Telegram Web Link
بهشت زهرا، چند ثانیه قبل از طوفان دیروز
تهران
امکان نصب ۳۰ هزارمگاوات برق خورشیدی وجود ندارد

@envnew
VID-20250517-WA0024.mp4
4 MB
امروز ظهر، ۲۷اردیبهشت ماه۱۴۰۴

◀️ ایستگاه پمپاژ مارد بدلیل افزایش شوری آب رودخانه کارون برای پنجمین روز متوالی از مدار خارج است و آبی از کارون وارد رودخانه بهمنشیر نمیشود.
مسیر طبیعی کارون به بهمنشیر هم، از سال۸۵ با آغاز عملیات اجرایی احداث سد سلولی ابتدای رودخانه بهمنشیر بسته است.
سد سلولی که در سال۹۷ افتتاح شد اما بدلیل مشکلات فنی باز و بست نمیشود و ضمن قطع جریان طبیعی کارون به بهمنشیر، ابتدای بهمنشیر را به مرداب تبدیل کرده است.


همشهریان آبادان

@envnew
🔸️🔸️نقدی بر اظهارات رئیس جمهور درباره محیط زیست ایران


رییس جمهور در جلسه شورای‌عالی حفاظت محیط زیست در هفته گذشته گفت: «مهمترین مشکل کشور در زمینه محیط زیست، فقدان یک برنامه جامع است و به همین دلیل اقداماتی که تاکنون انجام شده، به اندازه کافی مشکلات را حل نکرده است». در حالیکه کشور از نبود برنامه محیط زیست رنج نمی‌برد، بلکه از عدم اجرای برنامه‌های محیط زیستی موجود توسط دولت رنج می برد.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه مهمترین مشکل کشور در زمینه محیط زیست، فقدان یک برنامه جامع است گفت: کشور به برنامه عملیاتی و جامع در زمینه محیط‌زیست نیاز دارد تا همه بخش‌های مختلف محیط‌زیستی به صورت یکپارچه دیده شوند.

@envnew

اشاره رئیس جمهور به «فقدان برنامه جامع» به عنوان عامل اصلی بحران محیط زیست، تحلیل نادرستی است که ریشه مشکلات را نادیده می‌گیرد. ایران ده‌ها سند بالادستی و قانون محیط زیستی از جمله «سیاست‌های کلی محیط زیست»، «قانون هوای پاک»، «قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست» و «سند ملی محیط زیست» و سایر موارد را دارد، اما ضعف ساختاری در اجرا، نبود اراده سیاسی برای الزام دستگاه‌ها، و تضاد منافع نهادهای قدرتمند باعث شده تا این قوانین در عمل نادیده گرفته شوند. برای نمونه، وزارت‌خانه‌های نیرو و صمت، تا کنون پروژه‌های مخربی مانند انتقال آبها و سدهای غیر کارشناسی را احداث کرده و از سوی دیگر توسعه و استقرار صنایع آب بر در مناطق بیابانی را بدون نظارت پیش برده و می‌برند، در حالی که سازمان حفاظت محیط زیست به‌دلیل ضعف در مدیریت ها، کمبود بودجه، نیروی متخصص و اختیارات قانونی توان مقابله با آنها را ندارد. این مساله ای است که اتفاقا باید از سوی دولت حل شود، نه آنمه ریاست دولت نقش خود را نادیده بگیرد.
پزشکیان همچنین با اشاره به ضرورت اصلاح روش‌های موجود و استفاده از فناوری‌های نوین در زمینه حفاظت از محیط زیست، خاطرنشان کرد” استفاده از فناوری نوین موجب می‌شود که هم نظارت دقیق‌تری بر محیط زیست انجام شود و هم خطراتی که اکنون محیط‌‌بانان را تهدید می‌کنند، کاهش یابد.”

@envnew

تأکید بر فناوری‌های نوین بدون تقویت زیرساخت‌ها و حاکمیت قانون، راه به جایی نمی‌برد. چگونه می‌توان از نظارت هوشمند سخن گفت، وقتی صنایع فاقد سیستم‌های پایش آنلاین هستند یا داده‌ها را پنهان می‌کنند؟ افزون بر این، “الگوی ناپایدار توسعه اقتصادی” که منابع طبیعی را قربانی رشد کوتاه‌مدت میکند، عامل اصلی بحران‌هایی مانند خشکی تالاب‌ها و فرسایش خاک است. تا زمانی که شاخص‌های پایداری محیط زیستی در پروژه‌ها الزامی نشود، هر برنامه‌ای شکست می‌خورد. 

رییس جمهور در جلسه شورای عالی محیط زیست افزود: سازمان حفاظت از محیط زیست مسئول نظارت بر رویدادهای جاری در محیط زیست و اعلام هشدارهای لازم در این حوزه بوده و هر دستگاه اجرایی هم در وهله اول مسئول رفع تهدیدهای محیط زیستی در حوزه خود مسئولیت است، به طور مثال وزارت جهادکشاورزی اولین مسئول مقابله با مسئله فرسودگی خاک است.

@envnew
در اینجا باید به این نکته کلیدی “نقش کمرنگ جامعه مدنی، رسانه‌ها، و دانشگاه‌ها” اشاره کرد. محدودیت‌های اعمال‌شده بر فعالان محیط زیست و نبود شفافیت، هرگونه اصلاح از پایین به بالا را تضعیف کرده است. از سوی دیگر، مشاورانی که بحران را صرفاً به «نبود برنامه» تقلیل می‌دهند، با فرافکنی، مسیر اشتباهی ترسیم می‌کنند. مشکل اصلی،” سلطه نهادهای سیاسی-اقتصادی” بر محیط زیست است که مشاوران ترجیح می‌دهند با شعارهای کلی از آن عبور کنند. 


در نهایت، راه حل، تدوین برنامه‌های جدید نیست، بلکه “اجرای قوانین موجود، تقویت سازمان محیط زیست با بودجه و اختیارات کافی، ایجاد دادگاه تخصصی محیط زیست، و شفاف‌سازی در هزینه‌کرد منابع” است.


https://www.envnew.ir/?p=2802
اگر فردی از عراق را میشناسید که میتواند در مورد گردوغبار عراق با من مصاحبه کوتاه داشته باشد، لطفا معرفی کنید
با تشکر فراون

@ENVNEW
Forwarded from تجارت‌ نیوز
📰 #صفحه‌یک سرویس #استان‌ها تجارت‌نیوز

🔻مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ #تجارت‌نیوز

🔸نرخ بیکاری مسجد سلیمان؛ رکورددار خوزستان/ عامل طلاق و مهاجرت


@tejaratnews
چرا تحمل نشدند؟
در این خشکسالی مدیریتی، در این ورشکستگی مدیریتی که ابر و باد و مه و خورشید و فلک از گزینش و جناح و انواع مافیاها و سفارش ها گرفته تا فرار از سرزمین و یا عزلت نشینی، هر از چند گاهی شماری از آدمهای دلسوز از فیلترها می گذرند تا نشان دهند که امید هنوز نمرده است.
ابراهیمی کارنامی، مدیری جسور، مردمی، صادق و رک از مازندران برکنار شد. فقط به خاطر خودش نمی خواهم دلایلی که برکنارش کردند را قلمی کنم. ولی چنان به او بی احترامی کردند که خودش هم نمی دانست جانشینش پشت در است.
زهرا یزدانی، کارشناس جسور، دلسوز و دقیقی که اصلا ما باورمان نمی شد، مدیر کل شود. وقتی به او پیشنهاد کردند از من مشورت گرفت. تشویقش کردم برو جلو. دفتر ارزیابی مهمترین گلوگاه سازمان است و بهتر از خانم یزدانی کسی نبود که چون شیر جلوی طرح های فاجعه آور را بگیرد. ولی همانی که او را آورده بود کله پایش کرد.
ابوعلی گلزاری داستانی طنز گونه دارد. به او پیشنهاد شد که مدیر کل دفتر پسماند شود. او به حق یک چهره بین المللی، خوش فکر و ممتاز در زمینه پسماند است. او را قبل از آنکه بهش حکم دهند برکنار کردند!
خسته نباشید خانم انصاری.
نگاهی انتقادی به دستاوردسازی معاونت انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست در حوزه ارزیابی

هیاهویی برای هیچ
| یوسف فرهادی بابادی |

🔺دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور با انتشار گزارشی که آن را در راستای عمل به قانون شفافیت عنوان کرد آورده است: از مجموع ۲۸۶ طرح موجود در دفتر ۶۹ طرح به‌علت مغایرت با اسناد بالادستی و همین‌طور ارائه مستندات و همچنین ارائه‌ ندادن تخصیص آب از دستورکار خارج شد. در این گزارش، از بررسی ۳۶ طرح در کمیته ارزیابی سخن به میان آمده است و جالب آنکه اسناد و مستندات نشان می‌دهد این گزارش به‌دلایلی که در پی می‌آید با واقعیت همخوانی ندارد. در این گزارش از ۳۶ پروژه بررسی‌شده یک مورد مربوط به مجوز آبگیری سد، سه مورد تمدید مجوز، دو مورد در مرحله صدور مجوز، ۱۹ مورد تکمیل مدارک و مستندات، لزوم انجام مطالعات SEA، دو مورد توقف عملیات، یک مورد مخالفت و شش مورد به صدور مجوز منتهی شده است.

🔺در گزارش منتشره که در چارچوب قانون شفافیت منتشر شده است، هیچ نامی‌ از پروژه‌های مورد بررسی نیست. در گزارش یادشده مشخص نیست چرا ۶۹ طرح به‌دلیل عدم ارائه مستندات و مجوز تخصیص آب و… از دستورکار بررسی سازمان خارج شده‌اند، اما ۱۹ طرح که از منظر مستندات تکمیل نبودند در کمیته ارزیابی بررسی شدند. انتشار اسامی‌پروژه‌ها و مستندات و گزارش‌های آنها می‌تواند به پشت پرده‌های این انتخاب کمک کند.

🔺بررسی مستندات و مصاحبه سرپرست دفتر ارزیابی سازمان با خبرگزاری دولت نشان می‌دهد چهار پروژه قبل از عید مورد بررسی قرار گرفته است و مابقی ۳۲ پروژه بعد از تعطیلات نوروز؛ سرعت بررسی‌ها می‌تواند نشان‌دهنده کیفیت بررسی نیز باشد.

یادداشت کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/132591

#محیط_زیست #توسعه_پایدار #پیام_ما
@payamema
Forwarded from آبشناسی
جهت اطلاع: رتبه ایران در مصرف سرانه برق در جهان ۷۸ است. (بر اساس داده‌های سال ۲۰۲۳)

@abshenasi
خبر محیط زیستی
Photo
ما اصلا پرمصرف نیستیم
خبر محیط زیستی pinned «اگر فردی از عراق را میشناسید که میتواند در مورد گردوغبار عراق با من مصاحبه کوتاه داشته باشد، لطفا معرفی کنید با تشکر فراون @ENVNEW»
سه‌شنبه گرم پیش‌روی تهرانی‌ها

🔹پیش‌بینی‌های هواشناسی استان تهران نشان می‌دهد که روز سه‌شنبه و چهارشنبه روزهای گرم پیش‌روی تهرانی‌ها خواهد بود و میانگین دما به ۳۶ تا ۳۹ درجه سانتی‌گراد می‌رسد./ایرنا

@ENVNEW
نخستین دمای بالای ۵۰ درجه در کشور ثبت شد*

🔸ایستگاه هواشناسی شبانکاره در استان بوشهر امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت‌)، در ساعت ۱۴:۲۹ با ثبت دمای ۵۱.۵ درجه سانتی‌گراد، نخستین دمای بالای ۵۰ درجه‌ای هوا در سال جاری را به ثبت رساند.

@ENVNEW
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کشت برنج در اصفهان
ممنوعیت کشت برنج در خوزستان

اصفهان چگونه آب مصرف میکند؟


@ENVNEW
💧 انتقاد جوکار نماینده مجلس شورای اسلامی از سازمان محیط زیست

🔴 رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تاکید کرد: حفاظت از محیط زیست نه یک انتخاب بلکه یک وظیفه حیاتی است.

🔴 به گزارش ایسنا، محمدصالح جوکار، نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس در تذکری گفت: کمبود آب در کشور با تهدیدی جدی مواجه است. آیا می‌توانیم در برابر نسل‌های آینده سربلند باشیم وقتی چنین میراث آسیب‌دیده‌ای را برایشان به جا می‌گذاریم؟ سازمان محیط زیست که باید پرچمدار حفاظت از این سرمایه‌های ملی باشد، متاسفانه با رفتارهای متناقض خود عملاً به مانعی برای پیشرفت تبدیل شده است. نمونه بارز این تناقض را می‌توان در برخورد دوگانه با برخی از طرح‌های آبرسانی دید.

🔴 وی ادامه داد: چگونه است که این سازمان در برابر حق مسلم و تامین آب مردم شریف یزد مقاومت می‌کند اما در موارد مشابه با سهل انگاری و با صدور مجوزهای متعدد غیرکارشناسی از کنار تخریب محیط‌زیست می‌گذرد؟ همانطور که بارها در تریبون‌های مختلف تاکید کردم حفاظت از محیط زیست نه یک انتخاب بلکه یک وظیفه حیاتی است

.

@ENVNEW
نفرت انگیزند
همین

سعی می کنیم به عقب ماندگی شان نخندیم
🔺️کشف ۵ هزار دستگاه ماینر غیر مجاز تا اردیبهشت امسال

🔹معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر: تا اردیبهشت ماه امسال ۵۰۰۰ دستگاه ماینر جدید کشف شده که ۴ برابر تولید نیروگاه اتمی بوشهر این دستگاه‌ها مصرف برق داشته‌اند.

🔹آتش‌سوزی‌هایی که اخیراً در شهرهای مختلف مشاهده شده، ناشی از استفاده از ماینرهای غیرمجاز و فعالیت مزارع غیرمجاز است.
#فساد_سیستماتیک

🔴🔴🔴آقای پزشکیان ! مشکل کمبود برق مزارع بیت کوین است نه مصرف زیاد مردم ! اگر نفر دوم کشور هستید جلوی این‌ها را بگیر !


نگهبانان سوله ماینینگ متعلق به نهادها در استان مرکزی و کرمان به ماموران توانیر شلیک کردند.

همان نهادهای مالک «۸۰ اسکله اختصاصی» و مسئول قاچاق روزانه ۲۵ میلیون لیتر سوخت.

گاو شیرده مردم ایران بوده‌اند و شیردوش‌ها هم مجهز به چفیه، ریش و تسبیح.

#تحلیل_زمانه
@TahlilZamane
https://www.tg-me.com/Galyan_Moghaddam
2025/07/05 16:00:51
Back to Top
HTML Embed Code: