Telegram Web Link
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه

🔹موضوع:
وفق مواد ۳۹۰ و ۳۹۱ قانون مدنی و آرای وحدت رویه شماره ۷۳۳ و ۸۱۱ هیئت عمومی دیوان عالی کشور خریدار جاهل به وجود فساد معامله مستحق دریافت غرامت است که از جمله این غرامات غرامت کاهش ارزش ثمن است
در تعیین میزان غرامت......باید به گونه‌ای صورت گیرد که خریدار با لحاظ ثمن و غرامت ناشی از کاهش ارزش آن امکان خرید مالی داشته باشد که که از نظر نوع و اوصاف مشابه همان مبیع مستحق للغیر درآمده است
@vakil55
باعضویت درکانال وکیل یارباماهمراه باشید👆🌷
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه

🔹موضوع:

در صورتی که در مورد غرامات ناشی از بیع فاسد مبلغی به نرخ روز مبیع تعیین شود؛اما به دلایلی از تاریخ اعلام نظر کارشناس و صدور حکم تا صدور رای قطعی مؤید حکم بدوی،مدت زمانی طولانی سپری شود؛به نحوی که که مبلغ تعیین شده در حکم بدوی بسیار ناچیز باشد و آنکه محکوم علیه حکم را اجرا نکرده باشد، آیا مطالبه خسارت تغییر تادیه مبلغ مذکور قابل استماع است؟

@vakil55
باعضویت درکانال وکیل یارباماهمراه باشید👆🌷
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه

🔹موضوع:

🔻آیا شرکت‌های بیمه در راستای خسارت مالی مکلف به پرداخت افت قیمت خودرو از محل بیمه اجباری شخص ثالث می‌باشند؟
🔻آیا «افت قیمت خودرو» از محل بیمه بدنه نیز قابل پرداخت است؟
🔻شخصی که از محل بیمه بدنه خسارت مالی خودروی خود را دریافت کرده است آیا می‌تواند همچنان خسارت وارده را از راننده مسبب حادثه و از محل بیمه شخص ثالث مطالبه کند و یا آنکه از مصادیق خسارت مضاعف است و قابل مطالبه نمی‌باشد؟

@vakil55
باعضویت درکانال وکیل یارباماهمراه باشید👆🌷
✍🏻 نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه: با توجه به امکان ایجاد زیرشاخه اقدامات انجام‌شده در ذیل هر شناسه یکتا، وکیل ملزم به انعقاد قرارداد مالی مستقل در هر پرونده نیست
@vakil55
باعضویت درکانال وکیل یارباماهمراه باشید👆🌷
ارزش_معاملاتی_مناطق_22_گانه_تهران_231119_225950.pdf
4 MB
ارزش معاملاتی مناطق ۲۲ گانه تهران
@vakil55
باعضویت درکانال وکیل یارباماهمراه باشید👆🌷
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه

🔹موضوع:
دادگاه خانواده حکم بر محکومیت زوجه به تحویل طفل جهت ملاقات با زوج صادر شده است و به رغم اخطاریه های متعدد و صدور ۸ بار اذن ورود به منزل به دلیل مخفی کردن طفل امکان اجرای رای دادگاه فراهم نشده است و محکوم له مستند به مواد ۴۰ و ۴۱ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ صدور برگ جلب محکوم علیه را درخواست کرده است آیا این درخواست قابلیت پذیرش دارد؟

@vakil55
باعضویت درکانال وکیل یارباماهمراه باشید👆🌷
#مهم

با تصویب مجلس سازوکار تعیین سن بازنشستگی برای شاغلان با سوابق مختلف خدمتی مشخص شد.

به نقل از  خبرگزاری خانه ملت نمایندگان در جلسه علنی نوبت صبح روز یکشنبه 28 آبان ماه، مجلس در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، با بند الحاقی ماده 29 این لایحه  موافقت کردند.

براساس بند الحاقی ماده ۲۹ لایحه مذکور؛ به منظور کاهش ناترازی صندوق های بازنشستگی و تقویت توان صندوق ها در انجام تکالیف محوله:
۱- بیمه پردازانی که ۲۸ تا۳۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنها برای بازنشستگی اضافه نمی گردد.
۲- بیمه پردازانی که ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی دو ماه اضافه می گردد.
۳- بیمه پردازانی که ۲۰ تا ۲۵ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی سه ماه اضافه می گردد.
۴- بیمه پردازانی که مطابق قوانین ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی چهارماه اضافه می گردد.
۵- بیمه پردازانی که مطابق قوانین تا ۱۰ سال سابقه خدمت دارند به سنوات اشتغال آنان به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی پنج ماه اضافه می گردد.
تبصره۱- اجرای تمام یا بخشی از احکام فوق الذکر مشروط بر آن است که سن بیمه شده در زمان بازنشستگی برای مردان از ۶۲ سال و برای زنان از ۵۵ سال بیشتر نباشد.
تبصره ۲- اصلاحات فوق در قوانین صندوق های بازنشستگی به استثنای صندوق هایی که حداقل سن بازنشستگی بیمه شدگان آنها از ارقام مذکور در تبصره(۱) بیشتر است به صورت دائمی اعمال می گردد.
تبصره ۳- ایثارگران و مشمولان قوانین سخت و زیان آور مشمول قوانین خاص خود هستند.
تبصره ۴-  اشخاص موضوع این حکم با رضایت خود و موافقت دستگاه های ذی ربط میتوانند بدون نیاز زمان های مذکور در بندهای (۲) الی(۵) تا سقف سن موضوع تبصره(۱) حسب مورد به خدمت ادامه دهند. خدمت مازاد بر اساس قوانین و مقررات مربوطه امکان پذیر است.
تبصره ۵- چنانچه دستگاهها به خدمات برخی از کارکنان نیاز نداشته باشند حسب مورد می توانند بدون لحاظ زمانهای مذکور با پیشنهاد بالاترین مقام دستگاه و موافقت معاون اول رئیس جمهور بر اساس قوانین مربوط نسبت به صدور احکام بازنشستگی آنان اقدام کنند.
تبصره ۶-  افرادی که تقاضای خود مایل به بازنشستگی زودتر از موعد فوق الذکر باشند، بازنشستگی آنها مطابق قوانین مربوطه و بدون رعایت بندهای(۱) تا (۵) بلامانع است و حقوق بازنشستگی آنان مطابق احکام این سند برقرار خواهد شد./خانه ملت

@vakil55
باعضویت درکانال وکیل یار باماهمراه باشید👆🌷
بخشنامه/ مراجع قضایی استان تهران

🔹کلیه قضات و دادورزان اجرای احکام جز در خصوص مهریه در محاسبه خسارت تاخیر تادیه به صورت ماهانه اقدام نمایند

@vakil55
باعضویت درکانال وکیل یارباماهمراه باشید👆🌷
نکته :
مطابق بخشنامه شماره 1402/120583 مورخ 1402/06/29 مدیر کل دفتر نظارت سازمان ثبت اسناد ،  زوجینی که تاریخ وقوع عقد آنها  قبل از سال 1386 می باشد ملاک محاسبه سکه طرح قدیم می باشد.
@vakil55
باعضویت درکانال وکیل یارباماهمراه باشید👆🌷
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه

🔹موضوع:

...به موجب تبصره ذیل بند ۲۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری وکلا سردفتران اسناد رسمی و دیگر اشخاص مذکور در این بند می‌توان از ملک دارای کاربری مسکونی به عنوان محل فعالیت خود استفاده کنند.....

۱- اولاً در صورتی که فرد مالک سه دانگ مشاع از ۶ دانگ ملک دارای یکی از مشاغل مندرج در این تبصره باشد آیا می‌تواند از ملک دارای کاربری مسکونی به عنوان محل فعالیت خود استفاده کند؟آنکه مالک سه دانگ دیگر در نامه به شهرداری به موضوع اعتراض کرده است

ثانیا:چنانچه پاسخ منفی باشد آیا جلوگیری از استفاده مالک مشاعی در صلاحیت دادگستری است و یا آنکه شهرداری باید از طریق کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون یاد شده و با دیگر ابزارهای نظارتی خود ممانعت به عمل آورد؟
۲_ با توجه به استفاده از لفظ «مالک» در تبصره صدرالذکر، آیا منظور قانونگذار مالک عین است یا آنکه مالکان منافع نیز می‌توانند از ملک دارای کاربری مسکونی، به ترتیب پیش گفته استفاده کنند؟

@vakil55
باعضویت درکانال وکیل یار باماهمراه باشید👆🌷
نظریه مشورتی جدید اداره حقوقی قوه قضاییه

شماره نظریه : 7/1401/1322
شماره پرونده : 1401-88-1322ح
تاریخ نظریه : 1402/09/06

استعلام :

چنانچه مشروط یا امانی بودن چک در سند دیگری درج شده و این موضوع برای دادگاه محرز باشد؛ اما دارنده آن را به ثالث منتقل کرده باشد، آیا با وجود انتقال چک به ثالث، دادگاه می‌تواند اجراییه را به استناد بخش اخیر ماده 23 (اصلاحی 1397) قانون صدور چک مصوب 1355 با اصلاحات و الحاقات بعدی ابطال کند؟ در صورت مثبت بودن پاسخ، حقوق ثالث با حسن‌نیت به چه نحو خواهد بود؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :

اولاً، در فرض سؤال که مشروط یا امانی بودن چک در سند دیگری قید شده و دارنده آن را به شخص دیگری منتقل کرده است و پس از صدور اجراییه وفق ماده 23 (اصلاحی 1397) قانون صدور چک مصوب 1355 با اصلاحات والحاقات بعدی، صادرکننده مدعی تضمینی یا امانی بودن چک شده است، با توجه به اصول حاکم بر اسناد تجاری؛ از جمله اصل عدم توجه به ایرادات و وصف تنجیزی این اسناد، اثبات تضمینی یا امانی بودن چک بر حقوق دارنده با حسن‌نیت تأثیری ندارد و دلیلی بر ابطال اجراییه یا الغای عملیات اجرایی وجود ندارد؛ مگر آنکه سوء‌نیت دارنده در دادگاه صالح احراز شود. ثانیاً، با عنایت به مراتب فوق، پاسخ به پرسش دوم منتفی است.
@vakil55
باعضویت درکانال وکیل یار باماهمراه باشید👆🌷
مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسه عصر امروز طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول را تصویب کرد.


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیر کل روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: عصر امروز طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول تصویب شد.

جعفر عزیزی گفت: براساس این مصوبه یکسال پس از راه اندازی سامانه ثبت اسناد، همه معاملات اموال غیر منقول باید به ثبت رسمی برسد.

عزیزی افزود: مجمع تشخیص مصلحت در جلسه آینده به بررسی این طرح ادامه خواهد داد.

طبق این مصوبه، اسناد رسمی در مراجع قضایی با قولنامه باطل نمی‌شود و کلاهبرداران نمی‌توانند با قولنامه، سند رسمی را باطل کنند./صدا و سیما

@vakil55
باعضویت درکانال وکیل یارباماهمراه باشید👆🌷
بخشنامه ثبتی

🔹دفاتر اسناد رسمی ، مکلف به بررسی وقف نامه ها قبل از تنظیم سندهای مربوط به املاک وقفی هستند


سازمان ثبت ، به دفاتر اسناد رسمی ابلاغ  کرده است تا در هنگام سند املاک موقوفه،اقدام به بررسی متن وقف نامه نمایند تا محرز شود سندی که متولی موقوفه یا اوقاف تقاضای تنظیم آن را دارد، آیا با هدف واقف و جهتی که وقف نامه تعیین کرده است، هماهنگی دارد یا خیر
چنانچه موقوفه ای فاقد شناسه می باشد، برای آن تنظیم سند صورت نگیرد.

@vakil55
باعضویت درکانال وکیل یارباماهمراه باشید👆🌷
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه

🔹موضوع:

۱-منظور از عدم پذیرش ادعای قیمت در ماده ۲۴ قانون ثبت اسناد و املاک چیست؟آیا کسی که مدعی است متقاضی ثبت ملک او را به ثبت رسانده است حتی نمی‌تواند ارزش روز ملک را مطالبه کند؟ در صورت مثبت بودن پاسخ مقصود از خسارت در ماده ۱۱۴ همان قانون چیست؟

۲-مقصود از قانون مندرج در ماده ۲۲ قانون ثبت اسناد و املاک چیست؟
آیا منحصر در رعایت مقررات شکلی است و یا موارد ماهیتی را نیز شامل می‌شود؟

۳- در مواردی که مهلت‌های قانونی اعتراض به آگهی نوبتی و صورتجلسه تهدید حدود سپری شده و فرد مدعی است به موجب سند عادی ملک را قبلاً از متقاضی ثبت خریداری کرده است....می‌تواند در قالب دادخواست ابطال عملیات ثبتی که امری مستقل از اعتراض به عملیات ثبتی است طرح دعوا کند با توجه به مقررات ثبتی آیا این دیدگاه موجه است؟

@vakil55
باعضویت درکانال وکیل یارباماهمراه باشید👆🌷
👆وقتی حق عمری را توقیف و به مزایده می گذارند، کارشناس ارزیاب باید  توجه نماید که ارزش این حق توقیف شده، به عمر برنده مزایده وابسته نیست . بلکه عمر شخصی که در  قرارداد عمری مورد اشاره قرار گرفته است، ملاک  تعیین ارزش می باشد.

توضیح اینکه : مالک با توجه به ویژگی های شخصی که طول مدت اجاره به عمر او وابسته شده است، ملک خود را عمری نموده است. پس طول عمر و امید به زندگی نسبت به برنده مزایده ، نمی تواند تاثیری در ارزیابی حق ملکی یادشده داشته باشد

@vakil55
باعضویت درکانال وکیل یارباماهمراه باشید👆🌷
🔳قبل از حضور متهم، اعلام وکالت وکیل و پذیرش لایحه دفاعیه وی ممنوع نیست و وکیل متهم اجازه مطالعه پرونده را دارد(نظریه مشورتی شماره۷/۱۴۰۱/۱۱۶۵ مورخ ۱۴۰۱/۱۱/۲ اداره کل حقوقی قوه قضاییه)
#نظریه_مشورتی #وکیل_دادگستری #اعلام_وکالت #مطالعه_پرونده #لایحه_دفاعیه

@vakil55
باعضویت درکانال وکیل یارباماهمراه باشید👆🌷
2024/05/29 12:05:30
Back to Top
HTML Embed Code: