Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چارلی چاپلین: خجالتی‌ام و تنهایی‌ام را دوست دارم!

در این گفت‌وگوی کوتاه قدیمی، چارلی در اوج اعتبار و احترام عمومی و یک شمایل اجتماعی فوق‌العاده ارزشمند است که هر جمله‌اش به‌سرعت تیتر روزنامه‌های سراسر جهان می‌شود. ولی هنوز پشت آن لبخند شرمگین و آدابدانی انگلیسی و نگاه آرام و خوش‌خلق، پسربچه فقیری پنهان شده که روی صحنه تئاترهای سیار به جای مادر مریضش آوازهای عامیانه می‌خواند و صدایش را نازک می‌کرد.
بعضی چیزها هیچ‌وقت از آدم جدا نمی‌شوند، از جمله تکه‌هایی از گذشته...
شب‌ها به کنج خلوتم آواز می‌دهند
کای خفته گنج خلوتیان باز می‌دهند
#شهریار

https://on.soundcloud.com/UqwEQBP2bFKgLJWS8
#سایه

@YaldaEbtehaj
Yalda Ebtehaj
Video
در این روزگار بینهایت سخت تنها عرصه فرهنگ و اینگونه تلاش‌هاست که شور و شوق را در دل ما زنده نگاه‌میدارد.
…….
شب مهرداد اسکویی

با حضور و سخنرانی: احمد الستی، سیف‌الله صمدیان، بابک کریمی، دکتر فریناز راشد مرندی، محمد غفوری، علی دهباشی
و پیام تصویری ماندانا کریمی و مریم اسلوبی

چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳
خانه هنرمندان ایران - تالار استاد جلیل شهناز

@YaldaEbtehaj
Forwarded from Bukharamag
Yalda Ebtehaj
Photo
شب مستند اجتماعی

هفتصد و چهلمین شب از شب‌های مجله بخارا با همکاری انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند اختصاص یافته است به نمایش و نقد و بررسی فیلم «رادیو گرافی یک خانواده» به کارگردانی فیروزه خسروانی. در این مراسم که در ساعت پنج بعد از ظهر چهارشنبه بیست و ششم اردیبهشت ۱۴۰۳ در تالار استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود، پس از نمایش فیلم، نقد و بررسی این اثر با سخنرانی: فیروزه خسروانی، زیبا جلالی نائینی، محمد فاضلی، مهرداد زاهدیان، مجید برزگر ، مرتضی احمد وند و علی دهباشی انجام می‌پذیرد.

«راديوگرافی يک خانواده» نگاهی به تاریخ غيررسمی يک خانواده و يک دوران است؛ نگاهی غیررسمی به انقلاب در دلِ خانه‌ای كه هم‌زمان با انقلابی بیرون از خانه، درهایش به روی تحولات معاصر ایران گشوده شده است.
فیروزه خسرُوانی در تهران به دنیا آمد. بعد از دیپلم به ایتالیا رفت و تحصیلاتش را در آکادمی هنرهای زیبای میلان ادامه  داد. پس از فارغ‌التحصیلی در سال ۲۰۰۳ به ایران بازگشت و دوره‌ی روزنامه‌نگاری را در مرکز رسانه‌ها گذراند. با مجلات و روزنامه‌های متعدد ایتالیایی نیز همکاری کرده. اولین مستندش را در سال ۲۰۰۴ در شهر بم پس از زلزله ساخت.
«رادیوگرافی یک خانواده» هشتمین ساخته‌ فیروزه خسروانی است. او پیش از این فیلم‌های «قطار زندگی»، «راف کات»، «هزار و یک ایران»، «سالن زیبایی»، «آرشیو مشرق‌زمین»، «حرفه: مستندساز» (فیلم گروهی) و «جشن تکلیف» را ساخته بود.

خانه هنرمندان ایران: خیابان طالقانی، خیابان موسوی شمالی، بوستان خانه هنرمندان، تالار استاد جلیل شهناز

@YaldaEbtehaj
Forwarded from Bukharamag
عصر شنبه‌های بخارا

بحث و گفت‌وگو دربارۀ کتاب «تاریخ بخارای صغیر»

با حضور ابراهیم خدایار، حسن باستانی راد، حسن شجاعی‌مهر (مصحح کتاب)، احمد محیط طباطبایی و علی دهباشی

کافه مانا
شنبه بیست و دوم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳
رادیو هفتستان، اتاق هفتگی فرشته‌ مولوی در کلاب‌هاوس، در دوسال گذشته مجالی بوده برای ادبیات و ترانه و گفت‌وگو. پرونده‌ی شنیداری هر اتاق‌ به ترتیب بایگانی کلاب‌هاوس بی‌ ویرایش در این کانال گذاشته می‌شود-- به نیت دسترس‌پذیرکردن تکه‌ای از تاریخ شفاهی
https://www.tg-me.com/radiohaftestan

@YaldaEbtehaj
ندانم آن که دل و دین ما به سودا داد
بهای آن چه گرفت و به جای آن چه خرید
«سایه»
مدتی پیش در ایام نوروز، رادیو مضمون با نیت و ایده‌ای مثبت، برنامه ‌ای را به گفتگو با دست‌اندرکاران فرهنگی پیرامون بررسی و اهمیت کتاب و کتابخوانی اختصاص داده بود. در این مجموعه گفتگوها من و دوستانی را هم دعوت به گفتگو کردند و از آنجا که این گفتگوها را مفید می‌دانستم من نیز در این مجموعه شرکت کردم. و همانطور که در متن اولیه و انتهایی هر گفتگو آمده نام روزنامه فرهیختگان بعنوان حامی نه صاحب برنامه و رادیو، عنوان می‌شد. متاسفانه در روزهای گذشته مواجه شدیم که روزنامه فرهیختگان به چاپ کتابی بدون اجازه از صاحبان برنامه و شرکت کنندگان در این گفتگوها اقدام کرده‌است. که این رفتاری کاملا غیراخلاقی و مخالف اصول و قوانین حتی در ایران است که قابل پیگرد قانونی‌ست. رفتاری که جای تاسف بسیار دارد و سالهاست با عدم رعایت موازین اخلاقی و حقوقی رایج شده است. ظاهرا فرهنگ مصادره هنوز چون گذشته همچنان ادامه دارد و عده‌ای هنوز نتوانسته‌اند و نخواسته‌اند نتایج صدمات این سالها را جدی بگیرند: جامعه‌ای پاره پاره که هیچ دورنمایی حتی نزدیک برای خود بجا نگذاشته‌است.

@YaldaEbtehaj
Forwarded from فرهنگ موزه
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
موزه ها روایت رنجها و زیبایی‌هایند روایت این که آدمی چگونه از رنج ها گذر کرده و زیبایی را برگزیده تا بتواند سختی‌های زندگی را تاب آورد و حاصلش بشود فرهنگ و دانش

موزه تماشای این زیبایی هاست تا امید و آرامش را برای زندگی بهتر به دست اوریم

روز جهانی موزه گرامی باد
دومین دوره جشنواره فیلم مستند ایرانی مونیخ از ۳۰ می تا  ۲ ژوئن برگزار می‌شود. برای دیدن برنامه نمایش فیلم‌ها و تهیه بلیت به آدرس زیر بروید:
https://www.idfmunich.com/program-2024

@YaldaEbtehaj
Hamcho Barg
Hamidreza Dibazar
این نیز اندیشه فارسی‌زبانان است. و چه خوشبختم که از سرزمینی آمده‌ام که این اندیشه و زبان و موسیقی را درمی‌یابم…

*میرسیدعلی همدانی ، عارف و دانشمند قرن هشتم هجری ایرانی ، سه بیت دارد که از لحاظ محتوایی و پیام انسانی فوق‌العاده است :*

*هر که ما را یاد کرد ایزد مَر او را یار باد*
*هر که ما را خوار کرد از عُمر بَرخوردار باد*

*هر که اندر راهِ ما خاری فِکَند از دشمنی*
*هر گُلی کز باغِ وصلش بِشکُفد بی‌خار باد*

*در دو عالم نیست مارا با کسی گرد و غبار*
*هر که ما را رنجه دارد ، راحتش بسیار باد*

*دولتمند خلف ، هنرمند نامیِ تاجیکستان نیز به زیبایی ، این سه بیت را به آواز خوانده است .*

@YaldaEbtehaj
دور مشو
دولتمند خلف
آباد اگر نمی‌کنی، ویران مکن مرا

🎼 دور مشو
▫️ آواز و موسیقی: زنده‌یاد دولتمند خلف
▫️ بر اساس اشعاری از صائب تبریزی و مولوی

@YaldaEbtehaj
Forwarded from Bukharamag
Forwarded from Bukharamag
شب شیون فومنی

هفتصد و چهل و چهارمین شب از شب‌های مجله بخارا با همکاری بنیاد فرهنگی شیون فومنی به شب شیون فومنی اختصاص یافته است. در این مراسم که در ساعت پنج بعدازظهر پنجشنبه دهم خرداد ۱۴۰۳ در تالار استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود، پس از سخنرانی کاوه بهرامی مقدم، علی دهباشی و حامد فومنی، شاهد نمایش فیلم مستند «دره پروانه‌ها» خواهیم بود.
«دره پروانه‌ها»، فیلم مستند پرتره شیون فومنی است که به تبیین ناگفته‌هایی از زندگی، افکار و اندیشه‌های ادبی و سیر و سلوک شاعرانه و اثرگذاری‌های شیون فومنی در اجتماع و در شعر و ادبیات معاصر پرداخته است.
کارگردان، فیلمنامه‌نویس و مجری طرح فیلم مستند «دره پروانه‌ها» کاوه بهرامی مقدم و تهیه‌کننده آن بنیاد فرهنگی شیون فومنی است.

شیون فومنی (میراحمد فخری‌نژاد) متولد سوم دی ۱۳۲۵، شاعر و ترانه‌سرا، از مشاهیر و مفاخر فرهنگی و از معدود شاعران موفق دوزبانه معاصر، از سویی در شعر گیلکی از قله‌های شعر گیلان و از شاعران محبوب و مردمی شمال کشور، و در شعر و غزل فارسی از چهره‌های نامدار معاصر به شمار می‌رود. اشعار گیلکی شیون فومنی سرتاسر گیلان را درنوردیده و در دل مردم جای دارد. مجموعه آلبوم‌های صوتی شعر گیلکی شیون فومنی با عنوان «گیله اوخان» (پژواک گیلان) از نظر ارزش، منزلت و اعتبار فرهنگی همانند آثار فاخری چون: شاهنامه فردوسی، دوبیتی‌های باباطاهر، مثنوی مولانا، بوستان  و گلستان سعدی و دیوان حافظ و... به عنوان یکی از گنجینه‌ها و میراث معنوی، مصداق هویت و شناسنامه فرهنگی گیلانیان محسوب می‌شود. او خالق ترانه‌های خاطره‌انگیزی به گیلکی و فارسی است.
اشعار و غزل‌های فارسی شیون فومنی در سه سطح زبانی، ادبی و فکری، نشان‌دهنده پیوند خجسته «نوآوری» و «سنت» است و این مهم برخاسته از پشتوانه غنی و درک عمیق شاعر از فرهنگ و ادبیات پیشین تا جریان‌های ادبی معاصر بوده است که با نگاهی تازه به جهان و انسان در بافت و بیان و ذهن و زبانی شاعرانه، شیون را در گونه‌های غزل معاصر اعم از جریان خلاق غزل نو، غزل تصویری و... به عنوان شاعر موفق «غزل نوسرا» و «نوآور در غزل» معرفی می‌کند.
شیون در بیست و سوم شهريور ۱۳۷۷ پس از یک دوره بیماری کلیوی چشم از جهان فروبست. از وی آثار متعددی به گیلکی و فارسی منتشر شده و نیز در دست انتشار می‌باشد.

خانه هنرمندان ایران: خیابان طالقانی، خیابان موسوی شمالی، بوستان هنرمندان، تالار استاد جلیل شهناز
2024/06/01 10:05:01
Back to Top
HTML Embed Code: