Telegram Web Link
🔴 تاریکی ۱۴۰۴؛ فقط بی‌برقی نیست

🖋 به قلم دکتر حسین عبده تبریزی

نوشتنم نیمه‌کاره می‌ماند؛ خاموشی آمده. نه در کوهستانی دورافتاده، بلکه در قلب پایتخت. لابد در حاشیه‌ها، در خانه‌هایی که همیشه سهم‌شان اندک بوده، تاریکی سنگین‌تر است.آن هم در بهار؛ پیش از گرمای خرداد. چه خفت‌بار است که از دل بزرگ‌ترین منابع انرژی جهان، باید به شمع پناه ببرم. در سکوت حاصل از خاموشی، حتی زمزمه‌ی همیشگی یخچال‌ها و کولرها نیز به خاموشی فرو می‌رود. زندگی فرومی‌ریزد در گرما و تاریکی.
گریه‌ام می‌گیرد از این همه ذلت. نه از خاموشی، از معنای آن. از این پسرفتِ بی‌پایان. کشوری با ثروت طبیعی، اما تهی از مدیریت، تهی از صداقت، تهی از تدبیر. قرار بود صادرکننده‌ی برق باشیم، نه پناه‌برنده به نور زرد شمع. این خاموشی‌ها فقط خاموشی نیست. علامت است؛ نشانه‌ای‌ست از فروپاشی تدریجی. تاریکی‌ای در جان حکمرانی، در ذهن تصمیم‌گیران. خود بی‌برقی نیست که ذله‌ام می‌کند؛ معنای این بی‌برقی است که دیوانه‌ام می‌کند. چه تصویری مضحک‌تر از آن‌که در سال ۱۴۰۴ ــ همان سالی که قرار بود بر اساس «سند چشم‌انداز» اول منطقه باشیم ــ برق در پایتخت کشور قطع می‌شود؟
۱۴۰۴؛ سالی که قرار بود «اول منطقه» باشیم! چه شوخی تلخی‌ست که درست در سال موعود، برق تهران به وقت تقویم خاموش می‌شود! سند چشم‌انداز، رویای ملی، حالا به تمسخر ایستاده؛ سند چشم‌انداز را برعکس خوانده‌ایم. پایتخت بی‌برق شده. چه هجویه‌ی ناخواسته‌ای بر آن رویاها: اول‌شدن در علم، اقتصاد، زیرساخت، فناوری، و در رفاه. چهل سال گذشت؛ اما گویی نه برای ساختن، بلکه برای دورزدن مشکلات، عقب‌انداختن بحران‌ها، و فراموش‌کردن چشم‌اندازها. آینده را نه ساختیم که سوزاندیم. نه پیشرفت که واگشت؛ نه اقتدار که سرگردانی.
و می‌گویند بعد از برق، نوبت آب است. شاید این‌بار کولرها که کار نمی‌کنند هیچ، شیرها هم دیگر نچکند. شاید گاز هم در زمستان نباشد. سقوطی بی‌صدا در راه است. فروریختنی آرام، بی‌هیاهو. همانند خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده.
حس آشنایی است؛ یادآور دهه‌ی شصت. شب‌هایی با شمع و چراغ‌نفتی، با بوی نفت و سکوت کودکان خواب‌آلود، با کابوس حمله‌ی هوایی و خبرهای جبهه. اما آن روزها جنگ بود، دشمن بود، تحریم‌های تازه‌نفس، و هنوز امیدی به ساختن داشتیم. حالا اما…  چهار دهه‌‌ی گذشته. امروز، ما وارث بزرگ‌ترین منابع انرژی جهان؛ نفت، گاز، آفتاب، باد، و هنوز نمی‌توانیم خانه‌هایمان را روشن نگه داریم. این‌بار فقط یک واژه می‌ماند: شرم.
این یک خاموشی ساده نیست. این یک هشدار است. یک علامت سرافکندگی‌ست. این خاموشی‌ها فقط قطع برق نیست. نشانه‌ی تاریکی عمیق‌تری است. تاریکی در مدیریت، در برنامه‌ریزی، در امید، در صداقت با مردم. نشانی از تاریکی‌ای که در تاروپود ساختار نفوذ کرده. و این همه، گریه دارد. نه از درد فیزیکی، بلکه از زخمی که بر امید این مردم نشسته است. برای کشوری با این‌همه ثروت طبیعی، برای مردمی با این‌همه صبر، این وضعیت فقط نشانه‌ی شکست فنی نیست. نشانه‌ی یک انحطاط حکمرانی‌ست. تاریکی‌ای که نه با شمع روشن می‌شود، نه با وعده.

@HosseinAbdohTabrizi
https://www.tg-me.com/virayeshe_zehn
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بخشی از سخنرانی ترامپ:

🔹در برابر چشمان ما، نسل جدیدی از رهبران در حال عبور از نزاع‌های دیرینه و شکاف‌های فرسوده گذشته است، و آینده‌ای را رقم می‌زند که در آن خاورمیانه با تجارت تعریف می‌شود، نه هرج‌ومرج؛ فناوری صادر می‌کند، نه تروریسم؛ و مردمانی از کشورهای، ادیان و باورهای گوناگون، به‌جای بمباران یکدیگر، در کنار هم شهر می‌سازند. ما چیزی غیر از این نمی‌خواهیم.

🔹و نکته‌ای بسیار مهم برای جهان این است که این دگرگونی عظیم نه به‌دست مداخله‌گران غربی حاصل شده، نه با هواپیماهای لوکس و سخنرانی‌هایی درباره این‌که چگونه باید زندگی و حکومت کنید. نه — شگفتی‌های درخشان ریاض و ابوظبی را نه آن‌ به‌اصطلاح ملت‌سازان پدید آورده‌اند، نه نئوکان‌ها یا مؤسسات خیریه لیبرال که هزاران میلیارد دلار صرف توسعه ناکام کابل، بغداد و شهرهای دیگر کردند.

🔹در عوض، تولد خاورمیانه مدرن به‌دست خود مردم این منطقه رقم خورده است. مردمانی که همین‌جا زندگی کرده‌اند، تمام عمرشان را. شما کشورهای مستقل خودتان را توسعه داده‌اید، رؤیاهای منحصر‌به‌فرد خود را دنبال کرده‌اید و سرنوشتتان را به شیوه خودتان رقم زده‌اید.

ادامه ترجمه سخنرانی

@virayeshe_zehn
این روزها به عزیزانمان پول ملی سوریه، هدیه بدهیم!

✍️حامد پاک طینت

سفر تاریخی ترامپ دیروز در خاور میانه و با میزبانی جلوه گرانه عربستان آغاز شد. او موفق به جذب ۵۰۰ میلیارد دلار سرمایه از این کشور در زمینه انرژی های پاک و فناوری اطلاعات شد. این غیر از ۱۴۰ میلیارد دلاری است که در زمینه نظامی جذب سرمایه کرد. قدری این خبر برای ما ایرانیها تکان دهنده است که در روزهایی که دعوا سر جدول ساعت زمانبندی قطع برق داریم و بیشترین تبلیغات فضای رسانه ای تبلیغ ژنراتورهای برق خانگی شده است، عربستان برای تامین برق سیستم های فناوری اطلاعات آنسوی دنیا ۵۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده است! همان چیزی که در ایران برای ما با ابزار فیلتر قابل دسترس است !نگاه نوین حکمرانی در عربستان تنوع بخشی به اقتصاد این کشور و کاهش وابستگی به نفت را هدف گرفته و با کمک مشاوران روشنفکرش این تنوع را در مدرن ترین حوزه های اقتصادی جهان پی گرفته است.

اما خبرسازترین خبر دیروز رفع کامل تحریم های سوریه بود که ترامپ آنرا با حرارتی خاص در سخنرانی خود اعلام کرد و ابایی هم نداشت که این تصمیم را به توصیه بن سلمان و اردوغان نسبت دهد. لغو تحریم ها ، امکان جذب سرمایه گذاری خارجی در بخش انرژی، راه و عمران را برای سوریه فراهم خواهد کرد. کاهش تورم و دسترسی به بازارهای جهانی بدون کوچکترین مانع حاصل این تصمیم است.

جنگ و تحریم، سوریه را به خاک سیاه نشاند. نرخ دلار که در سال ۲۰۱۱ حدود ۵۰ پوند سوریه بود در سال ۲۰۲۰ به ۳۵۰۰ پوند رسید! ۹۰% جمعیت کشور به زیر خط فقر  سقوط کرد، ۱۰ میلیون نفر از دسترسی به غذای کافی محروم شدند ،تولید ناخالص داخلی کشور از ۶۷ میلیارد دلار به ۹ میلیارد دلار رسید. دو سوم برق کشور قطع شد و در کل بالغ بر ۱۰۰۰ میلیارد دلار خسارت به بار آورد . تورم ناشی از این خسارات عملا افزایش دستمزد را در طول این سالها برای مردم بی معنا کرد و فلاکت به معنای واقعی کشور را در هم نوردید.

از امروز ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ بانکهای سوری می توانند بدون نیاز به تراستی ها و هزینه های اضافی توسط الیگارشهای سوری مثل یک کشور عادی دوباره از سوئیفت و جریانهای ارزی متعارف دنیا استفاده کنند. پیش از تحریم ها واردات سوریه ۲۲ میلیارد دلار بود و امروز ۶ میلیارد دلار. با بازگشایی کانالهای رسمی مالی، تجارت سوریه، تسهیل و ارزان میشود و با بهبود زنجیره تامین مسلما شاهد کاهش قیمت کالاهای اساسی و یومیه مردم خواهیم بود.  با رفع تحریم ها بنادر لاذقیه و طرطوس به روزهای طلایی خود و صادرات از ۱ میلیارد دلار امروز به روزهای ۱۸ میلیارد دلار ۱۰ سال پیش بر می گردد. این امر می تواند به جهش سریع تجارت با کشورهای همسایه مانند عراق ، لبنان و اردن منجر شود. مسئله آب و کشاورزی با روابط حسنه ای که با ترکیه ایجاد شده رونق دوباره پیدا خواهد کرد، وامهای جهانی هم حالا برای آب قابل دسترس هستند. سرمایه گذاری های خارجی در این مملکت بکر و پرتقاضا از هفته های آتی با مشارکت مستقیم ترکیه، عربستان، امارات و قطر شروع خواهد شد، همه دارایی های بلوکه بالغ بر چندصد میلیون دلار در خارج از کشور آزاد و دست دولت را در پرداختهای جاری باز خواهد کرد. علاوه بر این قطر متعهد به پرداخت ۳۰ میلیون دلار در ماه برای تامین هزینه های کارمندان دولت شده و عربستان و امارات متعهد به کمک ۵ میلیارد دلاری برای زیرساختهای کشور که ۵ برابر سرمایه گذاری خارجی امروز در ایران است ! و در نهایت تولید و صادرات مواد مخدر به ارزش ۶ میلیارد دلار که توسط الیگارشهای سوری انجام می شد جای خود را به تولید مولد در چرخه اقتصاد سالم کشور خواهد داد.

پیش بینی می شود تنها یک سال پس از تحریم سوریه، شاهد رشد اقتصاد دو رقمی، کاهش تورم از ۱۱۸% پارسال به ۶% ، کاهش معنادار نرخ فقر از ۹۰% کنونی به اعداد نزدیک به نصف و ورود چند ده میلیاردی سرمایه گذاری خارجی باشیم. آنچه درنهایت به کاهش قیمت دلار از ۲۲۰۰۰ پوند پارسال به ۲۰۰۰ پوند سوریه منجر خواهد شد.

این روزها به عزیزانمان پول ملی سوریه، هدیه بدهیم!

@Iran_economy_online
https://www.tg-me.com/virayeshe_zehn
چرا سوریه در یکی دو سال آینده، تمام رکورد های رشد اقتصادی را خواهد شکست؟

محمد علی جنت خواه

مهمترین سیاست اسراییل و غرب برای به زانو درآوردن جمهوری اسلامی، نظامی نخواهد بود.
بیش از یک سال پیش در زمان هایی که نمی‌توانستم بنویسم به افرادی که نمی‌توانم نام ببرم، گفته بودم که سیاست اسراییل و غرب برای به زانو درآوردن جمهوری اسلامی به عنوان یک نظام ایدئولوژیک، از بین بردن آبرو خواهد بود تا نیروهای ایدئولوژیکش فرو بریزند.
تمام اقداماتی که از هفتم اکتبر به این سمت توسط اسراییل و آمریکا و غرب انجام شده در همین راستا بوده. نیازی نیست بیان کنم که در این دو سال چه اتفاقاتی رخ داده است.

چند روز پیش بلافاصله بعد از سقوط سوریه، در حالی که همه از افغانستان شدن سوریه می‌گفتند، گفتم جولانی به خوبی از غربی ها آموزش دیده و حرف از صفر شدن تعرفه واردات تلفن همراه و اقتصاد آزاد می‌زند. همانجا گفتم که در راستای سیاست بی آبرو سازی جمهوری اسلامی، به سوریه خواهند رسید.
سوریه از نظر نظامی مسلح نخواهد شد چرا که طبق دکترین امنیتی نیل تا فرات اسراییل، کسی نباید در این محوطه به سلاح های استراتژیک مسلح باشد، اما از نظر اقتصادی، تمام رکورد های مرتبط با رشد اقتصادی در سوریه شکسته خواهد شد.
شاید سوریه تجزیه شود که البته من احتمال آن را کم می‌دانم، اما از نظر معیشت و اقتصاد جهش های خیره کننده ای در سطح منطقه و جهان خواهد کرد. شاید نمونه ای عربی شده از اتفاقات دولت جدید آرژانتین در آن دیده شود.

سفر وزیر خارجه آلمان به سوریه و سفر جولانی به عربستان، و نقل این حرف سعودی ها که کمک به دولت جدید سوریه برایشان سقف ندارد، موید این ادعای من است که سوریه رشد اقتصادی خیره کننده ای خواهد داشت.

این رشد اقتصادی به گونه ای خواهد بود که دولت عراق و شیعیان عراق را به این فکر بیندازد که شاید فاصله گرفتن از جمهوری اسلامی بیشتر به نفعشان تمام شود. کما اینکه از سه سال پیش هشدار دادم که عراق با قطع وابستگی انرژیش به ایران در سیاست های دستوری آمریکا، از نظر سیاسی هم فاصله خواهد گرفت و می‌تواند در بلند مدت خطر بالقوه ای برای ایران شود.
حال رشد اقتصادی سوریه این شکاف عراق با ایران را دامن خواهد زد. روابط اقتصادی سوریه و عراق به مرور از روابط عراق و ایران پیشی خواهد گرفت و روابط اقتصادی پایه اصلی روابط سیاسی و فرهنگی هم خواهد شد.

پول کمی داریم، وقت کمی هم داریم اما کار زیادی داریم! راه حل هست و بارها نوشته شده. راه حل مستقل از نوع حکومت مستقر در ایران است. راه حلیست که چه جمهوری اسلامی و چه هر حکومتی در ایران باید از آن برود و آن هم احترام به حقوق مالکیت و سوسیالیسم زدایی از تمام بخش های کشور است.

راه حل، خروج از جنون دیالکتیکی از جنس مقاومت و درگیری نظامیست.

@jannatkhah
https://www.tg-me.com/virayeshe_zehn
🔴 پاسخ شهاب الدین حائری به حمید رسایی

امروز حمیدرسایی طی نطقی در مجلس گفته به وزیر نیرو هشدار می دهد که قیمت برق و آب را در وضعیت فعلی بالا نبرد چون به مردم فشار می آید!
در پست ویدیویی زیر در یوتیوب ضمن تاکید بر ضرورت عدم افزایش قیمت در وضعیت تورمی فعلی، این مواضع رسائی را متناقض با مواضع تحریم زای ضدآمریکایی و ضد برجامی وی دانستم.👇👇

https://youtu.be/INzAwhx0i64?si=_Pnxdx4kTs7GdcLw
🔴 لجاجت نکنید و به کسانی که می توانند و بسیارند، بسپارید کار ساختن مملکت را

شهاب الدین حائری شیرازی

دیروز ترامپ صریحا عمل سلف جمهوری خواه خود را در افعانستان و عراق زیرسوال برد و حمله نظامی به این دو کشور برای ساختن دموکراسی را احمقانه دانست.
ترامپ به حاکمیت ج ا هم گوشزد کرد بیا و مثل عربستان به توسعه بپرداز بجای فعالیتهای بی ثمر و دشمن تراش منطقه ای.

ج ا البته تحقیر شد چون نتیجه حکمرانی اش تبدیل زمین سبز به بیابان دانسته شد و بی برقی و از بین رفتن آثار تاریخی.

ترامپ همچنین صریحا گفت آماده است تا کینه ها و دشمنی ها را بین ایران و آمریکا به صلح و رفاقت بر مبنای منافع ملی دو طرف مبدل کند.

ج ا بایست آخرین موقعیت برای بقا را مغتنم شمارد و دگردیسی کند و از تجربیات شکست خورده و تلخ، پیروزی بیافریند.
با پذیرش خطاهای گذشته، از موقعیت پیش آمده استفاده کند، که به قول ترامپ این پنجره برای همیشه باز نمی ماند.
ِآقای ج ا ا؛ استراتژی تو شکست خورد، نه اسرائیل نابود می شود با فعالیتهای منطقه ای شما، و نه امام زمان دعاگوی شماست.

حکمرانی که موجب فقر و فلاکت و تحقیر بین المللی ملت بزرگ ایران شده مورد رضایت خدا نخواهد بود.

پاشنه آشیل این نظام هدر دادن فرصتهاست که در ادبیات دینی تسویف خوانده شده یعنی به تاخیر انداختن توبه.

بیایید توبه کنید از لجاجت.
بیایید توبه کنید از تحقیر ملت.
بیایید توبه کنید از نگران نبودن.
نگران نبودن برای از کف رفتن عزت نفس یک ملت.
نگران نبودن برای بی دین شدن یک ملت متدین.
نگران نبودن برای بی خدا و ضد خدا شدن شدن نسل نو.
نگران نبودن برای ایران، برای محیط زیست، برای فرونشست زمین، برای خشک شدن این سرزمین.

بیایید توبه کنید از حکمرانی بد، و این کار سترگ که نیازمند مهربانی و انعطاف و پذیرش خطاست را به کسانیکه این خصوصیات را دارند بسپارید.

در روایات بسیار آمده: کسی که کاری از سیاست مردم را به عهده بگیرد در حالیکه از او کاربلدتر هست، نشیمنگاه خود را برای آتش جهنم آماده کند.

این همه خطا و این همه لجاجت و این همه خرابی مملکت، آیا کافی نیست تا بدانید ناموفق بودید در استراتژی و تاکتیک و نقشه راه و تعیین اهداف.


ساختن این مملکت از کسانی که مشوق مسیر خطا بودند ساخته نیست، زندانیان سیاسی و منتقدین مصلح، دوستان این مردم و مملکت هستند آنها را مشاور خود قرار دهید و چاپلوسان را طرد کنید تا به کار مملکت آیید.
24 اردیبهشت 04/شیراز

https://www.tg-me.com/virayeshe_zehn
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 برای پیشگیری از فروپاشی و انقلاب، با ترامپ بسازید

شهاب الدین حائری شیرازی

ترامپ: من می‌خواهم با ایران به توافقی دست پیدا کنم،می‌خواهم کاری انجام دهم اگر امکان‌پذیر باشد،اما برای تحقق این امر،ایران باید حمایت از تروریسم را متوقف کند، به جنگ‌های نیابتی خونین خود پایان دهد،و به‌طور دائمی و قابل راستی‌آزمایی، پیگیری تسلیحات هسته‌ای را متوقف نماید
من قویاً از همه کشورها می‌خواهم که به ما بپیوندند و تحریم‌هایی را که به‌تازگی علیه ایران اعمال کرده‌ام،به‌طور کامل و جامع اجرا کنند

📌 حاشیه

این درخواست ترامپ به زودی عملیاتی خواهد شد.
ترامپ نتیجه عدم تفاهم در بحث هسته ای را بمباران قرارا داده و نتیجه عدم تفاهم در بحث فعالیتهای مخرب منطقه ای را، تحریم شدید، تا انجا که صادرات نفت به نزدیک صفر برسد.

حاکمیت ج ا بجاست مسیر سیاست خارجی را تغییر دهد.
فعالیتهای منطقه ای تاکنون ثمره خاصی نه برای فلسطین و نه برای منطقه و نه برای ج ا و نه برای مملکت نداشته.

ادامه مسیر فعلی اگر به بمباران نیانجامد به فروپاشی یا انقلاب خواهد انجامید.
ترامپ با گروکشی تعرفه ها، همه کشورهای دنیا را خواه و ناخواه همراه نموده.

@virayeshe_zehn
🔴آقای پزشکیان لطفا ادای جلیلی را در نیاورید


شهاب الدین حائری شیرازی

اینجا سخنرانی دکترپزشکیان را در پاسخ به ترامپ ببینید.
ترامپ ایران را با عربستان مقایسه کرد.
آیا دروغ گفت که ایران مزارع را به صحرا مبدل می کند و عربستان، صحرا را به مزرعه؟

آیا نمی بینید که در اثر برداشت بی رویه از آبهای زیر زمینی به رکورددار فرونشست زمین در دنیا مبدل شدیم؟
نمی بینید که کارشناسان نسبت به از بین رفتن آثار تاریخی اصفهان در اثر فرونشست زمین هشدار می دهند.
کارشناسان، زمینی که دچار فرونشست می شود را زمین مرده می نامند چون دیگر قابلیت نگهداری آب را در سفره زیرزمینی ندارد و طبعا ابی در زیرش جمع نمی شود تا از چاه در آید و زمین را سبز کند، بعلاوه چنان گودالها و ترکهایی می سازد که قابلیت بنا و ساختمان و کشاورزی را و لو با آبی فراهم آمده از دیگر منابع را هم از دست می دهد.

آقای پزشکیان 46 سال اُلدروم بُلدورم و گزافه گویی ما را به این نقطه اسفبار که هستیم رسانده.

به جای چسبیدن به این مقایسه ترامپ که پیداست دلتان را سوزانده، به تقاضای دیدارش با شما توجه نمایید.

آمریکا اقتصاد اول دنیا را دارد از رئیس جمهور مملکتی که برای کاهش برق رَویِ بهاره اش، که خدا به فریاد تابستان برسد، کارخانه های سیمان و فولاد را تعطیل می کند ، تقاضای دیدار کرده تا مخاصمه لعنتی ایدیولوژیک 46 ساله تمام شود.

ج ا است که شعار مرگ بر امریکا را نقل محافل رسمی و غیررسمی کرده، آیا دولت امریکا هیچگاه از مردمش خواست چنین شعاری راه بیاندازد علیه ایران؟

خیر ، چون انها به مردم ما اهمیت می دهند و مثل مغزهای فسیل زنگ زده ایدیولوژیک، نمی خواهند رفتاری کنند تا ایرانیها از امریکا فاصله بگیرند.

جناب پزشکیان خوب است با یک نظر سنجی از دستگاههای زیر مجموعه ، ببینید در بین شخصیتهای سیاسی مطرح کشور ایران ، در ایران هیچکدام حریف محبوبیت ترامپ می شوند؟

این ننگ است که یک ملت از حکمرانان خود چه ببیند ، که امید به اجنبی ببندد.
این مطلب و این بلیه با شاخ و شانه کشیدن و حرف مفت زدن درست نمی شود با رفع خصومت و رفع تحریم با امریکا و خدمت رسانی صادقانه، علاج می شود.

خدا را شاهد می گیرم که به حرفهای دوره انتخابات شما اعتماد کردیم که از تنش زدایی و بهبود روابط با امریکا و دنیا حرف زدید که رای دادیم به شما و برایتان فعالیت کردیم.
رابطه ادم وار با دنیا را از عربستان و قطر بیاموزید نه از متحجران جبهه پایداری.

چرا نمی روید به قولی که به ملت دادید عمل کنید با ملاقات رو در رو با ترامپ.
ترامپ که توپ را در زمین شما انداخته و تقاضای دیدار کرده با شما.

لنگه جلیلی شدن در حرافی و حرف بی بنیاد زدن، در الدرم بلدرم کردن که کاری نداشت، این همه ما و خودتان را به زحمت انداختید، خود صاحب اثر در انتخابات حاضر بود.
راستی چرا کاندیدا شدید اگر قرار بود تحریمها بماند و به تقاضای دیدار ترامپ جواب سر بالا بدهید؟!
25 اردیبهشت / شیراز


ضمنا در ویدئوی زیر در کانال یوتیوبم در همین زمینه امروز با شما سخن گفتم👇

https://youtu.be/UhqWeLCWnzI?si=2ahQoxxTXjepzxRc

@virayeshe_zehn
🔴 امشب #زنده / نقد سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران

🔸با حضور شهاب‌الدین حائری شیرازی

ساعت ۲۲:۰۰ به وقت ایران

📡 پخش
#زنده همزمان از کانال‌ یوتیوب، صفحه توییتر و کانال تلگرام عبدی مدیا
👇👇👇👇👇
https://youtube.com/@AbdiMediaNet

🔻🔻عبدی مدیا را دنبال کنید:🔻🔻
🌐
سایت | 🔗اینستاگرام | 🟢واتس‌اپ | 🔗تلگرام I📺یوتیوب I 📻کست باکس
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 بهایی که در ۲۳ سال  مذاکره  پرداخت شد

حامد پاک طینت

👈 امسال دقیقا ۲۳ سال است که ایران گرفتار تنش هسته ای و پدیده ای تحت عنوان مذاکره است!

یعنی جوانی که امروز از یک رشته مهندسی یا کارشناسی فارغ التحصیل شده تمام طول زندگی خود را در عالم برزخ بالاخره می شود یا نمی شود گذارنده است!

خودمان را با حرفهای عوام فریبانه گول نزنیم که مملکت در این ۲۳ سال کار خود را انجام می داده است و معطل نماند. با عدد و رقم صحبت کردن را تبدیل به یک فرهنگ کنیم. گزارشات رسمی نشان می دهد ایران حداقل ۳۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی را در این مدت از دست داده است، فقط در سالی که گذشت حدود ۳۰ میلیارد دلار و همچنین زیانی بالغ بر ۱۰۰ میلیارد دلار از عدم سرمایه گذاری خارجی در کشور اتفاق افتاده است، بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار از دارایی های ایران در خارج از کشور بلوکه و غیرقابل استفاده شد و محدودیت در استفاده از سیستم مالی جهانی مبادلات بین المللی برای تجار ایرانی را مختل کرد، رانت حاصل از دونرخی کردن ارز که یکی از دستاوردهای تحریم بود با سالی ۲۰ میلیارد دلار برای واردات و همچنین زیان حاصل از صادرات با نرخ غیرواقعی هم به سالی ۲۰ میلیارد دلار رسید، جمع زیان برآورد شده بالغ بر ۸۰۰ میلیارد دلار است. تورم سر به فلک کشید، نرخ دلار و هزینه زندگی مردم در این ۲۳ سال، ۱۰۰ برابر شد و نیمی از مردم ایران به زیر خط فقط سقوط کردند.

با این پول، ایران ما می توانست توسعه گازی کشور در پارس جنوبی را از ۲۴ فاز به ۳۲۰ فاز و ۴۰ شبکه مستقل برساند، میتوانست ۸۰۰ واحد یک گیگاواتی برق نیروگاه سیکل ترکیبی و ۵۳۰.۰۰۰ مگاوات برق خورشیدی و رفع کامل هدررفت شبکه برق کشور را انجام می داد، می توانست ۲۷۰ پالایشگاه برای خودکفایی بنزین و ۱۶۰ میلیون خودروی برقی در کشور تولید یا وارد کند، می توانست ۱۶۰ مسیر انتقال آب از خلیج فارس به داخل کشور بسازد، می توانست ۴۰۰ میلیون هکتار از زمین های کشاورزی را آبیاری قطره ای کند، می توانست ۸۰۰ واحد شیرین سازی آب دریا بخرد. بله با این پول ما بزرگترین معضل کشور که ناترازی در برق و آب و گاز و بنزین است و تا پنج سال آینده غیرقابل رفع خواهد شد، نداشتیم.

می توانست ۸۰۰ خط مترو یا ۹۰۰ هزار اتوبوس هیبریدی به سیستم حمل و نقل کشور بیافزاید، می توانست ۸۰۰۰ فروند هواپیما بخرد و ۴۰۰ فرودگاه در سطح کشور بسازد، می توانست ۱۶.۰۰۰ کیلومتر خط آهن قطار سریع السیر و ۸۰.۰۰۰ کیلومتر اتوبان در این مملکت بسازد، می توانست ۱۶۰۰ بیمارستان مجهز و ۸۰۰.۰۰۰ مدرسه و ۲۰ میلیون واحد مسکن برای مردم ایران بسازد. همه این پروژه های ملی با این بودجه عملیاتی بود.

این بهایی است که پرداخت شده است. یک روز در خلوت خودمان محاسبه کنیم که ارزشش را داشت یا نداشت.

همین امروز اگر تمام تحریم ها برداشته شود، ۷ سال طول خواهد کشید تا این خسارتها جبران شود آنهم به شرط آنکه تحت یک مدیریت سیستماتیک و علمی عمل کنیم. مشکل اما اینجاست که همه خسارتها قابل جبران نیست. فرار مغزها و مهاجرت نخبگانی که در این ۲۳ سال از کشور رفتند را چگونه جبران کنیم؟ فرصت های از دست رفته در بازارهای منطقه ای و بین المللی که توسط دیگر کشورها تسخیر شده است را چگونه جبران کنیم؟ تغییرات منفی و فسادی که در ساختار اقتصادی ایران ریشه دوانده را چگونه بسوزانیم؟ و از همه مهمتر، عمرمان، ۲۳ سال زمان و عمر تلف شده را چگونه جبران کنیم؟

شاید اگر این متن را همه ما بیش از یک بار می خواندیم، بخصوص مسئولین محترمی که امروز مسئولیت ادامه مذاکرات ۲۳ ساله را به عهده گرفته اند و آنهایی که خط مشی مذاکرات را تعیین می کنند چاره ای دیگر می اندیشیدند.


https://www.tg-me.com/virayeshe_zehn
انتقاد به‌جای جناب رضا امیر‌خانی به مراسمات پرحجم  برای سالگرد مرحوم رییسی.

https://www.tg-me.com/virayeshe_zehn
🔴 آقای رئیس جمهور برگرد!
آنجا جهنم است

شهاب الدین حائری شیرازی


اینجا اقای پزشکیان یکی دو روز پیش ادعای عجیبی کرد که ایران به تنهایی 6 برابر اروپا یعنی قاره اروپا برق مصرف می کند.
اینجا اقای دکتر محمدفاضلی ضمن ارائه امار معلوم نمودند که نه تنها ایران 6 برابر اروپا برق مصرف نمی کند که فرانسه و یا آلمان به تنهایی بسیار بیش از ایران برق مصرف می کنند.

متأسفانه دکتر پزشکیان به جای وفای به وعده های انتخاباتی که محور آنها عادی سازی روابط با دنیا و غرب و آمریکا بود و رفع تحریم،  رویه ارتش سایبری را، در انداختن مشکلات گردن ملت به جای حاکمیت، در پیش گرفته.

دکترجان یک سر بازگرد و فیلمهای مناظره و سخنرانی خود را در دوره انتخابات مرور نما.

این حرفها را که امروز شما می زنید تازگی ندارد و حرف همون جلیلی و اصحاب سایبری است.

آنها برای توجیه ستیزه با امریکا ، می آیند به جای رفع مشکلات مملکت و تولید انرژی ، که بدون تنش زدایی با دنیا ممکن نیست، شروع به خبرسازی و حرف درمانی با امارهای دروغ می کنند.

جالبه مجری یکی ازمناظره ها، اقای خسروی در ضمن نقل خاطره ای میگوید در پایان یک مناظره شما با رقیب در ایام انتخابات، ارام به شما اشاره زده الان پس از مناظره و بگو و مگو، فرصتی پیش امده برای دست دادن و مصافحه با همان رقیب مشهور، و شما می گویید با دروغگو دست نمی دهم.

جناب رئیس جمهور راه بهبود اوضاع، شماتت این مردم مظلوم نیست، به یاد دارم شما هم در ایام انتخابات همین اصل را متذکر می شدید که هر مشکلی هست از ما مسئولان است.

جناب رئیس جمهور!
شما را در ایام انتخابات، خداباور یافتیم و صادق، اما نه باور به خدا و نه صداقت، اقتضا نمی کند که بدون تاختن به کیفیت بد سیاست خارجی، که بر محور سیاست مخرب ستیزه با آمریکا که نتیجه ای جز عقب افتادگی و تحریم ندارد، طراحی شده، مردم را خطاب قرار دهید در کمبود مصرف برق.

جناب پزشکیان ما همان رک گویی و رفتار صریح و لُری شما را می خواهیم که کنار مظلوم باشید و خصم ظلم و ظالم.

یادم افتاد که اولین روز حضور در کاخ ریاست جمهوری جلو درب، تفألی به قران زدید، که وعده عذاب جهنم را می داد.
دکترجان! این ره که تو می روی به ترکستان است.

برگرد به سمت مردم
برگرد به سمت صدق
برگرد که خدا و قیامت اینجاست
آنجا جهنم است در دو دنیا!

https://www.tg-me.com/virayeshe_zehn
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پزشکیان:مردم از کولر و پنکه استفاده نکنید!!!
🔴 به جای دعوت مردم به زندگی بدون کولر بروید سیاست خسارت بار آمریکا ستیزی را که علت همه این بدبختی هاست علاج کنید

شهاب الدین حائری شیرازی


پزشکیان در جلسه شورای برنامه‌ریزی کرمانشاه:
قدیم که کولر و پنکه نبود مگر ما در خانه‌هایمان در ۳۵ درجه مشکلی داشتیم؟ همین یک کار را اگر انجام بدهیم ما در کشور مشکل برق نخواهیم داشت.

📌 آقای پزشکیان شرم کنید!

ملت بیچاره را توی این گرما به خاموش کردن کولر دعوت می کنید؟!
مکر مثل قدیم است که هر خانه ای سرداب داشته باشد؟
شما به جای تلخ کردن کام مردم با دعوت انها به زندگی در شرائط بی برقی، بروید و با مدارا و ملایمت روی دشمنی  با  آمریکا و تمام کاسبان تحریم سیفون بکشید.

یک سیاست ضدعقلانیت موجب این همه مصیبت شده بروید این سیاست مزخرف را تمام کنید.

https://www.tg-me.com/virayeshe_zehn
پایان عصر روحانیت؟!

یدالله کریمی پور

تا انقلاب ۵۷(انقلاب اسلامی)، در مقیاس کلی و عمومی، و در گذر از جهت‌گیری های کم بنیه، روحانیون خود را در طرفی قرار داده بودند که آزادی خواه و ضد استعماری بود. ادوارد براون‌ در کتاب انقلاب مشروطیت ایران، چنین نگاشته است:
"یکی از جنبه های بارز انقلاب ایران (مشروطه)آن است که روحانیون خود را در طرفی قرار داده اند که پیشرو و آزادیخواه است. فکر کنم این امر تقریبا در تاریخ جهان بی بدیل باشد. اگر اصلاحاتی را که مردم با مدد ایشان در راه کسب آن جنگیده اند تحقق یابد، تقریبا تمام اقتدار روحانیون از بین خواهد رفت. علل این پدیده قابل توجه، توجیهات خاص خود را دارد؛ و گرچه بسیار جالب، ولی بحثی دراز است و احساس می کنم تا به همین جا هم‌ از حد مجاز فراتر رفته و کلام‌ را به درازا کشانده ام".

هیچکس نمی تواند نقش روحانیون‌ در مبارزات ضد استعماری- استبدادی ایران، مانند نهضت تنباکو، انقلاب مشروطه، ملی شدن نفت و انقلاب ۵۷ را نادیده انگارد، که در این صورت در تحلیل و تفسیر رخدادها و پیش بینی های آینده به همان اندازه دچار لغزش و بلکه پارادوکس خواهد شد، که دگماتیست های روحانیت گرا دچار آن شده اند.

با این همه باید دید که چشم انداز کنونی و آینده نزدیک کارکرد این قشر مهم‌ اجتماعی-تاریخی -سیاسی چیست و به چه و کجا می انجامد؟!!

به گمانم، امروزه روز، بزرگترین مشکل روحانیت شیعی ایران، در یک واژه جای می گیرد: شکاف.
چنین به نظر می رسد که پس از انقلاب اسلامی و به دست گرفتن قدرت توسط روحانیون، کم‌ کم‌ میان این نهاد و مردم شکاف ایجاد شده است. نشانه های آن را به آسانی می توان در نمایه های زیر یافت:

۱- کارکرد حکومت
ناخشنودی از کارکرد حکومتی که روحانیون خواه و ناخواه در آن نقش برجسته و کلیدی دارند، به پایگاه اجتماعی پیشین آنان آسیب جدی زده است؛
۲- فاصله گیری
برخی بر این باورند که بخشی از روحانیت از دغدغه های مردم فاصله گرفته و در گیر مسائل قدرت شده اند؛
۳- شکاف در سبک زندگی
پافشاری بر برخی سیاست های فرهنگی که با سبک زندگی بخش بزرگی از جامعه همخوانی ندارد، آن هم‌ در جهان دگرگون‌ شونده، همخوانی ندارد. همین ناهمخوانی موجبات تکوین چالش های سترگ میان بخشی از مردم- روحانیون شده است؛
۴- کاهش مرجعیت اجتماعی
مرجعیت سنتی روحانیت شیعه ایران در همه امور، مانند گذشته نیست. یعنی بخش های فراوانی از مردم، برای یافتن پاسخ پرسش های خود به منابع متنوع تری روی آورده اند؛
۵- شکاف گفتمانی
برخی بر این باورند که روحانیت و رسانه های همسو با آن، در ارائه روایت قانع کننده، پاسخگویی به شبهات و برقراری کانال گفتمانی،‌ در مقیاس ملی، شکست خورده و یا دستکم‌ دچار افول شده است؛
۶-شکاف سکوتی
هم چنین‌ برخی بر آنند که مهمترین دلیل رویگردانی به نسبت گسترده مردم از روحانیت، کنار کشیدن و بلکه خاموشی بسیاری از آنان در برابر مشکلات مردم و ناهمراهی آنان در پروسه اعتراضات مدنی نهفته است. چنان که در جریان اعتراضات برای ابراز نارضایتی، مردم بر خلاف‌گذشته ها، تمایلی به کسب اجازه از مرجعیت روحانی ندارند(بر خلاف سنت پیشین)؛
۷- تصور شکاف معیشتی
در حالی که بسیاری از روحانیون ممکن‌ است زندگی ساده ای داشته باشند، حضور برخی روحانیون در مناصب اقتصادی و یا گزارش هایی در باره امتیازات ویژه آنان، تصور عمومی را تحت تاثیر قرار داده و به ایجاد حس بی اعتمادی و فاصله با ذهنیت مردم کمک‌ کرده است. در حالی که رسانه های حکومتی با وجود دست و پا زدن‌ های فراوان، نتوانسته اند چنین تصوری را تغییر دهند.

به هر روی ناتوانی در پاسخگویی شفاف به مطالبات و انتقادات مردمی، فاصله گرفتن‌ از نقش سنتی پیشینی، عدم تغییر زبان و شیوه ارتباطی با مردم‌، به ویژه نسل جوان و نیز ناتوانی در ایجاد گفتگوی موثر و همدلانه، هم چنین پافشاری بر اجرای برخی هنجارهای اجتماعی-فرهنگی که با سبک زندگی بخشی از مردم‌ ناسازگار است، موجبات تعمیق شکاف ها بین مردم-روحانیت شدا است.

آيا با چنین چشم اندازی، روحانیت با اصلاحات درونی و اتکا به اجتهاد، خواهد توانست از مصائب این شکاف بزرگ رهایی یابد؟! آیا می تواند سیل بندی در برابر سیل سنگین‌ پیشرونده ایجاد کند؟! آیا می تواند از لاک و پوسته کنونی درآمده و دچار دگردیسی مطلوب شود؟ یا نه، عصر روحانیت شیعی ایران پایان یافته است؟!!
به اغلب احتمال فرصت برای نجات و رستگاری زیاد نیست.


@karimipour_k
https://www.tg-me.com/virayeshe_zehn
🔴حکومتی شیرده است و دوشیده شده، که با داشتن بیشترین منابع انرژی دنیا برق ندارد!!

شهاب الدین حائری شیرازی

اگر امریکا بیاید و در عربستان سرمایه گذاری کند، یعنی عربستان، امریکا را دوشیده؟!
امریکا در عربستان سرمایه گذاری عظیمی کرده،از جمله در آرامکو، یعنی گاوه؟

این حرفها احمقانه هست.
امارات اگر سرمایه گذاری می کند، پس از احراز سود سرمایه گذاریست در امریکا.

ج ا هم دنبال این سرمایه گذاری ها هست اما کسی حاضر  نیست اینجا که زیرساخت مناسب ندارد و تحریم  است سرمایه گذاری کند.

اگر دنبال شیرده می گردید به حکومت خودمان نگاه کنید که توسط روسها واقعا دوشیده شده و میشود.

یک نمونه حضور ایران در سوریه پس از بهار عربی بود که ایران نادانسته در راستای سیاست روسیه با شعارهای انقلابی، میلیاردها دلار هزینه کرد آنجا و آخر سر، دست از پا درازتر بیرونش کردند.

نمونه دیگر، ارسال پهپاد به روسیه در جنگ روس و اوکراین بود که رابطه دوستی ۴۰۰ ساله ایران و اروپا را به دشمنی مبدل کرد.

یک نمونه دیگرش تسخیر سفارت امریکاست که ۴۶ سال، ایران را به نیروی پیاده روس و شوروی مبدل کرده بی هیچ عایدی با هزاران میلیارد دلار خسارت.

@virayeshe_zehn
🔴 نقد مواضع اخیر مسعود پزشکیان

📹شهاب الدین حائری شیرازی

این روزها ورشکستگی یا شما بگو ناترازی در کنار تهدید آمریکا گویا رئیس جمهور را کاملا بهم ریخته یک روز از استفاده نکردن از کولر و پنکه در دمای 35 درجه می گوید و روز دیگر از اینکه ایران 6 برابر اروپا برق مصرف می کند و دیگر روز هم می گوید ما را تحریم می کنید بکنید مگر تا حالا تحریم نبودیم؟
بمباران می کنید بکنید و....
نقطه مشترک همه این مواضع غیرمنطبق بودن انها با واقعیات است و البته دو موضع اخر بسیار خطرناک است که در این لایو یوتیوب امروز 28 اردیبهشت 04 سعی میکنم زبان شما باشم در گلایه و گاه توبیخ رئیس جمهور ...

امروز در یک لایو یک ساعته در یوتیوبم به این مسئله پرداختم که می توانید در آدرس زیر مشاهده نمایید.

https://www.youtube.com/live/Rqea6aINNlY?si=0yG9mS-I2U6TFw-Q

https://www.tg-me.com/virayeshe_zehn
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔴 شهاب‌الدین حائری شیرازی: مشکل اصلی ما این است که اجازه‌ی بیان انتقاد را نمی‌دهیم

💢 همه‌ی ما سوار کشتی سیاست‌های رهبری هستیم؛ از همه می‌توانیم انتقاد کنیم، اما انتقاد از سکان‌دارِ کشتی عواقب خواهد داشت!

🔸توهم داریم که آمریکا و اسرائیل را زیر پا له می‌کنیم! کجا این دو له شده‌اند؟!
🔸تا زمانی که - بر خلاف عقل و شرع - اجازه انتقاد از رهبری را ندهند، وضعیت همین خواهد بود

🔸این که «حسین تنگه‌بَند» (شریعتمداری) نمی‌تواند امروز ایدئولوگ نظام باشد، حاصل فعالیت امثال آقای تاجزاده و دیگر منتقدین در فضای مجازی‌ست که تغییر را به مطالبه‌ای عمومی تبدیل کردند
🔸امروز به راحتی می‌توانیم بگوییم که بیش از ۸۰ درصد مردم ایران، این سیاست‌های انقلابی و ماجراجویانه را نمی‌خواهند

🔻فایل کامل گفتگوی عبدی مدیا با شهاب‌الدین حائری شیرازی🔻

📺 در یوتیوب
#ببینید:
https://www.youtube.com/watch?v=3MuMoDxSCxA

📻 بدون فیلتر در کست‌باکس
#بشنوید👇
https://castbox.fm/x/3NalA

🔻🔻عبدی مدیا را دنبال کنید:🔻🔻
🌐
سایت | 🔗اینستاگرام | 🟢واتس‌اپ | 🔗تلگرام I📺یوتیوب I 📻کست باکس
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔴 شهاب‌الدین حائری شیرازی: آقای خمینی روابط بین الملل را نمی‌شناخت؛ اما آدم عمل‌گرایی بود

💢 انتخاب آقای صادق خلخالی در ابتدای انقلاب به عنوان حاکم شرع هم نمودی از عمل‌گرایی آقای خمینی‌ست

🔸امروز کلیت جمهوری اسلامی آرزوی احیای برجام را دارند
🔸مشکل ما با آمریکا در حال نابود کردن کشور است؛ چرا همان برجام را خراب کردید؟
🔸من عملگرایی آقای خمینی را در آقای خامنه‌ای نمی‌بینم

🔻فایل کامل گفتگوی عبدی مدیا با شهاب‌الدین حائری شیرازی🔻

📺
در یوتیوب شهاب الدین حائری شیرازی ببینید 🔽

https://youtu.be/SZmaAfCoDkE?si=ha-JT1r-DulhDKVC

کانال تلگرام

https://www.tg-me.com/virayeshe_zehn
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 شهاب‌الدین حائری شیرازی: آمریکاستیزی باید ۴۰ سال پیش تمام می‌شد

💢 نسل جوان می‌فهمد این مملکت با دگم اداره می‌شود و از دین متنفر شده‌اند

🔸نسل زد ما بی‌دین نیست؛ بلکه ضددین است

🔻فایل کامل گفتگوی عبدی مدیا با شهاب‌الدین حائری شیرازی🔻

📺 در یوتیوب
شهاب الدین حائری شیرازی ببینید🔽

https://youtu.be/SZmaAfCoDkE?si=ha-JT1r-DulhDKVC

کانال تلگرام

https://www.tg-me.com/virayeshe_zehn
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 شهاب‌الدین حائری شیرازی: صدام پیش از انقلاب هم می‌خواست به ایران حمله کند... شاه روابط بین الملل را می‌شناخت و خود را بیمه کرده بود

💢 آقای خمینی روابط بین الملل را نمی‌دانست؛ ارتش و مردم عراق را یکی-دو بار به قیام دعوت کرد

🔸تسخیر سفارت آمریکا که اتفاق افتاد، صدام متوجه شد که بهترین زمان برای حمله است
🔸آقای صادق خرازی هم گفته: «من مهم‌ترین عامل وقوع جنگ تحمیلی را تسخیر سفارت آمریکا می‌دانم.»

🔻فایل کامل گفتگوی عبدی مدیا با شهاب‌الدین حائری شیرازی🔻

📺 در یوتیوب
شهاب الدین حائری شیرازی ببینید🔽


https://youtu.be/SZmaAfCoDkE?si=ha-JT1r-DulhDKVC


کانال تلگرام

https://www.tg-me.com/virayeshe_zehn
2025/07/05 21:58:09
Back to Top
HTML Embed Code: