Telegram Web Link
چقدر از حیات را فیزیک می‌تواند توضیح دهد؟

"حیات" واژه‌ی مقدسی است که داستان آن، داستان تکامل و وجودیت ما در این کره‌ی خاکی است؛ اما فیزیک حیات چیست؟ آیا فیزیک می‌تواند حیات را توضیح دهد؟ و اگر بله، چقدر از آن را؟
در آخرین فیزیک‌نشینی بهاری امسال، با دکتر محمدرضا اجتهادی همراه می‌شویم تا به دنبال پاسخ این پرسش بگردیم.

سه‌شنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۰، ساعت ۱۷:۳۰
📎 به عنوان مهمان وارد این لینک شوید.

#فیزیک‌نشینی
@utsap
انجمن علمی فيزيک دانشگاه تهران
چقدر از حیات را فیزیک می‌تواند توضیح دهد؟ "حیات" واژه‌ی مقدسی است که داستان آن، داستان تکامل و وجودیت ما در این کره‌ی خاکی است؛ اما فیزیک حیات چیست؟ آیا فیزیک می‌تواند حیات را توضیح دهد؟ و اگر بله، چقدر از آن را؟ در آخرین فیزیک‌نشینی بهاری امسال، با دکتر…
👨🏻‍💻📋
#معرفی‌سخنران

دکتر محمدرضا اجتهادی، استاد تمام دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف

دکتر محمدرضا اجتهادی تحصیلات لیسانس و فوق لیسانس خود را در دانشگاه تهران به اتمام رسانند. سپس تحصیلات دکتری خود را در دانشگاه صنعتي شریف و بر روی ماده چگال نرم ادامه دادند. فعالیت علمی ایشان در گرایش ماده‌چگال نرم است. ماده‌چگال نرم یکی از شاخه‌های فیزیک است که با مسائل زیستی مرتبط است. گروه علمی دکتر اجتهادی در زمینهٔ پیچش پروتئین، مدل‌های کشسان DNA، هیدرودینامیک مزو مقیاس و مایع بلوری فعالیت انجام می‌دهد.

در #فیزیک‌نشینی فردا همراه با ایشان، پاسخ به پرسش "فیزیک چقدر از حیات را می‌تواند توضیح دهد؟" را دنبال می‌کنیم.

@utsap
🔻 #سمینارعمومی

🎙 سخنران: دکتر سیدمهدی واعظ علایی
🕰 شنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۰، ساعت ۱۵:۳۰
🖇 شرکت در وبینار

@utsap
#PHYews_21
🎙📄

کرم‌چاله‌های میکروسکوپی از لحاظ نظری امکان‌پذیر هستند
منبع: سایت علمی بیگ‌بنگ
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۰

کرمچاله‌ها نیز همانند سیاهچاله‌ها در معادلات نظریه نسبیت عام آلبرت اینشتین در سال ۱۹۱۶ ظاهر شدند. یک فرض مهمِ نظریه اینشتین این است که جهان چهار بُعد دارد – سه بعد فضایی و یک بعد زمانی. این چهار بعد با همدیگر فضا-زمان را تشکیل می‌دهند. می‌توان فضا-زمان را با اجرام پرجرمی مثل ستارگان انحنا و کش داد، درست مثل یک ورق لاستیکی که وقتی یک توپ فلزی به درون آن فرو می‌رود، انحنا پیدا می‌کند.
انحنای فضا-زمان طریقه‌ی حرکتِ فضاپیماها و سیارات و همچنین نور درون آن را مشخص می‌کند. فیزیکدان “بلازکوز-سالسدو” گفت: «از لحاظ نظری، فضا-زمان نیز بدون اجرام پرجرم می‌تواند خم شود و انحنا پیدا کند.» در این سناریو، یک کرمچاله یک ناحیه‌ی به شدت خمیده در فضا-زمان است که شبیه دو قیفِ بهم پیوسته است و دو نقطه‌ی دوردست در فضا را مثل یک تونل بهم متصل می‌کند.

📎 متن کامل خبر را در سایت انجمن بخوانید.

#PHYews
#فیوز

@utsap
🔻 #سمینارعمومی

🎙 سخنران: دکتر پژمان ساسان‌پور
🕰 شنبه ۵ تیر ۱۴۰۰، ساعت ۱۵:۳۰
🖇 شرکت در وبینار

@utsap
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹معاونت آموزشی پردیس علوم دانشگاه تهران برگزار می‌کند:

🔸ویدئو را ببینید.

📌دوره‌های آموزش غیرحضوری توسط استادان مجرب دانشگاه تهران

📌با ارائه گواهی پایان دوره به‌صورت دوزبانه

📌اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام در سایت پردیس علوم

@UTSCIENCES

@utsap
🔻 #سمینارعمومی

🎙 سخنران: دکتر امید ناصرقدسی
🕰 شنبه ۱۹ تیر ۱۴۰۰، ساعت ۱۵:۳۰
🖇 شرکت در وبینار

@utsap
🔻معرفی رشته‌ی فیزیک برای دانش‌آموزان
توسط اساتید دانشکده فیزیک دانشگاه تهران

▫️این برنامه به همت اساتید گرانقدر دکتر عزیزی، دکتر محمدی‌‌زاده، دکتر نهال و دکتر فرهنگ برگزار خواهد شد.

دوشنبه ۴ مرداد، ساعت ۱۱ تا ۱۲
🖇 لینک ورود به برنامه

@utsap
تعامل مغز و ماشین

در اولین فیزیک‌نشینی تابستان امسال به استقبال دکتر یوسف جمالی می‌رویم تا طی جلسه‌ای هیجان‌انگیز رؤیای کنترل محیط اطراف و یا کنترل افراد از طریق تسخیر مغزی را بررسی کنیم! افسانه‌ای که در نگاه اول دور از واقعیت به نظر می‌رسد اما با پیشرفت علم و شناخت مغز و توسعۀ ماشین به نظر می‌رسد این مسئله به‌صورت علمی در حال شکل گرفتن باشد.
دکتر جمالی در این فیزیک‌نشینی به بررسی امکان و چگونگی ارتباط بین مغز و ماشین خواهند پرداخت و به کاربردها و دستاوردهای اخیر این حوزه اشاره خواهند کرد. در انتها شاخۀ خاصی از این حوزه که به سایبورگ موجودات زنده مشهور است معرفی خواهد شد.

سه‌شنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۰، ساعت ۱۷:۳۰ الی ۱۹:۰۰
📎 به عنوان مهمان وارد این لینک شوید.

#فیزیک‌نشینی
@utsap
سلسله وبینارهای معرفی گرایش‌های فیزیک

اولین گام موفقیت، شناخت و انتخاب صحیح مسیر است.
ما، در انجمن‌های علمی فیزیک‌ دانشگاه‌های الزهرا و تهران، تصمیم گرفتیم در این فرصت تابستانه قدمی برای شناخت بهتر مسیری که طی می‌کنیم و آینده‌ای که پیش‌رو خواهیم داشت برداریم.

در همین راستا از شما دعوت می‌کنیم در چهار هفته همراه ما باشید و سخنان اساتید متخصص در هر گرایش فیزیک را برای معرفی آن، بشنوید.

جلسات به‌صورت پرسش و پاسخ برگزار خواهند شد و پس از طرح سوالات از پیش تعیین شده، زمانی برای پاسخ به سوالات شرکت‌کنندگان نیز اختصاص داده می‌شود. شرکت برای عموم آزاد است.

۲۰ مرداد تا ۱۲ شهریور ۱۴۰۰، ساعت ۱۷:۰۰ الی ۱۹:۰۰
📎 لینک ورود به جلسات
🔍 جزئیات کامل را در پوستر ببینید.

#معرفی‌گرایش

@utsap
@alzahraphysics
سلسله وبینارهای معرفی گرایش‌های فیزیک؛ هفتۀ اول

📆 چهارشنبه ۲۰ مرداد: ذرات بنیادی و انرژی‌های بالا
📆 پنجشنبه ۲۱ مرداد: اطلاعات و محاسبات کوانتومی

ساعت ۱۷:۰۰ الی ۱۹:۰۰
📎 به عنوان مهمان وارد این لینک شوید.
🔖شرکت برای عموم آزاد است.

#معرفی‌گرایش

@utsap
@alzahraphysics
انجمن علمی فيزيک دانشگاه تهران
تعامل مغز و ماشین در اولین فیزیک‌نشینی تابستان امسال به استقبال دکتر یوسف جمالی می‌رویم تا طی جلسه‌ای هیجان‌انگیز رؤیای کنترل محیط اطراف و یا کنترل افراد از طریق تسخیر مغزی را بررسی کنیم! افسانه‌ای که در نگاه اول دور از واقعیت به نظر می‌رسد اما با پیشرفت…
👨🏻‍💻📋
#معرفی‌سخنران

دکتر یوسف جمالی، استادیار دانشگاه تربیت مدرس

دکتر یوسف جمالی پس از اتمام دوره‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد گرایش ماده چگال در دانشگاه صنعتی شریف، مدرک دکتری فیزیک محاسباتی گرایش نانو را در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی اخذ کرده و پس از آن یک سال در شاخۀ بیوفیزیک محاسباتی در دانشگاه برکلی آمریکا و دو سال در پژوهشکدۀ علوم نانوی IPM دورۀ پسادکتری را دنبال کردند.
زمینه‌‌های تحقیقاتی ایشان ماده چگال نرم (مدل‌سازی سيستم‌های زيستی)، پيچيدگی، ديناميک سيستم‌های پيچيده نظير مغز و شبكه‌های اجتماعی، ارگانيسم سايبری (تعامل مغز و ماشين)، مدل‌سازی و بررسی ساختارهای نانو مقياس، بيوفيزیک سلول، شبيه‌سازی و مدل‌سازی‌های رايانه‌ای هستند. ایشان بیش از بیست مقاله در این موضوعات چاپ کرده‌اند و سه اختراع را نیز به ثبت رسانده‌اند.

در #فیزیک‌نشینی فردا از ایشان درباره‌ی تعامل مغز و ماشین می‌شنویم.

@utsap
انجمن علمی فيزيک دانشگاه تهران
سلسله وبینارهای معرفی گرایش‌های فیزیک؛ هفتۀ اول 📆 چهارشنبه ۲۰ مرداد: ذرات بنیادی و انرژی‌های بالا 📆 پنجشنبه ۲۱ مرداد: اطلاعات و محاسبات کوانتومی ساعت ۱۷:۰۰ الی ۱۹:۰۰ 📎 به عنوان مهمان وارد این لینک شوید. 🔖شرکت برای عموم آزاد است. #معرفی‌گرایش @utsap…
برخی از سوالاتی که در جلسات معرفی گرایش پرسیده می‌شوند.

جلسه‌ی امروز تا نیم ساعت دیگر پیرامون اطلاعات و محاسبات کوانتمی، آغاز خواهد شد.

🔻 برای شرکت در برنامه وارد این لینک شوید و اگر ظرفیت تکمیل شده بود، از این لینک برای تماشای پخش زنده‌ی برنامه در آپارات استفاده کنید.

@utsap
2025/07/13 04:43:33
Back to Top
HTML Embed Code: