در دولت ۱۲، سود بنگاههای بورسی از سرمایه گذاری در ماشین آلات کشور پیشی گرفت. این سود کلان نه تنها (بر خلاف ادعای اقتصادخوانده های کارگزارانی) منجر به رشد سرمایه گذاری نشد که بخش مهمی از آن سوخت فعالیتهای سفته بازانه شد و صعود بی سابقه قیمت دارایی ها از جمله مسکن را به دنبال داشت.

#اقتصادایران #فسادرسمی #شوک_قیمت_ارز #چپاول_ارزی #سرکوب_دستمزدها #تورم #مالیات_تورمی #غارت_رسمی #دزدی_رسمی
@EconomySoltani
درآمد اقتصادی استخراج معدن ۳ برابر کل اقتصاد در چند سال اخیر افزایش یافته است. رانت پاشی و خاصه بخشی در دولت ۱۲ موجب شده خام فروش ها برای خود این حق را قائل شوند که معادن ملی ملک طلق آنها است، لذا با واقعی سازی حق مالکانه معادن مقابله کرده و لشکرکشی رسانه ای و لابی سازی می کنند.
قابل توجه این که حق مالکانه معادن میزان ناچیز ۳ درصد درآمد اقتصادی استخراج معدن در دولت ۱۲ بود.


#اقتصادایران #فسادرسمی #شوک_قیمت_ارز #چپاول_ارزی #سرکوب_دستمزدها #تورم #مالیات_تورمی #غارت_رسمی #دزدی_رسمی
@EconomySoltani
آکسفام: پنج ابرثروتمند دارایی‌هاشان را دو برابر کردند، پنج میلیارد نفر فقیرتر شدند

خیریه بین‌المللی «آکسفام» می‌گوید اگر همین روند ادامه یابد طی یک دهه شاهد ظهور اولین تریلیونر جهان خواهیم بود اما ریشه‌کنی فقر دست‌کم ۲۲۹ سال زمان می‌برد.

هم‌زمان با برگزاری مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس، سازمان امدادی و خیریه بین‌المللی «آکسفام» در گزارشی می‌گوید میلیاردر‌های جهان از سال ۲۰۲۰ تاکنون، در مجموع ۳,۳ تریلیون دلار پولدارتر شده‌اند.

اجلاس داووس محل گردهم‌آیی سالانه رهبران سیاسی، مدیران و برنامه‌ریزان اقتصادی و ثروتمندترین سرمایه‌داران دنیاست. آکسفام، بنا به سنت خود، هر سال پیش از نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس گزارشی سالانه درباره نابرابری منتشر می‌کند.

این گزارش با اشاره به دوبرابر شدن ثروت پنج میلیاردر، نسبت به قدرت بی‌مهار شرکت‌ها و سرکردگان تجاری و اقتصادی جهان هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری الجزیره، آکسفام در گزارشی که روز دوشنبه ۱۵ ژانویه / ۲۵ دی منتشر کرده است می‌گوید مجموع ثروت پنج فرد ثروتمند، پس از رشد دارایی‌شان با نرخ ۱۴ میلیون دلار در ساعت در طول چهار سال گذشته، به ۸۶۹ میلیارد دلار رسیده است.

این گزارش بر اساس منابع داده‌های مختلف از گزارش‌های سازمان بین‌المللی کار (ILO) و بانک جهانی تا لیست سالانه ثروتمندان فوربس نوشته شده است.

این پنج اَبَرثروتمند برنارد آرنو مدیرعامل LVMH (تولیدکننده کالاهای لوکس)، جف بزوس، مدیرعامل شرکت آمازون، وارن بافت، سرمایه‌گذار بزرگ آمریکایی، لری الیسون از شرکت Oracle و ایلان ماسک از شرکت تسلا هستند.

در برابر رشد حجم دارایی‌های این پنج نفر، پنج میلیارد نفر در همین دوره فقیرتر شده‌اند.

در این گزارش همچنین آمده است که میلیاردرهای دنیا در مجموع ۳,۳ تریلیون دلار از سال ۲۰۲۰ ثروتمندتر شده‌اند، و هر میلیاردر به طور میانگین از هر ۱۰ شرکت بزرگ دنیا، هفت شرکت را اداره می‌کند.

بر این اساس، آکسفام می‌گوید اگر شرایط همین‌گونه ادامه یابد، طی یک دهه شاهد ظهور اولین تریلیونر تاریخ جهان خواهیم بود، در حالی‌که فقر تا ۲۲۹ سال دیگر هم ریشه‌کن نخواهد شد.

ماکس لاوسون، مدیر بخش سیاست‌گذاری نابرابری در آکسفام، در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز می‌گوید:

آنچه ما به‌یقین می‌دانیم این است که نظام افراطی سرمایه‌داری سهام‌دارمحور امروز، که بازگشت سرمایه فزاینده برای سهام‌داران ثروتمندان را بالاتر از هر هدف دیگری می‌گذارد، عامل نابرابری است.

آمیتاب بهار، مدیر اجرایی موقت آکسفام در بیانیه‌ای که همراه با گزارش منتشر شده، با بیان این‌که هیچ‌کس نباید یک میلیارد دلار داشته باشد، می‌گوید:

ما شاهد سرآغازهای یک دهه شکاف هستیم که در آن میلیاردها نفر بار امواج شوک اقتصادی پاندمی، تورم و جنگ را بر دوش می‌کشند، در حالی‌که ثروت میلیاردها رشد می‌کند. این نابرابری هیچ تصادفی نیست؛ طبقه میلیاردر دارند تضمین می‌کنند که شرکت‌ها، به زیان همگان، ثروت بیشتری به آن طبقه منتقل کند.

بهار در ادامه می‌افزاید:

قدرت افسارگسیخته شرکت‌ها و انحصارها یک ماشین تولیدکننده نابرابری است: شرکت‌ها از طریق اخراج کارگران، دور زدن مالیات، خصوصی‌کردن دولت و تحریک گسیختگی اقلیمی دارند ثروت بی‌پایان را به مالکان اَبَرثروتمند خود کانالیزه می‌کنند. اما آن‌ها قدرت را نیز دارند کانالیزه می‌کنند، امری که دموکراسی‌ها و حقوق ما را زیر پا می‌گذارد.

آکسفام می‌گوید شرکت‌ها نسبت به دهه‌های پیشین به میزان یک‌سوم کمتر مالیات می‌دهند، که نتیجه لابی‌گری و «جنگ علیه مالیات» بوده و دولت‌ها را از منابع مالی لازم برای نفع‌رساندن به فقیرترین بخش‌های جامعه محروم کرده است.

این سازمان خیریه می‌گوید دولت‌ها باید برای دریافتی مدیران عامل سقف تعیین کنند، انحصارهای خصوصی را بشکنند و سیاست مالیات بر ثروت اعمال کنند تا به این ترتیب سالانه ۱,۸ تریلیون دلار درآمد داشته باشند.

به گفته بهار:

ما شاهد داریم. ما تاریخ را می‌شناسیم. قدرت عمومی می‌تواند قدرت شرکت‌ها و نابرابری را مهار کند – از طریق شکل‌دادن به بازار به نحوی منصفانه‌تر و رها از کنترل میلیاردرها. دولت‌ها باید برای شکستن انحصار‌ها، قدرت‌افزایی کارگران، مالیات گرفتن از سود کلان شرکت‌ها و حیاتی‌تر از همه، سرمایه‌گذاری برای عصر جدیدی از کالاها و خدمات عمومی مداخله کنند.

https://oi-files-d8-prod.s3.eu-west-2.amazonaws.com/s3fs-public/2024-01/Davos%202024%20Report-%20English.pdf
پس از ۵ سال شوکهای قیمت ارز و افزایش قیمت ارز به ۳/۵ برابر جنگ ۸ ساله و ۱۰۰ سال پیش از انقلاب، ایادی خودفروخته رانتی ها و سفته بازان در داخل همسو با خارج نشینان، از سرکوب قیمت ارز سخن می گویند! ترک عادت گروهی دزد و مفت خور با بی ثباتی اقتصاد کلان و غارت مردم، گویا موجب مرض است!!!

#اقتصادایران #فسادارزی #شوک_قیمت_ارز #چپاول_ارزی #سرکوب_دستمزدها #تورم #مالیات_تورمی #غارت_اقتصاد #غارت_مردم
@EconomySoltani
بانک جهانی رشد اقتصادی نسبتا پایین ۲/۴ درصد جهان در سال ۲۰۲۴ را پیش بینی کرده است. در این سال رشد اقتصادی کشورهای هند و بنگلادش از چین فراتر خواهد رفت. رشد اقتصادی ایران ۳/۷ درصد (بالاتر از ترکیه و مصر) پیش بینی شده که در سطح جهان نسبتا پایین نیست.

https://x.com/econovisuals/status/1749403125742539083?s=20

@EconomySoltani
Forwarded from TMS
ایران دارای رتبه جهان رفاه دیجیتال ۹۵ (در بین ۱۲۱ کشور) در سال ۲۰۲۳

https://surfshark.com/dql2023

@TMSCGC
Forwarded from SoltaniBusiness
سوادکوه، مازندران

@SoltaniBusiness
Forwarded from SoltaniBusiness
ماسوله، گیلان

@SoltaniBusiness
پایان سرمایه گذاری ایرانیان در املاک ترکیه

از دو سال پیش روند خرید ایرانیان در املاک ترکیه نزولی و اکنون به کمتر از ۶ سال قبل رسیده است. عواملی شامل افزایش قیمت املاک ترکیه (کاهش مطلوبیت نسبت به ایران)، نرخ تورم بالا و کاهش درآمدهای رانتی و خروج سرمایه، سبب خروج ایرانیان از این بازار شده است.

@TMSCGC
شاخه اقتصاد گروه علوم انسانی فرهنگستان علوم برگزار میکند

"تحولات نقدینگی و ارتباط آن با اقتصاد جهانی:
درس هایی برای ایران"

سخنران:
احسان سلطانی
پژوهشگر اقتصادی

تاریخ: سه شنبه ۱۴۰۲/۱۱/۲۴ ساعت ۱۰ تا ۱۲
فرهنگستان علوم، طبقه دوم، سالن ابوریحان بیرونی

جلسه به صورت حضوری و برخط تشکیل می شود

علاقمندان جهت شرکت در وبینار به لینک زیر مراجعه فرمایند:

https://www.skyroom.online/ch/ias/humanities

@EconomySoltani
Forwarded from TMS
تورم اقتصادهای پیشرفته پس از کرونا و جنگ اوکراین

https://posts.voronoiapp.com/economy/Inflation-Amid-Two-Crises-719

@TMSCGC
روند سقوط ارزش ریال در برابر دلار از ابتدای سال ۲۰۲۴

موج جدید سقوط ارزش ریال در برابر دلار آمریکا دقیقا از ابتدای سال ۲۰۲۴ میلادی شروع شد. به این ترتیب در سال آینده تورم نهفته در شوک ارزی سال پیش همراه با تورم شوک ارزی سال جاری، نرخ تورم ۳۰ درصدی در سال آینده خلق خواهد کرد و همچنان مردم با مالیات تورمی غارت خواهند شد.

افزایش قیمت حامل های انرژی هم عامل تشدید نرخ تورم در سال ۱۴۰۳ خواهد بود.

#اقتصادایران #فسادارزی #شوک_قیمت_ارز #چپاول_ارزی #سرکوب_دستمزدها #تورم #مالیات_تورمی #غارت_اقتصاد #غارت_مردم
@EconomySoltani
۳۴ سال از کلید خوردن مانور تجمل، فساد و غارت مردم گذشت

🔴 مانور تجمل در دوره آقای هاشمی رفسنجانی

هاشمی رفسنجانی در۱۸ آبان ۱۳۶۸در خطبه نماز جمعه معروف خود که بعدها به خطبه مانور تجمل معروف شد، بیان داشت: رفتارهای درویش‌مسلکانه وجهه جمهوری اسلامی را نزد جهانیان تخریب کرده است، زمان آن رسیده که مسئولین ما به "مانور تجمل" روی آورند.

📌 هاشمی رفسنجانی در ۱۸ آبان ۱۳۶۸ در خطبه نماز جمعه معروف خود که بعدها به خطبه مانور تجمل معروف شد، بیان داشت:« اظهار فقر و بیچارگی کافی است. این رفتارهای درویش مسلکانه وجهه جمهوری اسلامی را نزد جهانیان تخریب کرده است. زمان آن رسیده که مسئولین ما به "مانور تجمل" روی آورند. از امروز به خاطر اسلام و انقلاب مسئولین وظیفه دارند مرتب و باوقار باشند. هرچند ما فقیر باشیم و اقتصادمان به سامان نباشد اما برای آنکه در دیدگان سایر ملل مسلمان و غیر مسلمان "ملتی مفلوک" جلوه نکنیم لازم است تا "جلوه هایی از تجمل" در چهره کشور و مسئولین حاکمیتی رویت شود. شروع این کار را در دولت خود با انتقال دولت به کاخ سعدآباد و دکورهای چندمیلیونی برای وزارتخانه ها آغاز کرد. بعد از آن کاخهای شاه معدوم یک به یک به تصرف دولتی ها درآمد. یا در جایی دیگر رسما اظهار شد که «ایرادی ندارد اگر عده‌ای زیر چرخ‌های توسعه لِه شوند.» همین اظهارات و پیگیری عملی این سیاست ها توسط دولت سازندگی سبب گردید تا فرهنگ مصرف‌گرایی و تجمل در جامعه پررنگ شود، اختلاف طبقاتی زیادتر شده و به موازات این وضعیت، اوضاع اقتصادی کشور نیز به دلیل تورم شدید و شکست طرح‌های دولت در حوزه‌ اقتصاد به وخامت گرایید که بیشترین فشار را بر گروه‌های کم‌درآمد و مستضعف جامعه وارد می‌کرد

📌 در دولت هاشمی رفسنجانی، طرح تعدیل اقتصادی اصل ومحور توسعه اقتصادی بود و به صورت غیر مستقیم هم سیاست وهم فرهنگ تحت الشعاع این توسعه اقتصادی قرار می گرفت؛ ایده های اقتصادی دولت کارگزاران بر مبنای ایده های نئولیبرالیستی و بر مبنای مکتب اقتصادی شیکاگو شکل می گرفت. این سیاست ها که به توصیه بانک جهانی و صندوق بین المللی پول در برخی کشورها اجرا شد عملا در اغلب کشورها به جز برزیل شکست خورد.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
حتی یک کلمه هم عذرخواهی نکرد.
همه مقصر بودند، جز او! همه غفلت کردند، جز او! همه فریب خوردند، جز او! همه باید هدایت شوند، جز او! همه خطا کردند، جز او! همه باعث بردن آبروی دین شدند، جز او! همه بهانه دست دشمن دادند، جز او!
خدا ما را هدایت کند تا شما را بیشتر بفهمیم.

https://x.com/hamze_shokrian/status/1769507682891780139?s=20
سال نو ایرانی و نوروز مبارک باد

خدا این کشور و مردمش را از دروغ، ناکارآمدی، فساد، غارت و مفت خواری حفظ کند.
ایران دوازدهمین اقتصاد با رشد نقدینگی بالا در سال ۲۰۲۳

@EconomySoltani
حجم نقدینگی اقتصادهای خاورمیانه (۲۰۲۳)

@EconomySoltani
Forwarded from TMS
انحراف آب از هامون هیرمند توسط افغانستان

آب منحرف شده مساحتی بالغ بر 400 کیلومتر مربع از گودزار گودزاره را پوشانده است. این آب می تواند هامون هیرمند را احیا کند. (تالاب با مساحت 410 کیلومتر مربع) و از تشدید طوفان های گرد و غبار در منطقه جلوگیری کند.

@TMSCGC
2024/05/02 11:33:57
Back to Top
HTML Embed Code: