Telegram Web Link
⚫️ یادنامه‌ای برای عضوی از راز؛ وداع با نزهت امیرآبادیان

🔘 خانواده بزرگ رسانه، امروز بار دیگر داغدار از دست دادن خبرنگاری پویا و دغدغه‌مند شد؛ زنده‌یاد نزهت امیرآبادیان، که سال‌ها با قلمی وزین و نگاهی ژرف در عرصه خبر و تحلیل، به روشنگری پرداخت. او با وجود همه موانع و فراز و نشیب‌های مسیر اطلاع‌رسانی، در راه شفاف‌سازی، تنویر افکار عمومی و پرداختن به مسائل مهمی چون فساد اقتصادی و حوزه زنان، خستگی‌ناپذیر تلاش کرد.

🔘 آثار ماندگار او، بازتابی از روح بلندپرواز، دغدغه‌مند و آرمان‌گرایش بود؛ قلمی که برای بهبود و اعتلای زندگی مردم در این روزگار سخت و پرآشوب، از تپیدن بازنایستاد.

🔘 ما در مؤسسه «رسانه، اندیشه، زن» (راز)، امروز در سوگ عضوی از خانواده‌ خود نشسته‌ایم؛ همراهی صمیمی که پرواز نابهنگامش، غمی سنگین و جان‌سوز بر دل‌ها نشاند.

🔘 با اندوه فراوان، درگذشت این خبرنگار پرتلاش و متعهد را به خانواده محترم ایشان، جامعه رسانه‌ای و عموم سوگواران تسلیت می‌گوییم.
روحش شاد، یادش گرامی و راهش پررهرو.


👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴چرایی حضور کمرنگ زنان دربازارکار

📌بر اساس آمارهای بانک جهانی، ایران پس از افغانستان و عراق، پایین‌ترین نرخ مشارکت اقتصادی زنان را در بین همسایگان خود دارد.

📌در سال۲۰۲۴ نرخ مشارکت زنان ایرانی با کاهش یک واحد درصدی نسبت به سال۲۰۲۳ به حدود ۱۳.۵درصد رسید.

📌این در حالی است که در همین سال نرخ مشارکت اقتصادی زنان در عربستان حدود ۳۴درصد، یعنی بیش از ۲برابر ایران بود.

📌برخی سیاستگذاران معتقدند که نرخ مشارکت اقتصادی نمی‌تواند تصویر کاملی از وضعیت زنان در جامعه ایران ارائه دهد؛ اما بررسی‌ها‌نشان می‌دهد که عملکرد ایران در شاخص‌هایی مانند شاخص نابرابری جنسیتی و شاخص شکاف جنسیتی جهانی نیز وضعیت چندان بهتری ندارد.

📌این عملکرد ضعیف، بیش از هنجارهای اجتماعی و فرهنگی، به سدهای قانونی و نهادی و نیز محدودیت‌های ساختاری اقتصاد بازمی‌گردد؛ سدها و محدودیت‌هایی که کشوری مانند عربستان توانست با اصلاحات ساختاری مانند چشم‌انداز۲۰۳۰ بر آن چیره شود و مشارکت نیروی کار زنان را از ۱۵درصد در دهه۱۹۹۰ به ۳۰درصد در دهه۲۰۲۰ افزایش دهد.
منبع :دنیای اقتصاد
👉🏻
@Bashgahezanan👈🏻
🔴کدام استان‌ها زنان شاغل بیشتری دارند؟

📌زنجان با ۲۲.۳٪ بالاترین نسبت اشتغال زنان را در کشور دارد و پس از آن گیلان، خراسان شمالی و اردبیل قرار می‌گیرند.
📌این شاخص نشان می‌دهد چه درصدی از زنانِ در سن کار، در فعالیت‌های اقتصادی مشارکت دارند.
📌نقش پررنگ صنایع دستیِ بومی و خانگی در استان‌هایی مانند زنجان، یکی از اصلی‌ترین دلایل مشارکت اقتصادی بالاتر زنان در این استان‌ها است.

👉🏻@Bashgahezanan👈🏻
🔴ام‌اس در زنان ۲ برابر بیشتر از مردان

متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ ام‌اس:
📌بیماری ام‌اس اغلب در جوانان، به‌ویژه در رده سنی ۲۰ تا ۴۰ سال بروز می‌کند.

📌بیماری ام‌اس در خانم‌ها تقریبا ۲ برابر بیشتر از آقایان رخ می‌دهد.

📌در حال حاضر حدود ۱۰۰ هزار نفر در کشور به بیماری ام‌اس مبتلا هستند.

👉🏻@Bashgahezanan👈🏻
🔴واکنش معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده به قتل الهه حسین‌نژاد: امنیت زنان مطالبه‌ای ملی است

زهرا بهروزآذر، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده:
📌این حادثه فقط یک فاجعه فردی نیست؛ ما با پدیده‌ای پیچیده و چندوجهی مواجه هستیم که از اختلالات روانی، بحران‌های فرهنگی-اقتصادی، و ضعف ساختارهای پیشگیری و حمایت رنج می‌برد.
📌نشانه‌های نگران‌کننده‌ای از تغییر الگوی جرایم به سمت خشونت‌آمیز شدن در جامعه دیده می‌شود؛ وضعیتی که بیش از همه، زنان و کودکان را در معرض آسیب قرار داده است.
📌 طرح «شهر امن و دوستدار خانواده» برای ارتقای امنیت از طریق اصلاح فضاهای شهری و روستایی در حال تدوین است و با اولویت بالا دنبال می‌شود.
📌پس از آنکه لایحه «تأمین امنیت زنان در برابر خشونت» در مجلس دچار تغییر اساسی شد و دولت آن را مسترد کرد، تدوین برنامه‌ای جامع برای پیشگیری از خشونت را در دستور کار قرار دادیم.

📌همدلی عمومی در ماجرای الهه حسین‌نژاد نشان داد که جامعه نسبت به این مسائل هوشیار و حساس است. مطالبه پیشگیری از خشونت،مطالبه‌ای ملی است.
👉🏻@Bashgahezanan👈🏻
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔴خیزش زنان قاجاریه برای دگرگونی جامعه مردسالار ایرانی

نسخه صوتی

📌با مرور تاریخ دوره قاجاریه آشکار می شود که برخی از بانوان این دوره با اقدامات خود توانسته اند نام خود را در تاریخ ثبت کنند.

📌این چهره‌ها تا به آنجا مورد توجه مرد قرار گرفته‌اند که برخی داستان‌سرایی‌ها نیز درباره آنها رخ داده و برخی از اقدامات بزرگ نیز به این چهره‌ها نسبت داده شده است.
یکی از این چهره‌ها بانو فخرالدوله است قاعدتا به سبب ویژگی های خود، این داستان‌های را باورپذیر کرده است. نفس باورپذیری این روایت‌ها در دوره ای که اصولا تصویر و ایماژ زنان در ذهنیت بسیاری از ایرانیان کلیشه ای از انفعال و ناآگاهی بوده، قابل تامل است.

📌به همین بهانه و البته تلاش برای به دست آوردن تصویری قرین با واقعیت از زنان دوره قاجاریه و چهره هایی چون بانو فخرالدوله در مجله تاریخی اکو ایران با منصوره اتحادیه استاد تاریخ و خالق آثاری چون«اینجا طهران است» و «پیدایش و تحول احزاب سیاسی مشروطیت» به گفت وگو نشسته ایم.
منبع:اکوایران

👉🏻@Bashgahezanan👈🏻
🔴پیشنهاد محسن برهانی: به زنان اجازه به همراه داشتن اسپری فلفل و شوکر برقی اعطا کنید
👉🏻@Bashgahezanan👈🏻
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اشرف گرامی‌زادگان حقوقدان:
افزایش زن‌کشی‌ نگران‌کننده است؛ قوانین فعلی کارآمد نیستند

📌این حقوقدان در نشست "خشونت علیه زنان و مرثیه ای برای یک لایحه موثر" که توسط موسسه مطالعات و تحقیقات زنان برگزار شده بود، اظهار کرد: ما با حجم بالایی از خشونت علیه زنان مواجه هستیم که در مواردی منجر به زن‌کشی می‌شود. این مسئله نتیجه سال‌ها بی‌توجهی به نیازهای قانونی و ساختاری در حوزه حقوق زنان است. نه فقط در قانون کیفری، بلکه در قانون مدنی نیز با خلأهای زیادی روبه‌رو هستیم.

📌۱۲ ساله‌ اخیر یکی از افرادی که پیگیر لایحه منع خشونت علیه زنان بوده من بودم، متأسفانه آنچه در نهایت از مجلس بیرون آمد، به هیچ‌وجه پاسخگوی نیازهای واقعی جامعه نبود. تغییرات واژگانی و محتوایی، لایحه را از خاصیت انداخت. به همین دلیل استرداد آن توسط رئیس‌جمهور تصمیم درستی بود.

📌متاسفانه نگاه مردسالارانه حاکم بر فرآیند قانون‌گذاری از مشکلات اساسی ماست. وقتی زنان و فعالان اجتماعی صدای خود را بلند می‌کنند، به آن‌ها انگ می‌زنند؛ می‌گویند فمینیست هستند یا علیه خانواده کار می‌کنند.
منبع:امتداد
👉🏻@Bashgahezanan👈🏻
🔴درخواست استرداد لایحه منع خشونت علیه زنان سیاسی نیست؛ احتمال اصلاح در مجلس

📌زهرا بهروزآذر، معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور، با تأکید بر اینکه استرداد لایحه منع خشونت علیه زنان رویکردی سیاسی نداشته، اعلام کرد که دولت به دلیل تغییرات گسترده ایجادشده در متن لایحه، درخواست بازگشت آن را ارائه کرده است.

📌وی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: «لایحه‌ای که از سوی دولت به مجلس ارسال شده بود، دچار تغییرات اساسی شده و تفاوت زیادی با متن مورد نظر دولت دارد. به همین دلیل، درخواست استرداد آن مطرح شد.»

📌بهروزآذر با رد برداشت‌های سیاسی از این اقدام تأکید کرد: «موضوع خشونت علیه زنان، مسئله‌ای مهم و اجتماعی است و نگاه دولت نیز در این زمینه کاملاً تخصصی و اجتماعی است، نه سیاسی.»

📌وی با اشاره به تعاملات صورت‌گرفته با مجلس افزود: «بر اساس هماهنگی‌هایی که با رئیس مجلس انجام شده، تصمیم بر آن شده که اصلاحات لازم در خود مجلس صورت گیرد. به همین دلیل، دولت روند استرداد را کند کرده تا فرصت برای اصلاح از طریق مجلس فراهم شود.»

📌معاون رئیس‌جمهور ابراز امیدواری کرد که اصلاحات مدنظر در مجلس انجام شود و خاطرنشان کرد: «اطمینان داریم مجلس در این مسیر همراهی خواهد کرد.»
👉🏻@Bashgahezanan👈🏻
🔴محقق داماد: باید درباره تفاوت دیه مرد و زن از نظر فقهی تجدید نظر کرد

📌مجتهد شیعی گفت: در قرآن مجید دیه مقدر وجود ندارد؛ اندازه ها و تفاوت ها براساس یک سری روایات است که روایت های محکمی هم نیستند دیه یک زمانی جنبه مالی داشته... و امروز از نظر فقهی باید در آن تجدیدنظر شود و نظر من هم‌ بر برابری دیه است.

👉🏻@Bashgahezanan👈🏻
🔴 گزارش «شرق» از شرایط مادرانی که در شرایط جنگی و اضطراب در انتظار تولد فرزندشان‌ نشسته‌اند
زایمان زیر موشک‌باران

📌حالا تقریبا اندازه یک بوته کرفس است. چربی دور ران و بازوهایش به‌خوبی رشد پیدا کرده، اما هنوز آن‌قدری نیست که در صورت تولد بتواند بدن نوزاد را گرم نگه دارد.

📌هفته گذشته دیگر توانست موقع خوابیدن چشمانش را ببندد. همه چیز اگر خوب پیش برود، نوزاد باید چهار هفته دیگر به دنیا بیاید.

📌دختری که قرار نبود چشمانش را زیر آسمانی باز کند که از آن موشک می‌بارد، حالا که زندگی این‌طور برایش رقم زده، پدر و مادرش هم تصمیم گرفته‌اند نامش را «ایران» بگذارند.


👈🏻 ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 سخنگوی دولت: تاکنون ۵۸ زن و کودک شهید و ۲۲۲ نفر از زنان و کودکان مصدوم شده‌اند./ایسنا

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 چالش‌ها و فرصت‌های زنان هنگام وقوع جنگ‌ها

✍🏻 نادیا زکالوند

هنگام جنگ، زنان با چالش‌های متعددی در محافظت از خانواده خود و مدیریت بحران‌ها مواجه می‌شوند. دسترسی محدود به منابع، افزایش خطر خشونت علیه آنها و تحمل بار ناشی از افزایش مسئولیت‌های مراقبتی از خانواده،‌ به‌ویژه کودکان، چالش‌های سختی برای زنان در روزهای جنگی به حساب می‌آیند. اما زنان از نقاط قوت منحصربه‌فردی هنگام تلاش برای بهبود شرایط، بسیج جامعه و حتی بازسازی‌ پس از جنگ برخوردارند.

📍چالش‌های زنان در زمان جنگ

زنان هنگام بحران‌ها، به‌ویژه زمان جنگ، با چالش‌های متعددی روبه‌رو می‌شوند که شرایط را برای آنها سخت‌تر می‌کند. از این چالش‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

* افزایش بار مراقبت

زنان معمولا مراقب‌های اصلی کودکان، سالمندان و بیماران خانواده خود هستند که بار این مسئولیت‌ها در طول بحران‌ها تشدید می‌شود. به همین دلیل آنها به‌راحتی نمی‌توانند مکان‌های امنی برای خود بیابند یا در فعالیت‌های درآمدزا مشارکت داشته باشند.

* دسترسی محدود به منابع
جنگ‌ها موجب اختلال در دسترسی به غذا، آب، مراقبت‌های بهداشتی و سایر منابع ضروری می‌شود و این شرایط به‌شکل ناعادلانه‌ای روی زنان، به‌ویژه زنان سرپرست خانواده، می‌گذارد.

* افزایش خشونت علیه زنان
زنان و دختران در طول جنگ‌هایی که منجر به آوارگی می‌شود، بیش از هر زمان دیگر در معرض خشونت جنسی، استثمار و قاچاق قرار می‌گیرند.

* از دست دادن اموال و خانه
زنانی که در طول جنگ اموال خود را از دست می‌دهند، پس از جنگ نمی‌توانند به‌راحتی زندگی خود را بازسازی کنند و نیازمند کمک‌های دیگران می‌شوند.

📍فرصت‌های زنان در مدیریت‌ روزهای بحرانی
اگرچه زنان در طول جنگ صدمات زیادی متحمل می‌شوند، نقش‌های حیاتی در مدیریت بحران و حفاظت از خانواده‌های خود دارند:

* تاب‌آوری و سازگاری
زنانی که استراتژی‌های مقابله با بحران‌ها را به‌خوبی آموخته‌اند می‌توانند در شرایط بحرانی، به‌ویژه زمان جنگ، تحمل و تاب‌آوری افراد خانواده خود را بالا برده و به آنها در سازگاری با شرایط جنگی رخ‌داده کمک کنند. این زنان معمولا در برخورد با مشکلات ناشی از جنگ، تدبیر قابل توجهی از خود نشان می‌دهند.

* افزایش تحمل جامعه
اگرچه زنان به‌ندرت به‌طور مستقیم با دشمن وارد جنگ می‌شوند، آنها در پشت جبهه و جامعه خود می‌توانند نقش مهمی بازی کنند و به‌طور کلی امید را در افراد جامعه افزایش دهند. وجود زنان قوی می‌تواند جامعه را در شرایط بحرانی قوی‌تر سازد.

* مراقبت از دیگران
زنان اغلب مراقب‌های اصلی هستند و حتی در موقعیت‌های خطرناک از کودکان، سالمندان و بیماران محافظت می‌کنند.

* حمایت و ایجاد صلح
زنان یکی از اصلی‌ترین افراد در حمایت از صلح، عدالت و حقوق بشر در مناطق جنگی هستند. آنها معمولا وارد کارهای داوطلبانه برای حمایت حداکثری از افراد خانواده و جامعه خود می‌شوند.

* کمک‌های اقتصادی
در جنگ‌ها زنان معمولا با ایفای نقش سنتی مردانه در نیروی کار به جامعه کمک می‌کنند. بارها دیده شده است که این زنان در کارخانه‌ها، کشاورزی، خدمات ضروری همچون حمل‌ونقل و ارتباطات، توزیع غذا و حتی نقش‌های مکانیکی و تعمیرکاری هنگام جنگ کار کرده و جای خالی مردهایی که به جنگ اعزام شده‌اند را پر می‌کنند. همچنین زنان می‌توانند به عنوان پرستار و پزشک هم در جبهه‌های جنگ و هم پشت جبهه خدمات‌ درمانی ارائه دهند و در حمایت اجتماعی نقش موثری ایفا کنند.

زنان می‌توانند روزهای پس از جنگ هم نقش موثری در بازسازی ساختارهای اجتماعی و اقتصادی جوامع خود در کنار مردان داشته باشند.

منبع: history

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 هیچ جنگی آزادی برای زنان به همراه نمی‌آورد

💔چند قاب از زندگی زنانی و دخترانی که اسرائیل زندگی‌شان را نابود کرد:

نیلوفر قلعه
مهرنوش حاجی سلطانی
تارا حاج‌میری
باران اشراقی
حدیث فخاری
سارا جودت
تبسم پاک
هلنا غلامی
یاسمین باکوئی

@WomenDemands
👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 آوار جنگ بر سر مادران/گزارشی درباره وضعیت مراقبت‌های بهداشتی برای زنان باردار و شیرده در میانه جنگ

✍🏻نسیم سلطان‌‏بیگی

📌فرزندش بیشتر به او می‌چسبد و می‌خواهد همیشه در آغوشش باشد؛ تلاش می‌کند اضطراب نداشته باشد اما هر کاری می‌کند، ته دلش ترس وجود دارد. عذاب وجدان گریبانش را گرفته و فکر می‌کند در خاورمیانه‌ای که هر لحظه اتفاقی رخ می‌دهد تصمیم بارداری، جنایت در حق موجود دیگری است. او خودش را مقصر می‌داند. اینها بخشی از تجربه زیسته مادران شیرده و باردار در جنگی است که 12 روز ایرانی‌ها تجربه کردند. مادرانی که آوار و اضطراب جنگ را به دوش کشیدند و بی‌خانه شدند.

📌ناهید خداکرمی، رئیس انجمن علمی مامایی ایران به «هم‌میهن» می‌گوید، بارداری بیماری نیست اما نیازمند مراقبت‌های ویژه است: «کافی‌است مادران علائم خطر را بدانند و از استرس و اضطراب دور بمانند. آنها در هر شهری می‌توانند به ماما، پزشک و مرکز بهداشت دسترسی داشته باشند و مراجعه کنند.» این در حالی است که مادران باردار از تعطیلی مراکز سونوگرافی و آزمایشگاه‌ها در روزهای جنگ می‌گویند.

📌الهام، دوازدهمین هفته بارداری‌اش را پشت‌سر می‌گذاشت که جنگ شروع شد: «من باید غربالگری اول را انجام می‌دادم و از یک‌ماه پیش از جایی که مورد تایید پزشکم بود، وقت گرفته بودم. این سونوگرافی اهمیت زیادی دارد چون سلامت جنین را تشخیص می‌دهد و براساس آن می‌توان سقط را انجام داد.» او به «هم‌میهن» می‌گوید هیچ جایی در تهران، حتی جایی که از آن وقت گرفته بود، باز نبود: «نکته عجیب‌تر اینکه حتی بیمارستان‌ها هم سونوگرافی معمولی را انجام نمی‌دادند.» او این روزها به پزشک‌اش هم دسترسی ندارد: «تنها یک شماره موبایل از منشی او داشتم که با آن تماس گرفتم و گفت، دکتر تهران نیست و این روزها نمی‌تواند به او دسترسی داشته باشد.»

📌منشی پزشک در این تماس حرفی به الهام می‌زند که اضطراب به جانش می‌ریزد: «او به من گفت مانند زنان بارداری که سال‌ها قبل و در زمان جنگ پیشین باردار شدند و دسترسی به خدمات پزشکی نداشتند، من هم این سونوگرافی را انجام نمی‌دهم.» الهام به پیشرفت‌های پزشکی اشاره می‌کند؛ پیشرفت‌هایی که این روزها به هیچ کاری نمی‌آید: «سال‌هاست علم پیشرفت کرده که ما بتوانیم برخی کارها را راحت‌تر انجام دهیم. باید برای برخی موارد پیش‌بینی‌های لازم انجام شود، باید جاهایی به شکل اورژانسی باز باشند. اما چنین اتفاقی نیفتاده است.»

👈🏻 ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 قربانیان خشونت

📍گفت‌وگو با مریم باقی درباره زمینه‌های زیرپا گذاشتن حقوق بی‌دفاعان


📌خشونت به‌عنوان یکی از چالش‌های اساسی جوامع معاصر، نه‌تنها در ایران بلکه در سراسر جهان، ابعاد گسترده‌ای دارد که فراتر از نمودهای فیزیکی آن است. این پدیده، که ریشه در عوامل اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و قانونی دارد، افراد بی‌دفاع مانند زنان، کودکان، سالمندان و اقلیت‌ها را بیش از دیگران در معرض آسیب قرار می‌دهد. در ایران، جامعه‌ای که در گذشته بر پایه هنجارهای سنتی و مذهبی استوار بود، اکنون شاهد تحولات سریع اجتماعی و تضعیف ارزش‌ها و سنت‌هاست. این وضع که در اصطلاح جامعه‌شناختی به آن «آنومی» یا بی‌هنجاری گفته می‌شود، به دلیل فقدان هنجارهای جایگزین پذیرفته‌شده، فضایی را ایجاد می‌کند که خشونت در انواع و ابعاد مختلف آن (کلامی، روانی /اقتصادی و اجتماعی) گسترش می‌یابد. خلأهای قانونی، همانند تاخیر در تصویب لوایح مرتبط با منع خشونت علیه زنان و ضعف نهادهای حمایتی، به تشدید چالش‌ها دامن زده‌اند. در کنار این مسائل، محرومیت‌های اقتصادی و نابرابری‌های اجتماعی به‌عنوان زمینه‌ساز اصلی بروز جرم و خشونت (به‌ویژه در مناطق محروم) نقش مهمی ایفا می‌کند. خشونت‌گران اغلب قربانیانی را هدف قرار می‌دهند که به دلیل فقدان حمایت‌های کافی، آسان‌تر در دسترس‌اند. این وضع ضرورت بازنگری در رویکردهای فرهنگی، آموزشی و قانونی را برجسته می‌کند. فرهنگ‌سازی، آموزش مهارت‌هایی نظیر گفت‌وگو و کنترل خشم، تقویت نهادهای مدنی و رسانه‌ها و رفع محرومیت‌های اقتصادی از راهکارهایی هستند که می‌توانند به پیشگیری از خشونت و ایجاد جامعه‌ای عاری از زور و اجبار کمک کند. در گفت‌وگو با خانم مریم باقی به این پرسش پاسخ می‌دهیم که زمینه‌های اقتصادی و اجتماعی زیر پا گذاشتن حقوق بی‌دفاعان چیست؟

👈🏻 ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
🔴 زنانی که با بمب آزاد نشدند/گفت‌وگوی «هم‌‏میهن» با ۷ فعال زن از فلسطین، عراق، سوریه، لبنان و افغانستان درباره تجربه زندگی در جنگ

✍🏻الهه محمدی

📌اولین تصویری که در ذهن ۱۱ ساله «آیه» نقش بست، اتاقی تاریک بدون برق بود و زنانی که بالای بقایای بدن عمویش فریاد می‌زدند؛ تکه‌ای سوخته به اندازه‌ یک کف دست، بعد از یک حمله‌ هوایی آمریکایی. او از همان لحظه، ذهنش را با تصویر زنِ شکسته و سوگوار در بغداد وفق داد. درست مثل «فیدا» از فلسطین، «مایا» و «دیانا» از لبنان، «اولا» از سوریه و «مزدا» و«زویا» از افغانستان؛ فعالان حقوق زنان، روزنامه‌نگارانی که در گفت‌وگو با «هم‌میهن» از روزگار زنان در جنگ می‌گویند، زنانی که نیروهای خارجی می‌خواستند آزادشان کنند، اما آن‌چه نصیب‌شان شد، آوار، اشغال و شکاف‌های عمیق اجتماعی بود.

📌حالا یکی از خشونت‌بارترین رهبران نظامی جهان، بنیامین نتانیاهو، با استناد به‌نام مهسا امینی و شعار «زن، زندگی، آزادی»، تلاش می‌کند حمله‌ خود به ایران را با رنگ و بوی عدالت‌خواهی توجیه و «حقوق زنان» را به ابزاری برای مشروعیت‌بخشی به جنگ و اشغال تبدیل کند؛ همان رهبری که در دو سال گذشته هزاران زن را در غزه به کام مرگ کشاند. الگویی آشنا از سوءاستفاده‌ای‌ امپریالیستی که بارها در خاورمیانه تکرار شده.

📌برای آیه و دیگر زنان عراقی، اشغال آمریکا هیچ‌وقت آزادی‌بخش نبود؛ زنان با فرزندان‌شان بازداشت و شوهران جلوی خانواده‌شان کشته شدند و همه‌ این‌ها توسط سربازانی انجام شد که از صلح حرف می‌زدند، درحالی‌که سلاح در دست داشتند. آن‌چه رخ داد، نجات نبود، شکلی دیگر از ویرانی بود. زنان عراقی آزاد نشدند؛ میان استبداد و آتش بیگانه که در لباس وعده‌ها آمده بود، له شدند. حالا هر یک از این فعالان زن که از دل جنگ و ویرانی برخاسته‌اند نه‌فقط راوی تجربه شخصی، بلکه صدایی جمعی‌اند؛ صدای زنانی که مقاومت را زندگی کرده‌اند و نپذیرفته‌اند که با بمب، آزاد شوند.

👈🏻 ادامه مطلب را در Instant View بخوانید.

👉🏻 @BashgaheZanan 👈🏻
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴یکی از آیین های زنانه محرمی، سوگواری زنان بوشهری با یاد شهدای کربلا و همدردی با حضرت زینب(س) است که در این آیین زنان ایستاده سینه می زنند و مویه می کنند.

💢این عزاداری معنوی و پرشور که ثبت ملی هم شده، آیین ثابت محرم های حسینیه های قدیمی حاجیه مریم و زیارتی هاست و در خانه هایی که مجلس زنانه عزای حسین(ع) به پا می کنند، حضور مداوم دارد.این آیین با بستن گهواره شیرخواره امام حسین(ع) به آرامی و با خواندن آواز معروف لالایی آغاز می شود.

📌با گذشت حدود نیم ساعت نوحه خوانی به صورت نشسته، به دستور سرخوان عزاداری وارد مرحله تازه ای می شود.
📌 در ادامه زنان به عزای «سرپایی» می ایستند؛ ثابت به دور گهواره علی اصغر حلقه می زنند و سرخوان پس از خواندن واحد با خواندن نوحه هایی با ریتم تندتر و موضوع مهیج تر، به تدریج مراسم را به اوج می رساند
📌عزاداری سرپایی زنان بوشهر حداکثر نیم ساعت و گاهی 45دقیقه به طول می انجامد و سرانجام با خواندن آخرین نوحه که به طور معمول نوحه ای با مطلع «الوداع ای خواهرانم الوداع» است، مراسم به پایان می رسد.

این‌مراسم با صدای خانم افیسی زیباتر شد

از صفحه اینستاگرام: rafatbanoo.chef

👉@BashgaheZanan👈
2025/07/06 20:24:54
Back to Top
HTML Embed Code: