Telegram Web Link
آقای رئیس کل، وقتی ترمز تسهیلات و ترازنامه را می کشید و همه بانکها را به یک چوب می رانید که تورم را مهار کنید، شایسته است برای پیشگیری از رکود، سیاست انبساطی مالی یعنی فروش هوشمند و منظم اوراق تحقق یابد، مثلا از اوضاع بازار مسکن خبر دارید؟ در ضمن بورس یک بازار است و برای حل معضلاتش دنبال راه حل اقتصاد کلان نروید، کافی است کاری کنید بازار اولیه و تولید رونق یابد تا مشکلات بازار ثانویه نیز حل شود، باور ندارید؟ از متخصص اقتصاد کلان در حوزه پولی که اتفاقا مشاور و همراه صمیمی وزیر اقتصاد است، بپرسید، در ضمن چرا راه حل اخیرتان برای کمک به بورس که شما متولی آن نیستید، زودتر به فکرتان نرسید؟

www.tg-me.com/Economedia
Forwarded from کانال سید مرتضی افقه (Morteza Afghah)
مرتضی افقه در گفتگو با فرارو مطرح کرد:
از بزرگترین مشکلات ایران این است که «غیرعادی‌ها، عادی شده‌اند»

نتایح یک بررسی حاکی از آن است که ۹۰ درصد دانش آموختگان دانشگاه‌ها در مشاغلی غیرمرتبط با رشته تحصیلی شان اشتغال دارند. مرتضی افقه اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه چمران اهواز در گفتگو با فرارو به تحلیل این موضوع پرداخته است.

متاسفانه یکی از بزرگترین مشکلات در کشور ما این است که غیرعادی ها، عادی شده اند

این عادی شدن مسائل غیرعادی، نه فقط در اقتصاد، بلکه در اجتماع و بسیاری دیگر از وجوه مهم کشور دیده می‌شود

این اصلا عادی نیست که به راحتی در گزارش‌ها بخوانیم که انبوهی از جوانان کشور، حداقل ۴ سال از عمر گرانبهای خود را هدر می‌دهند.

ما با تمسخر جوانان، با سر کار گذاشتنشان و با بی توجهی به عمری که از دست می‌دهند، در واقع این نیرو را هدر می‌دهیم

https://fararu.com/fa/news/767628
و چرا همان زمان اگر احساس میکنید اشتباه بود واکنش نشان ندادید؟
www.tg-me.com/Economedia
👍2
💠 رشد اجاره مسکن از نرخ تورم عمومی تبعیت می کند یا نرخ های دستوری؟

▪️شرح تصویر: مقایسه نرخ های تورم ماهانه شاخص کل، اجاره مسکن و میانگین آنها در پنج ماهه اول سال ۱۴۰۳

▪️چنانچه ملاحظه می گردد اگر چه نرخ های تورم ماهانه شاخص کل و اجاره مسکن در برخی ماه ها اختلاف قابل ملاحظه ای دارند، لیکن میانگین پنج ماهه نرخ تورم ماهانه شاخص کل (۲/۴۸ درصد) با نرخ تورم اجاره مسکن (۲/۵۲ درصد) بسیار به هم نزدیک هستند.

▪️طبق قانونی که اجرای آن از اوایل تیر ماه سال جاری شروع شد، صاحب‌ خانه‌ها مکلف شدند قراردادهای اجاره ۱۴۰۳ را با رشد حداکثر ۲۵ درصدی اجاره‌بها نسبت به ارقام ۱۴۰۲ تنظیم کنند.

▪️حالا گزارش مرکز آمار ایران از نرخ های تورم مرداد ۱۴۰۳ نشان می دهد نرخ تورم ماهانه اجاره مسکن (۳/۲ درصد) فراتر از تورم ماهانه شاخص کل (۲ درصد) بوده است.

▪️علاوه بر این نرخ تورم نقطه ای اجاره مسکن در مرداد ۱۴۰۳ معادل ۴۳ درصد بوده که به طور واضح نشان می دهد سیاست تعیین سقف ۲۵ درصدی رشد اجاره بها حداقل در مرداد شکست خورده است.

۵/شهریور/۱۴۰۳
علوی راد / کانال نگاه اقتصادی

@AlaviRad_Economics
👍1
Forwarded from مدیران‌صنعت
🔵اقتضائات بانک مرکزی در عصر پزشکیان

گفت‌وگو با فرهاد نیلی

هجدهم مرداد سال 1339 بانک مرکزی ایران تاسیس شد تا وظایفی چون انتشار اسکناس و ضرب سکه، تنظیم مقررات معاملات ارزی و ریالی، نظارت بر صدور و ورود ارز و پول رایج کشور، نظارت بر بانک‌ها و موسسه ‌های مالی و اعتباری و مهم‌تر از همه سیاست‌ گذاری پولی و حفظ ارزش پول ملی یا همان کنترل تورم را بر عهده بگیرد.

حالا در آستانه 65 سالگی این نهاد اقتصاد ایران بیش از پنج دهه است در دام تورم گرفتار آمده، تورمی که در پنج سال اخیر به‌طور متوسط بالای 40 درصد بوده و نظام بانکی با ناترازی شدید دست‌به‌گریبان است.
روی کار آمدن دولت چهاردهم و احتمالاً رئیس ‌کل جدید بانک مرکزی، باید سرآغاز ناگزیر اصلاحات دردناکی باشد که نتیجه آن کنترل تورم و رفتن به سمت کاهش ناترازی بانک‌ها باشد.

فرهاد نیلی، اقتصاددان، با اشاره به مسئولیت‌ های بانک مرکزی در چهار حوزه تورم، اعتبار، ارز و ناترازی معتقد است، بانک مرکزی برای رسیدن به موفقیت باید «قاعده بازی» را تغییر دهد وگرنه با تغییر بازیکن گرهی از کار فروبسته خود باز نمی‌کند.

🔗متن کامل🔻
https://www.tejaratefarda.com/fa/tiny/news-47512

🌐کانال #مدیران‌صنعت
Forwarded from Ra.Ha
🔺️ وحید شقاقی: ۱۵ درصد جمعیت ایران به طبقه فرودست سقوط کرد / دستاورد کلی دولت در یک کلام توزیع عادلانه فقر بود

وحید شقاقی، اقتصاددان:
🔸۱۵ درصد جمعیت طبقه متوسط ایران در دولت سیزدهم به زیر خط فقر سقوط کرده اند و این وضعیت مشابه دوران شوروی است.
🔸آمار‌های اعلام شده با اوضاع اقتصادی خانوار‌ها همخوانی ندارد. در مورد وضعیت رشد اقتصادی دولت سیزدهم، به چند نکته باید اشاره کرد؛ نخست این‌که بهترین معیار سنجش عملکرد دولت‌ها باید اجرای موفقیت‌آمیز اصلاحات و سیاست‌های اقتصادی باشد؛ نه ارائه آمار‌های خام.
🔸بدیهی است با فقیرترشدن جامعه و نابود شدن تدریجی طبقات متوسط و دهک‌های میانی، ضریب جینی کاهش پیدا کند. پدیده‌ای که از آن با عنوان «توزیع عادلانه‌ی فقر» (در برابر توزیع نابرابر ثروت) یاد می‌شود.
🔸تحلیل‌های اقتصادی حکایت از این دارد که اندازه طبقه متوسط ایران در اوایل دهه ۹۰ حدود ۷۰ درصد بوده است، درحالی‌که در سال‌های اخیر اندازه طبقه متوسط به شدت سقوط کرده و به کمتر از ۵۵ درصد کاهش یافته است.
Forwarded from Bank Plus (Meysam Haghighi)
رتبه‌بندی اعتباری کشورها و اهمیت آن در تعاملات مالی بین‌المللی
میثم حقیقی

🔹رتبه اعتباری هر کشور، نشانگر وضعیت مالی، اعتباری و میزان اعتماد سایر کشورها به نظام اقتصادی و بانکی آن کشور است.

🔸 بالا بودن رتبه اعتباری و پایین بودن ریسک هر کشوری، با شرایط زیر، در تعاملات مالی بین‌المللی آن کشور اثرگذار خواهد بود:
۱. از آنجایی که نرخ بهره وام، تسهیلات و فاینانس‌های دریافتی یک کشور از کشورهای دیگر متأثر از رتبه اعتباری و ریسک آن کشور می‌باشد، لذا بالا بودن رتبه اعتباری در کنار پایین بودن ریسک هر کشوری، کاهش هزینه‌های تامین مالی بین‌المللی را برای آن کشور به دنبال خواهد داشت.
۲. بالا بودن رتبه اعتباری و پایین بودن ریسک هر کشوری، هزینه بیمه وام، تسهیلات و فاینانس‌های دریافتی از کشورهای دیگر را برای آن کشور کاهش خواهد داد.
۳. بالا بودن رتبه اعتباری و پایین بودن ریسک هر کشوری، قدرت چانه‌زنی آن کشور را در مذاکرات و انعقاد قراردادهای مالی بین‌المللی- در مقایسه با سایر کشورها- افزایش خواهد داد؛ به گونه‌ای که آن کشور می‌تواند تعیین‌کننده عمده شرایط قراردادها و معاملات مالی بین‌المللی باشد.
۴. بالا بودن رتبه اعتباری و پایین بودن ریسک هر کشوری، فضای مثبتی را برای آن کشور در تعاملات مالی بین‌المللی با بانک‌ها و سایر نهادهای پولی و مالی کشورهای دیگر به دنبال خواهد داشت.

🔸بنابراین هر مقدار که ریسک‌های سیاسی و اقتصادی در یک کشور بیشتر باشد، ضمن کاهش رتبه اعتباری، دریافت وام، تسهیلات و فاینانس از سوی آن کشور از سایر کشورها با هزینه‌های تامین مالی بالاتر در کنار روابط تجاری-مالی کوتاه‌مدت و مقطعی به دنبال خواهد داشت و بالعکس.

🔺براساس آخرین رتبه‌بندی اعتباری که OECD در ۲۴ ژوئن ۲۰۲۴ منتشر کرده است، کشور ایران بدون تغییر در رتبه اعتباری نسبت به دوره قبل، با رتبه اعتباری ۷ از ۷، کماکان جزو کشورهای با ریسک بالا طبقه‌بندی شده و این موضوع قطعاً بر تعاملات مالی بین‌المللی ما همچنان تاثیرگذار خواهد بود.

🖇فایل‌های رتبه‌بندی اعتباری کشورها در سال ۲۰۲۴ و روند تاریخی آن، در لینک زیر قابل دریافت می‌باشند.👇
https://www.oecd.org/en/topics/sub-issues/country-risk-classification.html

#بانک_پلاس
#میثم_حقیقی
#رتبه‌بندی_اعتباری
#ریسک_کشور
#OECD

@BankPlus67
https://www.tg-me.com/BankPlus67

🥇ما را در بانک پلاس همراهی کنید.
🥈در نشر حداکثری این مطلب، ما را یاری نمایید.
👍1
۲۰ تغییر بزرگ (1).pdf
4.2 MB
تغییرات بزرگ اقتصادی
در ۳۰ سال آینده
بر اساس مطالعات
آینده پژوهان اکونومیست
رویدادهای اقتصادی @ecoevents
Forwarded from کانال تخصصی اقتصاد (M.R.M)
🔵 ساخت مسکن ۲۵ متری فقط به نفع انبوه سازان است

🔅دکتر محمدصالح شکوهی
، عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت: ساخت واحدهای ۲۵ متری نه تنها مردم را خانه‌دار نمی‌کند بلکه خانه را گران‌تر می‌کند.

🔅در واقع ساخت و عرضه واحدهای کوچک برای جذب سرمایه‌های خُرد، تورم مسکن را افزایش می‌دهد؛ در نتیجه تنها انبوه‌ساز در ساخت این واحدها سود می‌کند.

🔅اگر وزارت راه و شهرسازی به دنبال مسکن‌سازی برای مردم است با واگذاری زمین به متقاضیان می‌تواند این مهم را محقق کند.

🔅تجربه ساخت خانه‌های کوچک متراژ در دنیا نشان داده که شکست آن‌ها در بلند مدت حتمی است. مهمترین عامل شکست این پروژه‌های نیز مشکلات فرهنگی و اجتماعی است که به همراه دارند.

🔅علت ایجاد این مشکلات نیز وجود مشاعات بسیار است. زیرا کنترل بر مشاعات زیاد سخت است. در نتیجه، این خانه‌ها مکان‌هایی پر از آسیب اجتماعی می‌شوند.

🔅به عنوان مثال پروژه پروئیت آیگو ایالت میسوری آمریکا نمونه مشخص آن است. این پروژه در دهه ۷۰ میلادی به علت مشکلات بسیار اجتماعی و فرهنگی که ایجاد کرده بود، توسط دولت تخریب شد.


♦️
کانال تخصصی اقتصاد
👍2👏1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 اقتصاد باید مبتنی بر قاعده باشد نه دستور

▫️اندیشه هایک اگر به درستی توسط سیاستمدارن خوانده شود،‌ متوجه می‌شوند که اقتصاد دستوری ناکارآمد است چرا که اقتصاد دستوری مبتنی بر دانش غلط است. این گفته موسی غنی‌نژاد است.

▫️دکتر غنی‌نژاد ایده‌های فون هایک را به ما معرفی کرده و سعی می‌کند در این گفتگو زوایای مختلف ایده هایک را شرح دهد.



🌐 کانال با اساتید اقتصاد
👍31
DOC-20240902-WA0017_240902_194354.pdf
673.6 KB
گزارش جامع بازار بدهی ایران
منتهی به پایان مرداد ۱۴۰۳
شرکت تامین سرمایه لوتوس
🟩رویدادهای اقتصادی.
@ecoevents
اهمیت و ارزش اقتصادی خروج مهاجران غیر قانونی و کاهش تعداد مهاجران در اقتصاد ایران با رویکرد تعاملی( نظریه بازی ها)

www.tg-me.com/Economedia
👍1👌1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 رئیس هیات مدیره سندیکای برق: سرانه مصرف برق مردم ایران نصف اروپاست، چرا می‌گویید مردم پرمصرف هستند؟

حسنعلی تقی‌زاده:

🔹️با این دست فرمان سال آینده ۲۵ هزار مگاوات ناترازی برق خواهیم داشت.
🔹️مردم را مقصر ناترازی برق جلوه ندهید. #برق
@Khabar_Fouri
👍2
👍2
👤 آلبرت بغزیان: توجه کنید که چه سیاست‌هایی به افزایش فقر منجر شد

▫️استاد اقتصاد دانشگاه تهران گفت: شوک‌درمانی و تغییر ناگهانی قیمت‌ها با هدف کاهش ناترازی سیاستی است که به شکست محکوم است.
آلبرت بغزیان، عضو هیات علمی دانشگاه تهران، در رابطه با اظهارات وزیر امور اقتصاد و دارایی که هرگونه افزایش قیمت بنزین و به نوعی شوک درمانی را در دوره فعلی مردود دانست، گفت:« درواقع سیاستهای تعدیل ساختاری از جمله شوک درمانی، سیاست تازه‌ای برای ایران محسوب نمی‌شوند. در دهه‌های گذشته بارها و بارها این جنس از سیاستها اجرا شدند و هیچ دستاوردی جز افزایش فقر و بحرانهای اقتصادی نداشته است.»

▫️او با یادآوری افزایش قیمت بنزین در آبان ۹۸ و سیاست حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی در سال ۱۴۰۱ تصریح کرد:« این دو، آخرین دفعاتی بودند که در کشورمان سیاستهای شوک درمانی اجرا شدند و امروز بر همگان روشن است که نه تنها به بهبود وضع کشور منجر نشدند که حتی بحرانها را ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی و امنیتی هم به حدی بی سابقه افزایش دادند. در نتیجه پربیراه نیست اگر سیاستهای تعدیلی را سیاستهای  شکست خورده بدانیم.»

لینک متن کامل

#فقر #بنزین #سیاست #بغزیان

تحلیل داده‌های اقتصادی دارایان
@daraian   |     daraian.ir
🦠 اقتصاد پزشکیان در برزخ
👤 دکتر داود سوری

✍️ مسعود پزشکیان، لازمه رسیدن به رشد اقتصادی ۸درصدی را که به دولت او از برنامه هفتم به ارث رسیده، سرمایه‌گذاری حداقل ۲۰۰میلیارد دلاری دانسته است.

✍️ وی معتقد است نیمی از این مبلغ درون کشور موجود است و برای نیمی دیگر باید چاره‌ای بیندیشند.

✍️ آیا کمبود اقتصاد این کشور فقط ۲۰۰میلیارد دلار است؟ فرض کنید این مبلغ در اختیار دولت هست.

✍️ منوط کردن رشد اقتصادی تنها به سرمایه‌گذاری دولت حاکی از تفوق نظریه تحریک تقاضا از سوی دولت و سرمایه‌گذاری در پروژه‌های بزرگ و ایجاد اشتغال در رهنامه اقتصادی دولت است.

✍️ دولت پزشکیان انتظار دارد با انجام چنین پروژه‌هایی و تزریق منابع مالی به اقتصاد کشور ضمن تقویت زیرساخت‌های اقتصادی و بالا بردن سطح اشتغال و قدرت خرید مصرف‌کنندگان، زمینه رشد سایر فعالیت‌ها و بخش‌های اقتصادی را فراهم آورد؛ سیاستی که پس از رکود بزرگ بین دو جنگ جهانی در کشورهای غربی به‌کار گرفته شد و نتیجه داد.

✍️ بدون شک، صرف چنین مبلغی اقتصاد را در سطح بالاتری قرار خواهد داد؛ اما اینکه آیا بتواند موجب رشد اقتصادی فراگیر و پایدار باشد، نیازمند تغییرات ساختاری و سیاستی وسیعی در اقتصاد کشور است که اهمیت آنها چه بسا بیشتر از داشتن ۲۰۰میلیارد دلار اولیه است.

✍️ اولین و مهم‌ترین شرط رشد اقتصادی پایدار، منحصر کردن نااطمینانی‌ها به نااطمینانی‌های ناشی از کسب‌وکار و بازار است و تنها حذف نااطمینانی‌های تجاری، مقرراتی و... از فضای کسب‌وکار است که می‌تواند زمینه لازم را برای موج دوم سرمایه‌گذاری‌ها از طرف بخش غیردولتی فراهم کند و به سیاست تحریک تقاضا جان بدهد.

✍️ کمترین اثر روابط تجاری محدود با سایر کشورها، چه ناشی از تحریم باشد چه برآیند سیاست‌های دیگر، محدود کردن بازار است که به‌طور مشخص در تضاد با هدف اولیه سیاست تحریک تقاضا و رشد اقتصادی پایدار است.../متن کامل


🌐 کانال با اساتید اقتصاد
👍1
2025/07/10 00:59:07
Back to Top
HTML Embed Code: