2 ESD یک آزمون ESD در سطح سیستم است، که یک عملگر شارژ شده بر روی سیستم نهایی دشارژ می‌شود. مشخصه‌های آزمون IEC ESD متفاوت از استانداردهای دیگر ESD از لحاظ زمان افزایش، مقدار انرژی تحویل شده در طی ضربه و تعداد ضربه‌های در طول آزمایش است. دو نوع روش تست در ارتباط با IEC ESD وجود دارد:

1. تخلیه تماسی : در آزمون ESD تماسی یک پالس ESD از تفنگ IEC ESD به طور مستقیم بر روی دستگاه تحت آزمایش (DUT) قرار می‌گیرد.

2. تخلیه از هوا : آزمون تخلیه ESD از هوا شامل حرکت تفنگ ESD شارژ شده به سمت DUT تا زمانی که هوا به اندازه کافی شکسته شود تا امکان اتصال ضربه ESD بین تفنگ ESD و DUT وجود داشته باشد.

تست IEC ESD با هر دو پلاریته مثبت و منفی انجام می‌شود و نمره قبولی به دست نمی آید مگر اینکه هر دو پلاریته در یک سطح باقی بماند.
جدول زیر تست IEC 61000-4-2 ESD سطح ولتاژ و سطح جریان پیک را نشان می‌دهد:
#نکات_کاربردي_الکترونيک_قدرت
#درايو

⚡️ @UTPowerElec
👍6
❇️دسته بندی روش های کنترل مد لغزشی



#روش_های_نوین_کنترلی

⚡️ @UTPowerElec
👍3
❇️دسته بندی روش های کنترل مد لغزشی

در چند دهه اخیر، روش کنترل مد لغزشی (Sliding Mod Control (SMC که برگرفته از نظریه سیستم های ساختار متغیر (VSS یا Variable Structure Systems) است، به عنوان یکی از ابزارهای کنترلی محبوب و قدرتمند در مبدل های الکترونیک قدرت شناخته شده است. محبوبیت این روش کنترلی ناشی از ویژگی Robust بودن این روش کنترلی است که نیاز به پارامترهای سیستم برای مدل سازی دقیق را از بین می برد. مبدل های الکترونیک قدرت متعلق به یک کلاس خاص از VSSها هستند، زیرا ساختار آنها همیشه توسط حالات کلیدزنی مختلف تغییر می کند. از این منظر، SMC یک روش کنترلی مناسب برای مبدل های الکترونیک قدرت است. ایده اصلی پشت SMC این است که حالت‌های سیستم را وادار کنیم تا با استفاده از منطق کنترل ناپیوسته، که بین دو ساختار مختلف سیستم سوئیچ می‌کند، روی یک سطح لغزشی از پیش تعریف‌شده حرکت کند. هنگامی که یک سیستم در حالت لغزشی است، مسیر وضعیت آن با خط لغزشی منطبق است که نه به پارامترهای سیستم و نه به اختلال بستگی دارد. بلکه فقط به ضریب لغزش بستگی دارد. در چنین حالتی، مرتبه سیستم کنترل‌شده یک مرتبه کاهش می‌یابد که منجر به ساده‌سازی در طراحی و مجزاسازی دینامیک متغیر حالت می‌شود.

در سالهای اخیر در کنار روش SMC مرسوم، بسیاری از روش‌های SMC دیگر، مانند total SMC، observer based SMC، integral SMC و terminal SMC و ... پیشنهاد شده اند. شکل موجود در پست طبقه بندی روش های SMC را همراه با روش های طراحی نشان می دهد. به طور کلی، طراحی روش SMC شامل طراحی تابع سطح لغزشی، انتخاب ضریب لغزشی، انتخاب ورودی کنترلی، و تکنیک های مدولاسیون است.
برای آشنایی بیشتر با روش کنترلی مد لغزشی و کاربردهای آن در الکترونیک قدرت، میتوانید به مقاله مروری دکتر HASAN KOMURCUGIL، در لینک زیر مراجعه کنید.

➡️ https://ieeexplore.ieee.org/document/9305197/


#روش_های_نوین_کنترلی

⚡️ @UTPowerElec
👍8
راهکار هایی به منظور کاهش حرارت مدار های چاپی


#نکات_کاربردي_الکترونيک_قدرت

⚡️ @UTPowerElec
راهکار هایی به منظور کاهش حرارت مدار های چاپی

🔸اگرچه برای بسیاری از مدار های چاپی کوچک ، مسائل حرارتی مشکلی ایجاد نمی کند ، اما در PCB های مدرن که سرعت پردازش بالاتر و تراکم اجزا بیشتر است ، مسائل حرارتی اغلب می توانند به یک مانع قابل توجه تبدیل شود.گرمای تولید شده توسط IC به لایه های مسی PCB منتقل می شود و در طراحی حرارتی ایده آل باعث می شود که کل صفحه دارای دمای یکسان باشد. ضخامت مس ، تعداد لایه ها ، طول مسیرهای حرارتی و ابعاد صفحه تأثیر مستقیمی بر دمای عملکرد اجزا خواهد داشت.با رعایت موارد ذکر شده می توانید بخش زیادی از این تنش های حرارتی را کاهش دهید.

فضای کافی اطراف IC های گرمتر در نظر بگیرید: اجزایی که دمای زیادی منتشر می کنند نیاز به فضای خالی بیشتری در اطراف خود دارند،همچنین برای هیت سینک ها نیز فضای کافی در نظر بگیرد تا قادر به دفع دما باشند.

حفره هایی برای جریان هوا زیر المان های گرمتر در نظر بگیرید: حفره ها علاوه بر ایجاد اتصال الکتریکی بین لایه ها ، ابزاری مناسب برای انتقال گرما هستند.با قرار دادن چندین حفره در زیر IC ، شما قادر خواهید بود دمای عملیاتی یک IC را کاهش دهید ، که به نوبه خود طراحی شما را در طولانی مدت دارای قابلیت اطمینان بیشتر می کند.

برای پخش دما به طور یکسان IC های گرمتر را در کنار یکدیگر قرار ندهید: مدیریت درست در چینش اجزا با توجه دمای کارکرد آن ها نیز بسیار موثر در پخش و دفع بهینه دما در مدارهای چاپی خواهد بود.


#نکات_کاربردي_الکترونيک_قدرت

⚡️ @UTPowerElec
🔥53👍2
❇️ محل استفاده و مزایای استفاده از فریت بید در گیت درایو

برای مطالعه این مطلب به لینک زیر مراجعه کنید:

📶 https://b2n.ir/h13344


#نکات_کاربردي_الکترونيک_قدرت

⚡️ @UTPowerElec
👍7
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
❇️ استفاده از شبکه LISN برای اندازه گیری تداخلات الکترومغناطیسی هدایتی

شبکه LISN (مخفف line impedance stabilization network) یک شبکه سلفی-خازنی-مقاومتی است که در بین تجهیز الکترونیک قدرت و برق ورودی متصل میشود و نویز هدایتی فرکانس بالا را از طریق یک مسیر کم امپدانس به خروجی متصل به اسپکتروم آنالایزر (یا تحلیل گر طیف فرکانسی) منتقل میکند. با استفاده از اسپکتروم آنالایزر میتوان میزان دامنه نویز هدایتی در هر فرکانس را بدست آورد. در این ویدیو نحوه استفاده از یک سیستم LISN برای اندازه گیری میزان نویز هدایتی نشان داده شده است.


#نکات_کاربردي_الکترونيک_قدرت
#تداخلات_الکترومغناطیسی

⚡️ @UTPowerElec
2
2025/07/09 01:16:37
Back to Top
HTML Embed Code: