🔵 نظم اقتصادی جدید
سیستم بین‌المللی لیبرال به تدریج به هم می‌ریزد

✔️ سرمقاله اکونومیست

در ابتدا، اقتصاد جهانی به نظر انعطاف‌پذیر می‌آید. آمریکا در حالی که درگیر جنگ تجاری با چین است، به شدت رونق پیدا کرده است. حتی آلمان، با از دست دادن تأمین گاز از روسیه، بدون اینکه به فاجعه‌ای اقتصادی برخورد کند، مقاومت کرده است. همچنین، جنگ در منطقه خاورمیانه هیچ تکانه‌ای در بازدهی نفت به وجود نیاورده است. علاوه بر این، شورشیان هوثی با شلیک موشک، تاثیر ناچیزی بر جریان جهانی کالاها داشته‌اند. به علاوه، به نسبت تولید ناخالص ملی جهانی، تجارت از رکود ناشی از ویروس کرونا بهبود یافته و پیش‌بینی می‌شود که امسال به‌طور سالم رشد کند.

با دقت بیشتر، شاهد نشانه‌های آسیب‌پذیری هستید. از سال‌ها قبل، نظمی که از پس دومین جنگ جهانی، اقتصاد جهانی را اداره می‌کرده، فرسایش یافته است و اکنون نزدیک به فروپاشی است. تعداد نگران‌کننده‌ای از عوامل می‌توانند فرآیندی را رقم بزنند که به فراروی آشوب و نظم‌ناپذیری منجر شود، جایی که قدرت به عنوان حق ارزش یافته و جنگ دوباره به‌عنوان راه حل برای ابرقدرت‌ها مطرح می‌شود. حتی اگر به تعارض نهایی نرسد، اثر یک شکست در اصول می‌تواند به‌سرعت و به‌صورت خشنی احساس شود.

استفاده چندبرابری از تحریم‌ها در جنگ‌های تجاری و رقابت برای پشتیبانی از تولید سبز، همچنین شکست جریانات سرمایه‌ای جهانی، نشان از فروپاشی و تفکیک نظام قدیمی اقتصاد جهانی می‌دهد.

مؤسساتی که اقتصاد جهانی را حفظ می‌کردند، اکنون اعتبار خود را از دست داده‌اند؛ از جمله سازمان جهانی تجارت، صندوق بین‌المللی پول و شورای امنیت سازمان ملل.

فروپاشی مالیات مخفی بر اقتصاد جهانی، نشان میدهد تهدیدهایی نیز وجود دارد که به‌طور ناگهانی می‌توانند ظاهر شوند.

بازگشت دونالد ترامپ و ترس از موج دوم واردات‌های چینی، فرایند فرسایش مؤسسات و اصول را تسریع می‌کند.

دستاوردهای دهه‌های ۹۰ و ۲۰۰۰، اوج کاپیتالیسم لیبرال را بی‌نظیر ترتیب داده‌اند، اما چالشهای فعلی ممکن است این پیشرفت را بازگرداند.

فروپاشی نظام کنونی می‌تواند منجر به کند شدن پیشرفت‌ها و حتی برگشت آنها شود. بدون جایگزینی مستقیم، امکان زندگی به دور از قوانین و نظم ایجاد می‌شود.

برخی از ابرقدرت‌ها این فرایند را به‌عنوان یک فرصت برای بازگشت به اوج تلقی می‌کنند، به خصوص آن که قدرت آمریکایی در حال افت و از بین‌رفتن است.

این درست است که سیستمی که پس از جنگ جهانی دوم به وجود آمد، از اصول بین‌المللی آمریکا و منافع استراتژیک آن مطابقت داشت. اما نظام لیبرال همچنین به جهان بسیاری از فواید گسترده را داده است. بسیاری از فقیران جهان از ناتوانی صندوق بین‌المللی پول در حل بحران بدهی پس از ویروس کرونا رنج می‌برند. کشورهای با درآمد متوسط مانند هند و اندونزی به امید تجارت برای رسیدن به ثروت، از فرصت‌هایی که به دلیل تفکیک نظام قدیمی ایجاد شده، بهره می‌برند، اما در نهایت به ادامه یکپارچگی و پیش‌بینی اقتصاد جهانی نیاز دارند. و رفاه بسیاری از جهان توسعه‌یافته، به ویژه اقتصادهای کوچک و باز، به طور کامل به تجارت وابسته است. اقتصاد جهانی که با رشد قوی در آمریکا تقویت شده، ممکن است به نظر برسد می‌تواند هر چیزی که به آن پرتاب می‌شود را بپذیرد. اما این گونه نیست.

🔸منبع: کانال اکونومیست

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews

اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
🔵 آلبانی: آخرین سنگر مارکسیسم در اروپا

«ما از کمونیسم متنفّریم. ما سرمایه‌داری را دوست داریم.» این چیزی بود که جوان آلبانیایی با چشمانی از شوق لبریز به من گفت. در سفری که در اکتبر گذشته [۱۹۹۰] به آلبانی داشتم، با جوانی ۲۰ ساله دوست شدم که مرا از کوچه‌‌پس‌کوچه‌های ویران پایتخت این کشور، تیرانا، به خانه‌ای محقّر راهنمایی کرد و در آنجا پنج ساعت با او و دو مرد جوان دیگر درباره‌ی مسائل سیاسی صحبت کردم. آن‌ها، دور از دید پلیس امنیّت، به‌شدّت نفرت خود را از حکومت ابراز می‌کردند. از من پرسیدند که آمریکا و انگلیس چه زمانی برای آزادسازی آن‌ها نیرو می‌فرستند؟

   در زمان سفر من، آلبانی آخرین دولت در اروپا بود که کمونیسم اصلاح‌نشده در آن حکم می‌راند، ولی به‌هرحال این کشور همیشه چیزی عجیب‌وغریب بوده است. کمونیست‌ها در سال ۱۹۴۴ به رهبری انور خوجه به قدرت رسیدند. در ابتدا آن‌ها با بلوک شوروی متّحد شدند، ولی خوجه به‌دلیل آنچه که تجدیدنظرطلبی خروشچف می‌دانست، در سال ۱۹۶۰ تمام روابط خود را با مسکو قطع کرد. روابط با چین از سال ۱۹۶۸ تا ۱۹۷۸ جایگزین ارتباط با شوروی گردید، ولی پس از آن کشور در انزوا نگه داشته شد.

   برخی از سیاست‌های خوجه به یک اندازه هم عجیب‌و‌غریب و هم سرکوبگر بود: دین ممنوع شد، داشتن ریش غیرقانونی شد، و تا سال ۱۹۸۹ گوش‌دادن به موسیقی پاپ غربی توهین‌آمیز بود. در سال ۱۹۶۵، یک فرمان دولتی افراد را از داشتن نام‌های نامناسب و نام‌های خانوادگی، که از نظر سیاسی، ایدئولوژیکی یا اخلاقی توهین‌آمیز قلمداد می‌شدند، منع کرد. تلاش برای فرار جنایتی بزرگ بود. روز پیش از سفر من، روزنامه‌ها گزارش دادند که دو مرد هنگام تلاش برای فرار مورد اصابت گلوله قرار گرفتند و بدن آن‌ها برای عبرت دیگران در انظار عموم به نمایش درآمد.

   سیاست‌های دیگر، آشکارا پارانویای خوجه را نشان می‌داد. با رانندگی در سراسر کشور، منظره‌ای پر از سنگرهای بتنی را می‌بینید که در دهه‌ی ۱۹۶۰ برای دفاع در برابر حملات «دشمن امپریالیستی» ساخته شدند...

🖇 متن کامل: آلبانی: آخرین سنگر مارکسیسم در اروپا

#آلبانی #کمونیسم #سوسیالیسم
#انور_خوجه #طاعون_سرخ #چپ

🔸منبع : درباره آزادی

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
به واقع، کارمندی همان بردگی خاموش است.

نمی دونم این جمله رو کی گفته اما واقعا گل گفته
🔵 #معرفی_کتاب

✔️ #کتاب_اقتصاد_چرخشی_مفاهیم_پایه

نویسندگان: دکتر سید حسین سجادی فر و همکاران

🔸 فصل دهم | اقتصاد چرخشی فرانسه

فرانسه بزرگ‌ترین کشور اروپای غربی و اتحادیه اروپا و سومین کشور بزرگ قاره اروپا است. جمعیت این کشور در حال حاضر ۶۷ میلیون نفر است.

از منظر استانداردهای بین‌المللی، فرانسه یکی از کشورهای پیشرو است و در چندین نهاد بین‌المللی مانند گروه هشت، گروه بیست، سازمان همکاری اقتصادی و توسعه و سازمان تجارت جهانی عضویت دارد و یکی از کشورهای پیشرو در تاسیس اتحادیه اروپا به شمار می‌رود.

فرانسه یکی از نخستین کشورهایی است که در سال ۱۹۷۱ وزارت‌خانه‌‌ای در ارتباط با محیط‌زیست تاسیس کرد. این کشور رتبه هفدهم تولید دی‌اکسیدکربن در جهان را دارد و از این نظر در کنار کشورهای کم‌جمعیت مانند کانادا و استرالیا جای گرفته است. بر پایه گزارش دانشگاه‌های ییل و کلمبیا (2012)، فرانسه ششمین کشور آگاه و هشیار در زمینه محیط‌زیست است (سال 2011 رتبه هفتم).

در این کشور اقتصاد چرخشی برای نخستین بار در دهه 1970 ظاهر شد و یک نظام اقتصادی مبتنی بر مبادله است که سبب استفاده از شیوه‌های تولیدی در هر مرحله از چرخه عمر محصول (کالاها و خدمات)، کاهش اثرات محیط زیست، افزایش بهره‌وری منابع تولیدی و بهبود سلامت جامعه می‌شود.

🔻مباحث فصل دهم:

فرانسه
سرآغاز
اقتصاد چرخشی در فرانسه
شاخص‌های ارزیابی عملکرد اقتصاد چرخشی
سرانه مصرف مواد داخلی
بهره وری منابع تولیدی
برچسب‌ها و اظهاریه‌های زیست محیطی
برچسب‌های زیست محیطی اتحادیه‌ی اروپا
برچسب‌های زیست محیطی فرانسه
پروژه‌های بوم شناسی و منطقه‌یی
اشتراک گذاری خودروها
زباله‌های مواد غذایی
هزینه‌های تعمیر و نگهداری خانوارها
حجم زباله‌ها برای دفن
استفاده از مواد خام قابل بازیافتی در فرآیندهای تولیدی
اشتغال در اقتصاد چرخشی
اقتصاد چرخشی فاضلاب فرانسه
منابع مورد استفاده

✔️ دانلود رایگان فصل دهم

✔️ دانلود رایگان فصل نهم

✔️ دانلود رایگان فصل هشتم

✔️ دانلود رایگان فصل هفتم

✔️ دانلود رایگان فصل ششم

✔️ دانلود رایگان فصل پنجم

✔️ دانلود رایگان فصل چهارم

✔️ دانلود رایگان فصل سوم

✔️ دانلود رایگان فصل دوم

✔️ دانلود رایگان فصل اول

#اقتصاد_چرخشی
#سجادیفر

https://ecoviews.ir/circular-economy-basic-concepts-part3/

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
🔵 6 نوع ارتقا در زنجیره ارزش جهانی

به طور کلی، ارتقا فرآیندی است که طی آن بازیگران اقتصادی – کشورها، مناطق یا بنگاه‌ها – موقعیت خود را در سلسله‌مراتب جهانی فعالیت‌های دارای ارزش افزوده بهبود می‌بخشند، یعنی حرکت از فعالیت‌های کم‌ارزش به سمت فعالیت‌های باارزش به منظور افزایش مزایا (به عنوان مثال امنیت، ارزش‌افزوده، سود، دستمزد) از مشارکت در زنجیره ارزش جهانی.

در ابتدا مفهوم ارتقاء برای توصیف مسیرهای توسعه کشورها و مناطق صادرات‌گرا مورد استفاده قرار گرفت، زیرا آن‌ها به دنبال تغییر جایگاه صادراتی خود در سلسله مراتب بین‌المللی فعالیت‌های با ارزش‌افزوده بودند. سپس به منظور تحلیل موقعیت و قابلیت‌های بنگاه‌ها در کشورهای در حال توسعه، تمرکز بحث به سطح صنعت و بنگاه انتقال یافت.
در چنین بستری، هدف ارتقا توصیف روش‌هایی است که بنگاه‌ها باید برای حفظ یا بهبود موقعیت خود در اقتصاد جهانی فعالیت‌های خود را تغییر دهند. ارتقا به طور کلی به عنوان توانایی تولیدکننده در “تولید محصولات بهتر، تولید محصولات با بهره‌وری بیشتر یا حرکت به سمت فعالیت‌های پیچیده‌تر” اطلاق می‌شود.


🔻 متن کامل را در سایت صدای تولید بخوانید

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
🔵#رانت و رانت‌خواری به زبان ساده

دکتر جعفر خیرخواهان

صنعتگران و بازرگاناني كه در شهر بخارا در مسير جاده ابريشم فعالیت می‌کردند مرتب به رونق و ثروت این شهر می‌افزودند. اما در سال ۱۲۲۰ میلادی، دروازه‌هاي اين شهر به روي يكي از قدرتمندترين سپاهيان گسیل شده از سوي چنگيزخان مغول گشوده شد. مهاجمان به جاي نرمي و ملايمت، ثروت بخارا را تصاحب كرده، نيروي كار مفيدش را به بردگي گرفته و شهر را به تلي از خاك تبديل كردند.

مردماني كه در اقتصادهاي مدرن امروزي ثروت را از ديگران مي‌گيرند با روش‌هايي زيركانه‌تر و ظریفانه‌تر از چنگيزخان عمل مي‌كنند. چنگيزهاي عصر مدرن كلاه‌برداران، رهبران خودكامه، نظامياني كه وارد سياست مي‌شوند، كارتل‌هاي توليدي، دلالاني كه قيمت سهام را دستكاري مي‌كنند، اتحاديه‌هاي فاسد، سياستمداران رشوه‌بگير، تبهكاران، و انحصارگران از هر نوعي هستند.

تصاحب ثروت ديگران به سه روش انجام می‌شود: دزدي و رشوه (جنايي)، يارانه‌ و مقررات گذاري (سياسي) و كارتل و انحصار (قدرت بازاري).

دزدي و رشوه‌گيري:
قابل‌فروش‌ترين دارايي‌ها در بيشتر كشورهاي فقير، منابع معدني هستند. پس از فروپاشي كمونيسم در روسيه در سال ۱۹۸۹ سرمايه‌داران-تبهكاران به غارت و چپاول منابع معدني پرداخته و آنها را به خارج صادر كرده و می‌فروختند. براساس فهرست نشريه فوربس در سال ۲۰۰۳ در بين ۳۰۰ نفر با بيشترين ثروت در جهان، ۲۶ روس وجود داشت كه ۱۱  تاي آنها ثروتشان را از راه فروش نفت گرد آوردند.

پس از اينكه در سال ۱۹۹۵ در گينه استوايي نفت كشف شد، تئودور اوبيانگ حاكم اين كشور و دولتش ۷۰۰ ميليون دلار در حساب‌هاي خصوصي در ريگس بانك واشنگتن دي.سي. سپرده‌گذاري كردند (اين حقايق زماني برملا شد كه نهادهاي نظارتي امریکا اقدام به جريمه بانك به جرم گزارش‌ندادن پولشويي احتمالي كردند.) نمونه مشابه، سسه سكو موبوتو رئيس جمهور كنگو از ۱۹۶۹ تا ۱۹۹۷ بود كه ميلياردها دلار پول‌هاي چايپده شده از كشورش را در حساب‌هاي بانكي سوئيس نگه داشت.

نشريه فوربس هر ساله فهرست حدسي از ۱۰ نفر از ثروتمندترين «شاهان، ملكه‌ها و ديكتاتورها» منتشر مي‌كند. بيشتر آدم‌هاي اين فهرست کسانی هستند که بر كشورهاي نفت‌خيز حكومت مي‌كنند.
برخي مقامات دولتي به جاي اينكه ثروت متعلق به منابع عمومی را بگيرند، مستقیما از شهروندان خصوصي اخاذی می‌کنند. بيشتر قوانين‌ اساسي‌ كشورها، حكومت‌ها را ملزم مي‌سازند كه در صورت گرفتن اموال مالكان خصوصي،‌ خسارت آنها را جبران كنند، اما برخي سياستمداران، خود را فراتر از قانون مي‌بينند. هنگامي كه قدرت بر قانون مي‌چربد، سياستمداران به مصادره اموال شهروندان خصوصي به‌ويژه دشمنان خود بدون جبران خسارت اقدام مي‌كنند.

موگابه رئيس جمهور زيمبابوه، در سال ۲۰۰۰ ميلادي متحدان سياسي خود را تشويق كرد كشتزارهاي شهروندان سفيدپوست را مصادره كنند كه اثرات اقتصادي فاجعه‌باري به دنبال داشت. بيشتر مقامات فاسد و خرده‌پای حكومتي، به جاي دزديدن نفت يا مصادره زمين، مردمی که براي انجام كارشان به آنها نياز دارند را سرکیسه می‌کنند. اين مقامات رسمي ممكن است براي دادن مجوز، انجام يك وظيفه، ناديده گرفتن تخلف از قانون يا بدهي مالياتي، گرفتن يك سند رسمي، انجام يك خلاف، يا برگزاري جلسه دادگاه درخواست رشوه كنند. ماليات فساد يعني هزينه‌اي كه رشوه‌هاي كوچك بر كسب‌وكارها تحميل مي‌کنند رشد اقتصادي را كند مي‌سازد، دقيقاً مانند تاير كم‌بادی كه سرعت خودرو را كم مي‌كند.

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
🔵 #جعل_ترجیحات_در_پیشه_اقتصاد

✔️ بخش ۱

مقاله ‏Preference Falsification in the Economics Profession‏ ویلیام ال دیویس استاد اقتصاد در دانشگاه ‏تنسی‎ ‌‏ در سال 2004 در نشریه ‏Econ Journal Watch‏ به چاپ رسیده است. فضای اقتصادی حاکم در بین ‏دانش‌آموختگان اقتصاد باعث شد تا ترجمه ‏این مقاله در ادامه تقدیم مخاطبین گردد.‏

چکیده:‏

در تحقیقات اقتصادی دانشگاهی، دقت ریاضی و آماری وجه تمایزی ارزشمند به شمار می‌رود. این رشته به طور رسمی ادعا ‏می‌کند که چنین دقتی درک ما از اقتصاد و مسائل سیاستگذاری عمومی را ارتقا می‌دهد؛ به عبارتی، تحقیقات منتشر شده در ‏ژورنال‌های اقتصادی یک کالای عمومی برای جامعه ایجاد می‌کنند. با این حال، اکثر اعضای انجمن اقتصادی آمریکا (‏AEA‏) ‏که در نظرسنجی من شرکت کرده‌اند، حداقل به طور خصوصی اذعان دارند که تحقیقات دانشگاهی عمدتاً به نفع محققان ‏دانشگاهی است که از آن برای پیشبرد حرفه خود استفاده می‌کنند و مقالات ژورنالی تأثیر بسیار کمی بر درک ما از دنیای ‏واقعی و عمل سیاستگذاری عمومی دارند. درک اینکه چرا این تناقض بین موضع رسمی و باورهای خصوصی وجود داشته و ‏همچنان ادامه دارد، برای تحقق وعده اولیه علم اقتصاد در خدمت به جامعه، مهم است.‏

شخصیت و رسالت علم اقتصاد: دو رویکرد

اقتصاددانان باید کار خود را در ابعاد مختلفی شکل دهند، از جمله موضوعاتی که باید به آنها پرداخته شود، مخاطبانی است ‏که باید با آنها صحبت کرد، روش‌هایی که باید استفاده کرد، سبکی که باید اتخاذ کرد و غیره. دن کلاین (۲۰۰۱) با پیروی از ‏دیدگاه‌های دیردره مک‌کلاسکی ، توماس مایر، دیوید کولاندر و آرجو کلارمر  استدلال می‌کند که ماهیت ‏پیچیده و چند وجهی فعالیت‌های اقتصاددانان را می توان با تمرکز بر روی دو رویکرد اصلی به طور مفید ساده کرد: رویکرد ‏اسکولاستیک و رویکرد گفتمان عمومی.‏

رویکرد اسکولاستیک، هنجارهای دانشگاهی را در مورد سوالات مختلف، به خاطر خودشان تأیید می‌کند، با این باور که ‏مؤسسات دانشگاهی، مانند یک دست نامرئی، تلاش‌های فکری را به سمت روشنگری بلندمدت و تصمیم‌گیری بهتر هدایت ‏می‌کنند. رویکرد گفتمان عمومی بر برقراری ارتباط با عامه با پرداختن به مسائل ملموس و در نتیجه عدم پایبندی به الگوهای ‏پارادایمی مانند مدل‌سازی ریاضی و آماری تأکید می‌کند.‏

در حال حاضر، رویکرد اسکولاستیک بر سردبیران و داوران اکثر مجلات علمی و ظاهرا بر اقتصاددانان مشارکت‌کننده در آن‌ها ‏حاکم است. اما اقتصاددانانی که می‌خواهند در چنین مجلاتی تحقیقات خود را منتشر کنند، ولو از رویکرد اسکولاستیک ‏استقبال نکنند لاجرم باید از خط مشی آن پیروی کنند. اقتصاددانی که نارضایتی خود را علناً بیان کند، ریسک آسیب رساندن ‏به شهرت حرفه‌ای خود را در میان به اصطلاح اقتصاددانان جریان اصلی که از رویکرد اسکولاستیک حمایت می‌کنند، به خطر ‏می‌اندازد، که برخی از آن‌ها ممکن است بر حرفه‌ی او تأثیر بگذارند.‏

این ادعا به طور گسترده شناخته شده است، اگرچه تایید آن دشوار است. به نظر می‌رسد تأثیر اسکولاستیک از دوره دکترا ‏شروع می‌شود، جایی که به اقتصاددانان آینده در مورد اولویت‌های این حرفه، از جمله تمایز بین موضوعات مهم و غیر مهم و ‏اینکه کدام روش‌ها برای مطالعه‌ی آن موضوعات قابل قبول هستند، آموزش داده می‌شود.

کلامر و کولاندر (۱۹۹۰) در کتاب ‏خود با عنوان «ساخت یک اقتصاددان»، مصاحبه‌های متعددی با دانشجویان دوره‌ی دکترای اقتصاد انجام دادند. آنها نتایج ‏مصاحبه‌ها را با نقل قول‌های زیر خلاصه کردند:‏

مصاحبه‌ها حاکی از تنش، سرخوردگی و بدبینی واضحی بود که به نظر ما فراتر از خستگی عادی دوران تحصیل در دوره‌ی ‏دکترا است. حس قدرتمندی وجود داشت که اقتصاد یک بازی است و تلاش برای طراحی مدل‌های مرتبط با دنیای واقعی که ‏درک عمیقی از نهادها را نشان می‌دهند نسبت به ابداع مدل‌هایی دارد که از لحاظ تحلیلی مرتب هستند، بازدهی کمتری ‏داشته و  نمای بیرونی مهمتر از عمق دانش، بود. این بدبینی محدود به تجربه‌ی دوره‌ی دکترا نیست، بلکه ، در مورد وضعیت ‏رایج این علم نیز صدق می‌کند. (کلامر و کولاندر، ۱۹۹۰، ص ۱۸)‏

علاوه بر این، سرخوردگی و بدبینی تنها مختص دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیست. به نظر می‌رسد بسیاری از اعضای این ‏حرفه نیز به کاری که انجام می‌دهند، ایمان ندارند. آن‌ها اعتراف می‌کنند که تحقیقات بسیار پیچیده‌ی آن‌ها در نهایت نتایج ‏بی‌معنایی به بار می‌آورد؛ با این حال، از دانشجویان خود می‌خواهند که از الگوی آن‌ها پیروی کنند. (کلامر و کولاندر، ۱۹۹۰، ‌‏۱۸۴)‏

🔸منبع: کاتالاکسی

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
🔵 کشتی گرفتن دو خرس در ارتفاعات سوادکوه

✔️ تا باد چنین بادا

🔹تصاویری زیبا از بازیگوشی و کشتی گرفتن دو قلاده خرس قهوه ای در ارتفاعات منطقه کوهستانی شکار ممنوع شمال کشور

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

https://www.tg-me.com/wateriran_env/58006
🔵 چرا هزینه ذهنی است؟
#جیمز_بیوکنن و ایده ذهنی بودن هزینه

◽️بسیاری از اقتصاددان‌ هم عصر بیوکنن با این ایده او مخالف بودند: «ذهنی بودن هزینه». از نظر بیوکنن، هزینه ذهنی است و هیچ فردی حتی خود فرد تصمیم‌گیرنده نمی‌تواند آن را بسنجد و اندازه‌گیری کند.

◽️منظور بیوکنن این بود که مثلا زمانی که فردی انتخاب می‌کند به جای بیرون غذا خوردن به سینما برود، هیچگاه با قطعیت نمی‌داند چه چیزی را از دست داده است و چه میزان لذتی می‌توانست از خوردن غذا به دست بیاورد.

◽️ایده اصلی بیوکنن این بود که هزینه برای هر فرد متفاوت است و به همین خاطر ذهنی است. در این ویدئو از موسسه فریزر با ایده ذهنی بودن هزینه آشنا می‌شویم.
#زندگی_بزرگان_اقتصاد

🔸منبع: فردای اقتصاد

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews

اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views

https://www.tg-me.com/feghtesad/33828
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🎯 حقايقی دربارۀ گذشته‌های دور بشريت
— برشی از آخرین کتاب انسان‌شناس فقید، دیوید گریبر

📍 دیوید گریبر، انسان‌شناس فقید آمریکایی که در سال ۲۰۲۰ درگذشت، در آخرین کتابش، سپیده‌دم همه‌چیز، تلاش می‌کند با بهره‌گیری از یافته‌های جدید باستان‌شناسی روایتی جدید از تاریخ بشریت به دست ما بدهد. 
گریبر می‌نویسد: «روایات مربوط به «ریشه‌های بشریت» امروزه تقریباً همان نقشی را برای ما بازی می‌کنند که اسطوره‌ برای اهالی یونان باستان و تمدن پولینزی بر عهده داشت. البته منظورمان تشکیک در دقت یا ارزش علمی این روایات نیست، بلکه توجه به این نکته است که هر دوی این‌ها کارکردی نسبتاً مشابه دارند. برای نمونه، اگر به سه میلیون سال اخیر بنگریم، بی‌شک کسی برای بار نخست آتش روشن کرده است، کسی نخستین غذا را پخته و کسی اولین مراسم ازدواج را اجرا کرده است. می‌دانیم که این‌ها رخ داده‌اند، ولی هنوز به‌درستی نمی‌دانیم چگونه. راحت وسوسه می‌شویم تا داستان‌هایی دربارۀ چگونگی رخ‌دادن این‌ها بسازیم: داستان‌هایی که، بی‌شک، بازتاب ترس‌ها و امید‌ها و نگرانی‌ها و دغدغه‌های خود ما هستند. در‌نتیجه، این اعصار دور و دراز همچون بستری می‌شوند برای فانتزی‌های جمعی ما انسان‌ها».
ترجمۀ برشی ویرایش شده از آخرین کتاب دیوید گریبر که در گاردین منتشر شده است را در وب‌سایت ترجمان بخوانید.


🔖   ۶۰۰۰ کلمه
زمان مطالعه: ۳۴ دقيقه
                                       
📌 ادامۀ مطلب را در سایت ترجمان بخوانید

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
                                
🔵 #جعل_ترجیحات_در_پیشه_اقتصاد

✔️ بخش (۲-۱)

ترجيح تحريف‌شده (‏Preference Falsification‏)‏
تیمور کوران، اقتصاددان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، نظریه ترجیح تحریف‌شده را برای توضیح اینکه چرا برخی از سیاست‌های ‏دولتی و رویه‌های اجتماعی برای مدت طولانی ادامه می‌یابند و سپس ناگهان و به طور چشمگیری تغییر می‌کنند، توسعه داد.‏

کوران در کتاب خود با عنوان «حقایق نهان، دروغ‌های عیان: پیامدهای اجتماعی ترجیح تحریف‌شده» (چاپ دانشگاه هاروارد، ‌‏۱۹۹۵) پیشنهاد می‌کند که زمانی که افراد ترجیحات شخصی در مورد یک موضوع عمومی دارند، اغلب تمایلات خود را در ‏مورد آن موضوع به دلیل تمایل به حفظ پذیرش و احترام، تحریف می‌کنند. ترجیح تحریف‌شده منجر به ناکارآمدی و گسترش ‏جهل می‌شود. کار کوران توجه زیادی را در سراسر علوم اجتماعی به خود جلب کرده و این کتاب به زبان‌های آلمانی، ‏سوئدی، ترکی و چینی ( و فارسی) ترجمه شده است.‏

فرضیه من این است که بسیاری از اعضای رشته اقتصاد دچار ترجیح تحریف‌شده هستند. یک اقتصاددان می‌تواند با تحریف ‏ترجیحات خود، از رویکرد اسکولاستیک به طور علنی حمایت کند و بدین ترتیب شهرت خود را به خطر نیندازد، در حالی که ‏در واقع عقاید متضادی داشته باشد. ما میزان چنین رفتاری را نمی‌دانیم. اثبات ترجیح تحریف‌شده دشوار است، زیرا تنها فرد ‏می‌تواند بداند که آیا دیدگاه‌های ابراز شده علنی او با عقاید واقعی و خصوصی او مطابقت دارد یا خیر. یک روش احتمالی برای ‏کشف ترجیح تحریف‌شده، استفاده از نظرسنجی است که ترجیحات خصوصی را بدون خدشه‌دار کردن شهرت عمومی فرد به ‏دست آورد.‏

به تازگی یک نظرسنجی ناشناس از اقتصاددانان حرفه‌ای انجام دادم که در آن به بررسی نگرش‌های آن‌ها نسبت به رشته ‏اقتصاد پرداخته شد. ‌‎ ‎اگرچه این نظرسنجی از فرمول‌بندی «رویکرد اسکولاستیک در مقابل گفتمان عمومی» استفاده نکرده، ‏اما به این تنش پرداخته است. در اینجا برخی از نتایج را خلاصه می‌کنم و ادعا می‌کنم که آن‌ها نشان‌دهنده‌ی میزان قابل ‏توجهی از دلزدگی نسبت به رویکرد اسکولاستیک این رشته است. پس از خلاصه کردن نتایج، بر اساس تئوری کوران، ‏پیامدهای احتمالی ترجیح تحریف‌شده در رشته اقتصاد را مورد بحث قرار خواهم داد.
‎.‎
نتایج نظرسنجی نشان‌دهنده‌ی دلزدگی از رویکرد اسکولاستیک است

این نظرسنجی که در میان ۱۰۰۰ نفر از اعضای انجمن اقتصادی آمریکا (‏AEA‏) که به صورت تصادفی انتخاب شده‌اند، انجام ‏شد که سعی داشت تا درک اقتصاددانان از پیشرفت تحقیقات اقتصادی، مفید بودن آن برای جامعه، برخی از عواملی که ‏انتشار تحقیقات را تعیین می‌کنند و تأثیر جنسیت و نژاد بر تحقیقات اقتصادی را مورد بررسی قرار دهد.‏

برخلاف تصویر رسمی مجلات اقتصادی به عنوان تریبونی برای پیشبرد درک و فهم با ارائه تحقیقات باکیفیت و معنادار، اکثر ‏اقتصاددانان پاسخ‌دهنده موافقند که تحقیقاتی که فاقد مؤلفه ریاضی هستند، احتمال کمتری برای انتشار در یک مجله ‏اقتصادی دارند و وابستگی به دانشگاه و شهرت نویسنده، عواملی هستند که سردبیران و داوران برای تعیین اینکه چه چیزی ‏منتشر شود، از آن‌ها استفاده می‌کنند.‏

علاوه بر این، اکثر اقتصاددانان بر این باورند که یک شبکه‌ی «پسران خوب» (شبکه‌ی غیررسمی بر اساس روابط دوستانه و ‏خانوادگی) در این حرفه بر اینکه کدام مقالات در مجلات اقتصادی شناخته‌شده‌ منتشر شوند، تأثیر می‌گذارد و اینکه اکثر ‏مقالات منتشر شده در این مجلات، حداقل تا حدی به دلایل دیگری غیر از مشارکت آن‌ها در علم اقتصاد منتشر می‌شوند.‏

در راستای مقایسه‌ی رویکرد «اسکولاستیک» در مقابل «گفتمان عمومی»، اکثر پاسخ‌دهندگان می‌گویند که تحقیقات ‏اقتصادی در مجلات شناخته‌شده‌ی ملی برای افراد در کسب‌وکار یا صنعت یا برای اساتید دوره‌های مقدماتی در سطح دانشگاه ‏مفید نیست. این تحقیقات عمدتاً برای اقتصاددانان دانشگاهی که درگیر تحقیق هستند و برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی ‏اقتصاد مفید است و اکثر اقتصاددانان موافقند که این حرفه و اعضای آن در برقراری ارتباط با جامعه، ناکارآمد هستند.‏

در نهایت، اکثر اقتصاددانان پاسخ‌دهنده یا با این گفته موافق بودند یا نسبت به آن بی‌نظر بودند که «تحقیقات اقتصادی در ‏مجلات شناخته‌شده‌ برای سیاست‌گذاران دولتی مفید نیست و منافع جانبی برای جامعه به همراه ندارد.»‏

تمام این یافته‌ها از این دیدگاه حمایت می‌کنند که، با وجود نگرش عمومی نسبت به علم اقتصاد، کمتر از نیمی از ‏اقتصاددانان واقعا به دیدگاه رسمی این حرفه به عنوان علمی که دانش بشری را ارتقا می‌دهد، جامعه را بهتر می‌کند و علم را ‏پیش می‌برد، اعتقاد مثبتی دارند. بسیاری از اقتصاددانان، شاید حدود ۵۰ درصد، حداقل تا حدی از گرایش علمی صرف این ‏حرفه ناراضی هستند.‏

🔸منبع: کاتالاکسی

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
برگرد و نگاه کن

آرام پیش می‌روند
پایان همه‌ی راه‌ها
گم شدن است.

و درد
به تماشای آن‌ها ایستاده است

و این زنجیره‌ی مویه‌های مردمان من است
که از دل دشت می‌گذرد.

برگرد و نگاه کن
سوختن در شادمانی ما این است
شادمانی ما سوختن ماست!

#شیر‌کو_بیکس
#شعر
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵 هزینه‌ی استرس کاری و اینکه چطور آنرا کاهش دهیم

🔸به گفته راب کوک، حامی سلامت، بنابر برخی آمارها، استرس محل کار به اقتصاد لطمه می‌زند و قطعا می‌تواند روی بهره‌وری و سلامت شخصی شما هم اثر بگذارد.

🔸راب کوک راهکارهایی را با شما درمیان می‌گذارد تا سلامت روانی، فیزیکی و احساسی خود را باز یابید.

🔸منبع: TED

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
🔵 *معایب تصمیم گیری گروهی - پارادوکس ابیلین *

*نشر:* گاهنامه مدیر

■پارادوکس ابیلین، پارادوکسی است که در آن، مجموعه‌ای از مردم به شکل گروهی، تصمیم به انجام کاری می‌گیرند؛ در حالی‌که هر کدام به تنهایی، با انجام آن کار مخالف‌اند. این اتفاق زمانی روی می‌دهد که هر کدام از اعضایِ آن گروه، به اشتباه فکر می‌کند که تصمیم شخصیِ او، در تعارض با خواستِ جمعی است و بنابراین باید از ارائهٔ نظر خود، خودداری کند.

□پارادوکس ابیلین، توسط استاد مدیریتِ دانشگاه جرج واشینگتن، جری هاروی در مقاله‌ای با عنوانِ پارادوکس ابیلین و تأملات دیگر در مدیریت معرفی شد. نام این پدیده، از حکایتِ کوتاهی برگرفته شده که هاروی از آن، برای معرفی پارادوکس استفاده کرده‌است:

●در یک بعد از ظهر داغ در کولمن تگزاس، خانواده‌ای در آسایش و راحتی، در حیاط خانه‌شان، مشغول دومینو بازی کردن بودند تا این‌که پدربزرگ پیشنهاد داد که برای یک گردش کوتاه به ابیلین [۵۳ کیلومتر به سمت شمال] بروند و ناهار را آن‌جا بخورند.

●مادر گفت: «وای! چه ایدهٔ خوبی!» و پدر با وجود آن‌که از دوری راه و گرمای هوا می‌ترسید اما از آن‌جا که احساس می‌کرد مخالف جمع است تاییدکنان گفت: «من هم موافقم! تنها امیدوارم که مادربزرگ هم مشکلی با این ایده نداشته باشد.» و مادربزرگ فوراً گفت: «البته که مشکلی ندارم، من مدت‌ها است که ابیلین را ندیده‌ام…»

○سواری طولانی، هوا گرم و راه پر از خاک و طوفان بود. زمانی که به رستوران رسیدند، غذا به بدی راه بود. آن‌ها چهار ساعت بعد در خستگی مفرط، به خانه بازگشتند. یکی از آن‌ها به دروغ گفت: «گردش خوبی بود. این‌طور نیست؟» این را مادربزرگ گفته بود که از صمیم قلب، تمایلی به رفتن نداشت اما در عین حال نتوانسته بود در برابر سه انسان مشتاق مقاومت کند.

■پدر خطاب به مادر گفت: «من که چندان لذتی از گردش نبردم. تنها به خاطر تو بود که حاضر شدم بیایم.» و مادر گفت: «من فقط می‌خواستم که تو ناراحت نشوی. کدام انسان عاقلی در این هوای گرم از خانه بیرون می‌رود؟»

□در پایان پدربزرگ خاطرنشان کرد که تنها به این خاطر چنین پیشنهادی را داده‌است که احساس می‌کرده بقیه، از ماندن در خانه خسته شده‌اند.

●اعضای گروه همگی حیران بودند که چه‌طور تصمیمی گرفته‌اند که هیچ‌کدام‌شان به انجام آن تمایلی نداشته‌اند...

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔵 سوسیالیسم به زبان ساده

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
Forwarded from mmd
🔹بزرگترین کانال کتاب تاریخی تلگرام به زبان فارسی

📗تاریخ ایران باستان
📙تاریخ ایران دوره اسلامی
📘تاریخ معاصر ایران
📔تاریخ جهان
📓تاریخ ادیان
📒تاریخ اسلام


📚کانال کتاب های تاریخی 👇
@ketabtarikhim
@ketabtarikhim
@ketabtarikhim

📣
به ما بپیوندید🌷
🔵 #جعل_ترجیحات_در_پیشه_اقتصاد

✔️ بخش (۲-۲)


این نظرسنجی پرسیده است که پاسخ‌دهندگان، چند مقاله در سال در نشریات ملی منتشر می‌کنند، و در واقع، پاسخ‌دهندگان ‏با خروجی بالاتر(مقالات چاپ شده بیشتر) عموما حمایت قوی‌تری از گرایش علمی صرف داشتند. این ممکن است نشان دهد ‏که نارضایتی پاسخ‌دهندگان ناشی از بهره‌وری پایین بوده است. اما همچنان بخش بزرگی از جامعه اقتصادی به آنچه «رهبران» می‌گویند که مقالات، از نظر ‏حرفه‌ای اهمیت دارد، اعتقاد ندارند. اقتصاددانان غیردانشگاهی خارج از برج عاج، عموما بر این باورند که علم اقتصاد طی چند ‏سال گذشته توان توضیحی خود را بهبود نبخشیده است و بنابراین، تحقیقات به دلایلی غیر از مشارکت علمی منتشر می‌شود ‏و منافع سرریز کننده‌ای برای جامعه به همراه ندارد.‏

بسیاری از پاسخ‌دهندگان، نظرات کتبی ارائه کردند که از تأکید علمی صرف این حرفه شکایت داشتند. در ادامه برخی از این ‏نظرات که به صورت ناشناس بیان شده آمده است:‏

-بحران اقتصادی وجود دارد. شکاف بین پژوهشگران، مدرسان و سیاستگذاران در حرفه اقتصاد بدتر شده است و تعداد افرادی ‏که به خاطر مشارکت در هر سه زمینه مورد احترام قرار می گیرند، بسیار کم شده است. در نتیجه، افراد عادی و کسب و ‏کارها و صنعت احترام کمتری برای حرفه اقتصاد قائل هستند. مردم می خواهند اقتصاد را درک کنند، اما ما به آنها کمک ‏نمی‌کنیم.‏

-حرفه اقتصاد در توضیح رویدادهای قابل مشاهده به طرز بدی شکست خورده است. ما اغلب عاشق مدل‌هایمان شده‌ایم و از ‏شواهد تجربی مشاهده‌شده بسیار کم استفاده کرده‌ایم. مسئله این نیست که مدل‌های ما به ما چه می‌گویند، بلکه مهم است که شواهد ‏آماری چه چیزی را نشان می‌دهند.‏

-به نظر می رسد مخاطبان اصلی اقتصاددانان، خودِ اقتصاددانان هستند. این اشکالی ندارد، اگر مالیات دهندگان حقوق آنها را ‏پرداخت نمی کردند.‏

-حرفه اقتصاد به یک لطیفه بد تبدیل شده است. روز به روز تعداد بیشتری از اقتصاددانان، حرف‌های کم‌مایه‌تر را برای ‏مخاطبان کمتر و کم‌اهمیت‌تری می‌زنند. آن‌ها پوچی خود را پشت زبان پیچیده و فرمول‌های ریاضی پنهان می‌کنند.‏

-یک متخصص اقتصاد شبیه کسی است که هرچه بیشتر در مورد موضوعی خاص بداند، دایره‌ی دانش کلی او در مورد کل ‏اقتصاد کمتر می‌شود؛ تا جایی که در نهایت همه چیز را درباره‌ی هیچ چیز می‌داند.‏

-حقیقتا حیف است که افراد بااستعدادی مثل دکترای اقتصاد، زمان ارزشمند خود را صرف نوشتن مقالاتی کنند که اغلب بی ‏فایده هستند.‏

-مجلات برتر بر ریاضیات بیش از حد تأکید کرده‌اند و ظاهری آراسته به دست آورده‌اند، اما به بهای . . . مرتبط بودن.‏

-چه زمانی اقتصاددانان جرات انتقاد از کار خود را خواهند داشت؟

🔸منبع: کاتالاکسی

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
🔵 #آلیس_مونرو، نویسنده کانادایی که در سال ۲۰۱۳ برنده جایزه نوبل ادبیات شد، در سن ۹۲ سالگی درگذشته است.

مونرو برای بیش از ۶۰ سال سرگرم نگارش داستان‌های کوتاهی بود که اغلب در آنها به زندگی مردم در نواحی روستایی کانادا می‌پرداخت.

آلیس مونرو را یکی از تواناترین نویسندگان داستان کوتاه امروز می‌دانند. بسیاری بر این عقیده‌اند که مونرو جامعه کتابخوان آمریکای شمالی را با داستان کوتاه آشتی داده‌است. البته خودش می‌گوید هرگز قصد نداشته صرفاً نویسنده داستان کوتاه باشد؛ فکر می‌کرده مثل همه رمان خواهد نوشت؛ ولی حالا دیگر می‌داند نگاهش به مسائل برای نوشتن رمان مناسب نیست. دوست دارد پایان داستان را در ذهنش مجسم کند، و مطمئن باشد مثلاً تا کریسمس آن را تمام خواهد کرد، و نمی‌داند نویسنده‌ها چطور روی پروژه‌های طولانی مثل رمان با پایان باز کار می‌کنند.
او نویسنده آثاری چون می‌خواستم چیزی بهت بگم، فرار، رؤیای مادرم، دست‌مایه‌ها و دورنمای کاسل‌راک است که به فارسی هم ترجمه شده‌اند.

مونرو نویسنده مجموعه داستان‌هایی مثل «رقص سایه‌های شاد»، «زندگی دختران و زنان»، «رازهای عیان» و «دوستان جوانی من»، «فکر کردی کی هستی؟» و «فرار» است.
درمجموع از مونرو ۱۴ مجموعه داستان و پنج مجلد گزیده داستان منتشر شده‌است. از طرفی دختر او شیلا مونرو سال ۲۰۰۲ کتابی با عنوان «زندگی‌های مادران و دختران: بزرگ شدن با آلیس مونرو» را نوشت و منتشر کرد و در آن از خاطرات کودکی‌اش با مادر نویسنده‌اش‌نوشت.

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews
اینستاگرام:
👇👇
https://www.instagram.com/econ.views
                                
2024/05/16 01:59:50
Back to Top
HTML Embed Code: