Telegram Web Link
تورم در ونزوئلا از دو میلیون درصد به یک درصد در ماه رسید. با انضباط مالی، جلوگیری از چاپ پول بدون پشتوانه و تنش‌زدایی در سیاست خارجی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی.

آفرین❤️ با عقل و اراده، تغییر ممکن است.

@EsfandiarKhodaee
👍2
چند روز آینده. جوشش زمین و زمان..🥵🥵

این گنبدگرمایی است که از امروز چهارشنبه سوم مرداد ۱۴۰۳ تا یکشنبه آینده کل کشور را فرامی‌گیرد.

طبق آمار، این چهار روز گرم و طاقت‌فرسا در تاریخ کره زمین بی‌سابقه است.

انتخاب با خودمان است که در این چهار پنج روز کار کشور را به بحران قطع برق و انفجار نیروگاهها بکشانیم یا اینکه به کمک هم یک تجربه موفق دیگر در همدلی اجتماعی در حل مسائل ثبت کنیم.

در این چند روز نمی‌توانیم یخچال‌ها و فریزرها را از برق بکشیم، یا نمی‌توانیم اصلاً چراغ روشن نکنیم و در تاریکی بنشینیم، همان‌طور که نمی‌شود اصلاً تلویزیون نبینیم؛

ولی می‌شود تلویزیون را بیهوده روشن نگه نداریم،
می‌شود چراغهای اضافه را خاموش و با نور کمتر سرکنیم،
می‌شود از شست‌وشوی غیر ضروری لباس‌ها با ماشین لباسشویی خودداری کنیم،
می‌شود ظرف‌ها را به‌جای ماشین ظرفشویی با دست بشوییم،
می‌شود لباس‌هایمان را بدون خط اتوی هنداونه قاچ کن بپوشیم،

و خیلی کارهای دیگر...

ما در کنار هم توانسته ایم از بحرانهای زیادی عبور کنیم...

باری : وضعیت نیروگاههای برق به حالت اضطرار دراومده. آنقدر حجم مصرف برق بالا رفته که هر آن احتمال داره یک یا چند نیروگاه در اثر فشار از مدار خارج بشن. خارج شدن نیروگاه از مدار یعنی خاموشی سراسری. چون اصلا این حجم مصرف برق سابقه نداشته‌.
از شما عزیران خواهش می کنیم اگر ممکنه بعنوان یک کار جهادی روشنایی اضافه منزل رو خاموش کنید. وسایل برقی پر مصرف رو در زمانهایی که پیک مصرف نیست استفاده کنید. حتی المقدور  درجه کولر رو کم‌کنید  تا سیستم برق رسانی کشور دچار مشکلات کمتری بشه. ما خودمون باید به خودمون کمک کنیم. مطمئن باشید اگرهمین چند تا نکته ساده رو رعایت کنیم میتونیم به یاری خدا دوره پیک مصرف رو پشت سر بگذاریم

اگر براتون مقدوره تا میتونید این موضوع رو در گروه هایی که عضو هستید و یا برای دیگران نشر بدهیم

همه با هم برای ایران
ایران برای همه ایرانیان
2
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دکتر پیمان مولوی، کارشناس و فعال اقتصادی
www.tg-me.com/Economedia
👍1
Forwarded from TV فوری
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
وزیر اقتصاد جدید باید فضای اقتصادی ایران را بشناسد/ اقتصاد خوانده به‌روز باشد!

فرشاد پرویزیان، نایب رئیس انجمن اقتصاددانان ایران در #گفتگو با خبرفوری:
🔹ما به وزیر اقتصادی احتیاج داریم که اقتصاد بداند و فردی باید برای وزارت اقتصاد انتخاب شود که ویژگی‌های تخصصی به طور مشخص مرتبط با حیطه وزارتی‌اش داشته باشد، یعنی اقتصاد بخش عمومی را بداند.
🔹در شرایط فعلی با ۲ مسئله اساسی مواجه هستیم، اول تحریم و بعد ناترازی بودجه و سلطه مالی است. وزیر اقتصادی را باید بگذاریم که معتقد باشد باید ناترازی بودجه را رفع کند و سلطه مالی را مهار کند و در همین زمینه هم تخصص داشته باشد.
@TV_Fori
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍4
Forwarded from گفتار اقتصادی (M.R. Monjazeb)
🔴 ذي‌نفعان فيلترينگ تحريم و تورم


🔴 دکتر پیمان مولوی

در روزهايي كه شاكله دولت جديد آرام آرام در حال شكل‌گيري است، بسياري از رسانه‌هاي تخصصي به دنبال پاسخ دادن به اين ابهام هستند كه دولت راهبردهاي اقتصادي خود را بايد بر اساس كدامين اولويت‌ها ترسيم كند؟ شخصا معتقدم اساسا اولويت‌هاي كشور را نمي‌توان ذيل دسته‌بندي‌هاي اقتصادي، اجتماعي، سياسي و... قرار داد.

به عبارت روشن‌تر، در ايران اولويت‌هاي كلاني مطرح است كه اجراي درست آنها تاثيرات فراواني در حوزه‌هاي مختلف از جمله اقتصاد و رفاه ايرانيان به جاي مي‌گذارد. معتقدم چند اولويت مهم وجود دارد كه دولت چهاردهم مي‌تواند اجرايي كند و از طريق آنها، موجي از اعتماد عمومي به نفع خود شكل بدهد.
۱ - رفع فيلترينگ: پايان دادن به محدوديت‌هايي كه در فضاي مجازي اعمال شده و رفع فيلترينگ نخستين اقدامي است كه دولت جديد از طريق آن مي‌تواند توجه و اعتماد مردم را جلب كند. افكار عمومي ايرانيان هنوز از ياد نبرده‌اند كه طرح صيانت و محدودسازي فضاي مجازي چه بر سر مشاغل آنلاين، استارتاپ‌ها و ساير حوزه‌هاي مرتبط با فناوري‌هاي نوين آورد. بر اساس برخي برآوردها، چند صدهزار شغل و ميليون‌ها مشتري در اثر اين نوع محدودسازي‌ها آسيب ديده و از چرخه ارزش‌آفريني خارج شدند. ايجاد هر شغل آنلاين براي صاحبان آنها نياز به صبر، تلاش و ايده‌پردازي‌هاي فراقانوني دارد، اما مسوولان با محدودسازي و فيلترينگ اپليكيشن‌ها ناگهان اين چرخه را از ميان بردند. از سوي ديگر اما كاسبان فيلترينگ و محدودساز‌ها، منافع كلاني را از فروش فيلترشكن‌ها به دست آوردند. بر اساس برخي روايت‌ها بين ۵ تا ۲۰ هزار ميليارد تومان منافع فروش فيلترشكن‌ها در ايران است. طبيعي است كه ذي‌نفعان اين كسب و كار پرسود با استفاده از ظرفيت‌هاي رسانه‌اي، ارتباطي و... تلاش خواهند كرد در برابر رفع فيلترينگ مانع‌تراشي كنند. اما دولت بدون توجه به اين موانع بايد مطالبات مردم در اين بخش را دنبال كند.
۲ - واردات آزاد خودرو با تعرفه‌هاي نزديك به صفر: دومين اقدام مهم دولت كه براي بسياري از ايرانيان مهم است، ايجاد مكانيسم قانوني براي واردات خودرو با تعرفه‌هاي پايين است. اين تصميم اثرات مثبت فراواني در بهبود شاخص‌ها دارد. در اولين گام، باعث اعتمادسازي ميان دولت و ملت مي‌شود و رضايتمندي عمومي ايجاد مي‌كند. از سوي ديگر، ورود خودروهاي ايمن و ارزان، ميزان تلفات جاده‌اي در ايران كه سر به فلك مي‌زند را كاهش مي‌دهد. حفاظت از جان هر انسان وظيفه دولت است و واردات خودروهاي ايمن يكي از تصميماتي است كه به سلامت بيشتر شهروندان كمك مي‌رساند. اين اقدام تبعات مثبت ديگري هم دارد، با واردات خودرو مي‌توان بخشي از مشكلات مرتبط با كمبود بنزين در ايران را كاهش داد. ضمن اينكه اين اقدام به حفظ و ارتقاي محيط زيست و مقابله با آلودگي هوا هم كمك مي‌كند.
۳- حل مشكل تحريم‌ها: اين گزاره و اقدام، تنها اقدامي است كه اجراي آن ممكن است كمي زمانبر شود‌. اما دولت چهاردهم در كوتاه‌مدت مي‌تواند زمينه اجراي آن را فراهم کند. ارسال پالس مذاكره مثبت به طرف مقابل و انتخاب افرادي براي حوزه سياست خارجي كه توانايي دستيابي به تفاهم و تعامل از طرق گفت‌وگو را داشته باشند، مي‌تواند ايران را در اين مسير ياري رساند. شكل‌دهي به اين تعامل و تفاهم، كمك مي‌كند ايران به بازار آزاد جهاني متصل شده و بتواند اقلام مورد نظر مردم را از كانون‌هاي اصلي تهيه كند. واردات آيفون، خودروهاي باكيفيت، تجهيزات، ماشين‌آلات صنعتي و... بخشي از تبعاتي است كه مذاكره و تعامل و توافق ايجاد مي‌كند. مردم ايران بايد حق انتخاب داشته باشند. همان طور كه در حوزه سياسي عنوان مي‌شود، مردم بايد حق انتخاب داشته باشند، در ساير حوزه‌ها نيز اين حق انتخاب بايد به رسميت شناخته شود.

حق انتخاب برندهاي مختلف، حق انتخاب خودرو، حق انتخاب لوازم خانگي و... بخشي از ضرورت‌هايي است كه در اين دوران تازه بايد به ‌آن توجه شود.
اما همان طور كه شرح داده شد با اجراي اين اولويت‌ها، هر بخشي برداشت خود را خواهد داشت. مهم‌ترين دستاوردي كه اقتصاد از اين تصميمات برداشت مي‌كند كنترل و مهار تورم است. دولت چهاردهم بدون توجه به هياهوهاي رسانه‌اي بايد بداند كه كنترل تورم از طريق ايجاد نرخ بهره حقيقي مثبت محقق مي‌شود. از راه‌هاي ديگر تورم مهار نشده و بهبودي هم در اين شاخص ايجاد نمي‌شود. تنها گذشت زمان مشخص مي‌كند آيا دولت چهاردهم موفق به اجراي ايده مهار تورم از طريق مثبت كردن نرخ بهره حقيقي مي‌شود يا نه؟/تعادل



💠 گفتار اقتصادی
👎1🤔1
🔴 چرا مهار تورم ضروري است؟

يكي از مهم‌ترين دستوركارهاي مهم دولت جديد مهار تورم است، ضرورتي كه هر اندازه بيشتر از سوي استادان دانشگاهي و اقتصاددان‌ها بر آن تاكيد مي‌شود كمتر مورد توجه دولتمردان ايراني قرار مي‌گيرد. براي هر بهبودي در اقتصاد و معيشت ايراني، نرخ تورم بايد مهار شود تا شاخص‌ها در مسير بهبود قرار بگيرد. ريشه بسیاري از ناترازي‌ها در اقتصاد ايران همين نرخ تورم فزاينده است.

🔴 دکتر محمدرضا منجذب مثال‌هاي زيادي براي دست بردن دولت‌ها در جيب مردم وجود دارد. متاسفانه مسيري كه ماليات بر عايدي در حال طي كردن است، در همين راستا قابل تعريف است. افراد عادي كه قدرت خريد پول‌شان كاهش داشته و اموال‌شان دچار تورم شده است، بايد ماليات بدهند. افرادي كه مثلا ملكي را داشته و تورم به آن تلاقي داشته و خود آنها در ايجاد تورم دخيل نبوده‌اند حالا بايد ماليات بدهند. اين نوع ماليات كه به ماليات بر تورم معروف است، به‌ طور مشخصي و با توجه به سيستم علي‌الراس حاكم بر تشخيص سازمان مالياتي با افراد عادي تورم زده برخورد خواهد كرد و مالياتي به آنها اصابت خواهد كرد كه بابت آن درآمدي را كسب نكرده‌اند، بلكه ثروت غيرنقدي آنها تورم زده شده است! سوال مهم اين است كه بدون ايجاد درآمد جديد چگونه مي‌خواهند ماليات را پرداخت كنند؟ ماليات بر خانه‌هاي خالي، خودروها و مسكن ميلياردي و ده ميلياردي هم شباهتي نزديك به اين موضوع دارد. توصيه نگارنده اين است كه به جاي تعبيه چنين ماليات‌هاي مبهمي كه دست سازمان مالياتي را باز مي‌كند براي گرفتن ماليات‌هاي حقه و غيرحقه، سياستگذار با هزينه‌كردي مناسب و درخور براي تربيت و بازآموزي كادري مجرب و نيز استفاده بهينه از پرسنل مجرب كنوني از آنها بخواهند با عنايت به تجارب مالياتي در كشورهاي مشابه و كشورهاي پيشرفته طرح‌هايي را ارائه بدهند كه اصول اوليه مالياتي همچون عدالت مالياتي در آن لحاظ شده باشد و ماليات حقه بدون فشار مضاعف بر گرده مردم اخذ شود.

خروجي‌های تورم در ايران شامل موارد ذيل است: بي‌ثباتي در اقتصاد ملي بروز نوسان مستمر در آن، كاهش ارزش پول ملي و در نتيجه كاهش قدرت خريد حقوق‌ها و دستمزدهاي ثابت، قدرت خريد درآمدهاي ثابت كاهش مي‌يابد و قدرت خريد درآمدهاي متغير تطابق مي‌يابد، وام‌گيرنده‌ها منتفع مي‌شوند، زيرا ارزش وجوه قرض داده شده به دليل تورم كاهش مي‌يابد. وام‌دهنده‌ها متضرر مي‌شوند، زيرا پولي را كه الان وام مي‌دهند قدرت خريدش بيشتر است تا زماني كه اصل و فرع وام را پس مي‌گيرند، تورم علامت دهندگي قيمت‌ها را به هم مي‌زند. در شرايط تورم كم، قيمت‌ها نوعي عنصر علامت‌دهنده براي تخصيص منابع هستند. قيمت بالاتر در كالاي مشابه نشان‌دهنده كيفيت برتر است و بالعكس. اما در تورم شديد تناسب قيمت‌ها به هم مي‌خورد. بي‌اعتمادي مردم در تورم شديد به سياستگذار و نظام اقتصادي افزايش مي‌يابد. اخلاق مداري در جامعه تضعيف مي‌شود و ساير مورادي كه تورم بالا در جامعه ايجاد مي‌كند./متن کامل



❄️
کانال دکتر منجذب
👏2
📌 فراز بررسی می‌کند
ترور اسماعیل هنیه در تهران؛ واکنش بازار چه خواهد بود؟

#اختصاصی_فراز

ترور اسماعیل هنیه، تحولاتی را در بازار‌های مالی ایران به دنبال داشته است. این حادثه که نگرانی‌های سیاسی و امنیتی را در سطح بین‌المللی و داخلی برانگیخته، به سرعت تاثیرات خود را بر بازار‌های مالی ایران نشان داد و قیمت سکه و طلا افزایش یافتند. این روند نه تنها نشان‌دهنده واکنش روانی بازار به اتفاقات غیرمنتظره است، بلکه می‌تواند بازتابی از عدم اطمینان و بی‌ثباتی ناشی از شرایط سیاسی نیز محسوب می‌شود. فرشاد پرویزیان اقتصاددان و استاد دانشگاه در این باره به روزنامه اینترنتی فراز گفتگو کرده است.

برای خواندن مشروح این گفت‌وگو کلیک کنید.

@farazdaily
faraz.ir
👏1
به تازگی رئیس مرکز بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد دو نفر از مقامات ارشد وزارت صمت (دستیار وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت) را به عنوان متخلف در حوزه بخشنامه‌های تجاری به دادگستری تهران معرفی کرد اما وزیر محترم اقتصاد در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی یکی از رسانه‌ها گفت: در جلسه ای با وزیر صمت این موضوع بررسی و قرار شد بدون اینکه نیازی به ورود قوه قضاییه باشد، خود وزارت صمت این موضوع را حل و فصل کند.
خاندوزی افزوده است: بعد از رسانه ای شدن نامه اقای سیاح، وزیر صمت به صراحت اعلام کرد این موضوع به صورت فوری از جانب وزیر صمت و بدون نیاز به ورود قوه قضاییه بررسی و رسیدگی می‌شود.
اما با توجه به برخی جملات نامه جناب سیاح به دادگستری که گفته: "علیرغم عزم جدی قانون‌گذار و دولت مبنی بر پیش بینی پذیری اقتصاد و عدم وضع مقررات خلق الساعه، سازمان توسعه تجارت ایران با تغییر مقررات بدون رعایت ضوابط قانونی فوق، مشکلات فراوان بر سر راه فعالان حوزه تجارت خارجی و تامین کالاهای مورد نیاز کشور ایجاد کرده است"
و حال بدون دخالت قوه قضاییه، در شرایط واقعی تغییرات قریب الوقوع احتمالی در این سطح از مدیران، حتی اصلاح روند فعلی و بهبود رویه فعالیت سازمان‌های اعلام شده، آیا این حل و فصل درون وزارت خانه ای، جبران کننده قصور احتمالی یا ترک فعل یا هرگونه تخلف احتمالی دیگر است؟ چه بسا اصلا تخلفی نباشد و قوه قضاییه سازمان ذیربط را تبرئه می‌کرد، اما با وضعیت واقعی موجود، فقط می‌دانیم مدیران نام برده ممکن است بدون بررسی واقعی عملکردشان و نتایجی که بر اقتصاد و تجارت و تامین کالای مورد نیاز تحمیل کردند به بخشی دیگر رفته و مشغول ادامه خدمت می‌شوند!؛ اما مردم، همانانی هستند که نتایج این شیوه تامین کالای مورد نیاز کشور را در سفره خویش دیدند.
و یک پرسش: آیا بررسی ویژه وزیر صمت، در صورت احراز تخلف، موجب ضمان قانونی و احیانا مجازات متناسب قضایی است؟ و اصلا وزارت خانه دولتی صلاحیت مجازات دارد یا فقط برکناری و دادن پستی دیگر و شاید معرفی به تخلفات اداری و چرخه ای طولانی که بازهم باید قوه قضاییه رسیدگی کند.

و یک پیشنهاد به وزارت صمت این که به مردم اعلام کند:
وزارت صمت (سازمان توسعه تجارت) بر اساس چه قانونی، ثبت سفارش برخی کالاهای وارداتی را ممنوع و در عمل، واردات آنها را ممنوع کرده است؟
www.tg-me.com/Economedia
👍1
‏وزیر صمت گفته که:استفاده حداکثری از ظرفیت بخش خصوصی مطابق با اصل ۴۴ قانون اساسی یک ضرورت است اما تحقق این ضرورت، مستلزم رعایت مواردی از جمله اهلیت شناسی است.
خوبه ایشان در باره اهلیت مدیران قبلی و فعلی این بخش هم به دقت و با توجه به وضعیت بازار، به مردم توضیح دهند
www.tg-me.com/Economedia
👍2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
«کانال عصر خودرو» در فضای مجازی با انتشار تصویر، از کشف ۱۴ خودرو لوکس قاچاق در ساختمان مسکونی خبر داده و به نقل از رئيس پليس امنيت اقتصادی تهران نوشته:
در پی اقدامات اطلاعاتی مشخص شد ۱۴ دستگاه خودوری سواری BMW X۴ قاچاق در پارکینگ منزلی مسکونی در اتوبان وردآورد دپو شده است.
تمامی خودروها توقیف شدند چراکه فاقد هرگونه اسناد و مدارگ گمرکی بوده و در سامانه نيز ثبت نشده است.
کارشناسان ارزش کالاهای کشف شده را بيش از ۲۱۰ ميليارد تومان برآورد نموده‌اند.
پرسش: این ۱۴ دستگاه خودرو را کولبران تا وردآورد، آوردند یا در کارتن موز و انبه جا زدند یا به شیوه سنتی جاساز کردند؟
گرداننده این کانال هم احتمالا جواب این سوال را نداند و البته این پرسش هیچ ربطی به اوضاع این روزهای بورس ندارد.
فقط یادم رفت بپرسم این ۱۴ دستگاه خودرو، زین داشتند یا نه؟
www.tg-me.com/Economedia
💩1
Forwarded from کانال تخصصی اقتصاد (M.R.M)
🔻دکتر مرتضی افقه:

🔸دولت چهاردهم از لحاظ مالی به‌شدت در مضیقه است/ نه تنها اسب زین‌شده‌ای وجود ندارد، بلکه اسبی فلج زیر پای دولت است

▪️شواهد نشان می‌دهد شرایط خوب نیست

▪️الان زمان آزادسازی قیمت‌ها نیست

▪️مشخص نیست دولت چهاردهم باید چه کند

▪️ادعای اسب زین‌شده‌ای که دولت چهاردهم تحویل می‌گیرد فقط یک بلوف بود و شرایط در حال حاضر در بدترین شکل ممکن است و حتماً خزانه، نسبت به تعهدات دولت خالی است

▪️بعید است با حل نشدن موضوع تحریم‌ها، چیزی زیادی از صندوق توسعه ملی نیز باقی مانده باشد

▪️دولت سیزدهم که مدعی بود می‌تواند بدون حل مشکل تحریم‌ها وضعیت اقتصادی را مدیریت کند، در این مدت یا با افزایش مالیات‌ها به مردم و تولیدکنندگان فشار آورده یا اموال دولتی را فروخته است| تجارت‌نیوز





♦️
کانال تخصصی اقتصاد
💩9
🔴 چالش‌های اقتصادی دولت چهاردهم
🔴 دکتر وحید شقاقی‌شهری

در حالی نیمه اول سال 1403 رو به پایان است که برآوردها حکایت از این دارد که تورم سال‌جاری در حالت خوشبینانه همچنان بالای 30‌درصد خواهد بود و برای هفتمین سال پیاپی، اقتصاد ایران تورم‌های بالا (دو‌برابر میانگین بلندمدت) را تجربه خواهد کرد. متاسفانه در دولت سیزدهم با تعلل، اصلاحات ساختاری و تصمیمات سخت اقتصادی اتخاذ نشد و همچنان ناترازی‌های اقتصاد کلان درحال تشدید هستند که این خبر ناگواری برای سال 1403 و دولت چهاردهم است. برای سال 1403 و سال‌های پیش‌رو چند تکانه مهم با احتمال رخداد بالا تصور می‌شود که عبارتند از: رشد انتظارات تورمی حاصل از انتخابات آمریکا، احتمال تشدید تحریم‌های اقتصادی بالاخص در بخش نفت، تشدید ناترازی‌های اقتصاد کلان، تداوم رشد منفی در بخش‌های کشاورزی و صنعتی، تشدید تنگنای منابع مالی دولت و درضمن فرصت 10ساله رفع تحریم‌های سازمان ملل رو به اتمام است (تا مهر 1404) و به احتمال زیاد جهان غرب برای امتیازگیری حداکثری آماده خواهد شد یا اینکه در صورت عدم موفقیت، دست به مکانیسم ماشه خواهد برد بنابراین شرایط بسیار پیچیده است.
چالش اول، رشد انتظارات تورمی حاصل از انتخابات آمریکاست. به احتمال زیاد در ماه‌های پیش‌رو تا اواسط آبان‌ماه سال‌جاری شاهد رقابت جدی و تنگاتنگ بین ترامپ و کامالا هریس خواهیم بود. نکته منفی در این است که در چند مصاحبه اخیر و اولین مناظره بین ترامپ و بایدن، ترامپ مجدد بر تشکیل کمپین فشار تحریمی بزرگ بر ایران تاکید کرده و در صورت پیروزی او در انتخابات آبان‌ماه 1403 احتمال تشدید تحریم‌های نفتی و اقتصادی وجود دارد. از این‌رو هرچقدر به انتخابات آمریکا نزدیک‌تر شویم شاهد تشدید نااطمینانی‌ها و رشد انتظارات تورمی خواهیم بود که محرک اصلی افزایش تورم است بنابراین مدیریت انتظارات تورمی و آمادگی فوری، کامل و همه‌جانبه برای هر احتمال پیش‌رو درخصوص انتخابات آمریکا و تشدید تحریم‌ها شرط
عقلانیت است.
چالش دوم، تشدید تحریم‌های اقتصادی بالاخص در بخش نفت است؛ با انتخاب ترامپ کمپین فشار بزرگ آغاز و بیشترین فشار بر بخش نفت وارد خواهد شد. سابقه تاریخی یادآوری می‌کند که در راهبرد فشار حداکثری دوره قبل، صادرات نفت ایران به زیر 300‌هزار بشکه در روز رسیده بود و همین تجربه منفی ممکن است دوباره برقرار شود. در صورت کاهش صادرات نفت، فشار بر بازارساز ارز نیز بیشتر خواهد شد و ناترازی ارزی خود را بیشتر نشان خواهد داد که این به منزله افزایش معنی‌دار قیمت دلار و متعاقب آن سایر دارایی‌هاست بنابراین دولت باید یک برنامه کوتاه‌مدت فوری برای تقویت تاب‌آوری اقتصادی و هرگونه سناریوی احتمالی درمورد تشدید تحریم‌های اقتصادی و نفتی را آماده و اصلاحات ساختاری کوتاه‌مدت و بازآرایی فوری در مواجهه با این سناریوی احتمالی را ترتیب دهد تا نسبت به سناریوی بدبینانه کاهش صادرات نفت آمادگی داشته باشد.
چالش سوم تشدید ناترازی‌های اقتصاد کلان است. دولت سیزدهم طی مدت سه ساله اخیر برنامه روشن و مشخص برای کنترل ناترازی‌های اقتصاد کلان ارائه نداد و نسبت به اصلاح سیاست‌های قیمتی و غیرقیمتی (صرفه‌جویی و اصلاحات الگوی مصرف) تعلل داشت و فرصت‌سوزی کرد. تداوم ناترازی‌های اقتصاد کلان (آب- گاز- برق- نفت- بنزین-صندوق‌های بازنشستگی و خروج سرمایه در کنار مساله فرونشست زمین) برای سال 1403 ریشه کسری‌های بودجه و متعاقب آن موتور مهم رشد نقدینگی بالاست و هرکدام‌یک از این ناترازی‌های اقتصاد کلان توان تورم‌زایی بالایی دارند بنابراین جدا از آسیبی که بخش کشاورزی و صنعت و پتروشیمی از قطعی گاز و برق و آب دیده و خواهد دید و بر تولید آنها تاثیر منفی خواهد گذاشت، جلوگیری از تشدید نارضایتی مردم حاصل از این ناترازی‌ها موجب خواهد شد دولت به ناچار دنبال تامین مالی سهل و آسان برای مهار این ناترازی‌ها از طریق بانک مرکزی، شبکه بانکی و سایر طرق برود که همین مساله موجبات رشد فزاینده نقدینگی و افزایش تورم را در پی خواهد داشت بنابراین از منظر ناترازی‌های اقتصاد کلان نیز احتمال افزایش تورم و به دنبال آن افزایش قیمت دارایی‌ها در سال 1403 وجود دارد. درنتیجه دولت چهاردهم با اولویت فوری باید مساله ناترازی‌های اقتصاد کلان را روی میز تصمیم‌گیری داشته باشد که خود نیازمند یک مطالعه عمیق فوری و تدوین برنامه جامع و دقیق و آماده کردن شرایط عمومی و محیطی برای اتخاذ تصمیمات سخت است./متن کامل



🌐 کانال با اساتید اقتصاد
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✳️ آقای پزشکیان با برنامه متناقض هفتم چگونه می‌توانید مشکل ناترازی اقتصاد را حل کنید؟

✳️ دکتر وحید محمودی، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران: دولت چهاردهم برای اصلاح ساختار اقتصادی چه برنامه‌ای دارد؟

✳️ آقای پزشکیان می‌گویند مبنای دولت بر پایه برنامه هفتم است،در حالی که سوال اینجاست، برنامه هفتم چگونه قرار است ناترازی‌ها را حل کند؟


🌐 کانال با اساتید اقتصاد
Forwarded from کانال تخصصی اقتصاد (M.R.M)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
❄️ مشاور اقتصادی پزشکیان: بدون تصویب FATF حتی چین هم حاضر به سرمایه گذاری در ایران نیست/ چینی‌ها در این سال‌ها حتی یک سرمایه گذاری مستقیم در ایران نکردند

❄️دکتر حسین عبده تبریزی: چینی‌ها رسما با ما کار نمی‌کنند و معامله مستقیم با ایران در عرصه بین المللی هزینه دارد.

❄️ بخشی از طولانی شدن سرمایه گذاری هندی‌ها در چابهار به دلیل مشکلات اداری کشور بود.



♦️
کانال تخصصی اقتصاد
💩9👍21
🔔 رینگو آماده پخش می‌شود

🗣️ رئالیتی‌شو #رینگو به کارگردانی و تهیه‌کنندگی سعید پاک مراحل نهایی تدوین را سپری می‌کند.

این رئالیتی‌شو که یک برنامه استعدادیابی جدید بر محور استندآپ کمدی و در فضایی متفاوت و کمدی‌ست، آماده پخش شده و به زودی در بستر شبکه نمایش خانگی منتشر می‌شود‌.

#مجید_واشقانی گرداننده این مسابقه است؛ همچنین #محمدرضا_هدایتی، #محمد_نادری و #زهرا_داوونژاد تیم داوران رینگو را تشکیل می‌دهند.

🎬 @IRIBHOME
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍1
اینم هدیه مدیر به اصرار شما عزیزان لیستی از بهترین چنل های پولی و ارزشمند تلگرام رو براتون تا امشب رایگان قرار دادیم تا امشب فرصت هست از دست ندید🙏👇:

https://www.tg-me.com/addlist/OI28OviBigVhY2Zh
2025/07/10 23:49:58
Back to Top
HTML Embed Code: